Autor Subiect: Garmisch-Partenkirchen – Simfonia Alpina a Bavariei  (Citit de 3783 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14203
Garmisch-Partenkirchen – Simfonia Alpina a Bavariei
« : Duminică, 07 Iunie 2020, 08:17 »
Garmisch-Partenkirchen – Simfonia Alpina a Bavariei

Un loc absolut unic, uluitor de frumos. Cuibărit într-o vale splendidă, la poalele celui mai înalt munte al Germaniei, Zugspitze (2962 m), Garmisch-Partenkirchen este o definiție vie a farmecului alpin.

Aici găsești totul: munte și vale, apă limpede, aer curat și o explozie de flori alpine. Natura este protejată, dar nu inaccesibilă – dimpotrivă, te invită să o descoperi pas cu pas, cu respect și uimire.

Nemții au știut să adauge o perlă acestui decor dramatic, fără să-l rănească. Au construit armonios, cu grijă, fără să lase cicatrici în peisajul dominat de stânci titanice.

Peste acest cadru natural de poveste s-a așternut farmecul bavarez: case pictate manual, tradiții vii, obiceiuri păstrate cu sfințenie. Este o lume în care esteticul și respectul pentru natură coexistă firesc.

Este o adevărată desfătare să privești împletirea dintre puritatea naturii și pitorescul satului bavarez. O plimbare pe Frühlingstraße, în Garmisch, sau pe Ludwigstraße, în Partenkirchen, este ca o incursiune într-un basm.

Fațadele caselor, decorate în stil Lüftlmalerei, spun povești: despre meșteșugari, despre sfinți, despre viața de odinioară. Este ca și cum ai răsfoi o carte în aer liber, iar fiecare casă devine o pagină pictată cu grijă și mândrie.

Prima dată când am ajuns acolo, am avut senzația că am pășit într-o simfonie alpină. O simfonie care pare compusă de Richard Strauss, inspirat de aceste locuri și recunoscător orașului în care a trăit și a creat.

Cea mai stranie emoție am trăit-o însă la Riessersee. Un lac ca o lacrimă, de un verde-smarald profund.

Mi l-am imaginat înghețat, cu alunecarea grațioasă a Sonja Henie, aplaudată în drumul ei spre gloria olimpică. Un loc liniștit, dar încărcat de povești și ecouri ale trecutului.

In jur sunt o multime de locuri de vazut, o multime de lucruri de experimentat:

Eibsee – unul dintre cele mai frumoase lacuri din Europa, unde Zugspitze se reflectă perfect în apă

AlpspiX – o platformă suspendată deasupra golului, cu o panoramă care îți taie respirația

Partnachklamm – chei spectaculoase, cu pereți de până la 80 de metri, unde apa și piatra creează un spectacol hipnotic

Oberammergau – satul pictat, celebru pentru frescele sale și pentru tradițiile păstrate

Iarna, locul devine un paradis alb – schi, săniuș, peisaje înghețate. Vara, verdele crud și aerul curat transformă fiecare pas într-o experiență revitalizantă.

Riessersee:

Sonja Henie:

Eibsee:

Cheile Partnach:

Alpspix:

Oberammergau: