Autor Subiect: Ce carti citim?  (Citit de 155870 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
Re: Ce carti citim?
« Răspuns #180 : Luni, 16 Ianuarie 2012, 23:20 »
Revin cu obsesia mea. Am gasit modalitatea cum sa-mi iau Dansul Dragonilor. Si eventual pe gratis. Insa inaintea lui, voi citi "Jocurile foamei" a lui Suzanne Collins (am comandat toata trilogia la juma`de pret, superbusiness! si asta pentru ca am scris o pagina despre altceva, fara sa transpir prea mult).

Offline pocama

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 310
  • Iubeste si fa ce vrei!
« Răspuns #181 : Marți, 17 Ianuarie 2012, 11:17 »
Leaganul respiratiei-Herta Muller. Se anunta interesanta si foarte literar scrisa. :P

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #182 : Marți, 17 Ianuarie 2012, 20:08 »
Herta Muller - Calatorie intr-un picior am citit-o de curand... Excentric stil! Mie-mi place. ;)

Un fragment... desi pierde mult, scos din context:

"Serile nu fusesera nicicum plimbari. Irene pasea pe acele ceasornicului.
Irene era punctuala.
Barbatul era punctual.
In fiecare seara, barbatul statea pe jumatate ascuns in frunze in spatele aceluiasi tufis. Irene venea prin nisip. El era deja descheiat la pantaloni. Irene se oprea in loc.
El nu mai spunea nimic. El gafaia. In fiecare seara dura la fel de mult. Marea nu-i acoperea vocea. In fiecare seara, gura i se frangea in acelasi mod. La fel si fata ii devenea moale si batrana.
La fel si apa devenea mai zgomotoasa cand el tacea. Tufa se imblanzea si ea la fel. Se misca doar in vant. In fiecare seara.
[...]
Exista oameni dinspre care te ajunge in acelasi timp si raul, si binele. Sunt ingeri tulburi, la care binele este atat de necrutator, iar raul, atat de neajutorat, incat nu ai cum sa le faci fata. Trebuie sa schimbi strada atunci cand vezi un inger tulbure. Majoritatea oamenilor au atat de mult noroc, incat nu ajung sa cunoasca astfel de creaturi. Eu nu am deloc. Sau foarte putin. Dar nici nenorocul meu nu mi-e la indemana. Zilnic, impotriva vointei mele, trebuie sa ma straduiesc pentru nenorocul meu."

Saturnianul

• Vizitator
« Răspuns #183 : Marți, 17 Ianuarie 2012, 20:33 »
Se pierde mult din context. Dar este un roman terifiant pentru ca intra adinc in tenebrele psihicului uman macinat de obsesii si frici induse in copilarie.

Serge Brussolo - HAITA

"Georges inchise ochii. Venea iarna. Anotimpul prost, in care, infofolite in hainele lor de blana, femeile umpleau strazile cartierelor bogate. Aceasta parada provocatoare atita apetitul casei si il constringea pe Georges sa iasa din birlog. Umbla la intimplare, cu narile frematind, pe urmele burghezelor imblanite.

Nu-l inselau, nu! Zadarnic se stropeau cu parfumuri costisitoare, tot nu reuseau sa acopere mirosul de sudoare animala care li se prelingea din haine. Se credeau frumoase si-si dadeau ifose, intr-o capcana de peri grasi care puteau. Georges stringea pumnii in adincul buzunarelor si mergea mai repede, coplesit de greata. Blanurile ii intorceau stomacul pe dos. Vulpe, lutru, linx, astrahan... Animale moarte, cusute margine in margine. Piei de cadavre, asamblate ca un joc de puzzle, toale de la mort care duhneau inca a carne si a abator. Cindva, aceste blanuri continusera un intreg amalgam de mate, de organe umflate cu singe, cu umori, cu excremente. A te servi de ele era ca si cum ai pune pe tine, drept impermeabil, un sac de pubela! Cum era posibila atita lipsa de discernamint?

Iarna, femeile-maimuta se preumblau prin oras. Cu trupul paros iar fata si miinile golase, precum acei simieni cu chipul ciudat de omenesc. Georges le destesta. Le vedea intrind in parfumerii si trebuia sa se abtina sa le strige:
- Asta nu-ti va servi la nimic! Puti! Puti a animal! A Animal!"

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #184 : Marți, 17 Ianuarie 2012, 21:38 »
am scris o pagina despre altceva, fara sa transpir prea mult).

Scrii? Unde?  :)

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #185 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 19:28 »
NU, a spune ca scriu e mult prea mult. Pe nemirabooks.ro, cine face o recenzie (ma rog, o tentativa de..., mai mult sau mai putin reusita, o descriere pe scurt, un rezumat) a unei carti de la ei, recenzie pe care ei o citesc si daca le place, o aproba si o publica (si de obicei le aproba - nu au standarde de calitate foarte ridicate, mie asa mi s-a parut), cum spuneam cine publica o recenzie la ei primeste fie o reducere de 50% la 3 carti (la alegere) sau o carte gratis (daca recenzia e la o aparitie editoriala noua din ultima luna, o noutate cum zic ei). Din cand in cand, eu mai fac cate o chestie de genul descris mai sus si...ma rog, o privesc ca pe un exercitiu pentru cap, sa nu uit ca nu-i  doar de decor. Plus ca nu o fac pe degeaba, lucru minunat. Asa ca va invit (nu sa cititi aberatiile mele, ci sa luati cartile pe care le doriti cu bani mai putini sau deloc ;D), pe tine si pe toti cei interesati! ;)

Offline pocama

• Sr. Member
  • Iubeste si fa ce vrei!
« Răspuns #186 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 19:49 »
Nu e rau. Am sa incerc si eu, am sa cotrobai prin mine dupa urma de talent care-a mai ramas sa vad ce iese. :-\

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #187 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 20:07 »
Eu intotdeauna am spus ca dracu`are nuante de gri in blana ;D. Serios, e mult mai usor decat pare.

Offline pocama

• Sr. Member
  • Iubeste si fa ce vrei!
« Răspuns #188 : Miercuri, 18 Ianuarie 2012, 20:58 »
Merci de incurajare. 8)

varsator38

• Vizitator
« Răspuns #189 : Joi, 19 Ianuarie 2012, 09:32 »
Pe nemirabooks.ro, cine face o recenzie (ma rog, o tentativa de..., mai mult sau mai putin reusita, o descriere pe scurt, un rezumat) a unei carti de la ei, recenzie pe care ei o citesc si daca le place, o aproba si o publica (si de obicei le aproba - nu au standarde de calitate foarte ridicate, mie asa mi s-a parut), cum spuneam cine publica o recenzie la ei primeste fie o reducere de 50% la 3 carti (la alegere) sau o carte gratis (daca recenzia e la o aparitie editoriala noua din ultima luna, o noutate cum zic ei).... Asa ca va invit (nu sa cititi aberatiile mele, ci sa luati cartile pe care le doriti cu bani mai putini sau deloc ;D), pe tine si pe toti cei interesati! ;)
merita incercat!multumim de info! :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #190 : Joi, 19 Ianuarie 2012, 17:04 »
Eu intotdeauna am spus ca dracu`are nuante de gri in blana ;D. Serios, e mult mai usor decat pare.

100% de acord!  ;)
Eu am mai "aplicat" - mult spus, da' nu gasesc alt cuvant - pe unele site-uri, dar nu-mi placea ce trebuie sa scriu: stiri de 10, propaganda ecologica... etc. Dar asa cred ca ar merita. Mersi!  :)

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #191 : Joi, 19 Ianuarie 2012, 20:31 »
Ei, si uite-asa m-am invartit de o bere! 8) Ba nu, de doua! :o ::) Pacat ca nu mai beau bere... ;D ;D

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #192 : Joi, 19 Ianuarie 2012, 21:11 »
Contra informatie, dam orice. Ce bei?  ;D

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #193 : Joi, 19 Ianuarie 2012, 21:17 »
ce-mi place...si mai mult apa (care e relativ contraindicata  ;D)

varsator38

• Vizitator
« Răspuns #194 : Vineri, 20 Ianuarie 2012, 12:28 »
cam totul e"relativ contraindicat"...si totusi consumam cu placere contraindicatele ;)
deci cum achitam informatia?nu de alta,dar mai vrem si altele.