Autor Subiect: Cum te simti acum?  (Citit de 1576557 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Mari_a

• Vizitator
Re: Cum te simti acum?
« Răspuns #6780 : Sâmbătă, 16 Februarie 2013, 08:32 »
"Multe cuvinte frumoase s-au scris despre copila mea cu ochi albastri. Toti au iubit-o si totusi azi, cu mult dor, as vrea sa vorbesc despre ea, asa cum numai o mama poate vorbi, cea care a cunoscut-o cel mai bine; cea care o stie de cand era mititica si neajutorata, cea care i-a auzit primul scancet si care a vazut, prima, cat de mari si cat de albastri erau ochii pe care i-a de...schis spre lume.
Pentru mine, numele acesta era muzica si, crescand, ea a crescut in mine tot mai mult si mai mult. Numele acesta n-a fost niciodata nepotrivit, a fost mereu al ochilor sai albastri si al dorului din ei...
Desi Ileana putea fi atat de compatimitoare, a fost o fetita voioasa si fericita, interesata, ca si ceilalti copii, de pajistile insorite, cu flori si animale, de cer si de munti, de lingurita cu dulceata pe care o primea inainte de culcare. Ileana isi iubea mama, cu o dragoste care ne-a contopit. Ne-am inteles in toate si intotdeauna, fara ca vreuna din noi s-o dezamageasca, vreodata, pe cealalta.
Punctul ei de vedere era modern; ca toti cei din generatia ei, avea curajul de a aborda problemele direct; nu ocolea realitatea, nu se iluziona, dar n-a vrut niciodata sa se dezica de principiile care ne calauzisera pe noi, parintii ei. Credea in Dumnezeu, ii respecta pe cei varstnici, si politetea era legea ei de a fi; isi infrana dorintele pentru a se feri de egoism sau indiferenta. "Noblesse oblige" a fost deviza ei, cum fusese si a noastra.
Vine timpul cand cei tineri trebuie sa-si deschida aripile, cand pana si cuibul cel mai iubit ramane prea mic in fata chemarilor vietii, a chemarii iubirii, a chemarii destinului. Si asa, copila cu ochi mari, albastri, si-a intors fata spre alte zari, iar cel care insemna acum mai mult pentru ea, ca noi toti ceilalti, a luat-o cu el si - pentru ca o iubeam - am lasat-o sa plece. In ziua in care soarta ei a fost pecetluita, cand pasarea cea mare a purtat-o spre o tara indepartata, la mare distanta de pamantul in care se nascuse, desi i-am binecuvantat fericirea, eu, mama ei, pana ieri tovarasa ei, mi-am intors fata la perete si am plans.. dar, mi-am ascuns lacrimile sa nu-i impovareze zborul.
(Regina) MARIA
              August, 1931"

Cum sa ma simt acum, dupa sase luni?

(Text de la norix01, multumesc)

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6781 : Sâmbătă, 16 Februarie 2013, 09:36 »
"Multe cuvinte frumoase s-au scris despre copila mea cu ochi albastri. Toti au iubit-o si totusi azi, cu mult dor, as vrea sa vorbesc despre ea, asa cum numai o mama poate vorbi, cea care a cunoscut-o cel mai bine; cea care o stie de cand era mititica si neajutorata, cea care i-a auzit primul scancet si care a vazut, prima, cat de mari si cat de albastri erau ochii pe care i-a de...schis spre lume.
Pentru mine, numele acesta era muzica si, crescand, ea a crescut in mine tot mai mult si mai mult. Numele acesta n-a fost niciodata nepotrivit, a fost mereu al ochilor sai albastri si al dorului din ei...
Desi Ileana putea fi atat de compatimitoare, a fost o fetita voioasa si fericita, interesata, ca si ceilalti copii, de pajistile insorite, cu flori si animale, de cer si de munti, de lingurita cu dulceata pe care o primea inainte de culcare. Ileana isi iubea mama, cu o dragoste care ne-a contopit. Ne-am inteles in toate si intotdeauna, fara ca vreuna din noi s-o dezamageasca, vreodata, pe cealalta.
Punctul ei de vedere era modern; ca toti cei din generatia ei, avea curajul de a aborda problemele direct; nu ocolea realitatea, nu se iluziona, dar n-a vrut niciodata sa se dezica de principiile care ne calauzisera pe noi, parintii ei. Credea in Dumnezeu, ii respecta pe cei varstnici, si politetea era legea ei de a fi; isi infrana dorintele pentru a se feri de egoism sau indiferenta. "Noblesse oblige" a fost deviza ei, cum fusese si a noastra.
Vine timpul cand cei tineri trebuie sa-si deschida aripile, cand pana si cuibul cel mai iubit ramane prea mic in fata chemarilor vietii, a chemarii iubirii, a chemarii destinului. Si asa, copila cu ochi mari, albastri, si-a intors fata spre alte zari, iar cel care insemna acum mai mult pentru ea, ca noi toti ceilalti, a luat-o cu el si - pentru ca o iubeam - am lasat-o sa plece. In ziua in care soarta ei a fost pecetluita, cand pasarea cea mare a purtat-o spre o tara indepartata, la mare distanta de pamantul in care se nascuse, desi i-am binecuvantat fericirea, eu, mama ei, pana ieri tovarasa ei, mi-am intors fata la perete si am plans.. dar, mi-am ascuns lacrimile sa nu-i impovareze zborul.
(Regina) MARIA
              August, 1931"

Cum sa ma simt acum, dupa sase luni?

(Text de la norix01, multumesc)

6 luni de ce????

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6782 : Sâmbătă, 16 Februarie 2013, 13:24 »
Ma pregatesc de o excursie cu bicicleta asa la 40 de grade celsius, :) vreo 10 km dus 10 intors.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #6783 : Sâmbătă, 16 Februarie 2013, 18:45 »
Eh, Nicu, tu stii cum e cu copiii departe... Te mai ajunge asa, cateodata...
Ma duc sa trag si eu o tura cu bicicleta. Prin... sufragerie!

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6784 : Sâmbătă, 16 Februarie 2013, 18:48 »
Eh, Nicu, tu stii cum e cu copiii departe... Te mai ajunge asa, cateodata...
Ma duc sa trag si eu o tura cu bicicleta. Prin... sufragerie!

:) eu stiu cel mai bine,  si nu o data de doua ori :)), lasa bicicleta,hai cu mine in Thailanda :)

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6785 : Duminică, 17 Februarie 2013, 17:34 »

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #6786 : Duminică, 17 Februarie 2013, 18:08 »
"Inedit in calatoriile mele este faptul ca, pe langa peisaje, eu caut sa observ oamenii, relatiile dintre ei, pe care nu le intalnesc in nicio carte si in nicio enciclopedie."
Pe neasteptate, in vara anului trecut, Alin Totorean a aflat ca mai are de strabatut un desert, unul din care multi nu se mai intorc. Dupa o operatie la bratul drept, medicii i-au comunicat un diagnostic terifiant: cancer.
Au fost organizate concerte umanitare pentru ca lui Alin sa ii fie mai usor sa suporte costurile tratamentului. "Pe moment, lucrurile sunt stabile, dar investigatiile nu pot arata daca boala stagneaza sau daca deja merge mai departe. Sunt insa increzator ca totul va fi bine, reusind sa trec si peste aceasta incercare".
Astfel, Alin Totorean a descoperit ca este iubit de oameni pe care, desi nu-i vazuse niciodata, nu au ramas indiferenti la dragostea lui pentru frumos, viata si sentimente."

::)

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
« Răspuns #6787 : Marți, 19 Februarie 2013, 12:11 »
obosita!
In ultima vreme toti(personi)/toate(situatiile) imi dau dureri de cap; la propriu......nici nu stiu care emoticoana mi-ar exprima mai bine starea....mai bine nici nu ma mai gandesc ....si la asta....!!!!
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline iana

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
« Răspuns #6788 : Vineri, 22 Februarie 2013, 00:49 »
Ma simt bine. Am fost la un vernisaj al unei expozitii de pictura, obiect, sculptura...colaje din hartie, metal, lemn.
Interesant, dar cam intunecat si un sentiment de incorsetare.
Imi place ca atunci cand vad ceva frumos, sa pot duce povestea mai departe. Acum, cand am plecat, totul a ramas in urma.

NICOLAE

• Vizitator
« Răspuns #6789 : Vineri, 22 Februarie 2013, 08:47 »
sper sa ma intalnesc cu omul asta in Phuket,este interesant nu i asa?
 Bioenergeticianul român care i-a uimit pe călugării budişti din Thailanda
http://adevarul.ro/locale/timisoara/foto-mai-cunoscut-bioenergetician-romania-i-a-fascinat-calugarii-budisti-thailanda-1_51266c6500f5182b8589f7fd/index.html

Offline wonderland

• Hero Member
  • Mesaje postate: 4883
« Răspuns #6790 : Marți, 26 Februarie 2013, 21:06 »
smârcâită și cu ochii înlăcrimați. :-[
De o răceală pe care tot am luat-o cu ușurelul și ea pare că vrea să mă trântească. :thumbdown:
Hmmmm
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

nickescool

• Vizitator
« Răspuns #6791 : Miercuri, 27 Februarie 2013, 13:49 »
smârcâită și cu ochii înlăcrimați. :-[
De o răceală pe care tot am luat-o cu ușurelul și ea pare că vrea să mă trântească. :thumbdown:
Hmmmm

Wonderland !muta ti cuibul la hotland sa nu mai racesti :).

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #6792 : Miercuri, 27 Februarie 2013, 16:50 »
Știu și eu? Crezi că am răcit de prea multe...minune? :)
Ingrijorarea nu alunga amaraciunea zilei de maine, dar rapeste bucuria zilei de azi. Zig Ziglar.

Offline wonderland

• Hero Member
« Răspuns #6793 : Joi, 28 Februarie 2013, 14:29 »
Ia te uită ce soluție.... :crazy2:

Da mie îmi trebuie ceva să îmi revină glasul  :hammer:
Mă simt cum sunt: mută de răgușită.

nickescool

• Vizitator
« Răspuns #6794 : Joi, 28 Februarie 2013, 15:15 »
Duqm are sansa sa devina noul Dubai in 10 ani datorita pozitionarii geografice mai bune in drumul vapoarelor intre Europa si  Asia si a zonei de liber schimb create,a rafinariei ce urmeaza sa se construiasca, a mainii de lucru ieftine(pakistanezi,indieni,etiopieni).
11 luni traite aici mi au dat ragaz sa mi fac cateva impresii pe care vile impartasesc vreti/nu vreti :).Omanezii sunt un popor mai primitor decat vecinii lor,toti confirma asta dar viata in desert este la fel de dura am observat si cred ca poate determina depresie.Timpul aici are alt inteles.Lumea nu intelege ca un vapor intra in santier si consumul lui zilnic este de zeci de mii de dolari ,lucrul se poate intrerupe in orice moment si lasat lucrarea neterminata,ca sa dau un exemplu.Pentru orice exista tot timpul din lume,nu trebuie sa te grabesti :).In schimb lipsa colegilor europeni la locul de munca ( am avut numai indieni,coreeni,filipinezi) si a oricarui divertisment decat internetul a facut ca fiecare zi sa treaca foarte greu sau transpus in SC forum,eziare, news cu lovituri de stat(luna aia a trecut cel mai repede).Din cate se aude mai urmeaza una in vara :)).In aceeasi stare ma aflu si acum cand mai am 5 zile si parasesc locatia.Nu stiu cum de am stat atata timp cand ma gandesc ca dupa 3 saptamani dupa ce am ajuns aici vroiam sa plec.Datoriile la banci si berea ieftina pentru crew m au  tinut pe loc probabil :)).Fac o excursie prin Thailanda doua saptamani si am sa va tin la curent cu impresii incepind de azi ,chiar daca or fi unele  eronate,caci nu am timp sa ma documentez temeinic ,dar va asigur ca sunt originale :).E maree joasa merg putin pe plaja sa ma bag cu picioarele in apa.Pe maine ,papa.