Promisesem sa trecem si prin America de Sud, unde sunt foarte multe de ascultat.
Toul acolo este bazat pe ritm si bucuria de a trai.

In Brazilia exista o multime de artisti, multi dintre ei emblematici in tabloul muzical mondial.
Hai sa trecem in revista cativa.
Numele lui este oarecum sinonim cu muzica braziliana. Compozitor a multor piese de referinta, multi-instrumentist - pian, chitara, flaut, este considerat unii dintre cai mai mari muzicieni ai Braziliei.
Are o discografie impresionanta, dar eu va voi recomanda - asa cum am precizat inca de la inceput - doar albumele in posesia carora ma aflu si pe care le-am ascultat.
Antonio Carlos Jobim - Stone Flower (1970)
Un alt mare artist, bun prieten si colaborator cu Jobim, Vinicius de Moraes, un compozitor foarte prolific. Stilul muzica este Bossa Nova.
Vinicius de Moraes - Nossa Filha Gabriela - album inregistrat de un alt nume greu din industria muzica - Polydor
Cantaret, compozitor, poet, posesor al unei voci foarte placute, de asemenea cu o discografie impresionanta. A inspirat si influentat intr-un fel sau altul, multi artisti europeni.
Caetano Veloso - A Foreign Sound
Unul din cei mai mari chitaristi ai Braziliei - all time.
Joao Gilberto - Amoroso
Un alt mare muzician al Braziliei, dar si om politic! N-am inteles niciodata cum se pot asocia muzica cu politica! Nu e treaba mea sa aflu!
Gilberto Gil - Kaya N'Gan Daya
Una din cele mai populare cantarete din Brazilia si cel mai reprezentativ album al ei.
Marisa Monte - Tribalistas
Muzician, compozitor, pianist - stil latino jazz.
Eliane Elias - Tangerine
Mai avem:
Astrud Gilberto - Temperance
Gal Costa - India
Inca un album al lui Gilberto impreuna cu saxofonistul american Stan Getz. Stan Getz a fost un mare promotor al stilului Bossa Nova. Solo-urile lui te (pe mine ma...

) lasa fara cuvinte.
Stan Getz/Joao Gilberto/Astrud Gilberto - Getz Plays Jobim: The Girl From Ipanema
Daca tot am adus vorba de Getz, o sa-mi permit sa "strecor" aici si un album fain de-al lui.
Stan Getz & Charlie Byrd - Jazz Samba
Va mai propun o cantareata si compozitoare din Columbia.
Marta Gomez - Cantos De Agua Dulce
(Embedding disabled, limit reached)
Din Cuba... cateva nume si albume.
Haila Mompié - Diferente
Cu o cariera muzicala de aproape 50 de ani!, Omara Portuondo.
Omara Portuondo - Flor De Amor
O culegere de piese celebre ale lui Compay Segundo.
Compay Segundo - Gracias Compay:format(jpeg):mode_rgb()/discogs-images/R-702489-1149526916.jpeg.jpg)
Un proiect muzical ce a reunit toti marii artisti ai Cubei, Buena Vista Social Club. Omara Portuondo, Ibrahim Ferrer, Compay Segundo.
Buena Vista Social Club - Live at Carnegie Hall