Singles Happy Travel. Club de socializare

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Joi, 04 Noiembrie 2021, 07:47

Titlu: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: admin din Joi, 04 Noiembrie 2021, 07:47


Tarif: 900 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: 40 euro

Rezervari:   https://singlescamp.ro/trip/coasta-de-azur-provence (https://singlescamp.ro/trip/coasta-de-azur-provence)

Perioada de desfasurare: 19/06/2022 - 24/06/2022.

Cazare: Villa Otero by Happyculture 4* 58 Rue Hérold, Nisa
Villa Otero este un hotel situat într-o clădire din anii 1920, în cartierul Muzicienilor din inima orașului Nisa, la doar 12 minute de mers pe jos de plajă.

Grup de: 22 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport avion  Bucuresti Otopeni - Nisa si retur, bagaj de cala si taxe de aeroport incluse
•   cazare 5 nopti hotel 4*, mic dejun inclus
•   insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x  asigurarea medicala/STORNO
x  taxa de oras la hotel. Se va achita individual la check out.
x  transfer de la/la aeroport
x  transfer la obiective. se vor folosi mijloace de transport in comun
x  pranzuri, cine
x  intrari la obiective
x  alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x  cheltuieli personale
x   informare asupra conditiilor medicale de calatorie, programari teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tarile de destinatie

Zboruri BLUE AIR

19/06/2022 OB149 Bucuresti 20:35 - Nisa 21:50

24/06/2022 OB150 Nisa 15:25 - Bucuresti 18:50

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu  Tel 0720/048744

*Agentia Bon Voyage Sibiu este doar intermediar intre participanti si compania aviatica, nefiind răspunzătoare şi neputandu-i-se pretinde despăgubiri pentru că pasagerul nu a zburat, în următoarele condiţii:
- pasagerul nu s-a prezentat la timp la îmbarcare (ora comunicata in programul excursiei si care poate fi modificata pana in preziua plecarii)
- pasagerul este refuzat la îmbarcare datorită unor probleme legate de documentele personale (de identificare sau medicale) sau în situaţia unui refuz nejustificat
- alte imprejurări sau cazuri de forţă majoră, pe care agenţia nu le putea prevedea sau evita
Agenţia Bon Voyage nu este răspunzătoare pentru întârzieri sau modificări de orar ale companiei aeriene pentru care s-a emis biletul, pentru calitatea zborului sau pentru servicii aferente zborului (ex - pierderi de bagaje), obligaţii care cad direct în sarcina companiei. În astfel de situaţii, pasagerul se va adresa direct companiei transportatoare, care va despăgubi pasagerul în conformitate cu reglementările internaţionale.
Insotitorul de grup are sarcina de a face prezenta la data, ora si locul de intalnire comunicate in program, de a informa asupra felului in care decurge imbarcarea si a locului de regrupare la destinatie. Nu are responsabilitatea insotirii grupului la check in, security, politie frontiera si nici de urmarire a imbarcarii fiecarei persoane din grup.


Despre aceasta calatorie: Soare, mare, eleganta si bun gust, la vie en rose!
Revenim pe Coasta de Azur cu un program nou, în perioada în care câmpurile de  lavandă din Provence sunt în plină floare.
Vom revedea celebrele locuri aristocratice si rafinate de pe Riviera franceză: Monaco, Nisa, Cannes, Eze, Menton dar vom ajunge si in Provence pentru a admira Cheile Verdonului, Marele Canion al Europei, Podișul Valensole, celebru pentru câmpurile întinse de lavandă, Moustiers-Sainte-Marie, unul dintre cele mai frumoase sate din Franța si multe alte minunății.
O experienta de trait cel putin o dată în viață!

Profilul si tipul excursiei: sejur activ cu vizitare prin excursii optionale.

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane iubitoare de calatorii, interesate de zonele culturale, aristocratice, dornice de socializare. Mai active, dispuse deci la plimbari mai lungi, cu intelegere ca fac parte dintr-un grup.
Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
•   Documente medicale - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie  Franta (https://www.mae.ro/travel-conditions/3698) Principatul Monaco (https://www.mae.ro/travel-conditions/28307). Persoanele inscrise se vor informa personal si din vreme despre documentele solicitate la intrarea in cele doua tari. Se vor asigura ca pot respecta conditiile de intrare si de asemenea ca la data plecarii au pregatite documetele pentru prezentare si control, la imbarcarea din Bucuresti si la intrarea in Franta si Principatul Monaco. Facem precizarea ca organizatorii si agentia Bon Voyage srl Sibiu nu au nici un fel de responsabilitate in ceea ce priveste pregatirea si prezentarea corecta a documentelor de identitate si sanitar-medicale, necesare intrarii in Italia.. Agentia turistica nu poate fi considerata vinovata, nu i se poate imputa nimic si de asemenea nu i se pot solicita rambursari in situatia imposibilitatii unui participant de a pleca in excursie din motive ce tin de neincadrarea/nerespectare conditiilor de intrare sau refuzul de a fi imbarcati pentru ca documentele solicitate nu au fost minutios pregatite de catre o persoana ce a rezervat la aceasta excursie.  Nu limitam inscrierile la persoane vaccinate, nu conditionam in nici un fel inscrierea, o poate face oricine, vaccinat sau nu. Responsabilitatea noastra este doar de a va informa de unde va luati informatiile necesare pentru plecarea in excursie si anume de aici:  Franta (https://www.mae.ro/travel-conditions/3698) Principatul Monaco (https://www.mae.ro/travel-conditions/28307).

Va recomandam sa aveti in bagaje: îmbrăcăminte si încălțăminte comodă, sport, șapcă/pălărie de soare, ochelari de soare, loțiune de protecție solară, costum de baie, prosop de plajă, șlapi.

 Programul excursiei:

Ziua 1. duminica 19 iunie 2022 Plecam in excursie! Intalnire cu insotitorul de grup la ora 17:40. Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare (https://singlescamp.ro/page/intalnire-imbarcare-zbor)  Zbor 19/06/2022 OB149 Bucuresti 20:35 - Nisa 21:50

Transfer privat dus-intors de la aeroport la hotel, se va achita însoțitorului de grup în prima zi.
Check-in, timp liber

Ziua 2. luni 20 iunie 2022 Optional: Monaco, Montecarlo & Eze Village

Excursie de jumatate de zi cu microbuz privat.
Tariful este in jur de 40 eur/pers

Atentie, tarifele privind excursiile optionale se vor cunoaste cu exactitate, doar in momentul in care vom primi toate inscrierile participantilor. Atunci oferta colaboratorilor din Franta se va imparti pe numarul de inscrisi, aflandu-se astfel tariful/persoana.

Vom avea la dispoziție 3 ore în Monaco și Montecarlo timp în care vom asista la schimbarea gărzii care are loc in fața Palatului Regal, vom vizita orașul vechi, un loc minunat cu străduțe frumoase și liniștite și numeroase magazine cu suveniruri și restaurante.

Monaco si Montecarlo

https://www.youtube.com/watch?v=z-pXA6lkGy0 (https://www.youtube.com/watch?v=z-pXA6lkGy0)

Principatul Monaco, cunoscut sub numele de Munegu in dialectul local, este a doua cea mai mica tara din lume, situata intre Marea Mediterana si Franta, pe Riviera franceza sau Coasta de Azur. Constand mai ales din vechiul oras Monaco si zonele construite ulterior, este si cea mai dens populata tara din lume.

Principatul Monaco este al doilea mic stat independent ca marime din lume, dupa Vatican. Este localizat pe coasta mediteraneana, la 18 km est de Nisa, aproape de frontiera cu Italia. Principatul este inconjurat pe trei laturi de regiunea franceza Provence-Alpes-Côte d’Azur iar relieful sau consta intr-o plaja lunga si dealuri abrupte care se inalta pana la 63m peste nivelul marii. Monaco este cunoscut pentru peisajul natural si clima insorita. Temperatura minima medie este in ianuarie de 8 °C iar in iulie 26 °C.

Actualul stat este impartit in patru districte: orasul Monaco, cea mai veche parte a cetatii, asezat pe o stanca privind spre mare, Condamine, un centru de afaceri modern, rezidential, aflat la poalele fortaretei Monte-Carlo, elegantul cartier de cladiri moderne printre care Cazinoul si faimoase hoteluri si Fontvieille, celebru pentru gradina sa botanica cunoscuta sub numele de „Gradina Exotica”.

Stanca pe care se afla orasul Monaco, sediu al guvernului, este de fapt o terasa de piatra aflata la 60 de metri deasupra marii. Este un oras vechi, traversat de strazi pitoresti, caracteristice urbanismului medieval.

 Grandiosul palat regal a fost ridicat in mai multe perioade pe locul vechiului castel construit de genovezi in 1215. Aflat in cea mai spectaculoasa locatie a principatului, este o constructie cu vedere panoramica si interioare de o rafinata eleganta, decorate cu pretioase opere de arta, multe camere putand fi vizitate. Aripa de sud, datand din secolul al XV-lea adaposteste Muzeul Napoleonian si Arhivele Palatului. Nu departe se afla Catedrala din Monaco ridicata in 1875, loc de inmormantare a printeselor si principilor tarii.

Monte Carlo
Vom ajunge si la Monte Carlo, binecunoscut pentru cazinourile sale și pentru cursele de Formula 1, locul unde întâlnești cei mai bogați oameni din lume. Celebra Place du Casino se găsește în inima orașului Monte-Carlo și găzduiește cazinoul și opera. În imediata apropiere a intrării în cazino se află Café de Paris, pe de o parte și luxosul Hotel de Paris, pe de altă parte.

Eze Village

https://www.youtube.com/watch?v=p3yFAt9KETM (https://www.youtube.com/watch?v=p3yFAt9KETM)

De la Monaco ne indreptam spre Eze, un satuc medieval cu case, stradute si alei din piatra, cu magazine cu suveniruri cu felinare de diferite forme, atarnate la intrarile in case. Sus, in castel, este unul dintre cele mai bune hoteluri din lume – La Chevre d’Or (5 stele).  Acest satuc te cucereste imediat iar dupa ce te plimbi minute in sir prin labirintul de stradute ajungi in varful muntelui unde vei gasi o gradina exotica celebra pentru colectia de cactusi. – biletul costa 6 euro. Panorama către Cap Ferrat, combinată cu mireasma mirodeniilor mediteraneene nu le veţi găsi nicăieri altundeva!

Predomina nuantele de albastru – cerul, marea, chiar si ceasul din turnul bisericii este albastru. Se mai vad acoperisurile de tigla rosie, multiplele nuante de verde ale cactusilor si steagul Frantei care flutura zi si noapte pe casele localnicilor. Din acest loc se considera in mod traditional ca incepe Principatul Monaco.

Vom vizita apoi una dintre parfumeriile din zona. Atât parfumeria Fragonard cât și  Galimard oferă tururi gratuite, de la magazinele de prezentare se pot cumpara sapunuri, parfumuri, la preturi mai bune decat in Nisa.
Deci... incarcati cardul si lasati loc in bagaje...

In afara fabricilor de parfumuri din oraş şi a atelierelor de sticlărie, Eze a avut un rol şi în creaţia filozofică universală, dar şi în muzica pop. Pe vremea când localitatea nu devenise atracţie turistică, cufundat într-o puternica depresie, Friedrich Nietzsche s-a vindecat pe străzile orăşelului medieval cu ajutorul soarelui provensal şi a terminat cu mare succes cea de-a treia parte a celebrei sale creaţii „Aşa grăit-a Zarathustra”.
 Ceva mai recent, membrii trupei U2 au locuit mai mult timp în Eze, iar în 2002, chitaristul trupei, Dave Evans, s-a căsătorit în biserica din centrul oraşului.

Ziua 3. marti 21 iunie. Optional: Provence

https://www.youtube.com/watch?v=0jpK-mjHjSA (https://www.youtube.com/watch?v=0jpK-mjHjSA)

O excursie fascinantă de o zi in minunata Provence, cu obiective spectaculoase, unice în Europa si chiar in lume:
Parcul Natural Verdon și Cheile Verdonului – Marele Canion al Europei, le Lac de Sainte-Croix - un lac impresionant datorită localizării sale la confluența Alpilor, a Coastei de Azur și a regiunii Provence, Moustiers-Sainte- Marie - unul dintre cele mai frumoase sate din Franța, vestitele Câmpuri de lavandă din  Podișul Valensole și alte locuri inedite.

Excursia costa in jur de 65 eur/pers, tarif calculat la 15 pers. Pentru mai putine persoane se recalculeaza.

Ne așteaptă o zi plină, vom parcurge circa 300 de kilometri  în locuri care îți taie răsuflarea…
Atenție, traseul nu este recomandat persoanelor care au rău de mașină sau de înălțime!

Cheile Verdonului sunt situate în sud-estul Franței, între Alpes-de-Haute-Provence și Var. Despre acest canion se spune că este cel mai frumos din Europa, fiind adesea comparat cu Marele Canion din Statele Unite ale Americii. Cheile sunt formate de râul Verdon, numit după culoarea turcoaz-verde, una dintre cele mai distinctive caracteristici ale canionului. Cea mai impresionantă parte se află între orașele Castellane și Moustiers-Sainte-Marie, unde râul a creat un defileu cu o adâncime de 700 de metri.

Moustiers Sainte-Marie

https://www.youtube.com/watch?v=n-bqGOlEp9E (https://www.youtube.com/watch?v=n-bqGOlEp9E)

Moustiers Sainte-Marie, un sat cocotat pe stanca, vechi de sute de ani, este unul dintre cele mai frumoase sate din Provence. Satul face parte din Parcul Natural Verdon dar si din Geoparcul UNESCO din Haute Provence.  Un sat pitoresc cu străzi înguste și pietruite, mărginite de case tradiționale, în culori pastelate, cu acoperișuri roșii, șarmul tipic provensal.

Câmpurile de lavandă din  Podișul Valensole

https://www.youtube.com/watch?v=ycDVovCg-TU (https://www.youtube.com/watch?v=ycDVovCg-TU)

Podișul Valensole este una dintre comorile departamentului francez Alpes-de-Haute-Provence. Se întinde pe o suprafață de 800 de kilometri pătrați și oferă peisaje excepționale, cu fundalul Alpilor acoperiţi de zăpadă și  mii de hectare de câmpuri de lavandă în prim-plan.

Câmpurile de lavandă ale Podișului Valensole sunt poate cele mai cunoscute și fotografiate nu numai în Provence, ci și în lume. Zona este plină de câmpuri (nu numai de lavandă, dar și de grâu și floarea soarelui), lacuri albastre adânci și sate pitorești.

Ziua 4. miercuri 22 iunie 2022 Optional: Cannes

https://youtu.be/e0QDFQnvzBI (https://youtu.be/e0QDFQnvzBI)

Dupa micul dejun mergem la Cannes cu trenul, calatoria dureaza aproximativ 40 de minute.
 In Cannes vedem toate obiectivele importante: Palatul festivalurilor de film, Aleea stelelor, bulevardul La Croisette si plaja, Suquet, orasul vechi si punctul de panorama si Quirly, o gelaterie foarte buna…

Cannes
Cannes, cel mai elegant si popular oras de pe Riviera Franceza, este situat la 60 kilometri de granita cu Italia si 35 de kilometri de Nice. Candva un sat de pescari si in prezent gazda Festivalului de Film, Cannes uimeste prin eleganta si lux. Orasul are o suprafata de 19 kilometri patrati si aproximativ 70.000 de locuitori, numarul acestora triplandu-se in timpul festivalului anual de film.
Orasul de pe mare - Haute Ville. Panorama de sus aproape ca iti taie respiratia. Se vede orasul inconjurat de marea albastra si de insulele Lerins. In Portul vechi puteti gasi barci de pescuit in care pescarii lucreaza la plasele lor sau barci de agrement. La dig Albert Edouard vin cele mai frumoase iahturi din lume sa acosteze. Rue Meynadier-  o strada cu magazine de toate felurile plina de viata de dimineata pana noaptea.

Orasul are un climat de tip mediteranean, cu veri lungi si blande, pana la 12 ore de soare pe zi. Temperaturile in sezonul estival se situeaza intre 16 C si 23 C.

Atractii turistice :
-   Palatul unde se tine Festivalul de Film de la Cannes - aceasta structura fabuloasa a facut din Cannes una din cele mai populare atractii turistice din lume.
-   Promenade de la Croisette -  una dintre cele mai renumite promenade din lume, presarata cu gradini cu flori, peluze plantate cu palmieri, pini
-   Orasul vechi (le Suquet)
Farmecul zonei vechi e dat de stradutele inguste, pavate cu piatra cubica, de magazinele de suveniruri si de terasele si bistrourile de pe Rue St. Antoine
-   Plaja si Portul vechi
-   Insula Sainte Marguerite, unde se gaseste fosta inchisoare Fort Royal, locul unde a fost ținut celebrul prizonier cu masca de fier sau muzeul Castre, situat in incinta castelului medieval

Croaziera panoramică La Corniche d'Or

https://www.youtube.com/watch?v=hRhB-v__QO8 (https://www.youtube.com/watch?v=hRhB-v__QO8)

Dupa-amiaza, va propunem o croaziera spectaculoasa de 2 ore cu plecare din portul Cannes in care vom descoperi peisajele fascinante oferite de celebra coasta La Corniche d'Or si stancile rosiatice ale Masivului Estérel.
Croaziera a fost foarte apreciata in 2021 si am dori sa repetam experienta, vom avea ocazia sa vedem locuintele de vacanta ale multor staruri europene sau de la Hollywood.

Croaziera are loc doar miercurea si vinerea de la 14 :30 si biletul a costat 28 euro in 2021.

Ziua 5. joi 23 iunie 2022 Optional: Menton, orasul lămăilor.

Dupa micul dejun mergem la Menton cu trenul, calatoria dureaza aproximativ 40 de minute.

Menton

https://www.youtube.com/watch?v=jjxYzRcBK3Q (https://www.youtube.com/watch?v=jjxYzRcBK3Q)

Ville du Citron sau orasul lămâilor cum este supranumit, Menton este una dintre perlele Coastei de Azur, un  oras pitoresc cu aer italian, cladiri colorate, multe parcuri si gradini si privelisti fascinante,  destinatia perfecta pentru o zi relaxanta de weekend.

Mentonul a fost un loc de interes inca din perioada romana cand a devenit loc de popas si aprovizionare pe drumul Julia Augusta. Pozitionarea sa la Mediterana, la granitele puterilor timpului, a facut sa fie tentanta si revendicata permanent, regasindu-se sub autoritatea republicii Genova, a principatului Monaco sau sub protectoratul Sardiniei.

Atracții în Menton:

Grădina botanică Val Rahmeh cu plante și copaci exotici, în special din Japonia și America de Sud  - tarif 7 euro

Grădina  Fontana Rosa - o grădină istorică situată pe bulevardul Blasco Ibáñez din Menton – se viziteaza doar cu programare
Vila cu acelasi nume a fost construita de scriitorul spaniol Vicente Blasco Ibáñez care a locuit aici in ultimii ani de viata.

Muzeul Bastionului, ultima opera a lui Jean Cocteau
Cu exact 100 de ani în urmă, tânărul Cocteau descoperea Coasta de Azur în compania prietenului său Lucien Daudet, fiul lui Alphonse Daudet. Menton a devenit acum „oraşul lui Cocteau”.
 Cocteau nu iubea muzeele, dar, ca şi Picasso la Rochefort, îşi avea astfel, propria citadelă. Această construcţie, datând dintr-o epocă militară, l-a fermecat. Pentru podele a compus un mozaic, în nişe a plasat piese de ceramică, iar pe simeză a expus „Innamorati”, multicolorele sale guaşe. Ansamblul mărturisea pasiunea lui pentru zona mediteraneană, născută odată cu descoperirea, în tinereţe, a Greciei. Aici a creat „Şopârla”, a cărui copie exactă, formată din fragmente înfipte vertical în pământ unul câte unul, decorează esplanada noului muzeu.

Plajele din Menton au nisip si o parte din ele sunt private.

Ziua 6. Vineri 24 iunie 2022. Nisa si plecam spre casa.

Zborul nostru este: 24/06/2022 OB150 Nisa 15:25 - Bucuresti 18:50

Pana la plecarea cu un microbuz trasfer privat, o sa parcurgem impreuna ceea ce ne-a mai ramas din ceea ce o sa vedem serile zilelor anterioare de excursie, atunci cand la sosirea din optionale, dupa un refresh, o sa avem plimbari de vizitare in oras.

Atractii/muzee/plaje in Nisa

Vieille Ville – Orasul Vechi din Nisa 
Orasul vechi din Nisa iti aminteste de eterna Roma – labirintul strazilor inguste, strazile pietruite precum si atmosfera plina de viata… incepe de la vest, de pe Colline du Château, si cuprinde bulevarde spatioase printre care Jardin Albert I, Place Masséna si Promenade du Paillon. Partea sudica a orasului vechi cuprinde Ponchettele – piata veche a orasului, acolo unde comerciantii de alimente aduc cele mai proaspete produse, situata  foarte aproape de Cours Saleya, – piata de flori din Nisa.
Un alt obiectiv turistic al Nisei, langa Cours Saleya, este Palais Lascaris,  un palat somptuos, definit arhitectural de stilul baroc, construit in secolul al XVII-lea si care a sevit ca resedinta Contelui de Castellar si familiei Lascaris-Vintimille. Veti putea vedea camerele superb decorate cu mobilier apartinand secolelor XVII – XVIII, tapiterii flamande precum si tablouri de plafon realizate de artistii scolii italiene.
Colline du Chateau
Pe colina cu vedere la orasul Nisa, se afla situl unui vechi castel ce a fost insa distrus de catre soldatii regelui francez Louis al XIV-lea in anul 1706. Astazi, intregul ansamblu a devenit o oaza de liniste si verdeata, cu copaci seculari si cascade, unde este amenajat un parc ce va ofera liniste, relaxare si privelisti spectaculoase. De aici puteti admira Baie des Anges, Vieille Ville si portul din Nisa. In interiorul parcului aveti la dispozitie restaurante si buticuri dar puteti vedea si ruinele a doua biserici; in plus, noaptea, Colline du Chateau va ofera un spectacol de lumini cu efecte speciale.
Muzee
Exista in jur de 15 muzee in Nisa, cele mai interesante fiind: Muzeul Matisse, Vila Massena, Muzeul Național Marc Chagall
 https://en.nicetourisme.com/Museums (https://en.nicetourisme.com/Museums)

De stiut ca la muzee si restaurante este obligatorie rezervarea.

Plaje

Intinzându-se  pe circa 7 km de-a lungul Baie des Anges, Promenade des Anglais găzduiește majoritatea plajelor din Nisa. Plajele publice au dotari minime si accesul nu se plateste. In schimb, plajele private ofera sezlonguri, umbrele de plaja, dusuri, dulapuri si dispun de restaurant/bar. Preturile difera in functie de locatie, media ar fi in jur de 25 euro pentru un sezlong cu umbrela/zi.

Este bine de stiut că multe plaje sunt cu pietricele, sunt recomandate incaltari speciale, inclusiv pentru a intra in apa.

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Despre destinatie

Coasta de Azur, cunoscuta si sub denumirea de Riviera Franceza, este printre cele mai cunoscute destinatii de litoral din intreaga lume, reprezentand regiunea de coasta a Frantei incadrata la Nord de Alpii de Sud si cu iesire la Marea Tireniana, ce se continua in Est prin Monaco cu Riviera Italiana.
Din punct de vedere administrativ, aceasta este cuprinsa in zona Provence-Alpes-Coasta de Azur care este impartita in 6 departamente.

Nisa

https://www.youtube.com/watch?v=HDZsO7105Ds (https://www.youtube.com/watch?v=HDZsO7105Ds)

Impresionand prin simplitate si frumusete, Nisa, cel de-al cincilea oras ca marime al Frantei, este considerata a fi capitala Coastei de Azur. Orasul francez este un adevarat caleidoscop al istoriei si culturii, posibil prima asezare umana din lume, dovezile datand din perioada paleoliticului timpuriu. Numele il are ca mostenire de la vechii greci, care au denumit locul Nikaia– Orasul Victoriei.

Dupa o perioada de influenta provensala, locuitorii orasului decid in 1388 sa se supuna casei Savoia. Sub influenta italiana apar numeroasele conflicte cu Franta care-si lasa urmele. Nici din punct de vedere economic locuitorii Nisei nu o duc mai bine, caci italienii isi concentreaza atentia pe mult mai accesibilul port din Genova.

Avantul economic incepe abia in 1860, cand Nisa se intoarce la Franta definitiv. Clima prietenoasa si muntii din preajma atrag multi vizitatori in perioada victoriana, in special aristocrati si familii regale. Istoria multiculturala ii da un farmec aparte si o atitudine  deschisa catre vizitatorii internationali. Orasul devine rapid un centru turistic foarte popular. Abia mai recent
turistii incep sa fie interesati de Cannes sau alte localitati mai mici din jur, dar chiar si asa Nisa ramane cea mai populara destinatie franceza dupa Paris.

Datorita spectacolului ce il oferea atat natura, cat si omul, Nisa a devenit noua statiune de iarna a aristocratiei engleze, in cea de-a doua jumatate a secolului al XIX-lea. Artera principala a orasului inca mai poarta denumirea data de catre localnicii de atunci, Promenade des Anglais.

 Arhitectura vechiului oras dateaza inca din perioada baroca, dar si din frumoasa la Belle Epoque. Una dintre cladirile celebre din Nisa este Hotelul Negresco, in special datorita cupolei sale de culoare roz. Acesta a fost initial un palat realizat in anul 1913 de catre Henri Negresco si isi intampina vizitatorii cu un candelabru cu 16.309 cristale Baccarat. 
Nisa este cunoscuta si pentru Catedrala ruseasa ortodoxa, deschisa in anul 1912 de catre Tarul Nicolae al II-lea, catedrala ce este cea mai mare de acest fel din Europa de Vest. De asemenea, o arhitectura superba o are si biserica catolica inchinata Ioanei D’arc, realizata in anul 1930, de catre Jaques Droz, in elegantul stil Art Nouveau.

Nisa este orasul provensal cu temperament italian. Orasul in care gasesti laolalta stradute inguste imbibate in mirosurile si culorile traditional frantuzesti, fatade impunatoare ascunse dupa palmieri si vile şic cocotate pe colina.

Briza marii, muzeele, parcurile si gradinile generoase si, nu in ultimul rand, bunatatile din restaurantele, pietele si magazinele locale, fac din Nisa o destinatie perfecta pentru un city break relaxant si insorit.

Peisajul minunat al Rivierei Franceze si marturiile civilizatiilor antice au reprezentat o sursa de inspiratie importanta pentru numerosi artisti precum Marc Chagall sau Henri Matisse. Operele artistilor care s-au perindat pe tarmurile Marii Mediterane sunt expuse in fascinantele muzee ale orasului: Musée Chagall, Musée Matisse, Musée des Beaux-Arts Jules Chéret si Muzeul de Arta Moderna.
Nisa este recunoscuta si ca orasul lui James Bond de numele caruia se leaga seria cinematografica care a atras prin luxul afisat de acest personaj.

Gastronomia franceza la Nisa

In materie de delicii gastronomice, Nisa nu dezminte rafinamentul atat de caracteristic bucatariei franceze. Gastronomia tipica Coastei de Azur (si pentru Provence, de altfel) are inflexiunile sale regionale, cel putin in comparatie cu alte bucatarii regionale franceze, cu influente mediteraneene materializate in folosirea si consumul de fructe de mare, peste, legume si fructe. Pe de alta parte, concesiile facute unor astfel de influente nu altereaza cu nimic finetea pentru care orice gurmand apreciaza bucataria franceza.

O alta particularitate notabila a gastronomiei regionale respectate in Nisa se refera la folosirea extensiva a unei game ample de ierburi, cum ar fi dafinul, busuiocul, cimbrul, oregano si, in moderatie dar constant, usturoiul, uleiul de masline, ingrediente omniprezente. Acest aspect este exact ceea ce distinge gastronomia de pe Coasta de Azur de toate celelalte traditii culinare din Franta. Prestigiul si masura utilizarii uleiului de masline pe Riviera Franceza sunt reflectate de faptul ca regiunea este principala furnizoare de ulei de masline din Franta.
De asemenea, avand relatii comerciale maritime cu tarile nordice, in bucataria niçoise au patruns cateva alimente specifice ca pestele uscat si afumat.

Nisa nu e un oras ieftin atunci cand vine vorba de mancare, insa exista solutii pentru mese gustoase si satioase pe care sa cheltuiti putini euro.
In vechea Nisa gasiti mai multe boulangerii de unde va puteti cumpara cateva sortimente de branza, un borcanel cu dulceata de ceapa si o bagheta crocanta. Francezii au atatea sortimente de branza incat chiar daca mancati trei zile la rand doar branza, nu va veti plictisi si veti descoperi noi gusturi si arome. Ca o alternativa la branza, tot din boulangerii puteti sa cumparati quice-uri si alte tarte si placinte, care de care mai apetisante.

Specialitati culinare din Nisa:

Pissaladiere este o specialitate originara din Nisa, raspandita in toata regiunea Provence si care seamana cu o pizza cu multa ceapa si fara rosii.

Socca, un tip de clatita necrescuta (crepe) este facuta din faina de naut si ulei de masline si, este, de fapt, varianta franceza a ceea ce italienii numesc farinata sau cecina, iar argentinienii cunosc drept fainá.

Strazile din Nisa abunda in standuri de mancare unde se vinde socca, astfel incat prilejul unei degustari este chiar la indemana.

Salade nicoise / salata Nicoise (numita uneori si insalata nizzarda) este ambasadorul gastronomic al orasului Nisa in lume. Originile acestei salate nu sunt certe iar gama de versiuni ale salatei nicoise este si ea destul de ampla in ceea ce priveste modul in care ar trebui pregatita si ingredientele sale. Oricum, esenţial este că probabilitatea de a da peste reţeta originală şi peste produsul autentic în Nisa este considerabil mai mare. Astfel, salata este un amestec de felii de rosii, felii de oua fierte tare, cartofi fierti (discutabil) si mazare verde, toate prezentate pe un pat de salata verde (optional). Intregul „edificiu” este acoperit cu ton (fie de la conserva, fie uscat) si ansoa de la conserva.

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului (https://singlescamp.ro/page/reguli-membrii)
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi. (https://singlescamp.ro/page/important-de-inteles)
•   Conditii de participare in perioada COVID19 (https://singlescamp.ro/page/conditii-participare-in-contextul-covid19)
•   Rolul insotitorului de grup (https://singlescamp.ro/page/rol-insotitor-de-grup)
•   Cum va informati ulterior rezervarii (https://singlescamp.ro/page/informatii-comunicari-schimbari)
•   Reguli in timpul calatoriei (https://singlescamp.ro/page/reguli-pe-timpul-calatoriei)
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage (https://singlescamp.ro/page/contract-agentie-turistica)
•   Renuntarea unilaterala la o excursie (https://singlescamp.ro/page/renuntare-excursie)
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: admin din Vineri, 05 Noiembrie 2021, 15:50
S-au deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/coasta-de-azur-provence
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: doina savu din Joi, 18 Noiembrie 2021, 15:40
M-am inscris!
Abia astept!
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Joi, 18 Noiembrie 2021, 17:44
Doina, mă bucur să ne revedem :)

Pentru o așteptare mai ușoară, să fredonăm împreună imnul orașului, Nissa la bella *|*


https://youtu.be/15oZvZtsYYw
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: Mazilu Greta din Marţi, 23 Noiembrie 2021, 11:32
M-am înscris!
Aștept anul viitor cu mare nerăbdare!
Recunosc,am emoții fiind prima ieșire  și mai ales sper ca pandemia să  nu ne dea planurile peste cap.
Rămânem optimiști și până atunci muncim cu drag și spor 😀
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Marţi, 23 Noiembrie 2021, 14:05
Bine ai venit, Greta!  *|*
Cel mai greu pas l-ai făcut :thumbup: Urmează partea frumoasa: :)
Mă bucur că ai scris și aici, că ai înțeles menirea forumului. Comunicarea online contează mult în atmosfera excursiei, când ne vom cunoaște deja.

Anul acesta am fost la Nisa când de-abia se deschisesera granițele și certificatul verde nu era implementat. Nu am avut nicio problema, agenția locala a fost la înălțime, la fel și ghizii-soferi, motiv pentru care am apelat tot la ei pentru excursiile unde ar fi mai complicat sa mergem pe cont propriu. Sunt în permanenta legatura cu ei, orice noutăți apar le voi anunță aici pe forum.

Cine mai vine cu noi?
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: gabimo din Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021, 19:52
Bine v-am gasit!
M-am inscris si eu. E prima mea iesire cu un astfel de grup.
Sunt sigura ca totul va fi ok. :)
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021, 20:39
Bine ai venit! Mă bucur că ai "spart gheața"  :thumbup:
Presimt deja că vom fi un grup fain  *|*

Vă mai las un filmuleț cu noi idei de petrecere a timpului liber la Nisa:

https://youtu.be/CN13Ccb0nOwTitlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: Bon Voyage din Miercuri, 22 Decembrie 2021, 13:09
1 loc disponibil intr-o camera dbl la femei.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: admin din Miercuri, 26 Ianuarie 2022, 16:11
Pentru ca programul de zbor anuntat initial de Blue Air pentru Nisa s-a schimbat, perioada de excursie se modifica, plecarea fiind acum cu 3 zile mai devreme. Ne pare rau, dar asa cum am anuntat pentru toate excursiile externe, este nevoie sa ne pliem dupa schimbarile pe care le anunta companiile aeriene, organizatorii si agentia neavand in aceasta situatie nici o vina.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Miercuri, 26 Ianuarie 2022, 19:11
Am vorbit cu partenerii din Franta despre modificarea datelor sejurului.
Posibil sa trebuiasca sa modificam ordinea in care au loc activitatile, fara sa fie afectate obiectivele din program.
Urmeaza sa va anunt mai aproape de plecare.

Am totodata rugamintea sa ma anuntati daca nu doriti sa participati la cele doua excursii private cu microbuzul : Monaco si Provence.
Mercii!
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: adda din Miercuri, 26 Ianuarie 2022, 19:42
Salutare tuturor,
Pentru mine nu este o problema modificarea datei de plecare .mi se potrivește cu perioada concediului chiar și asa.
As vrea sa confirm cu aceasta ocazie ca doresc sa particip la cele 2 excursii Monaco și Provence, cum as putea sa nu merg?  :) de asta m-am inscris la aceasta actiune. De abia aștept  :D

Mersi beaucoup Diana ! :)

À bientót ! :flori:

Sa vedem câta franceza îmi mai aduc aminte din școală:)
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: doina savu din Vineri, 28 Ianuarie 2022, 10:46
Buna
Sunt interesata de cele 2 excursii. Mci
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: Max din Miercuri, 02 Februarie 2022, 08:07
Buna, Krondia! Salutari tuturor!
Intr-un bun sfarsit, am reusit si m-am inscris in excursie.  ^-^ Spun asta deoarece, la un moment dat, nu mai erau locuri si ma cam uitam cu jind la excursia voastra.  :'(
Se pare ca, schimbarea datelor de plecare, a fost spre folosul meu.   *|*
Iar, daca tot am ajuns la acest subiect, te rog sa fii amabila si sa ne comunici revizuirea datelor de plecare si ordinea in care vor avea loc activitatile. Bineinteles, iau in calcul si posibilitatea ca cererea mea sa  fie un pic prematura.
De asemenea, doresc sa spun ca sunt interesat de toate excursiile optionale.
In alta ordine de idei, nu va fi prima oara cand voi pleca in excursie cu Singlecamp iar mereu sunt bucuros de prieteni noi si de calitate.  :thumbup:
Cu prietenie,

Max
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Miercuri, 02 Februarie 2022, 09:49
Salut, Max si bine ai venit!

Momentan este, intr-adevar, devreme pentru a reaseza obiectivele din program, situatia in Franta este dinamica.

 Partenerii din Franta sunt la curent cu modificarea datelor sejurului si a ramas sa stabilim mai aproape zilele in care vor avea loc cele 2 excursii optionale.

Pe de alta parte, croaziera de la Cannes are loc doar miercurea si vinerea, deci va trebui sa avem in vedere si acest aspect.
Veti afla in timp util toate detaliile.

À plus,

Diana
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Sâmbătă, 19 Februarie 2022, 16:37
Zilele acestea, in orasul Menton de pe Coasta de Azur, unde vom ajunge si noi in curând, are loc celebrul festival al lămâilor.

Am preluat câteva fotografii impresionante de la colaboratorii nostri din Nisa si vi le arat si voua, sa ne treaca timpul mai usor...

In Franța se simte tot mai mult "la joie de vivre" acum ca, incepând cu luna februarie, incep sa fie ridicate tot mai multe dintre masurile privind restrictiile din pandemie, inclusiv purtarea mastii de protectie in exterior.

Paşaportul de vaccinare, care urmeaza sa înlocuiasca paşaportul sanitar pentru persoanele de peste 16 ani, va fi necesar pentru accesul la activităţi de timp liber, în restaurante, la târguri, seminarii, în transportul public interregional.

(https://i.postimg.cc/gJ4nmzf6/1645280792757.jpg) (https://postimg.cc/S22yGhQy)

(https://i.postimg.cc/wxf7rBXC/1645280799176.jpg) (https://postimg.cc/0rSkMPHn)

(https://i.postimg.cc/ZKX0TDDj/1645280805252.jpg) (https://postimg.cc/vcLGhXy6)

(https://i.postimg.cc/J020HT7r/1645280781712.jpg) (https://postimages.org/)

Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: VioreX din Duminică, 20 Februarie 2022, 14:39
Salut voios ! M am îngrămădit sa ma înscriu la prima mea excursie cu voi, vazand ca mai sunt 2 locuri libere, însă nu am observat data mesajului respectiv 6.02.
Acum văd ca mai este un loc, însă din păcate de genul feminin :)
Se mai poate suplimenta la băieți ? Sau poate dacă renunța cineva ?
Ce ar fi de făcut ca sa aflu, este suficient sa apăs butonul “notifica ma “. ?!
Sa nu plecați fără mine pe Costa de Azur, căci sunt gelos :)
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: VioreX din Duminică, 20 Februarie 2022, 14:45
.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Duminică, 20 Februarie 2022, 17:02
Salut Viorel et bienvenue !  *|*

Momentan mai este disponibil, intr-adevar,  un loc la fete.
Admin si Samiza, care se ocupa de rezervari, sunt plecati cu grupul de Tailanda si revin la birou in 1 martie. Vedem atunci ce se poate face, poate pâna atunci mai apare un domn interesat.

Butonul " Notifica" este pentru a primi instiintari pe email in momentul in care se scrie un mesaj nou pe firul de discutie la care te-ai abonat.

Urmareste in continuare acest topic.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: Mada_Avr din Joi, 17 Martie 2022, 19:59
Gata, nu mai este disponibil nici locul la dame!  *|* Bun gasit tuturor!
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: echilibru din Duminică, 03 Aprilie 2022, 10:22
Bun găsit!
Dacă renunță cineva la un loc pentru femei, rog a posta aici sau a trimite un mesaj la 0741050044. Pot achita integral, dacă s-a parcurs și acea etapă. Mulțumesc și sper :help:
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: echilibru din Joi, 07 Aprilie 2022, 08:11
M-am înscris, salut grupul!
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: Bon Voyage din Joi, 28 Aprilie 2022, 07:43
A mai ramas un loc disponibil intr-o camera dbl la barbati.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: Roxana88 din Marţi, 03 Mai 2022, 09:42
 Buna, sunt Camelia si as fi interesata de aceasta excursie.
Am vazut ca este liber numai 1 loc, la barbati, dar daca apare vreo modificare sunt amatoare.
 Multumesc!
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: adda din Sâmbătă, 14 Mai 2022, 12:07
Salutare grupului! Ce faceți, cum sunteți? Ati început sa va gândiți la vacanta? La Coasta de Azur...Provence? Nu mai e mult ...eu deja încep sa ma organizez incet incet...mai e doar o luna... *|*
Sper sa ne auzim mai des aici pana la plecare, sa intram în atmosfera de vacanta :yeah:
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: Șoimița din Miercuri, 18 Mai 2022, 16:39
Bună tuturor O0
Ma înscriu și eu în toate excursiile opționale.
Abia aștept sa plecăm,  sigur va fi fantastic, ca de obicei *|*
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: Virgiliu din Luni, 23 Mai 2022, 05:34
Nu-mi este foarte clar: acum mai există sau nu un loc disponibil pentru bărbați?
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: admin din Luni, 23 Mai 2022, 06:08
Virgiliu daca esti interesat de un loc in aceasta excursie trebuie sa scri direct agentiei. office@bovoyagesibiu.ro. Cand suntem pe ultima suta, doar acolo e raspunsul.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: Virgiliu din Marţi, 24 Mai 2022, 07:37
Ce pot sa vă spun cu certitudine (și încântare) este că ieri dimineață mai era un loc liber și că tot ieri a fost ocupat!
Se la vie, chers amis!
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 18 - 24 iunie 2022
Scris de: Virgiliu din Miercuri, 25 Mai 2022, 01:55
Salutări tuturor!
Cu siguranță nu vom uita Riviera Franceză
Sunt Virgiliu și mă alătur, cu drag, vouă.
Rectific: ce am scris mai sus  C'est la vie toujours parchive!
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: admin din Miercuri, 25 Mai 2022, 08:41
 :oops:

Va anunt pentru moment pe forum, urmand sa primiti oficial si din agentie: Blue Air ne-a anuntat ca "din motive operationale", zborul de plecare din 18 iunie, Bucuresti - Nisa a fost mutat pe 19 iunie.

Am facut modificarea pe site si pe forum, la zboruri, la ziua 1 de excursie, la servicii si la tariful de excursie, acesta scazand cu 80 de euro. Diana lucreaza acum la program, urmeaza sa-l modific pe site si forum, functie de ce imi transmite ea. Oricum zilele importante, cele esentiale NU vor fi afectate, Diana lucreaza la scoaterea din program a ceva care venea doar in completare.

Urmeaza sa primiti si OFICIAL, din agentia Bon Voyage aceasta informare.

Ne pare rau ca nu va putem oferi intreaga perioada, dar cred ca toata lumea intelege ca in astfel de situatii nu avem nici vina si nici vreo posibilitate de a face ceva. Din pacate tot mai des companiile aeriene modifica programele de zbor, ba chiar anuleaza rute, fara nici o consultare cu partenerii, agentiile turistice. Nu putem face altceva decat sa ne pliem dupa comunicatele lor, adaptanad programe, scotand sau adaugand zile. Noroc ca pana acum am gasit intelegere la hoteluri...
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: adda din Miercuri, 25 Mai 2022, 18:23
Mulțumim Gigi, deși era frumos sa avem o zi în plus, înțelegem situația.

Salutari încă o data grupului, sigur va fi o excursie reușită și spectaculoasă, are toate ingredientele :)

Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: admin din Joi, 26 Mai 2022, 08:49
Diana a primit confirmarile partenerilor ei de acolo, asa incat noul program nu o sa omita destinatii/obiective din ceea ce a fost prezentat initial, toate elementele anuntate se vor regasi si in ceea ce o sa apara astazi pe forum si site. Incep imediat sa fac modificarile, pana la orele amiezii, vor fi postate. Doar Nisa s-a comprimat un pic, dar compensator, Diana o sa va scoata seara la plimbare, dupa ce finalizati programul optional si in acest fel va veti bucura de tot ceea ce este important acolo.
Foarte important a fost ca modificarea nu a fost majora. Va spun nu pt a crea o stare ci pentru ca stiu ce se intampla acum: putea fi mult mai rau, chiar si anulare. Daca urmariti stirile o sa vedeti ce se intampla in perioada aceasta cu companiile de zbor, ceva ce am prognozat inca de anul trecut. Luasem atunci in considerare ca multi angajati ai aeroporturilor, mult personal navigant sau ajutator au parasit domeniul si s-au reorientat, in perioada de pandemie. Acum companiile se confrunta cu lipsa de oameni dar si de lipsa de aparate, livrarile fiind afectate de imposibilitatea de a importa anumite componente. Exact ceea ce patesc gigantii din industria constructoare de masini, nevoiti sa-si intrerup activitatea din cauza lipsei de cip-uri.
Nu vreau sa sperii pe cei care citesc aici, nici sa creez o imagine descurajatoare de a calatori, dar anticipez ca lucrurile in sectorul aero vor merge in mai rau, o sa vedem oameni in aeroporturi asteptand ore intregi sa fie imbarcati, vom vedea anulari si nu anuntate ci atunci ad-hoc. Cel mai probabil ca lucratorii din aeroporturi cu mult sub numarul normal, presati de timp si de volumul de munca, neremunerati pe masura efortului, o sa faca greve, care o sa paralizeze activitatea din aeroporturi.

In conditiile astea nu ne ramane altceva de facut decat sa ne strecuram, asa printre probleme, sa ne putem bucura de vacante. Noi ca organizatori o sa facem tot ceea ce este posibil din back office ca lucrurile sa se rearanjeze in puzzle astfel incat lumea sa poata calatori spre destinatiile dorite. E o munca dubla acum, dar asta e, trebuie facuta...

Am sa revin aici, cu noul program.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: admin din Joi, 26 Mai 2022, 10:02
Am revenit asa cum am promis. Programul excursiei, modificat dupa schimbarea orarului de zbor Blue Air, este afisat acum pe forum si site. Asa cum am precizat, s-a facut totul incat sa vedeti ceea ce am comunicat in programul vechi.

Stiu ca din agentie s-a transmis Email-ul de anuntare, era nevoie doar sa transmiteti cum doriti sa fie folosita suma de 80 euro, reducerea de tarif datorata schimbarii numarului de nopti cazare:

- la o alta excursie la care participati anul acesta si pe care s-o indicati SAU

- sa fie virata intr-un cont pe care-l indicati

Nu este posibil sa fie inapoiata numerar de catre insotitorul de grup si nici folosita pt plata optionalelor din aceasta excursie, pt ca o astfel de opratiune de rambursare nu are suport legal financiar-contabil. Practic rezervarea fiecaruia dintre participanti trebuie sa se inchida, prin banca, la nivelul tarifului actual.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Joi, 26 Mai 2022, 12:39
Condiții călătorie Franța
Sursa: https://www.mae.ro/travel-conditions/3698, 20.05.2022

România este clasificată de Franța ca fiind o "zonă verde", la fel ca toate celelalte țări din Spațiul European.

Intrarea în Franţa este permisă cu paşaportul sau cartea de identitate, aflate în curs de valabilitate.

Pasagerii care călătoresc către Franța (ca destinație finală)  trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor prin intermediul formularului digital european de localizare a pasagerilor.
Fiecare persoană (adulți și minori) trebuie să completeze un dPLF separat, chiar și când călătoriți ca parte a unui grup sau familie.

Mai multe detalii aici: https://app.euplf.eu/#/

Franța se află într-un regim de tranziție privind ieșirea din starea de urgență sanitară, până la data de 31 iulie 2022.

La intrarea pe teritoriul francez, se aplică următoarele măsuri pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani care sosesc din România, conform Strategiei de redeschidere a frontierelor:
•   nu este necesară prezentarea unui test negativ pentru COVID–19 pentru persoanele care sunt vaccinate complet cu un vaccin autorizat de UE. Schema de vaccinare este considerată completă la 28 de zile de la administrarea dozei unice pentru vaccinul Janssen (Johnson & Johnson), la 7 zile de la administrarea celei de-a doua doze  pentru celelalte vaccinuri recunoscute de Agenția Europeană a Medicamentului (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield) și, pentru persoanele care au efectuat toate dozele necesare dintr-un vaccin autorizat de OMS și nerecunoscut de Agenția Europeană a Medicamentului, la 7 zile de la administrarea unei doze complementare de vaccin cu ARN mesager care beneficiază de o astfel de recunoaștere.

ATENȚIE! Din 30 ianuarie 2022, pentru ca schema de vaccinare să fie considerată completă, persoanele cu vârsta de peste 18 ani care doresc să intre pe teritoriul francez trebuie să fi primit o doză complementară de vaccin cu ARN mesager, dacă au trecut 9 luni de la ultima doză administrată.
 
Persoanele care nu sunt vaccinate (cu schemă completă, conform detaliilor de mai sus) trebuie să prezinte la îmbarcare/la trecerea frontierei:
•   fie un test molecular tip PCR, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Franța, fie un test antigen, efectuat cu maximum 48 ore înainte de intrarea în Franța; sunt exceptați pasagerii aflați în tranzit aeroportuar, pentru care statul de destinație finală nu solicită testul;
•   fie un certificat de recuperare de COVID-19, care atestă o infectare confirmată cu cel puțin 11 zile și maximum șase luni anterior.
Atenție! Se acceptă ca certificate doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatului negativ al unui test tip RT-PCR doar certificatele care conțin un cod QR și care sunt redactate în limba statului în care au fost emise și în limba engleză.

Alte măsuri adoptate de către autoritățile franceze:
•   În cafenele și baruri consumația în picioare este autorizată, din data de 16 februarie.
•   Începând cu data de 2 februarie nu mai este obligatorie purtarea măștii în exterior.
•   Începând cu data de 16 februarie sunt deschise discotecile, cu respectarea regulilor sanitare.

Purtarea măștii nu mai este obligatorie nici în exterior, nici în majoritatea spațiilor închise (firme, școli, instituții publice, magazine, mijloacele de transport public).
Masca rămâne obligatorie în unitățile medicale, fiind recomandată și în alte locuri.
Masca sanitară este, și la această oră, obligatorie  în tot ce înseamnă transportul în comun - metrou, autobuze, tramvaie, în trenuri, în cazul curselor aeriene interne dar și în taxi.

Restricții sanitare care rămân in vigoare:
În spitale se va putea intra și în continuare, doar în baza unui test negativ la Covid ori în baza pașaportului vaccinal. Iar în cazul unui test pozitiv, este impusă izolarea de alte persoane, timp de o săptămână.

Din 14 martie 2022, permisul vaccinal nu mai este necesar pentru accesul în locuri de agrement, baruri și restaurante, sau în mijloace de transport public interregional.


MONACO
RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
Sursa: https://www.mae.ro/travel-conditions/28307, 17.05.2022

Orice persoană cu vârsta de peste 16 ani, indiferent de naționalitate, care sosește în Principatul Monaco trebuie să prezinte documentele justificative, solicitate în funcție de zona de proveniență (zona verde, zona portocalie și zona roșie).

Orice persoană cu vârsta de peste 16 ani, indiferent de naționalitate, care sosește în Principatul Monaco și provine dintr-un stat/regiune din zona verde: statele din spațiul european (statele membre UE, printre care si România) trebuie să prezinte unul din următoarele trei documente justificative:

- rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR sau antigen, efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de sosirea în Principat;
- schema completă de vaccinare:
      Pentru vaccinul «COVID-19 Vaccine Janssen» (Johnson & Johnson), 28 de zile după administrarea dozei unice. Persoanele cu vârsta de peste 18 ani trebuie să efectueze doza de rapel cel mai târziu la 9 luni după ultima doză. Rapelul se efectuează numai cu o doză complementară de vaccin cu ARN mesager (Pfizer-BioNTech sau Moderna).
        Pentru celelalte vaccinuri, 7 zile după administrarea celei de-a doua doze sau de la doza unică, pentru persoanele care au avut COVID-19. Pentru ca această schemă de vaccinare să fie considerată completă, persoanele cu vârsta de peste 18 ani trebuie să fi primit o doză complementară de vaccin ARN mesager în termen de cel mult 9 luni de la ultima doză efectuată.
        Schema de vaccinare va fi considerată completă la 7 zile după injectarea dozei complementare.
- un certificat care să justifice vindecarea de COVID-19: test PCR pozitiv datând de mai mult de 11 zile și mai puțin de 6 luni.


Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Joi, 26 Mai 2022, 13:15
Aveti mai sus conditiile de calatorie in Franta si Monaco in vigoare in prezent, sa va puteti pregati documentele de calatorie din timp.

 Alors on danse    :dance:  *|*, aceasta este deviza Franței începând cu 15 martie 2022, data la care au inceput sa se ridice, treptat, cele mai multe dintre restricțiile anti Covid19.

De acum intram si noi in linie dreapta cu pregatirile de vacanta :)
Îi salut si pe noii inscrisi, stiu că asteptati cu nerabdare plecarea  *|* Mă bucura entuziasmul vostru, semn că vom fi un grup fain  :thumbup:

Pe lângă partenerii de la Nisa, am contactat ieri si compania care efectueaza croaziera La Corniche d'Or cu plecare din Cannes.
Am alocat excursiei opționale la Cannes ziua de miercuri, tocmai pentru a putea merge in aceasta frumoasa croaziera care are loc doar miercurea si vinerea de la 14:30 :)

Săptâmâna viitoare urmează să vă trimit un email referitor la activitățile opționale și apoi, în funcție de răspunsurile voastre, să efectuez rezervarile.

Până atunci, o imagine de acum câteva zile din Cheile Verdonului, unul dintre obiectivele din cadrul excursiei în Provence:

(https://i.postimg.cc/0Qrb5wkJ/280035412-794623061923379-3457823489368638482-n.jpg) (https://postimg.cc/dkPq4DTq) (https://postimages.org/)

A plus !


Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: doina savu din Vineri, 27 Mai 2022, 10:04
Intrebare: eu am facut ultima doza la 28 sept. De atunci au trecut peste 9 luni. Din postarea ta inteleg ca ar trebui sa ma vacinez din nou???

Mci
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: admin din Vineri, 27 Mai 2022, 13:05
Doina iti raspund eu, pentru ca Diana este plecata cu grupul de Varghis. Asa acum solicita Franta, se intelege ca este nevoie de booster daca au trecut 9 luni de la ultima doza. Vad ca este chiar subliniat.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: doina savu din Vineri, 27 Mai 2022, 14:02
Multumesc.
“Scap” la mustata sa nu fac doza 4…..
Ciudat e ca pana acum nu am mai auzit de “obligativitate”mascata” sa se faca si doza 4.
Toate gandurile mele bune!!!
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: admin din Vineri, 27 Mai 2022, 15:48
Doina, un moment, sa ne intelegem: nu trebuie doza 4, daca ai doza 3 (booster) nu are limita, deci este suficient. Eu am inteles din ce ai scris ca ai doar doua doze, fara booster. Acolo se pune problema.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: doina savu din Vineri, 27 Mai 2022, 19:38
Multumesc!
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: Ade-Sofia din Luni, 30 Mai 2022, 12:16
Buna, tuturor! Am prins ultimul loc in excursie! Astept cu nerabdare sa va cunosc pe toti  si sa te revad, Diana! De acord cu toate optionalele pe care le propui. Doar ne anunti cat si cum achitam. Sunt sigura ca va fi minunat. Cu drag, Adelina.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Marţi, 31 Mai 2022, 12:09
Activitatile optionale

Revin cu precizarea ca Agentia Bon Voyage nu este implicata in activitatea de organizare a excursiilor optionale la care vom participa.
Este o perioada aglomerata in agentie acum, doar eu ma ocup de centralizarea optiunilor voastre, de rezervari si apoi de plati, tocmai pentru a nu aglomera activitatea agentiei si mai mult.
Acesta este un alt motiv pentru care nu este posibila transferarea diferentei de 80 de euro in contul excursiilor optionale.

Vom achita excursiile optionale dupa ce ajungem in Franta.
La fel si croaziera de la Cannes, voi cumpara biletele fizic in ziua in care vom ajunge in Cannes, doar rezervarea trebuie sa o efectuez inainte.

Dupa ce confirma toti participantii ca au luat la cunostinta noul orar de zbor, am sa va transmit emailul referitor la optionale.
Puteti sa scrieri si aici pe forum, doar va rog sa nu imi transmiteti aceste mesaje pe Wapp sau alte canale private de comunicare, este mult mai simplu sa primesc optiunile voastre centralizat.

Stiu ca sunteti nerabdatori sa plecam in vacanta, dar a mai ramas putin...  *|*

Diana
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: Roxana88 din Joi, 02 Iunie 2022, 09:39
Buna.
Am luat la cunostinta de data si ora zborului, de faptul ca, daca ai a 3 a doza de vaccin (booster), nu ai probleme de testare sau alte probleme.
Urmaresc si celelalte informatii pe Forum, deoarece eu nu am mai fost cu voi decat intr-o excursie interna si chiar nu stiu cum procedati.
Multumesc pentru orice mica informatie utila.
 
  :-*
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Joi, 02 Iunie 2022, 12:27
Intrebare: eu am facut ultima doza la 28 sept. De atunci au trecut peste 9 luni. Din postarea ta inteleg ca ar trebui sa ma vacinez din nou???

Mci

Doina, iti raspund si eu.
Schema completa de vaccinare inseamna a treia doză pentru vaccinurile Pfizer, Moderna, Astra Zeneca și a doua doză pentru Johnson&Johnson, cel mai târziu la 9 luni de la finalizarea schemei inițiale de vaccinare, vezi mai jos alte surse oficiale:

Since 1 February 2022, in order for their vaccination schedule to continue to be recognised as complete, persons aged 18 years or older wishing to enter French territory must have received a booster dose of messenger RNA vaccine no later than nine months after receiving the last mandatory dose.
         https://www.interieur.gouv.fr/covid-19-international-travelAtenție! Începând cu 15 februarie 2022, persoanele cu vârsta de peste 18 ani care sosesc în Franța trebuie să fie vaccinate cu o doză complementară de vaccin pe bază de ARN mesager (a treia doză pentru vaccinurile Pfizer, Moderna, Astra Zeneca și a doua doză pentru Johnson&Johnson) cel mai târziu la 9 luni de la finalizarea schemei inițiale de vaccinare. Pentru a fi recunoscută, doza de rapel trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 7 zile înainte de efectuarea călătoriei.
https://ro.ambafrance.org/Masuri-legate-de-COVID-19-in-FrantaPentru că am primit mai multe intrebari referitor la documentele medicale, va rog sa cititi cu atentie informarile privind conditiile de calatorie in cele doua tari de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe:

 Franta
https://www.mae.ro/travel-conditions/3698

Monaco
https://www.mae.ro/travel-conditions/28307[/i]

Incerc sa va ajut cu informatiile de care aveti nevoie dar va reamintesc ca este responsabilitatea fiecaruia de a se informa si asigura ca detine documentele de calatorie si medicale necesare calatoriei in Franta si Monaco.
Citat
Persoanele inscrise se vor informa personal si din vreme despre documentele solicitate la intrarea in cele doua tari. Se vor asigura ca pot respecta conditiile de intrare si de asemenea ca la data plecarii au pregatite documetele pentru prezentare si control, la imbarcarea din Bucuresti si la intrarea in Franta si Principatul Monaco.


Mai sunt cateva persoane care nu au raspuns inca la mailul trimis din agentie referitor la noul orar de zbor.
In momentul in care se primeste si ultima confirmare, am sa va trimit mailul referitor la optionale si alte informatii utile.


Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: Max din Joi, 02 Iunie 2022, 18:04
salutare!

am luat cunostinta de modificarile privind data si ora zborului.  ;)
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: Ade-Sofia din Vineri, 03 Iunie 2022, 18:22
Confirm că am văzut care este orarul zborurilor. Să ne vedem cu bine! Adelina.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: adda din Vineri, 03 Iunie 2022, 22:26
Salutare ,

Am confirmat și pe mail ca am luat la cunoștință de schimbarea zborului am confirmat și aici.

Abia aștept, toate excursiile opționale sunt de neratat, asa ca îmi doresc sa particip la toate :)

De unde veniți? Din ce colturi ale tarii?

Eu vin din Sibiu, voi ajunge putin mai devreme in aeroport, decât ora stabilita, dar nu e problema , mai bine sa fie timp de rezerva :)
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: echilibru din Luni, 06 Iunie 2022, 09:38
Vă salut!
Am răspuns pe email agenției. Aștept oferta de excursii. Pe curând!
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Marţi, 07 Iunie 2022, 23:14
Revin cu noutăti referitoare la cele doua excursii optionale organizate impreuna cu agentia din Nisa.

Tariful pentru excursia la Monaco & Eze este de 43 euro / persoana.
Excursia in Provence costă 72 euro / persoana.


Sunt cele mai mici tarife din zona la ora actuala, desi sunt putin mai mari decât cele estimate anul trecut. Si in Franta preturile carburantilor au crescut consistent in ultimul timp dar a contat mult faptul ca am fost in permanenta legatura cu agentia precum si impresia placuta pe care a lasat-o grupul de anul trecut :)
O excursie din Nisa in Provence costa inca de anul trecut cel putin 100 euro/ persoana, distanta parcursa fiind de circa 300 km.

Am sa va transmit emailul mâine seara cu rugamintea sa imi transmiteti raspunsurile pâna cel târziu la sfârsitul saptamanii, sa pot definitiva rezervarile. Mi-am notat  optiunile  comunicate pe forum;  pe cei care mi-ati scris in alte parti, va rog sa imi raspundeti la acest mail  intrucat exista riscul sa nu fi observat toate mesajele.

In weekend voi fi plecata cu grupul de Rimetea, o zona cu acces limitat la internet. Voi reveni saptamana viitoare pe forum cu informatii noi, dupa ce vorbesc si la hotel.

Si o imagine de ieri, din Provence, transmisa de agentia din Franta :)

(https://i.postimg.cc/YqxMhCbc/received-419594166671544.jpg) (https://postimages.org/)

Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: Roxana88 din Miercuri, 08 Iunie 2022, 12:19
Buna Diana,
Iti cer un sfat, am observat ca nu recomanzi excursia in Provence celor care au probleme de rau de masina si inaltime. Eu am probleme in acest sens, rau de masina, mai ales.
Nu cunosc traseul, ar fi posibil sa merg cu voi, sa raman undeva in Provance, sa va astept, sa nu merg la Canion?
Tot traseul este dificil? O sa mi pregatesc medicamentele necesare, dar intrebam.... daca pot sa n-o ratez in intregime, aceasta excursie.
Multumesc frumos.
 :)
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Miercuri, 08 Iunie 2022, 15:30
Traseul in Provence este tip circuit, nu exista posibilitatea de a evita defileul.
Agentia din Franta recomanda ca persoanele care au rau de masina/ inaltime sa ia medicamentele indicate in astfel de situatii.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: doina savu din Miercuri, 08 Iunie 2022, 15:52
Buna
Sunt interesata sa vad Monaco, Cannes si St Tropez.
Multumesc
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Miercuri, 08 Iunie 2022, 16:35
St Tropez nu este trecut in program, la momentul in care am planificat excursia nu era sigur ca vor fi reluate croazierele din Nisa.
Anul trecut am fost la St Tropez cu transfer privat, croazierele erau anulate. Drumul a fost foarte lung, aglomerat, cu ambuteiaje desi Franta avea inca restrictii de circulatie. Acum cu siguranta este mult mai aglomerat.
La intoarcere am parcurs drumul de pe coasta Esterel, pe care o vedem in timpul croazierei de la Cannes.

Acum croazierele au fost reluate, au loc martea si joia.
Se pleaca la 9 din Nisa si drumul dureaza 2,5 ore. Intoarcerea din St Tropez este la 16:30, se ajunge la Nisa la 19:00.
Biletul costa 69 euro dus-intors.

Eu voi merge la obiectivele care sunt trecute in program. In cazul in care doriti sa vizitati alte obiective, va ajut cu informatii dar va trebui sa va descurcati singuri.

Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: doina savu din Miercuri, 08 Iunie 2022, 18:35
Multumesc.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Miercuri, 08 Iunie 2022, 23:02
V-am transmis acum prin email mai multe informatii utile referitoare la excursia in Franta.

Am rugamintea sa imi transmiteti prin acest email până cel târziu duminică 12 iunie orele 20:00  excursiile optionale la care doriti sa participati:

Monaco, Montecarlo & Eze Village -  43 euro / persoana

Provence - 72 euro / persoana

Croaziera La Corniche d'Or din Cannes – 29 euro / persoana

Menton, orasul lămâilor


Daca nu ati primit, spuneti-mi, sa retrimit.

Multumesc,

Diana
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: Roxana88 din Joi, 09 Iunie 2022, 15:52
Multumesc, Diana
Ma inscriu pentru toate excursiile.
 :D
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: ingrid din Duminică, 12 Iunie 2022, 14:16
Buna Diana! Buna tuturor! Referitor la formularul de localizare, cu cat timp inainte de plecare trebuie completat ? Exista o limita minima/maxima de timp ? Multumesc si spor la pregatiri !
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: Max din Luni, 13 Iunie 2022, 08:27
Referitor al formularul de localizare, am incercat sa-l completez, dar am intampinat dificultati cand a trebuit sa mentionez numarul locului din avion.
Asa ca, m-am oprit si astept precizari suplimentare.  :oops:
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Luni, 13 Iunie 2022, 09:06
La puțin timp dupa ce v-am trimis emailul, MAE a actualizat conditiile de calatorie in Franta.
In prezent formularul de localizare a pasagerilor nu se mai regaseste printre documentele necesare calatoriei in Franta.

Conditiile de calatorie in Franta
8 iunie 2022

https://www.mae.ro/travel-conditions/3698 (https://www.mae.ro/travel-conditions/3698)


Va anunt daca se mai modifica ceva.

Intre timp am primit si raspunsurile voastre privind excursiile optionale. O singura persoana nu mi-a raspuns, Toni P.

De acum ma ocup prioritar de Franta.
Daca mai aveti intrebari, cel mai bine scrieti aici, pot fi de interes si pentru ceilalti.
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Joi, 16 Iunie 2022, 17:49
A mai rămas puțin  *|* Astept si eu cu nerăbdare să revin pe frumoasa riviera franceza ...   :smitten:

Reiau câteva informații utile, condițiile de călătorie in Franța si Monaco, cu mențiunea că in prezent nu se mai solicită formularul de localizare a pasagerilor.

Nu uitati cartea de identitate / pasaportul!

Biletele de avion si asigurarile medicale ale celor care au optat prin agentie sunt la mine.

Condițiile de călătorie in Franța
https://www.mae.ro/travel-conditions/3698
8 iunie 2022

Pe scurt, trebuie sa aveti unul dintre urmatoarele documente: dovada vaccinarii cu doza a treia, rezultat negativ test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Franța / test antigen efectuat cu maximum 48 ore înainte de intrarea în Franța sau certificat care să justifice vindecarea de COVID-19.

Condițiile de călătorie in Monaco
https://www.mae.ro/travel-conditions/28307

Mare atentie in cazul in care nu aveti schema vaccinala completa (doza a treia) si trebuie sa efectuati testul PCR / antigen!

La intrarea in Monaco trebuie prezentat rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR sau antigen, efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de sosirea în Principat!

Noi vom ajunge la Monaco luni in jurul orei 11:00, asta inseamna ca testul trebuie efectuat duminica, după orele 14:00, pentru a avea siguranta că este valabil cât vom fi noi in Monaco.

Atenție! Se acceptă ca certificate doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală sau rezultatului negativ al unui test tip RT-PCR doar certificatele care conțin un cod QR și care sunt redactate în limba statului în care au fost emise și în limba engleză.

In cazul in care aveti nevoie de mai multe detalii privind testarea la Bucuresti, s-a interesat cineva care participa la o alta excursie, gasiti aici raspunsul de la centrul Complet Medical de langa Otopeni:
https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3467.30.html

Purtarea măstii nu mai este obligatorie in Franta si Monaco, va recomand sa aveti totusi câteva masti la voi.

Sa aveti la voi un pix in caz ca mai avem ceva de completat.

Luati-va toate masurile pentru a ajunge la aeroport la ora de intalnire indicata, duminica 19 iunie cel târziu la 17:40

In aceasta perioada aeroporturile sunt foarte aglomerate, la fel si drumul spre Bucuresti, fiind duminica, trenurile pot sa aiba si ele intarzieri, pentru cei care vin din alte zone.

Eu voi ajunge cu cel putin o jumatate de ora inainte si la 17:40 fix voi pleca spre check-in cu cei prezenti.

Bagaje

Avem inclus un bagaj mic de mana de maxim 10 kg, dimensiuni: 40 cm x 30 cm x 20 cm
Si un bagaj de cala de 23 kg (o singura piesa), dimensiuni: 100cm x 80cm x 30cm
https://www.flyblueair.com/ro/ro/bagajul/ (https://www.flyblueair.com/ro/ro/bagajul/)

Atentie la regimul lichidelor, medicamentelor https://www.flyblueair.com/media/default/documents/dangerous_goods/liquids-ro.pdf (https://www.flyblueair.com/media/default/documents/dangerous_goods/liquids-ro.pdf)

Nu uitati sa puneti un semn distinctiv pe troller pentru a-l identifica mai usor dar si pentru a nu fi confundat cu un alt bagaj.

Excursii optionale

Am primit toate optiunile voastre si confirmarile rezervarilor de la agentia din Nisa si pentru croaziera de la Cannes.

Monaco & EZE - participă tot grupul, 23 persoane - 43 eur/pers

Provence - 20 persoane - 72 eur/pers

Croaziera la Corniche d'Or - 21 persoane - 29 eur /pers + bilet tren Nisa- Cannes dus-intors   ~ 15 EUR

Menton -22 persoane  bilet tren  dus-intors   ~ 12 EUR


Transfer privat aeroport - hotel : 16 EUR pers  dus-intors

Taxa de sejur  11 eur/persoana / sejur,  o voi achita eu pentru tot grupul, urmând sa o incasez odata cu excursiile optionale

Să aveti, pe cât posibil, bani marunti.

Total 171 eur pentru cei care participa la toate activitatile/excursiile, suma care nu include biletele de tren la Cannes si Menton pe care le vom cumpăra separat.
Cu biletele de tren ar fi in total in jur de 200 eur.

Micul dejun

Micul dejun va fi tip bufet, incepând cu ora 07:00

La 08:15 luni dimineata vom pleca spre Eze Village si apoi spre Monaco iar marti la aceeasi ora plecam in Provence.

Vremea

Weekendul acesta va fi canicula pe Riviera Franceza, temperaturi in jur de 40 de grade.

Săptămâna viitoare căldura se mai temperează dar temperaturile vor fi in continuare in jur de 30 de grade.

În cazul în care doriti sa faceti plaja /baie in mare, aveti in vedere că plajele de pe Riviera Franceza, sunt, in mare parte, cu pietricele, mai mici sau mai mari, este recomandata incaltamintea speciala pentru a intra in apa.


In caz ca mai aveti intrebari, le puteti adresa aici.

Voi mai reveni aici cu o zi inainte de plecare.


Spor la pregătiri!

Diana
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: adda din Joi, 16 Iunie 2022, 21:28
Mulțumim Diana pentru toate detaliile.
Mult a fost , putin a rămas :)
Ne vedem duminica.

Spor la bagaje și drum bun tuturor !
Titlu: Re: Coasta de Azur si Provence 19 - 24 iunie 2022
Scris de: krondia din Sâmbătă, 18 Iunie 2022, 21:41
Voyage, voyage..  *|*

Ora si locul de intalnire mâine:
17:40, Aeroportul Henri Coanda, Otopeni
Plecari Internationale, zona din dreapta a salii, in fata cafenelei Lavazza

In cazul in care ajungeti dupa 17:40, sunati-ma: +40720048744

Imi doresc sa fim un grup unit, vesel, sa ne bucuram impreuna de locurile minunate pe care urmează sa le vedem.

À demain !

Diana