Singles Happy Travel. Club de socializare

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Miercuri, 16 Decembrie 2020, 13:57

Titlu: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: admin din Miercuri, 16 Decembrie 2020, 13:57


Microbuz Bucuresti :B-784 NEW
Sofer:Cristi tel 0769/463675
Plecare 02 iulie 2021 ora 08:00 statia Mol Pacii



Tarif: 500 lei/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Rezervari:   https://www.singlescamp.ro/eveniment/pitorescul-bucegilor-cheile-zanoagei-scopoasa-potlogi-2-4-iulie-2021/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/pitorescul-bucegilor-cheile-zanoagei-scopoasa-potlogi-2-4-iulie-2021/)
(Inainte de inscriere, cititi va rog cu atentie, intreaga prezentare a actiunii si urmariti link-urile catre materialele informative)

Plecare: 2 iulie 2021
Sosire: 4 iulie 2021

Cazare: Cabana Doina 3* Moroeni

Numar de locuri: 14

Servicii incluse:
•   cazare doua nopti la o cabana de 3*
•   transport 3 zile, cu plecare si sosire in Bucuresti
•   insotitor de grup, din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     mese (mic dejun, pranzuri si cine)*
x     intrari la obiective

*Cabana dispune de bucatarie si sala de mese, spatii de depozitare frigorifice. Vom organiza mese sub forma de picnic colectiv, la care participantii vor contribui financiar dar si ca implicare personala in aranjarea, pregatirea si debarsarea meselor. Din capul locului precizam: NU sunt bineveniti printisori si printisoare, adica din aceia carora le e greu sa puna mana si asteapta sa faca altii. Daca va stiti comozi, mai bine nu ne vedem in aceasta iesire...
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Diana Lupu 0720. 048.744

Program

Ziua 1. Vineri 2 iulie. Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, Zimbrăria din Bucșani și Curtea Domnească din Târgoviște

Traseu cu microbuzul  București – Potlogi – Pitaru - BucsaniTârgoviște -  Pucioasa – Moroeni 160 km. Intalnirea pentru plecare, Bucuresti, Benzinaria Mol Pacii ora 07:45. La ora 08:00 fix se pleaca, la 09:00 trebuie sa ajungem la Potlogi.

Localizare: https://www.google.com/maps/place/MOL/@44.4329229,25.9805038,15z/data= (https://www.google.com/maps/place/MOL/@44.4329229,25.9805038,15z/data=)!4m5!3m4!1s0x0:0x1b217df910c16dd7!8m2!3d44.43421!4d26.00827

Curtea Domnească de la Potlogi
Prima oprire va fi la Potlogi, circa o oră din Bucuresti.
Vom vizita Ansamblul Brâncovenesc, un complex monumental, care se întinde pe o suprafață de 23.000 de metri pătrați. Curtea Domnească de la Potlogi a fost ridicată de domnitorul Constantin Brâncoveanu în anul 1698 pentru Constantin, fiul cel mare și prezumtivul moștenitor al tronului țării.
Palatul a fost restaurant recent și este reprezentativ pentru arhitectura brâncovenească la care se remarcă decorațiunile florale ale balcoanelor, de inspirație orientală și arcadele sprijinite de coloane.
Tarif de vizitare: 10 lei

Rezervația de Zimbri de la Bucșani
Ne indreptam apoi spre Zimbraria Neagra, una din cele 4 rezervatii de zimbri din Romania, infiintată in 1983, cu scopul de a adapta zimbrul la zona de campie. Aici traiesc 47 de zimbri, pe 162 de hectare de padure. Toate exemplarele de la Zimbrarie au nume care incep cu Ro: Romario, Roberta, Rococo, Rotunda, Rogojan si chiar „Robokap”.
Incercam sa ajungem cat mai devreme pentru ca pe timpul verii zimbrii isi petrec mare parte din timp in padure, la umbra. Sansele cele mai mari sa fie vazuti sunt dimineata, cand acestia primesc hrana.
Bilet de acces: 6 lei

Târgoviște
Urmatoarea oprire este la Târgoviște, fosta cetate a Țării Româneșbuti unde vom vizita  Curtea Domnească. Aceasta a fost conceputa ca un complex de edificii care sa serveasca atat ca centru al administratiei tarii, cat si ca locuinta pentru domnitor, familia sa si pentru numerosii curteni si slujitori. Acesta era locul in care se tineau consfatuirile divanului, se efectuau judecatile mai importante si se eliberau actele cancelariei. Tot aici erau primiti oaspetii si calatorii straini aflati cu diferite prilejuri prin Tara Romaneasca.

Prima mentiune documentara a Curtii domnesti din Targoviste se face in privilegiul din 1403, in care se arata ca domnul isi ia libertatea de a alege el mai intai marfurile pentru cerintele casei sale din Targoviste.
Simbolul orasului este Turnul Chindiei ce impresioneaza prin unicitatea si modalitatea originala a constructiei si care, pe vremea lui Vlad Tepes, a servit ca important element in apararea Curtii Domnesti. Acesta servea ca punct de observatie si de paza asupra curtii si imprejurimilor ei. Din varful lui, cineva striga din rasputeri si anunta orele, iar la asfintitul soarelui, adica la chindie, dadea semnale pentru intreruperea circulatiei in timpul noptii. De aici provine si numele.
Momentan nu se poate urca în Turnul Chindiei, este in restaurare, se pot insa vizita ruinele Curții Domnești si Muzeul Tiparului și al Cărții Vechi Românești.
Bilet de intrare: 12 lei
Program de vizitare 9:00 - 13:00 și 14:00 - 18:30

Masa de pranz o vom lua in Târgoviște, fiecare unde doreste, sunt mai multe localuri in Parcul Chindia sau in centrul vechi care este foarte aproape.

De la Târgoviște vă propunem să mergem și la mănăstirea Dealu, sunt doar 8 km. Este un loc foarte frumos, încarcat de istorie și cu o panoramă deosebită.
Aici este ingropat capul domnitorul Mihai Viteazu si este totodata cea mai mare necropola domneasca din tara. 
Se spune ca manastirea a fost intemeiata initial de catre Mircea cel Batran, insa Radu cel Mare este cel care a ctitorit-o in anul 1500. Biserica Sf. Nicolae, singurul corp arhitectural care s-a pastrat din vechiul ansamblu, este unul din cele mai importante monumente ale Evului Mediu din Tara Romaneasca. 
Prima carte aparuta in Tara Romaneasca si instituirea celui de-al patrulea centru tipografic din Europa de litera chirilica isi leaga numele de Manastirea Dealu. Datorita cartilor aparute la Manastirea Dealu Targovistea Voievodala ajunge un important centru cultural al sud-vestului Europei.

În continuare mergem spre Moroeni, localitatea unde suntem cazați, mai avem circa 45 km.

Comuna Moroeni se află în extremitatea nordică a județului Dâmbovița, cuprinzând zona montană înaltă, inclusiv o bună parte din Parcul Natural Bucegi. Pe teritoriul comunei se află lacul Bolboci și izvoarele Ialomiței cu peștera Ialomiței, iar la limita cu județul Prahova se află Vârful Omu, cel mai înalt punct al Bucegilor și al județului Dâmbovița, precum și vârful Babele.
Cabana Doina se afla in mijlocul naturii, inconjurata de padure, pe malul drept al raului Ialomita. Este o cabana simpla, de munte dar primitoare, care ofera condiții bune de cazare: apă curentă, televiziune prin cablu fibră optică, acces internet wifi, toate camerele au băi proprii si paturi separate. Un loc  perfect de relaxare cu prietenii la munte.

Check in, timp liber.

Ziua 2. Sambata 3 iulie. Drumeție în Bucegi: Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa și Cascada 7 Izvoare

https://www.youtube.com/watch?v=Hlxa1_czyiY (https://www.youtube.com/watch?v=Hlxa1_czyiY)

Micul dejun devreme și la 8 dimineața plecăm cu microbuzul spre Transbucegi, unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România, principala cale de acces auto spre Masivul Bucegi.
Sunt 30 de km până la campingul Zănoaga unde începe traseul nostru, distanță pe care o vom parcurge in aproximativ o oră.
Este un traseu extrem de aglomerat in weekend, vom pleca devreme pentru a evita, pe cât posibil, aglomerația.

Cheile Zănoagei
Detalii traseu:
Grad de dificultate: usor spre mediu
Diferenta de nivel: 170 metri
Atenție, traseul este accidentat, se traversează podețe, se urcă formațiuni stâncoase. Echipamentul montan este absolut obligatoriu, in mod special bocancul de munte cu talpa care nu aluneca si care acopera glezna.
Timp de parcurgere: circa 4 ore dus-întors
Estimare total drumetie: 6 ore, inclus pauze de odihna, de servire a sandviciurilor, de alimentare cu apa la 7 Izvoare, de fotografiere

Situate in Masivul Bucegi, pe Valea Ialomitei, Cheile Zănoagei fac parte din Rezervatia naturala Zănoaga (150 ha), unul din cele 46 de monumente ale naturii din Parcul Natural Bucegi.
Peisajul este spectaculos, dat de numeroasele diferente de nivel pe care le parcurge raul Ialomita, in cascade, de peretii abrupti, inalti de 200 m, printre care isi face drum apa, dar si de o vegetatie bogata.

Lacul Scropoasa, una dintre minunile Dâmboviței, este o adevărată splendoare, care vă va lăsa fără cuvinte. Superbul lac, situat între Cheile Orzei și Cheile Zanoagei, vă va cuceri instant. Lacul Scropoasa este situat în inima Muntilor Bucegi, pe Valea Ialomitei, la o altitudine de 1197 metri.
Este un lac de baraj antropic, construit în anul 1929 și asigură regularizarea săptămânală a râului Ialomiţa. Lacul are un potential hidroenergetic de 1500 – 2000 kw/km, lucru ce a determinat construirea primei hidrocentrale românesti la Dobresti, în anul 1936.

https://www.facebook.com/watch/?v=555576298577889 (https://www.facebook.com/watch/?v=555576298577889)

Cascada "Șapte Izvoare", aflată în apropiere, este un loc unic în lume, care ascunde o sursã de apă purã, cu calităti speciale. Se spune că aici este cea mai pura apa din lume, re proprietăți magice, însă nimeni nu a reușit să afle cărui fapt i se datorează acest lucru. Mai mulți specialiști, inclusiv străini, au încercat să descifreze fenomenul, dar modul în care apa este purificată rămâne un mister.
Există două teorii cu privire la fenomenul de la cabana 7 izvoare. Fie că apa trece printr-un câmp magnetic,  fie că aceasta străbate un zăcământ de argint care o purifică.

Aflate sus in munti, la 1300 de metri, izvoarele isi aprovizioneaza suvoaiele dintr-un lac subteran. Cascada se scurge de pe o stâncă impunătoare, transformându-se într-un covor de apă superb până la poalele muntelui.

Tarif de intrare in parcul Bucegi: 10 lei, valabil trei luni

Ziua 3. Duminica 4 iulie. Parcul Natural Bucegi: Lacul Bolboci, Cheile Tătarului, Turbăria Lăptici și Pestera Ialomiței

Total km: 205 km, cca 5 ore de mers cu masina. 
Pentru intoarcere, se va folosi ruta prin Târgoviște care, chiar daca este un pic mai lunga decat cea prin Sinaia, este mai libera.
Sosirea în București în jurul orelor 20:00, în funcție de trafic.

Micul dejun devreme, eliberăm camerele și la 8 dimineața urcăm din nou pe Transbucegi. Vom vizita alte bijuterii naturale spectaculoase din cadrul Parcului Natural Bucegi.

Lacul Bolboci

https://www.youtube.com/watch?v=e_-xYnCXpa0 (https://www.youtube.com/watch?v=e_-xYnCXpa0)

Lacul Bolboci este unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase locuri din țară care, mai presus de toate și-a păstrat naturalețea sălbatică. Tocmai acest lucru face ca Lacul Bolboci să fie unul dintre cele mai vizitate lacuri montane din România.
Este situat chiar în inima Bucegilor, între Cheile Tătarului și Cheile Zărnoagei și este supranumit „Marea din Bucegi” întrucât acaparează tot orizontul. Lacul își schimbă culoarea în fiecare moment al zilei creând un spectacol de culori și vibrații.

Peștera Ialomiței

https://www.youtube.com/watch?v=e3NJ3Qe43lk (https://www.youtube.com/watch?v=e3NJ3Qe43lk)

Peștera Ialomiței sau Ialomicioara, cea mai vizitată peşteră din Munţii Bucegi, se află pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, în localitatea Moroeni, judeţul Dâmboviţa, pe Muntele Bătrâna, la circa 10 km de izvoarele râului Ialomiţa, la o altitudine de 1.530 m.

Se desfăşoară pe un singur nivel pe o lungime de aproximativ 480 metri, dincare 400 metri sunt accesibili turiştilor, până în punctul numit „la Altar” urmând în amonte o porţiune de încă 80 metri, cu galerii şi săli. Diferenţa de nivel este de 60 metri. Temperatura în peşteră oscilează între 4 şi 6 grade.
Chiar la intrarea în Peşteră se află Mănăstirea Ialomiţei, ridicată în secolul al XVI-lea, ctitorită de voievodul Ţării Româneşti, Mihnea cel Rău.

Peștera este amenajată modern si iluminata, se vizitează în siguranță dar nu este recomandată pentru persoanele claustrofobe intrucât sunt mai multe spatii inguste pe traseu.

Bilet de intrare: 10 lei

Turbăria Lăptici este o arie protejată de interes național, aflată la o altitudine medie de 1.500 m. Este un areal unic, în care se dezvoltă specii neobișnuite de plante. Turbăriile sunt zone mlăștinoase, având o vegetație specifică și abundentă. Ca plante mai deosebite, fac parte din peisaj pipirigul, rogozul, trifoiul roșu.Prin descompunerea în condiții speciale a resturilor vegetale care se adaugă an după an și strat peste strat ia naștere turba. Grosimea stratului de turbă aflat sub stratul de mușchi și ierburi ajunge până la un metru. În acest mediu aparte își găsește adăpost și tritonul carpatic, un amfibian ce viețuiește în Carpații Orientali și Meridionali.

Cheile Tătarului alcătuiesc o arie protejată de interes național cu o suprafață de 144,30 hectare. Acestea se află între platoul Padina și Lacul Bolboci din Munții Bucegi, la o altitudine medie de 1.800 m, în bazinul superior al râului Ialomița. Aria protejată Cheile Tătarului este inclusă în Parcul Natural Bucegi și reprezintă o zonă cu un deosebit interes floristic, faunistic, geologic, speologic și peisagistic din județul Dâmbovița.

Masa de prânz la pachet, tip sandvici.

Important de stiut inainte de inscriere:
•   Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.
•   actiunile noastre nu sunt excursii clasice, ci o combinatie de elemente turistice si de socializare. Scopul nostru este de a oferi persoanelor single un cadru de vacanta exclusiv, in care sa se poata cunoaste, sa poata socializa, sa se poata imprieteni.
•   pentru a exista un cadru optim, agentia face tot posibilul si ceea ce tine de ea pentru a oferi conditiile cele mai bune in raport de buget, iar noi, organizatorii si insotitorii de grup ne asiguram ca exista in interiorul grupului conditiile unei atmosfere civilizate, placute si de prietenie.
•   pentru o atmosfera placuta in grup este nevoie de o anume omogenitate, data de incadrarea in profil. De aceea impunem unul, de aceea suntem atenti si filtram inainte si in timpul actiunilor, asigurandu-ne ca la actiuni nu participa persoane care pot altera atmosfera prin comentarii si atitudini.
•   fiecare grup are cate un insotitor din partea Singles Camp&Travel (NU din partea agentiei, subliniem asta). Rolul lui este de a se asigura de parcurgerea programului anuntat, de functionarea cadrului de socializare si ca toata lumea este in profil. El poate decide, fara consultarea grupului, anumite modificari de program, asta in situatia in care intampina vreme nepotrivita, neprevazut sau ceva special.
•   inscrierile si rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul altor agentii.
•   inscrierea nu inseamna ca v-ati asigurat un loc. Rezervarea locului se face doar cu plata avansului, cu conditia ca aceasta sa se faca in conditiile si perioada de disponibilitate.
•   ocuparea locurilor se face in ordinea efectuarii avansului, nu a inscrierii

Daca sunteti pentru prima oara cu noi, aveti in vedere urmatoarele aspecte:
•   la actiunile clubului pot participa doar persoane single, cu calitatea de membru al clubului. Daca s-a pierdut aceasta calitate, nu mai puteti merge impreuna cu noi.
•   adresabilitatea actiunilor noastre nu este una generala, ne adresam DOAR persoanelor in profilul cerut: cu bun simt, educate, comunicative, deschise, tolerante, fara tendinte de a impune proprile reguli, nevoi sau dorinte speciale, cu intelegere fata de situatii speciale si a faptului ca fac parte dintr-un grup, cu respect fata de cei din grup, de organizatori si insotitorii de grup.
•   fiecare actiune are anumite particularitati: unele au preponderent elemente de turism cultural, altele istoric, altele sunt dinamice, altele se incadreaza in categoria evenimente, altele sunt un soi de vacante de relaxare si distractie, cu prietenii. Pe site si forum, la „Profilul actiunii” este precizat tipul (de relaxare, mediu, activ, foarte activ), sunt explicate particularitatile si de asemenea profilul. Parcurgeti-le cu atentie si rabdare pentru ca ajunsi la destinatie sa nu apara momente neplacute nici pentru voi ca participanti, nici pentru organizatori, nici pentru insotitorul de grup.

Odata ce v-ati inscris intr-o actiune inseamna ca ati citit, ati inteles si ati fost de acord cu forma noastra de comunicare, cu regulile pe care le cerem respectate, cu conditiile de renuntare la o excursie/actiune:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2 (https://bit.ly/2La4tA2)

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: https://bit.ly/2DDzJmy (https://bit.ly/2DDzJmy)

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/ (https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/)

Reguli pentru membrii clubului: https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/ (https://www.singlescamp.ro/reguli-pentru-membri/)

Reguli in drumetiile montane: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ (https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/)

Aceasta este o actiune montana, daca intentionati sa participati la aceasta va trebui sa cititi, explicatiile si detaliile de mai jos si sa va asumati tot ceea ce decurge din nerespectarea regulilor pe care le impunem.

Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are o greutate corespunzatoare (sa nu fie supraponderal), pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort, sa le poata parcurge relativ usor. Trebuie insa sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort prelungit in spatiu izolat, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. Va chinuiti pe voi, dar si pe cei din grup, sa nu mai discutam de insotitorul de grup, care in loc sa vada de traseu si de grup trebuie sa va acorde o atentie deosebita. Tineti pe loc grupul, creati probleme pentru toata lumea. Evitati asemenea situatii neplacute printr-o evaluarea personala corecta.

Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti de o persoana cu mare experienta montana, astfel incat veti primi toata indrumarea si asistenta necesara. Nu va asteptati insa si la ajutor fizic, insotitorul de grup are rolul de a ghida montan, nu de a cara pe cineva.  :-\

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, accesibile si care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!

Nu putem sa dam o masura a efortului pe care urmeaza sa-l faceti, depinde de pregatirea si exeperienta fiecaruia. Ceea ce unora li se pare foarte usor altora le poate parea foarte greu. Daca aveti dubii cu privire la posibilitatea de a parcurge traseele acestei actiuni este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre acestea.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-odrumetie montana.

Inscrierea la aceasta actiune, inseamna ca ati citit, ati inteles, ati fost de acord si v-ati insusit toate cele cuprinse in "Responsabilitati personale".  un document ce cuprinde reguli si explicatii referitoare la participarea la o actiune montana. Le puteti consulta aici: https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/. (https://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/.)

Inscrierea la aceasta actiune inseamna intrarea in vigoare si legalitatea, fara a mai fi nevoie sa fie semnat, a urmatorului document:  Asumarea riscurilor si responsabilitatilor personale: https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/ (https://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/)

Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sunt poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca. Echipamentul trebuie sa cuprinda:
•      rucsac de munte, cca 30 litri
•      bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna. (nu adidasi, nu ghete de oras, nu cizme, subliniem bocanci de munte)
•      daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
•      imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
•      haine de ploaie: minim pelerina semiprofesionala, ideal pantalon si geaca impermeabile
•      fiecare lucru din rucsac trebuie sa fie protejat intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile se pot uda
•      rezervor de apa plin ( 1-2 l)
•      medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin
•      lampa frontala
•      bete telescopice

Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta. Daca nu veniti imbracati si incaltati corespunzator, asa cum s-a prezentat, insotitorul de grup veti fi refuzat(a) la inspectia pe care o s-o faca inainte de plecare. In aceasta situatie de vina nu este nici agentie, nici organizatorul si nici insotitorul de grup, deci orice reclamatie, sau cerere de restituire a banilor ca nu ati efectuat programul anuntat, nu va fi luata in considerare, fiind considerata nejustificata. In momentul inscrierii, v-ati asumat conditiile noastre, in care este inclus si echipamentul obligatoriu.

Deci la refuzul de a fi luati in tura datorita echipamentului necorespunzator sau incomplet, nu puteti avea pretentia sa primiti bani inapoi, sa reclamati ca nu vi s-au efectuat serviciile comunicate, nu puteti avea suparari indreptate asupra organizatorilor. Sunteti singurul vinovat de situatia creata, trebuie sa v-o asumati si s-o acceptati.
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor în drumeții de vară 2 - 4 iulie 2021
Scris de: admin din Duminică, 20 Decembrie 2020, 09:53
Vara aceasta am ajuns acolo. M-am bucurat de linistea potecilor, de peisaje, dar mai ales de sunetul apei...

https://youtu.be/mbpYtHIrfAE
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: admin din Marți, 23 Martie 2021, 13:22
S-au deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici:

https://www.singlescamp.ro/eveniment/pitorescul-bucegilor-cheile-zanoagei-scopoasa-potlogi-2-4-iulie-2021/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/pitorescul-bucegilor-cheile-zanoagei-scopoasa-potlogi-2-4-iulie-2021/)
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: Alina B din Miercuri, 21 Aprilie 2021, 00:15
Buna seara!
Drumetiile sunt doar pentru cei cu o buna conditie fizica?
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: krondia din Miercuri, 21 Aprilie 2021, 10:55
Bună, Alina!

Sunt Diana, insotitorul de grup la aceasta actiune.
Drumetia de la Cheile Zănoagei este un traseu usor pentru cei obisnuiti cu traseele montane. Diferenta de nivel este de mai putin de 200 de metri dar, pentru ca traseul este accidentat, mai traversam câte un podet, o minima conditie fizica este necesara. Si, bineinteles, echipamentul recomandat este obligatoriu, in special bocancii de munte care acopera glezna, cu talpa care nu aluneca.

Pe acest traseu m-am intalnit cu persoane de toate vârstele, inclusiv copii, este preferat de cei care isi doresc o iesire scurta la munte, revigoranta. Zona este foarte frumoasa iar apa de la Șapte Izvoare este grozava. Acesta este motivul pentru care, in plin sezon, traseul este mai aglomerat.

La fel ca in cazul tuturor excursiilor active, recomand sa faceti miscare inainte, mers pe jos, bicicleta, jogging, orice activitate cardio pentru a nu veni pe munte direct de la birou.
 
În celelalte zile vor fi mai mult plimbări, efortul fizic fiind unul redus. Vom vedea locuri minunate, unde merită ajuns cel puțin o dată.

Nu in ultimul rând, imi doresc sa fim un grup unit, vesel, asa cum sunt oamenii de munte  :) Spun asta pentru ca va trebui sa ne gospodarim singuri, sa ne pregatim singuri mesele. Cabana nu ofera servicii de masa, deci vom opri undeva pe traseu pentru a ne aproviziona cu cele necesare.
Mie imi plac foarte mult aceste iesiri si am amintiri foarte frumoase cu grupurile Singles din actiuni similare.

 Imi doresc mult o atmosfera de grup placuta, sa participam impreuna la toate activitatile. Vom fi un grup mic, intim, ce poate fi mai placut decât o iesire la munte cu prietenii?
Deci, cine mai vine cu noi?  *|*
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: ciresarus din Duminică, 20 Iunie 2021, 10:12
Salutare tuturor!
Mai sunt cateva zile pana cand ne vom intalni, cu voie buna! Astept cu drag sa va cunosc pe toti, sa petrecem weekend-ul in spiritul singlescamp. Vom drumeti impreuna prin atatea locuri minunate!
Ganduri bune oameni faini!
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: Mareea din Miercuri, 23 Iunie 2021, 10:30
Hello!  :) M-am inscris pentru excursie, dar nu mai stiu cum sa fac plata....Ajutor !
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: krondia din Miercuri, 23 Iunie 2021, 10:49
Salut!
 Dupa ce ai completat formularul de inscriere de pe site, urmeaza sa primesti un email de la agentie cu informatiile privind plata. Verifica si in Spam daca nu apare cumva mailul in Inbox.

Cine mai vine cu noi? *|*
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: Mareea din Miercuri, 23 Iunie 2021, 11:08
Multumesc, Diana! Am reusit sa platesc, dar nu am completat toate informatiile deorece nu-mi permite aplicatia de pe telefon. Sper sa nu fie o problema pentru agentie. Abia astept sa ne cunoastem
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: rotoader din Luni, 28 Iunie 2021, 08:21
Salutare, posibil sa fi ratat in postare, dar unde si cum platim restul excursiei? Am platit deja avansul, dar nu vad nicaieri cum achitam restul de plata. Multumesc!
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: Ancutza din Luni, 28 Iunie 2021, 09:25
Buna dimineata, Rotoader! Iti apare la evenimentul respectiv. Avans 200 lei pana pe 28.06 si 300 lei tot pana pe 28.06. Deci astazi ai ultima zi pentru a doua transa. Este o excursie foarte frumoasa, asa ca distractie placuta !
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: krondia din Luni, 28 Iunie 2021, 14:36
Salutare, posibil sa fi ratat in postare, dar unde si cum platim restul excursiei? Am platit deja avansul, dar nu vad nicaieri cum achitam restul de plata. Multumesc!

Dupa ce te-ai inscris in excursie, ai primit din partea agentiei un email cu detaliile privind plata. Diferenta de plata o achiti in acelasi cont, mentionand numele, actiunea si celelalte date care sunt solicitate in email.

Voi reveni aici cu ultimele noutati cu 1-2 zile inainte de plecare. Au mai ranas doar câteva zile  :dance:
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: rotoader din Luni, 28 Iunie 2021, 23:49
Multumesc frumos!
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: Mareea din Miercuri, 30 Iunie 2021, 13:54
 Hello! Avem noutati despre excursie ? Vineri ne imbracam de drumetie sau de oras ?

Mersi :)....sunt nerabdatoare
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: krondia din Joi, 01 Iulie 2021, 00:14
Salut, numai maine nu-i poimaine  *|*

Programul este cel anunțat, nu s-a modificat nimic.

Pentru vineri: echipament lejer, sport.
Sambătă: echipament de munte, ghetele de munte/bocancii sunt obligatorii.
Atentie, in lipsa echipamentului indicat, nu veti putea participa la traseu!

Vremea este in schimbare, sunt anuntate averse/ploi
Neaparat sa aveti pelerina, geaca de ploaie, imbracaminte si incaltaminte de munte impermeabile/tehnice.

Va recomand sa aveti inca o pereche de incaltaminte inchisa de schimb. O haina mai groasa, la munte este mai rece.

 Cabana ofera conditii bune de cazare dar aveti in vedere ca este o cabana, nu pensiune/hotel. Va recomand sa aveti la voi articole de igiena personala/un prosop propriu.

Masa de pranz o vom lua vineri la Targoviste unde ne vom cumpara si cele necesare pentru prepararea micului dejun/cinelor, mesele nefiind incluse. Cabana nu ofera servicii de masa.

Eu voi ajunge la Bucuresti maine seara, in caz de ceva ma puteti suna.

Numarul de telefon al soferului si numarul masinii se vor afisa aici pe forum.

Va rog sa nu intarziati, la ora 8 fix se pleaca!

Sa ne vedem cu bine, imi doresc sa fim un grup unit, vesel, sa ne bucuram de atmosfera faina de la munte  :dance:


Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: krondia din Sâmbătă, 03 Iulie 2021, 00:46
O primă zi frumoasă, cu obiective deosebite. Prognoza se pare că a speriat turistii pentru ca am fost singuri mai peste tot, astfel ca ne-am putut bucura in voie de natura, zimbri, minunatul palat brâncovenesc de la Potlogi, Curtea Domneascà de la Târgoviste. Doar la mănāstirea Dealu au venit doua autocare de copii chiar când noi plecam. O experienta minunata, sa ai la dispoziitie o intreaga curte domneasca numai pentru tine.. la zimbri, la fel, am fost doar noi, astfel ca am putut sa-i admiram in liniste, nu s-au ascuns de noi. Doar puii erau mai timizi...

Am reusit sa ne strecuram prin cele câteva averse care ne-au dat târcoale la Târgoviste si chiar am avut parte mai tarziu de un soare generos in Parcul Chindiei.

O atmosfera frumoasa, de grup. Pacat ca, din nou, cineva a venit cu noi cu asteptari si pretentii nejustificate. Cabana unde suntem cazati este un loc foarte placut, linistit, chiar langa padure, conditii pe care nu le gasesti intotdeauna nici la pensiuni: curatenie, apa calda, baie in camera, wifi si un cabanier tare cumsecade. Ne-a ajutat sa pregatim gratarul si am luat apoi cina impreuna, am ras, am povestit... Si are un sistem audio grozav...

Sper ca si maine vremea sa ne ajute in Bucegi. Am vazut câteva stele in seara asta..

(https://i.postimg.cc/XJ1gFyLg/IMG-20210702-091011.jpg) (https://postimg.cc/ftXXQy63)

(https://i.postimg.cc/N0z42Hpk/IMG-20210702-092031.jpg) (https://postimg.cc/2qnvPVp1)

(https://i.postimg.cc/x19gwYXM/IMG-20210702-092241.jpg) (https://postimg.cc/vcSWnJLZ)

(https://i.postimg.cc/yd3Tm8G4/IMG-20210702-092326.jpg) (https://postimg.cc/hzgxgcgp)

(https://i.postimg.cc/nrk9B8nf/IMG-20210702-093612.jpg) (https://postimg.cc/ZvWqzM9w)

(https://i.postimg.cc/mgVVRq9q/IMG-20210702-095639.jpg) (https://postimg.cc/pmhKJsqY)

(https://i.postimg.cc/nhLBKLsR/IMG-20210702-111136.jpg) (https://postimg.cc/0bLzPP0D)

(https://i.postimg.cc/Fs4xSmg8/IMG-20210702-111225.jpg) (https://postimg.cc/Z0w3kGQx)

(https://i.postimg.cc/9M9G4N4c/IMG-20210702-111232.jpg) (https://postimg.cc/ph294CYS)

(https://i.postimg.cc/R0y7ZzZP/IMG-20210702-125634-BURST002.jpg) (https://postimg.cc/XZKGsmFF)

(https://i.postimg.cc/9Fm7VfBm/IMG-20210702-151245.jpg) (https://postimg.cc/SjPsfk53)

(https://i.postimg.cc/W1tqFfKx/IMG-20210702-151403.jpg) (https://postimg.cc/xXD1Bg9P)

(https://i.postimg.cc/h4bdHmTZ/IMG-20210702-172644.jpg) (https://postimg.cc/0rjjSbt7)

(https://i.postimg.cc/jqzHtm0X/IMG-20210702-172913.jpg) (https://postimg.cc/c6LgcDJg)

Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: krondia din Luni, 05 Iulie 2021, 08:43
A doua zi dimineata iesise soarele dar stiam ca vremea poate fi complet diferita in Bucegi asa ca ne-am echipat corespunzator : imbracaminte si incaltaminte de munte, geaca de ploaie, pelerine. Cu parere de rau, si de data aceasta au fost persoane care nu au putut participa deoarece nu aveau minimul de echipament recomandat.

Chiar si cabanierul ne-a atras atentia, traseul din Cheile Zanoagei, cu grad scazut de dificultate pe vreme buna, poate deveni dificil si chiar periculos in caz de vreme rea. Ne-am mobilizat foarte bine cu micul dejun, mai toata lumea a ajutat la pregatirea mesei, astfel incat la 9:15 eram la intrarea pe traseu. Am vorbit putin cu rangerul de la Parcul Natural Bucegi despre traseu, s-a uitat si el cum eram echipati si ne-a confirmat ca e posibil sa prindem ceva averse.

Din fericire vremea a fost buna, doar la lacul Scropoasa a inceput sa picure, o ocazie foarte buna pentru a ne testa echipamentul. Am profitat pentru a lua o gustare dulce, am mers apoi si la cascada Sapte Izvoare. Impresionanta, datorita ploilor din ultima vreme. Aici a mai picurat putin, o ploaie usoara, de vara. N-a durat insa mult si s-a oprit astfel ca pe traseu n-am mai avut ploaie deloc.

Ne-am intersectat pe traseu cu mai multe grupuri mari, ne-am felicitat pentru ideea de a pleca mai devreme. Poteca este ingusta, mai sunt podete, nu este tocmai placut sa astepti dupa zeci de persoane.. In patru ore am terminat traseul, pauzele au fost mai scurte pentru a evita aversele mai puternice care se anuntau. Am mai facut o pauza pentru fotografii intr-un loc panoramic pe Transbucegi si dupa-amiaza eram inapoi la cabana.

Mai toti am simtit nevoia sa ne odihnim putin, era asa de liniste si bine.. Seara a urmat o noua repriza de gratar, dans in aer liber - am cedat sala de mese microbistilor..Dar a fost mai fain asa :dance:
Si apoi din nou odihna, a doua zi urma sa ne trezim din nou devreme.

(https://i.postimg.cc/Zq1cckFj/IMG-20210703-100702.jpg) (https://postimg.cc/p9JzW6Sn)

(https://i.postimg.cc/MTVY3s9w/IMG-20210703-100709.jpg) (https://postimg.cc/XGNFpgM1)

(https://i.postimg.cc/tC5BHMpC/IMG-20210703-111526.jpg) (https://postimg.cc/rKD11gDv)

(https://i.postimg.cc/T3NQK5Kz/IMG-20210703-124735.jpg) (https://postimg.cc/5Xv8G0qg)

(https://i.postimg.cc/X73smbMz/IMG-20210703-130015.jpg) (https://postimg.cc/Th7j5B3V)

(https://i.postimg.cc/tg1kWRPY/IMG-20210703-154301.jpg) (https://postimg.cc/qtT2dT1T)

(https://i.postimg.cc/Bb5MbhFp/IMG-20210703-154331.jpg) (https://postimg.cc/1VtpYrJV)

(https://i.postimg.cc/xjLs6dZm/IMG-20210703-154701.jpg) (https://postimg.cc/kDXF47qM)

(https://i.postimg.cc/7h4nFgR2/IMG-20210703-154732.jpg) (https://postimg.cc/BLhFD14S)

(https://i.postimg.cc/prMs2Nmy/IMG-20210703-154959.jpg) (https://postimg.cc/2bTQwKFf)

(https://i.postimg.cc/5tj7gSc9/IMG-20210703-155026.jpg) (https://postimg.cc/zLZFXWX4)

(https://i.postimg.cc/rmrhXyFv/IMG-20210703-155125.jpg) (https://postimg.cc/G8bPvCDQ)




Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: krondia din Luni, 05 Iulie 2021, 21:10
Duminica dimineata devreme am urcat din nou pe Transbucegi. Ne-am oprit intai pe malul lacului Bolboci, pentru a profita de soare, de liniste, am fost singuri, din nou. Nu-mi place aglomeratia, imbulzeala, primul lucru la care ma gandesc inainte de a merge undeva este cand ar fi cel mai nimerit sa ajung, astfel incat sa evit multimile galagioase.

A fost o adevarata placere sa ne plimbam pe malul lacului, sa privim Bucegii care se zareau in departare. Ne-am indreptat apoi spre Pestera Ialomitei. Si aici am avut noroc, mai erau doar cateva persoane inaintea noastra. O pestera spectaculoasa, care merita vazuta in tihna. Surpriza placuta a fost ca zilele acestea avea loc un concert de jazz in pestera, am ascultat si noi cateva minute, o experienta inedita.

Traseul de a Turbaria Laptici s-a degradat, am facut ceva echilibristica pe podetele care nu erau intr-o stare prea buna. Si multe panouri despre plantele care cresc aici au disparut. Pacat, este un loc unic, ceva similar se mai gaseste la Tusnad, dar la o altitudine mult mai joasa.

La intoarcere ne-am intersectat cu foarte multe masini care de-abia la pranz urcau pe Transbucegi. Am fost inspirati sa mergem la prima ora, am evitat mare parte din aglomeratia turismului de weekend
Ultimul popas l-am facut la un local din Moroieni, tanjeam cu totii dupa o ciorba...

Mi-a placut mult aceasta iesire, mi-era dor de munte, de atmosfera de cabana. Trebuie totusi sa spun ca doar cu numele este cabana, practic am avut toate conditiile de la o pensiune. Si spun asta pentru ca sunt putine cabane care au apa curenta, ca sa nu mai spun de baie in camera, baie de serviciu, wifi, curent... Cei care au fost la Malaiesti stiu la ce ma refer. Avea 'nea Costica absolut tot ce aveam nevoie: masina de cafea, cuptor cu microunde, pe langa facilitatile obisnuite. Fete de masa de un alb imaculat, lenjerie parfumata. Da, e adevarat, cabina de duș era mica dar asta sa fie cea mai mare problema.

Referitor la mese, am mai avut actiuni unde ne-am gospodarit singuri. Imi place atmosfera de grup, cand fiecare face cate ceva. Sunt putini cei care nu se implica cat de putin. Da, stiu, sunt si persoane care considera ca vin in vacanta si prefera sa fie servite. Dar aceste momente unesc grupul. Acesta este si motivul pentru care nu e o idee buna ca fiecare sa se gospodareasca singur. Aceasta actiune a fost gandita pentru oameni de munte, obisnuiti cu atmosfera de grup.

A fost un weekend frumos, vesel, cu multa voie buna si distractie, m-am simtit foarte bine cu voi la cabana Doina din Moroieni. Mi-as bucura sa ne mai revedem si cu alte ocazii.
Tot respectul si admiratia pentru cei care se ocupa de cabana, sper sa mai am ocazia sa revin.

Zile frumoase de vara tuturor!

(https://i.postimg.cc/gkGqSBGG/IMG-20210704-082200.jpg) (https://postimg.cc/Z0Dd0H9Q)

(https://i.postimg.cc/Y91Y8QV4/IMG-20210704-082442.jpg) (https://postimg.cc/gX2x2LGd)

(https://i.postimg.cc/7PnS2M0d/IMG-20210704-092643.jpg) (https://postimg.cc/Z009kNfx)

(https://i.postimg.cc/FRt0jTP5/IMG-20210704-103418.jpg) (https://postimg.cc/f3K3sfnB)

(https://i.postimg.cc/qMQc9X7y/IMG-20210704-103456.jpg) (https://postimg.cc/xcJbmmM1)

(https://i.postimg.cc/rpRS0BNN/IMG-20210704-104601.jpg) (https://postimg.cc/bG8G4FMZ)

(https://i.postimg.cc/wjv5HytP/IMG-20210704-105216.jpg) (https://postimg.cc/6yk4fQfL)

(https://i.postimg.cc/cChYG0d0/IMG-20210704-120109.jpg) (https://postimg.cc/K3K4nXKH)

(https://i.postimg.cc/prR8Spbs/IMG-20210704-182506.jpg) (https://postimg.cc/472m743c)

(https://i.postimg.cc/RZD70SK0/IMG-20210704-182527.jpg) (https://postimg.cc/tsFZSHr0)

(https://i.postimg.cc/VvW9sXWy/IMG-20210704-182606.jpg) (https://postimg.cc/fSkSBtP5)


Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: ciresarus din Marți, 06 Iulie 2021, 10:35
Buna sa va fie ziua, dragii mei dragi! Imi savurez cafeaua si ma gandesc cu drag la ce-am petrecut impreuna cu voi. Am fost un grup mic, persoane atat de diferite si totusi am reusit sa ne simtim bine, sa ne bucuram din plin. Fiecare si-a adus aportul personal, facand o propunere benefica, pregatind gratarul, intinzand o mana de ajutor celui de langa el pe traseu ori implicandu-se in tot ce tinea de mesele comune. Am capatat experienta in ce priveste mersul pe munte, constientizand prin propria experienta importanta echipamentului adecvat, dar si a tovarasilor de drum pe care te poti baza la nevoie. Locurile pe unde am trecut au fost spectaculoase, iar obiectivele vizitate ne-au imbogatit cunostintele despre tara, istorie, popor si natura mirifica de care avem sansa s-avem parte. Nu-mi voi aminti micile divergente si carcoteli, caci Diana cu diplomatie si implicare a reusit sa le aplaneze. Important e ca fiecare sa invete ceva, pentru binele propriu, dar mai ales atunci cand isi doreste sa faca parte dintr-un grup, pentru ca echilibrul tuturor poate fi afectat de comportamentul cuiva. Regretul meu, ca de fiecare data, e ca atunci cand ne-am familiarizat unul cu altul, actiunea se termina si ne despartim. Pentru asta insa exista sansa unei actiuni viitoare. Asadar, pe curand! Va imbratisez cu puterea gandului bun!
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: Mada_Avr din Sâmbătă, 17 Iulie 2021, 22:39
 :smitten:
 :applause:

Sa ne revedem cu bine!
Titlu: Re: Pitorescul Bucegilor: Cheile Zanoagei, Scopoasa, Potlogi 2 - 4 iulie 2021
Scris de: krondia din Marți, 27 Iulie 2021, 16:54
Am trimis acum fotografiile.

Am avut mare noroc că am putut parcurge în siguranță Cheile Zănoagei.
Viitura de săptămâna trecută a distrus traseul din Cheile Zănoagei si drumul asfaltat de acces de la cabana Bolboci spre Padina.
Va mai dura probabil o vreme până vor fi îndepărtate aluviunile si reconstruite podețele.
Mare grijă dacă mergeti pe cont propriu la munte. Vremea este tot mai capricioasă si imprevizibilă.

O vară frumoasă în continuare!