Singles Happy Travel. Club de socializare

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Joi, 27 Octombrie 2022, 18:35

Titlu: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Joi, 27 Octombrie 2022, 18:35
Tarif*: 2.380 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: 60 euro

Rezervari:   https://singlescamp.ro/trip/circuit-islanda-2023 (https://singlescamp.ro/trip/circuit-islanda-2023)

Perioada de desfasurare: 13/09/2023 - 21/09/2023

Cazari:

13/14 septembrie    Hotel  Vellir 3* Reykyavik
14/15 septembrie   Uthlid Cottages (fara mic dejun)
15/16 septembrie    Hótel Dyrhólaey 3* Vik
16/17 septembrie    Hotel Smyrlabjörg 3* Skálafell
17/18 septembrie    Complex Eyvindará (cazare la casute) fara MD (se poate comanda contracost)
18/19 septembrie    Siglo Hotel by Keahotels
19/20 septembrie   Hotel Fosshótel Reykholt

Mentiune: Pot exista schimbari ale hotelurilor.

Grup de: 8 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport avion* Bucuresti - Kevlavik toate taxele si bagaj de cala incluse. Cititi va rog cu atentie cerinta NOASTRA referitoare la bagaj
•   cazare x 7
•   mic dejun x 5
•   transport/circuit Islanda, cu microbuz 8+1 persoane, conform programului anuntat
•   insotitor de grup din partea Singles Camp, pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
x     asigurarea medicala/STORNO 
x     taxe de oras la hoteluri
x     mese de mic dejun (acolo unde nu este inclus)
x     mese de pranz
x     mese de cina
x     intrari la obiective si excursii optionale*
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare asupra conditiilor medicale de calatorie, programari - efectuari - costuri eventuale teste medicale, completare formulare de calatorie sau medicale necesare intrarii in tarile de destinatie. Islanda (https://www.mae.ro/travel-conditions/3709)

Daca doriti sa va bucurati de 2 optionale foarte interesante, va fi nevoie sa va luati bilete inca din tara, pentru ca ajunsi acolo va fi foarte tarziu. Sunt ambele foarte cautate si nu o sa gasiti locuri disponibile la orele dorite. Mai jos sunt zilele si orele la care trebuie facute rezervarile (trebuie sa fiti toti la aceiasi ora):

16 septembrie 2023 ora 16:00 AMPHIBIAN BOAT TOUR – JÖKULSÁRLÓN GLACIER LAGOON: http://icelagoon.is/booking/ (http://icelagoon.is/booking/)

20 septembrie 2023 ora 14:00  Elding Premium Whale Watching: https://elding.is/reykjavik-premium-whale-watching (https://elding.is/reykjavik-premium-whale-watching)

Zboruri:

13 septembrie 07:00 Compania: Swiss International Air Lines (Operated by Helvetic Airways) Zbor: LX 1887 Bucuresti - Zurich 08:20
13 septembrie 12:50 Compania: Swiss International Air Lines (Operated by Edelweiss Air) Zbor: LX 8300 Zurich, (Zurich Airport) - Reykjavik, (Keflavik Intl) 14:55


21 septembrie 00:25 Lufthansa LH 869 Reykjavik, (Keflavik Intl)  - Frankfurt 05:55
21 septembrie  09:55 Lufthansa LH 1418 Frankfurt, (Frankfurt Intl) - Bucuresti 13:10


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea  0745/106501  (https://singlescamp.ro/page/gigi-cindea)

Ce vedem in aceasta calatorie: in primul rand, speram ca AURORA BOREALA. Apoi frumusetile acestei insule: cascade gigantice, ghetari, vulcani, peisaje incredibile.

Profilul si tipul excursiei: circuit in inel al insulei, explorarea unui taram epic care atrage cei mai buni fotografi din lume si o multime de turisti.

Cui se adreseaza ca profil de participant: iubitori ai naturii extreme si virgine, persoane active care-si doresc compania unui grup, care vor sa descopere locuri deosebite.

 :oops:Echipamentul sport tip drumetie este mai mult decat recomandat: pantofi tip trekking impermeabili si cu talpa care nu aluneca, pantalon lung tip drumetie, tricouri si bluze de diferite grosimi (din material tehnic, nu din bumbac), haina cu gluga pentru sezon primavara timpurie (la noi), haina de ploiae si de vant. Costum de baie pentru hot hub.

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: pasaport
•   Documente medicale - cele solicitate de autoritatatile locale din zona de calatorie: Islanda (https://www.mae.ro/travel-conditions/3709)

Despre bagaje&more
Bagajul.  :oops: Foarte important!!! trebuie sa fie cat mai economic si judicios ales. In primul rand din considerente a volunului in microbuz. Spatiul de bagaje este foarte limitat si din acest motiv este nevoie sa va incadrati in a avea cu voi un singur troller cu dimensiunile maxime (cu role cu tot) 60x38x27. Altfel riscam sa nu putem incarca toate bagajele. Cei care depasesc aceasta dimensiune isi asuma situatia ce poate decurge din posibilitatea de a nu putea incarca toate bagajele. De asemenea trebuie sa tineti cont de greutate. Sa faceti bagajul astfel incat sa va permita sa-l transportati comod si usor, singuri (acolo nu are cine sa va ajute), pe distante de 100 - 200 metri, posibil sa-l si urcati la etaj, fara lift. In Islanda locatiile sunt construite avand client tinta persoanele active, ori acestea nu au probleme ca nu gasesc un ascensor la hotel, sau ca trebuie sa-si duca bagajul cateva sute de metri. Ganditi-va ca aproape in fiecare din cele 8 zile dati jos din microbuz bagajul si-l duceti in camera... Persoanele foarte organizate, de regula se pot limita chiar si la un bagaj de cabina, NU AU NEVOIE SI DE UNUL DE CALA. De preferat pentru ca elimina orice disconfort ce poate aparea dintr-o eventuala ratacire a bagajelor. risc. Dimensiunile de bagaj de cabina: 55 x 40 x 23. Deci sa ne intelegem, sa nu fie vreo confuzie: puteti veni cu un singur bagaj tip troler (sau de cala sau de cabina) si cu un mic rucsac de zi, in care sa aveti apa, pelerina de ploaie, un sandvici.

Buget personal
Suntem convinsi ca o sa ne intrebati referitor la cheltuielile pe care le mai aveti de facut in plus fata de costul excursiei... Islanda este o destinatie foarte scumpa, tarifele acolo la mancare, la transport, la tot absolut sunt mult mai mari decat in alta tara europeana. Chiar si decat in Norvegia, Suedia, Danemarca sau Elvetia...De aceea va scriem de acum, sa va pregatiti excursia din timp...

Cel mai mare cost in Islanda este cu mancarea. Norocul este ca avem experienta acelor locuri, ca stiu unde sa va opreasc la amiaza, pentru masa de pranz, pentru a face o economie importanta. Altfel va garantez ca ati plati cel putin dublu.

Va recomand sa procedati la fel ca toate celelalte grupuri pe care l-am avut in Islanda pana acum: sa veniti aprovizionati cu hrana rece conservata. Nu multa, nu exagerati, va spun insa ca magazinele alimentare sunt si ele foarte scumpe in Islanda, deci nu e o afacere sa inlocuiesti masa la restaurant cu mancare aprovionata din magazinele lor. Deci trebuie sa vii cu mancarea in bagaj. Ce este usor de transportat si nealterabil:
- salam de Sibiu (o bucata de 300 g)
- pateu de ficat de gasca, de curcan, de porc - luati cat mai variat si evident in ambalaj de folie alu, nu in conserva metalica (4 bucati)
- branza topita (1 cutie)
- cascaval feliat in amabalaje vidate, separat (am avut 1-2 tiple)
- cafea plic sau borcan, ceai, zahar - peste tot in camere vom avea incalzitor de apa.

Deci daca plecati pregatiti cu ce va trebuie la voi si nu sunteti "gingasi", veti mai avea acolo nevoie doar de paine si legume, plus sa spunem in total 10 mese. Total estimez la 250 EUR. O sa mai fie si impulsul, o cafea pe drum, o inghetata, o prajitura, hai sa zicem inca 30 EUR. Deci 300 EUR.

Daca doriti ca serile sa fie un pic mai vesele puneti ceva de baut in bagaj, acolo trebuie sa stiti ca in primul rand nu se gaseste, iar unde se comercializeaza este foarte scump. Puteti lua si din free shop-ul de iesire din aeroport, este printre singurele pe care le stiu asezate in acest fel. Poate este cea mai buna solutie, pt a nu cara bautura in bagajul de cala.

Program excursie

Ziua 1 13 septembrie 2023. Zburam spre NORD Ora de intalnire: 04:00 am (dimineata). Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare (https://singlescamp.ro/page/intalnire-imbarcare-zbor)

13 septembrie 07:00 Compania: Swiss International Air Lines (Operated by Helvetic Airways) Zbor: LX 1887 Bucuresti - Zurich 08:20
13 septembrie 12:50 Compania: Swiss International Air Lines (Operated by Edelweiss Air) Zbor: LX 8300 Zurich, (Zurich Airport) - Reykjavik, (Keflavik Intl) 14:55


Eu am sa va astept la conexiune, la coborarea din avion, pentru a face cu totii impreuna conexiunea. Dupa zborul de Reykjavik, ne reintalnim cu totii la linia de recuperare a bagajelor. Dupa preluarea de pe linie a bagajului de cala, ramaneti pe loc, nu iesiti singuri din aeroport, sau la tigara. Urmeaza sa parcurgem impreuna un traseu pietonal (cu bagajele) pt a ajunge in zona de parcare. Acolo ne imbarcam si plecam spre hotel.

Ziua 2 14 septembrie 2023. Falia tectonica intercontinentala din Ţingvellir, si celebrele gheizere: Geysir si Strokkur.

Mic dejun si la 9.00 plecam in vizitarea insulei. Parasim hotelul, trecem prin Reykjavik dar nu oprim si destul de repede ajungem la Þingvellir tjaldsvæði, National Park Information Centre pentru a vedea falia dintre cele doua placi tectonice continentale. O sa aveti un traseu de drumetie, va fi nevoie deci sa fiti incaltati si imbracati corespunzator. Plimbarea aceasta in natura va dura in jur de 2 ore. La 10:30 ajungem (facem cam o ora si jumatate pana la Tingvellir), iar la 12:30 plecam.

https://www.youtube.com/watch?v=iRL0vtyABIs (https://www.youtube.com/watch?v=iRL0vtyABIs)

Ne continuam drumul cca 40 minute si urmeaza sa vedeti un vulcan in a carui crater stins s-a format un lac minunat,  Keriđ Crater Lake. Este nevoie sa fiti pregatiti de vant si de o plimbare de cca 45 minute pe buza craterului; La 14:00 plecam.

https://www.youtube.com/watch?v=wbzDtMoOwLI (https://www.youtube.com/watch?v=wbzDtMoOwLI)

De la Kerid, pana la urmatoarea oprire facem cca 40 km cca 50 minute. Luam pranzul si parcam la Restaurant Geysir Glíma. Cca 1 ora pt masa, la 16:00 incepem vizitarea celor doua geisere:  Geysir and Strokkur. Sunt vis a vis de restaurant.

https://www.youtube.com/watch?v=dKxaH1l2LzQ (https://www.youtube.com/watch?v=dKxaH1l2LzQ)

La 17:00 plecam spre cascada Gullfoss (unde posibil sa aveti nevoie de pelerina si cu siguranta de pantofi impermeabili!). Sunt doar 10 km, in cca 15 minute, ajungem, la parcare: Gullfoss Waterfall lookout. In jur de ora 18:15 plecam, spre locul de cazare.

https://www.youtube.com/watch?v=5wXZMTk-6G4 (https://www.youtube.com/watch?v=5wXZMTk-6G4)

Pana la Úthlíd Cottages, 801 Blaskogarbyggd, Islanda facem 20 km, nu mai mult de 20 minute. Check in, cei care doresc sa-si achizitioneze mic dejun o pot face la receptie. Timp liber, balaceala si ne pregatim de o noapte, oare cu aurora?   Total zi: 218 km, cca 3 ore si jumatate de mers cu masina.

Ziua 3 15 septembrie 2023. Uthlid Cottages - cascada Seljalandsfoss - cascada Skogafoss - Dyrhólaey Cliff – Vik

https://www.youtube.com/watch?v=O7okOo1cBa0 (https://www.youtube.com/watch?v=O7okOo1cBa0)

https://www.youtube.com/watch?v=C5MPxrMbH3Y (https://www.youtube.com/watch?v=C5MPxrMbH3Y)

Micul dejun si la ora 9.00 plecam spre Keldur, un mic catun, in care se pot admira din apropiere casele de turf. Pana la Keldur facem in jur de 90 km, cca 1.15 minute. La 10:15 ajungem, ramanem sa vizitam 45 minute, pana la 11:00.

Din Keldur mergem spre cascada Seljalandsfoss. 37 km cca 30 minute de mers. La 11:30 ajungem la cascada. Cca 1 ora ramanem acolo, deci la 12:30 plecam.

Oprim pentru a lua ceva usor de mancare la restaurantul Gamla fjósið. +354 4877788. Ajungem in jur de 13:00, sunt doar 15 km pana acolo. O ora de pauza de masa, la 14:00 plecam.

Urmatoarea oprire, dar doar pentru 5 minute. Eyjafjallajökull Info Point, Þjóðvegur, 861. La 14:15 vom fi acolo, ramanem 30 minute. La 14:30 plecam. Acolo a avut loc eruptia vulcanului Eyjafjallajokull, cel care  a aruncat cenusa si a perturbat traficul aerian in 2011.

Pe drum oprim in ordine:

Rútshellir Caves – de citit aici: https://www.katlageopark.com/geosites/rutshellir/ (https://www.katlageopark.com/geosites/rutshellir/)

Drangurinn í Drangshlíð 2 – sa vedem 2 cave  (casute de turf ce erau folosite pt locuit si magazii).

Mergem mai departe si oprim la Skógafoss Parking. Aici o sa vedem una dintre cele mai impresionante cascade din Islanda. Daca nu ramane sa mancam la Gamla fjósið o putem face aici, pt ca au si restaurant. De la Eyjafjallajökull pana la Skógafoss sunt 10 km, doar 10 minute. Stam o ora si jumatate, pana la 17:15.

De la cascada Skógafoss pana la locul de cazare sumt doar 25 km, cca 30 minute, dar ziua nu se incheie aici.

Pe drum oprim in ordine:

Dyrhólaey Cliff. Parcam langa Dyrhólaey Lighthouse, de unde langa avem un punct de panorama minunat: Dyrhólaey Viewpoint.

Mergem apoi cu masina foarte putin pana la Dyrhólaey View Parking Lot, pentru o plimbare si a admira Reynisdrangar Cliff.

apoi tot cu masina pana la Reynisfjara Beach Parking pt a poposi o ora  pe plaja neagra Reynisfjara, renumita pentru valurile spectaculoase, pt formatiunile stancoase interesante si pentru scenele filmate aici din “Game of Thrones” sau “Noe”.

https://www.youtube.com/watch?v=hFUzDX2cOE0 (https://www.youtube.com/watch?v=hFUzDX2cOE0)

Innoptam la Hótel Dyrhólaey 3* foarte aproape de Vik i Myrdal. Total zi 178 km cca 3 ore de mers cu masina.

Ziua 4 16 septembrie 2023 Vik - Fjadrargljufur Canyon – Fjallsarlon - Jokulsarlon - Hofn - Skaftafell

Micul dejun si la ora 9.00 plecam.

Prima oprire, dupa 70 km, cca 1 ora de mers cu masina - pregatiti pt o plimbare in natura: Parkeerplaats Fjadrargljufur. Fjadrargljufur Canyon este un canion exceptional de frumos, de-a lungul caruia o sa facem o usoara drumetie. Ajungem la 10:00, la 11:20 plecam.

Traversam Parcul National Skaftafell, oprindu-ne la Skeiðará Bridge Monument, acolo unde se poate intelge ce inseamna cu adevarat forta naturii. Este o zona de morene si de intensa activitate de eroziune si ajungem la Vatnajökull glacier. Pana acolo avem de mers 75 km, cca 1 ora. Pauza  10 minute. 12:30 plecam.

Dupa doar 6 km, deci 10 minute cu masina, prima intalnire cu un ghetar, de fapt cu unul dintre bratele celui mare ghetar din Islanda. Parcam la Svínafellsjökull Parking si de acolo ne asteapta o plimbare pe jos pana la ghetarul Svínafellsjökull. 1 ora 15 minute. 14:00 plecam.

20 km, cca 20 minute si oprim sa vedem si Hofskirkja, o biericuta foarte pitoreasca. 20 minute. 14:30 plecam.

https://www.youtube.com/watch?v=c-pm5ID3QtA (https://www.youtube.com/watch?v=c-pm5ID3QtA)

Urmatoarea oprire va fi la 40 km, cca 40 minute, ajungem la ora 15:15. Jökulsárlón Main Parking. Este cel mai important moment al zilei si printre cele mai frumoase ale excursiei. De aici cine si-a luat bilete, la ora 16:00 ia amfibia pt o plimbare printre iceberg-uri ocazie cu care cu putin noroc se pot vedea si focile. Cine nu si-a luat bilete, ramane se se plimbe in zona, este foarte frumos. Jökulsárlón este un mare lac glaciar aflat la marginea Parcului National Vatnajökull si a ghetarului Breiđamerkurjökull. S-a dezvoltat sub forma unui lac ce se indeparteaza de tarmul Oceanului Atlantic. Lacul a tot crescut de la ultima glaciatiune, aflandu-se acum acum la 1,5 km.  Este considerat, mai recent cel mai adanc lac din Islanda cu peste 248 de metri. Din 1970 a crescut de 4 ori. Este considerat ca fiind una dintre minunile naturale ale Islandei. Pe el plutesc bucati de gheata, care dau impresia unei procesiuni fantomatice de aisberguri albastre luminoase. P
Alt loc extraordinar, aflat in imediata vecinatate este Diamond Beach. "Sedinta foto" si plimbare 45 minute.

https://www.youtube.com/watch?v=H0zE1xg3Dwc (https://www.youtube.com/watch?v=H0zE1xg3Dwc)

La varsarea torentului de ghetar in mare, o sa vedem unul dintre cele mai uimitoare locuri de pe Pamant: Diamond Beach.

https://www.youtube.com/watch?v=OT11kbPWNzc (https://www.youtube.com/watch?v=OT11kbPWNzc)

La 19:00 parasim zona si mergem la cazare.

Jokulsarlon - Hotel Smyrlabjörg 3* Skálafell 35 km, cca 30 minute. Ajungem la hotel in jur de ora 19:45. Urmeaza cina.

O zi cu 245 km, cca 4 ore de mers cu masina.

Ziua 5 17 septembrie 2023. Skálafell - fiordurile estice -  Egilsstadir De la Skálafell mergem doar pe tarm, pe drumul 1 trecand prin fiordurile estice, niste locuri fantastice, o sa vedeti...O sa oprim la multe panorame, asa ca o sa fim intr-un "Hop on Hop off" continuu...Apoi intram spre interiorul insulei si ajungem in orasul Egilsstadir (lacul cu monstru). Un video viral pe internet, care indica vietatea necunoscuta din lac:

https://www.youtube.com/watch?v=JtAqupVD5TI# (https://www.youtube.com/watch?v=JtAqupVD5TI#)

Aici o sa si innoptam, aici o sa luam si cina, pe care ne-o pregatim fiecare, pentru ca o sa dormim din nou la casute. Micul dejun din urmatoarea dimineata de asemenea va fi pregatit individual sau in grup, pentru ca asa e frumos intr-o calatorie cu prieteni.

O zi cu 290 km, cca 4 ore de mers cu masina.

Ziua 6 18 septembrie 2023  Egilsstadir - Námaskarđ -  lacului Myvatn -  cascada Gođafoss - Siglo Hotel by Keahotels

Facem 160 km, cca 2 ore de mers cu masina si la 11:00 ajungem la: Hverir Parking Námaskarđ pt a vedea aria geotermala  Namafjall. Un loc cu mult peste ceea ce va puteti inchipui ca poate sa arate Pamantul. La coborare un lac de un albastru ireal! Blue Lake. Sunt convins ca o sa se faca sute de fotografii acolo...In total vom sta 1 ora si jumatate acolo. La 12:30 plecam.

https://www.youtube.com/watch?v=Pugk-eVS4Bs (https://www.youtube.com/watch?v=Pugk-eVS4Bs)

Mergem pe malul lacului Myvatn si in 15 minute ajungem unul dintre cele mai incredibile din lume:- Dimmuborgir (Dark Cities). Parcare: Dimmuborgir Parking. Un loc  cu cele mai spectaculoase formatiuni stancoase pe care le-am vazut undeva. Ajungem al 12:45 plecam la ora 14:30. Stam si la o cafea si ceva usor la Kaffi Borgir in parcare. Are program 10:00 - 16:00 in fiecare zi.

https://www.youtube.com/watch?v=jbQiFUF7J84 (https://www.youtube.com/watch?v=jbQiFUF7J84)

Continuam tot pe malul lacului Myvatn si dupa 50 km, adica cca 45 minute ajungem la o alta cascada fabuloasa. Parcam aici: Goðafoss public parking. 15:15 – 16:00.

https://www.youtube.com/watch?v=OGZO-y5b1xo&t=138s (https://www.youtube.com/watch?v=OGZO-y5b1xo&t=138s)

Prin Akureyri (capitala nordului) doar trecem, il vizitam din masina.

https://www.youtube.com/watch?v=ynPoxhX7H2E (https://www.youtube.com/watch?v=ynPoxhX7H2E)

Continuam virand inspre nord, trecem printr-o zona foarte frumoasa, apoi printr-un sir de tunele pana ajungem pe malul unui fiord (Siglufjörður), pana aproape in nordul extrem al insulei, cu un scop foarte clar: sa vedem aurora boreala. Este unul dintre cele mai bune locuri de unde se poate urmari spectacolul luminilor pe cer. Acolo vom innopta, intr-un loc superb. Cina la hotel.

Total zi 327 km, cca 5 ore de mers cu masina.

Ziua 7 19 septembrie 2023 Siglufjörður - Reykholt
Parasim  Siglufjörður  si ne indreptam spre Reykholt. Un drum cu peisaje superbe. O sa facem o oprire la Grabrok, acolo unde se pot vedea cratere de vulcani

https://www.youtube.com/watch?v=PbaeL52pzFE (https://www.youtube.com/watch?v=PbaeL52pzFE)

si spre final de calatorie - la Deildartunguhver, pentru a vizita cel mai puternic izvor termal din Europa

https://www.youtube.com/watch?v=vV5SN_Qxogc (https://www.youtube.com/watch?v=vV5SN_Qxogc)

si la seria de cascade Hraunfossar Waterfalls.

https://www.youtube.com/watch?v=wboie_b3K6E (https://www.youtube.com/watch?v=wboie_b3K6E)

In final o sa ajungem intr-o localitate mica dar foarte cunoscuta, la Reykholt.

O zi cu vreo 360 km, cca 4 ore si jumatate de mers.

Ziua 8 20 septembrie 2023 Reykholt - Reykjavik La 09:30 cu check out facut, ne imbarcam in microbuz si ne indreptam spre capitala Islandei Reykjavik. In jur de 11:30 o sa ajungem. Masina va ramane in zona portului, este o parcare mare langa chioscurile de unde pleaca ambarcatiunile usoare. Free time pana la 13:30 cand cei care si-au luat bilete pentru whale watching trebuie sa fie la Elding.

https://www.youtube.com/watch?v=1Qldm85AEjo (https://www.youtube.com/watch?v=1Qldm85AEjo)

https://www.youtube.com/watch?v=taAhwJCObk0 (https://www.youtube.com/watch?v=taAhwJCObk0)

Dureaza 2 ore, de la 14:00 - 16:00. Ne reintalnim cu totii la ora 20:00 in parcare si plecam spre aeroportul din Keflavik. Facem in jur de o ora, la 21:00 - 21:30 ajungem pe aeroport. Acolo se incheie drumul meu impreuna cu voi, eu urmeaza sa ma intorc la hotel, pentru a astepta sosirea celuilalt grup.

Ziua 9. 21 septembrie 2023 Spre casa

21 septembrie 00:25 Lufthansa LH 869 Reykjavik, (Keflavik Intl)  - Frankfurt 05:55
21 septembrie  09:55 Lufthansa LH 1418 Frankfurt, (Frankfurt Intl) - Bucuresti 13:10


Programul excursiei poate sa sufere anumite modificari determinate de situatii speciale, de vreme, circulatie.

In excursia in jurul Islandei o sa vedeti o multime de minunatii:

https://www.youtube.com/watch?v=MEWKKRzx0c0 (https://www.youtube.com/watch?v=MEWKKRzx0c0)

https://www.youtube.com/watch?v=F-1weFCiYBA&t=296s# (https://www.youtube.com/watch?v=F-1weFCiYBA&t=296s#)

https://www.youtube.com/watch?v=Qw0jSbBerjk (https://www.youtube.com/watch?v=Qw0jSbBerjk)

Istoricul excursiilor in Islanda

Este a saptea oara cand organizam o excursie in Islanda! . Cu CLICK pe an, puteti vedea poze si cateva impresii din acea excursie:

2017 vara  (https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2345.0.html)

2017 toamna, pentru aurora boreala (https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2369.0.html)

2018  (http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2542.0.html)

In 2019 (https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2783.45.html) am vazut din nou aurora boreala!

De asemenea in 2021 (https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3034.0.html):

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/11/69838499_2980433042030576_4546806397072834560_n.jpg)

iar in 2022[/b]  (https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3539.0.html[b)de 2 ori!!!

(https://i.postimg.cc/4x4Zczmd/IMG-20220914-WA0163.jpg) (https://postimages.org/)

Trebuie sa incep in a va spune ca perioada aleasa este unica din timpul anului in care ca forecast meteorologic se poate vizita in confort, fara a tremura, si de asemenea exista sanse destul de bune de a vedea aurora boreala. Din capul locului trebuie precizat ca nu are intensitatea celei de iarna, dar trebuie considerat ca acel sezon face imposibila vizitarea multora dintre obiective. La fel NU VREAU SA LUATI CA PROMISIUNE CA O SA VEDEM AURORA BOREALA. NIMENI IN LUMEA ASTA NU POATE GARANTA. Totul depinde de activitate, de nori, de pozitia geografica. Am ales locatii foarte bine amplasate pentru a vedea spectacolul de pe cer, in plus am tinut cont sa fie mai izolate, pt ca ofera opacitate, absolut necesara vizionarii

Toamna este un sezon exceptional ca pastel, o sa vedeti moo de nuante revarsate peste tot, mult mai spectaculos decat vara. Am ales anul acesta un program cu mai multe nopti de cazare, ceea ce a dat posibilitatea atingerii unor noi puncte de pe insula. De data aceasta urmeaza sa vedem in plus fata de celelalte excursii, pe langa spectaculoasele fiorduri estice si pe cele din nord. Aveti astfel posibilitatea sa vedeti TOT ce este mai interesant si mai important in Islanda, incepand si intorcandu-ne la Reykjavik, intr-un cerc si cateva diagonale,  Am cautat si organizat cele mai bune cazari pentru bugetul pe care l-am propus acestei excursii. Am evitat cazarea in locatii cu bai comune impreuna cu alti turisti, pentru ca trebuie sa mentionez, 90% din locatiile din Islanda ofera acest tip de camere, cu share bathroom. Am rezervat pe cat a fost posibil camere cu 2 paturi pt a va oferi cat se poate de mult confort, dar asa cum am explicat la "cazari" exista posibilitatea ca unele locatii sa nu aiba suficiente twin-uri si sa ne ofere si double. Am impartit traseul astfel incat sa nu facem multi km pe zi si sa ne putem opri si bucura de peisaje. Tot ce este posibil pentru o calatorie in care sa va bucurati de frumusetea de neasemuit a Islandei.

Acum ce asteptam noi, organizatorii si insotitorul de grup de la cei care doresc sa ia parte la aceasta excursie. In primul rand ca trebuie sa inteleaga unde merg, ca Islanda nu este o destinatie de shopping, de plimbare prin parc, de plaja, de vizitare urbana. Ca efortul persoanei care insoteste si are responsabilitatea grupului  este foarte mare. Are nevoie de concentrare, de atentie, nu-si poate permite sa-si iroseasca energia cu lucruri ce nu tin de noi si de serviciile pe care le-am promis grupului. Trebuie inteles de toata lumea ca nu suntem de vina ca nu ati citit si inteles corect toate explicatiile noastre referitoare la excursie. Ca nu o sa aveti echipamentul pe care l-am trecut ca recomandare. Ca oricat ne-am dori ca vremea sa fie buna, putem sa dam de ploaie, de vant. Nu putem sa fim de vina pentru asta, nici pt faptul ca trebuie sa respectam programul orice ar fi...Apoi ca am planuit aceasta excursie ca una cu prieteni cu care poti calatori si te bucura. O  sa fim 9 zile non stop impreuna, o sa mancam, o sa calatorim, o sa drumetim impreuna... Asta impune, pentru ca atmosfera sa fie placuta, armonie si maxim de toleranta, acceptare si intelegere. Trebuie sa intelegeti ca o sa stam si in hoteluri, dar si in pensiuni si in casute, locuri cu grade de confort diferite. Asta ofera in acest moment Islanda, nu peste tot exista resorturi, nu peste tot exista locatii premium cu confort maxim. Toate sunt mentionate, am facut rezervarea cu peste un an inainte!!! da, va rog sa ma credeti ca asa ceva nu mai gasesti disponibil cu doar 3- 4 luni inainte. Va rog sa le studiati feed-back-urile si daca vi se par ok, sa va inscrieti. Acolo nu vrem sa avem discutii referitoare la ceva ce a fost comunicat si s-a putut verifica.

Va prezintam locatiile tip bungalow sau mai neconventionale in care o a stati (celelalte sunt hoteluri ca si oriunde in lume):

Uhtlid Cottages.

O sa stati grupati toti cele 8 persoane (cu exceptia mea) intr-o "Four-Bedroom Cottage with Hot Tub". Este tipica tarilor nordice, in astfel de locatii isi petrec vacanta. Noi o sa stam o singura noapte...

Au 130 m², terasa, vedere spre gradina sau munte, are o sufragerie mare si cel mai intersant un jacuzzi islandez, un hot tub in care incap 5-6 persoane. Apa calda este continua, este din izvor termal. Aveti o bucatarie complet utilata, un living in care sa luati masa, TV iar patio-ul are grill.

Dormitor 1: 2 paturi de o persoană + baie
Dormitor 2: 2 paturi de o persoană + baie
Dormitor 3: 2 paturi de o persoană + baie
Dormitor 4: 2 paturi de o persoană + baie

În bucătărie Frigider Cuptor cu microunde Mașină de cafea Cană fierbător Plită de gătit Ustensile de bucătărie Prăjitor de pâine Maşină de spălat vase Masă Cuptor Produse de curățenie
În baie: Toaletă Cadă sau duş Prosoape Uscător de păr Hârtie igienică
Facilitățile casei: Unitate situată integral la parter Cadă cu hidromasaj Lenjerie de pat Garderobă sau dulap Dezinfectant pentru mâini Aparat pentru prepararea de ceai/cafea Pardoseală de lemn sau parchet Hipoalergică Izolare fonică Intrare privată Încălzire Frigider Cuptor cu microunde Mașină de cafea Cană fierbător Plită de gătit  Ustensile de bucătărie Prăjitor de pâine Maşină de spălat vase Masă Cuptor
Bucătărie Produse de curățenie Chicinetă Canapea Zonă de relaxare Zonă de luat masa TV Radio
Balcon
Terasă
Mobilier de grădină
Zonă de luat masa în aer liber
Patio
Grătar
Priză lângă pat
Suport de haine
Pat pliant
Canapea extensibilă
Acces la Executive Lounge
Politica referitoare la fumat : ​Fumatul nepermis

Eu am sa stau intr-o casuta mica, in apropiere, asa ca o sa va vizitez... :) mai ales ca nu o sa am hot hub.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2021/11/11011468_396053320592394_22422989926467877_o.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2021/11/11722198_396053317259061_1060371768304632756_o.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2021/11/11722462_396053083925751_361601159133157551_o.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2021/11/11699039_396053047259088_3347001735208220860_o.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2021/11/76751807_1218195325044852_924677484979421184_n.jpg)

Eyvindará

Am rezervat pentru voi 4 casute si pentru mine separat, una.

Casuta are 20 mp, incalzire, WiFi gratuit, 2 paturi de o persoană, baie cu dus si toaleta, halat de baie, prosoape, uscator de par, hârtie igienică, acces la cadă cu hidromasaj, maşină de spălat, produse de curățenie, cană fierbător, mobiler terasa, zonă de luat masa în aer liber. Imagini:

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/377824560.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/377824543.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/377824556-1.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/161565442.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/161565305.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/112242482-1.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/111897008.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/377824546.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/377824548.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/237532833.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/111897004.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2022/10/112118040.jpg)

:oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului (https://singlescamp.ro/page/reguli-membrii)
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi. (https://singlescamp.ro/page/important-de-inteles)
•   Conditii de participare in perioada COVID19 (https://singlescamp.ro/page/conditii-participare-in-contextul-covid19)
•   Rolul insotitorului de grup (https://singlescamp.ro/page/rol-insotitor-de-grup)
•   Cum va informati ulterior rezervarii (https://singlescamp.ro/page/informatii-comunicari-schimbari)
•   Reguli in timpul calatoriei (https://singlescamp.ro/page/reguli-pe-timpul-calatoriei)
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage (https://singlescamp.ro/page/contract-agentie-turistica)
•   Renuntarea unilaterala la o excursie (https://singlescamp.ro/page/renuntare-excursie)
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Marți, 01 Noiembrie 2022, 16:48
Stiu ca este o supriza lansarea si pentru 2023 a acestei excursii. Spusesem cand am incheiat-o pe cea din 2022 ca nu cred sa mai ajung vreodata prin acele minunate locuri si trebuie sa va marturisesc ca nu era zi in care sa nu ma gandesc la asta.

Doua lucruri m-au determinat sa merg din nou si in formula aceasta in care stiu cat pot oferi atat de multe. In care calatorim doar 9 persoane, in care grupul se intimizeaza, se creaza o atmosfera din aceea faina de vacanta cu prietenii.

In primul rand pentru ca am tinut mult sa-i ofer aceasta posibilitatea lui Edi, un tip tare misto, de care ma leaga multe amintiri. Fara indoiala ca cea mai frumoasa a fost cea in care ajunsesem prima oara la Edinburgh si am iesit amandoi la plimbare in Princes Park. Nu o sa uit niciodata imaginea aceea de fairy tale de peste parc. Parca era un basm, nu-mi venea sa cred ca ceva poate sa fie atat de frumos. Apoi malul oceanului la Galway si multe multe altele.

A doilea lucru care m-a motivat sa mai merg odata a fost grupul 2022. Tare placut, mi-a fost drag maxim. Fiecare zi, fiecare clipa a fost interesanta, plina de bucurie. Asa ca am "incarcat" locurile acelea cu amintirea unei gasti faine si cred ca de aceea imi doresc sa le revad, desi imi sunt atat de proaspete in memorie. Este la mine un soi de sindrom Faroe...

Asa ca merge din nou!

Rezervarile sunt deschise, inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/circuit-islanda-2023
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Vineri, 04 Noiembrie 2022, 06:42
 :oops:

Pentru ca inscrierile sunt dublu decat numarul de locuri disponibile, pentru a nu crea dezamagiri am decis sa mai lansez inca un grup, pentru perioada imediat urmatoare, 22 - 30 septembrie. Sansele de aurora cresc, timpul ar trebui sa fie la fel de frumos.

Samiza o sa ia legatura cu cei inscrisi "peste linie" oferind aceasta optiune.

Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/circuit-islanda-grup2-2023
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: Bon Voyage din Joi, 10 Noiembrie 2022, 09:13
1 loc disponibil intr-o camera dbl la barbati.
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: Bon Voyage din Vineri, 24 Martie 2023, 07:34
Locul  intr-o camera dbl la barbati mai este disponibil.
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Luni, 29 Mai 2023, 08:12
Ambele grupuri de Islanda sunt formate si desi mai este ceva vreme pana la desfasurare, am sa postez din vreme recomandari si informatii. Pentru a ma asigura ca ati citit am sa transmit materialul postat pe forum si pe Email. Acesta va cuprinde:

- documente necesare pentru imbarcare
- bilet de avion/check in
- limitare bagaj, pentru microbuzul cu care o sa calatorim in jurul Islandei
- recomandari imbracaminte, incaltaminte
- cum si unde luam pranzurile si cinele in excursie/ce sa avem cu noi pentru completare
- reguli de calatorie in microbuz
- servicii incluse/servicii care nu sunt incluse in tariful de excursie
- programul detaliat
- excursii optionale - inscrieri/link-uri si ore
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Luni, 29 Mai 2023, 14:07
Recomandari si informatii excursie Islanda

Ca si documente este nevoie sa aveti la prezentarea pentru formalitatile de check in aeroport: paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.

Biletele de avion au sa fie transmise pe Email cu 3-4 zile inainte de plecare, atunci cand le primim si noi de la agentia de ticketing.

Pentru zborurile de plecare este indicat sa faceti check in online (in masura in care, dat fiind ca sunt bilete de grup, va fi posibil dpdv tehnic). Check in-ul este o actiune INDIVIDUALA si PERSONALA - nu are legatura cu agentia turistica sau de ticketing, cu insotitorul de grup sau cu oricine altcineva. Daca nu stiti sa faceti aceasta operatiune, rugati o persoana apropiata care a mai facut. Procesul este foarte simplu, trebuie doar un pic de atentie. Daca nu veti putea face check in online - nu este nici o problema - il puteti face pe aeroport, odata cu predarea bagajelor.

Bagajul, trebuie sa fie cat mai economic si judicios ales. In primul rand din considerente a volumului in microbuz. Spatiul de bagaje este foarte limitat si din acest motiv este nevoie sa va incadrati in a avea cu voi un singur troller cu dimensiunile maxime (cu role cu tot) 60x38x27. Altfel riscam sa nu putem incarca toate bagajele. Cei care depasesc aceasta dimensiune isi asuma situatia ce poate decurge din posibilitatea de a nu putea incarca toate bagajele. De asemenea trebuie sa tineti cont de greutate. Sa faceti bagajul astfel incat sa va permita sa-l transportati comod si usor, singuri (acolo nu are cine sa va ajute), pe distante de 100 - 200 metri, posibil sa-l si urcati la etaj, fara lift. In Islanda locatiile sunt construite avand client tinta persoanele active, ori acestea nu au probleme ca nu gasesc un ascensor la hotel, sau ca trebuie sa-si duca bagajul cateva sute de metri. Ganditi-va ca aproape in fiecare din cele 8 zile dati jos din microbuz bagajul si-l duceti in camera... Persoanele foarte organizate, de regula se pot limita chiar si la un bagaj de cabina, NU AU NEVOIE SI DE UNUL DE CALA. De preferat pentru ca elimina orice disconfort ce poate aparea dintr-o eventuala ratacire a bagajelor. risc. Dimensiunile de bagaj de cabina: 55 x 40 x 23. Deci sa ne intelegem, sa nu fie vreo confuzie: puteti veni cu un singur bagaj tip troler (sau de cala sau de cabina) si cu un mic rucsac de 20 l, in care sa aveti apa, pelerina de ploaie, un sandvici.

Imbracaminte - incaltaminte. Va recomand sa aveti doar lucruri sport, o sa mergem in natura si posibil sa dam de frig si vant. Deci incaltaminte cu talpa vibram, care sa nu alunece, potrivita pentru drumetii, impermeabila si foarte comoda (o gheata de drumetie si o pereche de trekeri), tricouri si haine din materiale tehnice - termice si obligatoriu pelerina semiprofesionala (nu umbrela, nu pelerina de unica folosinta). O caciulita este de asemenea foarte indicata, la fel fac recomandarea ca bluzele atat cele termice cat si cele de vant si ploaie – sa aiba gluga. Nu uitati si de costum de baie, pt ca o sa aveti locatii cu apa termala.

Bani. Nu luati euro la voi decat foarte putini, pt aeroport eventual. Nu aveti ce face cu ei acolo, pt ca moneda Islandei este coroana. Se achita peste tot cu cardul, iar pt cash, o sa scoatem de pe aeroport echivalentul a 100 de euro, urmand ca daca mai e nevoie sa mai retragem din ATM. Cat o sa cheltuiti, asta nu stiu. Depinde de fiecare. Mancarea costa daca e luata la restaurant echivalentul a minim 30-35 euro, deci puteti face o estimare.
Va recomand sa procedati la fel ca toate celelalte grupuri pe care l-am avut in Islanda pana acum: sa veniti aprovizionati cu hrana rece conservata. Nu multa, nu exagerati, va spun insa ca magazinele alimentare sunt si ele foarte scumpe in Islanda, deci nu e o afacere sa inlocuiesti masa la restaurant cu mancare aprovionata din magazinele lor. Deci e bine ai mancare "in traista". Ce este usor de transportat si nealterabil:
- salam de Sibiu (o bucata de 300 g)
- pateu de ficat de gasca, de curcan, de porc - luati cat mai variat si evident in ambalaj de folie alu, nu in conserva metalica (4 bucati)
- branza topita (1 cutie)
- cascaval feliat in amabalaje vidate, separat (am avut 1-2 tiple)
- cafea plic sau borcan, ceai, zahar - peste tot in camere vom avea incalzitor de apa.

Deci daca plecati pregatiti cu ce va trebuie la voi si nu sunteti "gingasi", veti mai avea acolo nevoie doar de paine si legume, plus sa spunem in total 10 mese. Total estimez la 350 EUR. O sa mai fie si impulsul, o cafea pe drum, o inghetata, o prajitura, hai sa zicem inca 50 EUR. Deci 400 EUR.

Mesele o sa le luam in restaurante de benzinarii, in cele situate in apropierea obiectivelor turistice principale, iar acolo unde este posibil, la locatia in care stam.

E bine sa pastrati sau sa aveti cu voi un recipient pt apa. Este foarte buna (cu exceptia zonelor termale) si puteti sa va luati cu voi din camera de hotel.

Daca doriti ca serile sa fie un pic mai vesele puneti ceva de baut in bagaj, acolo trebuie sa stiti ca in primul rand nu se gasesc bauturi alcoolice, iar unde se comercializeaza, sunt foarte scumpe. Puteti lua si din free shop-ul de iesire din aeroport, este asezat "strategic".

Puneti-va in bagajul de mana (in cel de cala nu e voie) baterii suplimentare, sa nu ramaneti fara baterie la telefon si sa nu mai puteti face fotografii.

Reguli de calatorie in microbuz. Subliniez inca o data, desi sunt convins ca toata lumea stie cu cine merge: este vorba de UN CLUB DE SOCIALIZARE, nu de o agentie de turism. Fac subinierea aceasta pentru ca am mai intalnit persoane care s-au facut ca nu inteleg unde s-au inscris. Club de socializare inseamna un grup de prieteni sau viitori prieteni, un loc in care nu trebuie sa existe competitie, egoisme, manifestari de superioritate etc. Nu conteraza cine sau de unde esti, intr-un grup SC toata lumea este tratata pe acelasi nivel. Locul in microbuz nu este batut in cuie, ocuparea se va face in ordine, prin rotatie.

Nu este o excursie de shopping si nici una de relaxare. Este un circuit, in care vom fi in fiecare zi in miscare, o sa avem un program fix in care am sa incadrez toate obiectivele pe care mi-am propus sa vi le arat. Totul la pas, cu placerea de a descoperi, de a experimenta. Nu alergam dintr-o parte in alta pentru a bifa, pentru a zice ca am fost. Vreau sa va ofer ocazia, la fel cum am facut-o de fiecare data, sa gustati din atmosfera placuta de grup de vacanta si sa vedeti totul pe indelete.

Daca doriti sa va bucurati de 2 optionale foarte interesante, va fi nevoie sa va luati bilete inca din tara, pentru ca ajunsi acolo va fi foarte tarziu. Sunt ambele foarte cautate si nu o sa gasiti locuri disponibile la orele dorite. Mai jos sunt zilele si orele la care trebuie facute rezervarile (trebuie sa fiti toti la aceiasi ora):

16 septembrie 2023 ora 16:00 AMPHIBIAN BOAT TOUR – JÖKULSÁRLÓN GLACIER LAGOON: http://icelagoon.is/booking/ (http://icelagoon.is/booking/)

20 septembrie 2023 ora 14:00  Elding Premium Whale Watching: https://elding.is/reykjavik-premium-whale-watching (https://elding.is/reykjavik-premium-whale-watching)
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Joi, 08 Iunie 2023, 09:00
Am transmis Email-ul si a confirmat de primire doar:

Sorina E M, care a si transmis ca va achizitiona cele doua excursii.

De la ceilalti participanti la aceasta excursie nu am primit confirmari, desi am rugat in mod special asta, pentru a ma dublu-asigura ca informatiile si recomandarile afisate pe forum au ajuns la toata lumea. Am biletele de avion, as fi dorit sa le transmit, dar in conditiile in care cel mai probabil ca Email-urile nu sunt deschise, nu are sens sa o mai fac, asa ca merg pe procedura obisnuita - le voi aduce listate, pe aeroport, urmand ca check in-ul sa se faca front-desk. Sorina, tie ti-am transmis biletul de avion, pt a a-ti da posibilitatea de a face check in online. 

Subliniez inca o data referitor la optionale: daca doriti sa le faceti, este foarte important sa le rezervati din vreme, nu amanati pentru ca este posibil sa nu mai gasiti la ora indicata de mine. Si la alta ora nu este posibil.
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Marți, 22 August 2023, 13:36
Eu m-am intors din Scotia, sunt cateva zile pe acasa, asa ca am sa mai postez cate ceva aici, inainte cu o saptamana, de plecare (pt ca in 5-9 septembrie vom fi plecati din tara si eu si Samiza, iar agentia deschisa doar pentru maxime urgente). Oricum toate informatiile importante si necesare au fost postate deja aici, pe plaforma de comunicari si informatii si chiar transmise pe Email, fiecarui participant in parte.
O sa mai fie doar informatii legate de vreme si foarte important o reamintire in ceea ce priveste limitarea dimensiunilor bagajelor.

Am schimbat un hotel, cel din Keflavik, de langa aeroport, pentru ca m-am gandit ca toata lumea prefera sa se plimbe un pic prin capitala Islandei, decat sa stea intr-o mica localitate unde seara nu e mare lucru de facut. In acelasi timp o sa castigam timp in urmatoarea zi, in 14 septembrie, fiind astfel mult mai aproape de primul obiectiv.

Nu stiu ce a facut fiecare cu excursiile optionale, daca si le-a rezervat din timp asa cum am recomandat acum cateva luni, sau nu. O sa vedem acolo. Cei care au facut rezervari isi vor face optionalele cf program, ceilalti vor putea sa aleaga alternativ, sa se plimbe mai mult pe Plaja cu Diamante, sau in jurul lagunei (cat timp cei care au facut rezervari pt plimbarea cu amfibia o sa navigheze printre ghetari) si sa se plimbe prin oras 2 ore in plus in Reykyavik in timp ce cei care au rezervat loc in ambarcatiunea cu care se pot vedea balenele, o sa fie plecati pe mare. Este ceva de facut pentru toata lumea.  :)
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Luni, 28 August 2023, 06:38
Vesti bune, aurora boreala a fost deja vazuta in Islanda. Inca timid, dar important este ca a inceput activitatea si este vizibila noaptea.
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Duminică, 03 Septembrie 2023, 10:32
Incepand de maine (4 septembrie) si pana sambata (9 septembrie) vom fi plecati din tara intr-o minivacanta, si eu si Samiza. Nu vom avea acces decat limitat la net si cand o sa avem, o sa raspundem doar problemelor super-urgente. Deci aceasta saptamana o sa fim low profile. Am comunicat acest lucru pentru a se intelege de ce nu o sa raspundem pe niciunul dintre canalele de comunicare.

Pentru aceasta excursie am transmis din vreme Email-uri, am postat aici pe forum tot ce trebuia cunoscut si inteles. Biletele de avion pentru check in le-am trimis celor care le-au dorit, asa ca nu ar mai fi lucruri de adaugat pentru pregatirea plecarii.

Am sa revin insa sambata aici, sa vad daca toata lumea stie si a inteles tot ceea ce tine de plecare, o sa mai recapitulez inca o data toate detaliile, o sa scriu despre prognoza meteo si check in zboruri.

Vad pe forumuri ca deja au fost mai multe nopti cu aurora boreala, am vazut pozele, deci sperante pentru a vedea acest minunat si unic fenomen sunt destul de bune. Pana ajungem acolo, zile frumoase si spor la bagaje.

Pt acestea nu uitati, de limitarea dimensiunii bagajului, la 60x38x27 cm. Daca este mai mare si per total nu putem incarca toate trollerele celor 9 participanti in microbuz, imi pare rau, fara sa fie cu suparare, cei care depasiti dimensiunea, va fi nevoie sa gasiti singuri acolo, ad-hoc, o rezolvare. Care sincer este foarte greu de gasit (inca o masina rent-a car pe care sa o conduceti singuri in urma microbuzului sau sa inlocuiti bagajul mare cu unul mai mic, cumparand alt troler). Eu nu sunt de vina, agentia nici atat, s-a comunicat inca din faza de lansare aceasta conditionare si inscriiindu-va si rezervand se intelege ca ati inteles si acceptat aceasta limitare.
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Vineri, 08 Septembrie 2023, 18:07
O parte din acest material este deja postat si suplimentar a fost transmis pe Email tuturor participantilor. Il repostez cu cateva adaugiri si o sa-l mai transmit astazi inca o data celor cu care am sa plec miercuri 13 septembrie 2023, adaugand biletele de avion.

Recomandari si informatii excursie Islanda

Ca si documente este nevoie sa aveti la prezentarea pentru formalitatile de check in aeroport: paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate.

Intalnirea pe aeroport: 13 septembrie 2023, ora de intalnire: 04:00 am (dimineata). Cititi aici informatii despre locul de intalnire, ce se intampla daca intarziati, ce trebuie sa faceti: https://singlescamp.ro/page/intalnire-imbarcare-zbor

Biletele de avion au sa fie transmise pe Email astazi, fiecarui participant. Cine nu a primit mesajul meu pana vineri (08 septembrie) seara -ora 19:00, sa revina cu un Email pe adresa office@singlescamp.ro si il retansmit. Pentru 7 participanti biletul este colectiv, sunteti insa fiecare identificati prin E-ticket (il gasiti in zona finala a biletului)

Pentru zborurile de plecare este indicat sa faceti check in online. Check in-ul este o actiune INDIVIDUALA si PERSONALA - nu are legatura cu agentia turistica sau de ticketing, cu insotitorul de grup sau cu oricine altcineva. Daca nu stiti sa faceti aceasta operatiune, rugati o persoana apropiata care a mai facut. Procesul este foarte simplu, trebuie doar un pic de atentie. Daca nu veti putea face check in online - nu este nici o problema - il puteti face pe aeroport, odata cu predarea bagajelor.

Bagajul. Subliniez cu majuscule si cu rosu: ESTE OBLIGATORIU SA VA INCADRATI IN DIMENSIUNILE COMUNICATE INCA DE LA LANSAREA EXCURSIEI: un singur troller cu dimensiunile maxime (cu role cu tot) 60x38x27. Spatiul pentru bagaje la microbuzele 8+1 este foarte mic si se risca sa nu putem incarca toate bagajele. Cei care depasesc aceasta dimensiune isi asuma situatia ce poate decurge din posibilitatea de a nu putea incarca toate bagajele. Este nevoie sa va descurcati singuri cu o masina de circuit suplimentara sau sa inlocuiti intr-un fel bagajul, cu unul mai mic.

De asemenea trebuie sa tineti cont de greutate. Sa faceti bagajul astfel incat sa va permita sa-l transportati comod si usor, singuri (acolo nu are cine sa va ajute), pe distante de 100 - 200 metri, posibil sa-l si urcati la etaj, fara lift. In Islanda locatiile sunt construite avand client tinta persoanele active, ori acestea nu au probleme ca nu gasesc un ascensor la hotel, sau ca trebuie sa-si duca bagajul cateva sute de metri. Ganditi-va ca aproape in fiecare din cele 8 zile dati jos din microbuz bagajul si-l duceti in camera... Persoanele foarte organizate, de regula se pot limita chiar si la un bagaj de cabina, NU AU NEVOIE SI DE UNUL DE CALA. De preferat pentru ca elimina orice disconfort ce poate aparea dintr-o eventuala ratacire a bagajelor. risc. Dimensiunile de bagaj de cabina: 55 x 40 x 23. Deci sa ne intelegem, sa nu fie vreo confuzie: puteti veni cu un singur bagaj tip troler (sau de cala sau de cabina) si cu un mic rucsac de 20 l, in care sa aveti apa, pelerina de ploaie, un sandvici.

Vremea: Prognoza este: maxim 10 grade, minim 4 grade (noaptea). Se anunta si ploi, deci foarte mare atentie la ceea ce puneti in bagaje:

Imbracaminte - incaltaminte. Va recomand sa aveti doar lucruri sport, o sa mergem in natura si posibil sa dam de frig, ploaie, vant. Deci incaltaminte cu talpa vibram, care sa nu alunece, potrivita pentru drumetii, impermeabila si foarte comoda (o gheata de drumetie si o pereche de trekeri), tricouri si haine din materiale tehnice - termice si obligatoriu pelerina semiprofesionala (nu umbrela, nu pelerina de unica folosinta). O caciulita este de asemenea foarte indicata, la fel fac recomandarea ca bluzele atat cele termice cat si cele de vant si ploaie – sa aiba gluga. Nu uitati si de costum de baie, pt ca o sa aveti locatii cu apa termala.

Bani. Nu luati euro la voi decat foarte putini, pt aeroport eventual. Nu aveti ce face cu ei acolo, pt ca moneda Islandei este coroana. Se achita peste tot cu cardul, iar pt cash, o sa scoatem de pe aeroport echivalentul a 100 de euro, urmand ca daca mai e nevoie sa mai retragem din ATM. Cat o sa cheltuiti, asta nu stiu. Depinde de fiecare. Mancarea costa daca e luata la restaurant echivalentul a minim 30-35 euro, deci puteti face o estimare.

Hrana rece. Tineti cont ca in doua dimineti nu avem mic dejun inclus. Deci trebuie sa aveti ceva de acasa, asta in conditiile in care este posibil ca in drumul nostru sa nu dam de magazin alimentar mai complex. Va recomand sa procedati la fel ca toate celelalte grupuri pe care l-am avut in Islanda pana acum: sa veniti aprovizionati cu hrana rece conservata. Nu multa, nu exagerati, va spun insa ca magazinele alimentare sunt si ele foarte scumpe in Islanda, deci nu e o afacere sa inlocuiesti masa la restaurant cu mancare aprovionata din magazinele lor. Deci e bine sa aiveti mancare "in traista" - atentie - in bagajul de cala. Ce este usor de transportat si nealterabil:
- salam de Sibiu (o bucata de 300 g)
- pateu de ficat de gasca, de curcan, de porc - luati cat mai variat si evident in ambalaj de folie alu, nu in conserva metalica (4 bucati)
- branza topita (1 cutie)
- cascaval feliat in amabalaje vidate, separat (am avut 1-2 tiple)
- cafea plic sau borcan, ceai, zahar - peste tot in camere vom avea incalzitor de apa.

Deci daca plecati pregatiti cu ce va trebuie la voi si nu sunteti "gingasi", veti mai avea acolo nevoie doar de paine si legume, plus sa spunem in total 10 mese. Total estimez la 350 EUR. O sa mai fie si impulsul, o cafea pe drum, o inghetata, o prajitura, hai sa zicem inca 50 EUR. Deci 400 EUR.

Mesele o sa le luam in restaurante de benzinarii, in cele situate in apropierea obiectivelor turistice principale, iar acolo unde este posibil, la locatia in care stam. In fiecare dimineata eu am sa va informez unde urmeaza sa servim mesele de pranz si cina.

E bine sa pastrati sau sa aveti cu voi un recipient pt apa. Este foarte buna (cu exceptia zonelor termale) si puteti sa va luati cu voi din camera de hotel.

Daca doriti ca serile sa fie un pic mai vesele puneti ceva de baut in bagaj, acolo trebuie sa stiti ca in primul rand nu se gasesc bauturi alcoolice, iar unde se comercializeaza, sunt foarte scumpe. Puteti lua si din free shop-ul de iesire din aeroport, este asezat "strategic".

Puneti-va in bagajul de mana (in cel de cala nu e voie) baterii suplimentare, sa nu ramaneti fara baterie la telefon si sa nu mai puteti face fotografii.

Reguli de calatorie in microbuz. Subliniez inca o data, desi sunt convins ca toata lumea stie cu cine merge: este vorba de UN CLUB DE SOCIALIZARE, nu de o agentie de turism. Fac subinierea aceasta pentru ca am mai intalnit persoane care s-au facut ca nu inteleg unde s-au inscris. Club de socializare inseamna un grup de prieteni sau viitori prieteni, un loc in care nu trebuie sa existe competitie, egoisme, manifestari de superioritate etc. Nu conteraza cine sau de unde esti, intr-un grup SC toata lumea este tratata pe acelasi nivel. Locul in microbuz nu este batut in cuie, ocuparea se va face in ordine, prin rotatie.

Nu este o excursie de shopping si nici una de relaxare. Este un circuit, in care vom fi in fiecare zi in miscare, o sa avem un program fix, cu timeing, in care am incadrat toate obiectivele pe care mi-am propus sa vi le arat. Totul la pas, cu placerea de a descoperi, de a experimenta. Nu alergam dintr-o parte in alta pentru a bifa, pentru a zice ca am fost. Vreau sa va ofer ocazia, la fel cum am facut-o de fiecare data, sa gustati din atmosfera placuta de grup de vacanta si sa vedeti totul pe indelete, dar evident intr-un timp comunicat.

V-am recomandat doua excursii optionale, nu stiu daca v-ati facut rezervari sau nu. Sunt doar trei persoane in acest grup care mi-au comunicat, ceilalti nu ati confirmat nici macar primirea Email-ului anterior. Evident ca e problema fiecaruia daca doreste sau nu sa participe, dar este o minima conditie la un grup, aceea ca insotitorul de grup sa stie cine merge la actiuni suplimentare, cine nu merge, sa cunoasca proportia. Asta pentru a putea oferi cele mai bune alternative de program. Ma refer la sfaturi.

Cele doua grupuri consecutive in Islanda sunt ultimele mele in calitate de "sofer-insotitor de grup-prieten", in Singles Camp. La fiecare excursie sunt extrem de atent si pe deasupra la ultimele grupuri ofer maxim - toata energia mea, toata expertiza- cunostiintele pe care le-am adunat in zecile de prezente intr-o destinatie. La fel o sa fie si acum,  am sa fac tot ceea ce este omeneste si profesional posibil sa aveti un tur reusit. Evident insa ca nu totul depinde de mine: mai este vremea si cel mai important, atmosfera de grup. Pe unii va cunosc, am calatorit cu voi si stiu ca sunteti o companie foarte placuta de calatorie. Sper ca la fel sa fie si cu cei pe care inca nu i-am intalnit in excursii, pentru ca de starea noastra a tuturor depinde o vacanta. Daca ai carpanosi, miorlaitori si mimozici, atunci cu tot efortul unui insotitor de grup, cu toata influenta pozitiva a celor faini, tot nu poti crea un cadru de vacanta ca intre prieteni. Si este pacat, mai ales pentru cei care sunt in profilul Singles Camp.

Cam atat ar fi de spus, aveti tot ceea este necesar pentru pregatire. Va urez spor la bagaje, drum bun pana la aeroport,sa ne intalnim cu bine.
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Luni, 11 Septembrie 2023, 18:34
Check in-ul online se deschide la Swiss Airlines cu 23 ore inainte de plecare. Sunt zboruri operate de Helvetic Airways si Edelweiss Air si este posibil sa fie mai greu de facut check in online.
Titlu: Re: Islanda. In cautarea aurorei boreale. 13 - 21 septembrie 2023
Scris de: admin din Marți, 12 Septembrie 2023, 07:39
S-a deschis check in-ul online si functioneaza, eu l-am facut aici: https://checkin.swiss.com/web#ck_retrieve