Singles Happy Travel. Club de socializare

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Vineri, 02 Noiembrie 2018, 10:12

Titlu: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: admin din Vineri, 02 Noiembrie 2018, 10:12
A APARUT U LOC DISPONIBIL INTR-O CAMERA DBL LA BARBATI DINTR-O RENUNTARE.

Pentru ocuparea acestuia va rog sa va adresati pe e-mail direct agentiei.

INFORMATII TRANSPORT:

Nume sofer: Bogdan
Numar de telefon: 0753878454
Numar de inmatriculare masina: B284NEW

Intalnire ora 6.45 . Plecare Bucuresti Parcul Tineretului ora 7:00.


Ca o avanpremiera a acestei excursii Daniela, pentru ca mergem exact in perioada in care infloreste malinul, insotitorul de grup, a scris un articol. Se numeste "Povestea tufelor de liliac" si il puteti citi aici: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2613.0.html (http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2613.0.html)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/0.jpg)

Tarif: 90 EUR/persoana, cazare in camera dubla (cate 2 persoane in fiecare camera)

Rezervari https://www.singlescamp.ro/eveniment/lovech-orasul-tufelor-de-liliac-si-cascadele-krushuna-20-21-aprilie-2019/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/lovech-orasul-tufelor-de-liliac-si-cascadele-krushuna-20-21-aprilie-2019/)

Plecare: 20 aprilie 2019
Sosire:  21 aprilie 2019
Cazare: Hotel Presidivm Palace 4* Lovech http://www.presidivm.com/english.htm (http://www.presidivm.com/english.htm)

Servicii incluse:
•   • transport cu miniautocar 30 de locuri pe tot parcursul excursiei, cu plecare din Bucuresti
••    1 noapte la hotel 4* mic dejun inclus
•   • insotitor de grup - pe toata perioada excursiei

Nu sunt incluse:
•   • asigurare medicala
•   • asigurare storno
••    intrari la obiective
••    mesele de pranz si cina

Grup: 28 persoane

Insotitor de grup: Daniela Dimitrescu 0721 428 014

Program

Ziua 1 sambata 20 aprilie - Intalnire ora 6.45 la intrarea in Parcul Tineretului (vis a vis de Colegiul National Gheorghe Sicai), imbarcarea si la ora 7.00 plecarea din Bucuresti.. Numarul auto va fi comunicat aici pe forum, cu o seara inainte de plecare. Va rugam nu intarziati, pentru ca avem nevoie de orele soferului, nu ne permitem sa stam dupa cei care nu se trezesc sau care nu-si iau masurile de siguranta pentru a a ajunge la timp. Orasul de destinatie, Lovech este relativ aproape de Bucuresti, sunt doar 230 km pana acolo, astfel incat, cu pauzele aferente, o sa ajungem in jur de ora 12.00. Opririle pe drum sunt doar pt pauza legala a soferului (30 minute, respectiv 15 minute) nu sunt suficiente pentru masa la restaurant sau a cumpara ceva de mancare. De aceea va rugam sa aveti la voi sandvciuri, sau ceva alternativ care sa va tina de foame pana mai tarziu.
Primul obiectiv pe care o sa-l vizitam o sa fie cetatea Hisarya, apoi coboram in vechiul cartier Varosha asezat in terase, si o luam la plimbare pe stradute pietruite. Urmatoarul obiectiv: Podul Acoperit, de unde intram in zona comerciala cu multe magazine si carciumi traditionale. Timp pentru masa si cumparaturi.
Check in, cazare.
Seara cine doreste - Deli hamamm, o baie turceasca veche renovata futurist cu fonduri europene, interesanta.

Cateva lucruri despre orasul pe care urmeaza sa-l vizitati, in cea mai potrivita perioada a anului: atunci cand infloreste liliacul.

Lovech este un orasel foarte cochet si neatins de modernismul urbanist, pastreaza traditia si multe dintre casele care se afla in jurul sunt restaurate foarte frumoase. In centru se afla si podul acoperit vechi de peste cateva sute de ani si care este bine conservat, in interior este plin de magazine cu suveniruri, iar la jumatatea lui se afla o cofetarie cu vedere spre rau.

Situat pe ambele maluri ale raului Osam, orasul Lovech este atat plat, cat si pre-montan fiind inconjurat de dealurile Hisarya si Bash Bunar.
Mai este cunoscut sub numele de Orasul Liliac, datorita numarului mare de tufisuri de liliac care cresc in Parcul Stratesh. Acesta este situat pe un platou de 250 metri inaltime, in zona estica a orasului. Lovech este inconjurat la sud-vest de dealurile Hisarya si Bash Bunar, fiind strajuit de Cetatea Hisarya, martor al trecutului sau istoric indepartat. A fost ridicata, se pare, pe locul unei mai vechi cetati tracice.
A avut un important rol militar, aparand drumul spre Veliko Tarnovo. Aici s-a semnat tratatul de pace, in 1187, cu Imperiul Bizantin, astfel luand nastere al doilea stat bulgar.

Unii istorici considera ca Lovech este locul in care se afla capitala traca Melta, o legatura terestra intre triburile tracice care locuiau in Rodopi, Valea Maritza si Romania. In timpul colonizarii romane a zonei a fost infiintata o baza militara la Lovech, cunoscut sub numele de Prezidium. Acesta a fost un punct foarte important din punct de vedere strategic de-a lungul Via Trayana - una dintre cele mai mari drumuri romane care leaga marea de Dunare. Urme ale drumului roman se gasesc inca si astazi in Lovech.
In timpul secolului al XVII-lea, Lovech (Lofca in limba turca) a devenit din nou un centru rutier care leaga nordul si sudul Bulgariei. Se crede ca mestesugurile si comerciantii din Lovech au ajuns pana la Tsarigrad, Odrin, Salonic, Viena si Bucuresti, pentru a numi doar cativa.
Orasul era cunoscut ca "Golden Lovech" (sau Altan Lovech in turca) din cauza succesului sau comercial. Din 1780-1784 orasul s-a dezvoltat rapid, ajungand pana la 20.000 de locuitori. Intre anii 1872-1874, arhitectul Kolyu Ficheto a construit "Podul acoperit" (Pokrit Most in limba bulgara) peste raul Osam. Podul a fost distrus de foc in 1925, dar a fost reconstruit cu succes in 1931, asa ca il putem vedea in aceiasi forma ca cea oroginala si astazi.
Astazi este un oras cu mult farmec, mai ales cartierul vechi (Varosha) unde se pot admira casele traditionale bulgaresti.
Reprezinta toata partea veche a orasului Lovech, ce a fost declarata rezervatie arhitecturala si istorica in 1968. Cele peste 180 de case din aceasta zona au fost construite in sec. XIX in perioada renasterii bulgare. Sunt bine reconditionate, oferind astfel o imagine pitoreasca. Multe locuite au fost transformate in pensiuni cu balcoane si curti pline de flori frumoase.
In zona istorica sunt de vizitat Complexul Etnografic Lovech, in doua case monument, Muzeul Vasile Levski, doua biserici vechi, Sf. Duminica (Nedelia) si Adormirea Maicii Domnului.

Deli Hammam / Muzeul Apei
In Lovech se pare ca a functionat ultima baie publica cu aburi de tip turcesc, pe teritoriul bulgaresc, hammamul, construita pentru populatia zonei, din ordinul lui Yahia Pasa. Cladirea veche de aproximativ 400 de ani, a fost refacuta cu fonduri europene, are un sistem modern de prezentare video a modului de functionare a unui hammam si a istoriei orasului Lovech dar si a anticului sistem roman de incalzire cu aburi prin pardoseala - hypocaustul. I-au fost refacute cazanul de apa si cuptorul unde lemnele erau arse supravegheat. Podeaua in unele camere a fost inaltata pe grinzi de ceramica peste care sunt panouri de sticla si unde, in cazul unei demonstratii de grup, destul de rara, se poate vedea functionarea sistemului. Peretii cladirii sunt cei de acum 4 secole, originali iar acoperisul are o structura aparte, cu trei domuri si guri de aerisire sofisticate, pe interiorul primului proiectandu-se imagini din trecut si apa curgatoare. In camera centrala este proiectata bolta cerului pe cupola aflata la 10 m inaltime iar podeaua da impresia apei ce se misca in bazin. Deli Hammam este in cartierul Varosha, aproape de podul acoperit, iar intrarea este in jur de 4 leva, prezentari in mai multe limbi, nu in cea romana.

Ziua 2 duminica 21 aprilie -  Dupa micul dejun si check out-ul de la hotel, in jur de 9.30 parasim Lovech, urmand ca prima oprire sa o avem la Parcul National Maarata. Pentru vizitarea parcului, este nevoie de un echipament gen trekking, lejer si potrivit temperaturii. Turul cascadelor dureaza doua ore, dar cum vom mai avea si pauze de fotografiat, admirat, odihna si chiar una mai lunga la final pentru..o bere, o sa ajungem probabil la trei ore. Deci in jur de 13.00 iesim din parc.

Una dintre atractiile regiunii Lovech este aceasta mirifica oaza de vegetatie luxurianta, denumita Parcul Natural Maarata sau cascadele de la Krushuna. Un peisajul pitoresc, impadurit, cu grote si cascade picturale alunecand de pe coama Balcanilor de Nord.
O zona intreaga impanzita de caderi de apa si fenomene carstice amenajata pentru vizitare. Sunt doua trasee marcate: unul cu rosu ceva mai scurt, celalalt cu albastru; vom incerca sa cuprindem cat mai mult in cele 4 ore de plimbare pe acolo.

Poteca „rosie” va dezvalui forme spectaculoase. Dupa doar doua sute de metri de urcus prin padurea deasa de foioase, traversand din loc in loc pe podete suspendate, insotiti de susurul apei  descoperim The Blue Pool, o acumulare de apa cazuta de pe trepte de travertine. Apa, de o claritate ireala, care din anumite unghiuri ia tonuri de smarald si azur. La 100 metri ne apare in toata spledoarea ei, cascada principala, cunoscuta simplu, ca  Bogonaga, o cadere de apa de cca 15 metri, de-a lungul coltilor calcarosi ai Starei Planina.

De-acolo poteca rosie coboara spre punctul de informare turistica in apropierea caruia functioneaza o mica pensiune cu posibilitate de a manca ceva si pentru cei necazati in ea.

De la Bogonada trecem pe traseul albastru catre pestera cu acelasi nume pe o poteca stramta si uneori cam alunecoasa. De aceea, retineti recomandarea noastra sa fiti echipati mai sport, cu incaltaminte adecvata potecilor. Datorita umezelii specifice, toata zona e intesata de muschi, o suprafata extrem de nesigura, asa ca se impune mare atentie! Pestera Bogonaga sau Vodopada, are 1.995 metri lungime, din care numai primii 150 metri se pot vizita.

Traseul albastru urca pe o poteca care daca este umed afara devine alunecoasa, ceea ce o face mai greu accesibila. Ea conduce in final la Cascada Misterioasa, o cadere de apa atat de delicata, aproape ca o prelingere, ca realmente, „face pe misterioasa”. Inaltimea de la care apa vine de sus lipindu-se de peretele stancos imbracat in muschiul verde al padurii, nu e de neglijat, iar debitul sau asijderea, abia la baza sa sesizezi ca nu e deloc slab precum pare, ci considerabil. Zabovim un pic in preajma ei, pentru poze si ...odihna. Nu ne goneste nimeni....Apoi o luam inca vreo suta de metri in sus, la pestera Maarata care mai degraba pare o insiruire de cavitati mai mici. Toata zona aceasta, ca o inima in cadrul intregului parc, este marcata pe harta ca fiind Maarata Natural Landmark, adica partea sa reprezentativa.

De aici, poteca albastra, intr-o stare relativ buna, ingusta in anumite portiuni, coboara independent de cea rosie, cateva sute de metri catre intrarea in parcul natural. Pe la jumatatea ei, exista o jonctiune cu cea rosie pe o distanta foarte scurta pe o cararuie foarte abrupta, dar care in cateva zeci de metri se sfarseste. De aici pana la poiana cu bodega, nu este decat o aruncatura de bat.

Dupa vizitarea parcului, o ora si jumatate o sa fie free time, sunt acolo mai multe restaurante cu terase dar si mici magazine cu souveniruri.  Este vremea de masa, fiecare isi alege ce doreste.

Dupa masa vizitam Pestera Devetashka  sau OZN, cum mai este numita. Ajunsi acolo veti avea sentimentul ca locul e din alta lume. Intrarea in pestera are 35 de metri latime si 30 de metri inaltime. Dupa vreo 50 de metri parcursi de-alungul paraului care o strabate, pestera se largeste, devenind o mare sala cu o suprafata de cca. 2400 mp si cu un tavan care are intre 60 si 100 de metri inaltime. Ce e interesant e ca tavanul pesterii are sapte gauri, dintre care unele absolut imense, prin care soarele patrunde si lumineaza interiorul. Pur si simplu spectacolul este grandios si este inutil de descris in cuvinte. O sa-l savurati acolo.

Am dori, fara graba, ca in jur de 18.00 sa plecam spre Bucuresti, asta inseamna ca ajungem pe la 22.00 – 22.30.

Minunatii lilieci, cei care o sa va intampine acolo cu culorile si parfumul lor...

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/sireni.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/lilac-2321170_960_720.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/lilac-1406787_960_720.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/lilac-747850_960_720.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/lilac-61487_960_720.jpg)

Imagini a locurilor pe care o sa le vizitati.

Lovech

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/lovech-1.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/769805073_9f85918cdf.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/15.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/29178123_1610980212284702_1492820092516302848_n.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/Lovech-Podul-suspendat.jpg)

Deli hamamm

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/DSC_0928.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/8798bc5e896951bf0570f8216a15669b.jpg)

Cetatea Hisarya:

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/destination-1.jpg)

In Parcul Maarata (Cascadele Krushuna):

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/05/Kuang-Si-Falls-Waterfall-in-Laos-Landscape-HD-Wallpaper-3840x2400-915x515.jpg)

MG]http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/05/KrushunskiVodopadi3.jpg[/IMG]

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/05/5004920339_5b9967d3f5_b.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/05/2-700x525.jpg)

Pestera Devetashka:

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/3-devetashka-1529343062590-870x600.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/Devetashka-Cave-The-Bulgarian-main-landmark-with-more-than-70-000-years-of-human-presence-5734474e68669__880.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2018/11/pestera-devetashka.jpg)

Precizari Este o excursie friendly, tinem ca in acest tip de iesiri lumea sa viziteze, sa socializeze, sa se distreze. Nu este o actiune 100% turistica, asa cum se organizeaza in agentii, are si o componenta de interactiune intre participanti, care dorim noi sa determine viitoare relatii de prietenie, sau doar de comunicare. De aceea insist pt un profil mediu al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi, activ incat sa nu aiba probleme de mers. Persoane cu rabdare, cu intelegere (nu doar ”eu vreau sa stau in fata”, „mi-e rau si nu am cum sa stau in spate” „eu imi aleg camera”, „eu vreau alt program”, „eu o iau in fata”, „nu-mi place in grup” etc), cu dorinta de a vedea lucruri noi. Nu este o excursie  de relaxare prin tolaneala ci una de vizitare.
Nu se poate oferi un program de vizitare alternativ. Pt ca atmosfera sa fie una placuta, nu trebuie sa existe intarzieri la intalnirile pt program. Intarzierea la intalnire inseamna a abuza de timpul celorlalti si nu e corect.

De recomandat ca bagajul sa contina putine lucruri, doar cele esentiale unei astfel de calatorii, dar din care sa nu lipseasca ceva pt ploaie (pelerina, umbrela), pantofi sport sau ideal trekking, imbracaminte comoda in care sa va miscati lejer. Pt excursiile pietonale va recomand un mic rucsac in care sa depozitati eventualele cumparaturi, sa aveti o sticla cu apa, un baton de ciocolata.

Hotelul este nominalizat, aveti link-ul catre site, studiati-l, cititi pe portalurile de feed-back review-urile. Noi l-am ales pe cel mai bun din zona. Dar exista, am intalnit in excursii, persoane foarte pretentioase (eu zic ca nejustificat... ???) care sau din dorinta de a arata ce pretioase sunt, sau pt ca nu se pricep si nu pot face o evaluare corecta, au de comentat. De aceea rog la fiecare excursie, verificati unde mergeti, asumati locatia si acolo ne ocupam doar de lucruri bune si placute... ::) :) 

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, si particularitatile acesteia. Cantariti daca este sau nu potrivita profilului de turist pe care il aveti. Va recomandam sa va consultati cu atentie perioada de concediu, de zile libere, de disponibilitate, astfel incat sa va asigurati ca acestea coincid cu cea in care se tine excursia. Trebuie sa stiti ca din momentul rezervarii intrati intr-un regim contractual cu agentia tursitica ce ne asigura serviciile turistice. Acest lucru impune intelegerea clauzei pe care ati acceptat-o in momentul inscrierii si achitarii, referitoare la renuntarea unilaterala la o excursie. Cititi aici: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/. (http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/.) Deci in situatia renuntarii la o actiune, vechi sau noi in acest grup, avem rugamintea sa nu ne sunati, sa nu ne scrieti, solicitandu-ne restituirea sumelor achitate sau sa ne cereti mutarea acestora la alte excursii. Existand o intelegere prealabila, comunicata si cunoscuta, consideram ca nu este necesar sa avem o corespondenta in acest sens.

La actiunile noastre se pot inscrie doar persoane single (fara partener), care inteleg si respecta conditiile de calatorie si de petrecere a vacantei intr-un grup. Respecta orele de intalnire, pe cei cu care au plecat in excursie, armonizeaza cu cei din jur, sunt toleranti, nu au tabieturi excesive care pot deranja sau care nu pot fi satisfacute in conditiile unui grup. Nu vrem cu noi persoane de genul "eu vreau acolo nu acolo", care au mereu critici, remarci...Dorim sa oferim o atmosfera de vacanta cu prietenii, nu ceva rigid, formal si pur turistic.

 La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR pe acest topic. O sa gasiti aici detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email, avand in vedere ca am facut deja aceasta precizare in prezentarea actiunii avem rugamintea sa nu ne solicitati informarea in alt mod.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro (http://www.singlescamp.ro). Imediat dupa inscriere veti primi un Email care contine datele agentiei si care va comunica in ce mod si unde se face plata avansului.  Toate actiunile noastre sunt organizate printr-o agentie turistica specializata pe turismul de grup Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”. 




Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: admin din Sâmbătă, 03 Noiembrie 2018, 10:59
*|* :dance: Rezervari deschise! Inscrierile se fac aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/lovech-orasul-tufelor-de-liliac-si-cascadele-krushuna-20-21-aprilie-2019/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/lovech-orasul-tufelor-de-liliac-si-cascadele-krushuna-20-21-aprilie-2019/)
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: Delia 27 din Marți, 08 Ianuarie 2019, 18:45
M-am inscris!  *|* *|* *|*
As vrea sa intreb daca plata se face in euro sau in lei?
Multumesc!
 ;)
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: admin din Marți, 08 Ianuarie 2019, 20:03
Ambele variante sunt posibile. Pe factura o sa apara ambele conturi. E nevoie ca mai intai sa se transmita asa cum se solicita de agentie, documentul de identificare.
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: mfrangeti din Vineri, 29 Martie 2019, 14:35
Daca se elibereaza cumva un loc, ma puteti anunta? Vreau sa merg
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Joi, 04 Aprilie 2019, 18:05
Buna tuturor
Ma bucur de interesul vostru pentru acest colt de Bulgarie, cunoscut mai putin. Veti avea surpriza sa gasiti o Bulgarie traditionala, deosebita, care stie sa-si puna in valoare mostenirea si sa faca turism, la inceput mai timid, dar pe an ce trece cu mai multa vigoare. Zona in care mergem nu este in zona litorala si nu vom gasi atmosfera rutinata de acolo. Ne vom simti opriti in timp, pe Podul acoperit, unde vom admira mestesugarii si vom manca parajituri facute dupa retete vechi de peste 100 de ani. Atmosfera  Turciei rurale descrie cel mai bine atmosfera locului, cu hammamul vechi al "nebunului" Deli Hammam si strazile pietruite, acoperisurile de ardezie. Doar bisericile vechi ne vor aminti ca suntem de fapt in Bulgaria. Iubitori de frumos, de traditie, pastratori a obiceiurilor populare si costumelor populare, ne vom bucura de un week-end de primavara, in care tot orasul este invaluit in miros de liliac inflorit- Orasul liliacului. Pe drum va voi povesti despre acest oras. Vom vedea la tot pasul si martisoare atarnate in copaci, fiindca iubesc mult martisorul.
 Veti fi impresionati duminica de cascade, de ochiurile de apa si veti crede pentru cateva clipe ca suntem la Plitvite, dar in miniatura, fata de cele din Croatia.
 In curand voi reveni si cu amanunte de ordin organizatoric, privind banii si ce putem face la Lovech.
 Ne vom bucura de un hotel foarte frumos si comfortabil, aflat intr-o gradina de trandafiri, dar mai ales in apropiere de cativa pasi de o catedrala care va va uimi. Odata intrati, albul si atmosfera va vor face sa va simtiti usori si fericiti, veti vedea.
 Pe curand, cu drag, ghida voastra, Daniela!
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Duminică, 14 Aprilie 2019, 11:42
 Buna grupului meu
 Sunt nerabdatoare sa va intalnesc sambata. Va sfatuiesc sa aveti incaltaminte comoda, mai ales ca vom parcurge si zona de cascade si pelerina de ploaie, pentru a avea mainile libere.
 Vom schimba banii la frontiera cu Bulgaria.Cel mai bine este sa schimbam din euro in leva. Cursul era sapatamana trecuta de 1 euro= 1,925 leva. Nu va sfatuiesc sa schimbati la fronitera din lei in leva deoarece cursul nu este avantajos. Este bine sa aveti bani in leva  suficienti, deoarece duminica sunt inchise casele de schimb valutar si vom avea traseu in Parcul natural  Maarata, unde nu vom gasi casa de schimb valutar. La hotelul in care ne vom caza, sunt doua bancomate. Daca va raman leva, la retur putem sa ii schimbam in lei, sau sa mai cumparati ceva suveniruri, dupa cum va ramane suma.
Ca si cheltuieli, vom achita cca 4 leva  la cetatea Hysaria, 6 leva Deli Hammam, 5 leva la Muzeul Etnografic. O masa simpla, snitel, salata, bere costa in jur de 10 leva. O masa mai bogata cca 15-18 leva, depinde. Calculand general ca 1 leva = 2,50 lei, inseamna unde va la 25 lei sau 45 lei.Suvenirurile dragute sunt obiecte mestesugaresti lucrate manual de artizanii de pe Podul acoperit, dulceata de trandafiri, sapunul de trandafiri, lavanda sau liliac, obiecte traditionale din ceramica si margelele norocoase - pe zodii ( cititi" Magazinul cu margele" din Povestile de calatorie ale Danielei (facebook). Nu vom rata inghetata de trandafiri si prajituri, cataif , facute dupa retete vechi de 100 de ani, de la cofetaria cu perdelute de pe Podul acoperit. Toate cele bune si frumoase pana atunci!
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Duminică, 14 Aprilie 2019, 11:43
NU UITATI CARTEA DE IDENTITATE, SA FIE SI VALABILA.
INTRAREA IN BULGARIA SE FACE NUMAI PE BAZA CARTII DE IDENTITATE SAU PASAPORT.
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: almi_gabi din Joi, 18 Aprilie 2019, 12:24
Am pregatit un bagaj mic (cu un schimb de haine), am pus la incarcat aparatul foto, am pregatit pasaportul, am citit informatiile pe care ni le-a scris aici Daniela si sunt nerabdatoare sa pornesc la drum.
Ne vedem sambata dimineata.   :dance:
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: diana.ana din Vineri, 19 Aprilie 2019, 11:15
Hello oameni frumoși!
Abia astept sa va cunosc si sa petrecem cele 2 zile intr-o companie plăcută si sa rămânem cu amintiri de neuitat.
Sa ne vedem cu bine si, de ce nu, poate ma revăd si cu persoane dragi cunoscute in alte excursii SC.
Un sfârșit de sapt. minunat!!!!!
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: dana_dana din Vineri, 19 Aprilie 2019, 12:30
buna gasit tuturor... mult a fost ... putin a ramas :)

am o intrebare mai tehnica ... recomandati ghete de drumetie sau pantofi sport mai solizi?
multumesc aniticipat :)
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Vineri, 19 Aprilie 2019, 12:57
Buna draga Dana
Recomand pantofi sport mai solizi.
Cand aud de ghete de drumetie , ma si sperii! Pentru ca "depaseste" profilul meu de excursii !!! :) Eu cel mult  m-as abate la o bicicleta, dar mai bine la un cos cu picnik!
Pentru ca a plouat s-ar putea sa fie putin alunecos la cascade si pentru ca este umezeala naturala. Dar nu necesita bete sau ghete.
Vom impleti dragostea de natura cu marea dragoste de relaxare si plimbare. Start pt cockteil, deci !
Va astept cu drag maine dimineata!

Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: dana_dana din Vineri, 19 Aprilie 2019, 17:13
multumesc pentru raspuns :)
l
sa ne vedem cu bine, maine :)
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: admin din Vineri, 19 Aprilie 2019, 17:25
Drum bun tuturor! Imi doresc sa fiti un grup fain, asa cum l-am avut acum in Maroc! Vreme buna, culori multe si fun!

Gabi prin tine sper mult sa vad cateva imagini din niste locuri in care imi tot doresc si propun sa ajung...!
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: diana.ana din Vineri, 19 Aprilie 2019, 19:16
Multumim!!!!!
Depinde doar de noi sa fim un grup fain, sa ne simtim bine in w-e,  si de ce nu, sa păstrăm legatura si dupa excursie.
Imi doresc sa fim uniți și veseli!!!!
Sa ne vedem cu bine maine si sa ne simtim minunat.
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: diana.ana din Luni, 22 Aprilie 2019, 11:32
Gata si excursia. Tin sa multumesc mult Daniela si grupului. M-am intors incarcata. Deși plecasem putin tristă vreau sa-i multumesc Daniela ca mi-a captat instantaneu atenția cu informatiile pe care ni le-a oferit chiar din primul minut de cand am plecat in călătoria spre Bulgaria VERDE cum imi place mie sa-i zic....pt ca e muuulta verdeață. Daniela, minunatul ghid, a fost cumva ca un pansament pt starea mea, nu ai cum sa nu zâmbești, sa te simti minunat si sa te lasi purtată de poveștile si descrierile ei pt ca are un talent aparte. Aici am intalnit persoane cu suflet minunat.
Multumesc Daniela si grupului minunat cu care am interactionat!!!!!
Vis-a-vis de excursie....sunt locuri istorice.....cetate......înălțimi.....si liliac...putin...dar il gasesti.....verdeață multă care te relaxeaza......cascada Krushuna care iti taie respiratia si peștera Debetasca....renumită pt lilieci......si care are o formă si dimensiuni atipice pt un loc care poartă denumirea de peștera......este foarte înaltă....nu observi stalacmitele sau stalactitele clasice...este un loc unde patrunde lumina prin peretele de deasupra.
Am mâncat ceva tradițional bulgăresc....tocăniță......am gustat mastika....celebra băutură cu anason....
La întoarcere de la peștera pe drumul de intoarcere in tara a făcut senzatie o broscuta din lemn pe care colegii au cumparat-o si care scoate sunete prin mangaiere cu un betisor .....must have de cumparat pt cei care vor merge.
In rest, aceeasi atmosfera faina pe drumul de întoarcere....cu muzica....putin dans....fetele au fost de excepție.
Suuuper atmosfera!!!!!
Va multumesc tuturor!!!!!
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: mar61r0@gmail.com din Luni, 22 Aprilie 2019, 12:42
Diana draga, impartasesc aceleasi cuvinte de lauda la adresa Danielei, care a fost deliciul  grupului prin tot ce ne-a povestit, am vazut si auzit. Aceasta excursie a fost ca un medicament pentru suflet si trebuie sa recunosc ca am fost placut surprinsa eu de mine pentru aceasta stare. De ce? pentru ca totul a  fost diferit  fata de vacanta facuta cu ani in urma.  Multe schimbari in bine si pe langa cele punctate de tine, am observant ca sunt mult mai preocupati de curatenie, de conservarea obiectivelor turistice si nu numai. Asadar, este o oaza de relaxare la indemana noastra, destul de aproape si destul de ieftina.
Multumesc Gigi si Daniela si pentru acest program. Acelasi ganduri de bine pentru voi toti!
PS: Imi pare rau ca nu pot (sau nu stiu eu) sa postez poze aici, dar am facut-o pe FB.
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: danieladimitrescu din Luni, 22 Aprilie 2019, 16:49
Multumesc tuturor participantilor la aceasta excursie, am avut un grup minunat, vesel si foarte punctual.
Ma bucur  de bucuria voastra, eu insami simtindu-ma mereu in vacanta in excursii. Ma bucur de  oameni, de noile cunostinte si de revederea cu cei vechi.
Ii incurajez pe cei noi sa se alature cu curaj grupului nostru, in care toata lumea vine singura, dar nimeni nu se simte singur. Ii incurajez sa citeasca forumul, sa invete din el, este cel care ne tine uniti.
Multumesc tuturor celor care au m-au apreciat ca insotitor de grup si va astept sa ne revedem si in alte excursii !
Va urez Paste fericit alaturi de cei dragi, pe care sa-l intampinati sanatosi si foarte, foarte optimisti!
Multumesc si organizatorilor pentru ocazia pe care au oferit-o acestei excursii.
Toate cele bune si frumoase tuturor! Daniela
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: Sanda Cimpeanu din Luni, 22 Aprilie 2019, 19:02
Salutare dragilor!
Si eu m-am bucurat de această iesire la vecinii bulgari, intr-o companie plăcută, șofer profesionist, ghid fascinant si vreme bună oferită de Bunul Dumnezeu!
Prin povestirile si șarmul ei, Daniela ne-a captat atenția si fie ca le-am crezut sau nu cu toții am avut de câștigat acumulând informații noi sau verificând ceea ce am auzit.
Zona cascadelor este de poveste! Cu fiecare pas cu care înaintam in inima parcului descopeream locuri mai frumoase. Natura te fascinează! Daniela ne-a sfătuit bine să ne bucurăm de moment, de ce vedem, de verdele in toate nuanțele si sa nu comparam cu alte locuri.
Si peștera a fost impresionantă atat prin deschidere cat si prin paraul incredibil de limpede, cu mici trepte in cascade si vegetatie de un verde plin de viata. Pe mine m-au bucurat imens picaturile de apa care cadeau de unde nu te asteptai si care pareau niste diamante! Am prins cateva!
Așa că trăgând linie, am iesit pe plus bucurie in suflet! Mulțumesc acestei comunități care m-a cucerit si care imi ofera la fiecare interacțiune prieteni noi!
Va îmbrățișez cu drag pe toti si va doresc Paște fericit alături de cei dragi!
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: Sanda Cimpeanu din Luni, 22 Aprilie 2019, 19:12
Am uitat sa spun ca sunt fericita posesoare a unei broscute cântătoare, de lemn ce se poate achiziționa de la cascadă  ;)
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: Carmen-B din Luni, 22 Aprilie 2019, 20:55
Si eu mulțumesc tuturor participanților la această excursie ! Multumesc și Danielei , un ghid de excepție, care a reușit prin povestirile ei m-a făcut să mă simt minunat. Fiind prima mea iesire cu SC, cu mici emoții, această ieșire mi le-a alungat. Am descoperit locuri frumoase și oameni frumoși care știu să se bucure. Zona cascadelor a fost impresionantă așteptând  ca la fiecare pas sa mai descoperim  ceva și mai frumos. Iar peștera m-a impresionat fiind diferită față de tot ne-am văzut.
Va multumesc tuturor și organizatorilor ca ne-au oferit această excursie frumoasă!
Va îmbrățișez cu drag pe toate și va doresc un Paste fericit!

Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: Carmen-B din Luni, 22 Aprilie 2019, 21:00
O invidiez pe Sanda pentru broscuta ei cântătoare. Sper că esti mai bine cu piciorul   ^-^
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: almi_gabi din Luni, 22 Aprilie 2019, 22:51
Am plecat in aceasta excursie la recomandarea unei alte "singles" care mi-a spus ca e o drumetie placuta si revigoranta si intradevar asa este; m-am intors acasa cu o stare de bine si de relaxare.  O0

Sa trec in revista cateva din locurile prin care am trecut. Am ajuns la Lovech in jurul amiezii si am pornit spre cetatea Hisarya. Este bine pusa in evidenta intrarea in cetate si o parte din zidurile de aparare. Ce m-a impresionat mai mult a fost pozitia cetatii care permite urmarirea intregii zone. De sus se vede foarte frumos valea raului Osam si orasul Lovech.

(https://i.postimg.cc/TPzSjw9k/1.jpg) (https://postimg.cc/XZgQ4ntF)

(https://i.postimg.cc/WphSnrzX/3.jpg) (https://postimg.cc/z3YnDyng)

(https://i.postimg.cc/7Pn7SZMm/15.jpg) (https://postimg.cc/SjjJhqPM)

Mai putine decat ma asteptam, totusi sunt si tufe de liliac care cresc pe marginea drumului, pe langa garduri, prin curti sau pe la porti.Liliacul este una din florile care imi plac.  :smitten:

(https://i.postimg.cc/yxp8ntNY/4.jpg) (https://postimg.cc/hQxntCxH)

Apoi am coborat la o mehana unde ne-am delectat cu un gustos ghiveci bulgaresc. Hmm, bun,bun !! :food:

(https://i.postimg.cc/9M8DNr8h/14.jpg) (https://postimg.cc/PpDfCrn3)


Am continuat apoi plimbarea prin oras, prin cartierul Varosha si ne-am indreptat catre Deli Hammam.

(https://i.postimg.cc/s21xGVfH/6.jpg) (https://postimg.cc/4KksrR9p)
 
(https://i.postimg.cc/L6RsBk61/7.jpg) (https://postimg.cc/xqxY9zmf)

(https://i.postimg.cc/3wP8ymcW/8.jpg) (https://postimg.cc/3yF5V47H)

Seara ne-am continuat drumul de-a lungul raului Osam.

(https://i.postimg.cc/rFzPH3mX/5.jpg) (https://postimg.cc/4mkP78VB)





Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: rodica64 din Luni, 22 Aprilie 2019, 23:06
De peste 50 de ani, vedeam un coltisor din Bulgaria, de pe strada copilariei mele. In aceasta excursie am avut ocazia sa vad mult mai mult. Sunt locuri de la care nu astepti sa fii impresionat, dar nu stii niciodata de unde pot aparea lucruri frumoase de vazut. A fost o execursie cu oameni frumosi in care am descoperit lucruri foarte interesante.

(http://i65.tinypic.com/2dhsd9h.jpg)

(http://i66.tinypic.com/27yz95l.jpg)

(http://i65.tinypic.com/2vi3021.jpg)

(http://i65.tinypic.com/qxq87q.jpg)

(http://i63.tinypic.com/10f1jkw.jpg)

(http://i66.tinypic.com/2iq4xw.jpg)
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: almi_gabi din Luni, 22 Aprilie 2019, 23:07
Ziua de duminica a fost rezervata parcului Marrata si pesterii Devetashka. Imaginile spun mai multe decat as putea eu descrie prin cuvinte.  :thumbup:

(https://i.postimg.cc/WbrHjrMX/9.jpg) (https://postimg.cc/5643SXKC)

(https://i.postimg.cc/mgmNG26m/10.jpg) (https://postimg.cc/LJZZtRSP)

(https://i.postimg.cc/MpHfV0dY/11.jpg) (https://postimg.cc/DSVzKGVW)

(https://i.postimg.cc/LhdQL6Mt/12.jpg) (https://postimg.cc/1VHKZSXX)

(https://i.postimg.cc/jjdTLvcs/13.jpg) (https://postimg.cc/k2ZzHQLZ)

Multumesc Daniela pentru povestirile tale care ne plimba prin istoria locurilor pe langa care trecem si care, totodata, ne si destind pentru ca sti sa le spui cu farmec. Ne vom revedea la vara.     :)                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

PS. Pentru cei care vor sa posteze fotografii,  exista in sectiunea  - Regulament, comunicari, precizari, tutoriale si probleme tehnice - un subiect despre cum se pot posta imagini. Cu un pic de rabdare - urmand una din modalitatile prezentate acolo sigur reusiti. Eu am folosit cum este descris si acolo site-ul:   https://postimage.io
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: admin din Marți, 23 Aprilie 2019, 07:44
Minunat! Trebuie sa ajung si eu acolo! Multumesc celor care isi fac timp sa posteze fotografii, pentru impartasirea de impresii, de descrieri, de povestiri. :flori:
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: wonderland din Marți, 23 Aprilie 2019, 07:57
Stia Gigi, ce stia. Almi_Gabi, imaginile postate de tine mi-aduc un singur cuvant in minte: romantic.  :smitten:
Frumoase locuri, minunat ca sunteti atatia care ne lasati impresii...
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: lumi din Miercuri, 24 Aprilie 2019, 19:33
O excursie minunata! Multumesc colegilor si Danielei!
Sarbatori fericite!!
Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: Adri74 din Marți, 30 Aprilie 2019, 09:17
Cateva ganduri si impresii putin mai intarziate despre Lovech si nu doar...

O scurta excursie de week-end - o tentativa reusita de a iesi din cotidian, de a "fugi" dintr-un Bucuresti mult prea aglomerat si obositor, de a face o incursiune intr-un loc necunoscut, dar care ne-a uimit prin combinatia aproape perfecta dintre vestigiile istorice si verdele proaspat, omniprezent si revigorant al naturii in plina primavara. O natura care ne-a incantat cu tufe de liliac si cu meri infloriti, ne-a rasfatat cu privelistea unor cascade spectaculoase si a copacilor imbratisati de ape limpezi, ne-a uimit cu pestera prin ai carei "ochi" am putut vedea cerul.

O ocazie de intalni oameni noi, cu personalitati diferite si povesti de viata interesante, oameni care si-au dorit si au reusit sa se simta cu adevarat bine, oameni care au stiut sa zambeasca, sa danseze, sa insufle incredere si energie printr-un gest, o vorba sau o privire.

O sansa de a auzi povesti frumoase despre locuri frumoase, povesti bine documentate, povesti spuse in momentul si la locul potrivit, cu farmec si umor de catre Daniela, cea care a izbutit sa ne starneasca interesul si curiozitatea, sa creeze o atmosfera de relaxare si vacanta, sa mentina unitatea si buna dispozitie a intregului grup.

Intorcandu-ma la agitatia cotidiana m-am intrebat daca aceste doua zile au existat cu adevarat. Si da, se pare ca totul a fost realitate, marturie fiind chiar fotografiile facute, care ne-au bucurat si ne vor bucura si de acum incolo, ori de cate ori vom avea cateva minute pentru ele. O realitate pentru care as vrea sa le multumesc tuturor celor care au facut-o posibila...


Titlu: Re: Lovech orasul tufelor de liliac si Cascadele Krushuna 20 - 21 aprilie 2019
Scris de: oli din Luni, 13 Mai 2019, 23:42
 Si eu va retin atentia cu un mesaj tardiv.
Pt cei curiosi vor stii cum arata broasca cantatoare.
Am atasat vocabular rapid de calatorie: buna ziua, revedere, multumesc(copy right Sanda)
Pestera e cu adevarat unica, cu iarba crescuta in zonele in catre patrundea lumina prin sparturile fin tavan.
(https://i.postimg.cc/B6RW9ZnB/20190420-125735.jpg) (https://postimg.cc/TLjNn6mK)

(https://i.postimg.cc/GpzSrLqs/20190420-134331.jpg) (https://postimg.cc/5HYmSVcx)

(https://i.postimg.cc/DZSVM4nz/20190420-172222.jpg) (https://postimg.cc/ftQg3L34)

(https://i.postimg.cc/ZqKz6DQp/20190421-150824.jpg) (https://postimg.cc/5XGrVpb2)

(https://i.postimg.cc/W17PFP5s/20190421-151726.jpg) (https://postimg.cc/w13rZnKr)

(https://i.postimg.cc/YqY77FgG/20190423-223314.jpg) (https://postimg.cc/KRGwrR0x)