Singles Happy Travel. Club de socializare

Arhiva => Arhiva => Subiect creat de: almi_gabi din Duminică, 13 Martie 2011, 14:02

Titlu: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Duminică, 13 Martie 2011, 14:02
*O maimuta sud-africana a fost rasplatita cu o medalie si promovata la rangul de caporal in timpul primului razboi mondial.

*Existenta premiului Nobel este rezultatul unei schimbari de ultim minut in testamentul lui Alfred Nobel, care nu a vrut sa ramana in istorie drept un sustinator al violentei (intrucat este cel care a inventat dinamita).
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Luni, 14 Martie 2011, 08:35
Parfumuri. Stiati ca…?

..... prima chimista din istorie este considerata a fi o femeie care se indeletnicea cu fabricarea parfumurilor? Tapputi, asa cum se numea femeia, apare mentionata intr-o scriere cuneiforma din atribuita mileniului 2 inainte de Hristos din zona Mesopotamiei.

....substantele mirositoare din componenta unui parfum nu au numai origine vegetala ci si animala? De exemplu, o substanta inflamabila de culoare inchisa secretata de sistemul digestiv al Casalotului (o anumita specie de balena; Sperm Whale in engleza) sta la baza producerii ambrei. Alte arome se obtin si din castori sau albine, in timp ce moscul (in original musk, care inseamna testicul in limba sanscrita) se obtine din secretia unei glande situate in regiunea anala la masculii speciei de caprioare cu acelasi nume.

Cele mai vechi relicve ale producerii de parfumuri de catre oameni, gasite pana in prezent, au aproximativ 4000 de ani? Descoperite recent, sticlutele de parfum si vasele de mixare gasite in Pyrgos, Cipru, faceau parte din materialele de lucru ale unui laborator de aproximativ 4000 de metri patrati in care se fabricau parfumuri.

.....in Europa, si mai ales in Franta, industria parfumurilor a luat amploare sub influenta parfumierului personal al Caterinei de Medici (Regina a Frantei), pe nume Rene? Insa fabricarea esentelor frumos mirositoare fusese initiata cu mult inainte de acesta: retete de parfum datand din 1221 au fost atribuite calugarilor de la Manastirea Sfanta Maria din Florenta.

.....la inceput, parfumurile erau folosite de aristocratia europeana pentru a masca miorosurile neplacute emanate de corp in lipsa unei igiene adecvate? Din pacate, acest lucru este destul de raspandit si in ziua de astazi, in toate clasele sociale.

......apa de colonie, cel mai frecvent produs din gama parfumurilor cumparat pe scara larga, are cea mai mica concentratie de parfum? Majoritatea produselor de acest fel au o concentratie de parfum de doar 5%. Spre comparatie, apa de toaleta are o concentratie medie de 10%, apa de parfum una de 15% in timp ce cea mai mare conentratie o intalnim in extractul de parfum: 20% in general dar poate ajunge si pana la 40% in cazul produselor exclusiviste. Aftershave-urile au o concentratie medie de 3%.

......parfumurile destinate barbatilor au in general o concentratie mai mica de parfum decat parfumurile destinate femeilor? Astfel, in cazul produselor pentru barbati, concentratia uzuala maxima sub care se vand parfumurile este cea a apei de colonie in timp ce in cazul produselor pentru femei cel mai des intalnit produs este apa de toaleta (sau de parfum).\

Avicenna, un celebru invatat din Persia, a fost primul care a descris tehnica distilarii prin care se puteau obtine uleiurile esentiale din plante si flori? Distilarea este si astazi cea mai utilizata metoda prin care se extrag uleiurile aromatice din flori.

.......denumirea apa de “colonie” provine de la numele orasului German in care s-a fabricat initial aceasta varietate de parfum? Este vorba de Cologne sau, mult mai cunoscut in Romania dupa numele sau german, Koln. Giovanni Maria Farina, un celebru parfumier, este numele inventatorului si 1709 este anul lansarii acestui tip de produs.

.....“notele” sau “tonurile” unui parfum sunt in numar de 3: de varf, de mijloc si de baza? Notele de varf sunt cele pe care le mirosim imediat dupa ce incercam un parfum si au la baza moleculele cu cea mai rapida evaporare care alcatuiesc parfumul. Imediat dupa acest prim contact, nasul nostru incepe sa simta notele de mijloc, care constituie “inima parfumului”. Dupa 30 de minute, de regula, se fac simtite si notele finale ale unui parfum, cele de baza.

......conform celor mai multe surse, cel mai bine vandut parfum din perioada moderna este Chanel No 5? Lansat acum aproape un secol, in 1921, celebrul No 5 este prima creatie a creatoarei de moda Gabrielle “Coco” Chanel si de atunci se vine fara intrerupere,   compania estimand ca in lume, la fiecare 55 de secunde, se vinde o sticla din acest parfum. Extractul de mosc de Zibeta, mult mai cunoscuta dupa boabele de cafea care se extrage din excrementele sale – Kopi Luwak, a stat la baza retetei originale a Chanel No 5 insa acest ingredient a fost inlocuit cu unul similar produs in laborator din considerente de protectie a speciei.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Vineri, 18 Martie 2011, 09:10
.....termenul “banca” provine din italienescul “banco”? Acesta inseamna “birou, banca, banc de lucru” si era folosit de bancherii din Florenta in timpul Renasterii care il obisnuiau sa incheie tranzactiile deasupra unui birou.

.....cea mai veche dovada a unei activitati bancare dateaza din anii 350-325 I.Hr ? O moneda, datand din acea perioada, purtand grafica unei mese/banci pline de monede a fost descoperita in zona orasului turcesc Trabzon (pe atunci, o colonie greceasca).
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Duminică, 20 Martie 2011, 20:14
Aerul conditionat.

...oamenii au gasit solutii sa-si raceasca locuintele din cele mai vechi timpuri? Astfel, romanii reglau temparatura locuintelor construind canale in zidurile caselor prin care, vara, circula apa rece. Totusi, doar cei bogati aveau acces la aceasta metoda. Intr-o forma mai avansata, astfel de solutii se regasesc si astazi in lume.

....primul ventilator a fost construit in China, in timpul dinastiei Han? Inventatorul, Ding Huan, a conceput un ventilator format din 7 pale in lungime de 3 metri cu actionare manuala, folosit pentru racirea aerului.

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: valaura11 din Luni, 21 Martie 2011, 20:07
...capitala Siriei, Damasc, este cel mai vechi oras de resedinta din lume?

...cuvantul "cangur" are o istorie hazlie? Cand exploratorul Thomas Cook a ajuns prima data in Australia si a vazut respectivele animale, i-a intrebat pe bastinasi cum se numesc. "Cangur, cangur" a fost raspunsul acestora. Mai tarziu , Cook a aflat ca, in dialectul lor exprimarea "cangur, cangur" inseamna "nu stiu". 
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Joi, 31 Martie 2011, 13:38
*Mai mult de 50% persoane, din lumea intreaga, n-au dat niciodata si nici nu au primit vreodata apeluri telefonice?

* In ultimii 4000 de ani nici un animal nou nu a fost domesticit?

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: valaura11 din Joi, 31 Martie 2011, 23:31
      ~  Ingredientul "minune" recent descoperit care se gaseste in compozitia cimentului din Marele Zid Chinezesc este  faina din orez?
    
      ~  Desi penele sunt foarte usoare, impreuna pot cantari mai  mult decat scheletul unei inaripate?

      ~  Un pui de elefant are nevoie de 14 L de lapte in fiecare zi?                                      
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Luni, 04 Aprilie 2011, 22:27
*Ziarul Zimbrul şi Vulturul a fost un ziar apărut în Moldova în secolul al XIX-lea. Un exemplar al acestuia a ajuns să fie cel mai scump ziar din lume datorită celor opt mărci poştale „Cap de bour” din 1858 cu care este francat.

* În vremea lui Ștefan cel Mare a fost construit un far pe țărmul Bosforului? Pe el se află o inscripție din care rezultă că în vremea marelui domnitor moldovean a fost necesară ridicarea acestui “turn de corabii” întrucât între anii 1400 și 1480 corabiile moldovenești navigau intens în Marea Mediterană, transportând mărfuri. Ele se numeau “pânzare”.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: valaura11 din Marți, 05 Aprilie 2011, 22:44
      ~ pentru o pereche de ghete  sunt necesari 0,8 mp de piele?
      ~ Creierul uman contine 75% apa?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Joi, 21 Aprilie 2011, 15:54
.......atunci cand omul stranuta, i se opreste inima pentru o milisecunda.


*****

... Creierul uman are capacitatea de stocare de 1 trilion de byte, sau 1 164 153 gigabyte
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: honey23 din Miercuri, 27 Aprilie 2011, 12:04
stiati ca :primul “calculator” apare in 1623 si este realizat de Wilhelm Schickard? Masina este denumita Speeding Clock si putea face singura adunari si scaderi dar numai cu numere compuse din maxim 6 cifre.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Raphaela din Miercuri, 04 Mai 2011, 17:26
      Iată lucruri foarte interesante de ştiut...


      ****La origine, Coca-Cola era verde.

      ****În fiecare zi se tipăresc mai multe bancnote pentru Monopoly decât pentru Trezoreria SUA.
      
      ****Bărbaţii pot citi un text cu litere mici mai uşor decât femeile, dar femeile aud mai bine decât bărbaţii.

      ****Procentul din continentul african încă sălbatic este de 28%.  
      Iar procentul din continentul nord-americain încă sălbatic este de 38%. Surprinzător, nu ?

      ****Cei mai tineri părinţi din lume aveau 8 şi 9 ani şi trăiau în China în 1910.

      ****Cel mai tânăr Papă avea vârsta de11 ani.

      ****Pe toate cărţile de joc, cei 4 Regi reprezintă 4 mari regi din istorie:
      Pică: Regele David,
      Treflă: Alexandru cel Mare,
      Cupă: Richard Inimă de Leu,
      Caro: Iulius Cezar

      ****111.111.111 x 111.111.111 = 12.345.678.987.654.321

      ****Atunci când vedeţi o statuie ecvestră, iar calul :

      Are picioarele din faţă în aer_______Personajul reprezentat a murit în luptă.
      Are un picior în aer________Personajul a murit ca urmare a rănilor primite în luptă.
      Are toate 4 picioarele pe sol ______Personajul a murit din cauze naturale (nu în luptă).

      ****Ce eveniment se întâmplă cel mai mult în luna decembrie decât în oricare altă lună din an ?
      conceperea copiilor.

      ****Dacă enumeri toate numerele din engleză (one, two, three, four,...), până la care din ele trebuie să ajungi pentru a găsi litera A ?
      1000 (one thousAnd)

      ****Care este singurul aliment care nu se alterează ?
      Mierea

      ****Ce au în comun vestele antiglonţ, scările de incendiu, ştergătoarele de parbriz, imprimantele laser?  
      Toate au fost inventate de femei.

      *****Un obicei vechi de 4000 de ani, din Babilon, prevedea ca, timp de o lună după căsătorie, tatăl miresei trebuia să-i dea de băut ginerelui atâta hidromel cât putea să bea. Hidromelul era o bere pe bază de miere şi, cum calendarul era bazat pe ciclurile lunare, această perioadă s-a numit luna mierii, de unde, în zilele noastre, Luna de Miere !

      ****În vechea Anglie, dacă nu erai membru al familiei regale, nu puteai avea relaţii sexuale în familie fără acordul Regelui. Pentru a avea un bebe, trebuia să ceri audienţă la Rege, care trimitea un afiş ce se punea pe uşă în timpul raportului sexual. Pe afiş era scris F.U.C.K. (de la Fornication Under Consent of King = Păcat trupesc cu consimţământul regelui).Acum ştiţi originea acestui cuvânt.

      ****Scoţienii au inventat cu mult timp în urmă un joc. Era numit: Gentlemen Only, Ladies Forbidden (Rezervat pentru bărbaţi, interzis pentru femei)... G.O.L.F ! Aşa a intrat acest cuvânt în dicţionare.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Miercuri, 04 Mai 2011, 18:01
   
      ****Dacă enumeri toate numerele din engleză (one, two, three, four,...), până la care din ele trebuie să ajungi pentru a găsi litera A ?
      1000 (one thousAnd)

       

interesante toate raphi!
dar la asta chiar nu ma gandisem desi ~ cica stiu sa numar in engleza ( macar atat :D)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: janeta din Miercuri, 04 Mai 2011, 18:03
Cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze, nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor. Rsetul potae fi o vrzaa colmpeta si tot o vei ptuea ctii fraa prboelme.
Atsa e din cuzaa ca nu ciitm feicrae lteira, ci cvanutul ca un irtneg.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Raphaela din Miercuri, 04 Mai 2011, 18:04
Murphisme...

Nu lua niciodata un somnifer si un laxativ in aceeasi seara.

Mersul la biserica nu te face credincios, asa cum statul intr-un garaj nu te face masina...

Judecata buna vine in urma experientelor rele, iar acestea vin in urma judecatii rele. (Biblia zice sa nu judeci...)

Experienta este un lucru minunat: iti permite sa recunosti o greseala, atunci cand o repeti.

Este mai usor sa obtii iertarea, decat permisiunea.

Constiinta este aceea care sufera, atunci cand restul partilor fiintei tale se simt atat de bine.

Greutatea normala: nu trebuie sa cantaresti mai mult decat frigiderul tau.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii - nu li se intampla prea des.

Daca trebuie sa alegi intre doua rele - alege-l pe cel pe care nu l-ai mai incercat pana atunci.

Nu testa niciodata adancimea apei, cu ambele picioare.

Dragostea "eterna" dureaza 3 ani.

Nu te baga in lumea drogurilor; suntem si asa destul de multi acolo

A avea constiinta curata inseamna a avea memorie proasta.

Cel care se naste sarac si urat are mari sanse ca, atunci cand o sa creasca, sa isi dezvolte ambele calitati.

Cei cinstiti sunt inadaptatii societatii.

Pestele care lupta impotriva curentului.. . moare electrocutat.

Nu este important sa castigi! Este important sa-l faci pe celalalt sa piarda.

Nu sunt complet inutil! Cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.

A gresi este omeneste. A da vina pe altul este si mai omeneste.

Cel mai important nu este "sa stii"! Mai important este sa ai telefonul celui care stie.

Eu nu sufar de nebunie! Ma bucur de ea in fiecare minut.

Este bine sa lasi bautura. Mai rau este sa uiti unde ai lasat-o.

Banii nu fac fericirea, o cumpara gata facuta.

Inteligenta ma urmareste, dar eu sunt mai rapid.

Fugi de tentatii, dar incet, ca sa te poata ajunge.

Exista o lume mai buna, dar este foarte scumpa.

A studia insteamna a te indoiesti de inteligenta colegului de birou.

Daca o pasarica ti-a soptit ceva, inseamna ca ai innebunit, pentru ca pasarelele nu vorbesc.

Munca nu a omorat niciodata pe nimeni, dar de ce sa risti?

Alcoolul omoara incet-incet. Nu conteaza. Ce, te grabesti?

Exista doua cuvinte care iti deschid multe usi: "trage" si "impinge".

De ce sa bei si sa conduci, cand poti sa fumezi si si zbori?

Nu bea la volan! Te lovesti de ceva si se varsa bautura.

Se spune ca inotul face bine la silueta... Spun cei care n-au vazut inca balena.

Orice barbat are nevoie de o femeie, fiindca sunt o gramada de lucruri pentru care nu poti sa faci guvernul vinovat.

Sa cuceresti o femeie si sa nu povestesti la prieteni, e ca si cum ai trece Pacificul inot in secret.

Fiecare al cincelea om e chinez. Si noi suntem cinci in familie, deci cineva e chinez. Poate tata sau mama, poate frate-meu mai mare Costel, sau frate-meu mai mic Ho-Xiao-Pen. Eu cred ca-i Costel.

M-am sculat cu stangul. Mi-am imbracat camasa, s-a rupt nasturele, am luat servieta, i s-a rupt toarta, deja mi-e frica sa ma duc la buda...

Prieteni sunt acele persoane care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

Nu-ti cumpara nimic ce are coada sau toarta. Va trebuie sa lucrezi cu ele.

In momentele dificile ale vietii trebuie sa ridici capul, sa scoti pieptul in fata si sa spui cu hotarare: "Acum, chiar ca-s terminat!".

Psihiatrii zic ca una dintre patru persoane are o deficienta mintala.
Daca esti cu inca trei amici si nu ai observat nimic ciudat, atunci nu te gandi la chestia asta!

Daca esti in stare sa zimbesti cand ceva merge rau, este pentru ai gasit un tampit pe care sa arunci vina.

Ca sa-ti realizezi obiectivele, trebuie sa fii un visator... Asa ca nu mai pierde vremea, lasa totul balta si du-te sa te culci!

Nevasta e persoana ce-i mereu langa noi sa ne ajute in rezolvarea marilor probleme, pe care nu le-am fi avut, daca n-ar fi fost langa noi.

Daca intr-o zi femeia pe care-o iubesti ti-e infidela si iti trece prin cap sa te arunci din balcon, adu-ti aminte ca ai doar coarne, nu si aripi!

Daca intr-o zi simti un gol mare in stomac... mananca, caci sigur ti-e foame!
 :)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: optimus sum din Miercuri, 04 Mai 2011, 18:05
Cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze, nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor. Rsetul potae fi o vrzaa colmpeta si tot o vei ptuea ctii fraa prboelme.
Atsa e din cuzaa ca nu ciitm feicrae lteira, ci cvanutul ca un irtneg.


asta e chiar tare...surprinzator dar asa este
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Miercuri, 04 Mai 2011, 18:06
Cnofrom uuni stduiu al ueni uinvresttiai elgenze, nu cntozeaa in ce odrnie se alfa lirteele itnr-un cuvant, signruul lcuru ipmotarnt e ca pirma si utlima lierta sa fie la lcuol lor. Rsetul potae fi o vrzaa colmpeta si tot o vei ptuea ctii fraa prboelme.
Atsa e din cuzaa ca nu ciitm feicrae lteira, ci cvanutul ca un irtneg.


si eu care ma stradui pe unde gasesc  sa elimin micile inversiuni de litere tastate din graba ....

as avea ceva de lucru la ce ai scris tu  ;D
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: steliana din Miercuri, 04 Mai 2011, 18:51
Aparatul respirator acumuleaza, pe fondul lipsei de iubire, tristete, suparare, neliniste si nefericire...
poti alege sa inspiri iubire si sa iti purififici plamanii sau poti alege sa pastrezi in plamani aceste emotii negative depozitate in diverse momente ale vietii ...
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: janeta din Miercuri, 04 Mai 2011, 23:26
stiati care este cel mai bun leac impotriva tusei excesive ?

Cel mai bun remediu impotriva tusei excesive este un pumn de laxative, organismului tau ii va fi apoi frica sa mai tuseasca vreodata. ;D
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Raphaela din Vineri, 06 Mai 2011, 10:42
"Ziua unui pesimist..

Se trezeste unul de dimineata din cauza unor bubuituri: .....se crapa de ziua.
O cauta pe nevasta-sa in pat si n-o gaseste: ......o furase somnul.
Se duce la baie si se uita in oglinda, dar oglinda se face tandari:........ aruncase o privire.
Se uita intr-un ciob de oglinda si se vede tot taiat pe fata: ......il taia o
pisare.
Pleaca la serviciu si pe drum vede doua tipuri de oameni: unii care scadeau in inaltime .........(pe aia ii rodeau pantofii) si altii care dispareau pur si simplu ........(pe aia ii fura peisajul).
Ajunge la servici si isi vede toti colegii lipiti de tavan: .......purtau discutii la nivel inalt.
La un moment dat se dezlipesc si cad toti de-odata: ......cazusera de comun acord.
Se enerveaza si pleaca de la servici.
Pe drum, il vede pe unul lipit de asfalt si vreo doi care trageau de el sa-l dezlipeasca:...... era sarac lipit pamantului.
Mai incolo il vede pe unul caruia ii cadeau urechile, nasul, ochii:...... era putred de bogat.
Se hotaraste sa se sinucida si se arunca de pe un pod in apa; apele se dau la o parte si cade pe uscat:......... nu era in apele lui.
Dupa aceea se hotaraste sa se imbete; merge intr-un bar, dar intra cu capul taiat in doua:........ facuse cum il taiase capul.
Mai apoi se aude o bubuitura: ..........cazuse seara." ;D :D ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Carla din Sâmbătă, 07 Mai 2011, 20:26
 - Creierul nostru cantareste cat 2% din greutatea corpului, dar foloseste 20% din energia corpului.
 - Energia folosita de creier este suficienta pentru a aprinde un bec de 25 watti.
Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
 - Zilnic ne trec prin cap in jur de 70 000 de ganduri.
 - Dupa varsta de 30 de ani, creierul pierde cate 0,25% din masa anual.
 - Creierul lui Albert Einstein era semnificativ mai mic decat creierul uman mediu. Creierul lui cantarea 1 230 g, in timp ce creierul normal cantareste intre 1 300 si 1 400 grame.
 - Creierul poate ramane in viata intre 4 si 6 minute daca este privat de oxigen.
 - Viteza minima cu care circula informatia intre neuroni este de 416 km/h.
 - Creierul uman are aproximativ 100 de miliarde de neuroni. Cam tot atatea stele exista in galaxia noastra.
 -Daca ochii nostri ar fi o camera foto, atunci ar fi o camera de 120 de megapixeli.
 - Creierul persoanelor cu un coeficient de inteligenta mai mare nu este mai activ, nu este mai mare, ci este pur si simplu mai… eficient.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: janeta din Miercuri, 18 Mai 2011, 23:59
Cea mai otrăvitoară plantă

Cea mai otrăvitoară plantă este ricinul (Ricinus communis). Ricinul este o plantă subtropicală şi tropicală care în India şi in Africa se prezintă sub forma unui arbore înalt până la 15 m. În Romînia este cultivată mai ales în părţile de sud ale ţării, ca plantă oleaginoasă şi pe alocuri ca ornamentală.
Toxina se găseşte în seminţele plantei. Un gram de ricină este de 6.000 de ori mai toxic decît unul de cianură şi de 12.000 de ori mai otrăvitor decît un gram de venin de şarpe cu clopoţei. 70 de miligrame de ricină sunt suficiente pentru a omorî o persoană de 72 kg.
Uleiul de recin este folosit în industria farmaceutică, în cea a cauciucului sintetic, dar şi ca lubrifiant la motoarele de avion.

(http://i56.tinypic.com/2uselnt.jpg)



9 intrebuintari interesante ale zaharului



Zaharul alb este preferatul celor mai multi dintre noi, atunci cand vine vorba despre indulcitul prajiturilor sau al cafelei de dimineata. Numai ca zaharul poate avea o multime de alte intrebuintari. Descopera, asadar, 9 dintre cele mai interesante intrebuintari ale zaharului alb!

1. Hrana pentru flori
Daca ai primit un buchet de flori si vrei ca acesta sa tina mai mult, adauga o lingura de zahar la un litru de apa si toarna rezultatul in vaza, dupa care bucura-te de florile tale pentru mai mult timp! In plus, daca vrei sa eviti mirosul neplacut si mucegaiul care se dezvolta la cateva zile dupa ce pui florile in vaza, mai adauga si o lingura de otet.

2. Hrana pentru plantele din gradina
Plantele din gradina sau din ghiveci pot scapa de infectiile cu nematozi cu ajutorul zaharului alb. Acesti viermi care afecteaza, in special, plante de tipul cartofilor si al morcovilor, pot fi indepartati daca adaugi cativa pumni de zahar in pamantul plantelor afectate – astfel, cresti numarul de bacterii care ajuta la lupta impotriva viermilor.

3. Solutie de curatat
Zaharul este un produs foarte abraziv – drept urmare, daca ai mainile foarte murdare sau uleioase, le poti curata frecandu-le cu zahar.

4. Capcana pentru viespi
Fierbe putina apa in care ai adaugat 50 gr de zahar pana cand obtii un lichid vascos si lipicios. Toarna rezultatul in niste borcane goale sau intr-o farfurie si lasa recipientele la vedere. Viespile vor fi atrase de dulceata lichidului si vor ramane prinse, odata ce se vor apropia sa se infrupte.

5. Remediu pentru arsuri
Daca ti s-a intamplat si tie sa iti arzi limba cu o bautura sau o mancare fierbinte, stii deja cat de tare poate sa doara. De aceea, daca ti se va mai intampla vreodata, presara imediat niste zahar pe arsura si durerea va ceda.

6. Capcana pentru muste
Fierbe jumatate de litru de apa in care adauga zahar si  piper (circa o lingura) si pune rezultatul intr-un vas. Lichidul obtinut va atrage mustele care nu vor mai avea scapare odata ce vor ateriza in interiorul vasului.

7. Pentru a aprinde focul
Daca te trezesti vreodata, la gratar, ca nu reusesti nicicum sa dai foc lemnelor sau carbunilor pe care ii ai la dispozitie, arunca un pumn de zahar peste. Acesta va determina aprinderea focului, dar il va si mentine.

8. Otrava pentru gandaci
Amesteca parti egale de zahar si praf de copt si plaseaza rezultatul in zonele afectate. Zaharul va atrage gandacii, in timp ce praful de copt ii va ucide.

9. Mentine biscuitii proaspeti
Pune cateva bucati de zahar cubic pe fundul vasului in care tii biscuitii. Acestea vor absorbi umezeala, iar biscuitii vor putea fi consumati mai mult timp. Acelasi lucru este valabil si pentru prajituri – pentru a fi la fel de gustoase zile la rand, presara, imediat ce le scoti din cuptor, zahar pudra.

 
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: micaela din Duminică, 22 Mai 2011, 16:18
stiati ca exista 10 tipuri de manipulare a maselor?



            Lingvistul nord-american Noam Chomsky a stabilit lista celor ’’Zece strategii de Manipulare” prin mediile de informare în masa. Evreu si de sensibilitate anarhista, semnase o petitie pentru a apara libertatea de exprimare a lui Robert Faurisson. Pentru Chomsky, ’’libertatea de exprimare este mai importanta decât orice versiune a faptelor sustinuta de ordinea stabilita, oricare ar fi raportul pe care aceasta îl întretine cu adevarul faptelor în sine.” Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si, în primul rând, strategia diversiunii.

Strategia diversiunii consista în deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarâte de elitele politice si economice, printr’un potop continuu de distractii si de informatii neînsemnate. Chomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.

Zece strategii de manipulare a poporului nostru

1. ’’A distrage în permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara nici "un timp pentru gândire" scrie Chomsky.

2. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.

Aceasta metoda se mai numeste si ’’ problema – reactie – solutie”. La început, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.


3. Strategia „în degradeu”.

Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o durata de zece ani. În acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.

4. Strategia actiunii cu date diferite.

    O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’, obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ’’totul va merge mai bine mâine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 si aplicate în 2002.

5. A se adresa publicului ca unor copii mici.

Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani” analizeaza Chomsky.

6. A face apel mai mult la partea emotionala decât la gândire.

Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.

7. Mentinerea poporului în nestiinta si prostie.

A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramâna de neînteles de cele dintâi.

8. A încuraja publicul sa se complaca în mediocritate.

A încuraja publicul sa creada ca e ”bine” de a fi prost, vulgar si incult. A-l îndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.

9. A înlocui revolta cu învinovatirea.

A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria’i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimeaza si se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie !

10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.

Ïn ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Duminică, 22 Mai 2011, 19:30
michii, cred ca am recitit de cel putin 3 ori ce ai scris - si ma intreb acum 700 -800 de ani cum procedau ?
si sa nu spui ca atunci nu manipulau populatia ?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: micaela din Duminică, 22 Mai 2011, 19:33
a, nu, nu eu am scris...e un articol primit pe mail.
ba manipulare a existat intotdeauna, cu sau fara adanca conceptulizare. unii se nasc cu skill-uri de genul asta...da' aici e vorba de manipulare institutionalizata.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Duminică, 22 Mai 2011, 19:40
scris e la modul general - indiferent de sursa - mail, goagal, radio, tv, presa - daca este interesant merita sa fie aratat si celorlalti

manipulare - acum - media
atunci - religia
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: optimus sum din Vineri, 08 Iulie 2011, 17:49
http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/semne-clare-ca-nu-mai-este-indragostit-de-tine-12685.html (http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/semne-clare-ca-nu-mai-este-indragostit-de-tine-12685.html)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: janeta din Miercuri, 13 Iulie 2011, 11:16
n-am stiut unde sa fac postarea asta care mie mi se paru utila , asa ca o voi face aici :

Minunile bicarbonatului de sodiu

un articol de (8 Iulie 2011) Minunile bicarbonatului de sodiu Nici unei gospodine n-ar trebui să-i lipsească din casă bicarbonatul de sodiu. Nu e toxic, este ieftin şi s-a demonstrat că poate să cureţe aproape orice ai prin locuinţă. Şi asta fără să-ţi afecteze pielea mainilor. Potrivit site-ului www.shine.yahoo.com, bicarbonatul de sodiu face minuni.

1. Scoate mirosurile urate din borcane. Ce trebuie să faci: presară praful in borcanul gol, apoi clăteşte bine.

2. Dacă ţi se pare că există un miros ciudat in frigiderul tău, pune in el un plic cu bicarbonat de sodiu, deschis, şi schimbă-l lunar. Vei simţi o mare diferenţă.

3.Te scapă de mirosul neplăcut al gunoiului, dacă imprăştii praful pe fundul coşului sau chiar deasupra mizeriei.

4.Curăţă jucăriile copilului astfel: dizolvă patru linguri de bicarbonat intr-un sfert de pahar de apă. Inmoaie un burete in soluţia obţinută şi şterge jucăriile.

5. Pune o cană de bicarbonat in cutia in care ţii detergentul de rufe şi amestecă. Hainele spălate astfel vor avea o culoare impecabilă.

6. Stropeşte covorul cu un amestec de apă cu puţin bicarbonat, inainte de a da cu aspiratorul. Ii vei reimprospăta culoarea.

7. Curăţă mobilierul de grădină: inainte de a-l depozita pentru iarnă, freacă-l cu bicarbonat, cu un burete ud.

8. Redă strălucirea argintului. Cum: fă o pastă din bicarbonat şi puţină apă. Ia o periuţă de dinţi şi freacă bijuteria pe care vrei să o faci să arate ca nouă. După aceea, şterge-o cu o carpă curată.

9. Acest praf „face lună” podeaua din baie şi toaleta. Trebuie doar să pui o jumătate de ceaşcă de bicarbonat intr-un lighean cu trei litri de apă caldă şi apoi să ştergi pe jos cu o carpă sau cu un mop inmuiat in amestec. Bicarbonatul face minuni şi cu vasul de toaletă.

10. Curăţă aparatul de cafea cu un amestec făcut dintr-un sfert de plic de bicarbonat şi un sfert de litru de apă.

11. Pentru a elimina mirosul neplăcut al incălţărilor, presară bicarbonat in ele.

12. Dă luciu farfuriilor şi redă strălucirea tigăilor şi oalelor amestecand detergentul de vase cu două linguri de bicarbo-nat. Vesela va arăta la fel ca in ziua in care ai cumpărat-o.

13. Dacă ai o geantă de voiaj care are un miros ciudat, poţi să pui in ea puţin bicarbonat. Curăţă după 10 minute.

14. Pentru ca şamponul să aibă un efect mai bun, presară nişte bicarbonat in mană cand te speli pe cap şi vei scăpa mai uşor de resturile de gel, spumă de păr sau fixativ.

15. Dacă ai vărsat ceva urat mirositor pe tapiţerie, imprăştie puţin bicarbonat pe pată, lasă-l să acţioneze 15 minute şi apoi curăţă bine cu apă locul respectiv.

16. Mobila ta are pete? Pune pe un burete umed puţin bicarbonat şi aplică direct pe mobilă. Tot aşa poţi scoate şi urmele de creion de pe pereţi.

17. Imprăştie bicarbonat de sodiu in scrumieră şi vei vedea că mirosul ţigărilor nu se va mai simţi atat de puternic.

18. Poţi curăţa şi ceainicul. Scufundă-l intr- un recipient in care ai pus un sfert de cană de bicarbonat amestecat cu 250 ml de apă caldă şi lasă-l acolo toată noaptea. Dimineaţa, spală-l!

19. Bicarbonatul e foarte bun dacă vrei să cureţi bureţii de vase şi să ii scapi de miros. Tot ce trebuie să faci e să-i pui la inmuiat intr-un amestec de patru linguri de bicarbonat cu o jumătate de litrun de apă caldă.

20. Bicarbonatul albeşte protezele dentare, inlătură impurităţile şi dezinfectează. Lasă-le un timp la inmuiat intr-un pahar plin cu apă caldă, in care ai pus două linguriţe de bicarbonat.

21. Peria de păr sau pieptănul par incărcate? Vei scăpa de grăsime sau de alte urme dacă le scufunzi intr-o soluţie făcută dintr-o jumătate de litru de apă caldă şi o linguriţă de bicarbonat. Freacă-le apoi şi lasă- le la uscat.

22. Dacă vrei ca animalul tău de casă să miroasă frumos, intre spălări poţi să-i presari bicarbonat pe blăniţă, iar apoi să-l perii. şi jucăriile lui poţi să le cureţi şi să le dezinfectezi cu un burete inmuiat in apă caldă şi bicarbonat.

23. Pune pe un burete umed puţin bicarbonat şi curăţă cu el interiorul şi exteriorul cuptorului cu microunde. Va străluci!

24. Iată cum scapi de grăsime şi de petele de ulei din garaj: presară bicarbonat chiar pe locul unde s-au format petele şi freacă-le bine cu o perie umedă.

25. Cand iţi speli maşina, poţi să amesteci un sfert de cană de bicarbonat cu un litru de apă şi să foloseşti soluţia rezultată pentru a curăţa geamurile, zonele metalice cromate, cauciucurile şi scaunele.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: janeta din Marți, 09 August 2011, 12:28
n-am stiut unde sa postez asta pe forum , asa ca am pus in raftul bazarului in asteptarea unui raspuns competent de la cei care se pricep sa descifreze daca cele spuse mai jos sunt corecte ori nu .


"Stimati prieteni, alta gogoasa a Internetului:

Povestea emailurilor in lant.
Nu exista nicio fetita care moare de cancer, numita Amy Bruce, iar daca ar exista, fundatia  Make-a-Wish NU va dona nimic, nimanui.
Acest gen de emailuri este usor de verificat, intrand pe site-ul fundatiei si cautind detaliile. Daca ar fi adevarat, fiti siguri ca Amy s-ar afla pe site, cu o fotografie a ei, si cu alte date. Intrati pe http://www.wish.org/home/frame_chainletters.htm,  unde se trateaza in particular chiar acest gen de email in lant. Nici Yahoo! nu plateste nici un cent pentru a ajuta pe cineva retrimitand mesaje. Sa fiti siguri de asta!

Daca vei trimite acest mesaj si altor persoane, nu uita sa-l trimiti cu BCC (copie oculta). De asemenea, sterge adresa expeditorului, caci daca nu o faci, aceasta va ramane inscrisa in corpul mesajului. CEL MAI EFICIENT LOG-OFF…Daca ai permisiunea de a da mai departe adresa celorlalte persoane, fa-o insa doar asa. Pentru a nu comite din nou aceste erori, si pentru ca Internetul si casuta noastra electronica sa fie mai curate.
Emailurile in lant sunt instrumente folosite de catre webmasterii paginilor porno, ale companiilor care vand orice, ale cazinourilor online, ale
agentiilor de castiguri rapide, intr-un cuvant, firme care negociaza si vand liste de adrese email, precum si altele care se folosesc de spam pentru a exista.

Scopul anunturilor in lant este de a se (re)trimite ceva de genul:

Ajutor pentru un copil bolnav.
Cum ca Ericsson/Nokia/Motorola fac cadou telefoane celulare.
Virus nou: nu-l deschide! (se numesc alarme false, sau hoaxes).
Bill Gates face cadou 5000$ si o calatorie la Disney World daca…
Despre tipul care s-a trezit dimineata in sant, fara un rinichi.
Benzinarii care explodeaza din cauza celularelor.
Ace de seringa infectate cu SIDA in  cinematografe.
Atacurile din parkingurile marilor centre comerciale.
Vei avea mare noroc, cu cat trimiti mai repede si la mai multe persoane acest mail.
Retrimite-l la cat mai multi, si de asemeni  celui/celei care ti l-a trimis tie, ca sa-i arati cat de mult il/o iubesti. …si multe altele care, in mod normal, apeleaza la sentimentele voastre umanitare, sau la dorintade a vi se implini visurile, la speranta voastra ca, trimitind mai multe cópii veti avea mai mult noroc in viata, la frica voastra ca anumite fapte (ca cele descrise in acele mesaje) vi s-ar putea intampla voua sau celor apropiati, la dorinta voastra de a trimite stiri interesante sau glume prietenilor vostri, etc., etc., etc… pentru ca, mai apoi, chiar aceste emailuri sa ajunga din nou la spammeri, imbogatite cu sute si sute de adrese de email, vizibile. Intre ele, ale voastre si a mea…

Iata de ce, la putin timp, vom fi inceput sa primim spamuri, al caror expeditor este, de exemplu, 9022ux5mz@wangabanga50245.com, sau oricare altul, oferindu-ne servicii sau produse de care nu avem nevoie.

Hackerii pot introduce prin email in calculatorul nostru celebrele programe Netbus sau BackOrifice, obtinand astfel controlul asupra PC-ului nostru, cu efecte profund maligne. Iar noi, fara sa stim, le retrimitem prietenilor nostri…

Exista trei solutii de a opri aceste atacuri…

Cele trei solutii:

Nu dati FORWARD (redirectionare) pe NICIUN FEL DE EMAIL IN LANT. Este cea mai buna forma de a va proteja prietenii. Intrebati pers daca doresc sa le fie trimisa adresa si semnatura.

Daca totusi vreti neaparat sa dati FORWARD, cel putin trimiteti emailul cu adresele destinatarilor scrise in modul BCC (Blind Carbon Copy, copie
oculta), si NU in TO (catre).

Scriind adresele destinatarilor in BCC, cei care primesc lantul nu vor putea citi adresele celorlalte persoane carora le-ati mai trimis emailul,
iar astfel se franeaza oarecum spamul.

Atunci cand veti retrimite un email cu  FORWARD, stergeti mai intai din noul email adresele posibililor expeditori anteriori. (doar in cazul in care o persoana are scris un articol si impreuna cu el are si semnatura electronica lasati-i si semnatura daca doreste. Intreaba persoana daca doreste sa ii trimiti datele de contact.). Altfel spus, nu lasati scrisa in email nicio alta adresa, a nimanui, cu exceptia propriei voastre adrese. Cel putin, nu vom darui asa de usor spammerilor, adresele rudelor si prietenilor nostri.

Acest mesaj este distribuit pe intreaga retea de Internet, si continua sa se distribuie, in beneficiul tuturor.

Raspandeste-l si tu, dar cu adresele scrise in BCC!

Modul BCC se gaseste in orice program de trimitere a mailurilor, dar trebuie activat. La yahoo se afla deasupra lui TO, si scrie ADD BCC. Apasati pe acest anunt si se deschide fereastra pentru BCC.


Nota: puteti trimite cu To sau CC cind persoanele se cunosc intre ele si cind corespondeaza. "
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: janeta din Sâmbătă, 10 Septembrie 2011, 23:54
45 de lucruri umitoare despre corpul uman

Afla de mai jos 45 de lucruri umitoare despre modul uimitor in care corpul uman a fost creat:
1. Cand o persoana moare auzul este ultimul simt perceput. Vazul este primul care dispare.
2. Celulele care compun creierul uman pot absorbi de pana la 5 ori mai multa informatie decat cuprinde toata Enciclopedia Britanica.
3. Corpul omenesc elibereaza in 30 de minute destula energie cat sa incalzesti un litru de apa.
4. Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.
5. Corpul unui om are: destul potasiu pentru a provoca explozia unui tun de jucarie; destul zahar pentru a umple un borcan; destula grasime pentru a face sapte bucati de sapun; destul fier pentru a face un cui; destul sulf pentru a deparazita un caine.
6. Corpul utilizeaza 300 muschi pentru a tine corpul in pozitie stabila, dreapta.
7. Creierul continua sa transmita semnale sub forma de impulsuri electrice timp de aproximativ 37 de ore dupa moarte.
8. Cand cantitatea de apa din corpul omenesc este redusa cu 1% iti va fi sete, iar daca este redusa cu 10% vei muri.
9. Daca toti cei 600 de muschi ai corpului uman s-ar incorda in acelasi timp si in aceeasi directie, omul ar putea ridica o greutate de 25 de tone.
10. De-a lungul unei vieti, o persoana isi petrece 6 ani visand.
11. Din punct de vedere fizic o femeie poate naste treizeci si cinci de copii de-a lungul vietii.
12. Dintii unui om sunt tari aproape ca piatra.
13. Durata vietii unei celule intestinale este de 12 ore. Cea a unei celule a peretelui stomacului este de doua zile. O celula din piele traieste 4 saptamani. O celula nervoasa poate trai pana la 60 de ani.
14. Fatul viseaza aproape tot timpul. Cei care sunt nascuti prematur vor visa mai mult la maturitate.
15. Femurul este mai tare decat betonul.
16. Greutatea corpului omenesc este de 50 de ori mai mare decat a cea a creierului.
17. In corpul uman exista suficient fosfor pentru a crea 250 de chibrituri.
18. In corpul uman sunt mai mult de 12.000 de km de vase de sange.
19. Inaltimea omului variaza in timpul zilei. Dimineata suntem cu un cm mai inalti decat seara. Acest lucru se intampla deoarece discurile intervertebrale se “taseaza” atunci cand stam in picioare, datorita greutatii propriului corp.
20. Inima bate de aproximativ 2.700.000.000 de ori de-a lungul vietii.
21. Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.
22. Inima continua sa bata dupa ce este scoasa din corp. Chiar daca este taiata in bucati, muschii inimii vor continua sa se contracte o perioada.
23. Mai mult de un miliard de bacterii sunt pe fiecare laba a piciorului
24. Majoritatea barbatilor petrec 3.300 ore din viata pentru a se barbieri. Daca nu ar fi barbierita, barba ar putea ajunge la 9 metri intr-o viata de om.
25. Mandibula este cel mai dur os din organism.
26. Muschiul ochiului este cel mai rapid din organism. El se contracta in mai putin de o sutime de secunda.
27. Nu se poate stranuta cu ochii deschisi.
28. Numarul de neuroni din creierul uman este astronomic, aceste ajunge la 100 de miliarde de celule nervoase.
29. Omul are aproximativ 76 000 de fire de par pe cap.
30. O persoana obisnuita respira cam 74 de milioane de litri de aer de-a lungul vietii.
31. Pe un centimetru patrat de piele se afla aproximativ sase milioane de celule, 5000 de receptori, 15 glande sebacee, 200 fibre nociceptive (pentru durere), 10-25 receptori tactili si corpusculi termosensibili, patru metri de fibre nervoase, un metru de vase sanguine, si peste 100 de glande sudoripare.
32. Persoanele dreptace traiesc, in medie, cu noua ani mai mult decat cei stangaci.
33. Pielea cantareste in medie cam de 2 ori cat creierul aceleiasi persoane.
34. Puse cap la cap venele, arterele si capilarele unui adult ar ajunge pentru inconjurul Pamantului de aproape patru ori
35. Sunt necesare aproximativ 200.000 de incruntari pentru aparitia unui rid permanent deasupra sprancenelor.
36. Toti bebelusii se nasc cu ochii albastri. Dupa cateva ore de la nastere, culoarea se poate schimba. Majoritatea oamenilor ajung pana la urma sa aiba ochi de alta culoare.
37. Un creier uman genereaza mai multe impulsuri electrice intr-o zi decat toate telefoanele din lume.
38. Un stranut iese din gura cu o viteza de peste 965 km/h.
39. Urechile pot distinge peste 300 000 de tonalitati.
40. Daca saliva nu poate dizolva ceva, atunci nici nu putem simti gustul.
41. Dupa mesele bogate se spune ca auzul nostru scade. Nu mai percepem sunetele din jurul nostru la fel de bine, chiar si atentia scade.
42. Iti folosesti aproximativ 200 de muschi cand faci un pas mergand.
43. Matematicianul John von Neumann a calculat ca mintea umana poate inmagazina 280 de catralioane de biti de memorie.
44. Mozart isi scria intreaga opera muzicala in minte, auzind si perfectionand fiecare nota in parte, si abia apoi o asternea pe hartie.
45. O persoana din 2 miliarde va trai pana la varsta de 116 ani sau mai mult.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Marți, 13 Septembrie 2011, 20:40
imi plac constructiile si arhitecturile mai deosebite - antice sau moderne - in articolul urmator gasiti cateva din cele mai reprezentative poduri din lume - fiecare este deosebit prin ceva

poduri celebre (http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/top-10-----cele-mai-reprezentative-poduri-din-lume-17480.html)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: everyoung din Vineri, 16 Septembrie 2011, 19:25
Ştiaţi că?
Pentru a ameliora setea, atunci cînd nu se poate bea nimic, puteţi ţine în gură un obiect de argint.
- Organismul unui om cu masa de 70 kg conţine aproximativ 0,07 mg de argint.
- Cei care poartă bijuterii de argint sînt mai calmi.
- Argintul se foloseşte şi sub formă de aliaje cu alte metale, la confecţionarea monedelor, la protezarea dinţilor, la confecţionarea bijuteriilor şi tacîmurilor.
- Soluţiile coloidale de argint se utilizează în medicină ca mijloace antiseptice, pentru tratarea bolnavilor de tuberculoză.
- Pînă la descoperirea penicilinei, argintul era extrem de valoros, fiindcă era singurul dezinfectant cunoscut. Un kilogram de aur preţuia cît 7 kilograme de argint. Azi, cu un kilogram de aur, se pot cumpăra 74 kilograme de argint.

   
Sanatate pretioasa – Leacuri de argint
Apa pastrata in vase de argint are calitatile unui antibiotic natural extreme de eficient
Încă din cele mai vechi timpuri, bogaţii mîncau cu tacîmuri de argint. Preoţii împart sfînta împărtăşanie cu linguriţă de argint. Apa sfinţită rezistă timp îndelungat dacă e ţinută în recipiente de argint. Ce au în comun aceste practici? Argintul, un metal ale cărui virtuţi terapeutice au fost ţinute în secret secole de-a rîndul. Astăzi, ştiinţa a făcut mii de teste care au confirmat că ionii de argint au efect bactericid. Distrug circa 650 viruşi şi germeni, constituind astfel un dezinfectant extrem de eficient. Dintre toate întrebuinţările curative ale argintului, cea mai cunoscută este apa de argint, leac pe care-l cunosc şi astăzi oamenii de la sate. Şi despre care se spune că ajută la menţinerea sănătăţii şi păstrarea longevităţii.
Un medicament vechi de milenii
Acum 4.000 de ani, medicii chinezi făceau acupunctură cu ace de argint. Fenicienii navigau luni întregi peste mări. Ei transportau apa, vinul şi laptele în vase din argint, pentru a le păstra nealterate un timp îndelungat. Vechii greci au observat că în perioada războaielor, aristocraţii nu sufereau de dizenterie. Explicaţia: foloseau tacîmuri şi veselă din argint care i-a protejat de multe epidemii şi boli. Coloniştii americani care străbăteau Vestul puneau adesea un dolar de argint în lapte pentru a-i întîrzia alterarea. La începutul secolului, doctorii prescriau nitrat de argint pentru ulcerele de stomac şi puneau cîteva picături de soluţie de argint în ochii nou născutului pentru a distruge eventualele bacterii care ar fi putut provoca orbirea. Bijutierii care lucrează cu argint sînt renumiti pentru sănătatea lor. Staţiile cosmice NASA şi MIR folosesc argintul coloidal pentru transformarea apei reziduale în apă potabilă. Practic, argintul este un dezinfectant universal, adevărat medicament, detronat însă de apariţia penicilinei şi uitat pe nedrept. Antibioticele sintetice fac bine, dar au şi o serie de efecte dăunătoare, plus că organismele patogene devin rezistente la acestea. N-ar fi mai bine să încercăm şi argintul?
Antibiotic şi antioxidant
Rolul argintului în organismul uman poate fi descris ca un „sistem imunitar secundar“. Din rezultatele obţinute de dr. Hery Margraff aflăm că argintul are capacitatea de a distruge în 6 minute peste 650 de categorii de microorganisme patogene, virusuri, bacterii, paraziţi şi fungi. Ca antibiotic natural, argintul luptă cu bacilulul dizenteriei, cu Salmonela, Escherichia coli, Streptococul pneumoniae, Streptococul mutans (cauzator principal al cariilor dentare) şi alte microorganisme dăunătoare. S-a mai constatat că argintul este un puternic antioxidant natural, distrugînd radicalii liberi (cauza a peste 60 de boli printre care cancerul şi boala Alzheimer). S-a demonstrat că argintul este şi un imunomodulator, adică ajută la creşterea imunoglobulinei din clasa A, M, G şi a limfocitelor T. În domeniul chirurgiei, argintul e folosit la unirea vaselor cerebrale sau închiderea defectelor de pe suprafaţa craniului (metoda Heingenheim). A fost folosit la filtrele măştilor celor care se ocupau cu dezinfectarea în timpul epidemiei de gripă aviară. Există mărturii şi ale bolnavilor care s-au vindecat de cancer consumînd apă de argint.

De cît argint avem nevoie?
Strămoşii noştri primeau o oarecare doză de argint prin hrană. Tehnologiile moderne din agricultură au distrus 85% din rezervele de argint ale solului, astfel încît acest element nu mai există în alimentele pe care le consumăm. Conform unor studii americane, deficitul de argint duce la scăderea imunităţii şi este unul dintre principalii factori de creştere a afecţiunilor maligne din ultimele decenii. Cel mai eficace aport de argint se face sub forma lui coloidală (particule de 0,001 microni), astfel este total inofensiv pentru organismul uman, care îl va elimina în 24 de ore. Argintul coloidal se absoarbe în sînge foarte repede, încă din cavitatea bucală. Cercetătorii au stabilit că 0,088 mg de argint reprezintă cantitatea medie zilnică necesară organismului uman. Organele noastre conţin argint, cel mai mult fiind în ţesutul creierului mare, în nucleul celulelor nervoase, glandele sistemului endocrin, partea exterioară a ochiului şi în oase.
Surse de argint
Argintul coloidal nu interacţionează cu alte medicamente şi nu are efect toxic asupra organismului, nefiind un metal greu. Dat fiind faptul că el este în forma coloidală, orice surplus se va elimina foarte uşor din organism şi nu se va acumula în ţesuturi. Nu există riscul de supradozaj, iar argintul în forma coloidală nu interacţionează cu alte medicamente. Şi Organizaţia Mondială a Sănătaţii recomandă argintul coloidal ca fiind cel mai puternic dezinfectant folosit în cazul apei potabile. Apa se poate folosi în mod preventiv, pentru întărirea sistemului imunitar, sau ca un remediu valoros în terapia infecţiilor şi a bolilor. Se iau 4 linguriţe pe zi de apă tratată cu argint coloidal, pe stomacul gol. Leacul este util şi animalelor de companie. Această apă este doar un adjuvant, nu exclude vizitele la doctor şi urmarea tratamentului prescris. Cum putem obţine această valoroasă apă? Păstrînd apa potabilă în vase de argint. Există în comerţ şi apă cu argint coloidal gata preparată. Metalul preţios pentru sănătate poate fi obţinut şi din surse alimentare: organismele animale acvatice, ouă, lapte de vacă şi de capră.
Atenţie la doză!
În terapia cu apă de argint trebuie să ţinem cont şi de următorul aspect: pigmentarea pielii. Aceasta devine albastră, dar numai în cazul consumului exagerat de metal. Mai mult, excesul de argint în organism conduce la apariţia celulelor canceroase, la slăbirea văzului şi la dereglări psihice. Dar apa cu argint coloidal, obţinută cu tehnologii de ultimă oră, nu produce asemenea pericole, dimpotrivă, este un bun remediu împotriva microbilor. OMS recomandă 0,05-0,1mg argint pe fiecare litru de apă potabilă. Consumul de argint coloidal este sigur chiar şi pentru femeile însărcinate şi pentru cele care alăptează, ajută la dezvoltarea fetusului. Mai există şi persoane alergice la acest metal, cărora nu le este indicat tratamentul cu argint. Devin nervoase, contactează gastrite, ulcer stomacal şi intestinal, au insomnii şi dureri de inimă, le amorţesc mîinile. O particularitate a „oamenilor de argint“ este că le plac dulciurile.
Boli învinse de un metal
În ce cazuri este indicată terapia cu apă de argint? Acnee, alergii, infecţii ale vezicii urinare, otită, tulburări de digestie, infecţii ale prostatei şi căderea părului sînt numai cîteva dintre afecţiunile care pot primi tratament cu apă cu argint coloidal. Este cel mai bun remediu complementar pentru afecţiuni cronice ca hipertensiune arterială, hepatită cronică, sinuzită, gastrită, ulcer, psoriazis, herpes. Cel mai simplu şi eficient produs complementar împotriva gripei, inlcusiv a celei porcine, şi a virozelor respiratorii. Se mai ştie că, acela care se spală pe faţă cu apă de argint capătă un ten frumos. Rănile spălate cu apă de argint se vindecă mai repede, nu se infectează şi cicatricele rămase după vindecare sînt mai puţin vizibile.
Şi pentru păstrarea suprafeţelor afectate de arsuri cît mai aseptice este folosită tot apa de argint. Şi fiindcă tot e alertă de gripă porcină pe mapamond, trebuie să ştim că apa de argint este un excelent mijloc profilactic în timpul oricărei epidemii. Se recomandă cîte două linguriţe pe zi de apă de argint.

Rezultate în tratarea bolilor grave
• Deoarece în SIDA în stare activă, sistemul imunitar reprimat al corpului este expus atacului oricărui tip de boli, argintul coloidal este un medicament netoxic perfect pentru a fi folosit datorită efectului sau antibiotic pe scară largă.
Un cercetător al Universităţii Brigham Young a trimis argintul coloidal la două laboratoare diferite, printre care şi centrul medical UCLA, care au răspuns: „Acesta a distrus nu numai virusul HIV, ci orice virus pe care a fost testat în laborator“.
sursa: internetul
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: julia din Duminică, 18 Septembrie 2011, 22:46

nu mai stiu unde (parca la Oprah) era unu care bause din asta si se facuse albastru din cap pina in picioare

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Duminică, 25 Septembrie 2011, 10:46
Abraham Lincoln a fost ales in Congresul American in 1846.
John F. Kennedy a fost ales in Congresul American 1946.

Abraham Lincoln a fost ales Presedinte in 1860.
John F. Kennedy a fost ales Presedinte in 1960.

Numele Lincoln si Kennedy au cate 7 litere.
Amandoi erau interesati in special de drepturile civile.
Sotiile amandurora au pierdut un copil in timp ce erau in Casa Alba.

Amandoi presedinti au fost impuscati intr-o zi de vineri.
Amandoi au fost impuscati in cap.

Iata una interesanta....
Secretara lui Lincon se numea Kennedy.
Secretara lui Kennedy se numea Lincoln.

Amandoi au fost asasinati de sudisti.
Amandoi au fost succedati de sudisti.

Amandoi succesorii s-au numit Johnson.
Andrew Johnson, care l-a succedat pe Lincoln, s-a nascut in 1808.
Lyndon Johnson, care l-a succedat pe Kennedy, s-a nascut in 1908.

John Wilkes Booth, care l-a impuscat pe Lincoln s-a nascut in 1839.
Lee Harvey Oswald, care l-a impuscat pe Kennedy s-a nascut in 1939.

Amandoi asasinii erau cunoscuti cu toate cele 3 nume, lucru mai rar intalnit in cultura nord-americana.
Numele asasinilor sunt compuse din 15 litere.

Booth l-a impuscat pe Lincoln intr-un teatru numit "Ford".
Oswald, l-a impuscat pe Kennedy intr-o masina numita "Ford" Lincoln.

Booth a fugit din teatru si a fost prins intr-un depozit.
Oswald a fugit din depozitteatru si a fost prins intr-un teatru.

Booth si Oswald au fost asasinati inainte de a fi judecati.

Si in cele din urma...
Cu o luna inainte ca Lincoln sa fie impuscat a fost in Monroe, Maryland.
Cu o luna inainte ca Kennedy sa fie impuscat a fost cu Marilyn Monroe.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: steliana din Marți, 04 Octombrie 2011, 13:23
... in gandirea si in limba moderna, blandetea nu este o calitate de admirat, cuvantul continand in el si o nota de lipsa de curaj, de forta sau barbatie?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Marți, 04 Octombrie 2011, 19:14
Si in cele din urma...
Cu o luna inainte ca Lincoln sa fie impuscat a fost in Monroe, Maryland.
Cu o luna inainte ca Kennedy sa fie impuscat a fost cu Marilyn Monroe.
iata si diferenta: john kennedy a murit fericit 8)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Joi, 06 Octombrie 2011, 07:49
Un literat cunoscut a fost supranumit si poetul cizmar. Este vorba de poetul Hans Sachs pentru ca a fost si cizmar si  trubadur al Nurnbergului. El a trait intre anii 1494 si 1576.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Joi, 06 Octombrie 2011, 07:54
  Subiectul  iconografic al "Madonei cu pruncul" a prilejuit creatii de seama in istoria artelor plastice. Pictorul italian Rafael Sanzio (1483-1520) a pictat celebra "Madona Sixtina", aflata in muzeul de la Dresda (Gemaldegallerie).
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Joi, 06 Octombrie 2011, 07:57
Cea mai rapida insecta este libelula, care pe parcursuri mici poate atinge  si 90 km pe ora.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Joi, 06 Octombrie 2011, 19:45
Numele localitatii Snagov vine de la slavonul sneg - zapadă. Altadata localitatea mai era numită si Sneagov. De la aceeasi radacina provine si denumirea "nea" pentru zăpadă.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Luni, 10 Octombrie 2011, 10:53
Stiati ca fericirea noastră este determinată genetic?

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_26206/Stiati-ca-fericirea-noastra-e-determinata-genetic.html
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Sâmbătă, 15 Octombrie 2011, 13:12
........Biserica Neagra din Brasov este cel mai mare lacas de cult in stil gotic din sud-estul Europei?Cu o capacitate de circa 5.000 de persoane, celebrul asezamant de cult brasovean masoara 90 de metri lungime si 37 de metri inaltime, cu un turn al crucii de 65 de metri.

numele original al Bisericii Negre este Biserica Sfanta Maria?

cel mai probabil, constructia acestei biserici a inceput in anul 1377? Lucrarile de constructie au fost finalizate in 1477, intinzandu-se asadar pe o perioada de 100 de ani. In acest rastimp insa, Biserica a avut de suferit ca urmare a invaziei otomane din anul 1421.

biserica era prevazuta, initial, cu doua turnuri? Din cauza lipsei fondurilor, al doilea turn nu a mai fost construit niciodata. Singurul turn al Bisericii Negre a fost finalizat in 1514, cu 37 de ani mai tarziu decat restul edificiului.

in turnul bisericii se afla trei clopote de dimensiuni impresionante? Cel mai masiv cantareste 6.300 Kg si este cel mai mare din Romania si unul din cele mai mari din Europa
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: valaura11 din Duminică, 23 Octombrie 2011, 17:20
           
       Dansul ploii, joc ritualic pentru invocarea ploii, a fost practicat de vechii egipteni, dupa care a fost  utilizat de cultura maya pentru ca in secolul al XX-lea sa patrunda in zona Balcanilor (paparuda)?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Duminică, 18 Decembrie 2011, 19:06
......un pahar cu apa fierbinte ingheata mai repede in frigider decat unul cu apa rece.
......pestii de apa sarata beau apa, iar cei de apa dulce nu.
......desi populatia lumii a crescut  (si creste in continuare) exponential in ultimele secole, resursele de apa au ramas aceleasi? Astfel, noi avem acum la dispozitie aceeasi cantitate de apa pe care o aveau si primii homo sapiens 1.460 petatone (1 petatona = 1015 tone).
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Duminică, 18 Decembrie 2011, 21:49
Stiati ca atasamentul (fata de o persoana, o casa, un obiect, o religie, o politica... nu conteaza) este o emotie negativa in cultura budhhista, un "pacat", cum am spune noi? Sentimentul pozitiv care ar trebui dezvoltat in loc este compasiunea... fara obiect, fara subiect si fara simtul proprietatii.  :)
Asta pare sa sune la fel ca ultima gaselnita a mediciniei occidentale: Stiati ca dragostea este o boala? Da, uite ca orientalii stiau deja...  ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: julia din Vineri, 23 Decembrie 2011, 20:22
... daca dati cautare pe google la Let it snow chiar incepe sa ninga?

http://www.enational.ro/online-live/ce-se-intampla-cand-tastezi-let-it-snow-pe-google-113757.html/
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Sara din Vineri, 23 Decembrie 2011, 20:59
... daca dati cautare pe google la Let it snow chiar incepe sa ninga?

[url]http://www.enational.ro/online-live/ce-se-intampla-cand-tastezi-let-it-snow-pe-google-113757.html/[/url]


Din pacate la mine s-au terminat fulgii de zapada ;)!
A dat de cateva ori si nu se intampla nimic  :D!
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Vineri, 23 Decembrie 2011, 21:23
incearca daca ai browser-ele Firefox or Google Chrome - la Internet Explorer nu merge
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Sara din Vineri, 23 Decembrie 2011, 23:49
incearca daca ai browser-ele Firefox or Google Chrome - la Internet Explorer nu merge

Multumesc  :)!
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: julia din Sâmbătă, 24 Decembrie 2011, 09:21
si youtube a plasat un buton de zapada in dreapta jos la ecranul video.
dupa ce incep sa cada fulgii va puteti juca cu ei miscind cursorul pe ecran. hi hi hi ...
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Duminică, 25 Decembrie 2011, 13:53
bradul de Craciun - stiati ca .... (http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Bradul_de_Craciun-_stiati_ca_0_614938723.html)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Sara din Duminică, 25 Decembrie 2011, 14:12
bradul de Craciun - stiati ca .... ([url]http://www.adevarul.ro/moldova/actualitate/Bradul_de_Craciun-_stiati_ca_0_614938723.html[/url])


Ce curios: verdele bradului aminteste de eternitate, de viata vesnica, dar TAIEREA bradului de atatia ani incoace nu aminteste de nimic.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: julia din Vineri, 06 Ianuarie 2012, 17:59
1. ... filmul Avatar e facut după cartea omonimă scrisă de Lorin Fortuna acum vreo 7 ani ?
2. ... numele Wendy a fost făcut special pentru cartea "Peter Pan"?
3. ... cercetările indică faptul că ţânţarii sunt mai mult atraşi de persoanele care tocmai au mâncat banane?
4. ... sughiţul trece dacă vă ţineţi mâinile în apă foarte rece sau dacă vă înţepaţi lobul urechilor cu unghia ?
5. ... o pisică în casă înseamnă scăderea tensiunii arteriale şi - ca urmare - a riscurilor unei boli cardiace?
6. ... ursul polar este cel mai mare animal de pradă de pe uscat, avand şi 700 kg (masculii), la o înalţime de 1,8 metri şi 3 metri in lungime ?
7. ... un melc poate să doarmă fără întrerupere timp de 3 ani şi să nu moară de foame?
8. ... în Los Angeles există mai puţine persoane decât automobile ?
9. ... propoziţia: "The quick brown fox jumps over the lazy dog" foloseşte fiecare literă a alfabetului?
10. ... o persoană obişnuită este cu circa 6 mm mai înaltă pe timp de noapte ?
11. ... cămilele au trei seturi de pleoape ?
12. ... liliecii întotdeauna vor zbura către stânga când vor ieşi dintr-o peşteră ?
13. ... un strănut iese din gură cu o viteza de peste 965 km/h ?
14. ... TYPEWRITER este cel mai lung cuvânt care poate fi scris folosind doar literele de pe un rând al tastaturii de calculator?
15. ... prima măsura cunoscută de contracepţie a fost folosirea excrementelor de crocodil, de către egipteni in anul 2000 i.Hr. ?
16. ... o femeie din Arabia Saudita poate obţine un divorţ dacă soţul ei nu îi oferă cafea ?
17. ... femeile sunt cele care în 70% din cazuri introduc acţiunea de divorţ ?
18. ... inima creveţilor este localizată în cap ?
19. ... bobul de strugure este o mică bombă dacă îl pui în cuptorul cu microunde ?
20. ... creierul omului de Neanderthal era mai mare decât al nostru ?
21. ... chiar în acestă secundă, 50% dintre soferi depăsesc limita de viteză?
22. ... un cameleon orb, este perfect capabil să-şi schimbe culoarea în concordanţă cu mediul înconjurător.
23. ... crocodilii înghit pietre, ca să capete greutate şi să se scufunde mai adânc ?
24. ... benzile desenate cu Donald Duck au fost interzise în Finlanda, pentru că personajul nu purta pantaloni ?
25. ... plămânul drept primeşte mai mult aer decât cel stâng ?
26. ... mangustele sunt imune la veninul şerpilor ?
27. ... sunetul paşilor lui E.T. a fost făcut de cineva care işi freca mâinile în jeleu ?
28. ... este imposibil să strănuţi cu ochii deschişi ?
29. ... majoritatea maşinilor americane claxonează în nota la ?
30. ... populaţia mondială de găini este aproape egală cu cea a oamenilor ?
31. ... delfinii dorm cu un ochi deschis?
32. ... de fiecare dată când Beethoven se aşeza să compună muzică, işi turna apă cu gheaţă peste cap ?
33. ... limba Balenei Albastre cântăreşte mai mult decât un elefant ?
34. ... un bărbat obişnuit mănâncă în jur de 50 de tone de alimente de-a lungul vieţii, pentru a menţine o greutate de 80 de kg ?
35. ... în 75% din familiile americane, femeile administrează banii şi plătesc taxele ?
36. ... definiţia marketing-ului este reactualizată o dată la 5 ani?
37. ... cel mai mare ochi este cel al caracatiţei ? Diametrul ajunge la 40-50 cm.
38. ... baobabul, care creşte în savanele africane, poate trăi şi până la 5000 de ani ?
39. ... Indira Ghandi a fost fiica a unui prim-ministru, mama a unui prim-ministru şi ea insăşi prim-ministru ?
40. ... în parlamentul britanic, care numara 650 de membri, sunt doar 400 de locuri? Cine intarzie trebuie sa stea in picioare.
41. ... jocul de cărţi a fost inventat de chinezi in 1120 ?
42. ... o maimuţă a fost odată judecată şi condamnată pentru că fumase o ţigară în South Bend , Indiana ?
43. ... în statul american Kansas este ilegal să prinzi un peşte cu mâinile goale ?
44. ... pentru a putea citi hărţi, trebuie să ai ceea ce se numeşte "abilitate spaţială", pe care majoritatea bărbaţilor o au bine dezvoltată spre deosebire de femei?
45.  ... femeile rostesc 8.000 - 9.000 de cuvinte pe zi, iar un bărbat obişnuit între 2.000 şi 4.000 de cuvinte pe zi ?
46.  ... unele paste de dinţi conţin antigel si majoritatea sunt toxice ?
47.  ... există mai multe păsări flamingo de plastic decât adevărate ?
48.  ... cea mai înaltă cascadă din lume este Cascada Angel din Venezuela ?
49.  ... numele insulelor Canare din oceanul Pacific are legătură cu caţeii şi nu cu canarii ? Numele latin este INSULARIA CANARIA care înseamnă insula caţeilor.
50.  ... ţânţarii au dinţi ?
51.  ... albinele pot fi folosite pentru a detecta minele terestre ?
52.  ... cel mai rece loc permanent locuit este localitatea Oimeacov (Rusia), pe valea fluviului Indighirka, unde s-a înregistrat, în februarie 1964, temperatura minimă absolută de -71.10 ?
53.  ... deşertul unde s-a înregistrat cea mai lungă perioadă secetoasă este Atacama, unde ploaia a revenit după 400 ani ?
54.  ... Neil Amstrong a paşit pe lună cu piciorul stâng?
55.  ... să mănânci cu furculiţa era odinioară considerat a fi scandalos!
56.  ... cea mai întrebuinţată legumă din lume este ceapa ?
57.  ... şerveţelele nazale au fost iniţial făcute ca bandaje în Primul Război Mondial ?
58.  ... mai mult de 10.000 de păsări mor în fiecare an strivindu-se de geamurile clădirilor ?
59.  ... bricheta a fost inventată înaintea chibriturilor ?
60.  ... în fiecare minut, Pământul este lovit de 6.000 de fulgere ?
61.  ... la naştere, crevetele este mascul, apoi, pe măsură ce creşte, devine femelă ? 
62.  ... elefantul este singurul animal cu 4 genunchi şi toţi urşii polari sunt stângaci ?
63.  ... în anul 2020, bolile mintale vor reprezenta a doua cauză de deces - se arată într-un raport al OMS - din cauza poluarii, alimentatiei chimizate si mutatiilor genetice la plante ?
64. ... în iarna anului 1932 a fost atît de frig încât cascada Niagara Falls a îngheţat complet ?
65. ... 70% din oameni se tem mai mult de păianjeni decât de moarte ?
66. ... cea mai lungă întrerupere de program de televiziune a avut loc în Anglia, când BBC a întrerupt difuzarea unui film cu Mickey Mouse pentru a anunţa începerea celui de-al doilea Razboi Mondial. După 6 ani, filmul a fost reluat exact de unde a fost întrerupt.
67.  ... dinţii rozătorilor nu se opresc niciodată din creştere ?
68.  ... 111.111.111 x 111.111.111= 12.345.678.987.654.321 ?
69.  ... fructele culese în orele de dimineată sau de seara sunt mult mai gustoase decât cele culese la amiază ?
70.  ... perlele se "topesc" în oţet ?
71.  ... lui Walt Disney îi era frică de şoareci ?
72.  ... primul produs ce a avut cod de bare a fost guma de mestecat Wrigley's ?
73.  ... Montpelier , Vermont este singura capitală de stat american fără vreun McDonald's ?
74.  ... blugii Levi's pot fi cumparaţi la automatele din staţiile de metrou din Paris si ca aceasta companie a finantat partidul comunist in USA ?
75.  ... New York este singurul oraş din Statele Unite unde mai mult de jumătate din populaţie nu deţine o maşină ?
76.  ... numele renilor lui Moş Crăciun sunt: Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder şi Blitzen ?
77.  ... pomii de Crăciun erau odinioară împodobiţi cu spumă de săpun ?
78.  ... măcăitul unei raţe nu produce ecou, şi nimeni nu ştie de ce ?
79.  ... caii comunică între ei folosind peste 100 de sunete ?
80.  ... broasca ţestoasă din specia Testudo Radiata traieşte peste 200 ani ?
81.  ... celulele moarte ale pielii constituie aproape 60% din praful pe care îl ştergem de pe mobile ?
82.  ... un studiu asupra 200 000 struţi, timp de mai bine de 80 ani, nu arată nici un caz unde s-ar fi văzut vreun struţ ascuns cu capul în nisip ?
83.  ... pleoapele crocodilului sunt transparente, astfel încât atunci când se scufundă poate vedea prin apă ?
84.  ... cangurul este un animal care nu poate merge cu spatele ?
85.  ... triunghiul lui Pasca îşi are rădăcinile în China anului 1200, când Jia Xien a realizat primele studii de acest gen?
86.  ... Leonardo da Vinci a anticipat încă din anul 1491 construirea ceasului cu pendulă? Acesta a fost conceput două sute de ani mai târziu, în anul 1656, de matematicianul german Christiaan Huygens.
87.  ... "sinus" şi "cosinus" au fost introduşi în limba română în 1820 de către omul de cultură român Gheorghe Lazăr?
88.  ... o placinta se poate tăia în 8 bucăţi din 3 mişcari ?
89.  ... papagalii sunt unele dintre cele mai inteligente specii de păsări de pe glob?
90.  ... munţii Carpaţi găzduiesc cele mai mari populaţii de lupi, urşi bruni şi lincsi din Europa?
91.  ... denumirea de "hamster" provine din limba germană, cuvântul "Hamstern" care înseamnă "a face provizii/ a aduna"?
92.  ... căscatul hipopotamului nu este un semn de adormire sau plictiseală, ci este, de fapt, un gest ameninţător ?
93.  ... a existat o specie de cal care avea mărimea unei pisici de casă ?
94.  ... în munţii Gara-Taz (Kazaha), într-o peşteră care se află la 160 de metri adâncime, a fost gasită o neobişnuită pădurice de brazi ?
95.  ... dacă ai călători de la un cap la altul al galaxiei noastre - Calea Lactee - cu viteza luminii, ţi-ar trebui 100.000 ani ?
96.  ... simţul olfactiv al unei furnici este la fel de puternic ca al unui câine ?
97.  ... scaunul electric a fost inventat de un dentist ?
98.  ... amprentele urşilor koala nu se pot distinge de cele umane şi pot fi confundate la locul unei crime ?
99.  ... întregul nume al Los Angeles este: El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles de Porciuncula ?
100. ... inima unei balene albastre bate doar de nouă ori pe minut ?
101. ... cel mai vechi dicţionar cunoscut datează din anul 600 i.Ch. ? Găsit în Mesopotamia, el e scris în akadiana, limba folosită de babilonieni.
102. ... s-au înregistrat păsări de pradă care zboară la altitudini mai mari decât Everestul (8848 m) ?
103. ... prima floare fosilă a fost descoperită în Colorado în anul 1953 si are o vechime de 65 milioane de ani ? O plantă înrudită cu ananasul si numita puya.
104. ... cea mai zgomotoasă insectă este greierul African, ale cărui sunete depăşesc 100 de decibeli ?
105. ... cea mai distructivă insectă cunoscută este lăcusta de deşert ? Aceasta trăieşte în Africa şi Asia de Vest. Roiurile unor astfel de lăcuste nimicesc întreaga vegetaţie care le iese în cale.
106. ... Prima femeie din Europa care a fumat a fost regina Caterina de Medicis, pentru că a fost convinsă de astrologi şi prezicători că tutunul îi va revigora tenul?
107. ... Savanţii ruşi au descoperit, în Siberia, o salamandră cuprinsă într-o platoşă de gheaţă în urmă cu 70 de ani, care, după topirea gheţii, a revenit la viaţă?
108.  ... Fiecare persoană are o amprentă unică a limbii, aşa cum sunt şi cele ale degetelor?
109.  ... Feniletilamina produce o uşoară stare de visare şi este produsă de către creier în momentul în care doi oameni sunt indrăgostiţi, iar aceeaşi substanţă se gaseşte şi în ciocolata?
110. ... există o specie de muscă, Cephenomia, al cărei zbor depaseşte viteza sunetului, atingând 1300 de km/h ?
111.  ... Majoritatea vacilor produc mai mult lapte când ascultă muzică ?
112.  ... Hipopotamii au ucis mai mulţi oameni decât orice alt animal?
113.  ... Albinele pot fi folosite pentru a detecta minele terestre?
114.  ... Alunele constituie unul dintre ingredientele dinamitei?
115. ... În 1987, American Airlines a economisit 40.000 $ eliminând câte o măslină din fiecare salată servită celor care stăteau la business class?
116.  ... Durata de viaţă a unei papile gustative este de 10 zile?
117.  ... Cresterea creierului se opreste in jurul varstei de 15 ani ?
118.  ... Întamplările cele mai frecvente în vise sunt: căderile; eşecurile repetate în desfăşurarea unor acţiuni; activitaţi legate de locul de muncă sau de şcoală; experienţele sexuale; persoana care doarme se visează ca fiind urmarită sau atacată de cineva?
119.  ... Sunt necesare aproximativ 200.000 de încruntări pentru apariţia unui rid permanent deasupra sprâncenelor?
120.  ... Atunci când ne lovim într-un anume loc din zona cotului resimţim o durere acută ? Aceasta se datorează faptului că pe aici trece nervul cubital, poziţionat de-a lungul osului humerus. Se consideră că aceasta ar fi o scurtă formă de paralizie.


Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: valaura11 din Joi, 26 Ianuarie 2012, 12:49
    - In padurile tropicale unde nu se schimba anotimpurile,
      copacii nu au inele anuale?
    - Fructele culese la orele diminetii sau seara sunt mult
      mai parfumate decat cele culese la amiaza?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Joi, 26 Ianuarie 2012, 19:04
Eu stiu doar ca nu stiu nimic.  ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Joi, 26 Ianuarie 2012, 22:17
vai! eu nici macar atat nu stiu :(
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Guesswho din Sâmbătă, 25 Februarie 2012, 21:20
* Pisicile au peste o suta de corzi vocale, pe cand cainii au doar in jur de zece.
* Ochii nostri au intotdeauna aceeasi marime de la nastere, dar nasul si urechile noastre nu se opresc niciodata din crestere.
* Montpelier, Vermont este singura capitala de stat american fara vreun McDonald’s.
* Numele Wendy a fost facut special pentru cartea “Peter Pan”.
* Prezervativul, confectionat initial din in, a fost inventat la inceputul anilor 1500.
* O femeie din Arabia Saudita poate obtine un divort daca sotul ei nu ii ofera cafea.
* Cercetarile indica faptul ca tantarii sunt mai mult atrasi de persoanele care tocmai au mancat banane.
* Inima femeii bate mai repede decat cea a barbatului.
* Oamenii si delfinii sunt singurele specii care fac sex de placere;
* Persoanele dreptace, traiesc, in general, cu 7 ani mai mult decat persoanele stangace;
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Sâmbătă, 25 Februarie 2012, 22:16
* Prezervativul, confectionat initial din in, a fost inventat la inceputul anilor 1500.
Poate 1500 i.e.n. Primele prezervative cunoscute au fost folosite de egipteni, si erau din piele de camila. Am vazut cateva expuse si la Muzeul de egiptologie din Cairo.  ;)

* Oamenii si delfinii sunt singurele specii care fac sex de placere;
Daca homosexualitatea se poate numi "sex de placere" (fiindca nu duce la reproducere) atunci se practica si la babuini... Ca sa-si dovedeasca supunerea fata de masculul alfa, ceilalti ii ofera nu numai ascultare, ci si servicii sexuale.

* Persoanele dreptace, traiesc, in general, cu 7 ani mai mult decat persoanele stangace;
Si cele ambidextre?  ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Joi, 15 Martie 2012, 14:29
.....bacnotele au fost introduse de negustorii chinezi de ceai, la inceputul secolului al X-lea, care incheiau mari tranzactii cu bilete la ordin, cu scopul evitarii transportului monedelor metalic? Administratia chineza adopta oficial bancnotele în 1024.

…prima bancnota de polimeri emisa de Romania a fost cea de 2.000 de lei (ROL), din 1999, cu ocazia eclipsei totale de soare, din 11 august a acelui an, Romania fiind prima tara europeana care a pus in circulatie astfel de bancnote de polimeri?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Joi, 22 Martie 2012, 21:48
Unde au disparut Julia si Sara?!  :-\
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Joi, 29 Martie 2012, 14:29
 .....logo-urile care apar pe pagina de start in timpul unor zile si date marcante sau evenimente importante se numesc Google Doodle. Compania a creat si un muzeu online in care se gasesc toate logourile care au fost puse pana acum, cu anumite ocazii. Ele au fost create de Dennis Hwang, un artist de origine coreana stabilit in USA.

******

...ce inseamna o parola complexa?

O parola complexa este una care are toate caracteristicile de mai jos:

1. contine atat litere mici (a-z) si litere mari (A-Z)
2. contine cifre 0 - 9
3. contine caractere speciale (non-alphanumeric characters) cum ar fi: @ # % $ ) + & ^ { }, etc.
4. are cel putin 8 caractere in lungime
5. nu contine siruri de caractere care sunt cuvinte in vreo limba, dialect, sau jargon, etc.
6. nu se bazeaza pe informatii personale, sau ale familiei si rudelor, etc.

O parola complexa este extrem de eficienta in a va proteja calculatorul sau aplicatiile. Pentru a putea totusi tine minte aceste parole complexe, fara a le nota (pentru ca asta ar fi o slabiciune majora a parolelor complexe), putem apela la niste trucuri, ca in exemplele de mai jos, rescriind cuvinte ce nu se bazeaza pe informatii personale si nu au legatura cu aplicatia protejata de parola respectiva, usor de retinut aplicand regulile de mai sus:

Ex1: (furnica si greierele) = (Furn1c@&9r313reLE)

Ex2: *cainele and mouse# = *C@1n3L3&M0u$e#

Ex3: -HTML*si#programarea! = -H7m1* r0Gr4m4r3@!
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Joi, 29 Martie 2012, 19:22
Oups... foarte usor de retinut, n-am ce zice!  :o Io am alta metoda de "tradus" parole da' nu spun la nimeni.  ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Joi, 29 Martie 2012, 21:27
eu am incercat toate variantele posibile dar tot nu le retin - de cele mai multe ori apelez la varianta " reseteaza parola"  :blush:
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: valaura11 din Luni, 16 Aprilie 2012, 12:48
 Stiati ca....
           ~   Tarile europene cu cel mai mare numar de varstnici sunt: Italia si Grecia, cu peste 48% din populatie reprezentata de persoane de peste 60 de ani?
           ~  Orasul in care se gasesc cele mai multe autoturisme Rolls Royce este Hong Kong?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: rocky din Luni, 16 Aprilie 2012, 14:39
si romania se apropie cu pasi mari de grecia si italia ...
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Luni, 16 Aprilie 2012, 20:46
si romania se apropie cu pasi mari de grecia si italia ...

ar fi o chestie, ar insemna ca ne creste si noua speranta de viata  :D
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Miercuri, 18 Aprilie 2012, 13:03
Plante care au incoltit dupa 30 000 mii de ani (http://www.descopera.ro/dnews/9262748-puterea-minunata-a-vietii-plante-care-au-incoltit-dupa-30000-ani)

Cercetătorii ruşi au descoperit, pe malurile unui fluviu din Siberia, seminţele unei plante depozitate de popândăii arctici în urmă cu peste 30.000 ani. Spre surpriza tuturor, semintele străvechi au încolţit odată ce li s-au oferit condiţii propice în laboratoarele Academiei Naţionale de Ştiinţe din Moscova.

Înainte de descoperirea acestor seminţe, care prezentau încă potenţial de germinare, recordul fusese deţinut de câteva seminţe de palmier cu vechimea de circa 2.000 ani, descoperite în ruinele fortăreţei Masada din Israel.

sursa: descopera.ro
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Marți, 01 Mai 2012, 09:19
Ce s-a întâmplat de 1 mai ca să fie oficial ZIUA MUNCII?
Data a fost aleasă pentru a comemora masacrul petrecut la Chicago, în 1881. Atunci, în piaţa Haymarket, poliţia a deschis focul asupra membrilor de sindicat care demonstrau pentru o zi de lucru de opt ore.
În România, 1 Mai a fost sărbătorită prima dată în 1890.

(http://i48.tinypic.com/f41y82.jpg)

PS: nenea ala sa aiba grija cu google ca eu nu pot trai fara el !!  :D 
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: janeta din Luni, 14 Mai 2012, 22:46
Unele dintre statisticile de mai jos vi se vor parea amuzante in timp ce altele sunt cat se poate de serioase. Absolut toate sunt menite, insa, sa ne arate cat de putine lucruri cunoastem despre lumea care ne inconjoara. Demersul nostru include statistici din absolut toate domeniile de interes, de la date geografice si zoologice, pana la cele politice si militare... un melanj de informatii mai mult sau mai putin inedite, care sa va descreteasca fruntile si sa va permita cateva momente de reflectie...
 
1. Furnicile nu dorm niciodata. Cu toate acestea, in zorii zilei, furnicile se intind asemenea oamenilor pentru a se dezmorti.

2. Aproximativ 90% din populatia intregii planete locuieste in emisfera nordica.

3. Cimpanzeii si cotofenele sunt singurele animale care isi pot recunoaste imaginea intr-o oglinda.

4. Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca sa reziste pentru cel putin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea impresionantei constructii nu se va intari complet decat peste 500 de ani.

5. In ciuda aparentelor, doua treimi din suprafata intregului continent african se afla in emisfera nordica.
 


6. Daca tii un caras auriu intr-o incapere lipsita de lumina, acesta va deveni, in cele din urma, alb.

7. Irlanda este singura tara europeana in care nu exista serpi.

8. In provincia Alberta din Canada au fost ucisi absolut toti soarecii. In prezent, este singura provincie din lume in care nu exista asemenea rozatoare.

9. Ochiul unui strut este mai mare decat creierul acestei pasari.

10. Pentru fiecare om de pe Terra exista circa 200 de milioane de insecte. Numai termitele ne depasesc intr-un raport de 10 la 1.

11. Balena albastra este animalul care produce cele mai puternice sunete (pana la 188 de decibeli). Un astfel de sunet poate fi receptat prin apa, la o distanta de pana la 850 de kilometri.

12. Te-ai gandit cata benzina ti-ar trebui ca sa poti inconjura planeta cu propriul automobil? Ei bine, in rezervorul unui avion Boeing poate incapea suficient combustibil incat sa poti face acest lucru, de patru ori.

13. Stiti care sunt cei mai mari consumatori de Coca-Cola din lume? Daca ati raspuns islandezii, ati dat raspunsul corect...

14. Stiti care este apetitul unui furnicar sud-american? Ei bine, acesta poate ingera pana la 30.000 de furnici... pe zi.

15. Cei mai tineri parinti din istorie ( doi copii cu varste de 8, respectiv 9 ani) au trait in China.
 Copilul lor s-a nascut in anul 1910.
 


16. Vreti sa stiti care este regiunea cu cea mai scazuta criminalitate? Incercati Quebec, Canada. Rata criminalitatii in aceasta zona este similara cu cea inregistrata intr-un parc Disney World, aproape 0.

17. Se estimeaza ca in lume exista circa 1 miliard de vite. 200 de milioane dintre ele traiesc numai in India, acolo unde sunt considerate animale sfinte.

18. In urma cu 5 ani, 60% dintre cumparatorii din supermarketurile lumii plateau cu bani gheata. Astazi, procentul este de doar 50%. Se estimeaza ca in anul 2011, doar 39% dintre cumparatori vor mai plati cu bani gheata in detrimentul cardurilor.

19. Pe suprafata unui corp uman traiesc mai multe vietati decat oameni pe intreaga planeta.
 
20. Bufnitele sunt singurele pasari care pot distinge culoarea albastra.

21. Mamiferele sunt singurele specii vii care prezinta lobi ai urechilor.

22. Prefixul telefonic pentru Antarctica este 672.

23. Desi nu pare, Chicago este mult mai aproape de Moscova, decat este de Rio de Janeiro.

24. Lungimea unui elefant este egala, aproximativ, cu lungimea limbii unei balene albastre. De asemenea, limba unei balene este mai grea decat un elefant adult.

25. Limba unui crocodil este imobila. Ea este atasata de cerul gurii acestui animal.
 


26. Un om uita, in medie, circa 80% din tot ceea ce a invatat intr-o zi.

27. Durata care ii ia unui fulg de zapada ca sa ajunga de la nori pana pe suprafata Pamantului? Cel putin o ora...

28. Cei mai mari iubitori ai carnii de porc sunt danezii. In Danemarca exista de doua ori mai multi porci decat intreaga populatie umana a acestei tari.

29. Girafa este singurul animal care isi poate introduce limba in ureche. Limba unei girafe adulte masoara peste 50 de centimetri.

30. Biblioteca Universitatii din Indiana, SUA, se scufunda in fiecare an cu circa 2,5 centimetri. Acest fenomen se datoreaza unei erori a constructorilor care au omis sa calculeze si greutatea cartilor care vor fi depozitate in uriasa cladire.

31. Cele mai numeroase vietati de pe Terra sunt artropodele. Ca un exemplu, pana in prezent au fost descoperite circa 70.000 de mii de specii... de paianjeni.

32. De peste 4.000 de ani, nicio specie animala nu a mai fost domesticita.

33. In prezent, pentru prima data in istoria planetei, numarul persoanelor cu varste de peste 60 de ani il depaseste pe cel al copiilor cu varsta sub 5 ani.

34. Credeti ca Romania este o tara saraca? Ganditi-va ca una din cinci persoane de pe Terra traieste cu mai putin de 1$ pe zi.

35. In Santa Fe, New Mexico, legea impune ca animalele de casa sa poarte centura de siguranta in masina.
 


36. O singura vaca poate produce intr-un an mai mult lapte decat poate consuma un singur om... circa 200.000 de pahare pline cu lapte.

37. Plajele de nudisti pot fi periculoase pentru navele care circula in apropierea lor. Recent, un iaht cu 60 de persoane la bord s-a rasturnat pe tarmul texan al Golfului Mexic, dupa ce toti pasagerii s-au ingramadit pe aceeasi parte a navei, pentru a vedea nudistii de pe o plaja din apropiere.

38. Stiti cate emailuri se trimit zilnic in toata lumea? Peste 35 de miliarde...

39. Pentru fiecare tona de peste prins in oceanele lumii, oamenii arunca trei tone de gunoi in aceleasi ape.

40. Cea mai mare caracatita descoperita vreodata cantarea 4 tone. A fost vanata in anul 1878, in nordul Oceanului Atlantic.

41. Cea mai mare meduza observata vreodata avea un diametru de 2,3 metri. Tentaculele sale se intindeau pana la 36 de metri.

42. In statul american, Dakota de Nord, nu s-a inregistrat niciodata un cutremur.

43. Hawaii se apropie de Japonia, cu aproximativ 10 centimetri in fiecare an.

44. Rechinii sunt singurele animale despre care se stie ca nu se pot imbolnavi de cancer.

45. La Paz, Bolivia, este orasul cel mai sigur din punct de vedere al prevenirii incendiilor. Data fiind altitudinea ridicata la care se afla (peste 3.000 de metri), cantitatea de oxigen din aer de abia poate sustine un foc.
46. Tot in La Paz, temperatura medie este de doar 10 grade Celsius. Si cu toate acestea, niciodata nu s-a inregistrat o temperatura de 0 grade. Situatia este identica si in Punta Arenas, Chile sau Stanley, Insulele Falkland.
  47. Absolut toti crevetii se nasc masculi. Unii dintre ei devin femele la maturitate.
 48. Daca vreti sa fiti in siguranta in fata unor nisipuri miscatoare, intotdeauna sa calariti un catar. Daca magarii sau caii se scufunda in nisipurile miscatoare, un catar nu o va face niciodata.
 49. Chiar si astazi, 90% din teritoriul Statelor Unite ale Americii este format din terenuri neamenajate sau ferme.
 50. Numai marea piramida a lui Keops contine suficienta piatra incat sa poate fi construit un zid inalt de 50 de centimetri care sa inconjoare planeta la Ecuator.
 51. Cel mai mare sarpe veninos din lume este Cobra Regala. Aceasta poate atinge lungimi de pana la 5,5 metri.
  52. O gaina poate depune, in medie, pana la 19 oua pe an.
 53. Cel mai mare restaurant McDonalds se afla in... Beijing, China. Acesta se intinde pe o suprafata de 2,6 kilometri patrati si are nu mai putin de 29 de case de marcat.
 54. Vreti sa stiti in ce tara se acorda cele mai lungi concedii? Ei bine, in Franta statul asigura angajatilor 5 saptamani de concediu pe an. Cei mai multi francezi primesc, insa, doua luni de concediu anual.
 55. Un cal adult poate consuma intr-un an o cantitate de hrana ce depaseste de 7 ori propria sa greutate.
 


56. Stiti care sunt cei mai mari consumatori de fast-food de pe planeta? Raspunsul corect este... chinezii. 41% dintre chinezi mananca cel putin o data pe saptamana, la un restaurant fast-food. Doar 35% dintre americani fac acest lucru.

57. In randul elefantilor africani, atat masculii, cat si femelele, poseda fildesi, in vreme ce la elefantii asiatici doar masculii se pot lauda cu fildesi.

58. Exista mai multi oameni care invata limba engleza in China, decat cei care o vorbesc oficial in Statele Unite (peste 300 de milioane).

59. Oasele membrelor inferioare ale unui liliac sunt atat de subtiri, incat niciun liliac nu se poate folosi doar de ele, pentru a se deplasa.

60. Cea mai spectaculoasa evolutie a preturilor pe piata imobiliara s-a inregistrat in Irak. Daca inaintea razboiului o casa din Bagdad nu se vindea cu mai mult de 15.000 de dolari, astazi pretul a urcat pana la 150.000 de dolari.

61. Numai in SUA exista aproximativ 7.000 de tigri tinuti ca animale de casa.

62. In anul 2004, un studiu arata ca una din sase fetite intra in perioada de pubertate la varsta de 8 ani. In urma cu un secol, doar o fetita din 100 atingea pubertatea la aceeasi varsta.

63. Pana in prezent, Congresul american a alocat o suma de 152.600.000.000 de dolari pentru razboiul din Irak. Suma ar fi fost suficienta pentru a ridica 17.500 de scoli.

64. Media zilnica a produselor care sunt oferite spre vanzare pe Ebay este de 18 milioane.

65. Doar 5% din suprafata acoperita de oceane pe Terra a fost cartografiata atat de detaliat pe cat a fost suprafata planetei Marte.
 


66. Va ganditi sa jucati la loterie? Atunci ar trebui sa stiti ca exista mult mai multe sanse sa muriti in drum spre o reprezentanta a loteriei, decat sa castigati marele premiu, la oricare dintre loteriile lumii.

67. Adezivul de pe timbrele din Israel a fost tratat astfel incat sa fie considerat "kusher".

68. Daca vorbiti la telefonul mobil timp de o ora, numarul bacteriilor din urechea voastra va creste de cel putin 700 de ori.

69. Anvergura aripilor unui Boeing 747 este mai mare decat distanta parcursa de fratii Wright, in primul lor zbor.

70. Circa 12 copii sunt oferiti zilnic, in maternitati, altor mame decat cele naturale. Aceasta statistica include toate tarile lumii.

71. O femela de dihor poate muri daca, odata intrata in calduri, nu isi va gasi un partener mascul.

72. Absolut toti copiii se nasc fara rotule. Ele se formeaza complet in intervalul de varsta de 2-6 ani.

73. O persoana are in medie 1.460 de vise in fiecare an.

74. Un om, consuma, in medie, de-a lungul vietii, o cantitate de hrana egala cu greutatea a sase elefanti maturi.

75. In spatiu, astronautii nu pot plange. In lipsa gravitatiei, lacrimile nu pot curge (nici flatulenta nu este posibila in stare de imponderabilitate).
 


76. Aproximativ 6.000 de fulgere lovesc Pamantul, in fiecare minut.

77. In Bangladesh exista o lege care le permite autoritatilor sa aresteze elevii cu varste mai mari de 15 ani, care copiaza la examene.

78. Cel mai intalnit nume barbatesc de pe planeta este Mohammed.

79. Pana in anul 1796, in SUA a existat un stat pe nume Franklin. Astazi, el este cunoscut sub numele de Tennessee.

80. Ati considerat vreodata ca proiectul romanesc "laptele si cornul" are prea multe hibe? Intr-o scoala din Virginia, SUA, elevii cu varste intre 7 si 10 ani au fost serviti, in cadrul unui proiect asemanator, cu cockteiluri margaritas. In urma scandalului de proportii care s-a iscat, a reiesit ca distribuitorii produselor confundasera limonada cu celebrele cockteiluri.

81. In Anglia este interzis prin lege ca vanzatoarele din magazine sa isi serveasca topless clientii. Exceptie fac doar magazinele de pesti exotici din Liverpool.

82. Doar o singura persoana din 2 miliarde va atinge varsta de 116 ani.

83. Februarie 1865 este singura luna din istorie in care nu a fost inregistrata luna plina.

84. In fiecare an, mai multi oameni sunt ucisi de magari, decat in accidente aviatice.

85. Numele original al Bancii Americii a fost Banca Italiei.
 


86. Cea mai mare piata de desfacere pentru limuzinele BMW 760Li este China. Pretul unei astfel de masini poate urca pana la 200.000 de dolari, mai mult decat castiga majoritatea cetatenilor chinezi intr-o viata.

87. In fiecare an, 60 de milioane de litri de petrol si ulei sunt deversate in rauri si fluvii pana in oceane. Cantitatea o depaseseste pe cea pierduta de petrolierul Exxon Valdez in anul 1989 (unul dintre cele mai mari dezastre ecologice din istorie). Statistica se refera numai la Statele Unite ale Americii.

88. Michael Jordan, celebrul baschetbalist american, castiga anual din reclamele pentru compania Nike, mai mult decat toti muncitorii din fabricile Nike, luati la un loc, din Malaezia.

89. Cele mai mari nave transoceanice platesc cate 250.000 de dolari, de fiecare data cand strabat Canalul Panama. Trebuie spus ca o treime din economia acestui stat este sustinuta de acest canal.

90. Un singur avion Boeing 767 este format din nu mai putin de 3.100.000 de piese diferite.

91. Durerea are si ea o unitate de masura. Aceasta se numeste "dol" iar instrumentul menit sa masoare durerea se numeste dolorimetru.

92. Se estimeaza ca in Rusia exista mai multe bancnote de 100 de dolari, decat pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

93. V-ati intrebat ce a fost mai intai, oul sau gaina? Biblia a raspuns deja la aceasta intrebare. Conform Genezei 1:20-22, gaina a aparut inaintea oului.

94. In absolut toate tarile lumii, indiferent de cultura, religie sau zona geografica, soldatii executa salutul numai cu mana dreapta.

95. Intr-un studiu cu privire la relatiile interfamiliale, 80% dintre barbatii casatoriti au declarat ca si-ar lega destinele de aceeasi femeie, daca ar putea da timpul inapoi. Doar 50% dintre femei au declarat acelasi lucru.


96. 90% dintre speciile de pasari sunt monogame. Doar 3% dintre mamifere au aceleasi preferinte.

97. De fiecare data cand linge un timbru, un om consuma 1/10 dintr-o calorie.

98. Un sfert dintre oasele unui organism uman se afla numai in picioare.

99. In urma cu 3.000 de ani, majoritatea egiptenilor antici nu traiau mai mult de 30 de ani.
__._,_.___._,___
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Marți, 15 Mai 2012, 09:46
19. Pe suprafata unui corp uman traiesc mai multe vietati decat oameni pe intreaga planeta.
 

Şi se mai plâng unii oameni că sunt singuri...
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Marți, 15 Mai 2012, 10:09
56. Stiti care sunt cei mai mari consumatori de fast-food de pe planeta? Raspunsul corect este... chinezii. 41% dintre chinezi mananca cel putin o data pe saptamana, la un restaurant fast-food. Doar 35% dintre americani fac acest lucru.

58. Exista mai multi oameni care invata limba engleza in China, decat cei care o vorbesc oficial in Statele Unite (peste 300 de milioane).


Chinezii ăştia mă uimesc din ce în ce mai mult!
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Marți, 15 Mai 2012, 12:10
Chinezii astia mă uimesc din ce în ce mai mult!

pai e multi !!  si bat usor toate recordurile  :magic:
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Marți, 15 Mai 2012, 13:17
pe mine linsul timbrelor ma uimeste :-\ nu stiam ca poti arde atatea calorii. pai iti dai seama daca lingi altceva? o colitza, de exemplu. slabesti vazand cu ochii :o
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: nickyblu din Marți, 22 Mai 2012, 17:30
Sa vedeti ce slabeste asta din reclama!  :)
Carling - Frustrating (licking the house clean) (http://www.youtube.com/watch?v=G3ZJreFlYZg#)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Marți, 22 Mai 2012, 21:34
Sa vedeti ce slabeste asta din reclama!  :)
Carling - Frustrating (licking the house clean) ([url]http://www.youtube.com/watch?v=G3ZJreFlYZg#[/url])


 :happy:
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Marți, 26 Iunie 2012, 07:45
azi de dimineata ca tot omul ( cel muncitor  oO ) m-am indreptat spre job si am vazut ca masinile aveau drapelul si m-am intrebat  26 iunie, ce zi o fi astazi? si am aflat  :)

... stiati ca azi este ziua drapelului?
( proclamata printro lege 1998 )

(http://i49.tinypic.com/24g7e2t.jpg)

In ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluționar a decretat ca Tricolorul - roșu, galben și albastru - să reprezinte steagul național al tuturor românilor; cele trei culori împărțite în mod egal reprezintă principiul egalității, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă țara noastră mai existând alte trei țări europene tradiționale cu steagul tripartit în mod egal și vertical: Franța, Italia și Belgia.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Marți, 26 Iunie 2012, 21:07
noi si ceilalti latini... intr-adevar verticali si etc. eu cred ca drapelul asta reprezinta o aspiratie, nu o realitate.  >:D
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Marți, 03 Iulie 2012, 15:39
  În timpul actului sexual, se eliberează endorfine care au efect analgezic, alungând durererile de cap, dar si pe cele musculare.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Marți, 03 Iulie 2012, 15:54
 În publicaţia "Sănătatea de azi", se menţioneză faptul că după mesele bogate, ne scade auzul şi nu mai percepem sunetele din jur cu aceeaşi acuitate. Ba chiar atenţia se reduce considerabil. Ai grijă ce mânănci la serviciu!
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Joi, 05 Iulie 2012, 20:19
În publicaţia "Sănătatea de azi", se menţioneză faptul că după mesele bogate, ne scade auzul şi nu mai percepem sunetele din jur cu aceeaşi acuitate. Ba chiar atenţia se reduce considerabil. Ai grijă ce mânănci la serviciu!

Pai e normalenweisen, cum zice neamtu'. Imediat dupa mancare, si cu cat aceasta e mai consistenta, vasele de singe de la creier se contracta astfel incat marea majoritate a capacitatii sangvine sa fie folosita in zona abdominala, pentru digestie. Nutritionistii de moda veche (adica din secolul trecut, atunci cand asta mai era posibil) recomanda siesta de dupa-masa, tocmai din acest motiv. In cazul in care ne incapatanam sa rationam logic chiar si in aceasta perioada in loc sa inchidem ochii (chiar si fara sa dormim efectiv) in relaj total pentru cel putin 15-20 de minute, sangele va fi dirijat vrand-nevrand spre creier si e posibil ca in timp sa apara probleme consecutive de digestie sau malabsorbtie.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Vineri, 06 Iulie 2012, 12:11
aha, pai atunci e la fel de normalenweisen ca imediat inainte de sex cat si in timpul sexului, vasele de sange de la creier sa fie contractate, astfel incat majoritatea capacitatii sangvine sa fie concentrata in zona pelviana, pentru...  :blush: d'aia e unii care se albeste la fatza si nu mai judeca :(
iata si esplicatia pentru care anumiti barbati, prinsi asupra faptului de cine nu trebuie si luati la intrebari, raspund candid: pai ce minte am io?! :-\
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Vineri, 06 Iulie 2012, 17:31
Da, asa este, Silviu. De aceea unii isi pierd "uzul ratiunii"... si nu fac rau.  :giggle:
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: NICOLAE din Vineri, 06 Iulie 2012, 17:56
  În timpul actului sexual, se eliberează endorfine care au efect analgezic, alungând durererile de cap, dar si pe cele musculare.
...nici nu mi mai amintesc cum or fi alea :)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Sâmbătă, 14 Iulie 2012, 16:16
De ce spunem „hmm” cand ne gandim ?

"Hmm", sau "hmmm", ori "hm", sunt printre cele mai frecvente interjectii pe care le folosim atunci cand cadem pe ganduri. Cu toate acestea, i-am oferit banalului „hmm” o vasta paleta de conotatii, iar o echipa de lingvisti americani a reusit sa descopere de ce il folosim atat de des cand ne aflam in plin proces de gandire.

Rostit cu o intonatie ascendenta, hmm poate semnifica: "Nu inteleg, mai spune o data". Emis prelung cu un "m" amplu: "Ma gandesc serios la ce mi-ai zis."Rostit mirat, pe ton inalt: "Da, poate - buna idee!". Emis rapid si cu un registru jos: "Ma îndoiesc - nu cred..."
Cu toate ca exista in majoritatea limbilor pamantului si intr-o varietate de forme, originile acestei interjectii atat de des folosite sunt inca neclare.
"Nu am nicio teorie cu privire la originea sa. Este posibil sa fi aparut în limba engleza dupa ce a fost preluat din franceza... doar că nu-i putem gasi urmele. Presupun ca interjectia este atat de naturala, si a fost dintotdeauna la indemana oricui, incat putea aparea simultan in mai mullte forme de limbaj", declara Anatoly Liberman, lingvist în cadrul Universitatii din Minnesota si expert in datarea originii termenilor.

Hmm este considerat o interjecţie, la fel ca alte asocieri de sunete din familia sa, precum um, huh, au, oau.
"Primul h emis este un simplu substitut pentru respiratie, pe cand m, emis cu gura inchisa, simbolizeaza faptul ca nu suntem siguri de ceea ce urmeaza sa spunem. Pauza indica faptul că suntem temporar fara replica, dar inca atenti la discutie. Varietatea de tonuri are legatura cu multitudinea de trairi pe care le exprimam prin aceasta banala interjectie", adauga dr. Liberman.
Pe de altă parte, Nicholas Christenfeld, psiholog in cadrul Universităţii California din San Diego, este de parere că hmm este atât de popular si de folosit deoarece este, initial, un sunet neutru, mult mai usor si comod de emis decat oricare altul.

sursa:  LiveScience (http://www.livescience.com/20861-origin-hmm-thinking.html)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Luni, 20 August 2012, 09:49
De unde izvoraste egoismul ?


Un nou studiu, realizat de cercetatorii elvetieni, a descoperit locul din creier in care se adaposteste egoismul.

Conform cercetatorilor, egoismul se formeaza in locul numit jonctiunea temporoparietala. Constatarea a fost facuta in urma unui studiu realizat pe 30 de participanţi care au fost rugati sa joace un joc cu bani. Participantii au primit sume mici de bani si au fost rugati sa ii imparta intre ei si o persoana anonima. Unii participanti au tinut toti banii pentru ei, iar altii au impartit banii cu persoana necunoscuta, cu care se jucau. Apoi, oamenii de stiinta au monitorizat creierele participantilor si au observat ca oamenii care s-au comportat intr-un mod egoist, pastrand toti banii pentru ei, au avut mai putina materie cenusie în jonctiunea temporoparietala comparativ cu cei care si-au impartit banii.
Jonctiunea temporoparietala nu este o descoperire recenta. Cu ceva timp in urma s-a constat ca regiunea este implicata in procesul de luare a deciziilor. Studii anterioare au descoperit ca perturbarile de la nivelul acestei arii au impact asupra capacitatii noastre de a lua decizii. De asemenea, se pare ca joncţiunea temporoparietala are legatura si cu empatia, capacitatea de a te putea transpune "in pielea altcuiva" pentru a intelege trairile celuilalt.
(http://i45.tinypic.com/2ladh6b.jpg)
In timp ce studiul condus de Ernst Fehr de la Universitatea din Zürich sustine ca aceasta zona are o oarecare legatura si cu altruismul, cercetarea nu a reusit sa arate daca marimea jonctiunii temporoparietale este determinata genetic.

"Rezultatele sunt foarte interesante. Cu toate acestea, nu ar trebui sa concluzionăm ca un comportament altruist este determinat numai de factorii genetici", a incheiat Ernst Fehr.

Surse: descopera.ro, BUSINESS INSIDER
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: iana din Duminică, 26 August 2012, 23:08
Zombi apar pe ecranele televizoarelor, dar, surpriza ! Zombi pot exista in realitate !
Zombi provin din Haiti. Ei sunt oameni care au fost aproape ucisi, fiind mai apoi adusi la viata dintre oamenii aproape morti de catre preotii woodoo, pentru a fi folositi ca sclavi tot restul vietii lor mizerabile. Zombi se pot misca, pot manca, auzi si vorbi, dar nu au memorie si nu constientizeaza starea in care se afla. Legendele despre zombi exista de secole, dar un caz real nu a fost documentat decat in 1980.
Povestea incepe in 1962 in Haiti. Un barbat pe nume Clairvius Narcisse a fost vandut unui stapan de zombi de catre fratii sai, din pricina ca acesta a refuzat sa isi vanda cota parte din pamantul familiei. La scurt timp, Clairvius a murit "oficial" si a fost ingropat. Cu toate acestea, el a fost mai tarziu dezgropat si pus sa munceasca pe o plantatie de zahar, alaturi de alti multi zombi. Dupa ce stapanul de zombi a murit in 1964, Clairvius a haladuit de-a lungul si latul insulei, intr-o transa psihotica, timp de 16 ani. Medicamentele care ii indusesera psihoza incepeau, treptat, sa isi piarda efectul. In 1980 s-a intalnit intamplator cu sora sa si a recunoscut-o. Ea nu l-a recunoscut, dar a convins-o de identitatea sa povestindu-i diferite momente din copilaria lor.
Dr. Wade Davis, un etnobiolog de la Universitatea Harvard, a calatorit pana in Haiti pentru a cerceta indeaproape aceasta poveste si a descoperit procedeul prin care oamenii sunt transformati in zombi. Mai intai ei sunt "ucisi" iar apoi sunt "innebuniti", pentru ca mintile lor sa fie maleabile.Adesea, un "vraci" local le da, in secret, medicamentele necesare.
El isi "ucide" victimele cu un amestec din piele de broasca raioasa si peste-balon, pus in mancare sau frecat pe piele. Victima pare in curand sa fi murit, avand o respiratie foarte lenta si un puls slab. In Haiti oamenii sunt ingropati la foarte scurt timp dupa moarte, caldura provocand o degradare rapida a trupurilor. La cel mult 8 ore de la ingropare, corpul trebuie dezgropat, altfel victima va muri prin asfixiere.
Victimele sunt apoi "innebunite" prin hranirea fortata cu o pasta facuta din ciumafaie (planta erbacee medicinala foarte toxica). Ciumafaia rupe orice legatura cu realitatea, stergand toate amintirile recente, astflael incat un zombi nu stie ce zi este, unde se afla si nici cine este. Zombi, aflati acum intr-o stare semi-permanenta de delir psihotic, sunt vanduti pe plantatiile de zahar drept sclavi.
 Totul seamana cu medicamentul "soma" despre care Aldous Huxley scrie in cartea sa "Brave New World", mai putin partea cu fericirea.

Sursa: "Mari mituri spulberate" (Dr. Karl Kruszelnicki) 
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: dauina din Marți, 28 August 2012, 23:29
Van Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii lui. Şi acesta fratelui lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să                      picteze peste 800 de tablouri.                                               
                                                                             
In 1954, Jimmy Denny, managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe Elvis Presley după un singur concert. I-a spus: "Nu vei ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus camioane".                                                                   
                                                                             
Beethoven a fost considerat de către profesorii săi "fara nici o şansă ca şi compozitor". Nu i-a ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind complet surd.                                       
                                                                             
Albert Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la 7. Una din profesoare l-a descris ca fiind "încet la minte,                nesociabil şi pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti". A fost exmatriculat de la şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă puţină mate - nu?                                                           
                                                                             
Michael Jordan şi Bob Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a liceului. Jordan spunea:" Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea am reuşit."                                                                     
                                                                             
Un expert spunea despre Vince Lombardi că: "Posedă cunoştinţe minime despre fotbal şi o totală lipsă de                                       motivaţie."                                                                 
                                                                           
In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei agenţii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, "Mai bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ". Sunt sigură că ştiţi că Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum cine are habar cine e Emmeline Snively?                                           
                                                                             
Winston Churchill a rămas repetent când era in clasa a 6-a. De fiecare dată când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de ani şi a devenit Prim-ministru. El a scris mai târziu: "Never give in, never give in, never, never, never, never - in nothing, great or                   small, large or petty - never give in except to convictions of honor and good sense. Never, Never, Never, Never give up."                                                                         
                                                                           
Sigmund Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors                       la biroul lui şi a continuat să scrie.                                       
                                                                           
Charles Darwin a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost spus, de către tatăl său: "Nu-ţi pasă de nimic înafara de prins câini şi şobolani." În biografia lui, Darwin a scris: "Am fost considerat de tatăl meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, de fapt                     
chiar mai jos decât standardul mediu de inteligenţă." Cu siguranţă, a evoluat.                                       
                                                                             
Profesorii lui Thomas Edison  spuneau despre el că "e prea prost ca să înveţe ceva". A fost concediat de la primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator, a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşi să inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000 de ori, Edison a spus: "Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o                         invenţie cu 1000 de paşi."                                                   
                                                                             
Walt Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să                           
construiască Disney Land-ul. Dealtfel, Propunerea parcului a fost refuzată pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.                                                                     
                                                                           
La 21 de ani, actriţei franceze Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică pentru a face un film. A respirat adâng şi şi-a zis "În regulă. Atunci cred că trebuie să fac totul în felul meu". După ce a făcut 100 de filme, în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările de-a lungul                             Activităţii.                                                                 
                                                                             
Charlie Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din Hollywood, pantonima sa fiind considerată un nonsens.                                                                                      Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus acestuia că n-are voce şi că nu poate să cante deloc. Părinţii vroiau ca el să devină inginer.                             
                                                                           
Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat "Domnule Casals, aveţi 95 de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari                         
violocenlişti din toate timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?" Domnul Casals i-a răspuns:"Pentru că încă cred că fac progrese."                                       
                                                                                                                                       
 
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Duminică, 02 Septembrie 2012, 20:19
Interesant... dar dupa atata Reality show in direct in Delta, nu stiu cum, da' mi-a pierit oarecum apetitul pentru dezbateri online...  |o
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Luni, 03 Septembrie 2012, 10:19
Caroline, te cred şi te înţeleg foarte mult.  :)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Matei din Miercuri, 05 Septembrie 2012, 11:38
Interesant... dar dupa atata Reality show in direct in Delta, nu stiu cum, da' mi-a pierit oarecum apetitul pentru dezbateri online...  |o

wassup, sis? :)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Miercuri, 05 Septembrie 2012, 14:53
wassup, sis? :)

Wath's up is ca eu nu prea pot trai (pot supravietui, da' nu se pune) fara contactul cu umanitatea. Direct. Si am impresia ca Gigi (chiar daca nu si-a propus asta ca target cand a inventat SC) a atins un punct critic: intalnirile cu un scop. Ca acesta este pentru o viata, pentru cateva zile sau chiar pentru cateva momente, conteaza mai putin. Eu - ca sa particularizez - am intalnit oameni care m-au schimbat... in bine (apropos de zicala aia de pe Maxima zilei). Si dupa cum zicea cineva, e de-ajuns sa te indragostesti de viata...

  :oops: (Scuze pt.  :offtopic: )
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: iana din Marți, 25 Septembrie 2012, 00:17
Oxitocina ("hormonul atasamentului", "hormonul iubirii"), este sintetizata de catre hipotalamus si este responsabila de afectul in relatiile de cuplu sau in relatia maternala, conform unui studiu efectuat in ultimii ani.   

http://www.dcnews.ro/2011/12/oxitocina-hormonul-care-poate-salva-relatiile-interumane/ (http://www.dcnews.ro/2011/12/oxitocina-hormonul-care-poate-salva-relatiile-interumane/)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: steliana din Marți, 25 Septembrie 2012, 08:20
În publicaţia "Sănătatea de azi", se menţioneză faptul că după mesele bogate, ne scade auzul şi nu mai percepem sunetele din jur cu aceeaşi acuitate. Ba chiar atenţia se reduce considerabil. Ai grijă ce mânănci la serviciu!

acesta este si scopul "ratiei" practicat in actiunile de lupta si supraveghere  ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Marți, 25 Septembrie 2012, 19:24
Nici nu e recomandat, biologic, sa abuzezi de functiile exterioare sau cognitive dupa masa, atunci cand organismul schimba lista de prioritati in favoarea functiilor inconstiente, interne, pentru o digestie eficienta. Daca nu-i dam voie, el percepe asta ca stres si se pune repede in pozitie de lupta, digestia avand de suferit. Cei mai longevivi si sanatosi oameni sunt in tarile in care exista o pauza de siesta la pranz de una-doua ore. Cu alte cuvinte, am putea invata ceva de la corpul nostru: one thing at a time. ... ceea ce nu prea se potriveste cu dezideratul multitasking...  :-[
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: luciamanta din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 16:20
   Stiati ca ficatul produce 80% din colesterolul din corp? Tot el proceseaza si asigura eliminarea surplusului. Daca la analize colesterolul total ti-a iesit mai mare de 200 mg/dl, una dintre cauze poate fi suprasolicitarea ficatului.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 19:43
... din cauze total independente de consumul alimentelor cu colesterol, cum ar fi: stresul, excesul de medicamente, fumatul, alcoolul etc.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Matei din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 21:19
   Stiati ca ficatul produce 80% din colesterolul din corp? Tot el proceseaza si asigura eliminarea surplusului. Daca la analize colesterolul total ti-a iesit mai mare de 200 mg/dl, una dintre cauze poate fi suprasolicitarea ficatului.

si dupa luciamanta (am aflat dintr-o postare de-a ta de astazi ca ai fi mihaela manta si astfel am elucidat indoiala in legatura cu id-ul tau de pe forum :)), am aflat de la caro:

... din cauze total independente de consumul alimentelor cu colesterol, cum ar fi: stresul, excesul de medicamente, fumatul, alcoolul etc.

alimente cu colesterol, nu cine stie ce; exces de medicamente: nu iau nici un fel de medicament; fumat: nu; alcool: nu; stress: da; daca mai bifam un nu aici la o alta rubrica  ;), probabil cineva nu ar mai fi rabdat si ar fi zis "da' pentru ce mai traiesti, omule?";  pe langa cele mentionate de caro, mai e una: bagajul genetic.
in plus se spune ca barbatii nu prea au tendinta de a avea colesterolul mare... si totusi.

btw, caro, faina bulboana din avataraul tau! :) ma cam ia ameteala privind-o!
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: steliana din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 21:30
btw, caro, faina bulboana din avataraul tau! :) ma cam ia ameteala privind-o!

se numeste energie iar Caro se minuneaza de efectul "bulboanei"   ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 21:32
Da, Stel, si pe mine ma ia ameteala... privindu-ma.  ;D

Bagajul genetic este un potential, nu un dat. Putem contine gene care sa ne predispuna pe linie familiala la colesterol marit, pe care sa nu le activam niciodata. Sau putem sa nu avem predispozitie, si totusi sa avem colesterol marit. Am uitat un motiv: colesterolul este legat si de ciclul de formare a hormonilor sexuali din cortzon. Altfel spus, acelasi hormon numit cortizol sau hormon de stres poate fi corelat atat cu stresul, cat si cu cresterea colesterolului. In fond, e o adaptare a organismului: in conditii de stres, tinde sa directioneze rezervele calorice grase circulante pentru "lupta" si mai putin pentru reproducere.  ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: micaela din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 21:41
Da, Stel, si pe mine ma ia ameteala... privindu-ma.  ;D

Bagajul genetic este un potential, nu un dat. Putem contine gene care sa ne predispuna pe linie familiala la colesterol marit, pe care sa nu le activam niciodata. Sau putem sa nu avem predispozitie, si totusi sa avem colesterol marit. Am uitat un motiv: colesterolul este legat si de ciclul de formare a hormonilor sexuali din cortzon. Altfel spus, acelasi hormon numit cortizol sau hormon de stres poate fi corelat atat cu stresul, cat si cu cresterea colesterolului. In fond, e o adaptare a organismului: in conditii de stres, tinde sa directioneze rezervele calorice grase circulante pentru "lupta" si mai putin pentru reproducere.  ;)
se leaga toate: stresul, suferinta ficatului, cresterea colesterolului si... depresia care e provocata si ea de secretia de cortizol a suprarenalelor...
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: steliana din Miercuri, 26 Septembrie 2012, 21:55
Da, Stel, si pe mine ma ia ameteala... privindu-ma.  ;D

schimba sensul, arunca o aluna, si pacaleste colesterolul  ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: dauina din Luni, 22 Octombrie 2012, 15:21
Pentru a scăpa de sete, pentru a te răcori și pentru a bea ceva bun, urmează sfaturile de mai jos, prezentate de specialiștii nemţi în ziarul Bild. Unele dintre băuturile prezentate nu numai că sunt bune la gust, dar te pot scăpa chiar și de cancer

.1. Cacao - este bună pentru piele. Dacă bei cacao regulat cu siguranţă vei avea pielea pe cât de hidratată trebuie, pentru a nu se usca. Este necesară o cană de 200 ml pe zi, cu lapte degresat și cât mai puţin zahăr sau chiar deloc.

2. Vinul - te slăbește. Cu un consum moderat de vin, slăbești. De asemenea, vinul previne apariţia aterosclerozei. Cantitatea recomandată este de 1 pahar pe zi, nu mai mult de un litru pe săptămână. Important: două zile pe săptămâna nu se consumă pentru a nu da dependenţă.

3. Sucul de rodie - stimulează fluxul de sânge. Conţinutul ridicat de polifenoli din rodie stimulează circulaţia sângelui în vasele fine, cum ar fi inima. Cantitate sănătoasă: un pahar mare pe zi.

4. Lapte - protejează împotriva hipertensiunii arteriale. Persoanele care beau lapte degresat regulat au un risc mai mic de hipertensiune arterială. Cantitatea sănătoasă: până la două pahare mari pe zi.

5. Suc de Cătină - întărește nervii. Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier și mangan, blocând efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, câte două linguriţe de suc de cătină dizolvate într-un pahar mic de apă.

6. Chefir - rezolvă probleme digestive Sprijină funcţia intestinelor, previne constipaţia. Cantitatea sănătoasă: zilnic până la 1/2 litri.

7. Bere - pentru oase puternice Siliciul din în bere este necesar în construcţia și regenerarea oaselor. Când este foarte cald afară se recomandă berea fără alcool. Cantitatea: o sticlă de 0,33 l pe zi.

8. Sucul de merișor (coacăze roșii de pădure) - previne infecţiile tractului urinar Sucul de merișor te scapă de infecţiile cu stafilococul auriu. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic în fiecare zi, sub forma de suc, cu puţin zahăr.

9. Suc de roșii - protejează împotriva radiaţiilor solare Licopenul, fitonutrientul care dă roșiilor culoarea, reduce efectul nociv al razelor ultra violete penetrante. Cantitatea sănătoasă: trei pahare mici pe zi, vara chiar patru.

10. Suc de portocale - previne ateroscleroza După mesele copioase, un pahar de suc de portocale proaspăt storse împiedică formarea radicalilor liberi care distrug vasele de sânge și favorizează atacul de cord. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare de suc proaspăt stors după fiecare masă.

11. Cafea - protejează împotriva accidentelor vasculare Cofeina inhibă lipirea trombocitelor din organism, acestea fiind foarte importante atunci când este vorba de un accident vascular. Se recomandă 1-2 căni pe zi, dacă medicul nu vă interzice consumul de cafea.

12. Apa - întărește inima Apa ajută la problemele renale și urinare, în ceea ce privește indigestia, aciditatea, întărește inima, ajută circulaţia și memoria. Cantitate sănătoase: 1 pahar de apă pe oră, aproximativ 1,5 – 2 litri pe tot parcursul zilei.

13. Ceaiul negru - ajută la prevenirea bolii Alzheimer Ceaiul negru îmbunătăţește fluxul de sânge, previne rigidizarea arterelor, previne boala Alzheimer. Dar numai fără lapte! Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.

14. Ceaiul verde - protejeaza împotriva cancerului Conţine polifenoli care stimulează regenerearea celulelor și a ţesuturilor. Ajută și împotriva cariilor dentare. Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.

15. Suc de morcovi - face pielea frumosă Beta carotenul și vitamina A din morcov întărește sistemul imunitar, accelerează bronzul natural, proteja împotriva razelor UV, ajută pielea uscată. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mic pe zi.

16. Oţet de mere - ajută la detoxifierea organismului Conţine minerale (magneziu, potasiu, calciu) stimulând metabolismul celor care au probleme cu greutatea. Detoxifiază organismul și ajută activitatea intestinelor. Cantitatea sănătoasă: 1 lingură de oţet de mere în fiecare zi, într-un pahar mare de apă.

17. Suc de nucă de cocos – păstrează echilibrulo corpului Nu are calorii și ajută organismul să păstreze un echilibru acido-bazic, reducând acidul uric, detoxifică organismul. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mare pe zi.

18. Apa de ghimbir – bună împotriva simptomelor de greaţă Conţine beta caroten, calciu, fier, zinc și uleiuri preţioase. Stimuleaza circulaţia, ajută la ameliorarea durerilor, diminuează efectul de greaţă, ajută împotriva indigestiei. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mare pe zi.

19. Băutură din grâu fermentat – bună pentru piele Este plină de minerale, fibre, vitamine și enzime. Întărește intestinele, ajută sistemul imunitar, îmbunătăţește rezultatele testelor de sânge și este bună pentru piele. Conţine doar 5 calorii pe litru. Cantitea sănătoasă: 1-3 pahare mici pe zi.

20. Sucul de sfeclă roșie - ajută împotriva anemiei Mineralele valoroase (magneziu, cupru) stimulează apetitul, intensifică fluxul bilei și protejează împotriva radicalilor liberi. Ajută, de asemenea, împotriva anemiei. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mic pe zi.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: iulia Coros din Luni, 22 Octombrie 2012, 15:51

Pe langa faptul ca ofera substante nutritive esentiale, echilibreaza si stimuleaza energia organelor, imbunatatindu-le capacitatea de asimilare si utilizare a nutrientilor,  patrunjelul

1. Ajută splina şi stomacul, îmbunătăţind digestia şi prevenind astfel balonările şi indigestia. Grăsimile şi proteinele sunt mai uşor digerate.
2. Ajută ficatul, hrănind astfel sângele şi fluidele corpului.
3. Ajută rinichii, ajutând la dizolvarea pietrelor la rinichi.
4. Are efecte antitumorale puternice, având capacitatea de a opri dezvoltarea tumorilor.
5. Ajută uterul, îmbunătăţeşte nivelul de estrogen şi reface circulaţia sangvină a uterului.
6. Stimulează sistemul imunitar, datorită conţinutului extrem de bogat în vitamina C, betacaroten, vitamina B12, clorofilă şi acizi graşi esenţiali.
7. Previne retenţia de apă în ţesuturi.
8. Purifică sângele şi contribuie la detoxifierea organismului.
9. Stimulează funcţia tiroidiană.
10. Are proprietăţi laxative. În cazurile de constipaţie acţioneaza blând, fără efecte secundare.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: iulia Coros din Luni, 22 Octombrie 2012, 15:54
Oricât de neaoş ar părea, mujdei vine din franceză, de la mousse d’ail (spumă de usturoi). Să nu vă mai prind, aşadar, spunând “mujdei de usturoi”. :2funny:
 
Cravata a fost iniţial croată, fiindcă o purtau mercenarii croaţi din armata lui Ludovic al XIII-lea, pe la o mie şase sute.
 
Şmecher vine din germană, de la Schmecker, care era degustătorul de vinuri. Actualii şmecheri, săracii, nu fac diferenţa între Veuve Clicquot şi căpşunică de Vârteşcoiu.
 
Chirpiciul vine tocmai din Persia, unde însemna cărămidă.
 
A dezmierda vine din latină, de la dismerdare, adicătelea a şterge la fund. Pentru că mamele pruncilor lui Traian aşa-şi dovedeau afecţiunea.
 
Oraşul Giurgiu se chema pe vremuri San Giorgio, că-l înfiinţaseră nişte genovezi aventuroşi care făceau comerţ. Tot mai bine decât oraşul de vis-ŕ-vis, care s-a transformat din Sexaginta Prista în Ruse .
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Matei din Luni, 22 Octombrie 2012, 16:55
Oricât de neaoş ar părea, mujdei vine din franceză, de la mousse d’ail (spumă de usturoi). Să nu vă mai prind, aşadar, spunând “mujdei de usturoi”. :2funny:
 
Cravata a fost iniţial croată, fiindcă o purtau mercenarii croaţi din armata lui Ludovic al XIII-lea, pe la o mie şase sute.
 
Şmecher vine din germană, de la Schmecker, care era degustătorul de vinuri. Actualii şmecheri, săracii, nu fac diferenţa între Veuve Clicquot şi căpşunică de Vârteşcoiu.
 
Chirpiciul vine tocmai din Persia, unde însemna cărămidă.
 
A dezmierda vine din latină, de la dismerdare, adicătelea a şterge la fund. Pentru că mamele pruncilor lui Traian aşa-şi dovedeau afecţiunea.
 
Oraşul Giurgiu se chema pe vremuri San Giorgio, că-l înfiinţaseră nişte genovezi aventuroşi care făceau comerţ. Tot mai bine decât oraşul de vis-ŕ-vis, care s-a transformat din Sexaginta Prista în Ruse .

cand o sa vreau sa fiu smecher, o sa port cravata in casa mea din chirpici, din Giurgiu si o sa va invit la o portie de cartofi prajiti cu mujdei (era sa zic de usturoi dar mi-am amintit ca a zis iulia ca nu vrea sa ne mai prinda vorbind asa :)).  iar cand va veni vorba de dezmierdat, sa se dezmierde fiecare cum poate si i-o veni la indemana.  ;)

multam saru'mana iulia!
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: micaela din Luni, 22 Octombrie 2012, 21:21
cand o sa vreau sa fiu smecher, o sa port cravata in casa mea din chirpici, din Giurgiu si o sa va invit la o portie de cartofi prajiti cu mujdei (era sa zic de usturoi dar mi-am amintit ca a zis iulia ca nu vrea sa ne mai prinda vorbind asa :)).  iar cand va veni vorba de dezmierdat, sa se dezmierde fiecare cum poate si i-o veni la indemana.  ;)

multam saru'mana iulia!

oltean?  :)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Matei din Luni, 22 Octombrie 2012, 22:29
oltean?  :)

aoleu, mi-ai vazut prazul! :)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: micaela din Luni, 22 Octombrie 2012, 23:16
aoleu, mi-ai vazut prazul! :)
pai daca il scosesi prin chirpiciul de Giurgiu, bre. ;D
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: deli_a din Marți, 23 Octombrie 2012, 10:57
... am putea invata ceva de la corpul nostru: one thing at a time. ... ceea ce nu prea se potriveste cu dezideratul multitasking...  :-[
mi-ar place o extindere a miscarii "slow-food"... si tanjesc dupa "slow-living"-ul de la bunici... :bully:
Cat despre "multitasking"-ul care ne omoara cu zile, incerc sa fiu cat mai convingatoare cand zic: ia mai da-l incolo !!!  :knuppel2:  :bully:
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Marți, 23 Octombrie 2012, 15:19
Nici mie nu-mi place multitasking, da' de ce neaparat slow?! N-am putea fi doar fast one tasking at a time?  >:D
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Matei din Marți, 23 Octombrie 2012, 16:39
mi-ar place o extindere a miscarii "slow-food"... si tanjesc dupa "slow-living"-ul de la bunici... :bully:
Cat despre "multitasking"-ul care ne omoara cu zile, incerc sa fiu cat mai convingatoare cand zic: ia mai da-l incolo !!!  :knuppel2:  :bully:

in ultima vreme si mie mi-e foarte dor de slow-living-ul bunicilor mei.  ei, anii, ce sa-i faci.  ;)
nu mai departe de sambata ma gandeam la acest lucru. si mie "mi-e sete de repaos".
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Nicoleta Bucuresti din Luni, 12 Noiembrie 2012, 17:58
CUM POTI AVEA O BATRANETE FRUMOASA
Un eseu cutremurator. Materialul este preluat de undeva. Autoarea este anonima, dar fiecare dintre noi poate scrie ceva asemanator. Noua ne este frica sa vorbim despre batranete sau despre moarte. Dar ele vin, oricum. Nu-i mai bine sa ne pregatim, sa vorbim despre asta, sa  intrebam, sa primim raspunsuri, sa dam sfaturi daca deja am ajuns la o varsta a intelepciunii...
"Cine nu are batrani, sa si-i cumpere"...
Cine nu mai are parinti, i-a venit randul...
Totul e atat de simplu!
 
Sfaturi pentru o bătrânețe fericită 
Am scris mai jos câteva gânduri de care aş vrea să ţin cont în viitor şi care mă gândesc că poate vor fi de folos cuiva…sau măcar să invite la reflecţie…
 
Ideile sunt de-a valma, aşa cum mi-au venit în minte. Deci, ce am învăţat îngrijind pe Frau Hildegard (82) şi Herr Helmut (87) timp de două luni în Germania:
 
1. Că trebuie să te ingrijeşti de venitul tău la bătrâneţe încă de pe vremea cănd poţi s-o faci. Cheltuielile, deşi scad la batranete pe de-o parte (nu mai cumperi atatea haine, nu mai călătoreşti atât de mult, nu mai pleci în concediu, copiii sunt pe picioarele lor), cresc mult pe de alta parte (medici, medicamente, deplasări, meşteri pentru reparaţii, ajutor menaj).
2. Că trebuie să ai lucruri de calitate în casă şi cât eşti încă în putere să pui totul la punct pentru urmatorii 20 ani (instalaţii sanitare, electrice, electrocasnice, acoperiş, gard, mobilă etc).
3. Că trebuie să faci eforturi permanente să fii la curent cu tehnologia (pe cât posibil). E greu să ai 80 ani şi să nu ştii să foloseşti un telefon mobil, să butonezi o telecomandă, să foloseşti un bancomat...
4. Că trebuie să te ai bine cu vecinii.
5. Că trebuie să ai prieteni buni şi de nădejde, că trebuie să fii tu un bun prieten. Să-i suni, să vă întâlniţi, să organizaţi acţiuni comune. Să-i feliciţi la aniversări şi să le faci cadouri simbolice.
6. Că trebuie să fii cât mai activ. Dacă laşi garda jos puterile tale vor scădea foarte rapid.
7. Că trebuie să-ţi dezvolţi ai o paletă largă de hobby-uri şi de activităţi extraprofesionale încă de pe-acum, cât eşti încă valid şi trebuie să iei în calcul că bătrâneţea aduce cu ea multe neputinţe pe diverse planuri. Dacă toată viaţa ai citit sau ai privit la tv, dacă ajungi sa-ţi pierzi vederea eşti terminat. Ziua trece îngrozitor de greu privind în tavan.
8. Că e înţelept să te îngrijeşti cât eşti în putere să achiziţionezi aproape de casă o palmă de pământ pe care s-o poţi lucra, să ai un pom, să faci mişcare, să te simţi util, să ai o legumă sau un fruct proaspăte şi sănătoase.
9. Adună amintiri frumoase. Rânduieşte-le frumos în albume sau cutii. Completeză un jurnal cu evenimentele şi scrie câteva rânduri despre ele. Acum nu realizezi ce vor însemna ele atunci.
10.Împacă-te cu copiii tăi . Respectă-le alegerile, încurajează-i mereu şi roagă-te să le fie bine.
11.Fă eforturi permanente să faci să fie armonie şi înţelegere în familie. Respectul şi toleranţa să fie cuvinte de ordine. Vine vremea când doar ele vor mai conta.
12.Îngrijeşte-te de sănătate cât mai bine. Impune de pe-acum un stil de viaţă şi o alimentaţie cât mai sănătoase: cât mai multă apă, cât mai multe alimente neprelucrate termic, cât mai puţină carne, „sare, zahăr şi grăsimi” cu moderaţie, ulei de măsline, miere de albine, mese la ore fixe, bioritm, mişcare, sport, prieteni, activităţi sociale, hobby-uri, curăţenie (trup şi casă), activităţi mentale și lista e lungă. Fă-ţi o dantură de calitate.
13.Descotoroseşte-te de ce nu ai nevoie în casă. Evită să aduni lucruri care nu-ţi vor folosi  nicodată.
14.Începe să fii econom. Nu risipi fără rost resursele.
15.Dacă îţi vei construi o casă ia în calcul eventualitatea că poţi trăi cel puţin 90 ani şi că un sfert din viaţă puterile tale nu vor fi nici pe departe cele de acum. N-o fă mare. Copiii cresc repede şi-şi iau zborul. Dacă totuşi vrei o casă mare şi-ţi poţi permite, proiecteaz-o în aşa fel încât, fie să poţi locui cu copiii şi familiile lor (lucru puţin probabil), fie să poţi închiria o parte din casă fără să fii deranjat sau să deranjezi sau, de ce nu, să oferi găzduire contra ajutor menajer. Dacă poţi, mai bine investeşte într-o a doua locuinţă ce poate fi inchiriată sau dăruită copiilor.
16.Nu te gândi să te muţi la pensie la ţară decât dacă ai confort (apă, gaz), căi de comunicaţii bune şi un oraş aproape şi doar dacă ai crescut la ţară. Altfel, o schimbare prea radicală după pensionare va fi greu de asimilat. Primii ani îţi va fi bine dar apoi va începe să-ţi fie greu.
17.Gândeşte-te că la pensie va trebui să ai cu ce-ţi umple timpul. Învaţă să pictezi, să bricolezi, să grădinăreşti…orice îţi poate umple timpul şi, de ce nu, să-ti aducă un venit.
18.Învaţă să acorzi primul ajutor, să faci injecţii şi masaj terapeutic.
19.Fii îngăduitor cu cei vârstnici şi neajutoraţi. Ei nu vor să fie aşa…Nu vor să fie neputincioşi, ursuzi, nefolositori. Dacă nu-i poţi ajuta într-un fel sau altul, măcar nu te mai supăra pe ei când îţi încurcă treburile în goana ta zilnică.
20.Fii cât mai apropiat cu părinţii tăi. Dacă eşti departe de ei sună-i cât mai des, lasă-i să te cicălească fără să te enervezi, ascultă-le aceeaşi intâmplare spusă şi data trecută. Când mergi în concediu nu te du ca musafir, pune în portbagaj trusa cu scule şi pune la punct ce e de reparat, ajută-i, cumpără-le ce le trebuie sau ştii tu că le-ar uşura bătrâneţile.
 
Lista o poate completa fiecare cu ce mai întâlneşte pe parcurs. Din fericire avem mulţi bătrâni în jur şi multe exemple bune şi rele de învăţat din ele. Nu ne putem plânge nimanui mai târziu spunând că n-am ştiut.
 
Ideea e simplă…dacă nu începi să faci nimic din toate acestea încă de pe-acum…vei fi condamnat la o bătrâneţe nefericită.


Dr. Adrienne Kozan-NaumescuAssociate ProfessorHead of Department of Didactic of ChemistryFaculty of Psychology and Science of EducationUniversity "Babes-Bolyai" of Cluj-Napoca

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Nicoleta Bucuresti din Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 15:04
RCA - Sistemul bonus-malus tradus


Cred ca ai mai citit si prin alte parti ca  sistemul bonus malus e format din 14 clase de Bonus (adica de reduceri) si 8 clase de Malus (adica penalizari). Atunci hai sa le intelegem! Daca te uiti pe RCA-ul tau de acum vei vedea ca in partea stanga jos iti e scris “B/M :” si apoi clasa ta actuala. Daca scrie B0 inseamna ca atunci cand ai incheiat RCA-ul nu ai primit nici o reducere din sistemul Bonus Malus. Asta se intampla numai cand masina e proaspat inmatriculata si nu ai mai fost cuprins in sistem cu alta masina. La fiecare reinnoire a asigurarii RCA vei urca pe clasa de bonusuri pana la B14 care inseamna o reducere de 50% din tariful asiguratorului.
 
 Cum a inceput totul ?
 Din nevoia de penalizare a soferilor pagubosi si rasplatirea a celor atenti in trafic. Sistemul a fost gandit si regandit cativa ani pana la implementarea sa in 01.01.2010. Aproape toate masinile in acel an au avut ca si clasa de start clasa B0. Multe au sarit la B1 si B2 iar altele la M4, M6 si M8, in functie de cate daune au avut in 2009. A existat si o parte din masini care nu au plecat de la B0 pentru ca nu erau gasite deloc in CEDAM (serii de sasiu introduce gresit in baza de date) si abia atunci treceau la B0 si erau pentru prima data cuprinse in sistemul bonus-malus.
Cum sar din clasa in clasa ?
Simplu ! Sa zicem ca ai B0 acum si iti faci RCA-ul pe 6 luni si nu ai daune. Pentru acest lucru vei urca de la clasa B0 care nu iti ofera nici o reducere la clasa B1 care iti ofera o reducere din pretul RCA al asiguratorului de 5%. Daca iti faci pe 12 luni vei urca la clasa B2, adica 10% reducere.
Prin urmare : fara daune, la reinnoirea pe 6 luni urci o clasa si doua clase la reinnoirea pe 12 luni.
Dar sa zicem ca ai folosit RCA-ul tau in anul anterior (2010). Sa mai zicem ca ai avut B0 pe polita precedenta. Cand te vei duce s-o reinnoiesti vei fi gasit in CEDAM cu clasa anterioara B0 si pentru ca apari si cu o dauna te va duce la M4 (30% majorare din tariful RCA). Cand clasa ta incepe cu “M” inseamna ca ai fost penalizat pentru o dauna (sau mai multe).
Cat timp platesc pretul majorat ?
Pai asta depinde de clasa bonus-malus la care esti. Luam, pentru lamurire, cazul in care ai acum M4 pe RCA. La prima reinnoire pe 6 luni vei cobora la M3 (ceea ce inseamna 20% majorare din tariful RCA al asiguratorului) sau la M2 daca reinnoiesti pe 12 luni. Anul urmator vei simti in continuare penalizarea dar mai mica. Si o tii tot asa pana ajungi iar la B0 si apoi incepi iar sa mergi pe partea cu reducerile.
Prin urmare, la reinnoirile din 6 in 6 luni, de la M4 cobori la M3, apoi la M2, la M1 si apoi la B0 si gata cu penalizarile. La 12 luni vei cobori de la M4 la M2 si de acolo la B0. In total iti va lua 2 ani ca sa scapi de dauna si in al treilea an nu vei mai plati penalizari. Cel putin asa e in teorie, uneori practica difera.
Sfat : nu vinde masina ca sa scapi de dauna ! Iata ce scrie in lege :
(2) În cazul înstrăinării/radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou-dobândit se face pornindu-se de la clasa bonus-malus de care asiguratul a beneficiat anterior.
Adica daca ai M8 si vinzi masina atunci cand iti vei cumpara o alta masina vei incepe cu M8. Daca ai doua masini si cu una faci dauna sistemul te taxeaza numai pe masina cu care ai avut dauna, cealalta nefiind afectata. Sistemul nu este clar in legatura cu ce se intampla in cazul in care ai doua masini si o vinzi pe cea cu dauna.
 
 
Exemplu
Inca un exemplu pentru clarificarea situatiei. Sistemul bonus-malus urmeaza o schema disponibila in normele privind asigurarea obligatorie (vezi figura urmatoare). Daca acum ai B2 si iti faci RCA-ul pe 6 luni treci la B3 (14% reducere din  tariful RCA al asiguratorului) sau la B4 pentru 12 luni (18% reducere din tariful de baza al asiguratorului). Insa daca ai B2 si ai avut o dauna in anul anterior atunci scazi la M2 (10% majorare pentru dauna).
 
 Ce inseamna B0, B1, B2, B3, M4,M8 ... ?
 In spatele lor se ascund procentajele cu care pretul RCA-ului ti se va reduce sau majora :
B0 - nici o reducere, nici o majorare - daca masina e noua in sistemul bonus malus asta va fi prima ei clasa
B1 - 5% reducere
B2 - 10% reducere
B3 - 14% reducere
B4 - 18% reducere
B5 - 22% reducere
B6 - 26% reducere
si tot asa. Acum pe partea cu penalizare :
M1 - 5% penalizare
M2 - 10% penalizare
M3 - 20% penalizare
M4 - 30% penalizare
M5 - 45% penalizare
...
M8 - 100% penalizare - adica tariful iti este dublat
Completari !
In acest articol am luat in calcul cazurile in care ai avea doar 1 dauna. Sa stii ca normele reglementeaza si cazurile cu 2 daune sau 3 si mai multe. Clasele de malus se intind pana la M8. Daca ajungi sa ai M8 atunci penalizarea iti va dubla pretul RCA-ului si penalizarile te vor urmari ceva timp de acum inainte.
Cine imi stabileste clasa mea viitoare ?
Totul este informatizat si nu necesita interventia vanzatorului. Calculatorul stabileste clasa la care trebuie sa sari in functie de ce clasa ai acum in sistemul bonus-malus si in functie de despagubirile acordate din cauza ta.
Inmatriculez o masina pe numele meu. Ce clasa Bonus-Malus voi avea ?
Buna intrebare !
a) Daca e prima masina din viata ta atunci incepi cu clasa B0.
b) Daca ai avut alta masina cuprinsa in sistemul bonus-malus si ai vandut-o si alta nu mai ai atunci pleci de la clasa pe care o aveai la masina veche.
Argument din lege : Articolul 72, punctul 2 : In cazul instrainarii/radierii vehiculului asigurat, stabilirea noii clase de bonus-malus pentru un vehicul nou-dobandit se face pornindu-se de la clasa bonus-malus de care asiguratul a beneficiat anterior.
c) Daca mai ai o masina si mai inmatriculezi inca o masina (adica iti cumperi a doua ta masina), aceasta va avea clasa B0. De ce nu pleaca de la clasa celeilalte masini ? Pai, imagineaza-ti ca aveai doua masini cu doua clase BM diferite. De la care sa te plece sistemul ? In plus, fiecare masina are istoricul ei, nu il impart cu alte masini. Singura situatie cand se mosteneste e cand ai o singur masina, o vinzi si iti iei alta. Si asta numai ca sa nu fugi de eventualele penalizari pe care le-ai putea avea pe masina vanduta !
Argument din lege : Articolul 72, punctul 1 : În situatia în care un asigurat detine mai multe vehicule, sistemul bonus-malus se aplica distinct pentru fiecare vehicul în parte.
 Unde vad ce clasa bonus-malus am ?
 Nicaieri ! Cel putin CSA nu a pus la vedere un mecanism prin care poti verifica cu ce clasa apari in baza de date asa cum poti verifica daca asigurarea ta e valabila sau nu. Poate in viitor vei putea, dar deocamdata nu. Baza de date a sistemului bonus malus este accesibila numai prin intermediul softurilor asiguratorilor.
Sistemul bonus malus se aplica si persoanelor juridice ?
Da, incepand cu 01.01.2012 sistemul bonus-malus se aplica si persoanelor juridice.

In consecinta, un sofer care a provocat 3 accidente in anul anterior, indiferent de valoarea daunelor provocate, va plati din 2010 o prima RCA dubla.
Soferii care reusesc sa nu provoace accidente vor beneficia de o reducere a tarifelor standard practicate de societatile de asigurare. Cu toate acestea, acordarea de bonusuri se face intr-un ritm mult mai lent decat aplicarea penalizarilor. Pentru a beneficia de reducerea maxima de 50%, soferii trebuie sa insumeze 7 ani consecutivi – de acum inainte - fara incidente.


Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Vineri, 16 Noiembrie 2012, 09:19
Stocarea volumului imens de date produs azi, va putea fi făcut pe bucăţele de sticlă, unde pot rezista aproape la infinit

Invenţia are la bază sticla; e drept, o sticlă specială, numită sticlă de cuarţ, realizată din dioxid de siliciu de înaltă puritate. Acest material este foarte rezistent la temperaturi mari şi alte condiţiii de mediu dificile, astfel încât poate dura, fără să se degradeze, un timp foarte îndelungat - aproape la nesfârşit. Prin comparaţie, durata "vieţii" mediilor de stocare folosite în mod obişnuit azi - CD-uri şi hard drive-uri - este limitată la câteva decenii sau un secol, cel mult.

(http://i46.tinypic.com/4v25u0.jpg)

Cipurile de sticlă de cuarţ sunt rezistente la foarte multe substanţe chimice, nu sunt afectate de undele radio, de acţiunea apei şi rezistă la temperaturi înalte, de până la 1000 grade Celsius şi chiar la contactul direct cu flăcările, timp de cel puţin două ore, fără a suferi deteriorări.

sursa: descopera.ro (http://www.descopera.ro/dnews/10133609-unde-stocam-volumul-imens-de-date-produs-azi-pe-bucatele-de-sticla-unde-pot-rezista-aproape-la-infinit)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: rocky din Miercuri, 28 Noiembrie 2012, 20:14
http://www.bootsnall.com/articles/09-05/bone-churches-europe.html (http://www.bootsnall.com/articles/09-05/bone-churches-europe.html)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Mari_a din Miercuri, 28 Noiembrie 2012, 20:42
Am vazut si la noi - sa fi fost prin 1994 - cranii, femururi, tibii si peronee  :o  pe altarul bisericii din Caraorman. Dar erau doar cateva, nu atat de multe ca in cele din articolul de mai sus!
(http://i50.tinypic.com/11ag3tu.jpg)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: rocky din Joi, 29 Noiembrie 2012, 00:14
la noi mai este osoarul de la minastirea neamt daca tin bine minte, dar f mic ca dimensiuni fata de locatiile din articol
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Joi, 29 Noiembrie 2012, 10:12
mai e osuarul din mausoleul de la marasti.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Mari_a din Joi, 29 Noiembrie 2012, 11:10
Da, monumente de genul asta sunt si la noi. Insa eu n-am inteles semnificatia osemintelor umane pe altarul bisericii... Nu-mi mai amintesc explicatia pe care am primit-o atunci (ca iezista una, o sa-l intreb pe goagal...), insa fiindca ne aflam "intre ape" primul gand a fost la steagul piratilor... Or fi facut ei donatii...  :-\
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Simona56 din Duminică, 02 Decembrie 2012, 14:15
Am descoperit intamplator.... M-a uimit si va arat si voua

少林寺 (http://www.youtube.com/watch?v=QZXYOo_qk2E#)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Simona56 din Duminică, 02 Decembrie 2012, 14:17
Ardeiul iute: iti vine sa crezi?

Unele dintre beneficiile pentru sanatate ale ardeiului iute sunt aproape incredibile iar reputatia acestuia este in continua crestere, in urma cercetarilor medicale. Ardeiul iute poate contribui la distrugerea celulelor canceroase din prostata, plamani, pancreas si poate opri un atac de cord in maxim 30 de secunde. Ardeiul iute face parte din familia capsicum, si este cunoscut sub denumirea de capsicum annuum. Ardeiul iute ajuta la stimularea metabolismului, prin actiunea pe care o are asupra structurii venoase.
Beneficiile pentru sanatate Nu este nimic mai uimitor decat efectele pe care ardeiul iute le are asupra sistemului circulator, cum ar fi alimentarea elementelor vitale din structura celulara a capilarelor, venelor, arterelor si ajutorul oferit pentru echilibrarea tensiunii arteriale. De aceea, ardeiul iute este unul dintre cele mai potrivite remedii pentru hipertensiunea arteriala, curata arterele si contribuie la diminuarea valorilor colesterolului rau sau a trigliceridelor. Avand in vedere ca bolile cardiovasculare sunt ucigasul numarul unu la nivel mondial, proprietatile ardeiului iute sunt deosebit de importante.
Ardeiul iute este benefic atat pentru stomac cat si tractul intestinal deoarece stimuleaza miscarea peristaltica a intestinului, ajuta la eliminarea fecalelor si contribuie la reconstructia tesutului din stomac facilitand vindecarea leziunilor stomacale si ulcerelor intestinale. Atunci cand se consuma ardei iute, acesta declaneaza o senzatie de caldura in tot corpul, din acest motiv chiar a fost una dintre plantele recomandate in caz de degeraturi. Usturator si picant, ardeiul iute este adaugat in diverse feluri gustoase de mancare din intreaga lume. Iuteala este determinata de o concentratie ridicata de capsaicina, studiata pentru utilizarile ei pe scara larga de la reducerea efectelor durerii, beneficii cardiovasculare precum si capacitatea de a preveni aparitia cancerului. Capsaicina are un rol esential in deschiderea si drenarea pasajelor nazale congestionate. In plus, alaturi de continutul ridicat de capsaicina, ardeiul rosu este o sursa excelenta de vitamina A, prin concentratia de carotenoizi pro-vitamina A, inclusiv beta-caroten. Beta carotenul este nu doar un antioxidant puternic, ci poate fi convertit in organism in vitamina A, un nutrient esential pentru sanatatea tuturor tesuturilor epiteliale (cele care captusesc toate cavitatile corpului, inclusiv tractul respirator, gastro-intestinal si tractul reproductiv). Beta-carotenul poate fi util in reducerea simptomelor astmului, osteoartritei si artritei reumatoide. In plus, activitatea sa antioxidanta contribuie la prevenirea daunelor radicalilor liberi care pot determina ateroscleroza, cancer de colon diabet zaharat si alte complicatii, cum ar fi leziuni ale nervilor si boli de inima.
Lupta impotriva inflamatiei Ardeiul iute contine capsaicina, care incalzeste corpul si este un inhibitor puternic al substantei P, o neuropeptida asociata cu procesele inflamatorii. Cu cat este mai iute un ardei, cu atat contine mai multa capsaicina. In prezent se studiaza efectele capsaicinei ca tratament pentru tulburarile fibrelor nervoase senzoriale, inclusiv dureri asociate cu artrita, psoriazis si neuropatie diabetica. Atunci cand animalele injectate cu o substanta care provoca artrita inflamatorie au fost hranite cu alimente care contineau capsaicina, debutul artritei a fost intarziat si inflamatia a fost redusa in mod semnificativ.
Ameliorarea pe cale naturala a durerii Capsaicina aplicata local, s-a demonstrat in urma studiilor, ar fi un tratament eficient pentru durerile de cap si cele provocate de osteoartrita. Multe dintre studiile care se refereau la gestionarea durerii cauzate de neuropata diabetica, au enumerat beneficiile aplicarii locale a capsaicinei si rolul ei in atenuarea durerii asociate cu aceasta conditie. In urma unui studiu de amploare, pacienti cu psoriazis au folosit preparate topice care contineau fie capsaicina fie placebo. Cei din prima categorie au raportat o imbunatatire semnificativa a simptomelor. Principalul effect secundar ar fi resimtirea unei senzatii de arsura in zona aplicata.
Beneficii cardiovasculare Ardeiul rosu iute, s-a dovedit a reduce nivelul colesterolului din sange, a trigliceridelor si agregarea plachetara, crescand in acelasi timp capacitatea organismului de a dizolva fibrina, o substanta cu rol important in formarea cheagurilor de sange. Oamenii care consuma din belsug ardei iute, au sanse mai mici de a face atac de cord, accident vascular cerebral sau embolie pulmonara.
Ardeiul iute amelioreaza sinusurile congestionate Capsaicina nu reduce doar intensitatea durerii cii stimuleaza fluidizarea secretiilor de mucus din plamani sau fosele nazale. Capsaicina este similara cu un compus care se regaseste in multe remedii pentru raceala, cu rol in ameliorarea congestiei nazale, diferit fiind doar timpul de actiune (capsaicina actioneaza mult mai repede). Un ceai cu ardei iute stimuleaza rapid scurgerea mucoaselor din pasajele nazale, ameliorand nasul infundat si congestionat.
Stimuleaza imunitatea Ardeiul iute de culoare rosu aprins are un continut ridicat de betacaroten sau provitamina A. Doua lingurite de ardei iute pisat, furnizeaza 47% din valoarea zilnica de vitamina A cu rol important in lupta anti-infectie si esentiala pentru sanatatea tesuturilor epiteliale, inclusive membranele mucoase care acopera pasajele nazale, plamanii, tractul intestinal si cel urinar. De asemenea, vitamina A este prima linie de aparare impotriva agentilor patogeni, invadatori.
Prevenirea ulcerului gastricArdeiul iute are o reputatie negativa si nemeritata de a contribui la aparitia ulcerului gastric. Nu doar ca ardeiul iute nu provoaca ulcerul gastric ci chiar poate ajuta la prevenirea acestuia prin distrugerea bacteriilor care pot fi ingerate stimuland in acelasi timp celulele mucoasei stomacului sa secrete sucuri de protectie, care impiedica formarea ulcerului. De fapt, consumul de ardei iute este asociat cu diminuarea riscului de ulcer gastric.
Pierderea kilogramelor
Caldura care este resimtita de catre o persoana in urma consumului de ardei iute este energie care rezulta in urma arderii caloriilor. Chiar si ardeii rosii contin substante care contribuie la termogeneza si la consumul de oxigen chiar si mai mult de 20 de minute dupa ce sunt consumate.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Luni, 03 Decembrie 2012, 09:21
Am descoperit intamplator.... M-a uimit si va arat si voua


Fac atatea antrenamente inaintea spectacolelor  incat dau impresia ca totul este extrem de usor si la ei nu exista "gravitatie".  :)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Miercuri, 05 Decembrie 2012, 22:47
Curiozităţi despre Moş Nicolae:

- este unul dintre cei mai populari sfinţi. Dovada? Este cel mai pictat dintre toţi sfinţii (cu excepţia Sfintei Fecioare Maria);

- preoţii susţin că Sfântul Nicolae ar trebui să fie socotit adevăratul aducător de cadouri, nu Moş Crăciun;

- moaştele Sfântului Nicolae se află la Catedrala din Bari, Italia, însă o parte din mâna sfântului este păstrată la biserica Sfântul Gheorghe Nou, din Bucureşti;

- circa 800.000 de români, majoritatea bărbaţi, îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Nicolae, în ziua de 6 decembrie;

- în România, există 327.736 de persoane cu numele Nicolae şi 204.566 cu numele Nicoleta. Însă, probabil cel mai interesant nume sărbătorit astăzi este Niculăiţa. Există o singură femeie cu acest nume în întreaga ţară.

Sursa: WWW
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: steliana din Vineri, 07 Decembrie 2012, 08:53
Don Alejandro Cirilo Perez Oxlaj, este seful Consiliului National al Batranilor Maya, a 13-a generatie de lideri spirituali Quiche Maya?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Vineri, 07 Decembrie 2012, 10:52
extraordinar! n-as fi crezut.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: steliana din Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:05
extraordinar! n-as fi crezut.

 :slap: stiam! ca n-ai fi crezut  :buck2:

dar daca iti spun ca anul acesta, luna decembrie are cinci sambete, cinci duminici, cinci zile de luni ... crezi?
stiu ca ar fi extraordinar!  ;D  si asta!
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:46
e clar. vine sfarsitul lumii :'(
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: steliana din Vineri, 07 Decembrie 2012, 12:57
e clar. vine sfarsitul lumii :'(


stiai ca la "sfarsit" vei fi inconjurat de sfere luminoase si podeaua se va ondula?  ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Vineri, 07 Decembrie 2012, 13:00
da? :-\ najpa! speram ca macar la sfarsit sa fiu inconjurat de femei. usoare :thumbup:
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: steliana din Vineri, 07 Decembrie 2012, 13:09
atunci nu va mai conta "cantitatea", doar "calitatea"  ;) depinde doar de tine daca intri ... in alta dimensiune
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Sâmbătă, 15 Decembrie 2012, 12:19
Povestea codului de bare (http://www.yoda.ro/techschool/de-o-joaca-in-nisip-la-o-inventie-geniala-cum-s-a-nascut-codul-de-bare-pe-o-plaja-din-florida.htmlhttp://www.yoda.ro/techschool/de-o-joaca-in-nisip-la-o-inventie-geniala-cum-s-a-nascut-codul-de-bare-pe-o-plaja-din-florida.html)


In 1948, Norman Joseph Woodland l-a intalnit pe Bernard Silver, un student care tocmai fusese ofertat de catre un supermarket sa gaseasca o solutie pentru a putea inregistra electronic fiecare produs achizionat de clienti. Refuzat de catre decanul sau, Silver a apelat la ajutorul lui Woodland, care a vazut in aceasta idee o mina de aur.
In timp ce se afla pe plaja din Florida, Woodland a plecat de la teoria Codului Morse, care se foloseste de puncte si linii pentru a transmite informatie in format electronic, pentru ca a apoi sa inceapa sa traga linii si puncte in nisip intr-un mod similar.
Drumul codului de bare a trecut apoi din nou prin mainile celor de la IBM, care in 1971 l-au dezvoltat in laboratoarele din Carolina de Nord.

(http://i45.tinypic.com/lbf5x.jpg)

Desi extrem de folosit, codul de bare poate fi considerat astazi bunicul unui nou cod revolutionar, denumit QR (quick response) code.

 Inventat in 1994 in Japonia de catre Denso Wave, o companie din subordinea celor de la Toyota, pentru a ajuta scanarea produselor la mare viteza, acest tip de cod a devenit imediat un fenomen global
.

(http://i48.tinypic.com/6xr9jm.png)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Luni, 17 Decembrie 2012, 10:38
„Ce este dragostea?“ a fost cea mai căutată întrebare pe Google, în 2012, potrivit companiei? (http://adevarul.ro/life-style/dragoste-si-sex/ce-dragosteaa-cea-mai-cautata-intrebare-potrivit-google-1_50ce9abc596d7200910b1f0f/index.html)
Fie că ai tastat sau nu, în motorul de căutare, aceste cuvinte, cu siguranţă te-au pus pe gânduri, cel puţin o singură dată în viaţă, deşi suntem siguri că asta s-a întâmplat chiar de mai multe ori şi de fiecare dată ai mai adăugat o perspectivă propriei teorii asupra celui mai profund şi plin de nuanţe sentiment.

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Sâmbătă, 29 Decembrie 2012, 10:34
TOP Descoperiri in stiinta 2012

2012 va fi, cu certitudine, un an de referinta in stiinta. Cercetatorii din diverse domenii au reusit sa afle o multime de lucruri, incepand cu Particula lui Dumnezeu, si ajungand pana la zborul robotului Curiosity pe Marte. Iar toate aceste succese ale lor ne fac sa speculam faptul ca 2013 va fi, la randul sau, un an exceptional.

Bosonul Higgs
De aceasta particula naravasa, care s-a incapatanat pana acum sa se arate la fata, depinde toata fizica moderna, si toate teoriile recente ale fizicienilor. De existenta ei sunt legate explicatiile cu privire la evolutia Universului si nasterea stelelor si a planetelor.
In iulie, savantii de la CERN au anuntat ca sunt siguri in proportie de 99% ca au gasit particula lui Dumnezeu, sau o particula care sa se afle exact acolo unde estimeaza ei ca s-ar afla bosonul Higgs.
"Am descoperit un nou boson. Stim ca este un boson si este cel mai greu boson descoperit vreodata", spunea Fabiola Gianotti, unul dintre purtatorii de cuvant ai CERN.
Oamenii de stiinta sunt siguri in proportie de 99% ca au gasit bosonul. Asta inseamna ca prin tunelul de la Geneva se vor bombarda protoni si anul viitor, pentru ca descoperirea sa poata avea caracterul de certitudine.

ADN-ul, mediu de stocare a datelor
Uita de CD-uri, DVD-uri, SSD-uri sau HDD-uri externe. Doi baieti inteligenti de la Institutul Wyss al Harvard, George Church si Sri Kosuri, un bioinginer si un genetician, au inghesuit 700 de terabyte de date intr-un singur gram de ADN.
Cercetatorii de la Universitatea Harvard au reusit sa transforme o carte de 53.426 de cuvinte in ADN, substanta ce ofera tiparul genetic pentru toate fiintele vii. Descoperirea ar putea revolutiona informatica, pentru ca ADN-ul ar putea fi folosit ca mediu de stocare pe termen lung a informatiei.

Curiosity
Cu sufletul la gura am stat sa urmarim cum a ajuns roverul Curiosity pe Marte, apoi am facut ochi mari la fiecare semnal de la el. Si nu degeaba! Pentru ca al nostru curios de pe Marte ar fi detectat substante organice simple, care joaca un rol cheie in procesele biologice de pe Pamant.
Oamenii de stiinta sustin ca trebuie sa mai faca unele teste pentru a fi siguri de aceasta descoperire. Vor sa stie clar ca substantele organice respective provin de pe Marte si nu au fost duse acolo chiar de robotul trimis de NASA, cu alte cuvinte, vor sa afle daca nu cumva probele respective ar fi contaminate.
O astfel de informatie, daca se confirma, nu inseamna neaparat ca pe Marte avem extraterestri. Insa ne indreptateste sa speculam ca in Univers pot exista forme de viata construite dupa aceeasi structura dupa care suntem construiti si noi.
Substanta despre care cercetatorii spun ca ar fi putut fi descoperita de Curiosity pe Marte este perclorat, sare a acidului percloric (HClO4). Au existat, de asemenea, si urme de compusi pe baza de clor si de metan, compusi care contin carbon.

Molecule de zahar, la 400 de ani lumina de Pamant  
Si nu doar Marte este o planeta care ar putea avea viata. Astronomii sustin ca ar fi detectat banala substanta numita zahar la nici mai mult nici mai putin de 400 ani lumina de Pamant. Zaharul ar pluti in masa de gaz din jurul unei planete.
Aceasta descoperire nu demonstreaza faptul ca exista extraterestri. Ne spune doar ca nu e imposibil sa existe substante organice peste tot prin Univers.

James Cameron si aventura lui din adancuri
Nu trebuie sa fii om de stiinta ca sa faci ceva pentru stiinta. Ne-o demonstreaza regizorul James Cameron, pamanteanul care a vizitat cel mai adanc loc de pe Pamant: Groapa Marianelor.
Explorarea Gropii Marianelor, considerata cel mai adanc loc de pe Pamant, a durat trei ore. La bordul submarinului sau, Deepsea Challenger, James Cameron a surprins imagini incredibile de pe fundul oceanului.
Mesajul regizorului James Cameron este ca Groapa Marianelor seamana cu suprafata Lunii, dar exista totusi viata. E drept ca nu sunt monstri marini ca in filmele SF, nici bizare creaturi luminescente, ci doar amfipozi, lungi de numai 25 mm.

O noua planeta ar exista in zona intunecata a sistemului nostru solar
Astronomii ne-au anuntat, in luna mai, ca ar fi detectat o planeta noua, in zona mai intunecata a sistemului solar. Corpul ceresc ar fi prea departe de Pamant pentru a fi vazut cu telescopul.
Specialistii spun ca singurele semne ale existentei acestei planete ar fi unele anomalii intalnite in orbitele corpurilor cerecesti din Centura Kuiper, aflata dincolo de orbita lui Neptun.
Prima companie privata a trimis marfa spre Statia Spatiala Internationala
SpaceX a devenit prima companie privata care a reusit sa duca incarcatura spre Statia Spatiala Internationala. Capsula Dragon era incarcata cu jumatate de tona de mancare si de marfa. In total, cei de la NASA platesc, pentru 12 zboruri, suma de 1,6 miliarde de dolari. Pe viitor, cu naveta Falcon ar putea fi trimis si un echipaj uman.

O fetita bolnava de leucemie, vindecata cu ajutorul virusului HIV
Emma Whitehead, o copila de 7 ani, s-a vindecat de o forma grava de leucemie cu ajutorul unui virus HIV dezactivat. Fetita a participat la un program experimental pus la cale de Universitatea din Pennsylvania, SUA. La 7 luni de la tratament, fetita este in remisie. Specialistii au folosit tehnica in cazul mai multor adulti, iar rezultatele au fost fantastice si in cazul lor.
Cercetatorii, practic, elimina milioane de celule T si adauga gene noi in ele, pe care le programeaza sa distruga celule B, care sufera transformari maligne. Pana sa existe acest tratament, singura speranta a bolnavilor de leucemie era un transplant de maduva.

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013, 19:25
"Un singur spermatozoid conține echivalentul a 37,5 megabytes de informații ADN, ceea ce înseamnă că în timpul unei partide de sex se produce un transfer de date de 1.500 megabytes."

Curiozitati stiintifice:
http://www.realitatea.net/un-spermatozoid-con-ine-37-5-mega-de-date-curiozita-i-tiin-ifice-uimitoare_1084519.html (http://www.realitatea.net/un-spermatozoid-con-ine-37-5-mega-de-date-curiozita-i-tiin-ifice-uimitoare_1084519.html)

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: admin din Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013, 19:32
Pai inseamna ca noi barbatii, suntem un fel de super-computere....Cu internetul insa este mai greu.... :-[
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: steliana din Luni, 07 Ianuarie 2013, 12:28
Numele Ion vine din ebraicul Iehohanan, redus la Iohanán si inseamna “Dumnezeu s-a milostivit”,adică o formulă de mulţumire adresată Cerului de părinţii care-şi doreau foarte mult un copil. Foarte multi romani poarta numele de Ion ,forma neaosa, Ioan si Ioana ,fie ca atare, fie in diferite variante: Ionel, Nelu, Ionica, Nica, Ionut, Onut, Ionela, Nela, Ionica, Oana s. m. a., alcatuind cea mai bogata familie onomastica de la noi !
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Vineri, 11 Ianuarie 2013, 08:49
Casa care îşi schimbă forma în funcţie de starea vremii


O incredibilă casă "pliantă" se metamorfozează, putând adopta 8 configuraţii diferite, pentru a se adapta la diferite condiţii meteorologice şi chiar astronomice.

Există case special proiectate pentru clima rece, construite astfel încât să păstreze căldura, şi există case anume gândite pentru climatul cald, astfel încât să fie răcoroase chiar pe vreme caniculară.
Până acum, însă, a combina cele două concepte într-o construcţie care să se adapteze la condiţii schimbătoare de vreme s-a dovedit dificil.
Cea mai recentă reuşită în domeniu aparţine arhitecţilor britanici David Grunberg şi Daniel Woolfson, care au înfiinţat firma D*Haus pentru a promova conceptul.
Proiectul se bazează pe lucrările unui matematician englez de la începutul secolului 20, Henry Dudeney, care a explorat universul puzzle-urilor geometrice şi a inventat, printre altele, în 1903, un mod de a tăia un triunghi echilateral în patru secţiuni ce puteau fi apoi îmbinate pentru a forma un pătrat (o problemă rămasă în istoria matematicii sub numele de Haberdasher's puzzle).
Arhitecţii firmei D*Haus au văzut în această curiozitate matematică un model ce putea fi adaptat pentru proiectarea unor case adaptabile unor climate extreme şi şi-au propus să realizeze o revoluţie în arhitectură şi design, transferând modelul puzzle-ului din planul conceptual în cel fizic.

Eco-trends - LUXE.TV - Dynamic D*Haus Rotating house.mp4 (http://www.youtube.com/watch?v=FmovhYD-b9w#ws)

Aşa luat naştere proiectul casei D*Dynamic, ale cărei secţiuni - două dormitoare, un living şi o baie - se mişcă pe şine, schimbând permanent configuraţia clădirii: zidurile exterioare pot deveni pereţi interiori, pereţii de sticlă din interior devin faţade vitrate, uşile se pot transforma în ferestre, etc. Chiar şi întreaga clădire se poate roti după soare, generând în acelaşi timp energie cu ajutorul panourilor solare.
Flexibilitatea construcţiei permite adaptarea configuraţiei în funcţie de anotimp şi de momentul din zi: de exemplu, un dormitor poate fi aşezat cu ferestrele către est pentru ca ocupanţii să poată vedea răsăritul, iar apoi casa se poate roti pe parcursul zilei, astfel încât oamenii care locuiesc în ea să poată profita permanent de lumina soarelui, iarna, sau de umbră, vara.

sursa: descopera.ro
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: admin din Vineri, 11 Ianuarie 2013, 10:46
Intotdeauna am admirat fantezia si creativitatea unora. Care pentru mine personal depaseste limita de intelegere. Sunt cred setat sa fac si sa gandesc lucrurile intr-un anumit fel si tare mi-e greu sa ma rup de obisnuinta si sa fac altceva. Chiar daca pictez (normal ar fi sa am dezvoltata aceasta latura a fanteziei) consider ca sunt mai mult sablonar decat vizionar. Si tare as fi vut sa fiu un om cu fantezie artistica.. Pt asta insa mai povesteam eu pe aici pe forum, sau te ridici un pic cu picioarele de pe pamant si te lasi plutind intr-o stare de frenezie si interiorizare creativa, sau bei ceva  :giggle: sau nu ai un contact permanent cu realitatea materiala din jurul tau (nu vreau sa definesc asta ca stare psihica, pt a nu se interpreta ca sunt de parere ca oamenii de arta sunt putini nebuni...desi...).

Azi dimineata povesteam cu Samiza la o cafea despre capactitatea unor persoane cu probleme psihice chiar grave, sa picteze. Si admiteam ca daca au deprinderi, daca au o tehnica, cu fantezia este simplu. Au berechet. Stiu ca asta este chiar o terapie pt ei si cred ca daca s-ar intelege si s-ar insista pe acest tratament, punand la dispozitia lor tot ce este nevoie pt a picta, am putea vedea in galerii creatii notate cu genial.

Am sarit un pic in altceva, dar nu m-am abtinut sa nu-mi exprim aceasta parere si poate idee. Pornisem de la fantezia matematica, aplicata apoi in practica. Cine zicea oare ca anumite modele sunt pur matematice?!  :(
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Vineri, 11 Ianuarie 2013, 19:07
Ca de exemplu, Louis Wain, "pictorul pisicilor antropomorfe" (in posturi si ipostaze umane). Decoratiile foarte inflorite de fundal au fost asemanate cu arborele lui Van Gogh, despre care mai povesteam odata pe un alt topic...

http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Wain (http://en.wikipedia.org/wiki/Louis_Wain)

Si, mergand de la Wain mai departe pe net... stiati ca este o adevarata "moda" a pictorilor schizofrenici?! Afise, carti postale etc.  :o

http://au.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100903220025AAWlQC0 (http://au.answers.yahoo.com/question/index?qid=20100903220025AAWlQC0)

http://fineartamerica.com/art/paintings/schizophrenic/all (http://fineartamerica.com/art/paintings/schizophrenic/all)


Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Duminică, 13 Ianuarie 2013, 15:46
Intotdeauna am admirat fantezia si creativitatea unora.  ...

Adevarul este ca uneori sunt chiar impresionata ce pot face cei din generatia aceasta tanara care vin cu o imaginatie fantastica, cu un bagaj de informatie imens, au o perceptie novatoare asupra lucrurilor si care reusesc sa creeze noi curente, noi viziuni.  Si este partea cea mai dificila - sa te abati de le ceea ce este cunosut si sa creezi ceva nou.
Vorbeam cu unele din colege mele de atelier care sunt undeva apropiate de varsta mea si care procedeaza la fel ca mine - cauta, se inspira, adapteaza- pe cand cei tineri vin cu idei si tehnici noi, surprinzatoare, pe care le transpun in practica intr-o clipa. E ceva natural pentru ei, acea imaginatie impresionanta si viziune a modernului. 
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: admin din Duminică, 13 Ianuarie 2013, 15:58
De asta intotdeauna tinerii au constituit motorul progresului. Sunt mult mai receptivi la nou si refuza caile batatorite si doar pentru a-si demonstra personalitatea. Indiferent cat se discuta pe tema preocuparii lor reduse fata de citit, fata de ce ii inconjoara, un fapt este cert: au o amplitudine a ideilor si cunostiintelor mult mai mare decat noi. Si asta pentru ca trebuie sa supravietuiasca, trebuie sa lupte pe un teren extrem de dinamic, unde doar cei care se adapteaza din mers rezista...Si fac totul instinctiv, acumularea de cunostiinte care le pot servi in continuare este realizata mecanic, subconstient.

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Luni, 14 Ianuarie 2013, 09:51
Submersibilele personale  sunt, de obicei, vehicule incomode, din cauza spaţiului interior restrâns.
O companie olandeză a considerat că e momentul să propună amatorilor un mijloc de transport subacvatic mult mai confortabil, la fel de confortabil cum este o limuzină faţă de un automobil obişnuit.

Aşa a luat naştere modelul C-Explorer 5, pe care firma producătoare, U-Boat Worx, îl numeşte "prima limuzină subacvatică din lume".
Dotat cu 5 scaune confortabile şi aer condiţionat, vehiculul poate coborî până la 300 de metri adâncime, deplasându-se cu o viteză de 5 km/h şi oferind o vedere panoramică prin cupola sa acrilică transparentă.

(http://i46.tinypic.com/18jg44.jpg)

În plus, "limuzinei" i se pot adăuga numeroase dotări opţionale, precum un sistem de sunet pentru iPod, LED-uri pe tavan, un braţ mobil pentru colectarea de material subacvatic, o cameră video HD, sonar sau un modem subacvatic.
C-Explorer 5 este cel mai luxos dintr-o serie întreagă de modele oferite de firmă, care produce şi versiuni pentru 2 sau 3 pasageri (C-Explorer 2 şi C-Explorer 3).
Deşi gândit iniţial ca o "jucărie" scumpă pentru oamenii cu bani (costul fiind de circa 1,86 milioane euro), submersibilul poate fi folosit şi pentru cercetări submarine, afirmă reprezentanţii U-Boat Worx. În acest scop, poate fi echipat, la cerere, cu sisteme care să-i permită să rămână scufundat timp de 12 ore în şir, cu condiţia de a nu se deplasa continuu în acest interval.

sursa: Mailonline

Cand am dat peste acest articol mi-am adus aminte de emisiunile care se difuzau pe vremea "de dinainte" (putinele de altfel cu subiect stintific) facute de Jacques-Yves Cousteau si nava lui Calypso. Le urmaream cu interes, ma fascinau, cred ca atunci m-am "indragostit" daca pot sa spun asa, de mare.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Miercuri, 16 Ianuarie 2013, 09:30
Stiati ca astazi se implinesc 112 ani de la naşterea lui Frank Zamboni, inventatorul maşinii ZAMBONI de refăcut gheaţa.

FRANK ZAMBONI, fiul unor imigranţi italieni, s-a născut pe 16 ianuarie 1901 în Utah. În 1920,FRANK ZAMBONI s-a mutat cu familia în Los Angeles, iar în 1927 şi-a deschis, alături de unul dintre fraţi, o fabrică de gheaţă. Cu gheaţa în exces, FRANK ZAMBONI şi fratele său au decis să deschidă un patinoar.
În anul 1939, Frank Zamboni, fratele său şi un văr de-al lor au pus bazele patinoarului Iceland Skating Rink, în Paramount, California. Chiar dacă era vorba despre un patinoar acoperit, ferit de soarele puternic din California, nimeni nu putea să împiedice deteriorarea suprafeţei de gheaţă, din cauza folosirii intense. Pentru a o putea face utilizabilă din nou, a doua zi, o echipa de muncitori trebuia să "raşcheteze" gheaţa, cu ajutorul unui tractor, apoi, să strângă fulgii de gheaţărezultaţi, să ude cu un furtun patinoararul şi să aştepte să îngheţe din nou. Operaţiunile durau, evient, foarte mult.

În anul 1942, Frank Zamboni a modificat un tractor, astfel încât acesta să îndeplinească toate operaţiunile simultan. I-a lua aproximativ şapte ani, până a reuşit să construiască prima maşină care îi poartă azi numele. In 1949, a fost patentată "Zamboni Ice Resurfacer". În zilele noastre, în SUA, maşina care "repară" gheaţa este cunoscută sub numele simplu, Zamboni.

Frank Zamboni Google Doodle (Walkthrough + Highscore!!) (http://www.youtube.com/watch?v=cNX6og8NQOY#)


sursa: doodle Google
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: dauina din Miercuri, 16 Ianuarie 2013, 16:01
stiati ca....exista trenuri private...
http://www.transferoviarcalatori.ro/ (http://www.transferoviarcalatori.ro/)
o calatorie busteni-bucuresti costa 14 lei...la cfr ...35...
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Caroline din Miercuri, 16 Ianuarie 2013, 22:11
Asta chiar ca e bine de stiut!  O0
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Joi, 24 Ianuarie 2013, 11:16
Manuscrise sau vremea la care au fost tiparite, felul in care au fost printate imaginile, informatiile pe care  le detin, munca depusa pentru a culege datele prezentate, evenimentele pe care le marcheaza, fac ca aceste carti sa fie :

cele mai scumpe 20 carti din lume (http://www.citate-celebre-cogito.ro/cele-mai-scumpe-20-de-carti-din-istoria-omenirii/)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Vineri, 01 Februarie 2013, 08:08
Grafenul

Grafenul este o substanţă formată din carbon pur, cu atomi aranjaţi hexagonal, asemănător cu grafitul, dar de grosimea unui atom. Avantajul principal este că grafenul este foarte uşor.

Descoperit de profesorul Andre Geim la Universitatea din Manchester, grafenul este un material bidimensional format dintr-un singur strat de atomi. Până acum, este cel mai subţire material cunoscut de om, dar şi printre cele mai dure. Potrivit Universităţii din Manchester, conduce electricitatea la fel de eficient ca şi cuprul, dar este mai bun decât alte materiale la nivelul conductivităţii căldurii. „Grafenul este aproape total transparent, dar atât de dens încât nici cel mai mic atom de heliu nu poate să treacă prin el”, se mai arată pe site-ul Universităţii din Manchester.

Cine a descoperit grafenul
Până în 2004, grafenul era încă o teorie şi nu putea fi stabilizat. Dar Andre Geim şi Kostya Novoselov au reuşit până la urmă, iar pentru acest lucru au primit şi Premiul Nobel. În 2002, Geim a rugat un doctorand să lustruiască o bucată de grafit până la cel mai subţire nivel posibil. Deşi nu a reuşit să obţină bucăţi atât de subţiri, Andre Geim s-a gândit să se alieze cu Novoselov, care lucra la un proiect paralel.
Astfel, în 2003 ei au reuşit să obţină primii „fulgi” izolaţi de grafen, iar articolul de studiu a fost scris în 2004. După şase ani, cei doi aveau să primească Premiul Nobel

La ce ar putea fi folosit grafenul pe viitor
Cei care au studiat teoretic şi practic acest material au văzut deja câteva posibilităţi pentru folosirea unui asemenea material pe viitor. Astfel, prima aplicaţie practică ar fi ecranele flexibile pentru telefoanele mobile.
Câţiva cercetători coreeni au demonstrat deja astfel de display-uri care folosesc grafenul pentru elasticitate, masa redusă, dar şi pentru faptul că are proprietăţi electrice superioare.

Ferestre inteligente
De asemenea, deoarece grafenul este flexibil, absoarbe doar 2,3% din lumină şi conduce electricitatea foarte bine, cercetătorii se aşteaptă să se poată produce şi ferestre inteligente în viitor. Practic, un strat de cristale lichide este amplasat între doi electrozi flexibili formaţi din grafen şi un polimer transparent. Când nu există nicio polarizare între electrozi, cristalele lichide împrăştie lumina şi fereastra inteligentă este opacă. În momentul când se aplică, voltajul aliniază cristalele lichide şi permite luminii să treacă, iar fereastra devine transparentă.

(http://i50.tinypic.com/2vwcj6e.jpg)

Superplasticul
Trecând de la ecrane flexibile şi ferestre inteligente, grafenul ar putea fi parte componentă a unor noi materiale cu proprietăţi extraordinare. Grafenul ar putea fi amestecat cu plasticul pentru a realiza compoziţi cu proprietăţi remarcabile raportate la masa lor, cum ar fi rezistenţa superioară. Aceste materiale ar putea fi folosite în viitor la transformarea industriei aviatice, prin construirea unor componente din plastic grafenat, dar, de asemenea, ar putea fi folosită şi pentru a induce conductivitate în materiale bazate pe plastic. Plasticul care conduce curentul poate fi folosit pentru protecţia aripilor avioanelor, formate din fibră de carbon şi ar putea proteja avionul împotriva fulgerelor şi ar putea preveni scânteile.

Nanoelectronice

Grafenul ar mai putea fi folosit şi la electronice mici. Dispozitivele electronice convenţionale sunt formate din semiconductori de siliciu, contacte de metal şi toate componentele sunt puse vertical, unele peste celelalte. În comparaţie, cercetătorii de la Universitatea din Manchester au realizat nano-diode plate şi tranzistori bazaţi pe o arhitectură cu un singur strat. Astfel, în viitor am putea vedea semiconductori extraordinar de mici, care ar duce la o miniaturizare generală a dispozitivelor electronice cum ar fi telefoanele, televizoarele şi tabletele, dar în afară de aceste produse de consum, nanoelectronicele pot fi folosite în multe alte domenii vitale.

Panouri solare
Potrivit cercetătorilor de la Graphene Industries, materialul minune nu va ajuta numai industria telefoanelor mobile şi a televizoarelor, ci şi pe cea a panourilor solare. Astfel, cu ajutorul flexibilităţii şi proprietăţilor electronice ale grafenului, panourile solare ar putea fi lipite de acoperiş.

Graphene (http://www.youtube.com/watch?v=aKcQMfi3tzg#ws)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: theo365 din Sâmbătă, 02 Februarie 2013, 12:11
..un trai ...fara taxe....
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/tara-in-care-orice-roman-ar-vrea-sa-locuiasca-aici-nu-se-platesc-niciun-fel-de-taxe-177621.html?utm_source=Libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post (http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/tara-in-care-orice-roman-ar-vrea-sa-locuiasca-aici-nu-se-platesc-niciun-fel-de-taxe-177621.html?utm_source=Libertatea&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: rodica popa din Joi, 07 Februarie 2013, 18:26
Stiati ca ....soseaua Panamericana este cea mai lunga cale rutiera din lume , cu peste 15 000 km ? Autostrada strabate cele doua continente americane , pe latura vestica , spre Oceanul Pacific si numara trei sectoare : Autostrada Alaska (Fairbanks-Seatle ), Autostrada Pacificului (Seatle -Tucson) si Carretera Panamericana, care strabate Mexicul, tarile din America Centrala si de Sud  (pana la Puerto Montt, in Chile ).
Si noi avem doar cativa km de autostrada si aceia vai mama ?!?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Luni, 11 Februarie 2013, 13:35
Stiati ca ....soseaua Panamericana este cea mai lunga cale rutiera din lume , cu peste 15 000 km ?
 .......
Si noi avem doar cativa km de autostrada si aceia vai mama ?!?

Acum rasucesti si tu "furculita" ( ca in bancul acela !)  ca sa vedem mai bine !!
Lasa ca noi avem fanete !!   :whistle:
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: rodica popa din Miercuri, 20 Februarie 2013, 21:44
Iarba verde de acasa ,almi_gabi,noi tot cu opinca !
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: rodica popa din Miercuri, 20 Februarie 2013, 22:00
                                                                                                  Porumbelul voiajor

     Dintre toate animalele domestice, porumbelul voiajor are cel mai bun simt al orientarii. El poate regasi locul de unde a plecat chiar si de la 2000 km.Atunci cand sunt bolnavi, nu le place sa faca baie.In credinta populara porumbelul simbolizeaza pacea interioara, armonia si impacarea.De multe ori apare in imagini religioase ca expresie a Sfantului Duh, iar expresia "bird of peace"este o metafora insemnand porumbel.Durata medie de viata a porumbelului salbatic este de 10 ani, iar a celui voiajor este de 25 de ani. Pe timpul celor 18 zile de clocit, parintii primesc pe rand aceasta responsabilitate si traiesc aproape pe toata perioada vietii cu acelasi partener intrand astfel in categoria animalelor monogame.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Vineri, 01 Martie 2013, 11:25
......Va place sa traiti in orase? Ce ziceti de Gibraltar - este una din tarile 100% urbanizate ( mai sunt  Guadelupa, Nauru, Monaco, Singapore, Bermuda ).
......Daca v-ati saturat de aglomeratie, mergeti in Groenlanda. Pentru fiecare groenlandez exista 38 de kilometri patrati de teren.
......In Statele Unite ale Americii ai de 66 de ori mai multe sanse sa fii dat in judecata decat in Franta, spre exemplu.
......In cele mai multe case din Europa si America de Nord locuiesc mai putin de 3 persoane. In aceeasi ordine de idei, americanii se pare ca prefera sa stea singuri. Statele Unite ale Americii detin recordul mondial pentru numarul de case in care locuieste o singura persoana.
......Numarul turistilor din San Marino depaseste de 19 ori numarul locuitorilor acestei tari.
......Vreti sa stiti care este tara in care se nasc cele mai multe genii? Incercati Islanda. Exista 3 castigatori ai premiului Nobel la fiecare 1 milion de locuitori.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: theo365 din Miercuri, 13 Martie 2013, 15:19
Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.
 ::) :P :strambatura:

 
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Miercuri, 13 Martie 2013, 15:26
 :(
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: theo365 din Miercuri, 13 Martie 2013, 17:16
 ;D :2funny: :giggle: :kissing:
E hai lasati , ce atata tristete....
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: wonderland din Joi, 14 Martie 2013, 07:00
Cea mai mare celula a corpului este ovulul, iar cea mai mica spermatozoidul.
 ::) :P :strambatura:

Adică, se confirmă zicala: Buturuga mică răstoarnă carul mare... :magic:
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: wonderland din Vineri, 15 Martie 2013, 09:29
http://caplimpede.ro/top-15-lucruri-interesante-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-pamant-foto/ (http://caplimpede.ro/top-15-lucruri-interesante-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-pamant-foto/)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Duminică, 17 Martie 2013, 09:10
.....omul face mai mult de 23000 respiratii timp de o zi.
.....prima carte telefonica era alcatuita dintr-o singura foaie si avea 50 de contacte.   :smiley6600:
.....timpul mediu de viata al unei umbrele este de 1.5 ani.  ( aici am mari dubii- ale mele rezista la 2-3 ploi mai zdravene  :magic: )
.....Indonezia este situata pe 17 508 insule.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: Mari_a din Marți, 19 Martie 2013, 10:56
Diverse chestii... se gasesc pe:  http://stiati.ca/ (http://stiati.ca/)
***
Am ascultat zilele astea ultima versiune a cantecului "Cine iubeste si lasa" - cu Rotting Christ - si scotocind pe net dupa cine l-a mai cantat/remixat de-a lungul timpului (Urma, Coma, Acvila etc.), am dat (pe trilulilu si pe alte site-uri) peste o chestie pe care nu o stiam:

"A fost dragoste la prima vedere. Ea avea 25 de ani, el 62. “Cand te ascult cum le zici, Marie, as fi in stare sa daltuiesc pentru fiecare cantec de-al nostru cate o Pasare Maiastra!”, a spus Brancusi cand s-a indragostit de Maria Tanase.
Doi dintre cei mai cunoscuti romani ai tuturor timpurilor, sculptorul Constantin Brancusi (1876-1957) si cantareata Maria Tanase (1913-1963), au format un cuplu de senzatie. Tumultuoasa relatie nu a durat insa prea mult.
Cand l-a cunoscut pe Brancusi, in 1938, Maria Tanase avea 25 de ani si era orbita de notorietatea mondiala a marelui sculptor, de care fusese fascinata inca de mica.
Aflat la apogeul creatiei, Brancusi, un barbat cu experienta ce tocmai implinise 62 de ani, n-a rezistat farmecului Mariei, careia putea sa-i fie cu usurinta tata.
Maria Tanase a avut o viata pe care a impartit-o, pe rand, cu multi alti barbati: Maurice Negre, Sandu Eliade (regizor si director al Teatrului Savoy), Mircea Crutescu (diplomat), Gheorghe Anghel (sculptor), si Clery Sachalarie in timp ce Constantin Brâncuşi a mai avut, și el de-a lungul timpului, relaţii cu femei din înalta societate, printre care Léonie Ricouy, Eugčne Meyer, baroneasa Renée Irana Frachon (colecţionare de artă), Nancy Cunard (scriitoare) şi Peggy Guggenheim.
In volumul “Brancusi – Amintiri si exegeze”, semnat de Petre Pandrea, este povestita pe larg aventura traita de cei doi titani, autorul publicand multe amanunte picante. “Brancusi a cunoscut-o intim pe Maria Tanase. S-au intalnit pe linia folclorului muzical, a inteligentei si a mondenitatii… S-au vazut prima data la Paris. Era fatal ca sa se intalneasca la o expozitie din 1938, pe care o serveau sub diriguirea lui Dimitrie Gusti, sa se imprieteneasca fulgerator, sa se iubeasca, sa se desparta cu invective din partea neichii Costache (cum era alintat sculptorul de apropiati)”, spune Pandrea.
Tot el dezvaluie si ca o parte importanta a relatiei lor s-a consumat apoi la New York, cu prilejul unei alte expozitii, World Fair, in primavara anului 1939.
La despartirea de Maria, care – la un moment dat – nu a mai suportat ironiile iubitului ei celebru, de genul “Maria nu canta, ea boceste!”, Brancusi nu a regretat nimic, considerand ca dragostea pentru cantareata a venit la momentul oportun si a durat exact cat trebuia, “pana cand ne-am plictisit definitiv unul de celalalt”. Si asta desi marele Brancusi rostise, in fata mai multor prieteni, in momentul in care s-a amorezat de “privighetoarea muzicii romanesti”, fraza: “Cand te ascult cum le zici, Marie, as fi in stare sa daltuiesc pentru fiecare cantec de-al nostru cate o Pasare Maiastra!”. Desi a iubit-o foarte mult, nu i-a dedicat pana la urma nici o sculptura. Fiind intrebat ce a realizat in viata, marele gorjan a spus: “Am facut pasi pe nisipul Eternitatii“, iar spre sfarsitul vietii, fiind constient de geniul sau, a scris: “Nu mai sunt demult al acestei lumi; sunt departe de mine insumi, desprins de propriul meu trup, ma aflu printre lucrurile esentiale“.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Miercuri, 20 Martie 2013, 14:16
....astazi 20 martie 2013, in lume se sarbatoreste pentru prima data Ziua Fericirii!   :)

Prin rezoluţia din 12 iulie 2012, Adunarea Generală a ONU a decretat 20 martie drept Ziua Internaţională a Fericirii. Prin urmare, astăzi lumea marchează pentru prima dată în istorie Ziua Internaţională a Fericirii.

În primul său mesaj referitor la această dată, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a declarat c㠄fericirea stă la baza dorinţelor umane”. El şi-a exprimat regretul c㠄bunăstarea materială de bază continuă să fie inaccesibilă pentru un număr prea mare de oameni, care trăiesc într-o sărăcie extremă”.



Ma intreb - daca astazi este ziua fericirii, asta presupune ca vom fi mai fericiti in aceasta zi decat in oricare alta din an? Sau ca vom invata in aceasta zi cum sa fim fericiti in restul zilelor, cum sa apreciem acel lucru atat de efemer ca fericirea?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: dauina din Miercuri, 20 Martie 2013, 22:36
National Geographic recomanda...
http://travel.nationalgeographic.com/travel/best-trips-spring-2013/#/danube-delta-romania_64198_600x450.jpg (http://travel.nationalgeographic.com/travel/best-trips-spring-2013/#/danube-delta-romania_64198_600x450.jpg)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: admin din Joi, 21 Martie 2013, 08:01
Daca si noi am stii sa ne recomandam... :-\
Pe noi ne promoveaza Charles, alt nu stiu ce englez, National Geographic, FIJET, dar noi, ce facem?  ???
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Joi, 21 Martie 2013, 15:17
Cercetătorii au găsit în sfârșit răspunsul.Ce a fost mai întâi? Oul sau găina? (http://www.realitatea.net/ce-a-fost-mai-intai-oul-sau-gaina-cercetatorii-au-gasit-in-sfar-it-raspunsul_1140293.html)

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Duminică, 24 Martie 2013, 16:16
.....top 10 – tările cu cea mai numeroasa populatie de pe Pamant

Populatia planetei a depasit 7 miliarde oameni in anul 2012 si este in continua crestere, iar statisticile arata ca, pana în 2050, vom ajunge sa fim 9,256 miliarde oameni. Ce aduce in plus acest top este procentul populatiei din tarile resprective care foloseste internet (uitati-va la Japonia !!  :whistle:) si care va fi cresterea estimata a populatiei in aceste tari in urmatorii ani.

(http://i50.tinypic.com/314wb4x.jpg)

1. China
•   Populatia tarii, în 2012: 1,343 miliarde locuitori
•   538 milioane utilizatori Internet
•   Suprafat: 9.596.960 kmp
•   Densitate: 138 locuitori/kmp
•   Populatia estimata pentru 2050: 1,303 miliarde locuitori

2. India
•   Populatia tarii, în 2012: 1,205 miliarde locuitori
•   137 milioane utilizatori Internet
•   Suprafata: 3.287.590 kmp
•   Densitate: 366 locuitori/kmp
•   Populatia estimata pentru 2050:1,656 miliarde locuitori

3. Statele Unite ale Americii
•   Populatia tarii, în 2012: 313,8 milioane locuitori
•   245,2 milioane utilizatori Internet
•   Suprafata: 9.631.418 kmp
•   Densitate: 32 locuitori/kmp
•   Populatia estimata pentru 2050: 439 milioane locuitori

4. Indonezia
•   Populatia tarii, în 2012: 248,6 milioane locuitori
•   55 milioane utilizatori Internet
•   Suprafata: 1.904.443 kmp
•   Densitate: 130 locuitori/kmp
•   Populatia estimata pentru 2050: 313 milioane locuitori

5. Brazilia
•   Populatia tarii, în 2012: 193,9 milioane locuitori
•   81,8 milioane utilizatori Internet
•   Suprafata: 8.511.965 kmp
•   Densitate: 22 locuitori/kmp
•   Populatia estimata pentru 2050: 260,6 milioane locuitori

6. Pakistan
•   Populatia tarii, în 2012: 190,2 milioane locuitori
•   29,1 milioane utilizatori Internet
•   Suprafata: 880.254 kmp
•   Densitate: 216 locuitori/kmp
•   Populatia estimata pentru 2050: 276,4 milioane locuitori

7. Bangladesh
•   Populatia tarii, în 2012: 161 milioane locuitori
•   8 milioane utilizatori Internet
•   Suprafata: 142.615 kmp
•   Densitate: 1.129 locuitori/kmp
•   Populatia estimata pentru 2050: 233,5 milioane locuitori

8. Nigeria
•   Populatia tarii, în 2012: 170,1 milioane locuitori
•   48,3 milioane utilizatori Internet
•   Suprafata: 923.768 kmp
•   Densitate: 184 locuitori/kmp
•   Populatia estimata pentru 2050: 264,2 milioane locuitori

9. Rusia
•   Populatia tarii, în 2012: 142,5 milioane locuitori
•   61,4 milioane utilizatori Internet
•   Suprafata: 17.075.200 kmp
•   Densitate: 8 locuitori/kmp
•   Populatia estimata pentru 2050: 109,1 milioane locuitori

10. Japonia
•   Populatia tarii, în 2012: 127,3 milioane locuitori
•   101,2 milioane utilizatori Internet
•   Suprafata: 377.812 kmp
•   Densitate: 337 locuitori/kmp
•   Populatia estimata pentru 2050: 93,6 milioane locuitori
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Vineri, 29 Martie 2013, 08:45
Top 10 - Cele mai mici capitale din Europa

1. Orasul Vatican, Vatican
•   Populatie: 800 locuitori
•   Suprafata: 0,44 kilometri patrati
Devenit independent în 1929, Vatican este cel mai mic stat din lume, atat din punct de vedere al suprafetei, cat si al numarului de locuitori. Seful statului este Papa, care este autoritatea supremă executiva, legislativa si judecatoreasca, dar si seful guvernului. Intreg teritoriul statului Vatican a fost inclus pe lista Patrimoniului UNESCO, inca din 1984.


2. Orasul San Marino, San Marino
•   Populatie: 4.500 locuitori
•   Suprafata: 7 kilometri patrati
Cu toate ca orasul San Marino este capitala Republicii San Marino, sediile celor mai importante companii se afla în orasul Borgo Maggiore, al treilea oras ca marime al ţarii. Orasul San Marino are o istorie de peste 1.700 ani, iar centrul vechi este inscris pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO.


3. Vaduz, Lichtenstein
•   Populatie: 5.300 locuitori
•   Suprafata: 17,3 kilometri patrati
Vaduz este capitala Principatului Lichtenstein, oraş fondat în 1322. Desi este printre putinele capitale din lume care nu beneficiaza de statie de tren sau de aeroport, orasul are o industrie turistica extrem de activa. 


4. Valetta, Malta
•   Populatie: 7.000 locuitori
•   Suprafata: 0,8 kilometri patrati
Valletta este capitala Maltei, oras fondat in secolul XVI. Cele mai multe cladiri sunt in stil baroque, cu elemente arhitecturale moderne sau neo-clasice in anumite zone. Oraselul a fost inclus pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO inca din 1980, iar la sfarsitul anului trecut a primit titlul de Capitala Europeana a Culturii pentru anul 2018.

(http://i47.tinypic.com/29d8ytw.jpg)

5. Andorra la Vella, Andorra
•   Populatie: 22.000 locuitori
•   Suprafata: 30 kilometri patrati
Andorra la Vella este capitala Principatului Andorrei, dar ai capitala europeana aflata la cea mai mare altitudine, la 1.023 metri peste nivelul marii. Principala industrie este turismul, insa prosperitatea tuturor oraselor are de castigat de pe urma faptului ca tara este un paradis fiscal


6. Monaco, Monaco
•   Populatie: 36.000 locuitori
•   Suprafata: 1,98 kilometri patrati
Intemeiat în 1297, principatul Monaco este a doua cea mai mica tara din lume, situata pe Coasta de Azur. Constand in vechiul oraş Monaco si zonele construite ulterior, este cea mai dens populata tara din lume (18.175 locuitori/kmp).


7. Luxemburg, Luxemburg
•   Populatie: 100.000 locuitori
•   Suprafata: 51 kilometri patrati
Oraşul Luxemburg este o comuna cu statut de oras, dar si capitala Marelui Ducat de Luxemburg. Din octombrie 2012, populatia orasului a ajuns la 100.000 locuitori, un numar de trei ori mai mare fata de a doua mare comuna a tarii (Esch-sur-Alzette).

8. Reykjavik, Islanda
•   Populatie: 120.000 locuitori
•   Suprafata: 274 kilometri patrati
Reykjavik este capitala Islandei, dar si centrul economic si guvernamental al tarii. Orasul a fost fondat in 1786, dar s-a dezvoltat rapid în urmatoarele decade, ajungand rapid sa fie cel mai important oras al tarii.


9. Berna, Elvetia
•   Populatie: 125.000 locuitori
•   Suprafata: 51 kilometri patrati
Berna este capitala Elvetiei, precum si al cincilea mare oras al tarii. In ultima decada, Berna a reusit constant sa ocupe o pozitie în clasamentul oraşelor europene cu cea mai buna calitate a vietii. Orasul a fost intemeiat la sfarsitul secolului al XII-lea, iar centrul sau medieval este inclus pe lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Mondial.

10. Ljubljana, Slovenia
•   Populatie: 280.000 locuitori
•   Suprafata: 163 kilometri patrati
Ljubljana este capitala si cel mai mare oras al Sloveniei, dar si centrul cultural, educational, economic, politic si administrativ al tarii. Slovenia si-a castigat independenta in 1991, iar in 2004 a devenit membru al Uniunii Europene.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Luni, 01 Aprilie 2013, 08:05
Case de paie (http://adevarul.ro/locale/brasov/foto-arhitectbrasovean-adus-romania-casa-1000-euro-1_515840c000f5182b856cfee1/index.html)

În Europa metoda a fost preluată de norvegieni şi nemţi. În ţările nordice sunt sute astfel de case, iar anul trecut la Şoncuta Mare a fost contruită de norvegieni prima casă din baloţi de baie pentru o comunitate de romi. „Sunt interesat încă din perioada studiilor de proiectarea locuinţelor verzi. Am avut onoarea de a fi invitat la Şoncuta Mare de Harald Medboe şi Eirik Gram Frank doi prieteni norvegieni de la care am învăţat cum se contruieşte o astfel de casă din baloţi de baie. Dacă pentru occident un astfel de proiect are mai mult conotaţii ecologice, la noi ar putea deveni un proiect social datorită costurilor extrem de scăzute“, povesteşte Bogdan Mureşan.
(http://i48.tinypic.com/34o31jq.jpg)
Construcţia unei astfel de locuinţe este simplă, dar trebuie respectate nişte reguli de bază.  ,,Iniţial, se face o fundaţie de pietre de 50 – 70 de centimetri. Fundaţia unei asemenea case poate fi zidită din pietre de râu, lipite între ele cu mortar. Urmează apoi o placă de beton armat. După ce se construieşte temelia şi baza casei în aceasta se fixează ţepuşe de lemn, care vor împiedica paiele să alunece, apoi se pun baloţii şi ulterior zidurile din baloţi sunt prinse între paleţi de lemn şi legate cel puţin cu sârmă. Însă, asamblarea casei se mai poate face cu ajutorul unor legături sau dispozitive metalice, cu şuruburi. Astfel, aceşti pereţi de cinzeci de centimetri lăţime pot suporta fără nici o problemă o casă normală de până la patru metri înălţime la o suprafaţă de 100 de metri pătraţi. Această structură, foarte simplă, poate avea şi o mansardă. Totul trebuie apoi tencuit cu lut şi paie tocate, iar apoi vopsit cu var. Acoperişul se face în general din lemn“, explică Bogdan Mureşan.
(http://i49.tinypic.com/66l0yf.jpg)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: wonderland din Luni, 01 Aprilie 2013, 09:24
E cam veche știrea. Oare ce s-o mai fi întâmplat cu inventia asta?

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/doi-frati-din-bacau-au-inventat-masina-care-merge-cu-apa-si-otet.html (http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/doi-frati-din-bacau-au-inventat-masina-care-merge-cu-apa-si-otet.html)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: wonderland din Joi, 04 Aprilie 2013, 18:48
Mânăstirea Voroneț a fost ridicată în anul 1488 în numai 3 luni și 3 săptămâni?...”ceea ce constituie un record pentru acea vreme” (îmi vine să rând, cred că și pentru...această vreme poate fi un record)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: wonderland din Sâmbătă, 06 Aprilie 2013, 15:32
Până apare topicul ala cu fotografii hobbyprofesioniști, la care mă voi uita cu respect,  ca mâța în lemne la partea tehnică, dar cu bucurie și admirație la partea practică-artistică exemplificată în imagini, pun aici (desi cred că mergea si la topicul cu tara mea...) o superinvenție din domeniul video:

http://www.vice.com/ro/read/romanii-au-inventat-slow-motion-ul (http://www.vice.com/ro/read/romanii-au-inventat-slow-motion-ul)

Bine, nu știu dacă ei chiar l-au inventat, dar sigur l-au superperfectionat. :applause:
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: wonderland din Vineri, 03 Mai 2013, 09:57
... în Moldovița, județul Suceava, există un Muzeul al ouălor încondeiate? Și că, un ou, încondeiat de Doamna care a înființat ae cest muzeu, poate să coste 1600 euro?!

http://www.digi24.ro/stire/Muzeul-Oualor-Incondeiate~8690 (http://www.digi24.ro/stire/Muzeul-Oualor-Incondeiate~8690)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: wonderland din Sâmbătă, 21 Septembrie 2013, 18:14
...așa arătau cărțile de vizită în 1876

http://webcultura.ro/carti-de-vizita/ (http://webcultura.ro/carti-de-vizita/)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013, 17:10
Cimpanzeii si cotofenele sunt singurele animale care isi pot recunoaste imaginea intr-o oglinda.

Barajul Hoover din SUA a fost proiectat ca sa reziste pentru cel putin 2.000 de ani. Cimentul folosit la ridicarea lui nu se va intari complet decat peste 500 de ani.

Durata care ii ia unui fulg de zapada ca sa ajunga de la nori pana pe suprafata pamantului? Cel putin o ora...  :whistle:

Anvergura aripilor unui Boeing 747 este mai mare decat distanta parcursa de fratii Wright in primul lor zbor.

Cel mai mare restaurant McDonalds se afla in... Beijing, China. Acesta se intinde pe o suprafata de 2,6 kilometri patrati si are nu mai putin de 29 de case de marcat.  :food:

Stiti cate emailuri se trimit zilnic in toata lumea? Peste 35 de miliarde...  :strong:

Media zilnica a produselor care sunt oferite spre vanzare pe eBay este de 18 milioane.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: wonderland din Duminică, 12 Ianuarie 2014, 08:55
Cercetatorii de la Michigan State University au descoperit bacteria care produce aur de 24 de karate cand se hraneste cu clorura de aur, un compus toxic care se gaseste in natura?

tot cautand siri pozitive  :D, am dat de asta http://www.stiridebine.ro/aurul/ (http://www.stiridebine.ro/aurul/)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: LiaV din Duminică, 12 Ianuarie 2014, 13:03
... în Moldovița, județul Suceava, există un Muzeul al ouălor încondeiate? Și că, un ou, încondeiat de Doamna care a înființat ae cest muzeu, poate să coste 1600 euro?!

[url]http://www.digi24.ro/stire/Muzeul-Oualor-Incondeiate~8690[/url] ([url]http://www.digi24.ro/stire/Muzeul-Oualor-Incondeiate~8690[/url])


Nu mai merge link-ul Alice, dar citind ce-ai scris, mi-am amintit şi eu de acest muzeu, peste care am dat nu în Moldoviţa, ci în Vama - Câmpulung Moldovenesc.
Am ajuns acolo astă vară, după acţiunea din Maramu'. După un drum mizerabil din Maramureş în Suceava, în care n-am văzut niciun peisaj din cauza gropilor, cu toate că se spune că este unul din cele mai frumoase trasee din România (vai de mama noastră!), m-am cazat în Câmpulung, ruptă de oboseală!
Dimineaţa am pornit în căutarea mocăniţei din Moldoviţa. Asta însemna că trebuia să trec prin Vama (înspre Gura Humorului), iar în apropierea podului, s-o iau undeva la stânga.
Am făcut ceva drum până în Moldoviţa, dar fiind zi lucrătoare, oamenii de-acolo nu aveau chef de lucru! În plin sezon! În august!
Cu toate că a venit şi un grup de vreo 20 de turişti, al căror ghid a sunat la telefonul de pe afişul din gară, li s-a răspuns că da, pt ei vor veni să-i plimbe, însă cu locomotiva diesel!
Sigur că gândul mi-a zburat la mocăniţa din Vişeu, unde tocmai fusesem cu voi. Am plecat supărată foc de-acolo!

Apropo, am fost recent la nou înfiinţata mocăniţă din Brad (care circulă din an în paşti), şi unde, la capăt de linie am discutat cu mecanicii. Ambii au lucrat pe mocăniţa din Vişeu,dar şi pe cea din Moldoviţa. Spuneau că cele mai frumoase trasee sunt în Maramureş şi Moldova, dar că totuşi, cel din Moldoviţa are peisajele cele mai frumoase, chiar dacă plimbarea e mai scurtă decât cea din Vişeu.
Păcat... am ajuns până acolo, dar n-am putut să văd.  :(
Aşadar, unul l-am văzut cu voi, iar al doilea... dac-oi mai ajunge vreodată din Timişoara în Bucovina.

Întorcându-mă dezamăgită înapoi spre hotel, în Vama am dat cu ochii peste un panou pe care scria de muzeul ouălor. N-am stat pe gânduri, pt că nu-mi puteam imagina cum poate să fie un astfel de muzeu.
Am intrat pe o stradă cu o biserică, îmi amintesc, am oprit în faţa ei, pt că era frumoasă, apoi am mers mai departe în sus, până în capăt, unde strada se închidea cu o linie ferată, gară... ceva. Lume... puţină.
În casa de pe colţ (ultima) - o casă frumoasă, cu poartă mare, din lemn, larg deschisă, în faţă cu o grădină plină cu flori, este muzeul. Chiar de la poartă, m-a întâmpinat un căţel pekinez, tare gălăgios!
Am intrat în curte cu un sentiment deosebit de plăcut! Curăţenie, ordine şi bun gust.
Casa este în spate. Aici locuieşte familia acestei doamne, Letiţia, care şi-a dedicat viaţa ouălor.
A adunat din toată lumea tot felul de ouă şi le-a pus frumos în vitrine. Asta a fost singura mea problemă, că erau expuse în spatele sticlei şi de aceea trebuia să fiu atentă la bliţ.
Dar nu poţi fi mereu atent, pt că rămâi fără răsuflare când intri acolo!
Nuuuu! Niciodată imaginile, pozele, nu vor putea surprinde minunăţiile adunate în cele două camere! Am stat acum şi am revăzut tot ce-am fotografiat acolo, însă sunt dezamăgită. În minte îmi sunt încă limpezi imaginile, dar cum o fi când n-or mai fi? Cu ce-oi rămâne? ...mă întreb.

În muzeu am găsit încă o familie de vizitatori, dar care au plecat şi am rămas doar eu şi d-na Letiţia, care mă tot îmbia să mă servească ba cu una, ba cu alta.
Îmi amintesc că aveau ceva sărbătoare de familie, cred că era ziua cuiva, pt că a venit fiica (sau nora) d-nei Letiţia şi a anunţat-o că erau toţi strânşi în jurul mesei. 
Noroc că eram pe plecate, altfel m-aş fi simţit prost că o reţineam.

Am cumpărat câteva ouă, din cele expuse pe masă. Sunt absolut extraordinare!!! Chiar doamna Letiţia le pictează şi explică motivul de pe ele. Fascinant!
Am întrebat-o cum de are atâta răbdare. Mi-a răspuns că este pasiunea ei de-o viaţă. Ce mai poţi adăuga la asta?
În rest, în vitrine, sunt ouă adunate, cum spuneam mai sus, din toată lumea.

Aşa că, ţineam neapărat să-ţi completez ideea, mai ales când am văzut că nu funcţionează linkul tău.
Am postat mai multe poze la mine pe Facebook şi voi pune aici legătura, pt că pe TinyPic se încarcă greu. Sper să se poată vedea. Merită.

https://www.facebook.com/lia.voinea/media_set?set=a.615466151832146.1073741843.100001063014768&type=3 (https://www.facebook.com/lia.voinea/media_set?set=a.615466151832146.1073741843.100001063014768&type=3) 





Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: wonderland din Duminică, 12 Ianuarie 2014, 16:53
da, nu mai merge linkul ala. Dar ma bucur sa te "vad", Lia :flori:

Uite, https://ro-ro.facebook.com/pages/Muzeul-ou%C4%83lor-%C3%AEncondeiate-Lucia-Condrea-Moldovi%C5%A3a-Bucovina/166440456788568 (https://ro-ro.facebook.com/pages/Muzeul-ou%C4%83lor-%C3%AEncondeiate-Lucia-Condrea-Moldovi%C5%A3a-Bucovina/166440456788568)

http://www.primariamoldovita.ro/muzeu_condrea.html (http://www.primariamoldovita.ro/muzeu_condrea.html)

Am gasit si un filmulet pe you tube dar il pun la topicul cu Bucovina.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: frankfurt din Luni, 13 Ianuarie 2014, 13:57

Încă un mit despre cafea a fost spulberat

Ideea că bând cafea ne deshidratăm este un mit, spun oamenii de ştiinţă de la Universitatea Birmingham, care cer actualizarea recomandărilor medicale oferite publicului, pentru a reflecta noile descoperiri.

Câteva ceşti de cafea pe zi pot să hidrateze în aceeaşi măsură ca şi apa, spun cercetătorii.

Ideea că ingestia de cafea duce la deshidratarea organismului datează de acum mai mult de 80 de ani (dn 1928) şi provine din cercetări realizate cu ajutorul unor mostre de cafeină, care arătau că această substanţă măreşte diureza (eliminarea de urină prin rinichi) şi că poate duce la o stare de uşoară deshidratare cronică a corpului.

Dar nu e vorba numai despre cafeină, au explicat acum cercetătorii, ci despre interacţiunea dintre cafeină şi multe alte componente ale cafelei, astfel încât studiul din 1928 nu este neapărat relevant pentru viaţa modernă.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Birmingham au decis să verifice aceste informaţii şi au rugat 50 de bărbaţi sănătoşi să bea fiecare câte 4 căni cu cafea sau 4 căni cu apă, timp de 3 zile, cei care băuseră apă trecând apoi la cafea şi invers.

Toţi participanţii au consumat aceleaşi alimente pe durata studiului şi nu au avut voie să facă exerciţii fizice intense şi să consume alcool.

Analiza sângelui şi a urinei a arătat că bărbaţii au prezentat aceeaşi stare de hidratare atât atunci când au băut cafea, cât şi atunci când au băut apă şi că au eliminat cantităţi egale de urină. Rezultatele au fost publicate în jurnalul PLOS ONE.
Aşadar, cafeaua nu provoacă deshidratare, cel puţin atunci când este băută în cantităţi moderate.

Dr. Frankie Phillips, din cadrul British Dietetic Association, este de părere că o cantitate mică de cafea foarte concentrată, precum espresso, ar putea să determine o uşoară deshidratare, dar că, în cazul cafelei obişnuite, efectul diuretic al cafeinei este compensat de conţinutul de apă din băutură, deci nu apar dezechilibre ale stării de hidratare a organismului.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: frankfurt din Marți, 14 Ianuarie 2014, 15:51

De ce au oamenii nevoie de somn?
Somnul pare o activitate riscantă pentru om şi alte animale: le pune în primejdie, făcându-le mai vulnerabile în faţa prădătorilor, şi le împiedică să umble după hrană sau parteneri de împerechere o mare parte a timpului. Din punct de vedere evolutiv, pare o activitate inutilă şi chiar periculoasă. Totuşi, animalele dorm, deci somnul trebuie să aibă un rost. Recent, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că somnul este preţul pe care îl plătim pentru învăţare şi memorie.

Doi oameni de ştiinţă de la University of Wisconsin School of Medicine and Public Health au lansat o nouă ipoteză privind somnul, numită ipoteza homeostaziei sinaptice, sau SHY (synaptic homeostasis hypothesis), care contrazice ideea larg acceptată că somnul întăreşte conexiunile cerebrale.

Dr. Dr. Giulio Tononi şi dr. Dr. Chiara Cirelli cred că, dimpotrivă, somnul slăbeşte conexiunile dintre neuroni, permiţând copului să economisească energie, să evite stresul celular şi să menţină capacitatea neuronilor de a răspunde selectiv la stimuli.

„Somnul este preţul pe care îl plătim pentru învăţare şi memorie”, spune dr. Tononi. „ În stare de veghe, învăţarea întăreşte conexiunile sinaptice din creier, mărind nevoia de energie şi saturând creierului cu informaţii noi. Somnul permite creierului să se reseteze, ajutând la integrarea informaţiilor nou-învăţate cu amintirile deja consolidate, astfel încât creierul să poată începe ziua următoare cu forţe noi.” Cercetătorii şi-au publicat ipoteza în jurnalul Neuron.

Concepţia lor se sprijină pe observaţiile realizate în cursul a numeroase studii ale somnului şi stării de veghe la mai multe specii de animale, de la musculiţele de oţet şi până la om. Ipoteza SHY a fost elaborată pe baza datelor moleculare, electrofiziologice şi comportamentale, precum şi cu ajutorul unor simulări computerizate.

Conceptul de homeostazie sinaptică se referă la capacitatea creierului de a menţine un echilibru în ceea ce priveşte forţa conexiunilor dintre celulele sale neuronale.

Somnul sporeşte capacitatea de învăţare prin amplificarea unor trăsături importante ale memoriei, inclusiv achiziţia de noi date, consolidarea, extragerea esenţialului, integrarea şi „uitarea inteligent㔠(a aspectelor neesenţiale), care permite creierului să evite acumularea de detalii lipsite de importanţă.

Dar, contrar opiniei curente, care consideră că aceste trăsături sunt amplificate în somn prin intensificarea conexiunilor sinaptice, Cirelli şi Tononi cred că, dimpotrivă, consolidarea şi integrarea informaţiilor, ca şi refacerea capacităţii de învăţare, se datorează proprietăţii somnului de a reduce intensitatatea sinaptică şi de a mări proporţia informaţiilor esenţiale faţă de cele neesenţiale.

Ipoteza, deşi sprijinită pe un număr de dovezi ştiinţifice solide, scoate în evidenţă şi aspecte încă neelucidate. Una dintre întrebări este dacă creierul poate realiza homestazie sinaptică şi în starea de veghe, prin activarea selectivă a unor circuite cerebrale, în vreme ce altele s-ar odihni, inactivate temporar, şi s-ar putea astfel reseta.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: frankfurt din Duminică, 19 Ianuarie 2014, 09:59
De ce lansează SUA un avertisment cu privire la paracetamol şi cum reacţionează autorităţile din România?
Agenţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a decis să ia măsuri în ceea ce priveşte paracetamolul, lansând un avertisment oficial că dozele mai mari de 325 de miligrame pot dăuna ficatului.

FDA solicită doctorilor să nu mai prescrie medicamente de tip „combinaţie” care conţin mai mult de 325 de miligrame de paracetamol per doză. Anumite medicamente contra durerii, precum Percocet, Vicodin sau codeina, conţin de multe ori paracetamol, iar pacienţii cărora le-au fost prescrise aceste medicamente de multe ori nu realizează acest lucru. Din acest motiv, pacientul poate duce la situaşţii periculoase, consumând în mod separat paracetamol şi ajungând la un nivel periculos al acestui medicament în organism.

Aproximativ jumătate din cazurile de supradoză de paracetamol din SUA ce duc la insuficienţă a ficatului sunt provocate accidental. Totuşi, avertismentul FDA nu se referă la medicamentele prescrise fără reţetă, urmând ca regulile pentru acestea să fie actualizate ulterior. Până atunci, FDA plănuieşte să retragă autorizaţiile de comercializare tuturor medicamentelor care nu respectă limita de 325 de miligrame.

Agenţia Americană pentru Alimente şi Medicamente a cerut pentru prima dată această limită în 2011, cerând producătorilor să se conformeze luna aceasta, însă nu toate companiile au fost de acord, astfel că încă se găsesc pe piaţă medicamente care conţin doze mai mari de 325 de miligrame.

Paracetamolul este mai periculos decât ar putea părea la prima vedere, ucigând anual 150 de persoane în SUA şi provocând uneori boli de piele rare.

Cum răspund autorităţile din România?

Paracetamolul prezintă risc de afectare hepatică la asocierea cu alcoolul sau consumat în exces, Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) atrăgând atenţia asupra importanţei de a se respecta dozele recomandate, pentru a se evita, pe cât posibil, apariţia reacţiilor adverse.

Precizările vin la întrebările jurnaliştilor privind posibilele reacţii adverse ale paracetamolului, că urmare a unui articol apărut în presă americană.

ANM precizează că toate informaţiile sunt deja cunoscute şi incluse în prospectul tuturor medicamentelor pe bază de paracetamol, în Uniunea Europeană.

"Sunt informaţii despre dozele uzuale recomandate (1-2 comprimate la intervale de 4 ore, administrate la nevoie), despre doză maximă recomandată (pentru adulţi, 4g, pentru copii 6-12 ani, 60 mg/kg/zi repartizat în prize egale), despre reacţiile adverse posibile (erupţii, mâncărime, scăderea numărului de trombocite, agranulocitoză cu faringită şi febră- neaşteptat, afectare hepatica, colică renală", arată ANM.

Totodată, se mai atrage atenţia că, la doze mari şi tratament prelungit, paracetamolul poate produce afectarea funcţiei renale până la insuficienţă renală cronică.

Eate de asemenea amintit riscul de afectarea hepatica la asocierea paracetamolului cu alcoolul sau riscul în cazul asocierii cu alte medicamente.

"Riscul toxicităţii paracetamolului poate fi crescut la pacienţii aflaţi în tratament cu alte medicamente potenţial hepatotoxice sau medicamente inductoare enzimatice. Anlicolinergicele şi colestiramina întârzie absorbţia paracetamolului. Metoclopramida şi domperidona cresc absorbţia paracetamolului. Tratamentul de lungă durată cu doze mari de paracetamol creşte riscul hemoragie al anticoagulantelorcumarinice", se arată într-un prospect.

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente a recomandat ca medicii să nu mai prescrie medicamente cu mai mult de 325 de miligrame de paracetamol per tabletă, invocând riscul de boli hepatice, scrie marţi Reuters.

Paracetamolul este utilizat în mod curent, fără a necesita prescripţie, pentru calmarea durerilor şi reducerea febrei
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: dianna din Duminică, 19 Ianuarie 2014, 10:22
Se poate si cu link-uri?
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Duminică, 19 Ianuarie 2014, 10:29
da! (http://www.starpress.ro/stiri/sanatate-curiozitati-15/de-ce-lanseaza-sua-un-avertisment-cu-privire-la-paracetamol-si-cum-reactioneaza-autoritatile-din-romaniat-58138.html)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: frankfurt din Duminică, 19 Ianuarie 2014, 13:56

5 efecte secundare neplăcute ale gumei de mestecat

A mesteca gumă pare un obicei destul de inofensiv, dar studiile mai recente arată că el poate avea consecinţe nocive asupra sănătăţii, în mod direct sau indirect.

Iată 5 dintre aceste posibile efecte dăunătoare ale consumului de gumă de mestecat:

Mănânci mai puţine fructe şi legume şi mai multă "junk food"

Circulă ideea că a mesteca gumă înainte de masă reprezintă un mijloc de a reduce foamea, astfel ajungând să mâncăm mai puţin. Dar un studiu  recent publicat în jurnalul Eating Behaviors arată că, în realitate, guma mestecată înainte de masă nu are efect asupra numărului de calorii consumate; ba mai mult, guma cu aromă de mentă reduce consumul ulterior de fructe şi măreşte probabilitatea de a consuma alimente precum cartofi prăjiţi şi dulciuri. Cercetătorii cred că aroma de mentă din gumă face ca gustul fructelor şi al legumelor să pară amar.

Pentru controlul poftei de mâncare, specialiştii recomandă să bem, înainte de masă, mai curând o ceaşcă de ceai verde, care reduce apetitul şi poate chiar ajuta în mod direct la pierderea în greutate.

 

Poate provoca probleme ale mandibulei

Disfuncţia temporo-mandibulară se manifestă prin simptome precum dureri ale mandibulei, ale muşchilor masticatori şi ale articulaţiei temporo-mandibulare (articulaţia prin care mandibula – maxilarul inferior - se leagă de craniu). În cazul celor care mestecă întruna gumă, apare suprasolicitarea acestei articulaţii şi a muşchilor masticatori, explică dr. Don Atkins, medic stomatolog din California.

Multe dintre aceste persoane se aleg cu contracturi dureroase ale muşchilor mandibulei, capului şi gâtului, ceea ce poate duce, cu timpul, la apariţia durerilor de cap, de urechi ori de dinţi.

În locul gumei, spun specialişti, mâncaţi mai bine un măr, care satisface nevoia de a mesteca şi, totodată, reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Probleme gastrointestinale

Sindromul intestinului iritabil este o tulburare gastrointestinală caracterizată prin dureri abdominale, crampe şi tulburări de tranzit intestinal.

După opinia dr. Patrick Takahashi, şeful secţiei de gastroenterologie de la St. Vincent Medical Center, Los Angeles, mestecarea gumei contribuie la agravarea problemelor celor ce suferă de acest sindrom. În timp ce mestecă, ei înghit şi cantităţi mari de aer, ceea ce duce la balonare şi dureri în abdomen.

Iar diferiţi îndulcitori artificiali, adesea utilizaţi la fabricarea gumei, precum sorbitolul şi manitolul, pot provoca diaree chiar şi la persoane sănătoase.

 

Guma de mestecat afectează dinţii

În încercarea de a evita efectul laxativ al îndulcitorilor artificiali, unii recurg la guma înducită chiar cu zahăr, dar aceasta este foarte dăunătoare pentru dinţi: ea pur şi simplul “scaldă dinţii în zahăr”, cauzând apariţia cariilor, explică dr. Atkins.

 

Înghiţi mercur fără să ştii

Problema apare în cazul celor care au plombe dentare din amalgam, un aliaj metalic ce conţine argint şi mercur. Unele cercetări arată că guma de mestecat poate extrage mercur din aliaj, ducând la înghiţirea constantă de mici cantităţi din aceste metal.

Intoxicarea cu mercur poate duce la boli neurologice, maladii cronice şi tulburări mintale; din fericire, spune dr. Takahashi, cantităţile de mercur extrase de gumă din aliaj sunt foarte mici şi este improbabil să se acumuleze în corp până la niveluri toxice. Dar este un efect de care e bine să fim conştienţi
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: frankfurt din Duminică, 19 Ianuarie 2014, 14:07
Cinci strategii prin care restaurantele fast-food stimulează creşterea consumului

Restaurantele de tip fast-food folosesc o serie de metode prin care consumatorii sunt tentaţi să mănânce mai mult, chiar dacă nu le este foame, se arată într-un studiu al Universităţii din Illinois, SUA, citat de dailymail.co.uk.

De la publicitatea agresivă, care stimulează vizual şi olfactiv senzaţia de foame, până la porţiile supradimensionate, există numeroase metode prin care industria fast-food încurajează clienţii să consume mai mult - un fenomen care a devenit una dintre principalele cauze ale obezităţii la nivel global.

Într-un nou studiu, Brian Wansink, de la Universitatea din Illinois, a investigat tendinţa oamenilor de a mânca mai mult decât au nevoie, observând că un rol esenţial îl joacă modul de prezentare a mâncării.

Printre cele mai importante strategii utilizate de restaurantele de tip fast-food se numără următoarele:

- Stimularea vizuală a clientului

Situate pe bulevardele din marile oraşe, în centre comerciale şi benzinării, restaurantele de tip fast-food atrag clienţii în timp ce aceştia se află la cumpărături sau călătoresc într-un anumit loc, chiar şi atunci când nu le este foame.

Stimularea vizuală vine odată cu afişele din vitrină şi ofertele situate în spatele tejghelei, în care produsele fast-food apar, supradimensionate, în imagini ce induc senzaţia de foame.

Pe lângă stimularea vizuală, lanţurile fast-food mizează pe dorinţa oamenilor de a fi împreună cu ceilalţi, oferind un spaţiu în care clienţii să stea la masă, alături de alte persoane - ceea ce înseamnă că aceştia vor sta mai mult timp şi vor petrece mai mult timp împreună.

- stimularea auditivă şi olfactivă

Restaurantele fast-food folosesc din plin stimularea olfactivă, servind clienţii la casă, unde aceştia stau la coadă şi văd ce a cumpărat persoana din faţa lor. Clientul următor are astfel tendinţa să comande mai mult atunci când îi vine rândul.

Un rol important îl joacă şi muzica, mai ales muzica pop lentă, care îi încurajează pe clienţi să petreacă mai mult timp în restaurantul respectiv.

- Comoditatea

Restaurantele de tip fast-food au început să creeze tot felul de facilităţi şi oferte pentru atragerea clienţilor - de la opţiunea drive-in pentru şoferi până la meniurile cu un fel principal, o băutură şi cu desert inclus.

Iar acest lucru nu se întâmplă pentru a economisi timpul clientului ocupat, ci pentru a-l determina să consume mai mult, având în vedere că, potrivit studiilor, una dintre cele mai puternice influenţe asupra consumului o reprezintă accesul cât mai simplu la produse.

- Schimbarea percepţiei asupra mărimii porţiilor

Aşa-zisele oferte de meniuri constituie altă strategie de a-i încuraja pe oameni să mănânce mai mult. Acestea creează falsa impresie că oamenii economisesc bani, când, de fapt, ei cumpără mai multă mâncare decât au nevoie. Dacă un client cumpără un burger cu cartofii prăjiţi incluşi în meniu, acest lucru înseamnă că va mânca ambele produse, chiar dacă s-ar fi săturat doar cu burgerul, de exemplu.

Un rol important îl joacă, de asemenea, modul de servire a porţiilor. Dacă oamenii primesc bucăţile de pui într-o cutie mare, vor considera că este vorba despre o singură porţie şi, cel mai probabil, vor mânca tot. Dar dacă aceeaşi cantitate de pui este împărţită în trei porţii, servite în trei cutii mai mici, oamenii au o probabilitate mai redusă de a mânca tot.

- Când excesul devine regulă

Lanţurile fast-food oferă produsele într-o varietate de mărimi, dar clientul este încurajat să aleagă porţia cea mai mare, prezentată drept oferta cea mai avantajoasă. Acesta are tendinţa să mănânce tot, după cum s-a explicat mai sus, fără să îşi facă griji în legătură cu cantitatea.

În cazul acesta, strategia industriei fast-food este aceea de a transforma în regulă consumarea porţiilor mari, în loc de porţiile medii sau mici
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: dianna din Duminică, 19 Ianuarie 2014, 16:03
interesant. dar ziceam ca frumos ar fi sa pui si link.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: almi_gabi din Luni, 20 Ianuarie 2014, 12:46
...
Agenţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a decis să ia măsuri în ceea ce priveşte paracetamolul, lansând un avertisment oficial că dozele mai mari de 325 de miligrame pot dăuna ficatului.
....



hai ca m-ati facut sa ma uit pe tabletele de paracetamol - un paracetamil sinus - din care mai iau eu - are 500 mg paracetamol iar un theraflu are 650 mg ,  pfiuu, grav !!!  :faint:

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Luni, 20 Ianuarie 2014, 12:53
e mai bun paracematolul. parerea mea!
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: frankfurt din Marți, 21 Ianuarie 2014, 16:38
De ce este atât de dăunătoare munca în schimburi?

Munca în schimburi, care implică şi lucrul în timpul nopţii şi perturbă orarul normal de somn, poate afecta aproape 1.500 de gene, ceea ce ar explica de ce ea a fost asociată cu o serie de probleme de sănătate, inclusiv diabet şi cancer.

Tulburarea programului normal de somn măreşte riscul apariţiei riscului de apariţie a cancerului de sân, a bolilor de inimă, a diabetului şi a altor boli grave, cred oamenii de ştiinţă.

Cercetări recente arată că perturbarea ritmului circadian (ritmul biologic normal al organismului uman, bazat pe ziua de 24 de ore) perturbă, de asemenea, ritmul activităţii genelor.

Pentru a evalua acest efect, cercetătorii au supus 22 de subiecţi unui ritm modificat, de 28 de ore, fără alternanţa de lumină şi întuneric caracteristică ritmului circadian normal.

Ca rezultat, ciclul de somn-veghe al participanţilor a fost întârziat cu 4 ore zilnic, până când perioada lor de somn a ajuns să fie defazată cu 12 ore faţă de programul normal de somn.

Analizele de sânge au arătat că, după experiment, voluntarii prezentau o reducere de 6 ori a numărului de gene care manifestau un ritm circadian (de 24 de ore).

După  declaraţiile prof. Derk-Jan Dijk, de la Centrul pentru Studiul Somnului din cadrul Universităţii Surrey, cercetătorii au constatat că aproximativ 6% dintre genele umane prezintă un ritm circadian, activitatea lor fiind mai intensă în numite momente ale zilei decât în altele. Organismul uman are, se crede, cca. 24.000 de gene, ceea ce înseamnă că peste 1.400 dintre ele ar fi vulnerabile la schimbarea ritmului de somn-veghe. Specialiştii cred că genele activate de lumină sunt implicate mai cu seamă în funcţia imunitară, iar cele activate de întuneric ar fi implicate în reglarea funcţionării altor gene.

Modificarea activităţii genelor, determinată de schimbarea ritmului normal de somn-veghe şi a alternanţei normale de lumină şi întuneric, ar explica asocierea dintre munca în schimburi şi creşterea riscului apariţiei unor probleme de sănătate.

Rezultatele studiului, publicate în Proceedings of the National Academy of Sciences, ar putea impulsiona realizarea, în viitor, a unor studii mai ample asupra acestor asocieri.

După cum explică prof. Dijk, perturbarea programului de somn şi de masă modifică procesele moleculare, determinând perturbări în ritmul genelor. Aceste cercetări ar putea ajuta la înţelegerea problemelor de sănătate asociate cu munca în schimbul de noapte, fenomenul jet lag (tulburarea ritmului biologic determinată de schimbarea fusului orar, în cazul călătoriilor lungi cu avionul) şi cu alte situaţii în care este afectat ritmul genelor. Peste 97% dintre genele cu ritm circadian sunt afectate şi funcţionează defazat atunci când ne este perturbat programul normal de somn, ceea ce explică de ce nu ne simţim bine după o călătorie lungă cu avionul sau atunci când lucrăm în schimburi neregulate.

Sursa: www.descopera.ro (http://www.descopera.ro)
http://www.descopera.ro/dnews/11937643-de-ce-este-atat-de-daunatoare-munca-in-schimburi (http://www.descopera.ro/dnews/11937643-de-ce-este-atat-de-daunatoare-munca-in-schimburi)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: frankfurt din Miercuri, 22 Ianuarie 2014, 16:07
De ce nu ar trebui să luăm medicamente care reduc febra atunci când suntem răciţi sau gripaţi?
Atunci când ne îndopăm cu pastile pentru a face faţă gripei, creştem riscul celor din jur deoarece medicamentele cresc nivelul de virusuri din corp, spun oamenii de ştiinţă.

Multe remedii pentru răceală şi gripă sunt prezentate drept medicamente care ne ajută să rămânem puternici în timpul zilei, chiar şi atunci când suntem răciţi sau gripaţi. Însă, oamenii de ştiinţă au descoperit că prin reprimarea febrei putem face ca boala să fie mai rea atât pentru noi, cât şi pentru cei din jurul nostru.

De fapt, febra reduce nivelul de virusuri din corp, astfel încât medicamentele precum ibuprofenul, aspirina şi paracetamolul ne fac mai infecţioşi, lucru care poate duce la zeci de mii de cazuri de gripă.

Coordonatorul studiului, David Earn, profesor la Universitatea McMaster din canada a declarat că: „atunci când au gripă, oamenii au tendinţa de a lua medicamente care să le reducă febra. Nimănui nu îi place să se simtă rău, dar se pare că atunci când ne asigurăm confortul riscăm să îi infectăm pe alţii”.

„Din cauză că febra poate ajuta la reducerea nivelului de virusuri din corpul persoanei bolnave şi la scăderea riscului de transmitere a boli către alţii, administrarea pastilelor menite să reducă febra poate creşte şansele de transmitere a virusurilor. Când am extrapolat la nivelul întregii populaţii, noi am descoperit că această creştere are efecte semnificative”, a mai adăugat acesta.

„Adesea, oamenii iau sau le dau copiilor medicamente pentru reducerea febrei, pentru a putea merge la serviciu sau la şcoală. Poate ei cred că dacă reduc febra, scad şi riscul de a le da şi altora virusurile. În realitate, efectul este exact invers: oamenii bolnavi transmit virusurile şi altora deoarece febra a fost redusă”, a mai explicat Earn.

Pentru această cercetare oamenii de ştiinţă au adunat informaţii din multe surse, inclusiv din experimente realizate pe voluntari umani sau pe dihori.

Apoi, ei au folosit un model matematic pentru a calcula cum creşterea nivelului de virusuri cedate de o singură persoană care ia medicamente pentru reducerea febrei, ar putea creşte numărul total de cazuri într-un an obişnuit, sau într-un an în care o nouă tulpină gripală cauzează pandemie.

Rezultatele au indicat că suprimarea febrei creşte numărul anual de cazuri cu aproximativ 5 procente, cauzând mai bine de 1.000 de decese apărute ca urmare a gripei într-un an obişnuit, şi asta doar în America de Nord.

„Această cercetare este importantă deoarece ne va ajuta să înţelegem cum să stopăm mai bine răspândirea gripei. Febra este un mecanism de apărare care ne protejează atât pe noi, cât şi pe alţii. Medicamentaţia destinată reducerii febrei ar trebui administrată doar reducă senzaţia de disconfort, nu şi pentru a le permite oamenilor să meargă în comunitate atunci când, de fapt, ar trebui să stea acasă. Adesea, oamenii sunt sfătuiţi să ia medicamente pentru reducerea febrei, iar manualele medicale susţin că acest lucru este inofensiv. Acest obicei trebuie să se schimbe”, a declarat dr. David Price, de la McMaster's Michael G. DeGroote School of Medicine.

Sursa: www.descopera.ro (http://www.descopera.ro)
http://www.descopera.ro/dnews/11943573-de-ce-nu-ar-trebui-sa-luam-medicamente-care-reduc-febra-atunci-cand-suntem-raciti-sau-gripati?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+descopera%2FiIyY+%28Descopera.ro+%29 (http://www.descopera.ro/dnews/11943573-de-ce-nu-ar-trebui-sa-luam-medicamente-care-reduc-febra-atunci-cand-suntem-raciti-sau-gripati?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+descopera%2FiIyY+%28Descopera.ro+%29)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: frankfurt din Miercuri, 22 Ianuarie 2014, 16:09
Oamenii ne ştiinţă ne oferă noi motive pentru a consuma ciocolată şi vin roşu
Ciocolata, vinul roşu şi fructele de pădure, bogate în antioxidanţi, reglează nivelul de glucoză din sânge, prevenind astfel diabetul de tip 2, afirmă cercetătorii britanici, într-un studiu publicat luni în Journal of Nutrition.

Flavonoidele sunt antioxidanţi regăsiţi în plante, dar şi în ceai, vin roşu şi ciocolată, care protejează împotriva unor boli precum afecţiunile cardiovasculare, hipertensiune, unele forme de cancer şi demenţă.

Studiul cercetătorilor englezi de la Universitatea Anglia de Est (UEA) şi de la King's College, din Londra, a relevat că o dietă bogată în flavonoide şi antocianine - regăsite în căpşuni, coacăze negre, mure şi afine - este asociată cu o insulinorezistenţă mai scăzută şi cu o reglare mai bună a glucozei din sânge.

Conform rezultatelor studiului, acest tip de antioxidanţi reduce riscul de inflamaţii cronice, care pot cauza diabet, obezitate, boli cardiovasculare şi cancer.

"Ne-am concentrat asupra flavonelor, care se regăsesc în verdeţuri şi legume precum pătrunjel, cimbru şi ţelină, şi asupra antocianinelor, regăsite în fructe de pădure, struguri negri, vin şi alte fructe şi legume de culoare albăstruie. Acesta este unul dintre primele studii pe scară largă, efectuate pe oameni, care examinează modul în care aceşti compuşi bioactivi puternici ar putea reduce riscul de diabet", a declarat profesorul Aedin Cassidy, de la Şcoala medicală din Norwich, afiliată UEA.

Cercetătorii britanici au testat aproape 2.000 de femei sănătoase de la fundaţia TwinsUK, care au completat un chestionar despre obiceiurile lor alimentare, pentru a estima aportul zilnic de flavonoide.

Oamenii de ştiinţă au analizat mostrele de sânge, în vederea evaluării nivelului de glucoză şi al inflamaţiilor, analizând, de asemenea, gradul de insulinorezistenţă, un indicator al diabetului de tip 2.

"Am descoperit că femeile care au urmat o dietă bogată în antocianine şi flavone au avut un grad de insulinorezistenţă mai scăzut. Insulinorezistenţa ridicată este asociată cu formele de diabet de tip 2, prin urmare, persoanele care consumă alimente bogate în aceşti compuşi - cum ar fi fructe de pădure, verdeţuri, struguri negri, vin - au o probabilitate mai redusă de îmbolnăvire", a adăugat Aedin Cassidy.

Sursa: www.descopera.ro (http://www.descopera.ro)
http://www.descopera.ro/dnews/11931847-oamenii-ne-stiinta-ne-ofera-noi-motive-pentru-a-consuma-ciocolata-si-vin-rosu?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+descopera%2FiIyY+%28Descopera.ro+%29 (http://www.descopera.ro/dnews/11931847-oamenii-ne-stiinta-ne-ofera-noi-motive-pentru-a-consuma-ciocolata-si-vin-rosu?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+descopera%2FiIyY+%28Descopera.ro+%29)

Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: dauina din Sâmbătă, 25 Ianuarie 2014, 20:39
CUPTORUL CU MICROUNDE – DUȘMANUL DIN CASA TA
Description: cuptor cu microunde
E posibil ca milioane de oameni să-și sacrifice sănătatea fără să știe de pericolele la care se expun?
De ce a interzis Uniunea Sovietică aceste aparate în anul 1976?
Cine a inventat cuptorul cu microunde și de ce?
Cum funcționează acesta?
Sunt câteva întrebări la care vom încerca să răspundem în acest articol. Răspunsurile ar putea să va șocheze așa de tare, încât, dacă dețineți unul, nici măcar să nu vreți să-l dați altcuiva, ci pur și simplu să-l aruncați la gunoi.
Presupun că deja mai toată lumea știe acum că hrana pe care o mâncăm are legătură directă cu sănătatea noastre fizică, mentală și spirituală. Alimentele ne pot vindeca sau îmbolnăvi, în funcție de felul în care au fost crescute, recoltate, păstrate, manipulate, preparate și, bineînțeles, gătite.
Cel mai eficient și sigur mod de a mânca alimentele este în starea lor cât mai naturală, crudă. Dar nu toată lumea e pregătită să facă schimbarea asta. Pe de altă parte, există unele alimente care nu pot fi mâncate crude. În secolul vitezei însă, valoarea unei mese nu este dată nici măcar de faptul că hrana e crudă sau gătită, bio sau procesată, ci de bani și rapiditate. Acesta este și unul din motivele pentru care fast food-ul a devenit un succes. Nu e vorba neapărat de gust, cât de metoda rapidă de preparare și servire, de disponibilitate și, bineînțeles, de economie. Pentru cei care nu știu, deși în România nu este cazul încă, în țările vestice și mai ales la americani, fast food-ul oferă cea mai ieftină mâncare, dacă o putem numi mâncare. Iar problema vine tocmai din această preparare rapidă. Din dorința de a vinde ceva aparent hrănitor, cu viteză cât mai mare, totul este preambalat, conservat și depozitat cu mult timp înainte. Iar metodele de „gătit”, pentru a da impresia unei mese calde, sunt prăjitul sau încălzitul. Și ce dispozitiv este folosit pentru cea mai rapidă încălzire sau gătire? Ați ghicit: cuptorul cu microunde.
Dacă stăm bine să ne gândim, multe din casele noastre se transformă încet, încet, în mici restaurante fast-food, unde, dacă nu ne aducem sau nu ne comandăm o asemenea mâncare, o preparăm noi, așa preambalată, la cuptorul cu microunde. Personal, nu cred ca ceva să fie mai periculos pentru sănătatea noastră decât mâncarea pregătită la cuptorul cu microunde.
Dacă e atât de periculos, de ce există pe piață?
În prezent, foarte mulți români posedă în bucătăria lor un asemenea cuptor. De fapt, sunt puțini cei care nu-l au. Să nu mai vorbim de restaurante și chiar bucătăriile din birourile unor firme, unde cuptorul cu microunde este un element de bază. Faptul că este ieftin, ușor de folosit și își face treaba într-un mod aparent curat și rapid, dă o valoare considerabilă acestui aparat în bucătărie. Puțini sunt cei care știu că aceste aparate sunt periculoase. De ce? Păi, dacă ar fi periculoase, guvernul ne-ar spune nu? Cineva s-ar sesiza și ar fi interzise, nu? Ei bine…, se pare că NU!
Cum funcționează!
Microundele sunt o formă de energie electromagnetică, precum undele radio, și ocupă o parte din spectrul de putere sau energie electromagnetic. Ele sunt o formă de unde foarte scurte (de unde și numele) care călătoresc cu viteza luminii. În lumea modernă, microundele sunt folosite la telefonia pe distanțe mari, programe de televiziune, internet, sateliți ș.a.m.d. Dar pentru mulți dintre noi, acestea reprezintă doar o noțiune legată de gătirea sau încălzirea rapidă a alimentelor.
Fiecare cuptor cu microunde are în dotare un magnetron, un tub în care electronii sunt afectați de câmpurile magnetice și electrice în așa fel, încât să producă radiații de microunde la aproximativ 2450 MHz. Aceste radiații interacționează cu moleculele din alimente. Toate undele își schimbă polaritatea de la pozitiv la negativ cu fiecare ciclu al undei. În cazul microundelor, această schimbare are loc de milioane de ori pe secundă. Moleculele alimentelor, în special cele ale apei, au un capăt pozitiv și unul negativ, precum un magnet are polaritate nord și sud.
În modelele comerciale, aceste cuptoare au o putere de 1000 de wați. În timp ce microundele generate de magnetron bombardează alimentele, ele fac moleculele polare să se rotească la aceeași frecvență de milioane de ori pe secundă. Toată această agitație creează fricțiune moleculară, care încălzește mâncarea. Fricțiunea însă este și cauza multor deteriorări ale moleculelor dimprejur, pe care le distruge, le rupe sau le deformează forțat.
Făcând o comparație cu soarele, microundele generate de soare sunt bazate pe principiile curentului direct pulsat, care nu creează căldură prin fricțiune. Microundele generate de cuptoare folosesc curent alternativ, care creează căldură prin fricțiune. La ele, energia undelor se duce într-o singură frecvență îngustă din spectrul energetic, pe când energia soarelui operează într-un spectru de frecvență foarte larg. În vreme ce căldura soarelui vine progresiv, din exterior în interior, în cazul microundelor de la cuptoare, căldura vine dinspre interior în afară. Poate explicația asta e puțin prea tehnică sau științifică (și pe mine m-a obosit), dar trebuie să cunoști cum funcționează un lucru pentru a-l înțelege.
Periculos pentru bebeluși!
Din păcate, tot mai multe mame tinere folosesc microundele pentru a încălzi laptele bebelușilor. Pentru multe dintre ele, este o metodă rapidă și ușoară, dar ele nu realizează că, de fapt, cele câteva minute câștigate pot afecta serios sănătatea pruncilor. Într-un articol publicat în 1989 într-una dintre cele mai respectate reviste de medicină, Lancet, dr. Lita Lee afirmă: „Formulele pentru bebeluși încălzite la microunde transformă anumiți aminoacizi trans în izomeri cis sintetici. Izomerii sintetici nu sunt activi biologic. Mai mult de-atât, un aminoacid, L-prolina, este convertit în d-izomer, cunoscut a fi o neurotoxină (otravă pentru sistemul nervos) și o nefrotoxină (otravă pentru rinichi). Este destul de rău nu numai faptul că bebelușii nu sunt alăptați la sânul mamei, dar acum le este dat „lapte fals”, transformat în ceva otrăvitor prin microunde”. O modalitate mult mai sigură ar fi încălzirea recipientului cu lapte la jetul de apă caldă al chiuvetei sau într-un vas cu apă caldă, pe aragaz, testând din când în când temperatura. Cele câteva minute în plus nu merită riscul la care ne supunem copiii. Un alt pericol vine din faptul că, în cazul cuptoarelor cu microunde, încălzirea alimentelor nu este uniformă, așa că, unele părți sunt mai calde, iar altele mai reci. Au fost cazuri când bebelușii s-au ars pe buze din cauză că mamele testaseră temperatura într-o porțiune mai rece.
Sângele încălzit la microunde omoară!
În 1991, a existat un proces în Oklahoma, în care un spital a folosit la o transfuzie sânge încălzit la microunde. Cazul a implicat o pacientă, Norma Levitt, care, în urma unei operații la șold, a primit o transfuzie de sânge încălzit la microunde de către o asistentă. În urma transfuziei, pacienta a murit. Aceasta tragedie dovedește că încălzirea prin microunde are efecte mult mai periculoase decât credem. Sângele pentru transfuzii este încălzit câteodată, dar în nici un caz la cuptorul cu microunde. În cazul de mai sus, sângele a fost alterat, astfel încât a provocat moartea. Este clar că încălzirea alimentelor în acest mod alterează mâncarea printr-un proces cu multe necunoscute. Iar în momentul în care ne hrănim cu aceste alimente, ingerăm și toate aceste necunoscute. Pentru că organismul nostru este prin natura lui electrochimic, orice forță care disturbă sau schimbă evenimentele electrochimice, va afecta cu siguranță într-un mod major și fiziologia corpului.
Fapte și dovezi științifice
Într-un studiu publicat în 1992 de Raum & Zelt numit Studiu comparativ între mâncarea pregătită convențional și cea pregătită în cuptorul cu microunde, autorii afirmă: „O simplă ipoteză a medicinii tradiționale spune că introducerea în corpul uman de molecule și energii cu care acesta nu este obișnuit, este foarte probabil să producă mai mult rău decât bine. Mâncarea preparată la microunde conține atât molecule, cât și energii care nu sunt prezente în alimentele gătite în modul tradițional, adică la foc. Energia microundelor de la soare și stele e bazată pe curent direct. Microundele produse în mod artificial, inclusiv cele din aceste cuptoare, sunt produse prin alternarea curentului și forțează inversarea polarității de milioane de ori pe secundă în fiecare moleculă din alimentele pe care le ating. Producerea de molecule nenaturale este inevitabilă. S-a observat că amino acizii care se formează în mod natural suportă schimbări izomerice și transformări în forme toxice sub impactul produs de microundele din aceste cuptoare”.
Studiul clinic elvețian
Doctorul Hans Ulrich Hertel, care este acum pensionar, a lucrat ca cercetător în domeniul alimentației pentru una din marile companii de profil elvețiene, ale cărei afaceri sunt la nivel global. Cu câțiva ani în urmă, el a fost concediat pentru ca a pus întrebări în legătură cu anumite proceduri prin care alimentele erau preparate, proceduri ce deteriorau mâncarea.
În anul 1991, dr. Hertel, împreună cu un profesor de la Universitatea Lausanne, au publicat un studiu, arătând că mâncarea preparată la cuptorul cu microunde prezintă riscuri mai mari asupra sănătății decât mâncarea pregătită în mod convențional. De asemenea, în nr. 19 al revistei Franz Weber a apărut un articol în care se arată faptul că alimentele pregătite la cuptorul cu microunde au efecte cancerigene asupra sângelui. Doctorul Hertel este primul om de știință care a efectuat un studiu de calitate asupra efectelor pe care le au nutrienții supuși cuptorului cu microunde asupra sângelui și fiziologiei corpului uman. Studiul său restrâns dar foarte bine documentat a arătat forța degenerativă a cuptoarelor cu microunde asupra alimentelor. Concluzia științifică a fost aceea că prepararea la cuptorul cu microunde modifică nutrienții din mâncare, schimbări având loc și în sângele celor care consumă aceste alimente, ceea ce duce la deteriorarea organismul uman.
Studiul a fost făcut împreună cu dr. Bernard H. Blanc de la Institutul Federal de Tehnologie din Elveția și în colaborare cu Institutul Universitar de Biochimie, de asemenea din Elveția. La intervale de 2 până la 5 zile, voluntarii participanți la studiu au primit una din următoarele variante de mâncare pe stomacul gol: (1) lapte crud; (2) același lapte gătit convențional; (3) lapte pasteurizat; (4) același lapte crud înfierbântat la cuptorul cu microunde; (5) legume crude de la o fermă organică; (6) aceleași legume gătite în mod convențional; (7) aceleași legume înghețate și dezghețate într-un cuptor cu microunde; și (8) aceleași legume gătite la cuptorul cu microunde. După ce voluntarii au fost izolați, le-au fost recoltate probe de sânge înainte să mănânce, iar apoi le-au fost luate alte probe, la anumite intervale după ce au mâncat alimentele în cauză.
S-au descoperit schimbări semnificative în sângele recoltat de la cei care au mâncat alimentele gătite în cuptorul cu microunde. Acestea au implicat în special hemoglobina, colesterolul (mai ales raportul dintre HDL și LDL) și limfocitele. Nivelele de hemoglobină au scăzut, iar nivelele de leucocite și colesterol au crescut, în vreme ce limfocitele au scăzut. Toate aceste semne au indicat efectul de degenerare. A fost introdusă o bacterie luminescentă (care emite lumină) pentru a detecta schimbările energetice din sânge. Atunci când bacteria a fost expusă sângelui obținut după consumul de alimente preparate în cuptorul cu microunde, au fost constatate creșteri energetice semnificative. Acest lucru l-a făcut pe doctorul Hertel să concluzioneze că astfel de energii, derivate tehnic, sunt preluate de om prin ingerarea mâncării modificate de microunde.
Dintre toate substanțele naturale, care sunt polare, oxigenul din moleculele de apă interacționează cel mai sensibil. Acesta este modul în care funcționează prepararea alimentelor la cuptoarele cu microunde. Se produce o fricțiune violentă în moleculele apei din interiorul alimentelor. Acest fenomen este diametral opus metodei convenționale de gătit, în care căldura se transmite din exterior spre interior. Aceeași deformare violentă care are loc în corpurile noastre când suntem supuși radiației are loc și în moleculele alimentelor pregătite astfel. Dar aceste cuptoare mai produc și altfel de componente numite radiolitice, care sunt create prin decompoziția moleculară, ca rezultat direct al radiației.
Producătorii de cuptoare cu microunde insistă asupra faptului ca alimentele preparate cu microunde nu au nivele de componente radiolitice semnificativ mai mari, față de cele preparate convențional. Dar din cele prezentate aici cred ca e destul de clar ca aceasta este o minciună. E ca și cum cei de la McDonalds ar spune că Big Mac nu e mai dăunător sănătății decât chifteluțele bunicii.
În urma studiilor de felul acesta, se pun întrebări care ridică suspiciune. De ce nu există studii mai mari, făcute și în alte țări, precum SUA? De ce preocupările vizează mai degrabă modul de manipulare a acestor dispozitive, decât efectele lor directe? Personal cred că pentru cei care controlează lumea și implicit sănătatea oamenilor, un astfel de adevăr ar fi ca un început de avalanșă. În momentul în care oamenii vor realiza că au fost mințiți și otrăviți atâția ani, vor deveni suspicioși asupra mai multor lucruri din viața lor și vor începe să pună întrebări și să ceară răspunsuri clare. Acest lucru trebuie evitat! Scopul lor este ca oamenii să fie ignoranți, bolnavi și lipsiți de energie, pentru ca în eforturile lor disperate de supraviețuire nu aibă timp să-și pună întrebări de acest gen și astfel să consume în continuare otrăvurile scumpe, ambalate frumos.
Căutarea independentă a adevărului
Cu ceva ani în urmă, pe când era în clasa a 6-a, un tânăr admirabil din Cluj, care are acum 18 ani, a făcut un experiment în cadrul unui proiect științific al școlii pe care o urma. Tânărul, pe nume Na’im Zerbes, și un prieten apropiat, a găsit 12 voluntari dispuși să participe la experimentul lui. El le-a dat să mănânce, timp de 3 zile, pe rând legume în stare crudă, încălzite convențional și încălzite la cuptorul cu microunde . Apoi a testat urina colectată de la fiecare, a doua zi dimineața și a pus datele cap la cap. Bineînțeles că rezultatele au arătat că cea mai sănătoasă mâncare este cea crudă pe când cea mai nesănătoasă este cea încălzită la cuptorul cu microunde. Cu acest proiect, tânărul Na’im, care studia în regim de învățământ la distanță la o școală din Canada (având mama canadiancă și tatăl român), a câștigat premiul întâi pe țară în cadrul unui concurs numit Canada Wide Virtual Science Fair. Puteți citi mai multe despre experimentul lui urmând acest link.
Încercări de a ascunde adevărul
În momentul în care doctorii Hertel și Blanc și-au publicat rezultatele, autoritățile au reacționat. O organizație comerciala puternica, Asociația Elvețiana de Distribuitori de Electronice Menajere și Industriale, l-au forțat în 1992 pe președintele Tribunalului de la Sftigen, Berna, să emită un ordin împotriva celor doi doctori. În 1993, doctorul Hertel a fost condamnat pentru ” intervenirea în comerț” și i s-a interzis să publice restul rezultatelor sale. Cu toate acestea Hertel nu s-a dat bătut și s-a luptat pentru mulți ani împotriva acestei decizii. În cele din urmă, în 1998, Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg, a inversat decizia hotărând că s-a comis un abuz împotriva lui Hertel în 1993.
Cine a inventat cuptoarele cu microunde?
Există mai multe surse în acest sens. Pe de o parte, invenția îi este atribuita unui american, dr. Percy Spencer, care în 1946, în timp ce experimenta cu o tehnologie radar, a observat întâmplător cum alimentele care erau în preajmă se încălzeau. Pe de alta parte îi este atribuită unui englez, Leonard Gföllner. Mai există o ipoteză interesantă, și anume că acesta a fost inventat de naziști. Poate nu e varianta la care v-ați fi așteptat. Dar să nu va ducă acum imaginația că era o tehnologie menită să ucidă, ci din contră, chiar să hrănească. În timpul invaziei lor în Rusia, nemții ar fi creat aceste cuptoare, ale căror avantaje permiteau rezolvarea multor probleme legate de prepararea rapidă a mâncării pe scară mare, de producerea de alimente într-un timp foarte scurt, precum și de economisirea de combustibil pentru gătit. După război, aliații – americanii, englezii dar și rușii – au găsit aceste cercetări medicale făcute de nemți, le-au dus în țările lor și le-au clasificat ca secrete de stat. În vreme ce în America, după așa zisa invenție a cuptorului cu microunde a ajuns să facă miliarde, în Rusia, acesta a fost interzis cu desăvârșire, iar în urma testelor pe care le-au făcut, rușii chiar au transmis un avertisment internațional referitor la pericolele, atât biologice, dar și de mediu înconjurător.
Carcinogeni (substanţe care provoaca cancerul) în mâncarea preparată la cuptoarele cu microunde
În cartea sa, Health Effects of Microwave Radiation (Efectele radiației microundelor asupra sănătății), precum și în edițiile din martie și septembrie ale revistei Earth Letter (Scrisoarea Pământului), Dr. Lita Lee afirmă că cuptorul cu microunde scapă radiații electromagnetice, denaturează mâncarea, și transformă substanțele din alimente în produse toxice și chiar carcinogene. Alte cercetări citate în aceste surse au ajuns la concluzia că aceste dispozitive sunt cu mult mai periculoase decât se crezuse până atunci. Cercetările arată că alimentele destinate preparării rapide, la microunde, conțin toxine eliberate din caserolele și ambalajele de plastic în care trebuie să rămână pe timpul preparării (Wall Street Journal, 12 Oct 1998). O serie de studii făcute în Rusia au ajuns la concluzia că în toate alimentele preparate la microunde se formează substanțe cancerigene, deși niciun aliment nu a fost ținut în aparat mai mult decât era necesar. Iată câteva din rezultatele cercetărilor rusești:
- Carnea preparată la microunde duce la formarea de dietanolamidă, cunoscut cancerigen
- Laptele și cerealele preparate la microunde își transformă o parte din aminoacizi în carcinogeni
- Dezghețarea fructelor înghețate cu ajutorul microundelor transformă glucoza și galactoza în substanțe carcinogene
- Scurta expunere a legumelor, crude, gătite sau înghețate la microunde, transformă alcaloizii în carcinogeni
Cercetătorii ruși au observat de asemenea și o accelerare a degradării structurale a alimentelor și o scădere în nutrienți a acestora. Astfel, prin expunerea la microunde, alimentele și-au pierdut între 60 și 90% din nutrienți. Au fost observate:
- Pierderea bio-disponibilității complexelor de vitamina B, vitamina C și vitamina E.
- Pierderea mineralelor esențiale precum și a altor factori lipotropici în toate alimentele testate.
- Deteriorări ale unor substanțe din plante, ca alcaloizii, glucozidele etc.
- Degradarea nucleoproteinelor din carne.
Microundele ucid apa!
Apa, elementul vital al vieții, este afectat cel mai repede și în cel mai periculos fel de către microunde. Cum explicam mai devreme, apa este cea mai sensibilă la interacțiunea cu aceste unde și în consecință este afectată și denaturată în mod fatal. A fost făcut un experiment simplu: peste o sămânță ținută în vată sau în pământ se toarnă apă încălzită 2 minute într-un cuptor cu microunde. Acea sămânță nu va încolți. Este un experiment ce poate fi făcut de oricine, acasă. Concluzia: apa își pierde proprietățile dătătoare de viață. Dacă ne gândim că oamenii sunt 70% apă, ne putem imagina ce efect au aceste radiații asupra apei din interiorul nostru.
Radiațiile din cuptoarele cu microunde se scurg
Poate ca ați auzit de pericolul rezultat din faptul că din aceste cuptoare se scurg radiații și atunci când nu sunt pornite. Trebuie să recunoaștem că acest risc era mai mare cu modelele vechi, cele mai noi fiind testate mai riguros. Adevărul e că oricum există scurgeri, recunoscute și de instituțiile de specialitate, prin geamul de privit, însă se spune că nu sunt în cantități periculoase. Deoarece expunerea la radiații scade cu cât ne aflam la mai mare distanță de cuptorul cu microunde, ni se sugerează să stăm mereu la o distanță destul de mare de acesta. Sistemele de siguranță necesare la fabricarea cuptoarelor cu microunde sunt foarte stricte. Ele trebuie să aibă două sisteme independente, care să oprească funcționarea în caz că ușa se deschide și încă un sistem de monitorizare, care să oprească funcționarea în cazul în care cele două sisteme de închidere nu mai funcționează. Cu toate aceste măsuri, ar trebui să credem că suntem în siguranță. Dar după cum afirmă o organizație non-profit, Powerwatch: „Chiar și în cazul în care cuptorul cu microunde funcționează corect, nivelele de radiație din bucătărie sunt crescute și chiar mai mari decât cele emise de o stație de telefonie mobilă aflată în apropiere. Amintiți-vă de asemenea și de faptul ca microundele călătoresc prin pereți, daca aparatele sunt lipite de aceștia”. Exista afirmații cum că un singur cuptor cu microunde lipit de peretele bucătăriei poate radia în toate apartamentele de pe scara respectivă. Cercetările au relevat faptul că și dacă stăm la o distanță de un pas de cuptor suntem expuși la o cantitate de radiații în mod clar legată de leucemie. Deci, pentru cei care au un astfel de aparat, este de preferat să nu stați în prejma lui prea mult timp, mai ales femeile însărcinate și copii. De asemenea datorita faptului ca ochii sunt foarte sensibili la radiația provenită de la microunde, exista un mare pericol de cataractă.
13 motive să-ți arunci cuptorul cu microunde
- Mâncând pe termen lung alimente preparate în cuptorul cu microunde, vom suferi deteriorări neurologice permanente (scurt-circuite ale impulsurilor electrice, depolarizarea și demagnetizarea țesuturilor nervoase);
- Organismul uman nu poate metaboliza produsele necunoscute, rezultate în urma supunerii alimentelor la microunde;
- Producerea de hormoni este oprită sau modificată, atât la bărbați cât și la femei;
- Efectele produselor secundare rezultate în urma folosirii cuptoarelor cu microunde sunt reziduale (pe termen lung, permanente) pentru corpul uman;
- Mineralele, vitaminele și alți nutrienți din alimentele preparate în cuptoarele cu microunde sunt distruse sau alterate, astfel încât, corpul uman nu poate beneficia de ele, ori absoarbe nutrienți alterați, care-i fac rău în loc de bine;
- Mineralele din legume sunt transformate în radicali liberi, cauzatori clari de cancer, atunci când legumele sunt preparate la cuptorul cu microunde;
- Alimentele preparate la cuptorul cu microunde provoacă tumori intestinale și stomacale. Acest lucru poate explica creșterea îngrijorătoare a cancerului de colon în SUA, unde 90% din populație folosește un astfel de aparat;
- Consumul prelungit de alimente supuse radiațiilor cuptoarelor cu microunde duce la înmulțirea celulelor canceroase în sângele uman;
- Consumul continuu de alimente preparate la microunde determină deficiențe imunitare grave în ceea ce privește glandele limfatice și alterarea sângelui;
- Hrănirea cu astfel de alimente provoacă pierderea memoriei și a concentrării, instabilitate emoțională și chiar scăderea inteligenței;
- Scurgerile necontrolate de radiații pot provoca leucemie și cataractă;
- Radiațiile se pot scurge prin pereți;
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: wonderland din Duminică, 26 Ianuarie 2014, 08:05
http://viataverdeviu.ro/cuptoarele-cu-microunde-dusmanul-din-casa-ta/ (http://viataverdeviu.ro/cuptoarele-cu-microunde-dusmanul-din-casa-ta/)

de asta n-am eu cuptor cu microunde  ;)
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: CristianT din Luni, 27 Ianuarie 2014, 00:24
de asta n-am eu cuptor cu microunde  ;)
Nici eu. Dar nu de asta ci pentru ca sunt conservator.
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Miercuri, 29 Ianuarie 2014, 15:43
stimati conducatori auto! stiati ca principala cauza a accidentelor in trafic este incaltamintea nepotrivita?
iata cateva exemple cu odioasele incaltari |o
(http://i57.tinypic.com/15oia8k.jpg)
 ::)

(http://i57.tinypic.com/5bbk07.jpg)
 :help:

(http://i61.tinypic.com/16k9ggp.jpg)
 :faint:

(http://i60.tinypic.com/28ixnxf.jpg)
 >:(

(http://i58.tinypic.com/24ccuo4.jpg)
 :fight:
Titlu: Re: Stiati ca.....
Scris de: silviu din Duminică, 02 Februarie 2014, 16:17
...daca bei un pahar de vin negru iti vine a...mai bea unul? :strong: