Mesaje Recente

Pagini: 1 ... 8 9 [10]
91
Am primit si ultimul raspuns, toata lumea participa la excursia pe Drumul Vinului  *|*

Am rezervat excursia pentru miercuri 5 iunie, pentru a evita aglomeratia din weekend.

Am reasezat obiectivele din program:
Miercuri5 iunie: Satele de pe Drumul Vinului
Joi 6 iunie: Colmar
Vineri 7 iunie: Nancy & Metz
Sambata 8 iunie:  Obernai si degustarea de vin

Veti primi factura din agentie dupa ce se rezerva si transferul de la /la aeroport pentru care a optat tot grupul.

A bientot !
92
Buna tuturor, stiu ca e devreme, dar ma uitam la zboruri iasi-bucuresti si sunt destul de scumpe. Ma gandeam, ca alternativa, sa vin cu masina si sa o las intr-o parcare cu plata in Bucuresti. Din ce vad, ar fi undeva la 150-200 lei. Ar mai fi 2/3 persoane interesate sa vina cu mine cu masina?
93
Am centralizat optiunile voastre, in afara de Beatrice N care nu a raspuns, toata lumea a optat pentru excursia in regim privat cu autobuzul panoramic.
Si la degustarea de vin va participa tot grupul, exceptand o persoana.
Pentru transport aeroport Frankfurt - Strasbourg - aeroport a optat tot grupul.

Timpul nu imi permite sa mai astept, voi contacta firma de transport pentru excursia de la Colmar si revin dupa ce definitivez rezervarea.

Va rog sa urmariti in continuare forumul, acesta este canalul oficial de comunicare pentru excursiile noastre, aici voi reveni de fiecare data cand am informatii noi.
94
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/party-toamna-valea-lotrioarei
95
Buna ziua, as vrea sa imi spuneti, legat de  asigurare de calatorie/storno, nu se mai face cu ajutorul Singles, pana acum ceva timp asa se facea, trebuie sa ne cautam fiecare o societate ? Multumesc, astept raspuns.
96
Prezentare nou intrati / Re: Noi cei vechi ne-am prezentat aici. Fa-o si tu!
« Ultimul mesaj de Codreanu Marinela Luni, 15 Aprilie 2024, 14:31 »
Bună ziua! Sunt Marinela! Profesor, Dorohoi! Văduvă, deci singură!
97
buna dimineata,

voi pleca cu masina din Bucuresti in jurul pranzului, am locuri libere

Mihai tel 0753355858
cele bune pana atunci
98

Reiau programul excursiei in Andaluzia.

Joi 18 aprilie
Ora 06:30 am (dimineata) - intalnirea pe aeroportul Henri Coanda Otopeni Bucuresti, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza.
Zboruri:
18APR TK  1044 09:35 BUCHAREST OTP  - ISTANBUL IST  11:00       
18APR  TK  1305 13:20 ISTANBUL IST - MALAGA AGP  16:55


Va recomand sa veniti la ora stabilita, sa ne cunoastem.
Avem zbor cu escala la Istanbul, in mod normal timpul este suficient insa, in cazul unei intarzieri, va trebui sa ne miscam repede.

Daca avem intarziere, fiti pregatiti sa iesiti cat mai repede din avion.
Puteti chiar, daca aveti locuri mai in spate, sa va mutati mai in fata daca sunt locuri libere.
De aceea este important sa ma cunoasteti pe mine sau grupul.
Dupa ce iesim din avion ne oprim imediat unde este posibil ca sa ne regrupam insa daca timpul este limitat nu putem stationa prea mult, trebuie sa ne grabim sa ajungem la poarta.

Nu uitati sa puneti in bagajul de mâna un schimb de haine cu cele necesare pentru 2 zile.

Foarte important!
In Malaga regruparea se face la banda de bagaje.
Va rog sa nu iesiti singuri din aeroport. Vom fi asteptati cu semnul Bon Voyage in sala principala insa nu vom iesi din aeroport, parcarea este la subsol. Puteti fuma acolo inainte sa plecam.
De asemenea, mergeti la toaleta inainte, nu vom opri pe drum. Avem de parcurs circa 120 km pâna la Cordoba.

La Cordoba avem Hotel Macià Alfaros, 2 nopti
Ne cazam si apoi iesim la o plimbare scurta până la râu.
Cina o veti lua pe cont propriu, fiecare unde doreste.

Vineri 19 aprilie

Micul dejun
La ora 09:00 ne intalnim la receptia hotelului, la 09:30 incepem turul pietonal cu ghida locala
Ora 10:00 Catedrala – Moscheea Mezquita vizita cu Lola, ghida noastra
Biletele sunt achizitionate, vom mai plati1 euro/persoana pentru inchierea castilor
Cine doreste sa viziteze patio-urile, poate plati la fața locului 6,5 euro

12:30 – 14:20 pauza de pranz
Ordonez Taberna y Vinoteca C. Medina y Corella, 1, Centro, este langa catedrala
Nu avem meniu prestabilit, comandati ce doriti
Am rezervat pentru tot grupul, in cazul in care nu doriti sa luati masa de pranz aici, va rog sa imi spuneti in prima zi a excursiei

Maxim la 14:20 trebuie sa fim la iesire, pentru a ne deplasa impreuna spre urmatorul obiectiv

14:45 – 16:00
Vizita Castelul Regilor Catolici, ALCAZAR DE LOS REYES CRISTIANOS
– este la 5 minute de mers pe jos de locul unde luam pranzul
La 14:35 trebuie sa fim la intrare.
Biletele sunt achitate

La 16:00 ne reintalnim la Podul Roman, langa Puerta di Puente, ne indreptam spre Palacio de Viana, circa 25 minute pe jos

17:00 – 18:30
Vizita Palacio de Viana
– este la 5 minute de mers pe jos de hotel
Biletele sunt achitate

Timp liber pentru cina, cumparaturi etc.

Cazare Cordoba hotel Macià Alfaros


Sâmbătă 20 aprilie


Micul dejun, check out
La 08:00 ne intalnim la receptie pentru a ne deplasa cu bagajele spre autocar.
La 08:30 plecam spre Sevilla


Avem cazare 2 nopti la hotel Melia Sevilla

12:00 – 13:00 vizitam Real Maestranza / Arenal
Biletele sunt achitate

Pe drumul spre hotel vedem câteva obiective emblematice:  Turnul de Aur, Palatul San Telmo, Universitatea, Parcul Maria Luiza, Piata Spania

Seara plecam pe jos spre Feria de Abril, este ultima zi  de sarbatoare
Avem de mers circa 30 de minute

Duminică 21 aprilie

Micul dejun

Ora 12:15 ne intalnim cu ghidul local la hotel Alfonso al XIIIlea – este la 15 minute de mers pe jos de hotel
 

14:30 Catedrala Sevilla vizita ghidata
Biletele sunt platite, mai avem de achitat 1 euro/pers pentru căști


In continuare optional vizită Casa de Pilatos (15 minute pe mers de jos de la catedrala, 30 minute față de hotel), Metropol Parasol (15 minute pe mers de jos de la catedrala, 30 minute față de hotel)


20:30 spectacol de flamenco, 1 ora, 25 euro/persoana
Casa del Flamenco, C/ Ximénez de Enciso, 28, Casco Antiguo, 41004 Sevilla - 25 minute de mers pe jos
Cei care doriti sa participati va rog sa ma anuntati in prima zi

Cazare hotel Melia Sevilla

Luni 22 aprilie

Micul dejun, 07:30 intalnirea la receptie

Ora 08:00 plecam din Sevilla

10:30 – 12:30 Jerez de la Frontera, tur pietonal ghidat

12:45 – 14:00 pauza de pranz

Am rezervat 14 locuri (numar maxim de locuri disponibile) la Bar & Restaurante Albores C. Consistorio, 12, 11403 Jerez de la Frontera si inca 5 locuri la Restaurante La Cruz Blanca C. Consistorio y, Pl. de la Yerba, 16
Nu avem meniu prestabilit insa trebuie sa ne incadram in circa o ora
Cei care nu doriti sa luati masa aici, va rog sa imi spuneti din timp, sa anunt la restaurant

14:15 plecam spre Cadiz, 30 km

15:00 – 17:00 tur pietonal ghidat Cadiz

La 17:00 plecam spre Linea de la Conception, 120 km – Gibraltar

La frontiera trecem granita pe jos cu bagajele, dar imediat dupa punctul de frontiera ne vom imbarca in taxi-uri pentru transfer la hotel (costul se imparte la numarul de persoane din masina)

Check-in Hotel The Rock in jur de 19:00 – avem 2 nopti aici


Marti 23 aprilie

Micul dejun nu este inclus in costul excursiei, tarif 11 euro x 2 = 22 euro
Cine doreste cele 2 mic dejunuri imi achita in prima zi a excursiei


La 09:30 ne intalnim la receptie pregatiti de drumetia pe stanca Gibraltarului, dureaza circa 5 ore – 5 ore si jumatate; cititi detaliile din prezentarea excursiei

Seara timp liber, vizitare gradina botanica

Cazare Hotel The Rock

Miercuri 24 aprilie

Check out, transfer cu taxi la frontiera
La 08:30 plecam cu autocarul inchiriat din parcarea de la frontiera pe ruta  Ronda – Setenil de Bodegas - Torremolinos


11:00 – 15:00 vizitam Ronda

Locul in care ne lasa autocarul si unde ne reintalnim:
Estación de Autobuses de Ronda – adresa: C. de José María Castelló Madrid, 3, 29400 Ronda.

La 15:00 plecam spre Setenil de Bodegas, circa 25 km
15:30 – 16:30 vizitam Setenil de Bodegas


La Torremolinos ajungem la 18:30

Check in Hotel Melia Costa del Sol Torremolinos 4* - cazare 3 nopti cu demipensiune (mic dejun si cina)

Joi 25 aprilie

Zi libera


Vineri 26 aprilie Malaga

Micul dejun
La 09:30 ne intalnim la receptie, plecam cu trenul spre Malaga

Vizităm impreuna Malaga până la orele 13:00, apoi timp liber, la 17:00 ne intoarcem in Torremolinos

Sâmbătă 27 aprilie plecam spre aeroport

Check-out, la 08:10 ne intalnim la receptie cu bagajele pregatite pentru imbarcarea in autocar.

La 08:30 plecam spre aeroport, circa 25 km


Avem zboruri

TK  1304 12:05 MALAGA AGP - ISTANBUL IST 17:25       
TK  1045 19:00 ISTANBUL IST - BUCHAREST OTP  20:20


Aceeasi recomandare ca la dus, incercati sa iesiti din avion cât mai repede, avem doar o ora si jumatate la dispozitie in Istanbul

Tipariti/salvati programul, sa-l aveti la indemana.


Foarte important
Va rog sa fiti punctuali si sa respectati orele de intalnire.
Nu ne permitem intarzieri, avem un program dens, depindem de programul autocarului, ghizi, orele de vizitare a obiectivelor.


Si, nu in ultimul rând, imi doresc sa fim un grup unit, vesel, sa ne bucuram de vacanta in frumoasa Andaluzia  *|*
99
A mai ramas puțin pâna la vacanta in Andaluzia si, pentru ca una dintre atractiile turistice o reprezinta si mancarea traditionala spaniola, va dau câteva detalii despre cele mai populare preparate culinare.

Dacă îi întrebi pe localnicii din Andaluzia care e mâncarea specifică zonei, mai toți vor spune tapas o gamă largă de aperitive în porții mici sau medii, pentru a-ţi permite să guşti din mai multe feluri de mâncare, dar și să împarţi cu prietenii. Se crede că originea obiceiului şi denumirea sa provin din perioada medievală, când călătorii obosiți care se opreau la hanuri, neștiind să citească (iar hangiii neștiind să scrie), primeau pe un capac de oală porții mici din tot ceea ce se servea la han, pentru a se decide ce vor să mănânce ( tapa înseamnă capac).



Tapas pot include orice, de la măsline (aceitunas) la pește marinat, preparate din carne, legume, omlete variate, mini-sandvișuri, fructe de mare și pește pregătite în diferite feluri (pane, prăjite, pe plită sau la grătar), frigărui mixte etc. În meniurile din restaurante veți găsi fie o pagină specială doar cu tapas, fie felurile de mâncare ale restaurantului cu prețuri pentru variantă tapa, media racion (porție medie) și racion (porție mare). Veți mai vedea că unele preparate se gătesc doar pentru minimum două persoane (mai ales specialitățile cu orez și fructe de mare) și/sau doar în anumite zile (de exemplu, duminica).
Sevilla este una dintre destinatiile de top pentru a incerca aceste gustari spaniole celebre.

Gazpacho si Salmorejo – aceste doua supe reci facute din legume crude au luat nastere in verile calde din Andaluzia
Cea mai cunoscuta este gazpacho, facuta cu rosii, castraveti, ardei, ceapa si otet.
Salmorejo, tipic din Cordoba, are o textura mai groasa si consta dintr-un piure de roșii și miez de pâine condimentat cu ulei de măsline și usturoi și garnisit cu ouă fierte și jumări sau jambon afumat, tăiate mărunt și presărate pe deasupra.

Tortilla de patatas
Regina bucatariei spaniole este, cu siguranta, tortilla de patatas, consumata peste tot in tara.
Exemplul perfect al simplitatii si rafinamentului bucatariei spaniole, consta pur si simplu in prajirea cartofilor, amestecarea lor cu ou batut si ceapa si gatitul amestecului pana la coagularea ouallor.
Poate avea și alte umpluturi pe lângă cele de bază (de exemplu, chorizo, șuncă, legume, brânză).

Paella
Paella reprezintă, probabil, cel mai renumit fel de mâncare spaniol, cu numeroase varietăți și versiuni create de-a lungul timpului. Originea acestei preparate cu orez se află în Comunitatea Valenciană, unde este tradițional pregătită cu carne de iepure, pui și uneori chiar melci.
Este orez cu legume, sos de roșii, vin alb, fructe de mare și/sau carne/cârnați. Pentru că prepararea durează mult, anumite restaurante o pregătesc doar în anumite zile sau îl servesc doar în cantități mari (2-4 porții).

Solomillo este escalop de porc. Poate veni în mai multe variante (de exemplu, al whisky e cu sos de whisky). De obicei, vine însoți de cartofi pai (garnitura preferată în Andaluzia).

Rabo de toro (mai rar întâlnit în meniuri) este coadă de taur în sos brun cu ceapă, morcovi, usturoi, vin roșu și făină. Carnea este gătită la foc mic, astfel încât să se desprindă de pe os și să fie pătrunsă de sosul brun (se aseamănă cu rețeta italiană de ossobuco alla milanese).

Puntilla (chipirones fritos) sunt calamari mici, de obicei dați prin făină și prăjiți (crocanți).

Gambas sunt creveți. Sunt serviți adesea în salate (ensalada de gambas), sub formă de frigărui, în sosuri diverse (salsa, alioli), în omlete sau prăjiți/pane.

Mejillones  rellenos – scoici umplute (cu diferite amestecuri)

Patatas bravas sunt cartofi tăiați cuburi și prăjiți (uneori fierți înainte), serviți cu salsa picant sau cu sos alioli (sos de usturoi și maioneză).

Empanada (de atún/carne etc.) este o plăcintă cu diverse umpluturi (mai ales ton sau pastă de carne + sos de roșii). O găsiți mai ales în patiserii, vândută la porție sau la gramaj.

Bocadillo este termenul folosit pentru a descrie un sendviș cu ingrediente proaspete (pe acelaşi principiu, italienii au panini). Poate conține numai carne (de exemplu, jamón, chorizo), carne și brânză, ton, roșii sau sos de roșii etc. În multe baruri/berării sau restaurante tradiționale, puteți cere ospătarului combinația preferată din ceea ce are disponibil. Sunt alegerea perfectă atunci când nu știți ce ați vrea să mâncați, pentru că ingredientele (inclusiv pâinea) sunt mereu proaspete și delicioase.

Crochete – unul dintre cele mai versatile feluri de mancare din Spania, crochetele se pot face din aproape orice ingredient, dar cele cu jambon spaniol, ciuperci si merluciu sunt cele mai comune. Este un fel de sos de bechamel gros, amestecat cu ceapa si ingredientul preferat, din care se formeaza bile mici, ce se dau prin pesmet si se prajesc.

Jamón ibérico este șuncă de porc crud-uscată afumată. Puteți comanda platouri de jamón ca fel principal sau ca tapa, sau îl regăsiți în sandvișuri și alte preparate specifice.

Lomo se referă la mușchiul de vită (lomo de buey) sau de porc (lomo de cerdo). Poate fi vorba de carne crud-uscată, de o friptură sau de carnea din burgerul pe care îl comandați.

Chorizo este un cârnat de porc fermentat, uscat și afumat. În variantă tapa puteți întâlni mini-burgeri din carne de chorizo, bucăți de chorizo în sos, felii de chorizo într-un mini-sendviș. De asemenea, e folosit ca ingredient în paella, tortilla și alte feluri principale.
100
Centralizez optiunile voastre, multumesc pentru ca urmariti forumul, ma ajuta foarte mult.
Saptamana viitoare voi fi plecata cu grupul de Andaluzia, timpul nu imi permite sa va trimit acum mailuri referitor la aceste excursii optionale.
Mai revin la sfarsitul lunii aprilie, sper ca până atunci sa descopere si ceilalti forumul.

1. Aegean Cruise: Cristian, Liliana, Sorin, Mihaela C
2. Bodrum: Cristian, Liliana, Oli
3. Insula vulcanica Nisyros: Oli
4. Seara greceasca: Daniela, Cristian, Camelia, Oli, Sorin, Emilia, Mihaela C



Pagini: 1 ... 8 9 [10]