Singles Happy Travel. Club de socializare

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019, 14:38

Titlu: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: admin din Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019, 14:38
Tarif: 50 lei

Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/sa-descoperim-brasovul-de-florii-impreuna-cu-diana-20-aprilie-2019/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/sa-descoperim-brasovul-de-florii-impreuna-cu-diana-20-aprilie-2019/)

Check in: 20 aprilie 2019
Check out: 21 aprilie 2019

Servicii incluse:
••    ghid local 2 zile

Servicii care nu sunt incluse in tarif:
••    transport 
•   • cazare
••    mese
••    intrari la obiective

Ghid: Diana Lupu 0720 048.744

Locuri disponibile: 30 persoane

Program:

Sambata 20 aprilie ora 10.00: Intalnire cu ghidul. Locul in care va va astepta Diana, va fi comunicat fiecarui participant pe Email cu 2 zile inainte de excursie. De data aceasta pe forum nu va aparea aceasta informatie si va rugam mult ca dupa ce o aflati sa n-o postati aici sau in grupuri.
Tur pietonal in centrul vechi cu vizitarea principalelor obiective din Piata Sfatului pana la Aleea de sub Tampa, urcare cu telecabina pe Tampa si apoi coborare pe Treptele lui Gabony. Free time pentru masa si plimbare individuala, iar seara intalnire la o poveste.

Duminica 21 aprilie, Tur de oras: Biserica Sf Nicolae, Muzeul Prina Scoala Romaneasca si apoi plimbare prin Schei, vedem cateva  troite.

Adresabilitate, motivatie Diana a gandit si oferit acest tur cu intentia de a-si prezenta orasul, de a va da voua celor din Brasov ocazia sa va intalniti, sa va cunoasteti, iar celor din alte zone sa viziteze cu un ghid profesionist minunata asezare de sub Tampa.

Pot participa DOAR membri Singles Camp, nu veniti insotiti de copii, de cunostinte pentru ca vi se va refuza prezenta in grup.

Cazare. Pentru cei care vin din alte parti: daca achitati excursia si ne comunicati pana cel tarziu la data de 20 februarie 2019 dorinta de a rezerva o camera la hotel, pentru sambata/duminica sau chiar vineri/duminica, o sa organizam si acest serviciu, urmand sa-l achitati la sosire, Dianei. 

Un articol - prezentare a Brasovului, cu descrierea turului pe care o sa-l faceti - scris de ghida voastra, Diana

Brasovul nu mai are nevoie de nicio prezentare. Unul dintre cele mai frumoase si vizitate orase din Romania, Brasovul atrage turistii ca un magnet. Casele vechi in culori pastelate, stradutele pavate cu piatra amintesc de vremuri trecute. Aici timpul pare ca a stat pe loc, este o adevarata placere sa te plimbi in centrul istoric, sa descoperi povestile fascinante ale acestui oras care a jucat dintotdeauna un rol esential in istoria Romaniei.

La Brasov au poposit si grupurile Singles Camp&Travel in cateva randuri dar de data aceasta ne propunem o adevarata “aventura urbana”. Cel mai frumos este sa ne plimbam in Brasov pe jos. In felul acesta, ne putem bucura de minunatiile pe care ni le ofera la fiecare colt de strada asa ca timp de doua zile vom strabate la pas zona centrala, vom vizita obiectivele emblematice ale orasului dar si locuri mai putin cunoscute. Vom face si o drumetie usoara pe muntele Tampa, simbolul Brasovului. In prima zi ne vom familiariza cu istoria orasului si obiectivele de marca din interiorul fostului burg medieval: Piata Sfatului, Biserica Neagra, Bastionul Fierarilor, Poarta Ecaterinei, Poarta Schei, Strada Sforii, Bastionul Tesatorilor, Aleea de sub Tampa de unde vom lua telecabina. Este un traseu de aproximativ doi kilometri pe care il vom parcurge cu mai multe pauze dar, pentru ca suntem la munte, vom mai avea cate o panta sau ceva scari de urcat... Piata Sfatului este simbolul Brasovului. Este locul unde au loc toate evenimentele importante,  atractia turistica numarul unu a orasului. Piata Sfatului este locul unde in trecut se adunau mestesugarii si unde in perioada interbelica iesea la promonada aristocratia orasului, locul unde a fost vechea Primarie si unde se impartea dreptatea.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/piata-sfatului-brasov.jpg)

Casa Sfatului este atestata documentar la 1420 si este cea mai reprezentativa cladire din piata. Piata Sfatului este kilometrul 0 al orasului de aici se masoara toate distantele. Casa Sfatului este unul din obiectivele turistice majore ale Brasovului, doar Biserica Neagra are mai multi vizitatori. Pe Casa Sfatului exista singura stema color a Brasovului.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Biserica-Neagra.jpg)

Biserica Neagra din Brasov este unul dintre cele mai reprezentative edificii ale goticului transilvanean. Biserica parohiala evanghelica din Brasov, avand hramul Sfintei Fecioare Maria, si-a primit numele ca urmare a marelui incendiu care a cuprins orasul in 1689, cand fumul si flacarile i- au innegrit zidurile. Biserica Neagra are o lungime de 89 m si o largime de 23 m, fiind cel mai mare edificiu religios intre Viena si Istanbul. In 1542 cand orasul a acceptat reforma lui Honterus si sasii au trecut la luteranism, biserica catolica de pana atunci s-a transformat in evanghelica. Biserica se mandreste cu cea mai mare si unica orga mecanica Buchholz functionala din sud-estul Europei, avand 3993 de tuburi si 76 de registre. Tot aici se poate admira cea mai mare colectie din Europa de covoare anatoliene din secolele XVI - XVIII, fragmente de pictura murala din secolul XV, o cristelnita din 1472 si multe obiecte vechi. Istoricul bisericii si al restaurarilor precum si viata si opera reformatorului Johannes Honterus (1498-1549) este prezentata in cadrul expozitiilor ce se pot vizita in biserica.

Bastionul Fierarilor  - atestat documentar in 1529, a facut parte din complexul defensiv de nord- vest al cetatii medievale a Brasovului. Bastionul are trei nivele, cu goluri de tragere si guri pentru smoala si a fost extins in 1526 si in 1668, an in care fortificatia capata forma actuala. A fost folosit ca depozit de cereale iar din 1923 gazduieste institutia Arhivelor Nationale, filiala Brasov.  Printre documentele valoroase pe care aceasta arhiva le adaposteste se regaseste epistola negustorului Neacsu din Campulung, primul document in limba romana care dateaza din 1521. In 1938 Bastionul Fierarilor sufera ultima renovare, ajungand la aspectul de astazi.

Poarta Ecaterinei este una dintre cele mai vechi si cu siguranta cea mai frumoasa poarta care si-a pastrat aspectul original pana astazi.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Poarta-Ecaterina.jpg)

Se afla chiar langa Poarta Schei si a fost timp de cateva secole singura poarta care strapungea zidurile vestice ale cetatii. Cladirea patrata cu patru turnulete, ca semn al jurisdictiei, era prevazuta cu un pod mobil cu lanturi pentru asigurarea trecerii peste santul cu apa iar in interior erau galerii de lemn amplasate pe mai multe randuri, pentru aparatori.

Poarta Schei a fost construita in perioada 1827 - 1828 cu rolul de a fluidiza traficul marit din aceasta zona.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Poarta-Schei.jpg)

Cu aceasta ocazie Poarta Ecaterina a fost zidita si folosita in continuare ca depozit. Construita din piatra si caramida in stil classic, Poarta Schei are forma unui arc de triumf cu trei intrari, una principala de mari dimensiuni in mijloc si doua intrari mai scunde in stanga si in dreapta care sunt destinate pietonilor. Inscriptia in latina marcheaza momentul construirii portii  si mentioneaza ca aceasta poarta a fost ridicata in urma vizitei imparatului Francisc I la Brasov in anul1817.

Strada Sforii - Straduta ingusta intre strazile Cerbului si Poarta Schei a carei existenta este atestata in documentele din secolul XVII a fost un simplu coridor, pentru a ajuta munca pompierilor.  Latimea ce variaza intre 111 si 135 cm ii confera titlul de cea mai ingusta strada din Romania si a treia din Europa. Veti avea o surpriza placuta pentru ca a fost reamenajata de curand modern.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Strada-Sforii-Brasov-Romania1.jpg)

Bastionul Tesatorilor a fost construit si aparat de breasla tesatorilor, in doua etape (1421 – 1436 si 1570 – 1573). Ridicat pe patru nivele si intins pe o suprafata de 1616 mp, cu ziduri groase, bastionul are o arhitectura unica in sud-estul Europei. Incendiul din 1689 nu a provocat daune constructiei, cele doua turnuri de straja, gurile de pacura si golurile de tragere si zidurile ce intaresc cetatea s-au pastrat in forma lor originala.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Bastionul-Tesatorilor.jpg)

In anul 1910 bastionul a fost restaurat, tot atunci devenind si muzeu. Principala atractie e reprezentata de macheta Cetatii Brasov. Aceasta a fost realizata inca din anul 1896 si ulterior s-a atasat si macheta cartierului Schei.

In jurul pranzului vom urca cu telecabina pe Tampa. Vom merge atat la punctul de belvedere unde este inscriptionat numele Brasovului dar si la vechea platforma de observatie de pe varful Tampa, un punct de panorama mai putin cunoscut turistilor. Aici este mai putin aglomerat, se vede mai bine si cartierul Schei pe care il vom vizita in ziua urmatoare. Masa de pranz o vom lua la pachet si apoi coboram in oras pe jos, pe traseul numit Treptele lui Gabony care urmeaza partea nord estica a Tampei, cu un popas intr-un loc frumos de unde se poate vedea cartierul Valea Cetatii sau Racadau cum il numesc localnicii. Vom trece si pe langa o bijuterie a naturii, un frumos pin care arata aidoma unui bonsai. Este un traseu usor pentru cineva obisnuit sa mearga pe jos, cu o diferenta de nivel de aproximativ 500 de metri care se parcurge in aproximativ o ora jumatate. Nu subestimati totusi traseul, terenul este accidentat, echipamentul de munte recomandat este obligatoriu.

Cartierul Valea Cetatii
Dupa masa veti avea cateva ore timp liber, urmand ca in cursul serii sa ne reintalnim la hotel la un pahar de vorba sa ne cunoastem mai bine si sa vorbim despre actiunile Singles Camp. A doua zi  vom continua sa exploram Brasovul la pas si ne vom indrepta spre Schei, cel mai vechi cartier al orasului, un loc unde natura, istoria si traditiile se infratesc spectaculos.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Cartierul-Răcădău-646x380.jpg)

Imediat dupa ce trecem de Poarta Schei si intram pe strada Prundului, pe partea stanga vom descoperi Casa Junilor si vizavi, pe dreapta, avem Colegiul National Andrei Saguna, unul din cele mai prestigioase licee din judetul Brasov si nu numai. Pasind dincolo de Poarta Schei, patrunzi in vechiul cartier al comunitatii romanesti, Scheii Brasovului, care ascunde pe dealurile si ulicioarele sale un bogat patrimoniu vechi de peste cinci secole: Biserica Sfantul Nicolae, Prima Scoala Romaneasca, cateva zeci de troite si un obicei viu, practicat de o confrerie populara ale carei origini se pierd in istoria acestor locuri, Junii Brasovului. Este Duminica Floriilor, o zi in care locuitorii Scheiului pastreaza cu strictete traditiile, asa ca in plimbarea noastra prin cel mai vechi cartier al Brasovului vom vizita intai Biserica Sfantul Nicolae, monument istoric si apoi vom descoperi impreuna cateva dintre cele mai cunoscute si vechi troite pe care scheienii le indragesc si ocrotesc de veacuri printre care troita capitanului Ilie Birt din Piata Unirii, Crucea Musicoiului, Crucea Dreptatii. Biserica Sfantul Nicolae, o adevarata bijuterie arhitectonica, impresioneaza nu doar prin frumusetea sa, ci si prin felul in care a fost conservata. Constructia bisericii din Schei a inceput in anul 1495 cu sprijinul domnitorului Tarii Romanesti Vlad Calugaru, pe locul unui vechi lacas de cult atestat de documente din anul 1292.  Interiorul bisericii centrale este imbracat cu pictura valorosului artist Costin Petrescu. Gasim aici pe peretele dinspre miazanoapte fresca intrarii lui Mihai Viteazul in Brasov. Pe peretele frontal vedem imaginea a patru voievozi ctitori si tabloul alegoric al tipografiei coresiene iar pe peretele de sud scena incoronarii lui Ferdinand la Alba Iulia, pentru ca pe peretele dinspre rasarit sa putem privi un moment festiv cu mitropolitul Andrei Saguna si alaiul junilor Brasovului. Portretul mitropolitului Andrei Saguna si al mitropolitului Nicolae Balan se gasesc si in interiorul bisericii pe peretele de sud, pe cel de nord aflandu-se imaginea regelui Mihai si al mamei sale Elena, realizate tot de Costin Petrescu in cadrul lucrarilor de restaurare dintre anii 1939-1946. Biserica Sfantul Nicolae din Scheii Brasovului detine o impresionanta biblioteca si o arhiva imbogatita cu hrisoave si carti domnesti, mii de acte, zapise, registre si scrisori care constituie un tezaur pentru istoria si cultura neamului romanesc. In cimitirul bisericii sunt ingropate personalitati importante din istoria nationala si locala printre care Nicolae Titulescu, o figura importanta a diplomatiei europene, preotul Vasile Saftu, Ioan Mesota, unul dintre cei mai distinsi profesori din Brasov. In  curtea bisericiii Sfantul Nicolae se afla si Prima Scoala Romaneasca, locul unde Diaconul Coresi a publicat intre anii 1556-1588 primele carti de circulatie in limba romana in cateva sute de exemplare si care au fost distribuite apoi in toata tara. Cladirea aflata aici a fost zidita in anul 1495 dar a fost reconstruita de-a lungul timpului, cea mai recenta constructie datand din 1760. O vizita prin muzeu este emotionanta. Bancile scrijelite unde se inghesuiau invataceii, calimarile de cerneala si tablitele pe care se scriau literele te indeamna sa le atingi. Aceasta este sala de clasa “Anton Pann”. Mai departe, sala “Diaconul Coresi”. Dintre exponatele intalnite mentionam cateva titluri valoroase: Cazania a II-a (Carte romaneasca de invatatura), Psaltirea, Sbornicul, Octoihul si, bineinteles, tiparnita diaconului la care se poate lucra si azi.

De la biserica Sfantul Nicoale continuam calatoria in timp pe stradutele intortocheate pavate cu piatra spre Crucea de pe Coasta, una dintre cele mai vechi si mai importante troite ale comunitatii scheienilor, datand din anul 1671.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/biserica-sf-nicolae-scheii-brasovului-640x380.jpg)

Cartierul situat in valea dintre Tampa si Poiana Brasov ascunde un bogat patrimoniu vechi de peste cinci secole: cateva zeci de troite ridicate la raspantii de drumuri, in curtile sau zidurile unor case, 15 dintre aceste monumente de arhitectura religioasa regasindu-se si pe Lista Patrimoniului Cultural Romanesc. Cea mai veche cruce dateaza din secolul al XIII-lea iar multe cruci sunt din secolele XVII-XVIII. Nu intamplator troitele erau pictate de zugravi de la curtile Brancovenilor si Cantacuzinilor. Ridicate cu credinta de catre vechii brasoveni, troitele dadeau binete trecatorilor, ii insufleteau pe romani in lupta cu autoritatile straine, erau loc de inchinaciune si popas in drumul junilor, la marile sarbatori.  Troitele, aceste monumente crestine, sunt marturia timpului trecut peste Brasov dar si a traditiei crestine a orasului. Nicaieri in Romania nu exista un colt de oras mai presarat cu troite cum e Scheiul.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/01/Troite-Schei-1.jpg)

Troitele au fost ridicate de catre cetateni de vaza ai Scheilor, fapt atestat de inscriptiile de pe troite, in limba latina sau chirilica. Fiecare troita are legenda ei iar numele il poarta dupa cel care a construit-o sau cei care au renovat-o dar si dupa locul si motivul construirii ei. Crucea de pe Coasta sau Crucea Musicoiului este amplasata intr-un loc frumos de belvedere, la marginea padurii, de unde se poate admira Brasovul si intreg cartierul Schei. Vom poposi aici pentru masa de pranz pe care o vom lua la pachet.

Crucea de piatra este inscriptionata cu dedicatii puse de ctitori si este bogat decorata cu ornamente baroce, lucrate in tehnica basoreliefului si apoi zugravite in stilul secolului al XVII-lea in culori vii (rosu, albastru, auriu, negru). Crucea Musicoiului a suferit de-a lungul timpul cateva restaurari, una dintre ele in 1902, prin grija unui fruntas al Scheilor, Nicoale Stinghe Oaie. A fost zugravita in anul 2002 de catre Societatea Junilor Curcani si restaurata complet de catre Primaria Brasovului in anul 2011. Crucea este protejata de catre Societatea Junilor Curcani care organizeaza pe platoul din proximitatea acesteia unele dintre sarbatorile traditionale ale Junilor Curcani printre care investirea serjilor in duminica Pastilor si jocul stramosesc in ziua Sfintilor Apostoli Petru si Pavel.

Dupa ce ne-am bucurat in tihna de frumusetea locului vom face o scurta plimbare prin padure pana la Crucea Junilor Dorobanti sau Crucea Dreptatii cu un mic popas la fantanita cu acelasi nume. De aici ne intoarcem in centru, excursia urmand sa se incheie in jur de 18:00.
Traseul din aceasta zi ar fi de aproximativ patru - cinci kilometri.

Echipament obligatoriu pentru drumetie: – incaltaminte de drumetie, impermeabila, talpa aderenta – pantalon si bluza de munte, schimburi – ceva de ploaie (pelerina, geaca impermeabila), exclus umbrela – un rucsac de mici dimensiuni in care sa aveti apa, un sandvici, dulciuri 

Aveti mai jos tarifele la obiectivele care se vor vizita:
Biserica Neagra 10 lei
Bastionul Tesatorilor 7 lei
Telecabina Tampa 10 lei dus, 18 lei dus-intors
Muzeul Prima Scoala Roamaneasca 10 lei

Informatii utile privind transportul in Brasov Va recomand sa folositi cu incredere transportul public din Brasov, este ieftin si comod. O calatorie va costa 2.5 lei de la 1 ianuarie 2019 si biletul poate fi utilizat pe toate liniile din oras timp de 50 de minute de la validare. Se pot cumpara doar bilete cu 2 calatorii. Controalele sunt dese si cand te astepti mai putin... Linia 4  Gara – Livada Postei (de aici in 5 minute sunteti in Piata Sfatului) Linia 51 Gara – Pe Tocile (statia de la Biserica Neagra pentru zona Piata Sfatului) Mai multe detalii: http://www.ratbv.ro/trasee-si-orare (http://www.ratbv.ro/trasee-si-orare)
Numarul locurilor de parcare din centru a scazut considerabil de cand a fost interzis accesul auto pe Aleea Tiberiu Brediceanu de sub Tampa. In Schei accesul auto este si mai problematic, strazile sunt inguste, in panta si foarte putine locurile unde se poate lasa masina. Parcarea se plateste de luni pana sambata intre orele 8.00-20.00 si in centru costa aproximativ 1.5 lei /ora. Se poate plati cu fise sau prin SMS la nr 7420 dar tariful este mai mare, aproximativ 0.4 EUR+TVA / ora Parcari gratuite in centru nu sunt. O parcare publica gratuita este aproape de gara, la Sala Sporturilor. Duminica nu se plateste parcarea in Brasov.
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: admin din Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019, 16:56
Rezervarile sunt deschise. Se pot face inscrieri aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/sa-descoperim-brasovul-de-florii-impreuna-cu-diana-20-aprilie-2019/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/sa-descoperim-brasovul-de-florii-impreuna-cu-diana-20-aprilie-2019/)
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: PGabriela din Miercuri, 23 Ianuarie 2019, 12:27
Prin Brasov am fost doar in tranzit. A sosit momentul sa vizitez acest oras fascinant.  :)
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Rami din Sâmbătă, 16 Februarie 2019, 08:18
Buna dimineata Diana, buna dimineata tuturor  :)
Iti multumesc mult ca, cu ajutorul tau, putem descoperi Brasovul!
Abia astept sa vedem impreuna Brasovul, si sa ne si cunoastem, in direct :giggle:, daca pot spune asa, ca pe forum am mai vorbit  ;)
Eu vin din Ploiesti, si o sa vin de vineri seara, ca sa nu ratez ora de întâlnire de sambata dimineata!
O sa sun luni la agentie pentru a solicita cazare!
Am si eu o intrebare, daca ma poti ajuta!
Ai idee, cazarea o pot achita cu tichete de vacanta?
Sanatate multa tuturor si zile frumoase cu spor in toate, si sa va bucurati de vremea super ce s-a anuntat :D



Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: krondia din Sâmbătă, 16 Februarie 2019, 19:40
Bună Rami, da, ne stim de pe forum. Ma bucur sa ne cunoastem mai bine la Brasov, sa descoperim impreuna lucruri mai putine cunoscute. Brasovul înseamna mai mult decat Piata Sfatului, Biserica Neagra si strada Republicii, cele mai populare locuri din oras.

Referitor la intrebarea ta, din ce stiu agentia nu este inscrisa in programul cu tichete de vacanta.

Sa ne vedem cu bine!
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Rami din Duminică, 17 Februarie 2019, 22:48
Buna Diana!
Am inteles!
Multumesc mult!
Noapte buna si de mâine, o saptamana cu spor in toate  :angel:
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: krondia din Marți, 19 Februarie 2019, 10:05
Multumesc, Rami, asemenea!
Pentru ca am fost intrebata daca pot participa si localnicii, raspunsul este afirmativ, singura conditie este sa fie membri SinglesCamp. Inscrierea la actiune se face in mod obisnuit.
Nu uitati ca optiunile privind cazarea prin agentie se pot transmite pana in 20 februarie.
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: krondia din Marți, 26 Februarie 2019, 00:11
Va reamintesc ca in aceasta actiune cazarea nu este inclusa.

Daca nu ati vorbit cu mine dar aveti nevoie de cazare, lasati un mesaj aici pe forum sau scrieti un email agentiei.

In cazul in care intentionati sa va descurcati singuri, va recomand sa nu lasati rezervarea pe ultima suta de metri intrucat in weekendul 19-21 aprilie va fi si Pastele catolic si pensiunile din centrul Brasovului sunt deja foarte solicitate.





Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: krondia din Joi, 28 Martie 2019, 15:35
Numai maine nu-i poimaine...
Stiu ca asteptati cu nerabdare actiunea de la Brasov si, pentru ca am aflat ca sunteti mai multi care veniti la Brasov de vineri sau chiar cu cateva zile bune inainte, v-am pregatit o surpriza: O EXTENSIE DE PROGRAM!   *|*
Deci ne vom intalni la Brasov si vineri dupa-amiaza, 19 aprilie!, ora o voi stabili in functie de cum poate ajunge majoritatea. Va rog sa scrieti aici pe forum daca sunteti interesati, mai ales daca nu ati vorbit deja cu mine si mentionati ora la care ati putea ajunge, pentru a stabili programul suplimentar pentru vineri. Nu sunati in agentie, pentru orice intrebari aveti in descrierea actiunii numarul meu de telefon.
Informatiile despre locul si ora la care ne vom intalni vineri, sambata si duminica le veti primi pe email, cu cateva zile inainte de actiune.

Pe curand!
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: xpandreea din Vineri, 29 Martie 2019, 15:46
Salutare!

Eu o sa vin din Iasi cu masina.
Intentionez sa plec de vineri dimineata. Mai este cineva care vrea sa mearga cu mine cu masina?

Ne vedem in curand in orasul meu de suflet :)

Weekend minunat va doresc!
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: krondia din Vineri, 29 Martie 2019, 16:17
Cateva imagini de azi, din Scheii Brasovului

(https://i.postimg.cc/PrJrJXB9/IMG-20190329-150206.jpg) (https://postimg.cc/dLMKSYQj)

(https://i.postimg.cc/yN4VLFkC/IMG-20190329-150813.jpg) (https://postimg.cc/Bjp96PTm)

(https://i.postimg.cc/rFHyr6Tm/IMG-20190329-150844.jpg) (https://postimg.cc/GHknW5Hw)
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: PGabriela din Vineri, 29 Martie 2019, 19:07
Bună seara, tuturor.
Diana, eu vin de vineri din Tg-Mures. Ajung  la amiază, destul de repede.
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: krondia din Duminică, 14 Aprilie 2019, 19:20
Brasovul va asteapta!
Cateva imagini de azi, cu locurile pe care le vom vedea in curand impreuna.

(https://i.postimg.cc/BvJ1Y2cg/IMG-20190414-184133.jpg) (https://postimg.cc/rDYmz0H0)

(https://i.postimg.cc/G2qPJqWG/IMG-20190414-184236.jpg) (https://postimg.cc/S2Yzm7Nx)

(https://i.postimg.cc/8kYMpJNp/IMG-20190414-184405.jpg) (https://postimg.cc/jCzLvjDm)

(https://i.postimg.cc/YSQbgN2z/IMG-20190414-184504.jpg) (https://postimg.cc/5HNBWCCX)

(https://i.postimg.cc/9f1wvzLj/IMG-20190414-184638.jpg) (https://postimg.cc/DWJzGfVC)

(https://i.postimg.cc/DyBV4Tpw/IMG-20190414-184756.jpg) (https://postimg.cc/jLw3BGrp)

Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Rami din Duminică, 14 Aprilie 2019, 22:22
Buna Diana, buna tuturor!
Super imagini!  :applause:
Multumesc mult! :flori:
Dupa cum zice o vorba din batrani, numai maine nu-i poimaine :giggle: si ajungem la tine sa ne arati toate astea in direct :yeah:
Abia astept sa ne vedem, sa descoperim Brasovul impreuna  :thumbup: si sa ne bucuram impreuna de tot si de toate  :dance:
Dupa cum se prevede, pare ca si vremea o tina  cu noi  :thumbup:
Sa speram ca, asa o sa fie!
Pana atunci, noapte buna tuturor si o noua saptamana cu spor in toate  :angel:
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: krondia din Joi, 18 Aprilie 2019, 11:43
A mai ramas foarte putin.
V-am trimis acum un e-mail cu locul si ora de intalnire pentru cele trei zile, inclusiv programul optional de vineri  (aceste informatii sunt confidentiale) si alte cateva informatii utile.
Spuneti-mi daca nu l-ati primit sau daca aveti nevoie de alte informatii.
Drum bun, sa ne vedem cu bine!
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: PGabriela din Joi, 18 Aprilie 2019, 12:20
Servus, Diana
Am primit mailul, am luat la cunostinta.
Ne vedem maine. Drum bun tuturor!
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Rami din Vineri, 19 Aprilie 2019, 09:36
Buna dimineata tuturor!
Sunteti gata sa descoperim Brasovul alaturi de Diana? :D
Drum bun tuturor azi sau maine  ;) si sa ne vedem cu bine, sa uitam de tot si de toate, si sa ne bucuram de tot si de toate  :dance:
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: PGabriela din Duminică, 21 Aprilie 2019, 14:51
O actiune cu multe, multe informatii, cu multa veselie si toleranta. Imi pare rau ca azi e ultima zi si pierd ultimele ore.... dar mijloacele de transport in comun sunt cum sunt :(
Un grup foarte tolerant, vesel si doritor de cunoastere.
Am avut surpriza sa revad persoane cu care am fost în alte acțiuni. A fost un CADOU neasteptat de "Sarbatoarea Floriilor".
Multumesc pt asta! Stiu fetele,"avizatele":)
Pentru viitor sper sa organizați astfel de actiuni si in alte judete. Personal incerc iesiri de acest gen. Am vazut cateva orase deja, dar as vrea cu grup si insotitor la fel de valorosi cum au fost in toate actiunile la care am participat si s-au adunat destul de multe, spre bucuria mea.
Mulțumesc mult Diana pentru suportul acordat, pentru toate informatiile daruite noua si ne revedem peste doua saptamani.
Apropo, ieri vremea ne-a multumit pe toti. Am avut nori, vant, soare, ploaie si ninsoare. La alegere :) cine ce a vrut. :)
Daca doriti pozele facute de mine ma gasiti pe face book: Pustianu Gabriela
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: loredana71 din Duminică, 21 Aprilie 2019, 19:57
Bună seara tuturor,
Au fost 3 zile de vis, pacat ca au trecut asa repede. Brasovul este un oras minunat dar Diana ne-a aratat alta fata a orasului. Mai mult decat obisnuita Piata a Sfatului si Biserica Neagra, pe care le stie toata lumea. Am avut surpriza de a descoperii cartierul Schei care este un oras cu totul diferit de cetatea in sine. Parca intri in alta lume cum treci de poarta Schei. Multe informatii interesante, locatii deosebite, oameni minunati si amintiri frumoase. Diana este ghidul meu preferat, stie o multime de lucruri, are rabdare si este o placere sa faci parte din grupul ei.  :flori:
Multumim pentru un week-end minunat. Vremea a tinut cu noi, dar a trecut prea repede!
Va doresc o saptamana usoara tuturor si sa ne revedem cat mai curand!
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Rami din Duminică, 21 Aprilie 2019, 20:18
Buna tuturor!
Imi pare rau ca nu am reusit sa-mi iau ramas bun de la toti  :'(
Drum bun tuturor! :angel:
Gabi si Loredana au dreptate, am trait alaturi de oameni superrr faini, niste zile superrr faine, cu multe informatii, cu multe povesti, cu lectii de istorie si nu numai, cu legende ale locului, cu recompense  :giggle: cu multa voie buna si cu o vreme superrr, poate dupa sufletele noastre  :giggle:
Am reintalnit prieteni vechi, am cunoscut oameni noi!
Dar, toate astea au fost posibile datorita Dianei :applause:
Ea ne-a adunat, ne-a informat, ne-a dadacit  :giggle:
Iti multumesc mult Diana pentru tooot  :flori:
E adevarat ca fiecare dintre noi si-a adus o contributie mai mica sau mai mare  :giggle: la atmosfera acestor zile, dar, Diana, zilele astea, tu ai fost ghidusa, indrumatoarea, prietena noastra  :bow:
Abia astept sa ne revedem in alte acțiuni!
Datorita tie, pot spune ca Brasovul mi-a devenit un loc drag unde as vrea sa revin!  :bow: :flori:
Sanatate multa tuturor si zile frumoase  si cu spor in toate, si sa ne auzim și revedem cu bine! :)
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Rami din Duminică, 21 Aprilie 2019, 20:23
Am uitat ceva tare important  :o
Gabi, pe topicul, Unde mergem impreuna, ar trebui sa ne scriem dorinta de a cunoaste sub o indrumare asa profiii :bow: și alte orase din tara
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Marian2025 din Duminică, 21 Aprilie 2019, 20:42
Buna seara tuturor!
A fost prima mea participare la o astfel de actiune si cu siguranta nu va fi ultima. A fost o experienta inedită, am acumulat foarte multe informatii noi, am vizitat foarte multe obiective si am socializat cu persoanele din cadrul grupului participant la actiune. Desi actiunea s-a desfasurat pe parcursul a 3 zile, am remarcat o coeziune rapidă a  grupului. Iar despre Diana, ghidul nostru, care ne-a insoțit si asigurat toate informatiile necesare, am numai cuvinte de laudă, a fost de exceptie. Drept pentru care ii multumesc. Urmatoarea actiune la care voi participa va fi foarte curand si sper ca si acolo sa intalnesc persoane cel putin de aceiasi calitate.
O seară placuta!
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: PGabriela din Luni, 22 Aprilie 2019, 12:44
Corect! Rami :D
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: livia_vl din Luni, 22 Aprilie 2019, 15:32
Buna ziua!

Sper ca ati ajuns cu totii bine pe la casele voastre si mai ales pe la slujbele care va asteptau   :yeah:
Vreau sa multumesc organizatoriilor pentru aceasta excursie minunata. Ghdul nostru, Diana a fost super iar ideea de a ne arata Brasovul extraordinara. Nu am stiut cat de frumos si interesant este acest oras desi mai fusesem de cateva ori. Sper ca excursia se va repeta!
Va doresc tuturor o saptamana frumoasa!
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: industrialg din Luni, 22 Aprilie 2019, 19:51
Buna tuturor,

Chiar daca sunt brasoveanca sunt multe lucruri pe care nu le stiam despre orasul meu si pe care Diana ni le-a impartasit cu mare drag. M-am bucurat de aceasta actiune in care am revazut vechi cunostinte si am intalnit persoane noi.

Pa langa pozele puse de Diana in prezentarea actiunii adaug si eu cateva.

Apus de soare pe Tampa

(https://i.postimg.cc/ZRdqSTvx/IMG-20190420-194604-486.jpg) (https://postimg.cc/tZ9bdG5s)find a chase bank close to me (https://banks-nearme.com/)


Centrul vechi vazut de sus, de pe Tampa

(https://i.postimg.cc/Y0F8YmGL/IMG-20190420-133742.jpg) (https://postimg.cc/zHJn1vkq)


Vedere de la una din troitele din Sheii Brasovului

(https://i.postimg.cc/8cwcyZr2/IMG-20190421-134121.jpg) (https://postimg.cc/ZvBJnFHH)
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: enache din Luni, 22 Aprilie 2019, 20:05
Buna seara dragii mei.Imi pare bine ca v-a placut Brasovul,orasul meu.Tin sa-i multumesc inca o data Dianei care ne-a spus multe lucruri interesante, pe care multe eu nu le stiam.Foarte documentata Diana.Afost un wkeend minunat cu voi,pacat ca vremea nu a prea tinut cu noi.Va doresc o saptamana reusita.Numai bine
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: krondia din Luni, 22 Aprilie 2019, 21:53
Acum ca am tras cortina imi voi aminti cu drag de voi cand voi mai trece prin locurile pe care le-am vazut impreuna. A fost o mare bucurie sa vad ca v-au placut obiectivele propuse, multe stiute doar de oamenii locului. Ati fost un grup unit, vesel, tare bine m-am simtit cu voi, conteaza mult sa ai cui sa impartasesti ceea ce stii si voi ati fost receptivi, v-ati straduit sa retineti (cu succes) informatii mai putin cunoscute, denumiri arhaice si interesul vostru de a afla tot si a vedea cat mai multe m-a surprins foarte placut.

M-as bucura sa ne reintalnim si cu alte ocazii.

Spre sfarsitul saptamanii am sa va trimit si fotografiile, voi fi plecata 2 zile.
Va arat deocamdata cateva poze cu Brasovul vazut prin ochii vostri si o parte dintre bunatatile locale...

(https://i.postimg.cc/SshnjFWJ/IMG-20190420-WA0025.jpg) (https://postimg.cc/Lqx90WQp)

(https://i.postimg.cc/pd892X5w/IMG-20190422-WA0002.jpg) (https://postimg.cc/sBjfmzcm)

(https://i.postimg.cc/0Nqk0Gr4/IMG-20190420-111025.jpg) (https://postimg.cc/TKCvRDVj)

(https://i.postimg.cc/2545scPm/IMG-20190420-141149.jpg) (https://postimg.cc/hJtgxrD3)

(https://i.postimg.cc/kGZ96Kkf/IMG-20190420-141904.jpg) (https://postimg.cc/N21ZZ9GH)

(https://i.postimg.cc/nLkJK6ys/IMG-20190420-142101.jpg) (https://postimg.cc/bGsWpFN8)

(https://i.postimg.cc/xdYQz04D/IMG-20190420-143817.jpg) (https://postimg.cc/jD8BVrTZ)

(https://i.postimg.cc/kX67rYbZ/IMG-20190421-133121.jpg) (https://postimg.cc/0bsTDfZd)

(https://i.postimg.cc/htZ61TMB/IMG-20190421-140028.jpg) (https://postimg.cc/BjDmq8dY)the nearest m&t bank (https://banks-nearme.com/mt-bank-near-me)

(https://i.postimg.cc/qBGmG2M5/IMG-20190421-190249.jpg) (https://postimg.cc/MXvb6MB7)why is forensic anthropology important (https://forensicanthropologist.net/)

(https://i.postimg.cc/3rb3cQdm/IMG-20190421-151158.jpg) (https://postimg.cc/MXVkn40p)

(https://i.postimg.cc/vBhZB1YN/IMG-20190419-184055.jpg) (https://postimg.cc/cgKSkL8R)

(https://i.postimg.cc/DzyCHZjc/IMG-20190421-151203.jpg) (https://postimg.cc/YvZfmpw4)

(https://i.postimg.cc/XY93qZxk/IMG-20190420-154532.jpg) (https://postimg.cc/686F1pk8)

(https://i.postimg.cc/Z5L3Gx2G/IMG-20190420-204111.jpg) (https://postimg.cc/cvrrYwsh)

Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: wonderland din Marți, 23 Aprilie 2019, 08:02
Sa va fie de bine plimbarea si povestile... Si noua, povestirile voastre:smitten:
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: admin din Marți, 23 Aprilie 2019, 08:23
Foarte frumoasa initiativa Dianei, de a-si prezenta orasul. Respect si apreciez mult de tot pe toti aceia care-si iubesc locul nasterii, pe acela in care traiesc. In aceiasi masura ii detest si ma dezgusta cei pe care-i aud vorbid afara tara de rau, care isi subapreciaza sau chiar uita locul in care s-au nascut, considerandu-l "prea mic si neinsemnat" pentru  "personalitatea" lor...
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: PGabriela din Marți, 23 Aprilie 2019, 14:22
M-a uns pe suflet tot ce am aflat la "Muzeul Prima Școală Românească" sub conducerea filologului Vasile Oltean.
Prima școală românească se află în interiorul curții fostului cartier românesc al Brașovului vechi.
Primele cursuri au avut loc aici în 1583. Elevilor li se spunea "CIRACI".
CIRACUL care statea trei luni in scoala devenea GOCIMAN - un fel de notar de azi.
CIRACUL care statea sase luni in scoala era DASCAL.
Ciracul care statea noua luni in scoala devena POPA.
Actuala clădire datează din anul 1760. În prezent edificiul adăpostește "Muzeul Prima Școală Românească"
Am adaugat imagini cu bancile, abecedarul si o carte de lectura.
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: krondia din Miercuri, 08 Mai 2019, 21:51
Am trimis fotografiile. Daca nu le-ati primit, dati un semn sa le retransmit.
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: PGabriela din Joi, 09 Mai 2019, 17:55
Am descarcat pozele.
Multumesc!
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Delia 27 din Joi, 09 Mai 2019, 19:14
Mulțumim frumos!  :thumbup:
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Rami din Joi, 09 Mai 2019, 19:18
Buna tuturor!
Am primit pozele!  :applause:
Iti multumesc mult Diana, pentru acele zile, pentru poze, (abia astept sa le vad  :D), pentru tooot  :bow:  :flori:
Va pup cu drag si va doresc multa sanatate si sa traiti zile frumoase cu spor in toate  :angel:  :kissing:
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: krondia din Duminică, 26 Aprilie 2020, 14:24
A trecut un an și un pic de când ne-am văzut la Brașov. Mi-am dorit mult să vă arăt și în acest an Brașovul prin ochii unui localnic dar și al întregii comunități care era în sărbătoare în aceste zile. Știu că ați așteptat cu nerăbdare să ne (re)vedem, am simțit asta din mesajele pe care le-am primit în ultimul timp.
Chiar în Vinerea Luminată am primit un mesaj de la cineva care ținea să îmi arate că nu a uitat că, în loc să fie la Brașov, în vacanță, trebuia să meargă la spital, în prima linie, întrucât este cadru medical. M-a emoționat, am simțit tristețea și regretul, poate și puțină teamă.
Pentru a nu lăsa aceste zile frumoase de sărbătoare să treacă neobservate, am să vă arăt câteva fotografii și filmulețe din arhiva Junilor Brașoveni.

Junii au un bogat calendar de activități. Prima ieșire a junilor în Noul An este de Bunavestire când surlașul vestește sosirea primăverii. Anul acesta a urcat singur la troița de pe coasta Prundului dar a suflat în surlă ca în toți anii, cu speranță, în așteptarea unor zile mai bune. Vedeți înregistrarea de pe Facebook:

https://www.facebook.com/juniibrasov/videos/148862239763866

(https://i.postimg.cc/ncT1DcNZ/54515637-389371811793514-8372757856985808896-nsurla.jpg) (https://postimages.org/)

În Duminica Floriilor, după tradiție, Junii Brașovului organizează parastasul junilor care au trecut la cele veșnice, un obicei unic pentru că se menționează numele întreg al persoanei respective, nu doar prenumele cum se obișnuiește în general.
Anul trecut am asistat și noi la acest moment și i-am putut vedea pe juni purtând costumele tradiționale.

În a doua zi de Paște are loc un alt eveniment îndrăgit de localnici: Mersul Junilor cu strochitu'.
Astfel, în Lunea Paștilor, Junii tinerii se adună în Piața Prundului în vremea amiezii și cântă Troparul Învierii, la Crucea lui Ilie Birt. Vătaful zice salutul pascal în română, greacă și slavonă, iar junii îi răspund în aceleași limbi, apoi se prind în tradiționala horă a junilor și pe rând aruncă buzduganul spre cer. După aceasta, junii se despart în cete conduse de armași și de vătaf și colindă cartierul, însoțiți de muzicanți. Pe drum se opresc la fiecare cruce, unde cântă Troparul Învierii și intră în toate casele cu fete nemăritate la care au fost invitați.
După salutul creștinesc, gazdele îi tratează pe tineri cu o gustare și cu ouă roșii, iar junii tineri stropesc fetele cu parfum, după cum este datina în Șchei. În loc de recipiente moderne, unii juni folosesc mici buzdugane, anume făcute pentru obiceiul stropitului. Fetele îi împodobesc pe juni cu flori multicolore, pe care le prind pe hainele românești.
Acela dintre juni care adună cele mai multe flori este considerat a fi preferatul fetelor.

(https://i.postimg.cc/bYbKtMxL/93679797-2806619049460190-8454221068624723968-o.jpg) (https://postimg.cc/3W8SMtbD)

(https://i.postimg.cc/zv0v7BmY/93570427-651756185555074-3343141593325502464-n.jpg) (https://postimages.org/) (https://postimages.org/)

A treia zi de Paște este cunoscută și ca „Marţea cu plăcinte“ când Junii Tineri se întâlnesc în Piața Unirii, joacă hora și apoi împart plăcinte lumii adunate în Prund şi pe Coasta Prundului. În trecut, junii tineri urcau pe Coasta Prundului împreună cu familiile, unde, după ce jucau hora Junilor și aruncau pe rând buzdganul, se ospătau cu plăcinte cu brânză și cu fructe și beau din vinul oferit de vătaf.
Acest obicei nu era o serbare câmpenească, ci mai curând o strângere de fonduri pentru ziua de „călări” din Duminica Tomii.

(https://i.postimg.cc/G34BQ3Bd/Martea-cu-placinte-4.png) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/bwhspQmw/martea-cu-placinte-junii-tineri-1280x720.jpg) (https://postimages.org/)

https://www.youtube.com/watch?v=MbjxUkurQb8&feature=youtu.be (https://www.youtube.com/watch?v=MbjxUkurQb8&feature=youtu.be)


Aruncatul în țol este unul dintre cele mai spectaculoase obiceiuri ale Junilor. Obiceiul Grupului Junilor Tineri face parte din serbările tradiţionale din perioada Săptămânii Luminate, fiind la origine un vechi ritual de confirmare şi de iniţiere în ceata de feciori.
Până la interzicerea obiceiului Junilor de către regimul comunist, Junii Tineri se adunau în ziua de Joi din Săptămâna Luminată pe pajiştea numită de şcheieni Lunca Plăeşilor, aflată puțin mai jos de stejarul la rădăcina căruia, conform legendei, se credea că regele Solomon a ascuns coroana Ungariei. Acolo, junii tineri și familiile lor organizau o mare petrecere la care serveau prăjituri făcute în casă. La acest eveniment participau în număr mare brașoveni din tot oraşul.
După ce Junii jucau hora şi se întreceau în aruncarea buzduganului, începea o mare petrecere populară. Apoi junii plecau acasă la armaşul mare, unde erau aruncaţi în ţol fie în curtea casei fie în şură. Cei care nu participau la acest ritual, erau aruncaţi în țol a doua zi, în Piaţa Prundului (azi Piaţa Unirii), unde - conform tradiției,- junii se strângeau să cânte Troparul Învierii la Crucea Căpitanului Ilie Birt. În ultimul deceniu aruncatu-n tol are loc în ziua de Vineri din Săptămâna Luminată, după-masa în Piata Unirii.

Urma să participăm împreună anul acesta dar, la fel ca celelalte evenimente ale junilor, și acesta a fost anulat. Vom urmări, în schimb, o înregistrare din arhiva Junilor.

https://www.facebook.com/juniibrasov/videos/559074331409574

(https://i.postimg.cc/N0PCZhTh/13116491-949278101858218-975285575569431629-otol.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/3NQ1H3xq/30716705-1582820058504016-2721089445347459072-otol.jpg) (https://postimg.cc/1nMwGh60)

(https://i.postimg.cc/fLRCz8cc/18192431-1257378124381546-9197349245077842441-o.jpg) (https://postimages.org/)

Cel mai așteptat și îndrăgit eveniment era, desigur, Parada Junilor. Astăzi, în Duminica Tomii, centrul vechi răsuna de tropotul cailor, de urale și aplauze. E primul an, din ultimii 53, în care nu „se ține“ Parada Junilor. Tăcerea domnește pretutindeni dar rămâne speranța de a revedea aceste evenimente atât de frumoase, care ne amintesc de tradiții, obiceiuri și identitate. Pentru că datina merge mai departe. În calendarul de activități al junilor mai sunt încă numeroase serbări, maialuri care se vor desfășura până la sfârșitul anului și unde vom putea vedea jocurile strămoșești și costumele românești, specifice Șcheiului.
Să urmărim împreună mesajul junilor din acest an, parada călare din anii trecuți și un clip de promovare a Brașovului.

https://www.youtube.com/watch?v=uApg4iumWiM (https://www.youtube.com/watch?v=uApg4iumWiM)


https://www.facebook.com/watch/?v=159514742129177


(https://i.postimg.cc/4x5RtZwg/51737764-368448960552466-5894119671979835392-o.jpg) (https://postimg.cc/bZs5c7KC)

(https://i.postimg.cc/MKT5236q/10169445-536657603120272-8473767803490376102-njuni.jpg) (https://postimages.org/)

În așteptarea unor zile mai senine, vă transmit și eu din Brașov gânduri bune și salutul creștin specific Săptămânii Luminate: Hristos a înviat!

Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: PGabriela din Duminică, 26 Aprilie 2020, 14:45
Diana, recuperam in 2021.
Anul asta nici o socoteala nu mi-a iesit.
Nici pt primavara si pare ca nici pentru toamna :(
Dar RECUPERAM !!!!
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Rami din Duminică, 26 Aprilie 2020, 14:47
ADEVARAT A INVIAT :angel:
MULTUMIM MULT  DIANA, chiar daca nu am reusit sa ajungem noi la tine, ai ajuns tu la noi  :love:
Ai ramas aceeasi gazda perfecta :bow: :flori:  :smitten:
Din tooot sufletul va doresc tuturor,  multa, multa sanatate si liniste, si Doamne ajuta sa trecem cu bine si peste incercarea asta cu totii, si sa ne revedem cu bine  :angel: si sa recuperam si zilele astea   :giggle:  :dance: *|* :smitten:
Titlu: Re: Sa descoperim Brasovul de Florii, impreuna cu Diana. 20 aprilie 2019
Scris de: Rami din Duminică, 26 Aprilie 2020, 14:50
Buna Gabi!
Gandim la fel ;)
Sa fim sanatosi si  RECUPERAM  :giggle:  :yeah:  :smitten: