Singles Happy Travel. Club de socializare

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Vineri, 21 Februarie 2020, 15:03

Titlu: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Vineri, 21 Februarie 2020, 15:03
MICROBUZ BUCURESTI: B -237 NEW sofer: DAN  tel 0770/980618
Plecare Bucuresti 03.09.2020  ora 6.00 din statia Mol Pacii
Pentru conexiuni si ora exacta puteti contacta soferul  sau pe Diana,insotitorul grupului.




24.08.2020
NU MAI SUNT LOCURI DISPONIBILE.




Tarif: 990 lei/persoana cu demipensiune (3 nopti de cazare intr-o casuta, cu inca o persoana, mic dejun, cina tip grup si transport peste 1000 km)

Rezervari:  https://www.singlescamp.ro/eveniment/clisura-dunarii-spectacolul-unic-al-naturii-3-6-septembrie-2020/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/clisura-dunarii-spectacolul-unic-al-naturii-3-6-septembrie-2020/)

Plecare:  3 septembrie 2020
Sosire:   6 septembrie  2020

Cazare: 3 nopti la Danube Village Resort, Clisura Dunarii, sat Gornea, DN 57 302

Numar de locuri: 18

Servicii incluse:
•  cazare 3 nopti intr-un minisat de vacata, rezervat exclusiv, intr-o casuta, cu inca o persoana
•  3 mic dejun
•  3 cine*
•  acces la piscina
•  transport cu microbuz pe ruta Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Horezu - Targu Jiu - Baia de Arama - Baile Herculane - Orsova - Gornea si retur Gornea - Drobeta Tr Serverin - Craiova - Bucuresti
•  transport zonal
•  ghid obiective Brancusi, la Tg Jiu
•  insotitor de grup pe toata perioada excursiei 

*Cina se va oferi tip grup, existand un singur meniu pentru toata lumea. Cu o luna inainte de plecare, meniul o sa se comunice aici pe forum.

Servicii care nu sunt incluse:
x   pranzuri
x   intrari la obiective
x   plimbare cu ambarcatiunea pe Dunare 300 lei/ora/10 persoane, deci 30 lei/persoana/ora.
x   degustare palinca de smochine, masa si program in satul cehesc. Cu o luna inainte de plecare, Gabi, insotitorul de grup o sa comunice tariful acestei activitati optionale.
x   in satul Olari, acolo unde se face adevarata ceramica de Horezu, o sa vizitati un mester autentic; va va prezenta cum se trage la roata, cum se modeleaza, cum se decoreaza ceramica, cum se arde. Totul gratuit, doar ca la sfarsit femeia asteapta sa cumparati cate ceva. Lucrurile sunt foarte frumoase, mult mai ieftine decat la orice targ de olari din tara. Nimeni nu va obliga, dar pentru a arata ca apreciati ceea ce face, pentru a incuraja un mestesug care trage sa moara, pentru ce oamenii aceia v-au intampinat si aratat ceea ce stiu ei, cumparati ceva de acolo.

Fac aici o paranteza, povestindu-va cum s-a pierdut mestesugul olaritului dacic din Sacel, Maramures, ultima vatra in care ramasese. Dar si altele...In 1990 in Sacel existau peste 40 de mici ateliere de ceramica, ce supravietuisera comunismului proletar, anti-cultural si anti-traditional. A fost o minune ca au ramas cuptoarele, iar ca mestesugul a fost transmis. Pentru ca turismul intern era ca si inexistent in acei ani, aproape nimeni nu ajungea la ei, iar sa mergi la targuri de unul singur insemna un cost pe care nu-l acopereai din vanzari. Asa ca prin 2008 mai erau doar 9 ateliere, iar pana in 2011 ramasese doar unul! Cu groaza ca o sa se inchida si acesta, am scris pe forumuri, am dus fiecare grup cu care am calatorit in Maramures la nea'Nistor, sa vada si sa inteleaga mestesugul, dar si sa-l incurajez pe omul ala sa mai faca...Am explicat de fiecare data ca doar asa omul asta poate sa fie motivat sa continue, cumparandu-i produsele, aratandu-i ca apreciem ceea ce face. Unii intelegeau, altii nu. Asa cum ii vad pe unii ca fac si cu ghizii in tarile sarace...Ii auzi spunand "de ce sa-i dau, ca eu am platit excursia..." Sau gasesc alte si alte motive..sa nu-i dea cativa banuti, in cosul colectiv. Pe aceiasi care se zgarcesc la cativa banuti ii vezi imediat dupa dand o suma uriasa pe te miri ce...E adevarat, sunt banii lor, fac ce vor cu ei, dar in viata consider ca trebuie sa stii sa oferi si sa imparti din ce ai, sa incurajezi, sa arati ca pretuiesti si pe altii, nu doar pe tine...Egoismul acestor persoane nu se manifesta doar la a oferi cativa banuti sau a cumpara ceva de la un mester, ci si in relatia cu cei din jur...Sunt rari pe aici, am intalnit doar meteoritic astfel de persoane, dar mi-a ramas lipita de retina imaginea lor...
Epilog la mesterul din Sacel: dupa ce s-a zbatut cativa ani, omul a plecat din tara, nu inainte insa de a-si ivata cei doi fii mestesugul ceramicii dacice. Atelierul l-a tinut vreo 2 ani baiatul cel mare, apoi inca vreo 2 ani baiatul cel mic. Au plecat pe rand si ei dupa tatal lor. Veneau doar in vacanta si atunci lucrau cateva piese, pe care verisoara lor le vindea grupurilor sosite...Dar cum nu mai puteai vedea roata invartindu-se nu mai aveai cum sa fi atras de ceva acolo...Asa ca incet incet locul s-a inchis...Acum o sa va vorbim de ceramica dacica doar la trecut...Sper sa nu ajungem la fel si cu cea de Olari...

Insotitor de grup: Diana Lupu 0720 048.744

Program:

Joi 3 septembrie 2020  Intalnirea pentru plecare: ora 5:50 maxim, la ora 6:00 se pleaca! Loc de intalnire: Benzinaria MOL Pacii, Bulevardul Iuliu Maniu 194, București 061125. Numarul masinii si numarul de telefon al soferului se vor anunta cu 1-2 zile inainte de plecare, DOAR aici pe forum. Nu asteptati deci pe Email sau telefonic, singurul loc de comunicare, la fel ca la orice excursie organizata de Singles Camp, este forumul.  Asa cum ati observat, ora de intalnire nu este aceiasi cu cea de plecare. In cele 10 minute se vor incarca bagajele, astfel incat cel tarziu la ora 06:00 sa se poata pleca. Va recomandam sa va luati toate masurile de siguranta pentru a ajunge la timp, va informam ca nu asteptam pe cei intarziati, pentru ca sunt multi kilometri in acea zi, programul este lung, deci nu se poate pune problema de a pleca cu intarziere. Deci la ora 06:00 microbuzul o sa plece din statie. ora de imbarcare din Bucuresti este 6:00.

Va recomand sa aveti cu voi 2 sandviciuri, sau ceva de omorat foamea, apa, pentru ca pana la Horezu, in jur de ora 12:00 nu o sa aveti opriri pentru masa, ci doar pentru necesitati. O sa fie o pauza de toaleta si dezmortire la Pitesti, ocazie cu care cei din zona se pot conecta la traseu .

Prima oprire pentru program de vizitare se va face in jur de ora 11:00, langa Horezul, in satul Olari, pentru a vedea la lucru un olar autentic.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00015.jpg)

Dupa prezentare si cumparaturi, vom fi asteptati pt masa de pranz, Diana, insotitorul de grup, va rezerva un meniu de grup la o terasa din Horezu. Nu o sa fie timp de a la carte, pt ca nu avem decat o ora la dispozitie. La 13:00 plecati din Horezu, ajungeti la Tg Jiu, maxim la 14:30. Acolo o sa fiti intampinati de o ghida locala, pentru va fi prezentate pe parcursul unei ore, operele lui Brancusi.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00016.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00017.jpg)

La 15:30 va fi plecarea plecarea spre Clisura Dunarii, iar traseul pe care o sa-l parcurgeti nu o sa fie cel mai scurt, ci cel mai frumos posibil. O sa treceti prin Baia de Arama, apoi practic traversati Parcul Domogled - Valea Cernei.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00006.jpg)

ajungeti si in Baile Herculane,

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00012.jpg)

apoi in Orsova va intalniti cu Dunarea.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00001.jpg)

O s-o insotiti pana la satul de casute...Sunt locuri minunate, pe care o sa le mai revedeti in zilele urmatoare, mai proaspeti, mai odihniti. Atunci o sa fiti dupa o zi lunga, in care veti strabate 500 km. 

Pe drumul spre cazare o sa treceti pe langa Chipul lui Decebal si Manastirea Mraconia, dar nu opriti, pentru ca urmeaza sa reveniti cu timp si odihniti.

La locatie cina va asteapta pregatita, asa ca luati masa, va cazati si odihna.

Vineri 4 septembrie 2020 Micul dejun pe indelete, meregeti apoi optional in Coronini, pentru a lua o ambarcatiune care va traverseaza pe Ostrov, insula cailor salbatici. Sunt 15 km de la locatie pana acolo.

Va intoarceti si plecati spre Svinita, la o degustare de plalinca si dulceata de smochine,

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00013.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00009.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00014.jpg)

 si apoi impreuna, intreg grupul, mergeti sa vizitati ceva inedit: Eibenthal, un sat cehesc. Tot acolo veti lua optional si pranzul.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00011.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00002.jpg)

In jur de 15:00 va intoarceti si aveti o dupa amiaza de relaxare pe malul Dunarii. Cina si odihna.

Sambata 5 septembrie 2020   Mic dejun, apoi o sa plecati in drumetie: un traseu sa va miscati un pic si sa admirati panorama Cazanelor. Pe partea românească Defileul Dunării e mărginit de masivul Ciucarul Mare, iar pe partea sârbească de masivul Veliki Strbac. Cazanele Dunării (Cazanele Mari și Cazanele Mici) au o lungime de 9 km și reprezintă cea mai spectaculoasă porțiune a parcursului Dunării de la izvor până la vărsare. Cel mai bun loc pentru a cuprinde cu privirea toată această frumusețe se află pe Ciucarul Mare. Nu este greu de ajuns sus pentru cei echipati corect si cu ceva conditie fizica. Veti avea nevoie de gheata de munte, recomandata jambiera, pantalon lung (musai in astfel de zone) care sa permita flexarea usoara a piciorului, tricouri termice, bluza de toamna, pelerina, rucsac mic de tura, apa, sapca. Din Dubova (aveti de facut cca o ora cu microbuzul pana acolo) este un magazin mixt cu terasa in fata, vis-a-vis de un teren de fotbal. Din dreptul magazinului incepe urcusul. Sunt 4 puncte de belvedere pe drum, o sa aveti opriri la fiecare. Nu faceti mai mult de o ora pana sus, iar la coborare nici atat.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00018.jpg)

De la Ciucaru Mare, continuati drumul pana la Chipul lui Decebal si la Manastirea Mraconia. O sa se organizeze o croaziera cu salupa pe Dunare, in cel mai spectaculos loc, apoi veti avea free time, pentru fotografii. Nu va recomand sa luati parnzul in zona, este aglomerat si nu se mananca grozav. Mai bine va omorati foamea cu ceva pana ajungeti inapoi la pensiune, iar acolo puteti lua ceva usor, pana la cina, care este inclusa.

Duminica 6 septembrie Plecati in jur de ora 08:30, veti avea opriri de vizitare si masa la Dobreta Tr. Severin

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00007.jpg)

si apoi la Craiova.

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/Clisura-Dunarii00004.jpg)

Drumul inapoi este mai scurt si mai rapid, sunt doar...450 km de data aceasta. Estimam ca in jur de ora 20:00 ajungeti la Bucuresti, dar nu luati ora decat ca reper, pentru ca drumul ofera multe surprize si bune si mai putin...

Programul excursiei poate suferi modificari motivate de trafic, de vreme, de alte lucruri ce nu tin de noi, organizatorii.

Va recomand programul excursiei, locatia, va fi o experienta noua, inedita, vesela si spectaculoasa.

Mai jos va arat Danube Village Resort, locatia care va va gazdui:

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/1.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197542053.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197542056.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197541762.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197541767.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197541771.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197543671.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197542088.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/209573457.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/209573486.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/209573469.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197544056.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197543675.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197543672.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197542113.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/209574592.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/3.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/209574056.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/209575268.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/209576086.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/209575990.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/2.jpg)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/02/197542043.jpg)

Echipament: O sa avem si o zi de drumetie, asa ca e nevoie sa aveti la voi incaltaminte tip trekking, chiar gheta, cu talpa cu aderenta, pantalon lung, de preferat sa aveti jambiere, tricouri si bluze termice, sapca, pelerina si rucsac de mici dimensiuni pentru apa, un fruct, in care sa va incapa o bluza de schimb si pelerina.

 :oops: Inainte de inscriere, va rog sa cititi cu atentie toate cele 3 materiale prezentate pe site-ul nostru:

Important pentru cei care doresc sa participe la excursiile Singles Camp: https://bit.ly/2La4tA2 (https://bit.ly/2La4tA2)

Modul de informare asupra detaliilor, modificarilor, precizarilor, recomandarilor: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2978.0.html (http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2978.0.html)

Conditii de renuntare la o excursie: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/ (https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/)

Daca nu va incadrati in conditiile noastre de profil, daca nu sunteti de acord cu anumite clauze si reguli, va rugam NU VA INSCRIETI. In situatia in care v-ati inscris, consideram ca ati luat act, ati inteles cele prezentate si urmeaza sa respectati si sa va asumati tot ceea ce este mentionat.

Singles Camp&Travel NU este o agentie, ci un grup format in cadrul unui proiect lansat in 2010 si care se refera la turism de socializare. Programele, alegerea hotelurilor, insotitorii de grup tin de Singles Camp, iar partea de inscriere si rezervare este realizata de o agentie tour-operator, specializata in turismul de grup, licentiata, solvabila, auditata si asigurata. Este vorba de Bon Voyage srl Sibiu.

Rezervarile se fac DOAR online, nu in sedii, nu prin intermediul unor agentii revanzatoare.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Sâmbătă, 13 Iunie 2020, 09:50
Aceasta excursie este anuntata si prezentata de mai mult timp pe forum, multi dintre voi ati parcurs programul, v-ati informat despre servicii, tarif etc. Deci nu mai este nimic nou. Noutatea este ca am deschis rezervarile, inscrierile se pot face aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/clisura-dunarii-spectacolul-unic-al-naturii-3-6-septembrie-2020/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/clisura-dunarii-spectacolul-unic-al-naturii-3-6-septembrie-2020/)
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: Gabi sb din Sâmbătă, 11 Iulie 2020, 22:30
Nu se organizeaza transport si din alte zone ale tarii?
Intoarcerea se face tot prin Rm Valcea, pentru a permite o legatura catre Sibiu si restul Transilvaniei?
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: elena stuparu din Luni, 13 Iulie 2020, 08:54
Buna ziua
As vrea si eu sa merg , dar cu transportul din Orsova
Se poate ?
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Miercuri, 22 Iulie 2020, 17:28
Bună ziua , tot mă străduiesc să trimit rezervare dar fără răspuns... Ceva nu merge....
Am căutat pe mail , spam , degeaba...
Poate nu mai sunt locuri...cine știe ?  :help: :flori:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Joi, 23 Iulie 2020, 15:27
Bună ziua , mulțumită agenției am primit mail de confirmare , se mai întâmplă la adresele de yahoo  :thumbup:
Eu plec spre București cu o seară înainte din Roman dar mai e până atunci ...poate fac o tura și pe la mare ca să fiu cat mai destins  :giggle:
Dacă mai este cineva din zona Moldovei dați de veste pe forum și poate mergem împreună  :bow:
Gânduri bune tuturor !  *|* :flori:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Sâmbătă, 25 Iulie 2020, 18:24
Bună seara ! Mai merge cineva in excursia aceasta ? Știu că mai este mult dar poate spuneți de unde plecați ...
Cazare in București este ? :coolsmiley: :D
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Marți, 28 Iulie 2020, 15:54
Bună ziua ! Din ce am văzut pe internet locația acestei excursii este superbă...demult îmi doream să ajung acolo iar Danube Village Resort este printre cele mai bune din țară...
Eu abia aștept ... *|*
Oare cine ne însoțește ? ... Gabi sau altcineva ?
Va salut cu drag pe toată echipa S.C.&T  :thumbup:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: oti din Joi, 30 Iulie 2020, 15:22
Buna ziua. Eu plec din Bucuresti. Mai trebuie sa anuntam inscrierea la microbuz? Daca da, eu vreau sa merg cu microbuzul. Multumesc.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Joi, 30 Iulie 2020, 18:21
Costi, locatia este foarte potrivita, foarte faina si foarte cautata. Imi doream sa ma cazez saptamana viitoarea acolo, imi petrec cateva zile pe Clisura. Am sunat si nu mai au nimic disponibil pana in 15 septembrie. Asta spune multe...Iar zona este minunata, foaret bogata in natura. Sunt atat de multe de vazut...

Gabi va pleca impreuna cu grupul de Delta II. Este reprogramat si cele doua actiuni ale lui coincid acum ca perioada. O sa vina alt insotitor, inca nu stiu care va fi acela. Voi v-ati obisnuit deja si cu Lidia si cu Diana si cu Gusti si cu Iulian deci nu e o problema cine va fi...Toti sunt foarte buni si cunosc perfect Singles Camp.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: Gabi sb din Joi, 30 Iulie 2020, 23:08
Gigi, daca ar fi insotitori Gusti sau Lidia s-ar organiza transport si din Sibiu?  Daca da, ma inscriu si eu, Tare mi-ar placea sa ajung in zona.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Vineri, 31 Iulie 2020, 08:27
Inca nu stiu care dintre insotitori va merge, urmeaza ca luni-marti sa stabilim. Lidia ar avea un drum lung de facut pana la Clisura, ar fi tare obositor pentru ea. Nu am discutat aceasta posibilitate, dar asta gandesc despre posibilitatea de a veni din Iasi pana acolo. Gusti este in Apuseni la sfarsitul lunii august, cu grupul de acolo si sunt multe lucruri de stabilit local pentru desfasurarea excursiei. Diana intra destul de mult in calcul, pentru ca este o excursie gen circuit si este nevoie de la un cap la altul de insotitor de grup. Ori ea este destul de aproape de Bucuresti, capul de traseu.

Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Vineri, 31 Iulie 2020, 10:08
Din agentie mi s-a spus ca s-au primit intrebari referitoare la un posibila recalculatie a tarifului, pentru cei care urmeaza sa vina cu mijloace proprii de transport.

Raspunsul meu este general, valabil si pentru alte excursii in situatia aceasta. Explicatia aceasta am mai dat-o dar a fost punctuala, la excursii care au avut loc, de aceea e bine sa o reiau.

In bugetul de costuri a unei excursii exista cateva elemente principale, printre care cazarea si transportul. Daca la cazare lucrurile sunt clare, in cazul transportului situatia este un pic diferita, avand in vedere ca noi ne adresam oamenilor din toata tara, nu doar a celor din Bucuresti sau apropiat de capitala.

Aceasta excursie este in situatia uneia gen circuit, care nu include doar obiective locale ci si unele de tranzit. La excursii gen circuit, mijlocul de transport este absolut necesar, nu putem gandi varianta de sosire in grupaje. Rezervarea unui mijloc de transport pentru un circuit, inseamna o anumita suma, care nu poate fi corectata de numar de persoane. Tariful pe care il achitam este fix deci, nu ni se face vreun discount sau reducere daca nu este plin.

Acea suma pe care am primit-o in urma cererii de oferta este considerata cost in bugetul excursiei, fiind unul dintre elementele ce formeaza tariful. In aceste conditii, este imposibil sa se faca vreo reducere pentru cei care urca de pe traseu sau pentru cei care aleg sa vina cu masini personale direct la locatie.

Atunci cand exista posibilitatea de reducere a tarifului pentru cei care vin cu masini personale, o anuntam, apare in prezentarea actiunii. Aici nu am anuntat asa ceva, deci tariful este fix. Imi pare rau, trebuie insa sa se inteleaga aceste situatii in care totul este bugetat.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Vineri, 31 Iulie 2020, 10:18
Ce locuri frumoase si cate amintiri am si de aici. Imi amintesc, Gigi, de excursia de la Herculane cand am fost cu tine intr-un an de 1 Decembrie, drumetiile din zona, plimbarea cu barca, vizita la doamna care ne-a dezvaluit din tainele indeletnicirii de olar in pofida orei tarzii, complexul Brâncuși de la Târgu Jiu si câte si mai câte..

Avem o țarâ frumoasă, cu un bogat patrimoniu cultural. Chiar ieri am intâllnit o familie de nemți cu 4 copii... care erau fascinați de tot ce au văzut la noi.. si mai aveau incă mult de colindat. Ar fi si pacat ca noi, ca români, sa nu ne cunoastem țara.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Vineri, 31 Iulie 2020, 13:21
Oooh, ce bine, n-am stiut ca ai fost cu mine atunci de 1 Decembrie. Este la fix, inseamna ca o parte buna din ceea ce am gandit impreuna cu Gabi pentru programul acestei excursii le cunosti. Eu plec vinerea viitoare, e si ziua mea, trebuie sa mai iesim si noi pentru ca ne-am inebunit de cap cu munca de birou si vreau sa parcurg cateva locuri pentru a fi mai usor pt ghidaje ulterioare. Diana, discutam in privat despre aceasta excursie.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Vineri, 31 Iulie 2020, 20:49
Bună seara ! Mai merge cineva in excursia aceasta ? Știu că mai este mult dar poate spuneți de unde plecați ...
Cazare in București este ? :coolsmiley: :D

Aproape de benzinaria Mol Păcii (cartierul Militari ) de unde se pleaca este hotelul Visconti Militari, sunt aproximativ 1.5 km, sau, mai departe, City Hotel, 3.5 km.

Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Sâmbătă, 01 August 2020, 00:49
Mulțumesc frumos Diana , e bine de luat in calcul ...
Pe curând !  ;) :flori:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Luni, 03 August 2020, 13:11
Am stabilit, Diana Lupu va fi insotitorul de grup al acestei excursii.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Luni, 03 August 2020, 20:19
Mulțumim Gigi  :)
Revin, cine mai merge și de unde ?
Știu sigur că suntem cel puțin 3 din zona Moldovei ...
Sigur mai sunt și din alte zone  O0
Vă aștept cu un mesaj !  ;)
Cine nu da un semn de viață aici pe forum face cinste la tot grupul la piscina ! *|*
Deci , hai ...nu mai scrieți nimic!  :police:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Luni, 03 August 2020, 20:56
Ar fi bine, intr-adevar, sa spuneti din ce zone veniti, mai ales daca intentionati sa  veniti cu masina personala si doriti sa ii ajutati si pe cei care depind de transportul in comun.
 
Intreba mai sus cineva din Sibiu care si-ar dori sa participe dar nu ar avea cu ce sa se intoarca, traseul fiind diferit: mergem prin Râmnicu Vâlcea - Târgu Jiu si revenim prin Drobeta - Craiova la Bucuresti.



Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: mina din Marți, 04 August 2020, 11:18
Salutare,
  Eu vin cu masina personala ,din Alba Iulia. Inca nu stiu exact detalii,dar discutam cu cateva zile inainte. As mai avea un loc. Traseul e  : Alba Iulia,Hateg,Motru...
 
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: Edith din Miercuri, 05 August 2020, 10:02
Buna dimineata,
 Pleaca cineva din Timisoara  ?
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Miercuri, 05 August 2020, 18:31
Din agentie mi se comunica insistenta pentru reducere in cazul in care se vine cu masina personala. Am postat o data aici pe topic, mai repet cu litere mari poate a trecut neobservata explicatia mea:

"Din agentie mi s-a spus ca s-au primit intrebari referitoare la un posibila recalculatie a tarifului, pentru cei care urmeaza sa vina cu mijloace proprii de transport.

Raspunsul meu este general, valabil si pentru alte excursii in situatia aceasta. Explicatia aceasta am mai dat-o dar a fost punctuala, la excursii care au avut loc, de aceea e bine sa o reiau.

In bugetul de costuri a unei excursii exista cateva elemente principale, printre care cazarea si transportul. Daca la cazare lucrurile sunt clare, in cazul transportului situatia este un pic diferita, avand in vedere ca noi ne adresam oamenilor din toata tara, nu doar a celor din Bucuresti sau apropiat de capitala.

Aceasta excursie este in situatia uneia gen circuit, care nu include doar obiective locale ci si unele de tranzit. La excursii gen circuit, mijlocul de transport este absolut necesar, nu putem gandi varianta de sosire in grupaje. Rezervarea unui mijloc de transport pentru un circuit, inseamna o anumita suma, care nu poate fi corectata de numar de persoane. Tariful pe care il achitam este fix deci, nu ni se face vreun discount sau reducere daca nu este plin.

Acea suma pe care am primit-o in urma cererii de oferta este considerata cost in bugetul excursiei, fiind unul dintre elementele ce formeaza tariful. In aceste conditii, este imposibil sa se faca vreo reducere pentru cei care urca de pe traseu sau pentru cei care aleg sa vina cu masini personale direct la locatie.

Atunci cand exista posibilitatea de reducere a tarifului pentru cei care vin cu masini personale, o anuntam, apare in prezentarea actiunii. Aici nu am anuntat asa ceva, deci tariful este fix. Imi pare rau, trebuie insa sa se inteleaga aceste situatii in care totul este bugetat."
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Joi, 06 August 2020, 23:43
Haideți dragilor , că ori fără o sută sau cu ea tot aia este...bine că suntem asigurați cu un transport...
Nu mai pui că este clubul SC & T , care oferă atât de multe ...
Nu vad cum ne vom cunoaște dacă voi veniți cu mașini personale și vizitam obiectivele pe repede.n ainte
Hai cu noi !  :bow: :flori:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Vineri, 07 August 2020, 11:48
Ai și tu dreptate, Costi, ce faină e atmosfera din microbuz... Era cel mai bun mod de a ne cunoaste, de a lega prietenii si, nu în ultimul rand, de a discuta despre obiectivele de pe traseu. Acum însă, sunt persoane pentru care ar fi un ocol prea mare să vină prin București. Dar vom recupera pe Clisură, avem două zile pline împreună cu toții *|* :yeah:

Mulțumesc celor care au scris până acum, am primit și în particular mesaje - mai sunt și probleme de logare pe forum. Se anunță un grup fain și m-aș bucura să se dezmorțească și mai mult atmosfera.

Și, pentru că nu mai este chiar mult, am să vă spun câte ceva despre obiectivele pe care urmează să le vedem, mai ales pentru cei care vor veni pe cont propriu.
Prima oprire va fi în satul Olari, un sat care acum aparține de orașul Horezu. Este cel mai important centru de ceramică din România cu expoziţii permanente în atelierele meşterilor olari.  Împreună cu Mănăstirea Hurezi, reprezintă emblema localităţii, simbolistica ceramicii de Horezu primind confirmarea valorii sale prin înscrierea în Lista patrimoniului imaterial UNESCO în anul 2012.


Meşteşugul prelucrării lutului s-a transmis de-a lungul timpului prin intermediul familiilor de olari care au reuşit să-l menţină viu în vatra strămoşească, devenită acum strada Olari. Pe uliţa principală a satului se află mai multe ateliere de ceramică în care meşterii modelează argila cu aceeaşi măiestrie neîntrecută ca şi strămoşii lor. Olarii vindeau la bâlciurile din zonă vasele de rând, cele folosite în viața de zi. Comerțul avea la bază trocul, vasele erau date în schimbul mălaiului, al păsărilor sau animalelor. Vasele de larg consum trebuiau să fie bune, ușor de folosit, stabile, dar trebuiau să și placă ochiului și să încânte sufletul.

Potrivit UNESCO, confecţionarea ceramicii de Horezu este "un meşteşug tradiţional unic", practicat atât de bărbaţi, cât şi de femei din partea de nord a judeţului Vâlcea, procesul de fabricaţie fiind divizat. Astfel,  "bărbaţii sunt cei care se ocupă cu extragerea lutului, care este, ulterior, curăţat, porţionat şi udat, frământat, tescuit şi amestecat, devenind astfel materia primă cleioasă din care sunt confecţionate celebrele vase roşiatice de Horezu.  Femeile sunt acelea care decorează obiectele folosind tehnici şi instrumente specifice, cu care desenează modele tradiţionale. Îndemânarea şi talentul de a combina formele şi culorile definesc personalitatea şi unicitatea acestui tip de ceramică. Culorile variază de la maro închis, roşu, verde şi albastru până la celebrul ivoriu de Horezu".

Principalele simboluri folosite in ornamentarea ceramicii horezene sunt inspirate din flora şi fauna din împrejurimi: cocosul de Hurez, bradul, şarpele, ghioceii, frunza, soarele, steaua, spicul, spirala dublă, pomul vieţii sau coada de păun.

Cocoşul, figura emblematică a centrului ceramic, are semnificaţii ritualice vechi, îndeplinind o funcţie de avertisment: proteja de necunoscut, asigura biruinţa luminii asupra întunericului. Fiind în multe epoci singurul vestitor al zilei şi îndemnându-i pe oameni să înceapă cu voioşie ziua, a devenit şi un simbol al măsurării timpului. Anunţând victoria soarelui, alunga forţele ostile omului. Simbolizând totodată vigilenţa şi mândria, pe ceramică apare în diverse ipostaze: înfoiat, colorat, mândru etc. şi ocupă spaţiul central pe fundul vasului, deci are rolul principal în structura decorului. Când mai mulţi sunt dispuşi circular, se spune că au făcut hora cocoşilor.

În afară de motivele zoomorfe,  ceramica mai prezintă şi  motive vegetale: ciorchini, frunze, trifoi (norocul), vrejuri, brăduţi (simbolizează nemurirea) sau bobocii de trandafiri, spicul de grâu (prosperitate) sau geometrice-soluţiile plastice adoptate de meșterii din zona Horezu sunt bazate pe repetiţie, alternanţă și simetrie:cercuri, spirale, linii concentrice. Caracteristica principală a ornamenticii geometrice a Horezului o constituie îmbunătăţirea elementelor simple (puncte, linii) constatându-se preferinţa accentuată pentru linii curbe. Mai pot apărea motive tradiţionale brâncovenești, spirala (care simbolizează vârtejul vieţii), ornamente cosmoforme precum steaua și soarele, coada de pâun, șarpele casei sau pomul vieţii.

Sunt 2 moduri de grupare a motivelor (specifice de altfel ceramicii românești): compoziţia circulară și compoziţia radială. În prima categorie motivele sunt dispuse în cercuri concentrice pornind din preajma unui punct central așezat pe fundul vasului. În a doua categorie se grupează în forma unei stele.


Din păcate, în prezent piața este invadată de produsele false vândute sub pretenţia de a fi originalele executate de meşteşugarii locali. Mai ales produsele de ceramică din Vidin, Bulgaria seamănă izbitor cu cele din România, iar pe unele a ajuns să fie inscripţionat numele oraşului Horezu.  Pentru a încerca să contracareze strategia de vindere a falsurilor, producătorii care au magazine în bazar expun chiar ei marfa bulgărească cu menţiuni de tipul: „Ceramică de Bulgaria/ Glazură cu plumb/ Nu este de vânzare/ Aşa nu!“, atât în română cât şi engleză.

Există câteva metode prin care putem  deosebi ceramica autentică de Horezu de cea industrială:

 - Preţul – ceramica tradiţională costă şi de 10 ori mai mult decât produsele de serie;

- Greutatea – produsele bulgăreşti conţin mai mult plumb, nears în cuptoare, sunt mai grele şi periculoase pentru sănătate;

- Smalţul (luciul) – ceramica de Hurezu nu are vopsea decât pe partea din faţă, în general, având interiorul nevopsit sau nelucios;

- Semnătura – produsele din ceramică de Hurezi sunt în general semnate cu numele casei de olari

- Culorile – specifice ceramicii de Horezu sunt culorile pământii: brun, roşiatic, galben, verde, albastru, toate culorile fiind obţinute din pigmenţii pământului, deci naturale. Obiectele sunt mai puţin spectaculoase vizual comparativ cu cele false care sunt în culori vii

- Motivele tradiţionale – de pe obiectele din ceramică de Horezu nu lipsesc motivele tradiţionale: cocoşul, coada de păun, arborele vieţii, peştele, şarpele, spicul de grâu, coroniţa miresei, cercuri, spirale, trifoi, boboci de trandafiri, brăduţi etc.

Si, bineînțeles, mai există și ceramică chinezească care se găsește peste tot, nu doar la Horezu. Și aceasta e bine să fie evitată.
Pe de altă parte, pe lângă ceramică autentică de Horezu, la magazinele din zonă se găsesc și produse ceramice din alte zone de la noi din țară : Corund, Argeș, Baia Mare, Marginea - Suceava

Noi vom merge la un atelier autentic de olar, vom avea astfel ocazia sa achizitionam ceramică de calitate, fără grija că am putea fi păcăliți. Deci, lăsați loc în bagaje, veți avea nevoie :)

(https://i.postimg.cc/pLpsMtMB/14260671271921462311-scaled.jpg) (https://postimg.cc/WdcG0C3D)

(https://i.postimg.cc/d18WNmcP/2-Farfurii-ceramica-de-Horezu-Ogrezeanu-1979.jpg) (https://postimg.cc/8JzBjvCt)

(https://i.postimg.cc/QNJ4pbqc/cearmica-de-horezu-000-1200x900.jpg) (https://postimg.cc/pyyJvK4d)

(https://i.postimg.cc/Kjf0xGY0/cocos-0.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/xTs6Z1hC/H-17498abc73.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/K8wJZsZh/IMG-1084.jpg) (https://postimg.cc/zywn77bx)






Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: estera din Vineri, 07 August 2020, 11:51
Salutare!
Cred că întrebarea era pentru cei din alte zone, aș fi venit și eu dar nu am concediu cele 2 zile ( iar Valea Prahovei și iar o noapte în București).
E o excursie deosebită, chiar nu contează banii...
Super, Diana! :smitten:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Luni, 10 August 2020, 15:06
Tocmai m-am intors de pe Clisura. Este minunat tot ceea ce se intampla de la Dubova la Moldova Veche. Ma felicit de o mie de ori ca am ales locatia intr-o zona atat de linistita, iar in ceea ce priveste calitatea ei o sa va convingeti singuri. Din tot ce am vazut si vizitat de-a lungul Dunarii, va spun la modul cel mai corect si profesionist, mi-a placut cel mai mult. Are zona verde, are cate o mica terasa la fiecare casuta, are terasa la piscina, are restaurant cu terasa, are amenjat pontonul cu mese si scaune, asa ca se poate lenevi la povesti, la o bere sau cafea pe malul Dunarii, in cel mai confortabil mod. Vazand locatia, am sa modific ceva la program, astfel incat sa va ofer posibilitatea si de relaxare, pentru ca este pacat de un astfel de loc sa fiti mai tot timpul plecati. Eu personal mi-as fi dorit sa ma intorc pe Clisura si stau de data asta acolo, dar pana dupa 15 septembrie nu am mai gasit nici macar un loc liber.

Am vizitat intreaga zona, v-am pregatit o masa la Eibenthal si o degustare de tuica de smochine la Svinita. Am povestit cu Diana, o sa va faca si o propunere de vizitare a Ostrovului Moldova Veche, Coronini, sau cum mai este numit, ""insula cailor sălbatici".

La informatiile pe care vi le dau eu, o sa adauge si ea pe cele obinute de la Rezervatia Naturala, cea care organizeaza traversarea cu salupa pe ostrov si vizitarea insulei.

La Eibenthal, un catun locuit de cehi, o sa ajungeti pe un drum foarte ingust ce serpuieste 7 km prin padure. Acolo veti fi asteptati si cine doreste sa serveasca un pranz tipic cehesc trebuie sa anunte deja, pentru a putea comanda portia. Este o locatie cu o bucatarie relativ mica si pentru un asa grup le este imposibil sa pregateasca intr-un timp scurt a la carte. De aceea am stabilit un meniu, iar Diana o sa anunte gazda de numarul de portii si de ora la care trebuie sa fie pregatita mancarea.

Iata meniul stabilit impreuna cu gazda pentru vineri, 04 septembrie, probabil in jur de ora 13:30.

- supa de usturoi, cu cartofi si ou (Ceznecka)
- costita de porc cu placinta de cartofi (Veprovy bok s bramborakem)
- tarta cu mac, mere, nuci (la alegere)

Tariful este de 45 lei/persoana si se achita in prima seara insotitorului de grup, care va plati colectiv celor de la restaurant. In tarif nu sunt incluse bauturi. Recomandarea mea este sa incercati cola cu scortisoara (este o specialitate ceheasca si se numeste Kofola) sau bere din Cehia.
Dupa masa o sa faceti o plimbare prin sat, pentru a admira pitorescul sau.

La Svinita, un sat de sarbi, sunt mari livezi de smochine. O sa le prindeti aproape in plin sezon, sarbatoarea dedicata lor va avea loc dupa plecarea voastra la nici 2 saptamani. Sunt multe familii care produc acolo tuica si lichior de smochine si dulceata din acelasi fruct. L-am rugat pe unul dintre producatori sa va organizeze o degustare, dupa care puteti cumpara produsele. Eu m-am intors acasa de la el cu plasa plina si va pot spune ca un cunoscator in ale tuicii ca este extraordinar de buna. Sticlele arata foarte bine, asa ca pot deveni si un frumos cadou pentru apropiati. La alcool, tarifele nu sunt mici, semn ca oamenii aceia platesc acciza. Pe o sticla de sfert am dat 25 de lei, apoi la jumatate parca este 40 lei, iar una mai deosebita este, imi amintesc, 50 de lei. Dulceata de casa in schimb este ieftina, un borcan este 15 lei. Eu mi-am cumparat si smochine proaspete, imi plac mult, o caserola era 10 lei.

Cam acestea am avut eu sa vi le povestesc, poate daca am timp o sa va arat si cateva imagini.

Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: RaduM din Luni, 10 August 2020, 16:15
Gigi cred ca era bine sa fi adaugat o zi in plus ca ai propus o serie de lucruri de facut si sunt multe locuri  de vizitat in zona si e fain sa le facem pe cit mai multe daca tot suntem acolo :)
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Luni, 10 August 2020, 16:41
RaduM, o sa putem adauga, dar anul viitor. Asa cum scriam as fi vrut sa merg eu persoanl din nou pe Clisura, dar nu mai au NICI O CAMERA LIBERA pana in 15 septembrie. Pe de alta parte nu poti merge intr-un loc si sa cuprinzi tot ce se poate face in zona. Este imposibil. Sunt atat de multe acolo, iar distantele nu sunt chiar mici. Acum incerc sa concentrez programul, sa-l reasez un pic, astfel incat sa se faca tot ceea ce am anuntat, dar sa va ramana timp si pt relaxare.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Marți, 11 August 2020, 13:30
Va spuneam de calatoria mea de la sfarsitul saptamanii, pe Clisura. Unul dintre locurile vizitate si pe care urmeaza sa-l vedeti si voi este satul de cehi, Eibenthal. Am scris despre el  si am postat mai multe imagini aici: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3217.0.html (https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3217.0.html)
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: elena stuparu din Marți, 11 August 2020, 15:38
Radu, sa stii ca si aici dai de salupa
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: oti din Miercuri, 12 August 2020, 07:50
Buna dimineata. De cate ori am cate o zi agitata si ingrozitoare, deschid forumul si incep sa citesc despre excursiile propuse.... chiar daca le-am mai citit pana acum ::).   E clar, boala cronica ce se trateaza obligatoriu cu iesirea din peisaj. Abia astept aceasta excursie. Plec din Bucuresti, cu microbuzul. Astept colegi la barfa pe traseu... :yeah:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Miercuri, 12 August 2020, 19:19
În drum spre Clisură, după ce vizităm fostul sat de olari de la Horezu, ne îndreptam spre Târgu Jiu, localitatea emblematică din România pentru Brâncuși, „sculptorul care a distrus sculptura” cum frumos spune criticul de artă Pavel Șușară.  Vom vizita împreună cu un ghid local Ansamblul Monumental „Calea Eroilor” si vom afla povestea celor patru capodopere care sunt expuse aici în aer liber: Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana Infinitului. Întregul concept este gândit de Constantin Brâncuși ca un omagiu închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial.

„O alee, care plecând de pe digul Jiului, care este locul de evocare al actelor de vitejie gorjeană, ar trece pe sub un portal, ce în viitor ar marca şi intrarea în grădina publică, pentru ca, continunând spre biserica ce se renovează, să se termine această cale ce va purta chiar şi denumirea de Calea Eroilor, la monumentul recunoştinţei, întruchipat dintr-o coloană înaltă de circa 29 m, înălţându-se fără sfârşit, aşa cum trebuie să fie şi recunoştinţa noastră”, spunea Brâncuși despre conceptul său, înainte să se materializeze.

Monumentele lui Brâncuși de la Târgu Jiu trebuie văzute ca un tot unitar. Ele au o strânsă legătură simbolică unul cu celălalt,  împreună reprezentând un ritual al trecerii spre viața de apoi. Toate patru sunt așezate pe aceeași axă, în linie dreaptă, de la apus spre răsărit.

Ansamblul începe cu Masa Tăcerii în jurul căreia se strâng soldații români pentru a-și lua rămas bun de la viața pământească. Se continuă cu aleea scaunelor clepsidrice care ilustrează scurgerea timpului. Urmează Poarta Sărutului prin care se face trecerea către o altă lume, și în sfârșit, înălțarea sufletelor lor către cer prin Coloana Infinitului.

Masa tăcerii

Simbolizează masa la care stau ostașii înaintea luptei la care urmează să participe. Masa este înconjurată de 12 scaune, în formă de clepsidră, care măsoară necontenit timpul și, totodată, face trimitere către cei 12 apostoli.
„Acum la bătrâneţe, văd că, în fond, Masa Tăcerii, este o altă nouă Cina cea de Taină. Linia Mesei Tăcerii vă sugerează curbura închisă a cercului, care adună, uneşte şi aproprie”,  descria Brâncuşi capodopera sa.

Aleea Scaunelor
Cele 30 de scaune, sub formă de clepsidră, care străjuiesc de-o parte și de cealaltă aleea către Poarta Sărutului, reprezintă scurgerea timpului. Scaunele sunt grupate câte trei, sugerând momente de cugetare asupra vieții.

Poarta Sărutului
Ca toate operele lui Brâncuşi, Poarta Sărutului are și ea mai multe semnificaţii. Unul dintre înţelesurile operei este trecerea către o nouă viaţă, către iubirea eternă. Sufletele soldaților, căzuți pe câmpul de luptă, trec prin această poartă pentru a ajunge într-o altă lume.

Coloana Infinitului
Coloana este un simbol al recunoștinței fără de sfârșit față de eroii nemului și, în special, față de rezistența populației din Gorj în timpul Primului Război Mondial.
De asemenea, Coloana este interpretată și ca o scară pe care sufletele celor căzuți în luptă urcă spre cer.

Brâncuşi spunea despre lucrarea sa că: „Natura zămisleşte plante care cresc din pământ drepte şi vânjoase. Iată coloana mea […], formele ei sunt aceleaşi de jos şi până sus, nu are nevoie de piedestal sau soclu ca s-o susţină, vântul nu o distruge, ea se menţine prin propria-i putere.”

Masa Tăcerii,  Aleea Scaunelor și Poarta Sărutului se află în Parcul Central. Coloana Infinitului este amplasată la o distanță de aproximativ un kilometru. Toate patru sunt unite de strada Calea Eroilor, o stradă în linie dreaptă, fără nicio cotitură.

Dacă doriți să aflați lucruri mai puțin cunoscute dar avizate despre viața și opera lui Brâncuși, vă recomand să urmăriți emisiunea lui Cătălin Ștefănescu, în care l-a avut invitat pe Pavel Șușară, găsiți înregistrarea aici: https://www.tvrplus.ro/emisiuni/garantat-100-47-2336 (https://www.tvrplus.ro/emisiuni/garantat-100-47-2336)
Mie mi s-a părut foarte interesantă.
 
De la Târgu Jiu mai avem în jur de două ore si ceva până la Orșova unde ne vom întâlni cu Dunărea și apoi cam o oră jumătate până la satul de căsuțe, dar timpul va trece mult mai repede în compania bătrânului fluviu  :)

Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Joi, 13 August 2020, 18:09
Mulțumim Diana pentru cât de mult ne oferi :flori:
Sper că cei care mai merg in această excursie au rezolvat cu problema logarii pe forum și vor transmite un mesaj de bun venit! :thumbup:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Joi, 13 August 2020, 23:45
@ oti , nu îmi dau seama de la ce vine ?  :)
Putem să mai bârfim și până la microbuz  ;)
Bine că nu despre alții ...  ;D
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Sâmbătă, 15 August 2020, 13:01
Două locuri libere dragilor  :)
Cine este pe fază ?  :coolsmiley: :thumbup:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: Edith din Sâmbătă, 15 August 2020, 13:03
 Buna ziua,
Trebuie sa renunt la aceasta  minunata excursie, daca exista  cineva doritor sa ia legatura cu d na  Samiza !
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Sâmbătă, 15 August 2020, 14:53
Edith, nu stiu daca ai discutat cu Samiza, ea este la birou acum si nu o pot intreba. Dar daca nu ai luat legatura cu ea sa-ti explice ce este de facut in astfel de situatii, urmeaza te rog pasii normali: posteaza pe forum, lasa un contact, du rezervarea pana la capat, fa schimbul financiar cu doritorul si dupa ce ati incheiat intre voi toata aceasta procedura, anunta in agentie schimbarea de nume. Aici sunt procedurile de gasire a unui inlocuitor: https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/ (https://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/)
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Sâmbătă, 15 August 2020, 18:16
Stau și mă întreb , de ce mirii își fac foto la Poarta Sărutului dacă ea era plămădită cu altă semnificație?
Parcă nu ar fi atât de vesel , nu-i așa ?
Voi ce părere aveți ?  :slap:
Și dacă o fi suflețelul să treacă pe acolo , ei nu s-au jertfit , doar ce s-au bucurat...
In fine bine că a fost Marele Brâncuși !
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Sâmbătă, 15 August 2020, 22:32
Ce frumos ai spus, Costi „Bine că a fost Marele Brâncuși”  :)

Pertinentă întrebarea ta, să știi că discuții pe această temă au existat. În urmă cu câțiva ani, președintele Institutului Cultural Român de atunci, Radu Boroianu, chiar a declarat că nu este normal să se oficieze cununii la un monument funerar și că semnificația lucrării este cu totul alta, cea despre moarte, despre sărutul de dincolo.
„ El e gândit ca un monument comemorativ, ca o cale inițiatică, ca un ansamblu. Și acum a devenit, așa, dându-se o cu totul altă interpretare, un soi de altar pentru cununia religioasă”, declara și sculptorul Paul Popescu, brâncușiolog.

Aceste discuții au apărut în contextul în care tot mai multe cupluri doresc să se căsătorească la Poarta Sărutului atât în timpul anului, cât mai ales în noaptea de Anul Nou. Dar, ce este mai grav, este că la un moment dat s-au adus la o cununie scaune, un covor rosu si alte elemente de decor..
Deci, răspunsul ar fi că nu se cunoaște semnificația operei lui Brâncuși sau, pur si simplu, nu le pasă. Acum câțiva ani, când am vizitat ansamblul, era o doamnă care a profitat de absența paznicilor și s-a așezat pe Masa Tăcerii pentru fotografii.. Din păcate, și exemplele de acest gen sunt multe și nu fac decât să confirme că a fost îndreptățită decizia sa de a pleca din țară...







Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Duminică, 16 August 2020, 07:55
Arta a fost intotdeauna cu un pas mare inainte. Creatorii sunt vizionari, plini de fantezie, au alt tip de educatie, iubesc si folosesc mult simbolismul. In felul asta se detaseaza elitist fata de ceilalti. Acesta este motivul pentru care artistii, in marea lor majoritate, nu au primit aprecieri in timpul vietii. Cu timpul insa, pe masura ce si noi ceilalti progresam in intelegerea unui anumit tip de arta, a anumitor aspecte simbolistice, incepem sa-i intelegem si firesc, sa-i apreciem pe cei cuare au trait si creat cu 50, 100, 200 de ani in urma. Dar nu pe cei contemporani noua.

Artistii se refugiaza acolo unde exista scoli, unde pot avea schimburi de idei, de experiente, unde exista niste cercuri elitiste. Parisul a fost pentru multi un miraj, acolo mereu, cel putin in pictura si sculptura, s-au strans cei mai buni.

Apropo de cat de avansati sunt artistii in simbolistica fata de noi. Citesc acum un tratat despre Salvador Dali si sunt impresionat de profunzimea cautarilor sale, de geniul de a descoperi chei si reprezentari atat de fidele dar intr-o total alta maniera decat te-ai astepta. Oamenii astia cauta continuu, niciodata nu raman pe loc, evolueaza, au o sete nestavilita de a intelege si cealalta parte a lucrurilor. Dali a fost la inceput neoimpresionist, apoi a cochetat cu cubismul, pentru a se indrepta apoi spre suprarealism. Parisul l-a ajutat si pe el mult, acolo s-a intalnit cu cativa mari pictori, acolo si-a dezvoltat complexitatea artistica. Acolo a dezvoltat metoda sa contestata atunci, cunoscuta si apreciata acum, cea numita paranoic-critica. Si tot acolo o cunoaste pe Gala, muza lui. Foarte importanta in viata unui artist, pentru ca fara muza, o mare parte din motivatie nu ar exista...

Brancusi nu o sa fie inteles la noi nici peste 50, nici peste 100, nici peste 200 de ani, daca in scoli nu se vor preda lectii de arta. Cand spun arta nu ma refer la desen, la aplicatii, deci nu la tehnici. Toata lumea ar trebuie sa cunoasca curentele artistice, sa le inteleaga. Asa s-ar pricepe mai bine multe lucruri. Necazul mare este ca in scoli se invata multe lucruri care nu folosesc la nimic, in schimb alte lucruri importante care ar dezvolta si orienta individul lipsesc cu desavarsire. Asta vine din incapacitatea celor care conduc de ani de zile invatamantul. Uitati-va la ei, la Nuti Andronescu, la Ananaie, la ""Ghenunche" si o sa intelegeti la ce ma refer. Multi dascali din pacate nu sunt ei educati, au o scoala si atat, ori asta nu e destul pentru a forma si a directiona corect un copil. Uff, sunt atat de multe de schimbat in tara asta si sunt disperat ca nu o sa apuc s-o vad pornind macar pe calea buna. In zare nu zaresc nici macar un personaj care sa-mi dea incredere ca s-ar schimba ceva in bine...Toti cei care se bat pe putere acolo sus sunt oameni care au esuat in cariere, oportunisti, prosti dar vocali si tupeisti.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Miercuri, 19 August 2020, 13:57
Ce doresc sa atrag atentia, pentru ca ma gandesc la situatia in care nu v-ati uitat mai in detaliu la program.

La dus, traseul microbuzului este: Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Horezu - Targu Jiu - Baia de Arama - Baile Herculane - Orsova - Gornea, dar returul este Gornea - Drobeta Tr Serverin - Craiova - Pitesti - Bucuresti.

Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Miercuri, 19 August 2020, 19:48
Am observat o atenție mărita pentru întregile excursii interne, este de bine !  :)
Dragilor voi ce faceți ? :D
Hai la o vorbă pe aici  *|*
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: Bon Voyage din Joi, 20 August 2020, 11:51
A aparut un loc disponibil intr-o camera dbl la femei.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Vineri, 21 August 2020, 13:38
Revin la prima zi a excursiei, pentru a vă spune câte ceva despre locurile care pot fi vizitate pe traseul Târgu-Jiu – Baia de Aramă – Herculane – Orșova, mai ales pentru cei care vor ajunge la pensiune pe cont propriu.

 S-a ales un traseu mai lung dar foarte frumos, cu o mulțime de obiective care merită cunoscute. Noi nu vom avea timp să ajungem peste tot, trebuie câteva zile bune pentru a vizita doar această zonă dar ar fi păcat să nu aflați de ele.

La 24 de kilometri de Târgu Jiu, pe drumul național spre Tismana se ajunge din comuna Peștișani în localitatea Hobița, satul unde s-a născut Constantin Brâncuși. Aici a învățat marele sculptor de la tatăl și bunicul său priceperea de a ciopli lemnul care, în mâinile sale, capătă viață. În Hobița, la tot pasul, Brâncuși a avut repere care îl vor influența mai târziu: de la casele frumos împodobite, la bătrâna biserică de lemn cu fruntarul crestat și sprijinit pe stâlpi ce evocă obârșia coloanei Infinitului și cimitirul satului, cu troițele și crucile înflorate.

Casa memorială este amplasată pe terenul unde s-a născut și a copilărit sculptorul. Deoarece casa originala, dupa moartea mamei a fost mostenita de sora marelui sculptor, aceasta și-a mutat-o pe un alt teren la 100 de metri distanță, in prezent fiind demolata, sculptorul mostenind doar terenul casei. In memoria lui Brancusi, autoritatile locale au amenajat o constructie asemanatoare, apropiată ca stil casei Brâncuși, pe locul casei vechi unde o vedem si in prezent si la care au fost aduse si dependințele – pivniță, pătul, fîntînă cu cumpănă, împrejmuire – precum și obiectele de interior. Este monument de arhitectură populară de la sfârșitul secolului al XIX-lea și a fost restaurată în 1971.Colecția muzeului cuprinde fotografii, albume, documente, cărți, scrisori care reflectă momente din viața și activitatea lui Constantin Brâncuși.

(https://i.postimg.cc/9fvMkXdS/fruntar.jpg) (https://postimg.cc/v1tbgsSL)
Fruntar, biserica din Hobița

(https://i.postimg.cc/VNbsXyxF/casa-memoriala-brancusi.jpg) (https://postimages.org/)
Casa memorială Constantin Brâncuși, Hobița

La 15 km de Peștișani, aproape de localitatea Tismana, se găsește mănăstirea Tismana, pe malul râului cu același nume, într-o oază de verdeață. Tismana stă de veghe la gura Peșterii Sfântului Nicodim, sub zidurile căreia țâșnește apa ce formează o cascadă care se întinde pe aproape 40 de metri până în râul Tismana. Legenda spune că mânăstirea nu a fost construită din nevoie sau în urma unui sfat al bătrânilor, ci a fost zidită după zeci de ani de căutări ale Sfântului Nicodim.
Sfântul Nicodim a ctitorit mai multe biserici în Ţara Românescă, cele mai cunoscute fiind Vodiţa şi Tismana, pe care le-a condus până la sfârşitul vieţii. În jurul lui circulă nenumărate legende. Cert este că deasupra Mănăstirii Tismana există o grotă sfântă în care cuviosul a stat trei zile şi s-a rugat. Cuviosul Nicodim a fost sfetnic devotat al domnitorului Mircea cel Bătran (1386-1418), care a făcut donaţii în bani şi moşii celor două mănăstiri. Sfântului i se atribuie şi primul manuscris cu dată sigură scris pe teritoriul ţării noastre.

În muzeul Tismanei se găsesc câteva picturi murale mânăstirești și icoane pictate pe lemn. Mai puțin cunoscut este faptul că  în al doilea Război Mondial aceasta a găzduit Tezaurul Băncii Naționale a României.

(https://i.postimg.cc/26DYv1Fz/Tismana.jpg) (https://postimg.cc/HJBF1shK)
Mănăstirea Tismana


La Padeș, pe Câmpia Soarelui, aproape de Baia de Aramă, se poate vizita monumentul dedicat lui Tudor Vladimirescu. Aici s-au adunat pandurii lui Tudor și s-a citit Proclamația din 23 ianurie 1821 prin care s-a lansat chemarea la luptă „către tot norodul omenesc”. Proclamația cuprindea un îndemn către poporul românesc de a lua parte la lupta pentru eliberarea de sub influența fanariotă, precum și o serie de revendicări, printre care împărțirea pământurilor boierilor și mănăstirilor către țărănime, desființarea privilegiilor boierești, dreptate și slobozenie.

(https://i.postimg.cc/Bv5yrMH0/monument-Pades.jpg) (https://postimages.org/)
Monumentul lui Tudor Vladimirescu de la Padeș

La Tismana și la Padeș noi nu vom ajunge dar vom trece prin Baia de Aramă, localitatea străbătută de Paralela 45 – există o fântână arteziană care a fost construită recent pentru a marca acest loc. Interesant este faptul că oraşul este situat la distanţe aproximativ egale de Băile Herculane, Drobeta-Turnu Severin şi Târgu Jiu.

Pe vremea domniilor lui Mircea cel Bătrân, Matei Basarab şi ulterior Constantin Brâncoveanu din zonă se extrăgea arama în cantităţi mari, pentru confecţionarea obiectelor de cult şi a monedelor. Extracţia ei atinge apogeul în timpul domniei lui Matei Basarab.

O legendă spune că domnitorul Constantin Brâncoveanu, numit de turci Prinţul Aurului din Carpaţi, ar fi ascuns o mare comoară sub zidurile Bisericii Sfinţii Voievozi. Cele şapte slugi care s-ar fi ocupat de această sarcină au fost omorâte apoi pentru a duce secretul în mormânt.

(https://i.postimg.cc/7h5KZVGb/fantana-paralela-45.jpg) (https://postimg.cc/hQqLCV0q)

Comuna Ponoarele și împrejurimile sale sunt alte locuri minunate cu o mulțime de obiective naturale spectaculoase, cel mai cunoscut fiind „Podul lui Dumnezeu”, unul dintre puținele pasaje rutiere naturale din lume. Podul se află în centrul localității și este, de fapt, o uriașă arcadă de piatră peste care trece şoseaua Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin, traversând Valea Pragului. El s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al peşterii şi se impune în peisaj prin masivitate: 30 de metri lungime, 13 metri înălţime, 22 de metri lăţime şi 9 metri deschidere.
Podul poate fi admirat în toată măreţia sa din Crovul Peşterii, de unde se dezvăluie deschiderea spre Valea Pragului şi structura lui etajată formată din blocuri de calcar suprapuse, supuse eroziunii şi vremurilor.

Există mai multe legende legate de acest pod natural. Se spune că în peştera Ponoare locuia Aghiuţă, Necuratul însuşi, ocupându-se liniştit de răutăţile sale. Însă oamenii l-au rugat într-o zi pe Dumnezeu să îi scape de diavol, iar acesta, ascultându-le ruga, a lovit tavanul peşterii, prăbuşindu-l peste intrare. Aghiuţă, priceput, a scăpat prin a doua ieşire a peşterii, agăţându-se cu ghearele de un deal şi formând astfel cele două câmpii denumite astăzi Afrodita şi Cleopatra. El veghează asupra oamenilor care vizitează locul, fără a mai putea să-şi reia reşedinţa  :)

Dar Podul lui dumnezeu nu este singura minune a naturii din zonă. Câmpurile de lapiezuri de la Ponoarele reprezintă cel mai impresionant fenomen carstic de acest fel din România. Acestea sunt forme carstice pe care apa le-a încrustat în calcare. Șanţurile depăşesc uneori 4-5 metri lungime şi au o adâncime de până la 30 de centimetri. Se spune că ar fi unice în țara noastră ca dimensiune, altitudine la care se găsește (sub 600 de metri) și dispunerea compactă a șanțurilor. Lapiezurile din Dealul Peşterii formează două câmpuri distincte: Câmpul Cleopatrei şi Câmpul Afroditei.

Dar asta nu este tot, la Ponoarele se găsește și o frumoasă pădure de liliac, ea mai mare rezervaţie botanică de acest gen din România. Pădurea poate fi admirată în deplinătatea frumuseţii sale, mai ales la începutul lunii mai, când devine un adevărat covor de flori de liliac şi frăsinică, un parfum îmbietor.

Comuna Ponoarele se află în județul Mehedinți, la o distanţă de 49 de kilometri de Târgu Jiu şi la 66 de kilometri de Drobeta Turnu Severin şi Băile Herculane.

(https://i.postimg.cc/B6kVDkG2/podul-3.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/DZ8NSFR2/Podul-lui-Dumnezeu.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/QM6PNV44/lapiezuri.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/d0QpKGBZ/586-P-durea-de-liliac-Ponoarele-1.jpg) (https://postimg.cc/FYqDydwh)

Și acum, o altă curiozitate din zonă. Știați că la Isverna se găsește o peșteră care are cea mai lungă reţea de galerii subacvatice din România? Are peste 1,5 km lungime. În plus, interiorul este spectaculos, împodobit cu forme carstice diverse: stalactite, stalagmite, marmite, valuri de eroziune sau lacuri de până la 75 cm adâncime. Celebru este Lacul Verde, cu 1,5 m adâncime.
Această minune naturală a atras în ultima sută de ani speologi, cercetători, turişti, aventurieri şi căutători de comori. Chiar marele oceanolog Jacques Yves Cousteau a venit special s-o exploreze!
 E important însă de știut că peștera este închisă, poate fi vizitată doar împreună cu o persoană autorizată și echipament adecvat. Eu am avut curiozitatea să merg până acolo acum câțiva ani dar, de la intrare nu își poți face nici cea mai mică idee despre comorile din interior… Zona, însă este foarte frumoasă.

(https://i.postimg.cc/RVzPBcCC/RO-MH-Pe-tera-Isverna.jpg) (https://postimg.cc/kDfNNRtL) (https://postimages.org/)

Va urma...






Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Marți, 25 August 2020, 18:26
În drum spre Orșova vom traversa  Parcul Național Domogled - Valea Cernei, rezervatie care se intinde pe teritoriul a trei mari judete: Caras-Severin, Mehedinti si Gorj.
Marginit de Masivul Godeanu si Muntii Cernei la vest si de Muntii Vâlcanului la est, Parcul National Valea Cernei – Domogled acopera o suprafata ce depaseste 60.000 de hectare, fiind cel mai mare parc national din Romania. Parcul national acopera intregul bazin hidrografic al raului Cerna; poate de aceea este cunoscut mai mult sub numele de Valea Cernei.
Intreaga zona a fost recunoscuta drept rezervatie naturala in anul 1990 datorita numarului mare de lacuri de acumulare, izvoare fierbinti (termominerale), pesteri, plante, pajisti subalpine, peste 100 de specii de plante si animale (unele dintre ele foarte rare) care o populeaza.

(https://i.postimg.cc/fTvjXFCF/domogled3-gandul-info.jpg) (https://postimages.org/)

Ne îndreptăm spre Băile Herculane, cea mai veche stațiune din România și din sud-estul Europei. Bazele stațiunii Băile Herculane au fost puse în anii 102 d.Ch. pe vremea romanilor de către Împăratul Traian. Numele statiunii vine de la Hercule, fiul frumoasei Alcmena și al lui Zeus, menționat în mitologia romană ca simbol al echilibrului între forta fizică si cea spirituală, simbol al puterii și patron al izvoarelor termale. Romanii au construit aici, la Therme Herculi, statui, monumente, băi și temple, închinate zeilor Hercules, Hygieia și Aesculap.
Existenta neîntrerupta de doua milenii a statiunii Baile-Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, dar si de pitoreasca asezare a statiunii într-o vale adapostita de munti de o frumusete aparte.

De-a lungul istoriei, stațiunea Băile Herculane a fost vizitată de aristocrația Romei Antice, de mari personalități precum Împăratul Iosif al II-lea al Sfântului Imperiu Roman, Împăratul Franz Joseph I al Austriei, Împăratul Francisc I al Austriei, Împărăteasa Elisabeta (cunoscută ca Împărăteasa Sissi), Împărăteasa Carolina a Imperiului Austriac, Împărăteasa Maria Theresia, Regele Carol I al României, Regele Mihai, Regina Maria, Regele Alexandru I al Serbiei și mulți alții.
(https://i.postimg.cc/mkB1gLvr/Herculane.jpg) (https://postimages.org/)

Principalele atracții ale stațiunii Băile Herculane sunt:

Cazinoul
(https://i.postimg.cc/ZKNXSTTN/cazinoul.jpg) (https://postimages.org/)
A fost construit la începutul secolului al XIX-lea. Considerat în trecut ca cel mai popular cazinou din sud-estul Europei, clădirea este o bijuterie arhitectonică a stilului baroc austriac. Locul era preferat de aristocrația imperială a acelor vremuri care juca la ruleta sau alte jocuri de noroc. Aici se mai organizau baluri, cu celebrele valsuri vieneze.
Zona reprezintă un ansamblu de monumente istorice: cazinoul, parcul din fața cazinoului și un chioșc pentru fanfară. Clădirea cazinoului a avut o sală de spectacole, un restaurant, un bazar și o terasă. Cazinoul a fost cumpărat în 2009 de un milionar local, iar în prezent este în proces de renovare.
Lângă scările Cazinoului se află o specie rară de Sequoia Gigantea, plantată în anul 1864. Declarat monument al naturii, arborele are 30 de metri înălţime și un diametru de 1,50 metri.

Băile Imperiale Austriece
(https://i.postimg.cc/v8qN94mf/baile-imperiale.jpg) (https://postimages.org/)
Se află vizavi de Cazinou dar, din păcate, sunt într-o stare avansată de degradare
Cunoscute și ca Băile Neptun, au fost construite între 1883 – 1886, fiind considerate unele din cele mai moderne edificii balneare din Europa. Înăuntru funcționau 32 de cabine și 2 bazine construite din marmură roșie. Aici și-au făcut cura balneară împărații și împărătesele Austriei.

Vila Elisabeta
Vila a fost construită în anul 1875 în stilul arhitectural rococo
În primăvara anului 1887, împărăteasa Elisabeta (Sissi) a Imperiului Habsburgic a petrecut câteva zile în această vilă, îndrăgostindu-se de frumusețea acestor locuri. Se spune că aici a avut loc o întâlnire importantă a Împărătesei Sissi cu regina Elisabeta I a României. În prezent, Vila reprezentă Casa de cultură a Băilor Herculane.
(https://i.postimg.cc/FstNcCzj/vila-elisabeta-620x400.jpg) (https://postimages.org/)

Râul Cerna
Râul Cerna traversează Băile Herculane și oferă stațiunii peisaje spectaculoase. Râul Cerna a fost numit de romani Tierna, apoi Dierna, iar dupa venirea slavilor a obținut numele de astăzi. Peste râul Cerna sunt construite mai multe poduri în stațiunea Băile Herculane care oferă vederi impresionante.
Apele minerale din zona stațiunii Băile Herculane prezintă debite constante și există ape termale cu temperaturi de 40-60 grade C, sulfuroase, clorurate, sodice, calcice, etc. Ele au determinat înca de pe timpul romanilor înființarea stațiunii Băile Herculane.
(https://i.postimg.cc/zDWDvY7C/2013-07-05-herkulesf-rd-2-rsz-crp.jpg) (https://postimages.org/) (https://bettafishcaretaker.com/best-food)

Statuia lui Hercules, simbolul stațiunii Băile Herculane.
A fost turnată în bronz în 1847 și îl reprezintă pe zeul Hercules care poartă pe umărul stâng pielea leului din Nemeea și o măciucă.
Statuia lui Hercules a fost montată în locul fântânii din marmură roșie care se afla în centrul stațiunii Băile Herculane. Aceasta a fost donată de către arhiducele moștenitor Carol al Austriei ofițerilor și soldaților care păzeau granița Imperiului Austro-Ungar.
(https://i.postimg.cc/NfyBrqQG/Statuia-lui-Hercules-B-ile-Herculane.jpg) (https://postimg.cc/dLKzzf7g)

Din Herculane mai avem puțin până la Orșova, oraș care este situat pe malul lacului de acumulare Porțile de Fier I de pe Dunăre, în zona de vărsare a râului Cerna în Dunăre.
Zona a rămas în amintire datorită insulei Ada Kaleh de pe Dunăre, care a fost acoperită în 1970 de apele lacului de acumulare al hidrocentralei Porțile de Fier I. Insula se găsea la circa 3 km în aval de Orșova și avea o dimensiune de circa 1,7 km lungime și circa 500 m lățime. Era populată de circa 600 de turci.

Ada Kaleh înseamnă în limba turcă "Insula Fortăreaţă" şi a fost fost locuită încă din antichitate. Se pare că prima atestare documentară este un raport al Cavalerilor Teutoni din 22 februarie 1430, despre fortificaţiile bănăţene, care vorbeşte despre insula Saan cu 216 oameni. Din 1430, locul devine cunoscut drept Ada Kaleh şi a rămas în posesiune turcă aflată sub ocupaţie austro-ungară până în anul 1918 – 1920, când a devenit teritoriu românesc, chiar dacă era locuită în totalitate de turci.

Deşi mulţi locuitori au sperat mereu într-un miracol, inevitabilul s-a produs. Insula a fost scufundată în primăvara anului 1970, după ce mai multe clădiri au fost demolate înainte de inundare. S-a încercat refacerea lor pe insula Şimian, dar proiectul a fost abandonat deoarece locuitorii s-au mutat în alte zone ale ţării sau chiar au plecat în Turcia. Tot ce s-a putut muta pe Şimian au fost doar zidurile fortăreţei şi mormântul lui Miskin Baba, considerat un sfânt musulman de către locuitorii insulei.
Din păcate, în prezent, totul este lăsat în paragină şi cu greu se poate vedea un indicator pe care scrie Ada Kaleh.
(https://i.postimg.cc/xd8WBLqf/maxresdefault.jpg) (https://postimages.org/)

De la Orșova mai avem puțin până la satul de vacanță din Gornea unde vom fi cazați, un drum frumos, in compania Dunarii.

Acesta este, în mare, traseul pe care îl vom parcurge în prima zi. Un drum lung dar care merită cu prisosință tot efortul.
Programul pentru cele două zile pe care le vom petrece pe Clisură este cel anunțat, urmează să primiți un email referitor la activitățile opționale propuse, meniul pentru masa de prânz de la Horezu și cina de la cazare.
Urmăriți și forumul pentru că voi transmite si aici informațiile importante legate de excursie.


Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Joi, 27 August 2020, 14:14

Am ajuns si la partea cea mai asteptata, obiectivele pe care le vom vedea pe Clisura Dunarii  :)

Vineri, 4 septembrie

Dupa micul dejun vom merge cu microbuzul spre Cazanele Dunării, drumul dureaza aproximativ o ora.
Urmeaza plimbarea cu barca cu vizitarea urmatoarelor obiective:
•   Chipul lui Decebal
•   Golful Dubova
•   Peștera Ponicova (la intrare)
•   Grota Veterani – 6 lei bilet intrare separat
•   Intrarea în Cazanele Mari
•   Cazanele Mici
•   Golful Mraconia
Plimbarea dureaza circa 45 de minute si costa 30 lei/persoana.
Optional, putem extinde traseul pana la Tabula Traiana - (obiectiv situat pe malul sârbesc al Dunării) caz in care se adauga 10 lei la prețul inițial.
Tabula Traiana este o placă memorială ridicată de împăratul Traian în cinstea victoriei Imperiului Roman asupra regatului dac în urma celui de-al Doilea Război Daco-Roman (105 - 106).

Aveti aici traseul: https://www.cazaneledunarii.com/harta-traseu-plimbare-cu-barca

Pentru plimbarea cu barca va recomand sa aveti ceva pe cap pentru curent, sa stea cat mai fix, o haina mai groasa de vant/ploaie, pelerina

De la Cazane ne indreptam spre Eibenthal, o veritabilă „insulă lingvistică” a minorității cehe din România.

Aici vom lua masa de pranz, reiau meniul stabilit:
- supa de usturoi cu cartofi si ou (Ceznecka)
- costita de porc cu placinta de cartofi (Veprovy bok s bramborakem)
- tarta cu mac, mere, nuci (la alegere)
Tariful este de 45 lei/persoana si nu include bauturile.
Dupa masa o sa facem o plimbare prin sat pentru a  afla mai multe depre istoria locului, sa admiram frumusetea asezarii.

De la Eibenthal mergem la Șvinița, un sat locuit de sârbi, cunoscut pentru livezile mari de smochine. Sunt circa 20 km din Eibenthal.
Vom merge la un producator local unde vom putea degusta dulceata de smochine, tuica sau lichior de smochine, existand si posibilitatea de a cumpara.

Revenim la cazare, timp liber, cina.


Sambata 5 septembrie

Luam micul dejun putin mai devreme, sa putem ajunge la Dubova cel tarziu la 9 dimineata, inainte sa se faca prea cald. Vom parcurge un traseu spectaculos de drumetie pe Ciucarul Mare cu panorame deosebite spre Defileul Dunarii.
Vom fi insotiti de rangerul de la Parcul Natural Portile de Fier, o persoana avizata, care cunoaste cel mai bine zona.
Traseul nu este dificil, dureaza in jur de doua ore, se urca pana la aprox 350 m altitudine insa echipamentul de drumetie este absolut obligatoriu : neaparat incaltaminte inchisa, de preferinta gheata care acopera glezna-  exclus sandale, pantalon lung obligatoriu, pelerina, sapca, geaca de ploaie, un rucsac mic, o sticlă de apă, o gustare/ceva dulce, lotiune de protectie solara.
Reamintesc ca este o zona cunoscuta pentru prezenta viperelor cu corn, ghidul ne va spune regulile pe care trebuie sa le respectam pentru a parcurge traseul in deplina siguranta. Astfel, este recomandat sa privim cu atentie locul pe care urmeaza sa pasim sau unde intentionam sa ne asezam, sa nu parasim poteca.
Daca aveti bete de trekking, le puteti aduce.

Ghidul mi-a spus ca exista si posibilitatea de a prelungi traseul de drumetie cu vizitarea pesterii Ponicova, declarata rezervatie speologica. Vom ajunge la ea si de pe Dunare, in timpul plimbarii cu barca dar doar pana la intrare.
Pestera Ponicova este cea mai mare pestera din Defileul Dunarii si este cunoscuta si sub numele de Peștera de la Gura Apei ori Peștera Liliecilor. Galeriile acesteia însumează circa 1.660 metri parcurgând Ciucaru Mare și ieșind mai apoi în Dunăre. Pestera este spectaculoasa si merita vizitata datorita formatiunilor castice, galeriilor situate pe mai multe nivele. Pestera nu este amenajata pentru vizitare, terenul este accidentat si, pe langa echipamentul de drumetie de mai sus, avem nevoie si de lanterna frontala (de cap).

Pentru vizitarea pesterii am mai avea nevoie de 2 ore, in total cu drumetia pe Ciucarul Mare, 4 ore.
Urmeaza sa imi spuneti daca v-ar interesa sa vizitam si pestera, cu precizarea ca ar trebui sa participam toti cei care mergem in drumetie, nu se poate oferi program alternativ.
Tariful ghidului pentru drumetie si vizitarea pesterii este in functie de numarul persoanelor, 15-20 lei/persoana daca participa tot grupul.

De la Dubova revenim la cazare, facem o scurta pauza de pranz urmand ca, optional, sa mergem la Coronini, pentru a traversa cu o ambarcatiune la Ostrov, insula cailor salbatici. Este aproape, 15 km.
Excursia dureaza aproximativ o ora fara drum si costa 30 lei/persoana.

Insula se află aşezată în mijlocul Dunării, pe partea românească. Un loc misterios şi pustiu, o adevărată deltă a păsărilor, dar şi a cailor sălbatici. Insula Ostrov se află la aproximativ trei kilometri de port şi se ajunge la ea în doar câteva minute.
Pe insulă trăiesc peste 100 de cai sălbatici, dar nimeni nu le mai ştie numărul, fiindcă aceştia se înmulţesc mereu.
Pe insulă, în afară de cai sălbatici, se mai află egreta neagră, cormoranul mare sau stârcul roşu, lebede şi alte păsări. Insula are 1.600 de hectare, iar în interiorul ei se întind şi două lacuri, fără conexiune cu Dunărea, care ocupă de fapt cea mai mare suprafaţă.
Conform legendei, pe insula se află îngropat Attila, cel mai mare conducător al hunilor.

Revenim la cazare, timp liber, cina.

Alte informații importante
- este bine sa aveti numerar, suntem intr-un loc mai retras, de la pensiune mi s-a spus ca cel mai apropiat bancomat este la 30 km, in Moldova Noua
- in zona sunt tantari, sa aveti repelent, solutii de protectie in cazul in care stam mai mult afara seara
- piscina este functionala insa este necesar sa avem prosoapele noastre, cele de la cazare nu pot fi luate la piscina

Pana maine veti primi un email la care va rog sa imi raspundeti pana cel tarziu luni.




Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Joi, 27 August 2020, 16:15
Bună Diana , programul full options claaar ! :yeah:
Vă salut cu mare drag ! :flori: :thumbup:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: mina din Vineri, 28 August 2020, 08:25
Buna dimineața,

Joi, în jur de ora 14 ajung la locație , împreuna cu Florina Roman .
Eu personal,de joi seara  și până la finalul sejurului particip la toate evenimentele din program.
Florina,vă va comunica  personal la ce evenimente va participa.
Să aveți drum bun și... abia aștept să ne vedem!!!
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Vineri, 28 August 2020, 10:37
V-am transmis emailul, daca nu ati primit, spuneti-mi sa retrimit. Puteti raspunde si aici, cum va este mai simplu.

@mina, am notat - te-am identificat pe lista.
Te rog sa imi spui si pentru cina din prima seara, care este inclusa.
Noi am ajunge in jurul orei 20:00.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: elena stuparu din Vineri, 28 August 2020, 12:47
si eu la intregul program + cina
Abia va astept la mine
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Sâmbătă, 29 August 2020, 15:58
Venim ..venim Elena  :yeah: :flori:
Cu chef mare !  *|*
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Marți, 01 Septembrie 2020, 21:55
A mai rămas puțin, ne așteaptă locuri de poveste cu oameni faini, primitori, aceasta este impresia mea după ce am luat legătura cu toți cei cu care urmează să ne întâlnim atât pe Clisură dar și pe traseu.
Programul este cel anunțat iar referitor la opționale să știți că cei mai mulți ați optat pentru toate activitățile propuse.
Sunt doar câteva persoane care nu pot veni la peștera Ponicova, din motive obiective. Vom hotărî împreună cum vom face dar vă rog să luați în serios recomandările privind echipamentul de drumeție. La fiecare discuție pe care am avut-o cu rangerul de la Porțile de Fier, a insistat să vă spun că încălțămintea închisă, de drumeție, pantalonul lung sunt obligatorii. Nu uitați lanterna frontală, în cazul că vizităm peștera, aceasta nu este amenajată și lanterna de la telefon nu ajută...
Vremea se anunță în general frumoasă doar joi este posibil să avem ceva precipitații, deci să fiți pregătiți și cu ceva de ploaie.

Spor la pregătiri, drum bun celor care pleacă de mâine. Ajung și eu în București mâine după-amiază, voi mai lua legătura cu cei care au conexiuni la traseu, după ce se afișează numărul de telefon al șoferului.

Întreba cineva dacă se poate plăti cu cardul la cazare, răspunsul este afirmativ.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: Bon Voyage din Miercuri, 02 Septembrie 2020, 13:37
MICROBUZ BUCURESTI: B -237 NEW sofer: DAN  tel 0770/980618
Plecare Bucuresti 03.09.2020  ora 6.00 din statia Mol Pacii
Pentru conexiuni si ora exacta puteti contacta soferul  sau pe Diana,insotitorul grupului.


Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Joi, 03 Septembrie 2020, 07:10
Acum cand scriu aceste cuvinte, ati plecat deja de o ora spre Dunare. Va urez o calatorie cat mai usoara, pentru ca stiu ca e drum lung pana acolo. Dar aveti mai multe opriri, sunt lucruri interesante de vazut pe traseu, iar Diana stie foarte bine sa le puna in valoare.

M-am uitat pe vreme, o sa aveti 3 zile frumoase, cu cer senin si nu foarte calde. Se anunta maxim 27 - 30 grade. Locatia este de vis, sper ca o sa avem sansa sa o mai prindem libera si anul viitor, locul in care este amplasata este unul linistit si placut, o sa va bucurati de rasarit si apus la Dunare, programul este plin, o sa mergeti cu barca, o sa urcati in varf de munte, o sa aveti o masa ceheasca, o sa gustati din tuica de smochine.

Totul e aranjat, totul e primitor, chiar si vremea. De aici depinde doar de voi sa fiti un grup fain, sa fie o atmosfera placuta si calda. Mi-as dori mult sa stiu ca s-au legat iar prietenii intre voi, ca v-ati intors cu amintiri frumoase de acolo, de la Clisura. Si sper sa povestiti cate ceva din ce ati vazut.

Va urez drum bun, zile frumoase si nu uitati, fiti o gasca faina! Sper ca toata lumea a lasat acasa ceea ce poate deranja pe cei din jur.... :) Sa auzim de bine!
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Sâmbătă, 05 Septembrie 2020, 07:36
Am scris astazi pe facebook si pe contul meu si pe Singles Camp, cateva lucruri...Unele se potrivesc aici, de aceea am ales sa le postez si pe forum...

"Suntem intr-o perioada in care ne redescoperim tara. Tin minte cand profesoara noastra de istorie ne povestea o data ca si cel mai dramatic lucru aduce cu el si lucruri bune. Asa s-a intamplat si cu nebunia asta cu virusul. Universul de calatorie s-a limitat in mare masura la tara noastra, asa ca volens-nolens o multime de romani au inceput s-o strabata din lung in lat. Poate cunoscand-o mai bine ajung sa o pretuiasca mai mult, sa inteleaga sa o protejeze si sa puna si ei un pic umarul, nu doar sa intinda mana.

Am calatorit si eu mult in tara in perioada asta, aproape in fiecare saptamana am iesit undeva sa vizitez, sa experimenteze. O mare parte din locuri le vazusem chiar de mai multe ori, dar m-am bucurat sa le revad si le-am vizitat ca si cand eram prima oara acolo: cu atentie si interes.

Acum o saptamana eram in Apuseni, bucurandu-ma impreuna cu un grup din clubul nostru de peisajele unice de acolo, de mancare simpla dar delicioasa, de ospitalitatea motilor.

Drumetii, muzica, dans nocturn sub luna, foc de tabara si povesti. Daca veni vorba de povesti, imi amintesc ca la un moment dat, in contextul intamplarilor, a ceea ce am vazut si trait in cei 10 ani de Singles Camp, printre descrieri de momente vesele petrecute in excursii, am adus vorba si de lucruri de care am fost surprins.
Uite vi le spun si voua. Se refera la actiuni care au trezit un neasteptat de scazut interes, desi as fi crezut ca asa ceva ar trebui sa intereseze in mod deosebit. Cei vechi din club poate isi aduc aminte de incercarea mea de a promova, de a arata niste lucruri chiar speciale.

Primul dintre acestea a fost "Nunta de la Sibiel". O refacere, o retraire a obiceiurilor de petit, de alai, de nunta in Marginimea Sibiului. Este ceva senzational, de care strainii s-au bucurat si au fost mai mult decat incantati sa vada si la care sa participe. Turistii devin si ei nuntasi, sunt imbracati in costume si prcatic participa la toata ceremonia. Sibielul a luat in 2007 un soi de Oscar in turism pentru acest obicei recreat, primind Golden Apple. Desi m-am asteptat atunci cand am lansat aceasta actiune si in club sa fie mai mult decat bine primita, rezultatul au fost doar cateva inscrieri. Prea putine pentru a putea tine...nunta.

Acum vreo 5 ani am lansat o actiune care era participativa la mestesugurile din Dragus. Exista acolo un centru in care am aranjat ca oamenii din grup sa poata invata, sa poata intelege arta populara. Era ceva inedit si credeam eu atunci, interesant. Gresisem insa...
Nu este vorba de dezamagirea unui organizator ca ceea ce a gandit a fi foarte atragator nu are ecou, ci de uimirea ca nu exista interes pentru cunoasterea reala, interactiva a unor obiceiuri si traditii. Eu ma dau in vant dupa asta, incerc oriunde m-as afla, dar mai ales in tara mea, sa cunosc cat mai multe despre istoria acelui loc. Ori ce posibilitate este mai buna pentru a intelege, pentru a patrunde adanc in cultura unui popor, decat sa fi implicat direct intr-o recreere de spatiu cultural si istoric?

E clar ca sunt un idealist, vad lucrurile din unghiul lor frumos si cum spunea cineva, "Gigi, tu scoti din cel mai ruinat catun, cea mai frumoasa poveste." Asa este, eu incerc sa gasesc esenta, spiritualitatea, caut emotia pe care o are fiecare loc prin care trec. Si de multe ori am impresia ca toti oamenii ar trebui sa fie la fel. Dar stiu, nu e asa. Fiecare om are o anumita masura a frumosului, are o apetenta mai mare sau mai mica pentru ceva. Nu ma pot astepta ca tuturor de exemplu sa le placa satul sasesc sau conacele brancovenesti. Nici sa gaseasca in ele acel ceva pe care eu reusesc sa-l scot la suprafata...

Sunt un om fericit, stiu sa ma bucur, gasesc in o multime de lucruri ceva care sa ma incante. Nu ma uit nici sub pat, nici dupa usa, nu caut unde este ascuns gunoiul, nu ma intreseaza ce mi se pune pe masa, nici ca e matasea broastei pe un lac, nici ca soarele este dupa nori, nici ca, nici ca...Nu vad lucrurile rele, decat stridenta, badarania si prostia. Astea da, le vad foarte bine si ma deranjeaza. Fug de ele cat pot de tare.

Acum o luna am calatorit pana la Clisura Dunarii. Am plecat dis de dimineata si am vizitat, am drumetit doua zile si la dus si la intors. N-am dormit in locatia in care mi-as fi dorit sa-mi petrec ziua de nastere (cea in care se afla acum grupul de Clisura Dunarii), ci in alta. Acolo nu mai erau locuri. In cealalta, unde am mai gasit o camera si am rezervat, am dat de o ceata de ascultatori de muzica din aia indoielnica, de nu stii ce este: populara, balcanica, tiganeasca...Si totusi am dormit, dimineata m-am bucurat de razele de soare si am pornit spre casa ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.  Am avut o zi superba, cu o multime de locuri grozave. Am ajuns acasa obosit de la atata condus si umblat pe jos, dar multumit, relaxat, vesel si cu amintiri frumoase.

Cat am stat in zona Clisurii am dat de cateva locuri absolut superbe, care m-au incantat de-a dreptul. De aceea se si afla in programul celor care se afla acum acolo. Locatia este direct pe malul Dunarii, am vazut pe Fb niste poze cu un apus superb si cu un rasarit cu totul si cu totul special. Vremea e grozava, programul plin, Diana LD  ghida grupului este o persoana mai mult decat speciala. Si totusi, la vreo doua persoane pestele nu era tocmai bine facut, mancarea de ce nu e gata imediat, de ce nu stiu ce...Pai va spun eu de ce: pentru ca traim in Romania si nici unul dintre noi nu face lucrurile perfect si pana la capat. Toti avem hiba asta. Doar ca unii nu vor sa o recunoasca dar in schimb o striga atunci cand o vad la altii...

E atat de pacat sa fi inconjurat de atatea lucruri faine si tu sa fi mai preocupat de pestele din farfurie decat de ce e in jur...Imi pare atat de rau de oamenii astia care nu stiu sa se bucure...

Atat pentru dimineata asta, pentru ca intr-o jumatate de ora plec spre alta zona superba, pe care urmeaza sa o vizitam in club: Cozia.

Ridicati capul din farfurie oameni buni si uitati-va in jur!"
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: admin din Luni, 07 Septembrie 2020, 08:36
Imi continui un pic gandurile de duminica...E luni, e inceputul unei noi saptamani, suntem cu carnetelul de task-uri in fata, incepem sa ne asezam in ordine prioritatile. Eu vin dupa o zi petrecuta minunat, in doua locuri pe care o parte din voi le-ati vizitat cu SC recent: Calnic si Garbova. Sunt relaxat, destins, gata de o noua infruntare nu neaparat cu problemele de rutina, pentru ca acelea sunt previzibile si usor de rezolvat, ci cu cele neasteptate, date de situatie, de oameni...

V-ati intors si voi, am vazut cateva fotografii minunate, cu apusuri si rasarituri de soare, cu panorama Dunarii de pe Ciucaru Mare, cu Pestera Ponicova, de la Olari, de la Podul lui Dumnezeu etc. Programul si locurile sunt foarte faine, la fel locatia in care ati stat. Este intimizata, departe de nebunia de la Dubova si Eselnita, un loc in care te poti bucura de relaxare, in care se poate socializa in grup. Evident daca iti doresti asta, daca ai inteles la ce se refera actiunile noastre si evident daca esti o persoana in profilul cerut de club.

Scriu cuvintele astea nu pentru a speria pe cei noi, ci mai degraba pentru a-i linisti. Sa linistesc pe cei care inca nu ne cunosc, asigurandu-i ca aici vine lume faina, ca facem tot posibilul sa omogenizam grupurile, ca filtram accesul la actiuni, ca facem in asa fel incat sa asiguram atmosfera placuta de care e atata nevoie la socializare. Tinta actiunilor noastre este sa oferim un cadru de armonie, in care lumea sa se poata cunoaste, sa poata comunica, sa poata forma legaturi, amicitii sau chiar prietenii. Asta este tinta noastra, asta explicam in prezentarea fiecarei excursii. Ca suntem un club de socializare.

Dupa cate am inteles si perceput ati fost un grup in mare parte foarte fain, spun mare parte pentru ca si din afara s-a vazut cu usurinta ca 2-3 persoane nu sunt potrivite cu celalalte. Nu am voie sa critic atitudinea si comportamentul nici unei persoane din club, nu-mi pot extinde dreptul de organizator atragand atentia, facand observatii. Pot doar sa filtrez, sa nu le mai permit accesul la viitoarele actiuni celor care se fac ca nu inteleg anumite lucruri ce tin de conditii, de reguli, de felul de trebui sa te comporti intr-un grup. Daca vrei sa dai capul pe spate in restaurante si sa ai mereu comentarii, o poti face, e dreptul fiecaruia sa se comporte asa cum simte si cum doreste, cu conditia sa o faca atunci cand este singur, nu impreuna cu altii. Pentru ca nu faci altceva decat sa induci o stare neplacuta cu o astfel de atitudine. Eu personal de cate ori am fost in situatia privata (nu de ghid sau insotitor) de a sta la o masa la care cineva avea mereu de comentat, de demonstrat ceva, m-am ridicat si am plecat. Am preferat sa iau ceva de la colt, sau sa raman flamand decat sa ascult tot felul de lamentari.

Sunt persoane care nu se regasesc in tipul acesta de grup, de comunitate, nu se pot conecta la altii si considera detasarea ca o punte pentru a-si asigura intimitatea necesara. Ok si cu asta, fiecare om isi are limita lui de siguranta, de intimitate, de spatiu personal. Nu oricine poate armoniza. Mai ales daca vrei sa demostrezi sau sa areti ceva.  Nici o vina deci ca ai nimerit aici si ai realizat ca nu ti-e locul potrivit. Doar ca trebuie sa intelegi si sa nu insisti sa mai repeti asta.

Inchei aici, am multe lucruri de facut in saptamana aceasta, am tinut insa sa o incep urand bine ati revenit celor din grup si succes oriunde ati merge si ce ati face in viata celor care nu se potrivesc aici. Se stie foarte bine cui ma adresez, nu cred ca mai este nevoie sa transmit Email-uri de comunicare celor care nu au profilul solicitat unei actiuni de socializare, ca nu mai fac parte din grup. Se recunosc singuri din gandurile mele...Oricum am vazut ca una dintre ele, Rozalia, nu mai avea cont nici pe forum, nici pe site, deci practic deja se detasase de grup, iar alta, Cristina M, avea doar in comunitate, nu si pe forum. Am radiat-o si de acolo, insa dupa ce a plecat newsletterul de astazi.

Pentru partea faina a grupului: astept sa vad si aici fotografii, impresii, ganduri. Sunt curios sa aflu cum vi s-au parut voua, cateva locuri care pe mine efectiv m-au fascinat. Si inca o data, bine ati revenit!
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Marți, 08 Septembrie 2020, 12:29
Ce este frumos, trece repede… Nici nu stiu cand au trecut cele patru zile dar am atâtea amintiri frumoase cu locurile pe care le-am vizitat și oamenii deosebiți cu care ne-am întâlnit încât merită cu prisosință efortul de a ajunge pe Clisura Dunării.
Dar, să o iau cu începutul.

Prima oprire am făcut-o la Horezu, în fostul sat Olari. Ne-am îndepărtat de "cartierul chinezesc" cum este numită zona de la șoseaua principală unde se comercializează mai mult falsuri și ne-am indreptat spre atelierul domnului Mihai Bîscu, un meșter ceramist renumit în zonă, unul dintre puținii care duc mai departe această ocupație. Este cu atât mai mult de apreciat cu cât nu se limitează doar la a-și expune marfa spre vânzare, ci oferă și demonstrații la roată vizitatorilor care îi calcă pragul. Întrucât nu are cui să transmită mai departe secretele acestei îndeletniciri a început să meargă cu roata și prin școlile din întreaga țară, copiii fiind foarte receptivi.
Este grea această meserie și sunt doar câțiva cei care se ocupă singuri de toate etapele premergătoare realizării vaselor de ceramică: pregătirea lutului, modelarea vasului, arderea, decorarea etc.
Dacă aveți drum prin zonă, căutați-l, este dornic de oaspeți dar anunțați dinainte pentru că mai poate fi plecat.
Are si pagina de FB - Ceramica de Horezu - Mihai Biscu, trimite si prin curier.

Ne-a arătat și nouă cum se fac două vase, ne-a povestit despre ceramica tradițională, se vede că este foarte pasionat de ceea ce face și merită încurajat să meargă mai departe.
Ca o paranteză,  am comparat acasă cănițele pe care le-am luat acum cu cele cumpărate acum câțiva ani de la o altă doamnă olar din Horezu. Forma, culorile, modelul, sunt identice, specifice zonei, spre deosebire de un vas pe care l-am primit în urmă cu puțin timp și care este foarte greu, în culori vii și smălțuit pe ambele părți, cum sunt doar vasele de import.
Recitiți ce scriam mai sus pentru a identifica ușor falsurile de ceramica autentică, tradițională.


(https://i.postimg.cc/fb7T3hLK/266.jpg) (https://postimg.cc/2q6fJMnb)

(https://i.postimg.cc/Gtv1fFyj/269.jpg) (https://postimg.cc/WqpKFJSD)

(https://i.postimg.cc/SNm5qbF4/270.jpg) (https://postimg.cc/5jkpqG2K)

(https://i.postimg.cc/pyNLhVDs/314.jpg) (https://postimg.cc/SYrhHh19)

Mai aveam puțin timp liber până la masa de prânz așa că am intrat și pe la mănăstirea Hurezi. Horezu este singura localitate din țară care deține două branduri UNESCO: ceramica și mănăstirea, cea mai de seamă ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu, o oază de verdeață și liniște.

(https://i.postimg.cc/QMJyPjSv/282.jpg) (https://postimg.cc/94zbw56B)

(https://i.postimg.cc/mr4V3QLs/283.jpg) (https://postimg.cc/75BgwJJs)

Masa de prânz de la Doi Cocoși a decurs rapid, mâncarea a fost forate bună, foarte bine organizate doamnele de la restaurant, asta și pentru că aveam rezervare, aveau opțiunile noastre dinainte. Întotdeauna citesc recenziile de la obiectivele, restaurantele și hotelurile unde merg și fac o medie, astfel încât să am așteptările corecte. Apropo de asta, din păcate este evident faptul că în HORECA este tot mai puțin personal calificat și dacă noi, turiștii, nu suntem înțelegători, batem din picior că vrem mâncarea imediat deși restaurantul este plin, vor pleca și aceștia.

La Horezu am aflat că la Târgu Jiu începuse să plouă torențial dar, pe măsură ce ne apropiam de Coloana Infinitului, ploaia se domolea, ca să înceteze complet când am coborât din microbuz. Numai bine pentru că nu mai erau alți turiști.
Am vizitat apoi și Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor împreună cu ghida locală, a fost timp și de o scurtă ședință foto pe malul Jiului.

(https://i.postimg.cc/7hKjdKL0/285.jpg) (https://postimg.cc/5QFPFqL2)



Următoarea oprire surpriză a fost la Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele, un obiectiv care nu trebuie ratat dacă ajungeți în zonă.

(https://i.postimg.cc/4xsBV6NT/307.jpg) (https://postimg.cc/kBYQdtbj) (https://postimages.org/)

Am luat apoi valea Cernei, un drum pitoresc până la Orșova unde am întâlnit Dunărea care ne-a condus până la satul de vacanță.

(https://i.postimg.cc/cLt47nDX/310.jpg) (https://postimg.cc/yDBHskCZ)
Valea Cernei

(https://i.postimg.cc/8CPGKf42/311.jpg) (https://postimg.cc/jD9BC5Gc)

A urmat cina, o masă de pește pentru cei mai mulți. Mie mi-a plăcut foarte mult somnul (da, era somn...), nu sunt specialist dar pentru mine a fost perfect.
Am mai stat apoi la un pahar de vorbă, cu gândul la programul din zilele următoare.




Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Marți, 08 Septembrie 2020, 14:26
A doua zi de dimineață am revenit la Cazanele Dunării pentru croaziera cu șalupa pe Dunăre. Faină experiența, am avut o șalupă modernă, confortabilă, muzică, atmosferă de vacanță. Am fost inspirați să venim la prima oră, ulterior s-a aglomerat tare zona. Nu pot reda aici filmulețul pe care l-am făcut dar l-am transmis celor cu care am fost.

(https://i.postimg.cc/c4Lyq9zr/315.jpg) (https://postimg.cc/V5pHnRm8)

(https://i.postimg.cc/KvHW6ZLH/324.jpg) (https://postimg.cc/crfTYGFR)

(https://i.postimg.cc/sXLSV0cs/335.jpg) (https://postimg.cc/TLrh00F4)

(https://i.postimg.cc/brMK989W/350.jpg) (https://postimg.cc/wRXf9CPQ)

A urmat apoi drumul pitoresc spre Eibenthal, un sat liniștit de cehi, cu oameni cumsecade. ″Parcă suntem în străinătate", exclamase cineva din grup. Și chiar aceasta era senzatia. Mâncarea, servirea, atmosfera au fost excelente, fata de ce intalnesti mai jos, la Dubova. Portiile uriase, preparate cum numai in Boemia mai gasesti. Toate ″udate" cu bere ceheasca si alte bauturi traditionale. E de stat aici..
Cu greu ne-am ridicat de la masă dar nu am putut pleca fară o scurtă plimbare prin sat. Altfel simti pulsul locului la pas decat in masina. Mi-au placut mult casele colorate, zona, punctele de belvedere spre Dunăre de-a lungul drumului care urca in localitate. Un drum pe care noi l-am parcurs usor datorita lui Dan, un sofer experimentat.

(https://i.postimg.cc/WzPZFqQH/341.jpg) (https://postimg.cc/MMdHgHZ7)

(https://i.postimg.cc/gJKzswx5/343.jpg) (https://postimg.cc/7GfrYZMM)

(https://i.postimg.cc/HWBW7yD8/344.jpg) (https://postimg.cc/23LNs35C)

(https://i.postimg.cc/T3hKPcKP/342.jpg) (https://postimg.cc/K1SGqBrX)upload pictures (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/MpY9Wqjw/338.jpg) (https://postimg.cc/tsY3k05v)

(https://i.postimg.cc/4dHvhgnm/339.jpg) (https://postimg.cc/G8rTZ6FC)

Urmatoarea oprire a fost la Șvinița, un loc cunoscut pentru plantațiile de smochini. Degustarea produselor din smochine a avut loc chiar in livada, ocazie cu care am si cules cateva smochine. Foarte buna dulceata, țuica, lichiorul, tot ce am gustat.
Și de aici am plecat cu greu, sunt locuri in care ai tot sta...

(https://i.postimg.cc/RZqTzK97/346.jpg) (https://postimg.cc/758z3C5h)

(https://i.postimg.cc/k5bF2C2D/347.jpg) (https://postimg.cc/xk9bZWyS)

(https://i.postimg.cc/L5HzQZNZ/348.jpg) (https://postimg.cc/XGzGpXMV)

(https://i.postimg.cc/vBw79Knh/349.jpg) (https://postimg.cc/qtQCHjj6)

Dupa-masa a fost timp pentru piscina, odihna, minunat pontonul de la Dunare din cadrul complexului unde am fost cazati.
Aici am vazut un apus superb si, cei mai matinali, un rasarit pe masura.

(https://i.postimg.cc/FKB84N2R/359.jpg) (https://postimg.cc/rd5QGXyX)
O delicioasă saramură de pește

(https://i.postimg.cc/8C599jX9/355.jpg) (https://postimg.cc/fVG80TNf)

(https://i.postimg.cc/FzjB3c1d/357.jpg) (https://postimg.cc/JHzxWsNM)

(https://i.postimg.cc/d1ZXQgY9/358.jpg) (https://postimg.cc/vgMX3qD1)


Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: krondia din Miercuri, 09 Septembrie 2020, 00:12
Sâmbăta dimineața, echipați de drumeție, am pornit din nou spre Dubova, unde ne-am întâlnit cu rangerul montan al Parcului Natural Porțile de Fier.

Sunt mai multe trasee pe Ciucarul Mare, acesta a fost cu siguranță spectaculos, mi-a plăcut foarte mult, în special partea superioară cu mai multe puncte de panoramă spre Dunăre. Traseul clasic, care pleacă de la primărie este foarte cunoscut și aglomerat și, am înțeles că și foarte murdar. Aici ne-am întâlnit doar cu două persoane, practic am avut tot muntele doar pentru noi.
Deosebită porțiunea de creastă,  priveliștea de sus, din ″Cuibul Ciorilor″ îți taie răsuflarea.

(https://i.postimg.cc/hv2cLHXk/365.jpg) (https://postimg.cc/5QQh1Kqg)

(https://i.postimg.cc/cLpZB7JL/368.jpg) (https://postimg.cc/MnmhWQRC) (https://poemsonly.com/poem/1570)

(https://i.postimg.cc/mgHWkcSf/372.jpg) (https://postimg.cc/fVDrgRFB)

(https://i.postimg.cc/GtVSnQVB/377.jpg) (https://postimg.cc/dZR988qv)

(https://i.postimg.cc/Xq1XjZkB/417.jpg) (https://postimg.cc/1V6yM3Ty)

(https://i.postimg.cc/BZmjcyfZ/418.jpg) (https://postimg.cc/vD68G0mC)

Am revenit apoi la masina si am mai continuat un kilometru, pana la intrarea pe traseul spre Peștera Ponicova. Peșterea nu este amenajată, nu se poate vizita fără ghid, echipamentul de drumetie, lanterna sunt obligatorii. Spectaculoasă pestera, noi practic am traversat muntele pana la iesirea spre Dunăre, unde ajunsesem in prima zi cu barca. Am urcat si in galeriile superioare, impresionante formatiunile carstice de aici.

Au plăcut foarte mult cele două trasee, rangerul care ne-a însoțit cunoaște foarte bine locurile, are experiență cu grupurile, ne-am simtit bine impreuna. Adaug si aici cateva fotografii pe care mi le-a transmis, pe restul le-am trimis pe email.

(https://i.postimg.cc/qBNTSZCv/395.jpg) (https://postimg.cc/t7GwVk5K)

(https://i.postimg.cc/P5tFsPFQ/397.jpg) (https://postimg.cc/qz5G2MrN)

(https://i.postimg.cc/mg8pbBvf/398.jpg) (https://postimg.cc/5XQSgd9n)

(https://i.postimg.cc/zvy8kxT3/index.jpg) (https://postimg.cc/H81qY4ZC)

(https://i.postimg.cc/4yjZ2p1P/index2.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/G3fcp11D/index3.jpg) (https://postimg.cc/NL1hNSFG)

La pensiune am facut o scurta pauza de pranz iar dupa-masa am plecat spre Coronini. Urma plimbarea cu barca spre Ostrov, insula cailor salbatici. Fusese o zi aglomerata din ce spunea rangerul si caii se retrasesera in inima insulei dar am vazut cativa de la distanta. Frumos loc, salbatic, eram doar noi pe insula, am facut o scurta plimbare timp in care am vazut si egretele. Am revenit la ponton exact cand soarele se pregatea sa apuna, un moment minunat, pe care cineva din grup si-l dorise foarte mult. Si am avut noroc. Si aici e de revenit dacă iti doresti liniste, natura.

(https://i.postimg.cc/BbBcMCs9/401.jpg) (https://postimg.cc/XBXCvdpQ)

(https://i.postimg.cc/DwZdPsMH/402.jpg) (https://postimg.cc/XpRCVZ3k)

(https://i.postimg.cc/7YqNbjMx/403.jpg) (https://postimg.cc/QVn7y4yP)

(https://i.postimg.cc/QxSJ7S0c/404.jpg) (https://postimg.cc/6y2ZJVsQ)

(https://i.postimg.cc/FzN0dJSP/408.jpg) (https://postimg.cc/HcvrFnB5)

(https://i.postimg.cc/FsFjh3Nz/409.jpg) (https://postimg.cc/XXhZ8ZZ6)

(https://i.postimg.cc/GpDDXjJ7/410.jpg) (https://postimg.cc/PLtNxY7Y)

(https://i.postimg.cc/qvzy3rtd/411.jpg) (https://postimg.cc/PCnPgBz6)

Nu ne venea sa credem dar era ultima seara. Pentru a mai prelungi momentul plecarii am ramas putin mai tarziu, ceva muzica, ne-am si miscat putin.


A sosit insa si dimineata plecarii. Pe traseu spre Bucuresti am avut doua opriri: cetatea medievala a Severinului, proaspat restaurata si parcul Romanescu din Craiova.

(https://i.postimg.cc/GhwdwxRw/423.jpg) (https://postimg.cc/yWPw09Wv)

(https://i.postimg.cc/6pBKT6TM/424.jpg) (https://postimg.cc/zV26crCh)

(https://i.postimg.cc/P5KjDGwT/425.jpg) (https://postimg.cc/0z6FgBnB)

(https://i.postimg.cc/DzZKdCrs/427.jpg) (https://postimg.cc/w1SP9QbT)

Frumoasă partea aceasta a Clisurii cu Eibenthal, Șvinița, Ostrov, într-adevăr nu este agitatia si galagia din zona Dubova-Macronia unde se opresc mai toti turistii. Deosebiti si oamenii de aici, primitori, mai mare dragul să le calci pragul. Voi reveni oricand cu placere si cred ca nu sunt singura, am primit mesaje si telefoane in acest sens, poate apar cateva impresii si aici.
In cazul in care nu ati primit fotografiile, spuneti-mi sa le retrimit.
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Joi, 10 Septembrie 2020, 19:18
Bună tuturor , in sfârșit am ajuns și eu acasă după un lung drum în care am legat Clisura Dunării cu marea, prima și ultima dragoste... ;)
Nu scriu mai mult de cat a făcut-o Diana ,dar va spun că această excursie este foarte complexa..pentru oameni faini care rezistă atât la drumeții cât și la voie bună și mai ales toleranță în privința întârziaților  :)
Recomand in mod obligatoriu stick cu muzică plus boxă , astfel timpul călătoriei va fi mult mai plăcut !
Revin cu foto , dar vreau sa- i mulțumesc Dianei și celor care s-au bucurat odată cu mine , SC pentru această ocazie de a vedea locuri frumoase ! :smitten:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Vineri, 11 Septembrie 2020, 15:30
(https://i.postimg.cc/Kj4nYB5g/118786355-313417069875277-8454074415104435730-n.jpg) (https://postimg.cc/sGdB6BqV)

(https://i.postimg.cc/j29yn283/118838348-793042724796721-4702149778562314718-n.jpg) (https://postimg.cc/Zv8W1bz6)

(https://i.postimg.cc/sxFVBRY9/118846649-732396730951629-3296573614933593306-n.jpg) (https://postimg.cc/KkNXVwsR)

(https://i.postimg.cc/wjWgXN5B/IMG-20200903-095325069.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/tRPqKYbr/IMG-20200903-095636755.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/L84mgD17/IMG-20200903-100633974.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/hPBDccPK/IMG-20200903-110804124-HDR.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/X7kVvmpd/IMG-20200903-110816176-HDR.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/hGfgpGM1/IMG-20200903-165356357-HDR.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/T1X6dJxt/IMG-20200903-165525464.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/ydRKCrMJ/IMG-20200904-102117190.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/ncpJN20z/IMG-20200904-102239939.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/W14P13Rc/IMG-20200904-104156078.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/xT52Qm4P/IMG-20200904-104210094.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/MprJMSxM/IMG-20200904-104816829.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/W4FL0Hb9/IMG-20200904-104955771.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/N03hDkKQ/IMG-20200904-105853386-HDR.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/0QDTBKSD/IMG-20200904-110030571.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/NFt3qG8V/IMG-20200904-110036647.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/y6Xqh9sz/IMG-20200904-111441691.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/3JKstRx0/IMG-20200904-111448672.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/kGyknrf5/IMG-20200904-120114695.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/Cx5WVQDF/IMG-20200904-123004454.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/P570fQz1/IMG-20200904-134025742.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/q7CSN6jS/IMG-20200904-144339491.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/hjWwT4Yj/IMG-20200904-144349088.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/0QY4fRgC/IMG-20200904-144552021.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/D05Y9rwJ/IMG-20200904-185621268-EFFECTS.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/nrnPSRpf/IMG-20200904-193936024.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/Fss6jBTj/IMG-20200905-103709966.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/ncRPTGWN/IMG-20200905-103719229.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/Gm4Sfswt/IMG-20200905-104550730.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/qvWZHM4L/IMG-20200905-104612539.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/k58YJ35d/IMG-20200905-122456024.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/RFBsqs3J/IMG-20200905-133620159.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/4dQ8c6tL/IMG-20200905-134236660.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/C5McsRsF/IMG-20200905-134250170.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/MHsdPz91/IMG-20200905-134303380.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/pVkGXBPy/IMG-20200905-134340707.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/5N0PHFtg/IMG-20200905-134354965.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/J42pj4DL/IMG-20200905-134802193.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/dVZ46PrT/IMG-20200905-135224534.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/BvxNWThS/IMG-20200905-135316980.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/DzV5YjPp/IMG-20200905-135341795.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/QCnJg0Mb/IMG-20200905-135403299.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/05tnq2Cw/IMG-20200905-182003431.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/TYp92MkH/IMG-20200905-182838362.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/jdmhLgmq/IMG-20200905-184906479.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/rw4NWG21/IMG-20200905-185213094.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/Gp1JjBbZ/IMG-20200905-195044516-EFFECTS.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/3NwZDP3N/IMG-20200905-201115014.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/xdyGp0Cq/IMG-20200905-201353767.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/PxXWBBpy/IMG-20200906-112321041.jpg) (https://postimages.org/)
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Vineri, 11 Septembrie 2020, 15:46
Mie personal mi-a placut toata excursia , mancarea  buna, personal extrem de amabil, zambitor, plimbarile cu barca , pestera Ponicova , Cuibul Ciorii , Ostrov-ul , Eibenthal ( satul in care nu se fura) sunt doar cateva dintre preferatele mele ...
Va salut si recomand cu drag aceasta excursie ! :flori:  :thumbup:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Sâmbătă, 19 Septembrie 2020, 21:18
Știu că nici nu era important pentru o recenzie , dar am vrut să se știe cât de mult contează să fii intr-un grup cum este acesta...
Cineva din grup și-a pierdut ochelarii "de firma " la degustarea de pălincă din Svinița
Ne-am oprit a doua zi , nimic in loc pustiu unde bănuiam că ar fi fost...
Totuși după atâta timp primesc telefonul Dianei, ochelarii găsiți în livada cu smochine 😉😀
Domnul Milorad Frumosu (așa îl cheamă) Super Om !
Se poate face comandă de produse din smochine, Svinița  :)  Sper că nu este reclamă ! :applause:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Duminică, 20 Septembrie 2020, 00:30
Ce sa zic ? I 💘 U
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Duminică, 20 Septembrie 2020, 00:51
Diana dragă , fără tine viața e pustiu !
Sper să mergem  pe Himalaya !Glumesc ! Cea mai docila, iubibila , simpatică și drăgăstoasă fata !
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: Cristina24 din Joi, 24 Septembrie 2020, 22:51
Costi iti multumesc pentru vestile bune. Si pentru telefonul de informare. Mi-am recuperat ochelarii. Multumesc de asemenea si agentiei.
Oameni buni si simpli intru-un loc minunat. Svinita! Livada cu smochini. Tot respectul ! Si probabil pentru faptul ca am fost foarte fericita in livada lor , energia buna m-a rasplatit! Nu am cuvinte sa va explic ce dulceata buna au. Recomand celor care ajung acolo doar sa o guste.
In calatoria in Clisura Dunarii am descoperit locuri absolut superbe. M-am simtit chiar fericita. Am cunoscut persoane noi foarte dragute. Grupul a fost prietenos.
Vremea grozava!
Voie buna la tot pasul!
Eu personal aleg sa vad partea cea mai frumoasa a locurilor si a oamenilor. Cei care m-au cunoscut stiu deja asta.
Toate bune si excursii tot mai multe!!!

Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Duminică, 27 Septembrie 2020, 23:57
Cris, nu mie trebuie sa-mi mulțumești... Eu sunt doar un mesager   ;)
Apropo ... Unde mai mergem ? Sper că nu ești tu cea nominalizată la globurile de aur    :idiot2: :2funny:
Mi-ar părea tare rău ...  :hammer:
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Duminică, 27 Septembrie 2020, 23:59
Revin cu alte foto mai relevante... :)
Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Luni, 28 Septembrie 2020, 01:18
url=https://postimages.org/](https://i.postimg.cc/Y2stcGht/IMG-20200903-165412625.jpg)[/url]

(https://i.postimg.cc/Nj1trdb0/IMG-20200903-182756942.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/L8dRXct7/IMG-20200904-102052166.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/wTRg9qmL/IMG-20200904-135327250.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/DznTQ1YP/IMG-20200904-135331981.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/C16pVXMc/IMG-20200904-144407752.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/G2pnVdRB/IMG-20200904-144906826.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/HncDWzVd/IMG-20200904-172717497.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/43PTWnDk/IMG-20200904-180227947.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/3NsMkGvp/IMG-20200904-194143365-PORTRAIT.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/QNwZ42yt/IMG-20200905-103709966.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/pLYNdpXh/IMG-20200905-104601704.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/xTmDW6wP/IMG-20200905-125054220.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/YSp5LMhX/IMG-20200905-173457328.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/tg2Lhw69/IMG-20200905-182838362.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/wjd8HhHY/IMG-20200905-195044516.jpg) (https://postimages.org/)

(https://i.postimg.cc/xC8Bg5GM/IMG-20200905-201425945.jpg) (https://postimages.org/)

Titlu: Re: Clisura Dunarii, spectacolul unic al naturii 3-6 septembrie 2020
Scris de: costi31 din Luni, 28 Septembrie 2020, 01:36
Recunosc , aceasta perioada si eu am pastrat distantarea , dar am avut si momente tandre cu persoane pe care le stimez , sper ca anul viitor va fi asa cum va doriti !
Va doresc multa sanatate si chef de viata palpitanta ! :thumbup: :kissing: