Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Andaluzia, o poveste frumoasa... :smitten: Ne-am bucurat de soare, flori, flamenco, Mediterana, bunatatile locale, un grup vesel si unit, asa cum imi doresc de fiecare data.
Multumesc pentru energia pozitiva, veselie si, nu in ultimul rand, pentru mobilizarea exemplara. Stiu, nu a fost o excursie usoara, dar ne-a iesit!  Bravo voua! :applause:

Sevilla ne-a intampinat in haine de sarbatoare, la propriu, cel mai bun moment pentru a te familiariza cu atmosfera locala! Un oras vesel si colorat, o stare de bine generala. Feria a fost o adevarata incantare, cu parada trasurilor, costumele flamenco, muzica si dans peste tot. Am avut sansa sa intram intr-o 'caseta' privata si sa ii vedem de aproape exersand pasii, de la mic la mare. Chiar si copiii dansau in perechi, si apoi impreuna cu parintii, ducand traditia mai departe. Feria este autentica, are ceva magic care te captiveaza, o sarbatoare care nu trebuie ratata.

Foarte mult mi-a placut si Cordoba, cu florile din patio-uri si gradini, stradutele intortocheate, o placere sa te pierzi prin Juderia si, bineinteles, inegalabila Mezquita.
Ronda, cel mai vestit „pueblo blanco” din Andaluzia, construit pe două stânci abrupte, separate de un canion de 120 de metri înălţime iti taie rasuflarea.. la propriu... daca te incumeti sa cobori cele 231 de trepte abrupte până la nivelul râului El Tajo, dar merita din plin. Mina de apa din cadrul complexului La Casa del Rey Moro este fabuloasa si privelistea de jos, de langa apa este uluitoare.

La Jerez am savurat pestele local urmand ca la Cadiz sa ne delectam si cu inghetata locala, dupa 2 tururi pietonale interesante si, bonus, un tur panoramic pe langa Atlantic.

Gibraltar, cred cel mai asteptat moment, ne-a oferit o priveliste extraordinara din emblematicul hotel The Rock dar si din varful stancii, unde am colindat in lung si lat toata rezervatia: Terasa cu podea de sticla, Podul Suspendat, spectaculoasa Peștera Sf Mihail, tunelurile construite in al doilea Razboi Mondial dar si Galeriile superioare/tunelurile de asediu, Bateria de artilerie O'Hara, obiective mai putin cunoscute.

Am incheiat vacanta pe malul Marii Mediterane, un bine-meritat moment de respiro, nu inainte de a mai face o plimbare prin Malaga, locul de nastere al celebrului pictor Picasso. O expozitie interesanta, Picasso este Picasso, iti place sau nu, eu mai vazusem cateva picturi la Muzeul din Antibes, fostul castel Grimaldi de pe Coasta de Azur din Franta, unde a trait o frumoasa poveste de dragoste cu studenta Francoise, si ea o pictorita talentata.

Aceasta a fost vacanta noastra in Andaluzia, sper ca si voi ati ramas cu amintiri frumoase. Voi reveni puțin mai incolo si cu fotografii din periplul nostru.
2
Bună ziua. Cedez loc in aceasta excursie. Tel 0745394509
3
Buna! Voi veni din Bucuresti cu trenul de noapte. Daca mai merge cineva in aceasta excursie si doreste sa impartim cabina de dormit (D2 - 2 paturi), sa ma contacteze in jur de 15 iulie la nr. de mobil 0741257005, ca sa ne luam biletele de tren.
Luminita V.
4
Prezentare nou intrati / Re: Noi cei vechi ne-am prezentat aici. Fa-o si tu!
« Ultimul mesaj de Aleynad Vineri, 26 Aprilie 2024, 11:53 »
 MTravel, da, am vazut ca s-a organizat aceasta excursie si sper ca v-a placut Belgia; Este o tara mica , dar cu niste locuri extraordinare; Orasele alese, in aceasta calatorie sunt cele mai popularizate si cele mai cunoscute insa sunt si alte zone care merita sa fie descoperite; Cine stie, poate intr-o excursie viitoare va pot sugera si alte locatii si de ce nu, m-as putea oferi voluntara pe post de interpret-traducator si v-as putea chiar invita la un ceai sau chiar un gratar  in gradina mea ..totul e posibil....deci, pe curand
5
Excursii si evenimente 2024 / Re: Croaziera Mediterana 01 - 10 noiembrie 2024
« Ultimul mesaj de admin Joi, 25 Aprilie 2024, 17:53 »
Am deschis rezervarile la aceasta excursie. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/criaziera-mediterana-barcelona-2024
6
Excursii si evenimente 2024 / Re: Chisinau, cu un program inedit. 19 - 20 octombrie 2024
« Ultimul mesaj de admin Miercuri, 24 Aprilie 2024, 11:40 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/chisinau-crame-2024
7
Excursii si evenimente 2024 / Chisinau, cu un program inedit. 19 - 20 octombrie 2024
« Ultimul mesaj de admin Miercuri, 24 Aprilie 2024, 09:11 »
Tarif: 750 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/chisinau-crame-2024

Perioada de desfasurare: 19/10/2024 - 20/10/2024

Cazare: Jumbo Hotel 4* Chisinau

Grup de: 20 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport cu autocar/microbuz din Iasi pana la destinatie si retur
•   transport zonal cu autocar/microbuz
•   cazare 1 noapte, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 1
•   ghid local in Chisinau
•   insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid local cu prezentare in limba engleza

Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (va recomandam in mod special, sa incheiati una, cu un broker sau direct cu o societate de asigurari)*
x     check in zboruri (chiar si in situatia in care sunt bilete de grup), rezervare locuri preferentiale
x     transport pana la Iasi, pentru cei care vin din alte zone.
x     mese de pranz si cina
x     degustari de vin**
x     intrari la obiective***
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile de intrare in tara de destinatie (de viza, medicale, speciale etc)
x     intocmirea si completarea de documente sau formulare de intrare in tara de destinatie, taxe de viza, taxe teste medicale

*In situatia in care va imbolnaviti inainte de plecare sau in timpul calatoriei, daca una dintre rudele d-voastra de grad 1 are o problema medicala majora sau sufera un deces, polita de asigurare de calatorie este acoperitoare. Agentia turistica NU are inclus in calculatia de tarif un coeficient de risc pentru astfel de situatii, astfel incat, cu toata intelegerea, nu va poate ajuta cu nimic (restituire, mutarea banilor la alta excursie, gasirea unui inlocuitor etc). Evitati o astfel de situatie financiara, prin incheierea unei polite de asigurare de calatorie, care nu este deloc scumpa si va fereste de riscuri.

** si ***. Lidia o sa intervina aici pe forum, cu tarifele degustarilor si al intrarilor la obiectivele turistice.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: Chisinau si obiective de traseu: Conacul Manuc Bei, Crama Asconi, Orheiul Vech, Manastirea Capriana

Profilul si tipul excursiei: tur cultural si culinar de grup, de sfarsit de saptamana

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane deschise, sociabile, cu placerea de a calatori in grup. Care inteleg regulile si ce inseamna un grup.

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Moldova nu au nevoie de viză. Intrarea în Republica Moldova se face în baza paşaportului valabil cel puţin 3 luni de la data intrării sau a cărţii de identitate românești aflate în prezent în circulație.

Programul excursiei

Ziua 1. Sambata 19 octombrie 2024 Conacul Manuc Bei. Degustare de vinuri la Asconi. Chisinau - tur de oras
Plecarea este la ora 8.00 din Iasi (locul de plecare va fi anuntat cu o saptamana inainte de plecare). Veti trece in R. Moldova pe la punctul de frontiera Albita – Leuseni.

Prima oprire va fi la Conacul Manuc Bei, un monument de arhitectura cu o istorie bogata, al carui nume este legat de negustorul si diplomatul Manuc – Emmanuel Mirzoian care a construit si Hanul lui Manuc din Bucuresti. Dupa  vizita ghidata pe mosia de la Hincesti urmeaza Asconi Winery, cu un tur la crama, in atelierele de depozitare, imbuteliere, ambalare si maturare, o degustare de vinuri si un pranz traditional.

In jurul orei 15.00 ajungeti in capitala Republicii Moldova pentru un tur pietonal si cazare la hotel.

Seara veti lua cina la un restaurant inedit, cu specific uzbek.

Construit la începutul secolului al XIX-lea, în anul 1816, Conacul Manuc Bei este un monument de arhitectură aflat în raionul Hâncești din Republica Moldova, care are o istorie bogată.
Istoria Conacului Manuc Bei începe cu negustorul și diplomatul Manuc-Emmanuel Mîrzoian, armean de naționalitate, care s-a mutat din  Sibiu la Chișinău și a cumpărat moșia Hâncești. Chiar dacă conacul a fost construit de către fiul și nepotul lui, acesta îi poartă numele. Cei doi au înălțat un castelul în stil franțuzesc, cu o grădină de iarnă, turnuri de pază și un parc imens.



Asconi Winery “Avem pasiune pentru viata, dragoste si vin, iar vinificatorii nostrii transforma strugurii aromati in unele dintre cele mai bune vinuri din lume” este mottoul Vinariei Asconi
Crama Asconi a fost fondată în 1994 și este o afacere de familie. Situată la 30 km de Chișinău, Asconi oferă peisaje frumoase, arhitectură rustică, cazare, mâncare delicioasă și vinuri excelente. Aici veți găsi una dintre cele mai bune plăcinte din țară, care se potrivește perfect cu vinul roșu sec "Sol Negru".
Scopul lor este de a face vinuri de bună calitate, folosind toate tehnologiile moderne, dar păstrând în același timp tradițiile generațiilor anterioare. Se cultivă soiuri europene, dar o atenție deosebită se acordă soiurilor autohtone, precum Rară Neagră, Fetească Regală (moldoveneasc), Saperavi (georgian) etc.







Imagini Chisinau:











Ziua 2. Duminica 20 octombrie 2024 Rezervatia cultural – naturala Orheiul Vechi. Crama Branesti si satul eco – turistic Butuceni. Manastirea Capriana
Dupa micul dejun, faceti check-out la hotel, va imbarcati in microbuz/autocar pentru a explora cea mai vizitata zona din R Moldova, Orheiul Vechi si Vinaria Branesti, al treilea beci subteran din Moldova, cu o lungime a galeriilor de 70 km si o adancime maxima de 60m.

Pranzul va fi la o locatie eco-turistica din zona.

La intoarcerea spre Iasi, faceti o oprire la Manastirea Capriana, una dintre cele mai vechi din Moldova.

Veti ajunge in Iasi in jurul orei 19.00.

Orheiul Vechi, cu surprinzătoarele sale defileuri ce adăpostesc vechi rămășițe de cetăți, necropole, băi antice, chilii săpate în malul abrupt de către călugări, reprezintă un peisaj arheologic de excepție aflat în preajma satelor Trebujeni și Butuceni. Natura a construit aici un amfiteatru de o rară frumuseţe, săpat de apele nu prea mari, dar îndărătnice al Răutului, ce a fost folosit, de milenii, și pentru condiţiile sale remarcabile de apărare. Pe parcursul istoriei acest loc a adăpostit multiple fortificații geto-dace (secolele VII-I î.Hr.), așezări vechi românești (secolele V-XIII), două urbe medievale - orașul mongol Șehr al-Cedid (cca 1330-1369) și orașul Orheiul Vechi (cca 1370-1540), ultimul cuprinzând și splendida cetate a Orheiului, edificată la hotarul de est al Țării Moldova de către Ștefan cel Mare.
Privit de la distanță, în perfectă armonie cu pădurea din jur, Complexul turistic Brănești stârnește curiozitatea celor porniți să descopere adevărata licoare a lui Bachus, ascunsă într-o mină veche de calcar. Situat în imediata apropiere de Orheiul Vechi, (la doar 5 km), Vinăria Brănești se întrinde pe o distanță de 75 de km, la adâncimea de 60 de metri. Aici găsești vinuri albe și roșii, spumante, seci, demiseci și de desert la vinuri produse după o tehnologie specială: Lidia, Isabela, Aligote, Fraga, Muscat Ottonel, Roșu de Brănești.







Mănăstirea Căpriana este o mănăstire de confesiune ortodoxă, situată în satul Căpriana, raionul Strășeni, la nord-vest de Chișinău.
Întemeiată în anul 1429, Mănăstirea Căpriana reprezintă una dintre cele mai vechi mănăstiri din Moldova.
Considerată de numeroși istorici ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova, mănăstirea a fost folosită mult timp drept reședință de către mitropolitul Moldovei, iar între domnitorii care au ctitorit-o se numără și domnitorul Ștefan cel Mare.
Aici au trăit cronicarul Eftimie, solul domnitorului Alexandru Lăpușneanul la Moscova, și poetul Chiprian, unul dintre primii poeți ai Moldovei.
La Căpriana a existat și cea mai mare bibliotecă mănăstirească din Moldova, care s-a pierdut însă după 1924.
Pe lângă importanța sa istorică, Mănăstirea Căpriana reprezintă un încântător complex arhitectural format din trei biserici: Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Sf. Nicolae și Biserica Sf. Gheorghe, dintr-o casă cu două etaje, chilii și acareturi.
Dintre obiectele de valoare ale mănăstirii merită menționat epitrahilul brodat între anii 1427 și 1431, care este cea mai veche broderie de acest fel cunoscută până astăzi.



Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a Chisinaului:
Locul in care Puşkin si-a incepit romanul „Evghenii Oneghin”, orasul din afara Romaniei de astazi, care are o statuie a lui Stefan cel Mare. Monumentul a fost realizat în perioada 1925-1928 de sculptorul Alexandru Plămădeală și amplasat în parcul cu același nume din orașul Chișinău.

Este capitala Republicii Moldova, tara care are ca simboluri: cămașa cu altiță, trandafirul, barza si cel mai cunoscut si important: Pomul Vieții. Acest simbol isi trage rădăcinile de la geto-daci. Acestia il foloseau, pictându-l în mod special  pe armele lor, pe coifuri și scuturi, pentru ca spuneau ei, îi proteja de pericole și le dădea simțimântul de legătură directă cu divinitatea supremă. Interesant ca acest simbol trascende toata perioada crestin-ortodoxa, fiind prezent si astazi, in special in timpul ritualurilor funerare.

Si pentru a pastra cat mai adanc radacinile adanci geto-dacice, aici s-a creat si poate fi vazut „Peretele Gloriei”. Este denumirea picturii murale, care a fost realizată timp de 2 săptămâni de către trei artiști plastici, la inițiativa pictorului Radu Dumbravă. Regele dacilor, Decebal, a fost pictat pe peretele unei uzine de pompe, situată pe bulevardul Decebal 3. A fost nevoie de 60 litri de vopsea pentru a săvârși lucrarea. Pictura a fost realizată în anul 2017.

Nu sunt multe lucruri de vazut la Chisinau, ma refer la partea turistica. Dar este plin de povesti si legende, de aceea cel mai indicat este sa-l parcurgi impreuna cu un ghid local. De aceea Lidia a contactat pe cineva de acolo, care va va povesti pe indelete, tot ceea ce este interesant despre acest oras.



 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie
8
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/istanbul-oct-2024
9
Buna tuturor,

Din pacate nu mai pot participa in aceasta excursie.Daca sunt persoane interesate, va rog sa scrieti pe email-ul agentiei intrucat s-a eliberat o camera.


Doamna Samiza, va rog sa afisati si in cadrul excursiei cele 2 locuri disponibile.


Va multumesc.
10
Buna, Mihaela si bine ai venit in grup!

O varianta foarte buna este si trenul de la Bucuresti la Vatra Dornei Bai. Intra pe site https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries si vezi ce variante ai. Din Gara Vatra Dornei Bai poti lua un taxi. Sunt 6 km pana la pensiune si costa in jur de 20 lei.

Pagini: [1] 2 3 ... 10