Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Astazi s-au transmis pe e-mail facturile pentru citeva din excursiile optionale ce trebuie achitate anticipat.
Fiind atitea zile libere la mijloc  ,nu am avut  toate informatiile pina ieri ,deaceea nu s-au putut trimite mai repede.
Va rog sa ne ajutati cu plata acestora pina miine dupa amiaza .
Multumim.
2
Am transmis acum cateva minute pe Email biletele si instructiunile pentru plecare celor care mi-au confirmat primirea Email-ului anterior.

Pentru 3 participanti, care nu au confirmat primirea Email-ului transmis in data de 13 aprilie, o sa listez si o sa le aduc biletele de avion pe aeroport.
Pentru a nu crea asteptari sau confuzii, ii scriu pe toti 3 aici:
- Monika O
- Daniela T
- Ioana Claudia S.

Repet mai jos ceea ce continea ca informatii si recomandari atat acel Email din 13 aprilie, cat si cel de astazi:

mai avem o luna si plecam in Madagascar. Am dat toate indicatiile necesare preegatirii plecarii, dar pentru a ma asigura ca toti au parcurs forumul, locul in care facem noi comunicarile, va scriu suplimentar si pe Email.

In primul rand va scriu despre VIZA DE INTRARE IN MADAGASCAR.

Chiar daca pe site-ul mae nu apare aceasta optiune, de a obtine viza online, va spun ca nu doar ca sistemul evisa este functional, ci si CA ESTE FOARTE RECOMANDAT.

Website-ul pentru e-visa de Madagascar.

Acesta este pentru cei inteleg engleza: https://evisamada-mg.com/en/home

si pentru cei carora le este mai usor in franceza: https://evisamada-mg.com/fr/home

Este foarte foarte recomandat sa aplicati pentru viza si sa o obtineti (de la momentul aplicarii pe site dureaza 72 ore pana primiti o autorizație electronică de călătorie) pentru ca in acest fel vom evita cozile de la VOA (visa on arrival) pe aeroportul de sosire (Antananarivo). Ce trebuie inteles este ca TOATA lumea trebuie sa-si faca viza, pentru a scapa de coada, pentru ca e destul ca unul singur sa nu aiba viza, pentru ca si noi restul sa asteptam dupa el... :-[

Mai este inca ceva pentru care insist sa faceti viza: este posibil sa ni se solicite la imbarcare la Bucuresti sau la conexiune autorizație electronică de călătorie.

Documentul primit pe Email trebuie tipărit sau păstrat în smartphone pentru controlul poliției la sosire.

Eu deja am aplicat, este foarte simplu, am cronometrat, a durat 15 minute. (cel mai mult a fost crearea contului, pentru ca trebuie asteptat primirea unui cod pe Email si a unuia pe sms pe telefon).

Pentru aplicare aveti nevoie de:

- pasaport, pt ca de acolo vi se cer mai multe date
- un card cu care sa puteti face plata online (costa 10 euro)

Este important sa completati la:

data sosirii: 16 mai 2024

data plecarii: 30 mai 2024 (chiar daca plecarea este pe 25 mai, este indicat intotdeauna sa iei o rezerva, iar in cazul nostru se incadreaza la limita pentru a nu trece la nivelul urmator de taxa de viza)

Nu aveti nevoie de nimic altceva, de bilete de zbor, de vouchere, de poze etc). Este suficient sa avet la indemana pasaportul si cardul cu care faceti plata online.

Al doilea lucru pe care insist si pe care am vrur sa-l reamintesc este Sanatate si igiena. Riscul de imbolnavire cu malarie este posibil in Madagascar. Este recomandat sa consultati doctorul inainte de a pleca, pentru a va consilia si prescrie o profilaxie preventiva sau medicamente corespunzatoare.  puteti obtine informatii de mare ajutor de pe siteul institutului de medicina tropicala sau consultand site-ul: http://www.doctissimo.fr/html/sante/voyageurs/sa_madag_sa.htm. Trebuie sa recunoasteti in orice caz simtomele malariei.

Toti calatorii trebuie sa aiba vaccinurile uzuale facute (cele facute in copilarie), dar si vaccin impotriva hepatitei A si tifoidei. Madagascar nu se afla intre tarile cu risc de febra galbena, dar daca vii din tari cu risc de febra galbena (cum ar fi Kenya, trebuie sa aveti  carnetul galben, care sa probeze ca esti vaccinat impotriva febrei galbene. Daca vii direct din Europa, nu ti se va cere niciun carnet.

Pentru a merge in Madagascar, vaccinarea nu este obligatorie, dar noi o recomandam. Ca intotdeauna sfatul meu este sa consultati (daca inca nu ati facut-o pana acum), un medic de medicina calatoriilor. El va spune ceea ce am recomandat eu si poate chiar mai multe.

ORICUM, FARA MEDICAMENTE CONTRA MALARIEI, SA NU VA GANDITI SA PLECATI. Si atentie, tratamentul profilactic incepe cu 1-2 saptamani inainte de plecare.

Ingrijirea medicala in spitale nu exista decat in marile orase si medicamentele nu sunt disponibile peste tot, de aceea este prudent sa aveti medicamente la voi.
Riscul principal o constituie paludismul, care este prezent în 90% din țară. Madagascarul este inclus în zona 3 de risc, ceea ce înseamnă că tulpina existentă aici este rezistentă la clorochină (tratamentul utilizat la nivel mondial împotriva paludismului). Câteva sfaturi pentru a vă proteja:
•   pentru prevenire este absolut necesară utilizarea medicamentelor antipaludice.
•   seara, se recomandă haine care să acopere o suprafață cât mai mare de piele, și ar fi bine ca acestea să fie tratate (de exemplu, cu Insect Ecran® trempage).
•   pe locurile care rămân descoperite, utilizați loțiuni sau creme eficiente împotriva țânțarilor. Odată cu lăsarea întunericului, acoperiți-vă părțile descoperite ale corpului.
•   utilizați o plasă de țânțari.
Virusul Chikungunya și alte boli tropicale sunt, de asemenea, prezente în Madagascar. De aceea recomandarea mea, a fost si este sa mergeti, chiar daca vaccinul nu este obligatoriu, la un consult la un cabinet specializat pe boli tropicale.

Vremea si deci cu ce ne imbracam. Trebuie sa stiti ca clima Madagascarului este diferita pe teritoriul pe care se intinde. Astfel ca cel mai probabil o sa ne intalnim cu diverse temperaturi, fenomene meteorologice, deci trebuie sa fim pregatiti mai atent decat daca am merge intr-o destinatie in care temperaturile sunt unitare. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa aveti cu voi bagaje supradimensionate.
In Antananarivo o sa dam de o vreme schimbatoare, cu soare si ploaie, prognoza fiind pentru un maxim de 23 de grade ziua si un minim de 13 grade noaptea.
La Antsirabe, temperatura va fi ceva mai ridicata si ziua si noaptea, o sa fie un maxim de 30 de grade si un minim de 20. Cu averse de ploaie.
Ranomafana, Fianarantsoa si Ranohira o sa ne astepte cu temperaturi asemanatoare cu cele din capitala malagasa, asadar maxim 27 de grade ziua si minim 15 grade noaptea.
La Ifaty unde stam 3 nopti, prognoza arata cca 28 de grade maxim, cu mult soare, in timp ce noaptea temperaturile nu vor cobori sub 21 de grade. Apa oceanului este excelenta, 26 de grade Celsius, iar sansele de ploaie sunt minime (2 zile/luna)

De ce trebuie sa tineti cont cand faceti bagajul:
•   se poate intampla ca bagajele sa ajunga mai greu ca urmare a transbordarii dificile. Pentru a recupera bagajul de cala poate dura chiar cateva zile.  De aceea va sfatuim sa aveti cu voi, aditional bagajului de cala, unul de cabina. Poate fi de data aceasta chiar si un alt troller, pe care il putem lasa la hotelul din Tana. Oricum sa aveti cu voi, pliat in bagajul mare si un rucsac, de 20-30 l, pe care sa-l folositi in fiecare zi, sa-l aveti cu voi in microbuz.

In bagajul de cabina in care sa aveti o parte din trusa pentru toaleta (exeptie obiecte ascutite si lichide), cateva haine in care sa fie incluse inacaltaminte si sapca si eventual ceva in care sa dormiti. Daca vreti sa luati medicamente, asigurati-va o doza suficienta, deoarece vom pleca in provincie foarte repede dupa sosirea in Tana, bagajele ar putea fi recuperate  pana la 5 zile, chiar mai mult.
•   sa nu luati cu voi inutilitati, nu puneti nimic in bagaj cu titlul „poate am nevoie”
•   mergem intr-o vacanta activa, in Africa, considerati deci imbracamintea si incaltamintea ca „echipament”. Nu va ganditi la haine de oras ci la imbracaminte si incaltaminte practica.
•   asta inseamna: pantaloni de drumetie, elastici, termici, ideal cu posibilitatea de a-i face scurti (cu fermoar la genunchi); tricouri termice, bluze termice de primavara – vara. Termic inseamna tesatura care sa dea posibilitatea evaporarii transpiratiei, in conditiile in care corpul este mentinut la temperatura pe care si-o autoregleaza. Gasiti la Decathlon, la Hervis, la Himalaya astfel de accesorii. Nu luati blugi, pantaloni stransi pe picior, incomozi, in care va supra-incalziti. Nu purtati acolo pantaloni scurti!
•   sapca, palarie de drumetie, crema solara. Este neaparat nevoie sa va protejati capul si pielea de soare!
•   vremea poate sa fie schimbatoare, oricand poate porni o ploaie, de mai mica sau mai lunga durata. Fiti foarte bine pregatiti pentru asta: pelerina (semi)profesionala (nu de unica folosinta), pantofi tip trekking, pe care e bine daca nu sunt insulated, sa-i dati cu un spray care sa-i faca impermeabili. Ganditi-va ca intr-o clima umeda este greu sa-ti usti hainele si pantofii, asa ca tineti cont de recomandarile mele cu pelerina si incaltamintea. Recomandarea mea este sa aveti in bagaj doua perechi de incaltaminte trekking, de vara.
•   puneti in bagaj o pereche de slapi, sau sandale de plaja, pentru timpul petrecut la hotel, la plaja si evident costum de baie (doua, pt ca se usuca mai greu)
•   medicamente uzuale, plasturi, articole de igiena intima, articole de dezinfectie pentru maini.
•   o lanterna, pentru situatia probabila ca se ia curentul

Bani. Incep prin a va recomanda sa aveti cash la voi, sa nu va bazati pe retrageri din automate. Recomandat sa aveti euro. Cati? Depinde de fiecare, cam cat de cheltuitor sau cat de rezistent la „impulsuri” este. Eu ma refer acum doar la ce este strict necesar:
•   10 pranzuri + 1 cina. Cca 150 euro
•   **bacsis. Cca 12 euro x 9 = 108 euro/pers. Este obisnuit si mai multe decat recomandat, as spune chiar obligatoriu sa se dea bacsis in Madagascar. Stiu ca multora li se pare asta o cheltuiala pe care turistul nu ar trebui sa o aiba, dar pentru ca suntem intr-o tara foarte saraca, astfel de atentii sunt absolut necesare. Cat trebuie dat? Soferului i sa dau aproximativ  4 € pe zi (12 000 Ariary  in moneda locala), ghidului  6 € pe zi (aprox. 18’000 Ar). Pentru ghizii locali din parcuri aprox 2 € (6 000 Ariary)  in functie de cat ati fost de multumiti. La restaurant, 5%  la nota de plata este normal.  Pentru femeile care fac menaj in camera de hotel, puteti sa le dati aprox 1000 Ar. Pentru cei care cara bagaje, le puteti lasa intre  200 si  500 Ariary pe bagaj, la sosirea pe aeroport ceva mai mult. Deoarece nu se pot schimba monezile de  Euro  in Madagascar,  plata bacsisului se face in moneda locala.

Deci total cca 258 euro, acesta este minim. La aceasta suma se adauga cheltuieli de impuls, cumparaturi si amintiri. Recomandarea mea este sa aveti pregatiti la voi, cash, in jur de 500-600 de euro. Si un card, pentru orice eventualitate.

Pe care atentie, trebuie sa-i cam purtati la voi tot timpul. Si asta in nici un caz in rucsac, in portmonee, in buzunare, ci pastrati, langa documente, la gat. Exista la Samsonite si pe aeroporturi, niste accesorii in care poti pune banii, documentele si care se tin la gat.
Moneda malgasa este acum « ARIARY »,  aceasta inlocuieste vechea moneda care se numea « Francul malgache ».  Totusi este foarte frecvent termenul de franc malgache (FMG), similar cu monedele vechi europene inaintea adoptarii monedei EURO in  Europa. Platile se fac in Ariary. Pentru a cunoaste cursul in vigoare puteti verifica siteul Bancii  Centrale a  Madagascarului : http://www.banque-centrale.mg. La inceputul anului, cursul de schimb este  de aprox. 3400 Ariary, pentru 17’000 FMG (1 Ariary= 5 FMG), dar daca veti schimba intr-o banca veti gasi un curs de schimb mai slab.
La sosire, asa cum este recomandat o sa efectuam prima schimbare de valuta in una dintre bancile pe care le vom gasi la aeroport. Acestea sunt mereu deschise la orele de sosire ale zborurilor internationale si cursul este mai bun decat la cele din oras. Estimam ca veti consuma aprox. 25 – 30 € pe zi si pe persoana pentru mancare , bauturi si bacsis, daca aveti camera rezervata cu micul dejun inclus. Va sfatuim sa schimbati  150 – 200 € pe persoana la sosire in moneda locala  Ariary, astfel incat veti fi linistiti pentru o saptamana si chiar mai mult. Sub indrumarea ghidului o sa mai schimbati, dar maxim pana la coborarea de pe Platoul Inalt. In sud schimbul este dezavantajos. Cartile de credit nu sunt acceptate peste tot. In marile orase si in aeroportul international d’Antananarivo Ivato, puteti  cu o carte de credit  Visa si  Master sa retrageti sume mici de la distribuitorul automat(ATM). Marile hoteluri le accepta ca si metode de plata ( dars Master Card si  American Express sunt acceptate doar in anumite hoteluri!). Utilizarea cartilor de tip EC – ou Maestro  nu sunt acceptate in Madagascar ! Tinem sa va anuntam ca ATM uriile nu functioneaza mereu, pot exista pene de curent sau de functionare etc.
Nu va recomandam sa folositi cecurile de calatorie (Thomas Cook, American Express si altele…), deoarece exista posibilitatea sa existe falsuri in circulatia internationale si de aceea multe banci nu le vor accepta.
Numarati bancnotele dupa ce schimbati banii, din nefericire ,  exista cazuri unde apar inselatorii si unde puteti sa regasiti un numar mai mic de bancnote. Nu dati dupa numaratoare banii persoanei de la ghiseu ( le puteti pune intr-un plic) deoarece exista situatii cand aceasta va va spune ca este o suma mai mica.

Curent. Prizele in Madagascar sunt la 220 V si cu doi pini, la fel ca in Romania. Va recomand in mod special sa aveti cu voi si un triplustecher, sa puteti incarca mai multe device-uri odata. De asemenea sa luati cu voi 2-3 baterii externe, pentru ca exista riscul sa fie pene de curent, sau sa nu puteti incarca peste tot device-urile. Si ar fi pacat sa nu aveti cu ce fotografia.

Comunicatii. Daca credeti ca veti apela mult acasa, cumparati si utilizati o cartela SIM  locala. Evident, aceasta nu va fi posibil daca  telefonul este blocat pe retele de telefonie mobila catre Europa. O cartela SIM locala, Orange sau  Zain costa aproximativ  5 Euro incluzand un mic credit de comunicare, si permitand acesul la internet pe smartfon. Aceste cartele le gasiti la magazinele Telma, Airtel sau  Orange  la  aeroport, sau in magazine in marile orase. Puteti deasemenea sa le gasiti in supermaketuri , care sunt deschise si  duminica (de la 10h la 13h). Cartelele de reincarcare cu diferite valori de credit sunt in vanzare peste tot unde exista reteaua de telefonie mobila. Daca doriti sa aveti acces la internet cu smartfonul si cu o cartela SIM locala, noi va recomandam sa cumparati un « abonament », pentru ca acesta va fi cu mult mai ieftin decat sa platiti la secunda. Convorbirile telefonice , chiar si catre telefonele fixe sunt scumpe in Madagascar, si calitatea convorbirilor este slaba cateodata.

Internet : Centrele cu acces la Internet sunt prezente in toate marile orase. De cativa ani , La Paositra Malagasy (Posta) propune deasemenea acces la Internet in cateva orase. Tarifele sunt foarte mici, dar conexiunea este foarte slaba cu exceptia situatiei in care sunteti intr-o locatie care are o conexiune ADSL.
La hotelurile in care veti sta, o sa aveti wifi, asa ca pentru strictul necesar o sa aveti posibilitatea comunicarii gratuite.

Mancare si bautura. Nu este extrem de diversa, iar gastronomia malgasa nu a ajuns la cine stie ce nivel. Nici macar la nivelul Africii. In general, gasesti o combinatie de orez cu carne la preturi minuscule, daca le mananci pe strada. Painea locala este facuta din orez – asa-numita rice cake, dar nu iti vor lipsi celebrele baguette si croasant… urmele colonialismului francez. In zonele turistice, vei gasi cateva restaurante cu bucatarie internationala, iar in nord (in zona de plaja, unde vin multi turisti italieni) nu iti vor lipsi pizza si pastele. Dintre fructe, sunt zeci de tipuri de banane, unele, extrem de delicioase!
Principala marca de bere este Three Horses si este de buna calitate. Daca esti bautor de vin, vei gasi doar principalele marci ale Africii de Sud, la preturi mari. Cele trei principale retele de supermarketuri din Africa de Sud (Shoprite, Score si Leader Price) sunt prezente cel putin in Tana, dar preturile sunt astronomice – cam tot ce gasesti aici este importat.

Atentie la alimentatie. Nu consumati nici legume crude si nici bauturi neimbuteliate. In caz de rau de stomac, probleme intestinale sau infectii, luati medicamente adecvate. Apa minerala este disponibila peste tot in sticle imbuteliate. Caldura va va obliga sa consumati o cantitate mare de apa, asa ca e bine sa aveti tot timpul pregatita o rezerva.

Securitate. Insula Madagascar nu este o tara mai putin sigura decat alte tari, dar din nefericire, criminologia a crescut in ultimii ani. Mai ales in zonele urbane este recomandat sa fiti atenti la hotii de buzunare si cei care smulg gentile din mana. Daca vreti sa va plimbati recomandat este sa lasati articolele de valoare la hotel, in seif daca dispune de asa ceva sau sa le purtati la gat. Nu luati cu voi in aceasta excursie bijuterii!

CARITATE. O componenta importanta a calatoriei noastre este si cea sociala. Mergem intr-o tara extrem de saraca, cum nu va inchipuiti de saraca, asa ca orice duceti acolo va fi mai mult decat bine primit. Ce am dus noi pana acum:

- haine ramase de la copilasi sau nepotei - dar evident de vara, pt ca acolo este mereu cald. Chilotei, maieuri, pantalonasi, tricouri, rochite (de asta au fost cel mai incantate), puloverase, orice aveti la indemana sau le puteti primi cu usurinta de la prieteni. De la copii de cateva luni pana la 10-12 ani. Peste aceasta varsta deja sunt considerati maturi, unii dintre ei avand deja la randul lor copii. Incaltaminte nu poarta, eventual slapi sau ceva de genul acesta, dar nu pantofi, pentru ca nu ii pot purta.

- daca aveti ceva rechizite, obiecte de igiena (sapun, periuta de dinti, pasta de dinti) sau aveti acces gratuit la asa ceva (oricum noi acolo o sa mai cumparam asa ceva si colectiv)

- bomboane vrac (ambalate individual), alte dulciuri vrac, la fel ambalate individual.

Ganditi-va ca in aceasta excursie pentru voi personal nu aveti nevoie de mare lucru. Asa ca cel putin jumatate din trolerul de cabina folositi-l pentru caritate.

PIETRE PRETIOASE si SEMIPRETIOASE. Se pot cumpara cu card si cash. O sa mergem in locuri safe, verificate, de unde puteti cumpara linistiti si sigur.

Recititi recomandarile mele, reluati si forumul, si evident NU UITATI:

- pasaportul valabil si cu minim o pagina libera

- evisa pt intrare in Madagascar - LISTATA!!!!

- bani cash - NU gasiti bancomate, decat in orasele mari. Cand coboram spre sud, nici o sansa!

- card - daca doriti sa cumparati bijuterii, pietre pretioase

Pentru ca este posibil ca bagajul de cala sa nu ajunga decat cu intarziere in Madagascar si pt ca nu prea aveti de unde va cumpara imbracaminte, va recomand sa aveti in bagajul de cabina (maxim 8 kg si dimensiuni nu mai mari de 23X40X55 cm) cel putin 2 schimburi de haine.

Bagajul de cala: 2 piese, fiecare dintre ele de maxim 23 kg. Puneti acolo CARITATEA intr-unul si in celalalt hainele si imbracamintea recomandate. Sa aveti un trening mai gros, asa ca de toamna pt zona de platou, anul trecut a fost rece noaptea, a fost nevoie sa facem focul in semineu. Nu uitati de plaja, nu uitati de pantofi si haine de drumetie, de protectie solara.

Un bagaj de cala si cel de mana vor ramane la hotelul din Antananarivo, nu le luam dupa noi pe traseu pentru ca va fi foarte greu. Cel golit de caritate, il puteti folosi apoi ca spatiu pt cumparaturile facute pe traseu, la intoarcere. Cu noi o sa luam doar un bagaj de cala si un rucsac de zi pt drumetii, excursii zilnice etc.

Ramane sa ne intalnim miercuri 15 mai la ora 18:40, asa cum a fost comunicat initial. Locul il cunoasteti, este specificat pe site si forum.

Daca intarziati, urmati singuri parcursul check in - security - frontiera si ne intalnim la boarding. Dupa ora comunicata nu mai gasiti pe nimeni la locul de intalnire. Pt situatii speciale, sunati-ma la 0745 106501.
3
Buna Mihaela !
Asigurarea e pe speze proprii , ia legatura cu un broker de asigurare si, in functie de tara de destinatie si perioada , o sa-ti recomande ei ceva .
Pentru aceste tari mai "exotice" functioneaza bine Mondial . Sa le dai contractul cu agentia, ca sa vada perioada .
4
Buna ziua,

Multumesc de informații.
Am o întrebare legată de asigurarea de călătorie: cu ce firma lucrați? As vrea sa fac o asigurare storno.

Multumesc.
Mihaela
5
Mi-ati raspuns cred aproape toti, nu am stat sa verific foarte atent, dar asa pare.

Astazi am sa fac primele demersuri pentru obtinerea unei programari la consulatul din Budapesta. Intai insa am sa citesc punctual ce mi-ati scris fiecare, pentru a sti pentru cine sa fac rezervare.

Nu o sa raspund fiecarui Email, insa am sa scriu aici si am sa fac referire la ceea ce mi-ati scris. Ceea ce mi-ati transmis sau ati intrebat poate sa intereseze si pe altii ca raspuns.

Ce doresc sa se inteleaga, poate nu am fost foarte clar:

- ajut cu tot ceea ce imi sta in putinta, cu informatiile pe care le primesc si eu, dar din cauza timpului meu limitat de alte destinatii, o pot face doar limitat. In cazul acesta dupa ce cateva saptamani am analizat tot ce s-a scris, tot ce mi s-a spus si am vazut, am concluzionat ca cea mai sigura cale de a obtine viza este prezentarea la un consulat, la cel din Budapesta sau la cel din Berlin. Aplicarea pe on-line nu ofera nici o garantie de reusita. 

- eu pot sa merg la Budapesta, doar atunci cand sunt in tara, cand nu sunt plecat cu grupuri in alte destinatii. In luna mai sunt in Madagascar, asa cum am scris, ma intorc doar pe 26 mai si am nevoie si eu de cateva zile sa-mi pregatesc actele pt Budapesta. La sfarsitul lunii iunie plec din nou si am nevoie de pasaport. De aceea am optat pentru perioada 5-10 iunie. Intreaga luna iulie sunt plecat, la fel inceputul lunii august. Deci singura perioada in care pot sa va insotesc este cea pe care v-am scris-o.

- este greu de obtinut o programare la consulat si nu pot sa o determin ca perioada, ceea ce imi sta in putere este doar sa insist pana raspunde cineva si apoi sa ma rog sa fim programati cat mai apropiat si intr-o perioada in care sunt in tara.

- asa cum ati constatat din ce v-am transmis, difera mult ca volum si acuratete, ceea ce se solicita pentru e-visa in comparatie cu consulatul.

- sunt cateva agentii care preiau documentele de la participanti, le prelucreaza si aplica ei pt e-visa, dar ceea ce trebuie inteles este ca NU SE GARANTEAZA OBTINEREA VIZEI. Nu exista nici o parghie, nici un control asupra felului in care se face in SA verificarea actelor, cum se proceseaza si cand se dau raspunsurile. Am discutat in doua agentii mari, la una in mod detaliat. Si v-am spus ce s-a intamplat

- inca nu intram in detalii de documente, insa o fac zilele urmatoare. Acum sunt focusat doar pe obtinerea programarii

- sunt situatii particulare, persoane care nu pot sa vina in perioada in care si eu pot. Ce pot sa faca? Exista doua posibilitati: una este sa aplice e-visa, dar asa cum v-am explicat este foarte stufos, sunt necesare multe acte, site-ul merge prost; alta este sa-si programeze, atunci cand pot, o vizita la consulatul din Budapesta sau Berlin si sa urmeze exact pasii pe care i-am facut noi ceilalti. O sa va pun in legatura cu aceiasi persoana din Budapesta care o sa ne ajute si pe noi.

- in ceea ce priveste partea de profilaxie medicala, este necesar asa cum am indicat sa mergeti la un medic specializat pe calatorii, nu vreau sa ma pronunt pentru ca nu sunt de specialitate, pot doar indruma si informa ceea ce se scrie pe mae. Imi scria cineva de febra galbena, ca este obligatoriu ca daca ai calatorit inainte intr-o tara endemica pentru aceasta boala, este nevoie sa ai vaccin. Asa este, se specifica aici:
"Nu există la acest moment vaccinuri obligatorii pentru intrarea în Africa de Sud, cu excepția vaccinării împotriva febrei galbene în cazul în care persoana care intră în Africa de Sud sosește dintr-o zonă endemică. În acest caz, este recomandată vaccinarea cu 4-6 săptămâni înaintea călătoriei în Africa de Sud.
Este recomandată vaccinarea împotriva hepatitei A, poliomielitei, tetanus-ului, febrei tifoide şi febrei galbene.
Informații suplimentare pot fi consultate pe pagina: http://www.southafrica.info/travel/advice/healthtips.htm."

Am sa va tin aici la curent cu fiecare pas pe care-l fac.
6
Revin cu informatii importante referitoare la excursia noastra.

Documente de calatorie: pasaport, biletele de avion salvate in telefon/printate, permisul de imbarcare salvat in telefon/printat, recomandat si asigurare medicala de calatorie.

Va rog sa fiti punctuali si sa respectati orele de intalnire.
Nu ne permitem intarzieri, depindem de orarul ferryboat-urilor, transferuri, ghizi.

Bagaje
Va recomand sa va puneti in bagajul de mana UN SCHIMB DE HAINE, lucruri de stricta necesitate pentru 2 zile, in situatia neplacuta in care nu va ajunge bagajul la aterizare. Rar, dar se mai intampla.
Va recomand totodata sa va etichetati bagajele/sa va puneti un semn distinctiv pentru a le recunoaste usor/a nu se confunda cu alte bagaje, mai ales ca avem multe transbordari.

Impachetati economic bagajele, e suficient daca aveti un troller de dimensiuni medii, de preferinta cu 4 roti tip spinner si un rucsac.
Pe biletul de avion gasiti dimensiunile bagajului de cala si cabina.
Nu uitati de regimul lichidelor/obiectelor care pot fi luate in bagajul de mana.

Check-in:
https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/manage-booking


Incercam sa il facem online, se deschide cu 24 de ore inainte de ora de plecare.
Completati codul de rezervare pe care il gasiti in dreptul numelui vostru pe ultima pagina a biletului de avion, numele de familie (surname) si restul informatiilor solicitate.
Vom trece si pe la ghiseul de check-in din aeroport pentru a lasa bagajele de cala.

Check-in-ul este o actiune individuala, se efectueaza personal pentru ca fiecare isi asuma responsabilitatea pentru corectitudinea datelor trecute pe formular.
In cazul in care nu reusim sa efectuam check-in-ul online, il vom face la ghiseul de check-in din aeroport cand lasam bagajele de cala, este gratuit.

Vremea se anunta frumoasa, insorita, cu temperaturi ziua intre 20-21 grade la Sorrento si Capri si 24 grade la Napoli

Echipament 
Imbracaminte si incaltaminte sport, comoda, potrivite pentru mers pe jos, sapca / palarie, protectie solara, geaca de ploaie/vant, pelerina de ploaie in caz ca se schimba vremea

Medicamente
Aveti in vedere ca drumurile de pe Coasta Amalfitana si insula Capri sunt inguste, cu multe serpentine, sa aveti la voi medicamentele  cu care sunteti obisnuiti in cazul in care aveti rau de miscare / rau de mare.

Programul excursiei

Va rog sa il tipariti/salvati pe telefon si sa il aveti la indemana pentru a sti mereu ce urmeaza sa vedem/vizitam, orele de plecare samd

Sâmbătă 11 mai orele 06:30 am

Intalnirea cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda Otopeni Bucuresti, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza, in partea dreapta cum intrati in holul principal.


Va rog sa veniti la ora stabilita, sa ne cunoastem.

Zboruri:
11MAY  TK  1044 09:30 BUCHAREST OTP - ISTANBUL IST  11:05
11MAY TK  1879 17:15 ISTANBUL IST  - NAPLES NAP 18:35

Orele sunt cele locale (in Turcia este aceeasi ora ca in Romania, in Italia vom da ceasul cu o ora inapoi)

La Istanbul, dupa ce iesim din avion, ne oprim imediat unde este posibil sa ne regrupam. Sa aveti la indemana cartea de imbarcare pentru ca vom fi directionati spre zona de transfer.

Regruparea la Napoli se face la linia de bagaje.
Va rog sa nu iesiti singuri din aeroport, vom fi asteptati de un reprezentant al firmei de transport.

Vom avea transfer privat cu 2 microbuze până la hotelul din Sorrento unde vom petrece 3 nopti.
La hotel ajungem in jur de 21:00, nu vom avea opriri pe drum.

11 - 14 mai (3 nopti) Sorrento: Hotel Zi' Teresa 4*


Duminică 12 mai orele 08:15 am intalnirea la receptia hotelului pentru excursia privata cu 2 microbuze pe Coasta Amalfi

Vizitam Positano, Ravello – Villa Rufolo (biletele costa 10 euro, le cumparam la fața locului) si Amalfi

De la Amalfi revenim la Sorrento cu ferry la 16:45, biletele sunt cumparate

In cazul in care vremea nu este buna, se mai achita 10 euro/persoana, pentru a reveni la hotel cu microbuzele.

Cazare Hotel Zi' Teresa 4* Sorrento


Luni 13 mai - Pompeii

Dimineata timp liber, la in jurul orei 13:00 avem tren spre Pompeii - voi merge eu inainte la gara sa cumpar biletele de tren

La Pompeii intalnire cu ghida locala la 14:00 pentru vizita ghidata care dureaza circa 3 ore.

Biletele la Pompeii sunt achitate, mai avem de platit 2 euro/persoana pentru casti.

Cazare Hotel Zi' Teresa 4* Sorrento

Marti 14 mai

Dupa micul dejun transfer cu taxi in port, cost suplimentar

La ora 08:45 trebuie sa fim in port, avem ferry Sorrento 09:55 – 10:20 Capri, biletele sunt cumparate

Din portul Capri transfer cu taxi la hotelul din Anacapri, cost suplimentar

Check in daca sunt gata camerele, in continuare vizitam Villa San Michele - Muzeul Axel Munthe – biletul costa 10 euro si Biserica San Michele, renumita datorita podelei din mozaic pictata cu scene religioase –  intrarea costa 3 euro


Cazare Hotel Bellavista Anacapri


Miercuri 15 mai – turul insulei Capri cu barca si tur pietonal Capri

Micul dejun, la 09:00 transfer cu autobuz privat in port pentru plimbarea cu barca (25 euro/persoana)

Dupa turul cu barca, transfer din port spre centrul insulei Capri pentru turul pietonal cu ghida locala (costul autobuzului este inclus in factura cu servcii optionale)
Vizitam si Gradinile Augusto impreuna cu ghida locala, biletele sunt cumparate

Dupa turul pietonal, timp liber.

La hotel revenim pe cont propriu cu autobuzul local.


Cazare Hotel Bellavista Anacapri


Joi 16 mai plecam la Napoli

Micul dejun, transfer in port cu taxi ,cost suplimentar - la 09:00 trebuie sa fim in port, avem ferry 10:10 Capri –11:00 Napoli

Din portul din Napoli transfer cu taxi la hotel, cost suplimentar

La 14:00 avem tur pietonal cu ghida locala, 3 ore

Cazare Hotel Art Resort Galleria Umberto 4*

Vineri 17 mai zi libera in Napoli

Cazare Hotel Art Resort Galleria Umberto 4*

Sâmbătă 18 mai

06:15 am Mic dejun tip box- take away, check out, transfer cu taxi la aeroport

Avem zboruri:

18MAY TK  1454 09:40 NAPLES NAP - ISTANBUL IST 13:05     
18MAY TK 1045 19:00 ISTANBUL IST - BUCHAREST OTP 20:20

- - -  - -
Biletele de intrare de la Pompeii si Gradinile Augustus din Capri precum si cele de la ferry- boat-uri sunt la mine, pe cele din urma trebuie sa le preschimb in bilete fizice in porturile din care avem imbarcarile.
Voi avea si biletele de avion dar e bine sa le aveti si voi.

Cel mai probabil in cursul zilei de maine veti primi de la agentie factura pentru serviciile optionale.
Voi revini si eu referitor la sumele pe care le voi incasa in numerar.

In cazul in care mai aveti intrebari scrieti aici, pot fi utile si pentru ceilalti.

Spor la pregatiri! *|*
7
Buna seara,

Intalnirea grupului este la Aeroportul Otopeni, Plecari Internationale, in fata cafenelei Lavazza la ora 4.00 a.m

Va transmit mai jos ce costuri vor mai fi, cu transferurile si intrarile care au fost rezervate, dar nu au fost achitate:

- Bilete tramvai + tren pentru transferul de la Aeroportul din Florenta la Gara din Siena – cca 18 eur
- Taxi Gara Siena – Hotel Duomo, 5 eur/pers
- Intrare si tur ghidat in Duomo di Siena - 15 eur
- Castile pentru tururile ghidate din Siena si Florenta – 6 eur
- Tur ghidat in limba romana la Uffizi + bilete skip the line – 44 euro/persoana ( au optat  13 persoane din grup pentru acest tur si tariful a fost recalculat)
- Intrare in Gradinile Boboli si Bardini (optional, pe data de 18 mai) – 16 euro
- Transfer bagaj intre hotelurile din Siena si Florenta (daca depaseste dimensiunile bagajului de mana 55x40x23) – 15 euro. Vom avea un tur de o zi intre cele 2 orase si ne vom deplasa cu 2 microbuze 8+1 in care locul pentru bagaje este limitat

Va rog sa-mi scrieti mesaj pe whatsapp 0743 122214, pana vineri, 10 Mai, daca aveti alergii sau restrictii alimentare, pentru a transmite la ferma la care vom lua masa de pranz pe data de 16 mai.

Vremea se anunta calda, e posibil sa mai si ploua, asa ca nu uitati sa va puneti in bagaj si o haina de ploaie sau o umbrela + o palarie/sapca care sa va protejeze de soare.
Imbracaminte casual si incaltaminte comoda, cu talpa joasa, pentru ca vom merge mult pe jos in tururile pietonale.


8
Buna seara,
Am o intrebare. In data de 13 mai intalnirea la aeroport este cu 2 ore inainte? Asa cum scrie pe biletul de avion? Multumesc. Mihaela
9
Am transmis astazi, 07 mai 2024 un Email catre toti participantii. Am nevoie de un raspuns extrem de rapid, este foarte important. Maine sau poimaine va fi nevoie sa programez pentru viza la Budapesta. Daca nu ati primit Email-ul, scrieti-mi pe office@singlescamp.ro si va mai trimit odata.
10
Buna ziua, am o nelamurire legata de biletul de avion. A fost trimis pe mail acest bilet, atasat, "Toate sunt pe acelasi cod de rezervare .Cred ca stiti deja,ientificarea fiecarui pasager se face prin E-ticket, gasiti numarul aferent la finalul biletului,cu numele fiecaruia dintre voi."  Prin urmare unde ar trebui sa verific, sa daca trebuie sa scot/listez biletul de avion , sau e suficient doar ceea ce am primit pe mail ? Multumesc

Check-in
Incercam sa il facem online, se deschide cu 24 de ore inainte.
https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/manage-booking

Recomandarea este sa efectuati check-in-ul online.
Completati codul de rezervare pe care il gasiti in dreptul numelui vostru pe ultima pagina a biletului de avion, numele de familie (surname) si restul informatiilor.
Vom trece si pe la ghiseul de check-in din aeroport pentru a lasa bagajele de cala.

Check-in-ul este o actiune individuala, se efectueaza personal pentru ca fiecare isi asuma responsabilitatea pentru corectitudinea datelor trecute pe formular.
In cazul in care nu reusim sa efectuam check-in-ul online, il vom face la ghiseul de check-in din aeroport cand lasam bagajele de cala, este gratuit.

Am sa scriu pe forum daca am reusit sa efectuez check-in-ul.

---
Urmariti in continuare forumul, voi reveni putin mai tarziu cu detalii privind programul si serviciile optionale.
Veti primi in scurt timp si factura pentru ce s-a achitat prin agentie.
Pagini: [1] 2 3 ... 10