Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Excursii si evenimente 2024 / Re: Croaziera Mediterana 01 - 10 noiembrie 2024
« Ultimul mesaj de admin Joi, 25 Aprilie 2024, 17:53 »
Am deschis rezervarile la aceasta excursie. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/criaziera-mediterana-barcelona-2024
2
Excursii si evenimente 2024 / Re: Chisinau, cu un program inedit. 19 - 20 octombrie 2024
« Ultimul mesaj de admin Miercuri, 24 Aprilie 2024, 11:40 »
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/chisinau-crame-2024
3
Excursii si evenimente 2024 / Chisinau, cu un program inedit. 19 - 20 octombrie 2024
« Ultimul mesaj de admin Miercuri, 24 Aprilie 2024, 09:11 »
Tarif: 750 lei/ persoana

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/chisinau-crame-2024

Perioada de desfasurare: 19/10/2024 - 20/10/2024

Cazare: Jumbo Hotel 4* Chisinau

Grup de: 20 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   transport cu autocar/microbuz din Iasi pana la destinatie si retur
•   transport zonal cu autocar/microbuz
•   cazare 1 noapte, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 1
•   ghid local in Chisinau
•   insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid local cu prezentare in limba engleza

Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (va recomandam in mod special, sa incheiati una, cu un broker sau direct cu o societate de asigurari)*
x     check in zboruri (chiar si in situatia in care sunt bilete de grup), rezervare locuri preferentiale
x     transport pana la Iasi, pentru cei care vin din alte zone.
x     mese de pranz si cina
x     degustari de vin**
x     intrari la obiective***
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile de intrare in tara de destinatie (de viza, medicale, speciale etc)
x     intocmirea si completarea de documente sau formulare de intrare in tara de destinatie, taxe de viza, taxe teste medicale

*In situatia in care va imbolnaviti inainte de plecare sau in timpul calatoriei, daca una dintre rudele d-voastra de grad 1 are o problema medicala majora sau sufera un deces, polita de asigurare de calatorie este acoperitoare. Agentia turistica NU are inclus in calculatia de tarif un coeficient de risc pentru astfel de situatii, astfel incat, cu toata intelegerea, nu va poate ajuta cu nimic (restituire, mutarea banilor la alta excursie, gasirea unui inlocuitor etc). Evitati o astfel de situatie financiara, prin incheierea unei polite de asigurare de calatorie, care nu este deloc scumpa si va fereste de riscuri.

** si ***. Lidia o sa intervina aici pe forum, cu tarifele degustarilor si al intrarilor la obiectivele turistice.

Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: Chisinau si obiective de traseu: Conacul Manuc Bei, Crama Asconi, Orheiul Vech, Manastirea Capriana

Profilul si tipul excursiei: tur cultural si culinar de grup, de sfarsit de saptamana

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane deschise, sociabile, cu placerea de a calatori in grup. Care inteleg regulile si ce inseamna un grup.

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: carte de identitate sau pasaport
Cetăţenii români care doresc să călătorească în Republica Moldova nu au nevoie de viză. Intrarea în Republica Moldova se face în baza paşaportului valabil cel puţin 3 luni de la data intrării sau a cărţii de identitate românești aflate în prezent în circulație.

Programul excursiei

Ziua 1. Sambata 19 octombrie 2024 Conacul Manuc Bei. Degustare de vinuri la Asconi. Chisinau - tur de oras
Plecarea este la ora 8.00 din Iasi (locul de plecare va fi anuntat cu o saptamana inainte de plecare). Veti trece in R. Moldova pe la punctul de frontiera Albita – Leuseni.

Prima oprire va fi la Conacul Manuc Bei, un monument de arhitectura cu o istorie bogata, al carui nume este legat de negustorul si diplomatul Manuc – Emmanuel Mirzoian care a construit si Hanul lui Manuc din Bucuresti. Dupa  vizita ghidata pe mosia de la Hincesti urmeaza Asconi Winery, cu un tur la crama, in atelierele de depozitare, imbuteliere, ambalare si maturare, o degustare de vinuri si un pranz traditional.

In jurul orei 15.00 ajungeti in capitala Republicii Moldova pentru un tur pietonal si cazare la hotel.

Seara veti lua cina la un restaurant inedit, cu specific uzbek.

Construit la începutul secolului al XIX-lea, în anul 1816, Conacul Manuc Bei este un monument de arhitectură aflat în raionul Hâncești din Republica Moldova, care are o istorie bogată.
Istoria Conacului Manuc Bei începe cu negustorul și diplomatul Manuc-Emmanuel Mîrzoian, armean de naționalitate, care s-a mutat din  Sibiu la Chișinău și a cumpărat moșia Hâncești. Chiar dacă conacul a fost construit de către fiul și nepotul lui, acesta îi poartă numele. Cei doi au înălțat un castelul în stil franțuzesc, cu o grădină de iarnă, turnuri de pază și un parc imens.



Asconi Winery “Avem pasiune pentru viata, dragoste si vin, iar vinificatorii nostrii transforma strugurii aromati in unele dintre cele mai bune vinuri din lume” este mottoul Vinariei Asconi
Crama Asconi a fost fondată în 1994 și este o afacere de familie. Situată la 30 km de Chișinău, Asconi oferă peisaje frumoase, arhitectură rustică, cazare, mâncare delicioasă și vinuri excelente. Aici veți găsi una dintre cele mai bune plăcinte din țară, care se potrivește perfect cu vinul roșu sec "Sol Negru".
Scopul lor este de a face vinuri de bună calitate, folosind toate tehnologiile moderne, dar păstrând în același timp tradițiile generațiilor anterioare. Se cultivă soiuri europene, dar o atenție deosebită se acordă soiurilor autohtone, precum Rară Neagră, Fetească Regală (moldoveneasc), Saperavi (georgian) etc.







Imagini Chisinau:











Ziua 2. Duminica 20 octombrie 2024 Rezervatia cultural – naturala Orheiul Vechi. Crama Branesti si satul eco – turistic Butuceni. Manastirea Capriana
Dupa micul dejun, faceti check-out la hotel, va imbarcati in microbuz/autocar pentru a explora cea mai vizitata zona din R Moldova, Orheiul Vechi si Vinaria Branesti, al treilea beci subteran din Moldova, cu o lungime a galeriilor de 70 km si o adancime maxima de 60m.

Pranzul va fi la o locatie eco-turistica din zona.

La intoarcerea spre Iasi, faceti o oprire la Manastirea Capriana, una dintre cele mai vechi din Moldova.

Veti ajunge in Iasi in jurul orei 19.00.

Orheiul Vechi, cu surprinzătoarele sale defileuri ce adăpostesc vechi rămășițe de cetăți, necropole, băi antice, chilii săpate în malul abrupt de către călugări, reprezintă un peisaj arheologic de excepție aflat în preajma satelor Trebujeni și Butuceni. Natura a construit aici un amfiteatru de o rară frumuseţe, săpat de apele nu prea mari, dar îndărătnice al Răutului, ce a fost folosit, de milenii, și pentru condiţiile sale remarcabile de apărare. Pe parcursul istoriei acest loc a adăpostit multiple fortificații geto-dace (secolele VII-I î.Hr.), așezări vechi românești (secolele V-XIII), două urbe medievale - orașul mongol Șehr al-Cedid (cca 1330-1369) și orașul Orheiul Vechi (cca 1370-1540), ultimul cuprinzând și splendida cetate a Orheiului, edificată la hotarul de est al Țării Moldova de către Ștefan cel Mare.
Privit de la distanță, în perfectă armonie cu pădurea din jur, Complexul turistic Brănești stârnește curiozitatea celor porniți să descopere adevărata licoare a lui Bachus, ascunsă într-o mină veche de calcar. Situat în imediata apropiere de Orheiul Vechi, (la doar 5 km), Vinăria Brănești se întrinde pe o distanță de 75 de km, la adâncimea de 60 de metri. Aici găsești vinuri albe și roșii, spumante, seci, demiseci și de desert la vinuri produse după o tehnologie specială: Lidia, Isabela, Aligote, Fraga, Muscat Ottonel, Roșu de Brănești.







Mănăstirea Căpriana este o mănăstire de confesiune ortodoxă, situată în satul Căpriana, raionul Strășeni, la nord-vest de Chișinău.
Întemeiată în anul 1429, Mănăstirea Căpriana reprezintă una dintre cele mai vechi mănăstiri din Moldova.
Considerată de numeroși istorici ultimul bastion al arhitecturii voievodale din Republica Moldova, mănăstirea a fost folosită mult timp drept reședință de către mitropolitul Moldovei, iar între domnitorii care au ctitorit-o se numără și domnitorul Ștefan cel Mare.
Aici au trăit cronicarul Eftimie, solul domnitorului Alexandru Lăpușneanul la Moscova, și poetul Chiprian, unul dintre primii poeți ai Moldovei.
La Căpriana a existat și cea mai mare bibliotecă mănăstirească din Moldova, care s-a pierdut însă după 1924.
Pe lângă importanța sa istorică, Mănăstirea Căpriana reprezintă un încântător complex arhitectural format din trei biserici: Biserica Adormirea Maicii Domnului, Biserica Sf. Nicolae și Biserica Sf. Gheorghe, dintr-o casă cu două etaje, chilii și acareturi.
Dintre obiectele de valoare ale mănăstirii merită menționat epitrahilul brodat între anii 1427 și 1431, care este cea mai veche broderie de acest fel cunoscută până astăzi.



Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a Chisinaului:
Locul in care Puşkin si-a incepit romanul „Evghenii Oneghin”, orasul din afara Romaniei de astazi, care are o statuie a lui Stefan cel Mare. Monumentul a fost realizat în perioada 1925-1928 de sculptorul Alexandru Plămădeală și amplasat în parcul cu același nume din orașul Chișinău.

Este capitala Republicii Moldova, tara care are ca simboluri: cămașa cu altiță, trandafirul, barza si cel mai cunoscut si important: Pomul Vieții. Acest simbol isi trage rădăcinile de la geto-daci. Acestia il foloseau, pictându-l în mod special  pe armele lor, pe coifuri și scuturi, pentru ca spuneau ei, îi proteja de pericole și le dădea simțimântul de legătură directă cu divinitatea supremă. Interesant ca acest simbol trascende toata perioada crestin-ortodoxa, fiind prezent si astazi, in special in timpul ritualurilor funerare.

Si pentru a pastra cat mai adanc radacinile adanci geto-dacice, aici s-a creat si poate fi vazut „Peretele Gloriei”. Este denumirea picturii murale, care a fost realizată timp de 2 săptămâni de către trei artiști plastici, la inițiativa pictorului Radu Dumbravă. Regele dacilor, Decebal, a fost pictat pe peretele unei uzine de pompe, situată pe bulevardul Decebal 3. A fost nevoie de 60 litri de vopsea pentru a săvârși lucrarea. Pictura a fost realizată în anul 2017.

Nu sunt multe lucruri de vazut la Chisinau, ma refer la partea turistica. Dar este plin de povesti si legende, de aceea cel mai indicat este sa-l parcurgi impreuna cu un ghid local. De aceea Lidia a contactat pe cineva de acolo, care va va povesti pe indelete, tot ceea ce este interesant despre acest oras.



 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie
4
Am deschis rezervarile. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/istanbul-oct-2024
5
Buna tuturor,

Din pacate nu mai pot participa in aceasta excursie.Daca sunt persoane interesate, va rog sa scrieti pe email-ul agentiei intrucat s-a eliberat o camera.


Doamna Samiza, va rog sa afisati si in cadrul excursiei cele 2 locuri disponibile.


Va multumesc.
6
Buna, Mihaela si bine ai venit in grup!

O varianta foarte buna este si trenul de la Bucuresti la Vatra Dornei Bai. Intra pe site https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries si vezi ce variante ai. Din Gara Vatra Dornei Bai poti lua un taxi. Sunt 6 km pana la pensiune si costa in jur de 20 lei.

7
Buna.
Sunt interesata de un loc în aceasta excursie, in cazul in care cineva nu poate merge.
Tel 0723247842.
Multumesc frumos  :D
8
Tarif: 695 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: 30 euro

Rezervari: https://singlescamp.ro/trip/istanbul-oct-2024

Perioada de desfasurare: 31/10/2024 - 03/11/2024

Cazare: Miss Istanbul Hotel & Spa 4* (ultracentral)

Grup de: 13 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zbor dus si intors, taxe de aeroport, bagaj de cala si de cabina incluse
•   zboruri interne
•   cazare 3 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 3
•   tur pietonal ghidat* - 2 zile
•   casti audio pentru tur ghidat
•   insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid local cu prezentare in limba romana

Turul se face PIETONAL şi cu tramvaiul/transportul in comun in compania unui ghid local autorizat de limba romana.

Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (va recomandam in mod special, sa incheiati una, cu un broker sau direct cu o societate de asigurari)*
x     check in zboruri (chiar si in situatia in care sunt bilete de grup), rezervare locuri preferentiale
x     transfer aeroport - hotel si aeroport - hotel (200 euro/grup/sens - cca 13 euro/pers/sens)
x     cartele de tramvai/metrou
x     casti audio pentru ghidaj 5 euro/pers/zi
x     mese de pranz si cina
x     excursii optionale (seara turceasca pe Bosfor); tarif actual 35 euro
x     intrari la obiectivele propuse in program (impreuna cu cartelele de tramvai/metro aproximam la 50 euro)
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile de intrare in tara de destinatie (de viza, medicale, speciale etc)
x     intocmirea si completarea de documente sau formulare de intrare in tara de destinatie, taxe de viza, taxe teste medicale

*In situatia in care va imbolnaviti inainte de plecare sau in timpul calatoriei, daca una dintre rudele d-voastra de grad 1 are o problema medicala majora sau sufera un deces, polita de asigurare de calatorie este acoperitoare. Agentia turistica NU are inclus in calculatia de tarif un coeficient de risc pentru astfel de situatii, astfel incat, cu toata intelegerea, nu va poate ajuta cu nimic (restituire, mutarea banilor la alta excursie, gasirea unui inlocuitor etc). Evitati o astfel de situatie financiara, prin incheierea unei polite de asigurare de calatorie, care nu este deloc scumpa si va fereste de riscuri.

Zboruri

31OCT 10:10 TK1044  BUCHAREST - ISTANBUL IST 12.40

3NOV 19:40 TK1045 ISTANBUL IST - BUCHAREST OTP 20.00
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: Istanbul, locul in care doua continente se intalnesc si se iubesc.

Profilul si tipul excursiei:

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active (pentru ca avem de mers pe jos in fiecare zi), deschise, comunicative, fara tabieturi care sa deranjeze pe cei din jur, care inteleg ca fac parte dintr-un grup.

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: pasaport

Despre bagaje: Imbracaminte si incaltaminte adecvata mersului pe jos, sa aveti la voi doar lucruri comode.

Programul excursiei

Ziua 1. Joi 31 octombrie 2024 Bine te-am gasit ISTANBUL! Plimbare, degustare de produse locale si relaxare la SPA Ora de intalnire: 07:30 Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare

Zbor: 31OCT 10:10 TK1044  BUCHAREST - ISTANBUL IST 12.40

Ajungeti la pranz pe Aeroportul din Istanbul, de unde aveti un transfer privat la hotel, care este situat chiar in inima Istanbulului, langa Topkapi. Sunt cca 50 km de parcurs, costul transferului se imparte la nr de persoane (intre 10 – 15 euro/pers/sens).
Refresh si plecati impreuna cu insotitorul de grup sa incercati delicioasa bucatarie turceasca si sa faceti o plimbare in imprejurimi.



Seara o puteti petrece in oras sau la SPA-ul hotelului.

Ziua 2. Vineri 1 noiembrie 2024 Tur ghidat – Palatul Topkapi, Moscheea Albastra, Hippodrome, Bazilica Cisterna. Piata egipteana a mirodeniilor
Dupa micul dejun porniti intr-un tur ghidat, in care veti  afla povestile celor mai faimoase constructii din orasul vechi. Turul este in limba romana, veti merge destul de mult pe jos, dar si cu mijloace de transport in comun, asa ca va recomandam sa purtati incaltaminte cat mai comoda.

Dupa tur, incercati mancarea stradala care este delicioasa si mergeti sa cumparati mirodenii din Piata egipteana.

Palatul Topkapi ocupă un loc important în istorie, fiind fosta reședință principală și centru administrativ al puternicilor sultani otomani din secolul al XV-lea. Construcția Palatului Topkapi a început în 1460, în urma cuceririi Constantinopolului de către Fatih Sultan Mehmed, și a fost finalizată în 1478. Situat între Cornul de Aur și Bosfor, pe o suprafață de 700.000 de metri pătrați în peninsula Istanbulului, palatul a fost izolat strategic de oraș prin ziduri, pentru a-i asigura securitatea și intimitatea.
Timp de peste 400 de ani, Palatul Topkapi a servit drept reședință și sediu pentru personalități proeminente, de la Fatih Sultan Mehmed la Sultanul Abdulmecid. Rolul său multifațetat a inclus educația, managementul și arta, iar chiar și astăzi, palatul își păstrează importanța istorică. În 1924, în urma proclamării Republicii Turcia, Palatul Topkapi a fost transformat în muzeu, devenind primul muzeu al Republicii Turce.
Topkapı este subiectul mai multor povești colorate decât majoritatea muzeelor din lume la un loc. Sultani desfranati, curteni ambițioși, concubine frumoase și eunuci intriganți au trăit și au lucrat aici între secolele XV și XIX, când a fost curtea Imperiului Otoman. O vizită la pavilioanele opulente ale palatului, la Trezoreria plină de bijuterii și la Haremul întins oferă o privire fascinantă asupra vieții lor.



Hipodromul din Constantinopol, situat în Sultanahmet - Istanbul, a fost o arenă publică destinată în principal curselor de care, dar a găzduit, de asemenea, jocuri de gladiatori, ceremonii oficiale, sărbători, proteste, tortură pentru condamnați etc. Hipodromul a funcționat  în perioadele romană (203-330 d.Hr.), bizantină (330-1453 d.Hr.) și otomană (1453-1922)
Reamenajat în anii mai recenți, este unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire și de promenadă din oraș.



Bazilica Cisterna. Această structură subterană a fost comandată de împăratul Iustinian și construită în anul 532. Cea mai mare cisternă bizantină care a supraviețuit în İstanbul, a fost construită folosind 336 de coloane, dintre care multe au fost recuperate de la temple în ruină și prezintă capiteluri sculptate fin. Simetria și grandoarea concepției sale sunt de-a dreptul uluitoare, iar adâncurile sale cavernoase reprezintă un refugiu minunat în zilele de vară.
La fel ca majoritatea siturilor din İstanbul, cisterna are o istorie neobișnuită. Inițial a fost cunoscută sub numele de Bazilica Cisterna, deoarece se afla sub Bazilica Stoa, una dintre marile piețe de pe primul deal. Proiectată pentru a deservi Marele Palat și clădirile din jur, era capabilă să stocheze până la 80.000 de metri cubi de apă livrată prin 20 km de apeducte de la un rezervor din apropierea Mării Negre, dar a fost închisă atunci când împărații bizantini s-au mutat din Marele Palat. Uitata de autoritățile orașului, a fost redescoperit abia în 1545, când savantul Petrus Gyllius cerceta antichitățile bizantine din oraș și a fost informat de către locuitorii din zonă că puteau obține apă coborând găleți într-un spațiu întunecat de sub subsolurile lor. Unii chiar prindeau pește în acest mod. Intrigat, Gyllius a explorat cartierul și, în cele din urmă, a accesat cisterna prin unul dintre subsoluri.
Cisterna a fost curățată și renovată abia în 1985 de către municipalitatea metropolitană din İstanbul și a fost deschisă publicului în 1987. Acum este una dintre cele mai populare atracții turistice ale orașului.



Moscheea Albastra. Cea mai fotogenică clădire din İstanbul a fost proiectul grandios al sultanului Ahmet I (r 1603-17), al cărui mormânt se află în partea de nord a sitului, cu fața spre parcul Sultanahmet. Exteriorul minunat de curbat al moscheii prezintă o cascadă de cupole și șase minarete subțiri. Țiglele İznik albastre împodobesc interiorul și dau clădirii numele său neoficial, dar utilizat în mod obișnuit.



Hagia Sophia este una dintre minunile arhitecturale ale Imperiului Bizantin care au supraviețuit. Situată chiar în inima centrului istoric al orașului İstanbul, această clădire sacră rămâne - chiar și astăzi - un simbol important al puterii.
Comandată de împăratul Iustinian, consacrată ca Hagia Sophia (Biserica Înțelepciunii Divine) în 537, transformată în moschee de sultanul Mehmet al II-lea (Mehmet Cuceritorul) în 1453, declarată muzeu de către Atatürk în 1935 și reconvertită în moschee funcțională în 2020; statutul în schimbare al Aya Sofya reflectă istoria Istanbulului, urmărind-o prin perioada în care a fost Constantinopol, capitala imperiului bizantin mai întâi, apoi a celui otoman, până în epoca modernă, când această metropolă întinsă rămâne în centrul istoriei Turciei



Ziua 3. Sambata 2 noiembrie 2024 Palatul Dolmabahce. Seara turceasca pe Bosfor
In aceasta zi veti descoperi ultima resedinta a sultanilor, opulentul Palat Dolmabahce.

Seara va recomandam seara turceasca pe Bosfor, intr-o croaziera sub cerul nopții din Istanbul, admirând luminile frumoase ale orașului, Podul Bosfor și Turnul Fecioarei. Bucurați-vă de o cină turcească autentică și de spectacole tradiționale captivante, inclusiv dansuri din buric și dansuri regionale.
Situat pe coasta europeană a strâmtorii Bosfor, Palatul Dolmabahce prezintă o imagine vie a zilelor de glorie ale Imperiului Otoman. Construcția palatului a fost ideea sultanului Abdülmecid I, care a fost alimentat de ambiția de a încapsula esența contemporană a epocii sale. Făcând acest lucru, el a dorit, de asemenea, o schimbare monumentală față de alura lumii vechi a Palatului Topkapı. Sub mâinile măiestre ale arhitecților Garabet Balyan și Nigoğayos Balyan, a apărut palatul său de vis, împletind cu grație inspirația barocă otomană și cea neoclasică.



Așezat măreț pe malul apei, palatul a văzut anotimpurile schimbându-se, a fost martorul unor decizii istorice și a adăpostit nenumărate secrete între zidurile sale. Șoapta blândă a valurilor Bosforului ar fi povestit poveștile celor șase sultani care au numit acest loc casă până în 1924. Mai târziu, pe coridoarele palatului au răsunat pașii lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul vizionar al Turciei moderne



Ziua 4. Duminica 3 noiembrie 2024 Marele Bazar, timp liber pentru cumparaturi. Plecarea spre casa.
Dupa micul dejun, puteti lasa bagajele la receptie si mergeti, fie cu insotitorul de grup, fie individual,  la Marele Bazar sau in alte zone faimoase pentru cumparaturi.

Marele Bazar din Istanbul este una dintre cele mai faimoase destinații de cumpărături din lume și, cu o suprafață de 30.700 de metri pătrați, este cel mai mare bazar închis din lume. Odată intrat înăuntru, cele 64 de străzi și alei mai mici ale Bazarului adăpostesc aproximativ 4.000 de magazine, precum și moscheea, oficiul poștal, cafenelele, băncile și secția de poliție, ceea ce îl transformă într-un mic oraș central.



Va intoarceti la hotel la ora 15.00, urmand sa aveti transferul la Aeroport.

3NOV 19:40 TK1045 ISTANBUL IST - BUCHAREST OTP 20.00

Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a excursiei:

Istanbulul este renumit in întreaga lume pentru istoria sa bogată, cultura vibranta si arhitectura uimitoare.  Situat între Europa și Asia, Istanbul este singurul oraș din lume care se întinde pe două continente, ceea ce sporește farmecul său unic.
Veti sta in cartierul care gazduieste comori arhitecturale precum Moscheea Albastra, Hagia Sophia,  va veti minuna de legendarul Palat Topkapi, de Marele Bazar plin de culoare si de exotica Piata egipteana a mirodeniilor. Va veti bucura de tururi pietonale ghidate in limba romana ale orasului vechi si ale Palatului Dolmabahce, de o seara traditionala turceasca intr-o croaziera pe Bosfor si de relaxare la hammam.

Despre locatie:

Miss Istanbul Hotel & Spa 4* este cotat booking.com cu foarte bine si cu 4.1* din 5* pe google.com. Feed-back-uri foarte bune.

Miss Istanbul Hotel&Spa se află la mai puțin de 500 de metri de Muzeul de Arheologie, și are piscină sezonieră în aer liber, acces gratuit la internet WiFi și centru de wellness și spa. Printre punctele de atracție populare din apropierea hotelului se numără Bazilica Cisternă, Marele Bazar și Coloana lui Constantin.

Fiecare cameră a hotelului include cană fierbător. Unitățile de cazare au baie privată.
Camerele sunt dotate cu TV cu ecran plat cu canale prin satelit.

Proprietatea oferă zilnic un mic dejun tip bufet. Oaspeții pot lua masa la restaurant, care oferă mâncăruri turcești.

Miss Istanbul Hotel&Spa pune la dispoziție cadă cu hidromasaj, saună și baie turcească.

Moscheea Albastră este la 1,6 km de Miss Istanbul Hotel&Spa, iar bazarul de mirodenii se află la 1,8 km. Aeroportul Ataturk este la 17 km, iar Aeroportul Istanbul se află la aproximativ 53 km.























 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie
9
Buna ziua, numele meu este Serdaru Ionela si sunt noua in aceasta comunitate. Locuiesc in Bucuresti dar nu am masina, asa ca las acest mesaj aici, poate este cineva care mai are un loc in a lui. Ma putreti contacta la nr de tel 0727768111. Multumesc!
10
Excursii si evenimente 2024 / Re: Madagascar. Safire, lemuri si baobabi. 15 - 26 mai 2024
« Ultimul mesaj de marius23 Duminică, 21 Aprilie 2024, 20:42 »
Am rezolvat usor viza, urmand pasii precizati de Gigi.  :)
Saptamana viitoare caut la o clinica de profilaxie Malarone, medicamet antimalarie. Am inteles ca se administreaza incepand cu 2 zile inainte de plecare.
Va tin la curent.
Pagini: [1] 2 3 ... 10