Singles Happy Travel. Club de socializare

Excursii si evenimente => Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre => Subiect creat de: admin din Joi, 19 Decembrie 2019, 20:54

Titlu: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: admin din Joi, 19 Decembrie 2019, 20:54
Nu mai sunt locuri disponibile.




Tarif: 580 lei/ persoana cazare in camera dubla


Rezervari: https://www.singlescamp.ro/eveniment/tara-luanei-si-misterele-din-muntii-buzaului-23-25-octombrie-2020/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/tara-luanei-si-misterele-din-muntii-buzaului-23-25-octombrie-2020/)

Check in: 23.10.2020
Check out:  25.10.2020

Cazare: 2 nopti Pensiunea Valea Lupului Patarlagele 3

Servicii incluse:
•  cazare 2 nopti in camera dubla
•  2 mic dejunuri
•  2 cine tip grup, 2 feluri de mancare
•  insotitor de grup pe toata perioada excursiei
•  ghid explicativ local
•  transport pe ruta Iasi - Vaslui - Tecuci - Focsani - Buzau - Patarlagele
•  transport pe ruta Bucuresti - Ploiesti - Patarlagele

Servicii care nu sunt incluse:
x     asigurare medicala
x     pranzuri

Locuri disponibile: 22

Insotitor de grup: Lidia Mandache, telefon 0743 122 214

Program

Ziua 1 vineri 23 octombrie 2020 Plecare din Bucuresti ora 07:00 Statia Petrom Aurel Vlaicu  vis a vis de statia de metrou Aurel Vlaicu (numarul masinii, numele soferului si numarul de telefon vor fi comunicate cu 1-3 zile inainte de plecarea grupului). iar din Iasi plecarea este la 05.00, se ajunge la Barlad la 07.00, la Adjud la 08.00. Numarul de telefon de contact pentru Iasi este al Lidiei, insotitorul de grup: 0743 122214I. In jur de 10.00 se ajunge la Patarlagele. Check in, o scurta pauza de masa - sandviciuri pregatite de acasa, echiparea de drumetie si iesiti impreuna cu Diana Gavrila si Lidia sa incepeti explorarea zonei. Asa cum o sa vedeti sunt lucruri pe care le puteti vedea, pipaii, dar la care nu veti putea gasi explicatii...Traseul dureaza in jur de 6 ore, cu pauzele de vizitare si explicatii. In jur de 18.00 programul este finalizat si ne intoarcem la pensiune pentru a servi cina.

Ziua 2 sambata 24 octombrie 2020 Dupa micul dejun, echipati de munte, impreuna cu insotitorul de grup si Diana Gavrila plecati din nou intr-o drumetie pe parcursul careia veti intalni vestigii, lacasuri rupestre, si multe, multe enigme....Traseul va fi ales functie de profilul mediu al grupului, va fi decis de insotitorul de grup in consultare cu Diana. Doresc sa vedeti cat mai multe, sa va bucurati de ceea ce vedeti, dar nu sa ajungeti la pensiune sfarsiti....Va fi utila plimbarea din prima zi pentru a se face o evaluare generala si functie de acest lucru se va alege traseul...Oricum scurt sau lung, usor sau greu va asigur ca aveti ce vedea. Si o sa ajungeti acasa incarcati de intrebari.....Nu va povestesc prea multe pentru a va lasa sa descoperiti acolo....Ce va pot spune este ca toata lumea care a ajuns cu mine acolo a revenit incantata, nedumerita, incarcata energetic...

Ziua duminica 25 octombrie 2020. Veti ajunge la trovanti...Pietrele care cresc...Urmeaza apoi drumul spre casa.

:oops:!!!! Inainte de inscriere si rezervare cititi va rog cu atentie serviciile incluse si cele care nu intra in tarif, programul excursiei, particularitatile acesteia si observatiile.   
La fel ca la toate actiunile noastre, informatiile si detaliile legate de aceasta excursie, vor fi transmise si vor aparea DOAR aici pe topicul deschis pe forum. O sa gasiti detaliat si din timp tot ce aveti nevoie pt pregatirea excursiei. Comunicarile nu se fac deci telefonic si nici Email.

Inscrierile in excursie se fac pe site-ul www.singlescamp.ro (http://www.singlescamp.ro). Imediat dupa inscriere veti primi un Email ce contine datele agentiei Bon Voyage Sibiu, singura autorizata OSIM in Romania sa organizeze „evenimente, vacante si excursii pentru persoane single – Singles Camp”.  Acest mesaj de rezervare de la agentie contine conditiile de rezervare si modul in care se face plata avansului. Va recomand ca inainte de achita avansul sa verificati inca o data daca aveti liber in perioada de desfasurare a excursiei. De asemenea sa parcurgeti Conditiile de renuntare la o excursie: http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/ (http://www.singlescamp.ro/conditii-de-renuntare-la-o-actiune/) Rezervarile se fac in ordinea de plata a avansurilor, nu a inscrierii.

Profil participant: actiunile noastre se adreseaza exclusiv persoanelor single. Urmarim ca oamenii sa se cunoasca, sa comunice...…De aceea oferim un cadru gandit si organizat special pt a face cat mai confortabila interactiunea. Insist pt un profil al participantilor: tolerant, comunicativ, fara prea multe tabieturi. Persoane cu rabdare si intelegere ca fac parte dintr-un grup. Find o actiune in mare parte montana, aceasta excursie este potrivita celor cu profil activ.

Mentiune Aceasta este o actiune care combina drumetia montana, cu vizitarea unor obiective culturale, incarcate de spiritualitate, mare parte neinteleasa. Fiind o excursie dinamica, daca intentionati sa participati va trebui sa cititi explicatiile si detaliile de mai jos: [/b]
Va asiguram ca privim acest gen de iesiri cu maxima responsabilitate si tocmai de aceea incercam sa va explicam tot ceea ce tine de excursiile noastre la munte.

Drumetiille montane organizate de Singles Camp se adreseaza unei categorii largi de persoane, nu doar celor supersportivi, celor antrenati si obisnuiti cu actiunile montane. Traseele sunt alese si turele gandite in asa fel incat oricine are cat de cat pregatire fizica, dorinta si o sanatate care sa-i permita efort sa le poata parcurge relativ usor.

Actiunile pe care le organizam la munte vizeaza socializarea, la fel ca tot ce gasiti in calendarul nostru, nu tintim performata sportiva, bifari de puncte limita traversate sau atiinse. Mergem pe poteci deschise, trasee fara grad de risc, nu ne cataram pe stanci, sunt de fapt plimbari montane care ofera posibilitatea cunoasterii intre participanti, socializarii, comunicarii.

Participarea la o drumetie montana obliga la a ajuta, la a nu lasa pe nimeni care este mai putin dotat si antrenat fizic in urma. O mana intinsa, un baton de ciocolata oferit, o vorba de incurajare sunt punti care ajuta mult in formarea unor legaturi intre oameni. Sute de prietenii s-au format de-a lungul anilor in acest tip de iesiri in natura, asa ca daca va doriti prieteni noi, haideti la munte, este ocazia perfecta sa vi-i faceti!
Gradul de dinamicitate a persoanelor care vin cu noi in excursii montane nu este unul inalt. Vin de regula persoane care nu au mai fost de mult la munte, au dorul potecilor, altele care au descoperit placerea de a iesi in natura si cauta un grup potrivit cu care sa urce. Sunteti insotiti in cele mai multe cazuri de 2 persoane: un ghid montan calificat si un insotitor de grup la fel specializat in actiuni montane. Daca nu sunteti familiari cu tehnicile de mers pe munte, leader-ul de grup/ghidul montan, va vor oferi suportul necesar. Deci nu va faceti nici o grija ca „veti suferi”, ca veti fi coada grupului, ca veti ramane in munte.

In acelasi timp insa trebuie sa fiti responsabili in ceea ce priveste pregatirea voastra fizica. Daca sunteti supraponderali, nu aveti deloc pregatire fizica, sunteti genul de persoana care nu coboara din masina, nu faceti macar 30 minte de mers pe jos, daca aveti probleme medicale si nu sunteti pregtiti psihic pentru un efort in spatiu izolat de 3 - 8 ore, atunci trebuie sa intelegeti ca nu puteti sa mergeti intr-o astfel de actiune. I-ati tine pe ceilalti in loc, a-ti crea probleme insotitorului de grup si ghidului.

Nu pot sa dau celor care nu au fost niciodata pe munte o masura a efortului pe care urmeaza sa-l depuna. Ceea ce mie mi se pare foarte usor unora le poate parea foarte greu. Ceea ce consider eu ca este foarte facil, altii pot cataloga drept dificil. Este foarte indicat sa cititi ceea ce au scris altii despre traseele care urmeaza sa fie facute, sa cititi la fiecare diferenta de nivel si lungimea. In medie alegem trasee de cca 7 km si diferente de nivel care nu depasesc decat rar 500 m. Adica trasee care se incadreaza ca grad de efort la submediu.

Responsabilitatea personala. Suntem o agentie de turism care organizam cu toata seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul aceste actiuni. Nu suntem din categoria celor care dau adunarea pe facebook si duc oameni in munte fara sa-si asume responsabilitati altele decat cele legate de indrumarea in teren. Traseele sunt verificate, sunteti insotiti de profesionisti, de cele mai multe ori de persoane din Salvamont. Grupurile sunt mici intre 9  si maxim 30 persoane astfel ca 2 persoane pot supraveghea indeaproape totul.
Trebuie inteles insa ca se merge in munte, un mediu mai putin previzibil, nu este acelasi lucru cu a te plimba intr-un parc. Vremea este schimbatoare, apar tot felul de obstacole. Sunt reguli dupa care se fac aceste drumetii care trebuie respectate atat de organizatori cat si de participanti. Cu atat de multi factori independenti de noi, trebuie inteleasa ca si corecta responsabilitatea noastra limitata. Sunt lucruri care nu depind de noi, nu le putem asigura si influenta. Nu putem fi facuti responsabili daca cineva nu a venit echipat corespunzator, ca se abate de la poteca, ca nu asculta de ghid si ramane in urma sau o ia in fata. Ca nu este atent si calca rau si face entorsa sau chiar mai grav. De aceea, ca orice agentie care se ocupa profesionist de drumetii montane conditionam participarea la grup de insusirea regulilor ce trebuie respectate intr-o drumetie montana si de asemenea de semnarea „Responsabilitatii personale” un document care arata ca ati luat la cunostiinta regulile, le-ati inteles si ca orice decurge din nerespectarea lor, de asemenea din lucruri ce nu tin de noi ca organizatori si ghizi nu vor putea fi puse in responsabilitatea noastra. Regulile si explicatiile le puteti consulata aici: http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/ (http://www.singlescamp.ro/recomandari-si-reguli-in-drumetiile-montane/) iar documentul pe care o sa-l semnati il gasiti aici: http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/ (http://www.singlescamp.ro/asumarea-riscurilor-si-responsabilitatii-personale-garantii/)
Acesta este un text general care-l afisam la toate drumetiile montane, de aceea va rog sa cititi si ceea ce am scris particular despre specificitatea acestei actiuni.

Echipamentul este absolut obligatoriu! Avand in vedere ca programele/turele montane/drumetiile se vor desfasura in natura, pe poteci marcate sau nemarcate, trebuie sa aveti in vedere ca veti fi nevoiti ca uneori sa mergeti prin noroi, pamant ud si ocazional pe zapada. Starea potecilor poate varia considerabil pe parcursul unui program/tura montana/drumetie, unele fiind in stare buna, fiind largi, bine intretinute si care urmeaza un parcurs usor pentru cel care le strabate. Altele, in special cele din zilele cu nivel de dificultate de la mediu in sus, sint poteci ce pot traversa zone mai putin umblate, zone in care fara o persoana insotitoare puteti pierde poteca.

Echipamentul trebuie sa cuprinda:
–   rucsac dimensionat la drumetia la care participati
–   bocanc de munte cu talpa VIBRAM semi rigida, cu protectie pentru glezna.
–   daca bocancul este prevazut cu membrana Gore-Tex este cu atat mai bine, deoarece va mentine piciorul uscat pe timp umed.
–   imbracaminte adecvata sezonului, bluze termice, pantalon lung elastic
–   bete de drumetie, sau bete de schi, sint recomandate in mod special, mai ales pentru portiunile dificile. Aceste bete pot fi si telescopice.
–   haine de ploaie: geaca si pantaloni impermeabili.
–   fiecare lucru ce este pus in rucsac trebuie sa fie pun intr-o punga de plastic, deoarece in caz de ploaie lucrurile pot fi ude.
–   lampa frontala sau minim lanterna
–   nu trebuie sa va lipseasca din rucsac ochelarii si crema de soare.
–   rezervor de apa plin ( 1-2 l)
–   medicamente pe care stiiti ca le folositi de regula si ceva antialergic gen claritin

Deasemenea, in caz ca suferiti de o boala este 100% recomandat sa va consultati medicul inainte de a parcurge vreun traseu montan! Neinformand liderul de tura sau ghidului montan ca suferiti de vreo boala, va asumati intregul risc ce decurge din acest lucru.
Retineti ca veti petrece intre 3 si 8 ore/zi mergand in zone montane, in care vremea este cateodata greu de prognozat. Din aceasta cauza este recomandat sa fiti bine echipati pentru programele/turele montane/drumetiile la care participati. Fiind corespunzator echipati veti avea garantia ca si in caz de vreme mai putin buna, programele/turele montane/drumetiile vor fi o experienta placuta.

Mancare:
Alimentatia este foarte importanta pe munte, de aceea dati o atentie deosebita acestui aspect si aveti de grija ce mancati si in ce cantatitati. Mesele de dimineata se vor servi la cabane sau pensiuni, in functie de program. Mesele de pranz au in componenta sandwisch-uri, pe care vi le pregatiti fiecare, mai ales in zilele de drumetie. Sa aveti cu voi produse dulci si energizante gen batoane cu ciocolata. Mesele de seara se vor servi la cabane/pensiuni. Va rugam ca in situatia in care sunteti vegetarieni sau aveti o anumita dieta sa aveti la d-voastra o cantitate de alimente. Este posibil ca in locurile izolate in care servim masa sa nu vi se poata asigura feluri de mancare care sa se incadreze in dieta. Nu intra in responsabilitatea ghidului si nici a agentiei rezolvarea unor astfel de situatii.

Vremea: Uneori din cauza conditiilor meteorologice, si pentru securitatea dvs. va fi necesara schimbarea partiala sau in intregime a traseului ce urmeaza a fi parcurs. Aceste schimbari se vor face de comun acord, cu explicarea tuturor variantelor, dar ghidul va fi cel care va lua hotararea finala.

Diana Gavrila, cea cu care o sa va intalniti in excursia din Muntii Buzaului, a scos o carte despre acea misterioasa zona. Iata cum isi prezinta cartea:

"Puteti cumpara "Enigme ale trecutului indepartat in Muntii Buzaului", o lucrare ce va propune o calatorie in timp si spatiu prin miraculosul tinut al Muntilor Buzaului. Totul  a fost descris intr-o limba plina de poezie si metafore, invitandu-va la o incursiune, chiar daca numai imaginara, intr-un taram de vis.

din Tara Luanei,
Diana Gavrila"

Introductiv pentru excursia noastra, este un interviu pe care Diana l-a dat la B1 TV.

Adevaruri tulburatoare - Misterele din Muntii Buzaului (http://www.youtube.com/watch?v=eRFgcfXwgdk#ws)

Tara Luanei, care are si o frumoasa legenda, este un taram straniu, fascinant si care cu siguranta ascunde o multime de taine. Le vom afla vreodata? Putin probabil spun eu...Exista acolo numeroase stânci și pietre încărcate de simboluri și semne străvechi, care chiar daca au fost cercetate, nu pot fi explicate. S-au descoperit intrări ciudate în pământ si locuri în care oamenii s-au confruntat cu fenomene stranii. De Varful Turtudui se vorbeste ca ar fi o poarta temporala, sau spre alte lumi. Satenii vorbesc despre dispariții neobișnuite ale unor oameni, călătorii în timp sau oseminte de uriași scoase din pământ și ascunse de către autorități…

Oameni cu har bisericesc s-au nevoit acolo, chiar dacii au fost un soi de disc solar si poate multe altele care s-au distrus in timp...Este fara indoiala ca acel loc are o puternica vibratie energetica pentru cei care cunosc si stiu sa le preia...Nioua nu ne ramane decat sa calatorim acolo, sa ascultam, sa incercam sa intelegem...

Ce vreau sa va spun este ca suntem si aici pioneri, la fel ca pe Cheile Nerei, am fost printre primii care am organizat grupuri pentru vizitarea locurilor. Diana ne-a ajutat mult, ea a fost cea care ne-a povestit, ne-a indrumat, a fost calauza noastra in Muntii Buzaului. Fiica ei a invatat si ea si acum este la fel ca mama ei, un deschizator de poteci in Tara Luanei.

Cateva din locurile pe care o sa le vizitati in aceasta excursie:

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/080-Complexul-Rupestru-Alunis-Colti-Buzau.jpg)
Ansamblul rupestru Alunis

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Crucea-Spatarului.jpg)
Crucea Spatarului

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Varful-Turtudui.jpg)
Varful Turtudui - o poarta catre alta lume

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/poiana-cozanei.jpg)
Poiana Cozanei

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Piatra-cu-urme.jpg)
Piatra cu urme de animale

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/piatra-incrustata.jpg)
Piatra cu semne

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Pestera-Triunghiulara.jpg)
Pestera triunghiulara, calea spre nicaieri

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Piatra-ingaurita.jpg)Nume
Piatra ingaurita

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Schitul-lui-Isif.jpg)
Schitul lui Iosif

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Chilia-lui-Dionise-Torcatorul.jpg)
Chilia lui Dionisie Torcatorul

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Agatonul-nou.jpg)
Agatonul nou

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Agatonul-vechi.jpg)
Agatonul vechi

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Muzeul-Chihlimbarului.jpg)
Muzeul chihlimbarului

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/Trovanti.jpg)
Trovantii

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2019/12/buzau-3.jpg)
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 26 - 28 iunie 2020
Scris de: admin din Vineri, 20 Decembrie 2019, 12:08
Rezervarile sunt deschise, inscrierile se pot face aici: https://www.singlescamp.ro/eveniment/tara-luanei-si-misterele-din-muntii-buzaului-23-25-octombrie-2020/ (https://www.singlescamp.ro/eveniment/tara-luanei-si-misterele-din-muntii-buzaului-23-25-octombrie-2020/)
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: ROXANA POPA din Sâmbătă, 29 August 2020, 15:08
Buna !!!

Daca printr-o minune se elibereaza vreun loc tare mult as vrea sa merg si eu in aceasta excursie !!! Roxana Popa 0722654377.

Multumesc tare mult.
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: maria2015 din Luni, 21 Septembrie 2020, 16:19
Daca mai este cineva interesata de excursia de la Buzau, cedez locul. Sunt nevoita sa renunt. Pot fi contactata la tel 0726152703.
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: costi31 din Luni, 21 Septembrie 2020, 16:32
Bună Maria , cred că ai văzut că mai este Roxana care își dorește un loc ...
Eu am fost acolo dar pot să vă spun că e un loc cu totul special , misterios , cu un farmec aparte !
Diana Gavrilă o să vă încarce cu o energie pozitivă iar Lidia va fi spiridușul din spatele bunei dispoziții !  :)
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: Aeisy din Marți, 22 Septembrie 2020, 09:38
Daca mai este cineva interesata de excursia de la Buzau, cedez locul. Sunt nevoita sa renunt. Pot fi contactata la tel 0726152703.

Daca mai este disponibila oferta sunt gata sa preiau locul :giggle:  Pot fi contactata la telefon: 0746037557

Multumesc mult
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: Aeisy din Miercuri, 23 Septembrie 2020, 11:11
In caz ca mai renunta cineva la aceasta actiune sunt interesata sa preiau locul. Imi doresc enorm sa merg in aceasta excursie. Tel: 0746037557.
Multumesc mult ::)
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: CELIA din Marți, 29 Septembrie 2020, 13:19
Buna ziua, eu vin din Piatra Neamt, o sa vin cu masina personala pentru ca punctele de intalnire pentru transportul organizat sunt departe. Ne vedem la pensiune la ora stabilita pentru intalnire. Daca mai este cineva care este pe traseu poate merge cu mine.
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: dedi din Marți, 29 Septembrie 2020, 15:28
Buna ziua ,Celia ! Sunt Daniel din Piatra Neamt . As dori sa merg si eu cu tine.  Telefonul meu este 0755113086. Iti multumesc !
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: mirelam din Marți, 06 Octombrie 2020, 00:11
Buna dimineata,

In cazul in care se elibereaza vreun loc as dori sa particip la aceasta excursie.
Multumesc!
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: lorr45 din Miercuri, 07 Octombrie 2020, 06:34
Buna ziua. Eu nu pot ajunge. 0747325217
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: CELIA din Miercuri, 07 Octombrie 2020, 12:50
Buna ziua ,Celia ! Sunt Daniel din Piatra Neamt . As dori sa merg si eu cu tine.  Telefonul meu este 0755113086. Iti multumesc !

Buna Daniel, te sun saptamana viitoare .
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: lorr45 din Miercuri, 07 Octombrie 2020, 17:16
Buna ziua. Nu pot ajunge la excursia din 23-25 octombrie, voi ceda locul. Tel. contact: 0747325217.
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: Hono din Luni, 12 Octombrie 2020, 15:00
 :flori:Solicit să fiu trecut pe lista de transport cu microbuzul din Iași. Honorius 0766-650437
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: Hono din Luni, 12 Octombrie 2020, 15:03
 :angel:Celia, și eu plec din Piatra Neamț. Mai ai un loc în mașina ta? Te rog sună-mă. Mulțumesc frumos. Honorius 0766-650437
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: CELIA din Marți, 13 Octombrie 2020, 11:12
Buna Honorius, mai am loc in masina, sigur. Te sun.
Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: lidia.Iasi din Marți, 20 Octombrie 2020, 14:05
Salutare! :)
Mai sunt cateva zile pana la excursia din Tara Luanei si, pentru ca au intervenit cateva schimbari in privinta programului si a transportului, vi le comunic mai jos:
Program:
Obiectivele din program raman aceleasi, doar ordinea in care le facem se schimba, in functie de disponibilitatea Dianei Gavrila, ghidul nostru de acolo.
Vineri. Ne intalnim la Pensiunea Valea Lupului, intre 12.30 - 13.00, ne cazam, luam masa de pranz (se poate comanda a la carte la restaurantul pensiunii), La ora 14.00, ne grupam pe masini si  mergem 12 km  pana la Colti, la Muzeul Chihlimbarului, unde ne vom intalni cu Diana.  Dupa un tur al muzeului mergem sa vedem Biserica Rupestra Alunis, aflata la 4 km distanta. Ne intoarcem la pensiune in jur de ora 18.00.
Sambata.  Dupa micul dejun, ne grupam pe masini si plecam spre Ulmet, cca 50 km, de unde incepe traseul spre Trovanti, pietrele misterioase despre care localnicii spun ca sunt vii si au puteri tamaduitoare. Dupa amiaza, daca sunt suficienti doritori, ne organizam pt o tura de rafting pe Buzau, cu plecare chiar de la pensiunea unde suntem cazati.
Duminica. La ora 9.00 facem check-out-ul, si, echipati de drumetie, plecam cu masiile spre Nucu - Bozioru, de unde incepe circuitul nostru la asezarile rupestre din Tara Luanei. Traseul dureaza in jur de 5 - 6 ore, cu pauze de povesti la fiecare obiectiv de pe traseu. In jur de ora 16.00 suntem inapoi la masini si putem pleca spre casa.
Transport
Pentru ca nu s-a format un grup mai mare din sudul tarii care sa justifice inchirierea unui microbuz pentru a ajunge la destinatie, cel mai bine este sa  ne  grupam pe masini, in functie de zona din care venim. Daca aveti nevoie sa va grupati cu cineva, lasati mesaj pe forum sau  pe adresa mea de email, lidiamandache5@gmail.com. Pana acum sunt urmatoarele grupaje facute:
Plecare din Iasi (ora 6.00 din Parcarea Carrefour Market, sos. Arcu nr.29)
1. Lidia
2 Gena M
3 Vasillica S
4 Carmen N
5 Lacrimioara O
Plecare din P Neamt
1 Valerica L
2 Daniel B
3 Honorius R
Plecare din Ploiesti
1 Cristina P
2. Corina S
3 Elena M
Plecare din Pitesti
1 Alina T
Plecare din Calarasi
1 Fanica M

Echipament
Traseele sunt in zona de munte, in panta, prin padure, asa incat este necesar un echipament adecvat: ghete de drumetie, pantalon elastic, bluza termica, pelerina de ploaie, rucsac de tura pentru apa, o gustare si tricou de schimb.

Vremea se anunta buna, gasca faina, asa ca abia astept sa ne vedem :thumbup:

Titlu: Re: Tara Luanei si misterele din Muntii Buzaului 23 - 25 octombrie 2020
Scris de: admin din Joi, 22 Octombrie 2020, 19:24
Drum bun, vreme potrivita de drumetie, oameni faini! Va doresc sa fiti ocoliti de stropi, sa aveti soare, sa va puteti bucura de traseele in natura. Prognoza este foarte buna pentru perioada aceasta, sper sa se tina de cuvant!  :)

(http://photo.singlescamp.ro/wp-content/uploads/2020/10/Vremea-Patarlagele.jpg)

Sa ajungeti cu bine acolo, aveti grija pe drum si cum calatoriti. Trebuie sa va spun ca exista restrictii in jud. Buzau, masca este obligatorie in zonele publice, gari, autugari, piete, targuri, spatii de agrement, obiective turistice. Buzaul vad ca sta mai bine decat alte zone din tara, au incidenta mai mica, sunt in scenariul verde, cu o incidenta de 0.81 la mia de locuitori. Fata de Bucuresti de exemplu care are 3.31/1000, aici situatia este mult mai buna.

Aveti de grija si acolo, lucrurile arata un pic diferit acum, trebuie sa avem mai multa atentie.

Tara Luanei este un loc absolut fabulos prin misterele, prin locurile ascunse, prin peisaje. O s-o intalniti si pe Diana Gavrila, una dintre persoanele pe care le admir mult, este doldora de informatii si cunostiinte legate de acea zona "crepusculara". Transmiteti va rog Dianei salutarile mele!

Inca o data, drum bun si sa va intoarceti sanatosi si veseli, cu o multime de amintori minunate si noi prieteni!