Mesaje Recente

Pagini: [1] 2 3 ... 10
1
Buna tuturor,

Din pacate nu mai pot participa in aceasta excursie.Daca sunt persoane interesate, va rog sa scrieti pe email-ul agentiei intrucat s-a eliberat o camera.


Doamna Samiza, va rog sa afisati si in cadrul excursiei cele 2 locuri disponibile.


Va multumesc.
2
Buna, Mihaela si bine ai venit in grup!

O varianta foarte buna este si trenul de la Bucuresti la Vatra Dornei Bai. Intra pe site https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries si vezi ce variante ai. Din Gara Vatra Dornei Bai poti lua un taxi. Sunt 6 km pana la pensiune si costa in jur de 20 lei.

3
Buna.
Sunt interesata de un loc în aceasta excursie, in cazul in care cineva nu poate merge.
Tel 0723247842.
Multumesc frumos  :D
4
Tarif: 690 euro/ persoana

Discount GOLD MEMBER:: 40

Rezervari:

Perioada de desfasurare: 31/10/2024 - 03/11/2024

Cazare: Miss Istanbul Hotel & Spa 4* (ultracentral)

Grup de: 16 persoane

Descrierea serviciilor

Servicii incluse:
•   zbor dus si intors, taxe de aeroport, bagaj de cala si de cabina incluse
•   zboruri interne
•   cazare 4 nopti, in camera dubla, cu inca o persoana de acelasi sex
•   mic dejun x 4
•   tur pietonal ghidat* - 2 zile
•   casti audio pentru tur ghidat
•   insotitor de grup, din partea clubului Singles Camp, pe toata perioada excursiei
•   ghid local cu prezentare in limba romana

Turul se face PIETONAL şi cu tramvaiul/transportul in comun in compania unui ghid local autorizat de limba romana.

Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (va recomandam in mod special, sa incheiati una, cu un broker sau direct cu o societate de asigurari)*
x     check in zboruri (chiar si in situatia in care sunt bilete de grup), rezervare locuri preferentiale
x     transfer aeroport - hotel si aeroport - hotel (200 euro/grup/sens - cca 13 euro/pers/sens)
x     cartele de tramvai/metrou
x     mese de pranz si cina
x     excursii optionale (seara turceasca pe Bosfor); tarif actual 35 euro
x     intrari la obiectivele propuse in program (impreuna cu cartelele de tramvai/metro aproximam la 50 euro)
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile de intrare in tara de destinatie (de viza, medicale, speciale etc)
x     intocmirea si completarea de documente sau formulare de intrare in tara de destinatie, taxe de viza, taxe teste medicale

*In situatia in care va imbolnaviti inainte de plecare sau in timpul calatoriei, daca una dintre rudele d-voastra de grad 1 are o problema medicala majora sau sufera un deces, polita de asigurare de calatorie este acoperitoare. Agentia turistica NU are inclus in calculatia de tarif un coeficient de risc pentru astfel de situatii, astfel incat, cu toata intelegerea, nu va poate ajuta cu nimic (restituire, mutarea banilor la alta excursie, gasirea unui inlocuitor etc). Evitati o astfel de situatie financiara, prin incheierea unei polite de asigurare de calatorie, care nu este deloc scumpa si va fereste de riscuri.

Zboruri

31 octombrie 10:10 Bucuresti  - Istanbul 12:40

3 noiembrie Istanbul 19:40 - Bucuresti 20:00
   
Insotitor de grup din partea Singles Camp: Lidia Mandache

Ce vedem in aceasta calatorie: Istanbul, locul in care dua continente se intalnesc si se iubesc.

Profilul si tipul excursiei:

Cui se adreseaza ca profil de participant: persoane active (pentru ca avem de mers pe jos in fiecare zi), deschise, comunicative, fara tabieturi care sa deranjeze pe cei din jur, care inteleg ca fac parte dintr-un grup.

Trebuie sa aveti la voi:
•   Document de identitate: pasaport

Despre bagaje: Imbracaminte si incaltaminte adecvata mersului pe jos, sa aveti la voi doar lucruri comode.

Programul excursiei

Ziua 1. 31 octombrie 2024 Bine te-am gasit ISTANBUL! Plimbare, degustare de produse locale si relaxare la SPA Ora de intalnire: 07:30 Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare

Zbor: 31 octombrie 10:10 Bucuresti  - Istanbul 12:40

Ajungeti la pranz pe Aeroportul din Istanbul, de unde aveti un transfer privat la hotel, care este situat chiar in inima Istanbulului, langa Topkapi. Sunt cca 50 km de parcurs, costul transferului se imparte la nr de persoane (intre 10 – 15 euro/pers/sens).
Refresh si plecati impreuna cu insotitorul de grup sa incercati delicioasa bucatarie turceasca si sa faceti o plimbare in imprejurimi.



Seara o puteti petrece in oras sau la SPA-ul hotelului.

Ziua 2. 1 noiembrie 2024 Tur ghidat – Palatul Topkapi, Moscheea Albastra, Hippodrome, Bazilica Cisterna. Piata egipteana a mirodeniilor
Dupa micul dejun porniti intr-un tur ghidat, in care veti  afla povestile celor mai faimoase constructii din orasul vechi. Turul este in limba romana, veti merge destul de mult pe jos, dar si cu mijloace de transport in comun, asa ca va recomandam sa purtati incaltaminte cat mai comoda.

Dupa tur, incercati mancarea stradala care este delicioasa si mergeti sa cumparati mirodenii din Piata egipteana.

Palatul Topkapi ocupă un loc important în istorie, fiind fosta reședință principală și centru administrativ al puternicilor sultani otomani din secolul al XV-lea. Construcția Palatului Topkapi a început în 1460, în urma cuceririi Constantinopolului de către Fatih Sultan Mehmed, și a fost finalizată în 1478. Situat între Cornul de Aur și Bosfor, pe o suprafață de 700.000 de metri pătrați în peninsula Istanbulului, palatul a fost izolat strategic de oraș prin ziduri, pentru a-i asigura securitatea și intimitatea.
Timp de peste 400 de ani, Palatul Topkapi a servit drept reședință și sediu pentru personalități proeminente, de la Fatih Sultan Mehmed la Sultanul Abdulmecid. Rolul său multifațetat a inclus educația, managementul și arta, iar chiar și astăzi, palatul își păstrează importanța istorică. În 1924, în urma proclamării Republicii Turcia, Palatul Topkapi a fost transformat în muzeu, devenind primul muzeu al Republicii Turce.
Topkapı este subiectul mai multor povești colorate decât majoritatea muzeelor din lume la un loc. Sultani desfranati, curteni ambițioși, concubine frumoase și eunuci intriganți au trăit și au lucrat aici între secolele XV și XIX, când a fost curtea Imperiului Otoman. O vizită la pavilioanele opulente ale palatului, la Trezoreria plină de bijuterii și la Haremul întins oferă o privire fascinantă asupra vieții lor.



Hipodromul din Constantinopol, situat în Sultanahmet - Istanbul, a fost o arenă publică destinată în principal curselor de care, dar a găzduit, de asemenea, jocuri de gladiatori, ceremonii oficiale, sărbători, proteste, tortură pentru condamnați etc. Hipodromul a funcționat  în perioadele romană (203-330 d.Hr.), bizantină (330-1453 d.Hr.) și otomană (1453-1922)
Reamenajat în anii mai recenți, este unul dintre cele mai populare locuri de întâlnire și de promenadă din oraș.



Bazilica Cisterna. Această structură subterană a fost comandată de împăratul Iustinian și construită în anul 532. Cea mai mare cisternă bizantină care a supraviețuit în İstanbul, a fost construită folosind 336 de coloane, dintre care multe au fost recuperate de la temple în ruină și prezintă capiteluri sculptate fin. Simetria și grandoarea concepției sale sunt de-a dreptul uluitoare, iar adâncurile sale cavernoase reprezintă un refugiu minunat în zilele de vară.
La fel ca majoritatea siturilor din İstanbul, cisterna are o istorie neobișnuită. Inițial a fost cunoscută sub numele de Bazilica Cisterna, deoarece se afla sub Bazilica Stoa, una dintre marile piețe de pe primul deal. Proiectată pentru a deservi Marele Palat și clădirile din jur, era capabilă să stocheze până la 80.000 de metri cubi de apă livrată prin 20 km de apeducte de la un rezervor din apropierea Mării Negre, dar a fost închisă atunci când împărații bizantini s-au mutat din Marele Palat. Uitata de autoritățile orașului, a fost redescoperit abia în 1545, când savantul Petrus Gyllius cerceta antichitățile bizantine din oraș și a fost informat de către locuitorii din zonă că puteau obține apă coborând găleți într-un spațiu întunecat de sub subsolurile lor. Unii chiar prindeau pește în acest mod. Intrigat, Gyllius a explorat cartierul și, în cele din urmă, a accesat cisterna prin unul dintre subsoluri.
Cisterna a fost curățată și renovată abia în 1985 de către municipalitatea metropolitană din İstanbul și a fost deschisă publicului în 1987. Acum este una dintre cele mai populare atracții turistice ale orașului.



Moscheea Albastra. Cea mai fotogenică clădire din İstanbul a fost proiectul grandios al sultanului Ahmet I (r 1603-17), al cărui mormânt se află în partea de nord a sitului, cu fața spre parcul Sultanahmet. Exteriorul minunat de curbat al moscheii prezintă o cascadă de cupole și șase minarete subțiri. Țiglele İznik albastre împodobesc interiorul și dau clădirii numele său neoficial, dar utilizat în mod obișnuit.



Hagia Sophia este una dintre minunile arhitecturale ale Imperiului Bizantin care au supraviețuit. Situată chiar în inima centrului istoric al orașului İstanbul, această clădire sacră rămâne - chiar și astăzi - un simbol important al puterii.
Comandată de împăratul Iustinian, consacrată ca Hagia Sophia (Biserica Înțelepciunii Divine) în 537, transformată în moschee de sultanul Mehmet al II-lea (Mehmet Cuceritorul) în 1453, declarată muzeu de către Atatürk în 1935 și reconvertită în moschee funcțională în 2020; statutul în schimbare al Aya Sofya reflectă istoria Istanbulului, urmărind-o prin perioada în care a fost Constantinopol, capitala imperiului bizantin mai întâi, apoi a celui otoman, până în epoca modernă, când această metropolă întinsă rămâne în centrul istoriei Turciei



Ziua 3. 2 noiembrie 2024 Palatul Dolmabahce. Seara turceasca pe Bosfor
In aceasta zi veti descoperi ultima resedinta a sultanilor, opulentul Palat Dolmabahce.

Seara va recomandam seara turceasca pe Bosfor, intr-o croaziera sub cerul nopții din Istanbul, admirând luminile frumoase ale orașului, Podul Bosfor și Turnul Fecioarei. Bucurați-vă de o cină turcească autentică și de spectacole tradiționale captivante, inclusiv dansuri din buric și dansuri regionale.
Situat pe coasta europeană a strâmtorii Bosfor, Palatul Dolmabahce prezintă o imagine vie a zilelor de glorie ale Imperiului Otoman. Construcția palatului a fost ideea sultanului Abdülmecid I, care a fost alimentat de ambiția de a încapsula esența contemporană a epocii sale. Făcând acest lucru, el a dorit, de asemenea, o schimbare monumentală față de alura lumii vechi a Palatului Topkapı. Sub mâinile măiestre ale arhitecților Garabet Balyan și Nigoğayos Balyan, a apărut palatul său de vis, împletind cu grație inspirația barocă otomană și cea neoclasică.



Așezat măreț pe malul apei, palatul a văzut anotimpurile schimbându-se, a fost martorul unor decizii istorice și a adăpostit nenumărate secrete între zidurile sale. Șoapta blândă a valurilor Bosforului ar fi povestit poveștile celor șase sultani care au numit acest loc casă până în 1924. Mai târziu, pe coridoarele palatului au răsunat pașii lui Mustafa Kemal Atatürk, fondatorul vizionar al Turciei moderne



Ziua 4. 3 noiembrie 2024 Marele Bazar, timp liber pentru cumparaturi. Plecarea spre casa.
Dupa micul dejun, puteti lasa bagajele la receptie si mergeti, fie cu insotitorul de grup, fie individual,  la Marele Bazar sau in alte zone faimoase pentru cumparaturi.

Va intoarceti la hotel la ora 15.00, urmand sa aveti transferul la Aeroport.

Marele Bazar din Istanbul este una dintre cele mai faimoase destinații de cumpărături din lume și, cu o suprafață de 30.700 de metri pătrați, este cel mai mare bazar închis din lume. Odată intrat înăuntru, cele 64 de străzi și alei mai mici ale Bazarului adăpostesc aproximativ 4.000 de magazine, precum și moscheea, oficiul poștal, cafenelele, băncile și secția de poliție, ceea ce îl transformă într-un mic oraș central.



Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Scurta descriere a excursiei:

Istanbulul este renumit in întreaga lume pentru istoria sa bogată, cultura vibranta si arhitectura uimitoare.  Situat între Europa și Asia, Istanbul este singurul oraș din lume care se întinde pe două continente, ceea ce sporește farmecul său unic.
Veti sta in cartierul care gazduieste comori arhitecturale precum Moscheea Albastra, Hagia Sophia,  va veti minuna de legendarul Palat Topkapi, de Marele Bazar plin de culoare si de exotica Piata egipteana a mirodeniilor. Va veti bucura de tururi pietonale ghidate in limba romana ale orasului vechi si ale Palatului Dolmabahce, de o seara traditionala turceasca intr-o croaziera pe Bosfor si de relaxare la hammam.

Despre locatie:

Miss Istanbul Hotel & Spa 4* este cotat booking.com cu foarte bine si cu 4.1* din 5* pe google.com. Feed-back-uri foarte bune.

Miss Istanbul Hotel&Spa se află la mai puțin de 500 de metri de Muzeul de Arheologie, și are piscină sezonieră în aer liber, acces gratuit la internet WiFi și centru de wellness și spa. Printre punctele de atracție populare din apropierea hotelului se numără Bazilica Cisternă, Marele Bazar și Coloana lui Constantin.

Fiecare cameră a hotelului include cană fierbător. Unitățile de cazare au baie privată.
Camerele sunt dotate cu TV cu ecran plat cu canale prin satelit.

Proprietatea oferă zilnic un mic dejun tip bufet. Oaspeții pot lua masa la restaurant, care oferă mâncăruri turcești.

Miss Istanbul Hotel&Spa pune la dispoziție cadă cu hidromasaj, saună și baie turcească.

Moscheea Albastră este la 1,6 km de Miss Istanbul Hotel&Spa, iar bazarul de mirodenii se află la 1,8 km. Aeroportul Ataturk este la 17 km, iar Aeroportul Istanbul se află la aproximativ 53 km.























 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie
5
Buna ziua, numele meu este Serdaru Ionela si sunt noua in aceasta comunitate. Locuiesc in Bucuresti dar nu am masina, asa ca las acest mesaj aici, poate este cineva care mai are un loc in a lui. Ma putreti contacta la nr de tel 0727768111. Multumesc!
6
Excursii si evenimente 2024 / Re: Madagascar. Safire, lemuri si baobabi. 15 - 26 mai 2024
« Ultimul mesaj de marius23 Duminică, 21 Aprilie 2024, 20:42 »
Am rezolvat usor viza, urmand pasii precizati de Gigi.  :)
Saptamana viitoare caut la o clinica de profilaxie Malarone, medicamet antimalarie. Am inteles ca se administreaza incepand cu 2 zile inainte de plecare.
Va tin la curent.
7
 :oops: In lucru

Tarif: .................. euro/ persoana - cazare in camera DBL, cu inca o persoana, de acelasi sex

Discount Golden-Members: 70 EUR.

Rezervari:

Plecare: 17/02/2025
Sosire:   27/02/2025 

Cazare:
Hotel Holiday Inn Resort Phuket 4*

Numar de locuri: 20

Servicii incluse:
•    zbor Bucuresti - Phuket si retur, cu conexiune
•    9 nopti la hotel 4* mic dejun inclus
•    insotitor de grup din partea Singles Camp - pe toata perioada excursiei.

Taxele de aeroport la data de 16.12.2022 sunt 410 eur. In situatia in care sufera modificari, acestea vor fi adaugate la tariful final al excursiei.
Bagaje incluse in pret zboruri internationale: 25kg/pers + 1 bagaj mana 7kg/pers/55x40x23cm

Nu sunt incluse:
Nu sunt incluse:
x     asigurare de calatorie (va recomandam in mod special, sa incheiati una, cu un broker sau direct cu o societate de asigurari)*
x     check in zboruri (chiar si in situatia in care sunt bilete de grup), rezervare locuri preferentiale
x     transport pana la destinatie. Recomandam grupaj.
x     transfer aeroport - hotel si aeroport - hotel; va fi organizat cu microbuze, urmand ca f-ctie de numarul de participanti sa va comunicam tariful/persoana
x     taxa de viza*. Costa aproximativ 55 EUR.
x     mese de pranz si cina
x     excursii optionale**
x     tips-uri pentru ghizii locali, soferi, personal navigant = 30 euro/persoana. Suma va fi achitata insotitorului de grup in prima zi de excursie.
x     alte servicii care nu sunt mentionate la incluse
x     cheltuieli personale
x     informare si incadrare in conditiile de intrare in tara de destinatie (de viza, medicale, speciale etc): Thailanda: https://www.mae.ro/travel-conditions/3751
x     intocmirea si completarea de documente sau formulare de intrare in tara de destinatie, taxe de viza, taxe teste medicale

*In situatia in care va imbolnaviti inainte de plecare sau in timpul calatoriei, daca una dintre rudele d-voastra de grad 1 are o problema medicala majora sau sufera un deces, polita de asigurare de calatorie este acoperitoare. Agentia turistica NU are inclus in calculatia de tarif un coeficient de risc pentru astfel de situatii, astfel incat, cu toata intelegerea, nu va poate ajuta cu nimic (restituire, mutarea banilor la alta excursie, gasirea unui inlocuitor etc). Evitati o astfel de situatie financiara, prin incheierea unei polite de asigurare de calatorie, care nu este deloc scumpa si va fereste de riscuri.

Zboruri:

17 FEB 10:00 QR220 Bucharest Henri Coanda International Airport (OTP) - 4h 30m - Doha Hamad International Airport (DOH) 15:30
17 FEB 20:35  QR842 Doha Hamad International Airport (DOH) - 6h 40m - Phuket Phuket International Airport (HKT) 07:15+1 -  se ajunge pe 18FEB


27FEB 00:35 QR841 Phuket Phuket International Airport (HKT) - 7h 25m - Doha Hamad International Airport (DOH) 04:00
27FEB 09:10 QR221  Doha Hamad International Airport (DOH) - 5h 10m - Bucharest Henri Coanda International Airport (OTP) 13:20


Insotitor de grup din partea Singles Camp: Gigi Cindea

Ce vedem in aceasta calatorie: Phuket, cea mai cunoscuta zona litorala a Thailandei

Profilul si tipul excursiei: Vizitam, ne balacim in apele calde ale Oceanului Indian, poposim pe insule paradisiace, experimentam deliciile bucatariei tailandeze, ne distram, socializam.

Cui se adreseaza ca profil de participant: iubitori de calatorie, persoane sociabile, placute, comunicative, care sa se integreze usor intr-un grup de oameni de calitate.

Trebuie sa aveti la voi:

•   Document de identitate: pasaport valabil, conform solicitarii tarii de destinatie
•   Documente solicitate de autoritatatile locale, informare aici: mae thailanda

Bani
-          Este nevoie sa aveti bani cash la voi, sunt mai multe banci romanesti care nu va asigura preluare de numerar din bancomate. Interesati-va inainte de plecare la banca unde aveti cardul, daca puteti face acest tip de tranzactie in Tailanda
-          Pentru ca aveti sume numerar importante la voi, va sfatuiesc sa nu tineti banii impreuna, astfel incat sa evitati o paguba mare in cazul furtului sau pierderii
-          Nu lasati banii in camera de hotel decat in seif; nici un hotel din lume, nu va garanteaza siguranta banilor lasati in camera in alt loc decat in seif
-          Luati cu voi un portmoneu cu snur, astfel incat sa-l pastrati prins la gat
-          Nu luati cu voi pasaportul la plaja, la cumparaturi etc. Aveti nevoie de el doar la check in si la schimbul valutar. In nici un caz nu-l tineti langa bani si expus! Lasati pasaportul in camera! 
-          Nu luati prosoape in bagaje. Primiti de la hotel.
 
Cat costa mancarea:
Street food
Exista o multime de tarabe fixe sau mobile care ofera mancare thai gatita pe loc, in fata voastra, in cele mai multe locuri curat si fara risc. Tariful este cca 100 BHT. Puteti consuma in asociere cu legume, fructe, si paste: fructe de mare, peste, pui, vita, porc. Mnacarea preparata street food este foarte gustoasa, o recomand celei facuta in restaurant, care este semipreparata. Depinde insa cat sunteti de pretentiosi, dar ma gandesc ca daca ati ales o vacanta in Asia aveti un grad de toleranta si intelegere la multe lucruri
Restaurant
Daca vreti sa mancati peste de un anumit fel, homari, scoici, atunci va recomand restaurantul. Este mai sigur pentru acest tip de mancaruri. Doar ca trebuie sa stiti ca aproape totul se calculeaza la 100 g, deci inainte de accepta prepararea unui peste, rugati ospatarul sa-l cantareasca si sa va spuna pretul. Altfel va puteti trezi cu note de plata mari...
Bauturi
Nu consumati apa de la robinet, sub nici o forma! Nici acolo unde scrie ca e potabila! Sa aveti la voi in rucsacelul de calatorie zilnica o sticla de 0.5 l apa. Este in general ieftina, daca este cumparata din magazin si nu de la tarabe sau baruri
Bauturile alcoolice sunt permise la vanzarea aproape in orice loc, tailandezii sunt budisti, nu musulmani, in cea mai mare majoritate. Dar exista un intreval orar: 14.00 - 17.00 in care magazinele nu au voie sa comercializeze bauturi alcoolice.
Gasiti:
bere (costa in magazin cca 60 BHT, iar in local 70 - 250 BHT), atat locala (Chang este excelenta!), cat si marci internationale (Heineken, Miller etc)
vin (este foarte scump - cca 700 BHT o sticla in magazin si cca 150 BHT un pahar de 150 ml in restaurant)
whiskey incepand de la 500 BHT sticla de 0.5 l -"100 Pipers", pana la 1800 BHT sticla de 1 l de Jameson
coctailuri. Sunt excelente pt ca au ananas, cocos proaspat. Costa 100 - 250 BHT
Masaj:
250 - 350 BHT ora de foot massage, thai massage
   
Programul excursiei

Ziua 1. 17 februarie 2025. Plecam spre THAILANDA Intalnire grup: ora 13:45 Cititi: Intalnirea pe aeroport, cum se face imbarcarea, zbor si regrupare.

Zboruri:
17 FEB 10:00 QR220 Bucharest Henri Coanda International Airport (OTP) - 4h 30m - Doha Hamad International Airport (DOH) 15:30
17 FEB 20:35  QR842 Doha Hamad International Airport (DOH) - 6h 40m - Phuket Phuket International Airport (HKT) 07:15+1 -  se ajunge pe 18FEB


Ziua 2. 18 februarie 2025. Ajungem in PATONG

O sa ajungem dimineata pe aeroportul din Phuket. Acolo facem mai intai formalitatile de viza, iesim apoi din aeroport. Vom fi asteptati de microbuze, care ne vor transfera la hotelul in care vom sta in urmatoarele 9 nopti si unde ne vom petrece vacanta.

Drumul de la aeroport pana la hotel dureaza cca o ora, dar in conditii de trafic poate fi mai mult. Apreciez ca in jur de 10:00 vom ajunge la hotel. Este prea devreme pentru check in, va rog sa retineti asta si sa intelegeti. Ora de check in la acest hotel este 14:00, iar cea de check out: 12:00.

Vom lasa bagajele la hotel, si vom merge pe plaja, aflata la doar doi pasi. Pentru a nu cotrobai prea mult prin bagajul mare, va recomand ca in troler-ul mic, de cabina, sa aveti pregatit setup-ul pentru plaja: costum de baie, slapi, protectie solara (sapca, palarie). Prosop vom lua de la hotel.

Vom petrece cateva ore pe plaja, dupa care la ora de check in o sa ne intoarcem pentru a ne lua in primire camerele.

Odihna, refresh, iar seara iesim in zona "fierbinte" a orasului, pe Bangla Road.

Inca de cand am inceput sa organizam vacante in Thailanda, am ales ca si destinatie Phuket-ul, cea mai mare insula a Thailandei si principala destinatie de plaja si baie. Si la fel ca in ceilalti ani vom sta tot in Patong, cea mai vie localitate de pe insula si cea mai bine pusa la punct statiune din Phuket.













Intrarea pe celebra Bangla, strada vietii de noapte:



Ziua 3. 19 februarie 2025 Zi complet libera Fiecare isi face programul asa cum doreste: mai relaxant, mai activ, mai cu shopping. Era nevoie de o zi de felul acesta... :)

Ziua 4. 20 februarie 2025 Cu cataramanul pe minunata Insula a Coralilor
Pentru a putea calatori in regim "private charter" adica doar persoane din grupul nostru (fara sa calatorim pe ambarcatiune impreuna cu alti turisti) este nevoie sa achitam rezervarea integrala a cataramanului. Tariful este de cca 700 euro asta inseamna ca daca vor fi 20 de inscrisi, fiecare va achita 35 euro.

Tariful include:
• transfer de la hotel pana la doc si retur
• navigatie cu cataraman, echipaj
• pe cataraman: apa, sucuri, fructe

Program:
07:50 Intalnire la receptia hotelului
08.00 Preluare de la hotel si transfer pana la docul Chalong
08:30 Ajungem la Chalong
08:45 Imbarcarea pe cataraman
09:00 Incepem navigatia spre Coral Islands
09:15 Oprire intr-un golf pt snorkeling si inot
09:45 Plecam spre plaja de pe Coral Island
10:00 Ajungem pe insula
13:00 Parasim insula, ne intoarcem la docul Chalong

Programul poate sa sufere modificari din cauza vremii sau altor conditii locale.

Aveti nevoie cu voi:
• rucsac sau sac cu protectie pentru apa.
• bani cash - va recomand 2000 - 3000 BHT
• prosop (il luati de la hotel)
• papuci contra aricilor de mare !!!!
• costum de baie
• slapi
• lotiune de soare
• ochelari de soare
• slapi
• camera (de preferat subacvatica)
• haine de schimb

Daca plaja publica este aglomerata de multi turisti, atunci se poate discuta cu ghida de cataraman pt a merge pe Banana Beach, o zona privata, in care insa va fi nevoie sa achitati 100 BHT (cca 3 euro). In acest tarif intra si un scaun solar, pe care la plaja privata este nevoie sa-l inchiriati cu 80 BHT. Deci tot ca pe acolo...
Pe cele doua plaje se afla cate un bar si o terasa, mese, umbrele de soare, scaune solare. Puteti cumpara bere, sucuri, alte bauturi si chiar mancare.

Imagini din aceasta excursie

Coral Island, un paradis inconjurat de un ocean de azur:

















Pe Coral Island se ajunge cu un cataraman. In fata are un soi de cort sub care lumea se putea tolani pe o plasa, iar in spate este o zona interioara, un soi de lounge si o terasa acoperita. Are toaleta, apa curenta, iar pe drum suntem serviti cu apa, sucuri si cateva fructe.











Ziua 5. 21 februarie 2025 Croaziera cu salupa: insulele Phi-Phi si Bamboo. Maya Bay!
Pentru a putea calatori in regim "private charter" adica doar persoane din grupul nostru (fara sa calatorim pe ambarcatiune impreuna cu alti turisti) este nevoie sa achitam rezervarea integrala a cataramanului. Tariful este 1850 euro asta inseamna ca daca vor fi 20 de inscrisi, fiecare va achita cca 92 euro.

Tariful include:
• transfer de la hotel pana la docul Seastar Pier si retur
• navigatie cu salupa de 30 locuri, echipaj
• echipament de snorkeling
• taxa intrare in Parcul National
• ghid in limba engleza
• asigurare de accident
• masa de pranz
• apa si sucuri pe barca
• fructe servite pe barca

Program:
07:50 Intalnire la receptia hotelului
08.00 Preluare de la hotel si transfer pana la docul Seastar
09:00 Ajungem la doc. Vom completa un forumlar, vom primi bratari pentru a fi identificati ca grup, apoi ne asteapta gratuit cafea, apa, sucuri, snacksuri. Pe drumul de la oficiu pana la docul de imbarcare este o terasa de unde puteti cumpara bere; avem gheata pe barca asa ca o veti putea tine la rece
09:30 Imbarcarea pe salupa
09:00 Incepem navigatia cu opriri in ordinea data de flux si reflux:
• Bamboo Island - o insula nelocuita, inconjurata de ape turcoaz - veti face aici baie, cca 1 ora.
• pestera Vikingilor - un loc exceptional, dar care din pacate nu se mai poate vizita decat de la distanta. A fost concesionata de o firma care aduna cuiburi de randunici si le exporta in Japonia. In restaurantele de acolo o supa din scuipat de randunica ajunge la peste 5000 euro/portia.
• Monkey Beach - un loc in care maimutele coboara pentru a se hrani, a se juca si uneori a se balaci in mare (desi nu prea sunt iubitoare de apa)
• Snorkeling langa Monkey Beach
• masa de pranz si balaceala pe insula Phi Phi Lae, singura locuita si turistica.
• Pileh Lagoon
• Loh Samah Bay
• Maya Bay - cireasa de pe tort a zilei, unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, scena filmului de "The Beach", cu Leonardo di Caprio
17:00 Ne intoarcem in navigatie la doc
17:45 Ajungem la docuri, debarcare
18:00 Ne imbarcam in microbuze
18:10 Scurta oprire la padurea de mangrove pentru a hrani, admira si fotografia maimutele
19:00 Ajungem la hotel

Programul poate sa sufere modificari din cauza vremii sau altor conditii locale.

Aveti nevoie cu voi:
• rucsac sau sac cu protectie pentru apa.
• bani cash - va recomand 1000 - 2000 BHT
• prosop (il luati de la hotel)
• papuci contra aricilor de mare !!!!
• costum de baie
• daca aveti echipament de snorkeling, va recomand sa-l aveti cu voi
• slapi
• lotiune de soare
• ochelari de soare
• slapi
• camera (de preferat subacvatica)
• haine de schimb

Ce o sa vedeti in aceasta zi:

Insula Bamboo. Un loc linistit, o plaja cu nisip alb si fin, o mare de cristal.







Este primul contact a grupului cu o zona in care se pot vedea coralii rupti de valuri si aruncati pe tarm. Imi fa datoria sa va explic ca este interzis a aduna, lua si mai ales a incerca sa treceti granita cu corali (indiferent vii sau morti) si scoici protejate. Thailanda are niste reguli foarte stricte in privinta conservarii mediului si pentru a va da un exemplu la cat de dure sunt sanctiune, va spun ca un turist s-a fotografiat subacvatic deasupra unui coral viu protejat si foarte naiv a pus fotografia pe facebook. Cineva a vazut-o, a raportat politiei, care a fost foarte rapida in identificarea si arestarea turistului. Un proces rapid, a dus la condamnarea acestuia la...10 ani inchisoare.

Si pentru ca in februarie 2022 am avut o persoana in grup, care dupa ce a auzit de cel putin trei ori de regula ca NU este voie sa aduni si sa iei acasa corali, a tinut totusi sa-si expuna colectiv convingerea, ca din Thailanda este voie sa iei corali, va prezint mai jos raspunsul autoritatilor thailandeze cu privire la asta:

"No, you should not take a coral home from Thailand under any circumstances. The maximum fine for taking a coral home from Thailand is imprisonment of 5 years or a fine of 100 000 Baht (3290 USD, 2970 EUR, 2530 GBP). It is forbidden to take both living and dead coral out of the country."

Oameni buni, autoritatile thailandeze fac controale le bagajele turistilor, scanner si uneori aleator deschizandu-le asa ca sansele sa va prinda cu corali in bagaje sunt destul de mari. Iar riscul este urias: sa platesti 3.000 euro pt o bucatica de coral sau sa faci chiar inchisoare daca se considera ca acel coral era viu in momentul in care l-ati luat.

Sunt persoane care sau nu inteleg sau se fac ca nu inteleg astfel de reguli si motivatia lor, de aceea atrag atentia atat de clar. Autoritatile de mediu din multe tari ale lumii (inclusiv Thailanda) au inteles in sfarsit, dupa turismul salbatic practicat mai bine de 40 de ani, ca natura trebuie protejata. S-au dat legi inclusiv la tipul de lotiune de soare, una dintre cauzele pentru care coralii mor. S-au replantat mangrove pt a sustine tarmurile dar si pentru a asigura oxigenarea si curatirea apei marine si de asemenea s-au interzis scufundarile in zone protejate. Coralii morti, intra intr-un ciclu de eroziune, regenerand stratul de calcar care mentine limpezimea apei.

Maya Bay. Fara indoiala cel mai frumos loc pe care l-am vazut. Este locul in care s-a filmat The Beach cu Leonardo di Caprio. Acum este rezervatie, un excelent exemplu de cum se poate proteja natura, aratand-o insa turistilor. A stat inchisa vreo 3 ani, pentru ca ajunsese un loc in care fiecare facea ce dorea. Zeci de barci intrau simultam in golf, poluand marea si plaja. Hoarde de turisti in apa, care mai de care mai imbalsamati cu lotiuni de soare. Efectul nu este greu de anticipat: mare parte din corali au murit, pestii nu au mai avut unde depune icrele, apa a devenit usor contaminata, iar rechinii, sanitarii marilor nu au mai depus pui in golf. Acum accesul se face pietonal, dintr-o zona opusa plajei, trecand printr-o mica padurice, pe o pasarela din lemn. Privelistea este minunata, iar accesul limitat al turistilor a facut ca Maya Bay sa devina un adevarat sanctuar.









Monkey Beach. Se afla pe insula Phi - Phi  Don si exista o plaja pe care maimutele coboara pt a se hrani, juca si balaci in apa.









La nici 5 minute de locul de plecare in croazierele James Bond si Phi Phi Islands se afla o padure de mangrove. Acolo si-au gasit salasul un trib de maimute, protejate si carora localnicii si turistii le ofera hrana. Sunt cateva chioscuri si tarabe de unde se cumpara banane si porumb, favoritele micutelor dar galagioaselor animalute.











Insula Phi Phi Lae, locul in care o sa luam pranzul.









Ziua 6. 22 februarie 2025 Tur de insula
Tarif = 430 euro/microbuz de 11 locuri. Daca vor fi 20 participanti, atunci tariful/persoana = 21.5 euro.

Tariful include:
• transport hotel - Phuket Town - Ferma si fabrica de perle

Program:
11:30 Intalnirea la receptia hotelului. Va recomand sa serviti pranzul inainte de intalnire sau sa aveti sandviciuri sau altceva de omorat foamea la voi, pentru ca NU oprim pentru pranz, programul este foarte dens.
-  mergem la Fabrica de perle, foarte cunoscuta pentru produsele lor; au creat diademele pentru 3 Miss Univers. Va recomand sa aveti bani la voi sau carduri. Gasiti produse pentru toate buzunarele, de la 500 BHT pana la zeci de mii de BHT. Vom sta o ora, in care este inclus si un tur si explicatii asupra felului in care se cultiva perlele.
-  Baan Chinpracha, un conac chino-colonial foarte bine conservat; vizitare cu ghidajul proprietarului + relaxare cateva minute la ceainarie. Tariful de intrare si ghidaj = 150 BHT (se achita separat, nu intra in tariful turului de insula)
- Soi Romanee, zona veche a orasului Phuket, cu cladiri colorate, foarte pitoresti, in arhitectura chino-portugheza. O ora de plimbare si shopping
- mergem la Wat Chalong, un templu foarte frumos, unde vin cei din Phuket sa se roage si sa ofere ofrande (unele asurzitoare) pentru Buddha. Vizitam cca 1 ora.
- apus la Marele Buddha. Este o statuie imensa pe care o s-o vedeti cand plecam la Insula Coralilor. Urcam pentru o panorama spectaculoasa, 360 de grade.
In jur de 19:00 - ajungem la hotel

Recomandat sa aveti cu voi:
• un rucsac in care sa aveti pelerina si o sticla de apa, pentru ca nu primi pe masina
• bani; cel putin 2000 BHT daca vreti sa cumparati ceva de la fabrica de perle. Daca doriti ceva mai deosebit de acolo e bine sa aveti cardul.
• incaltaminte lejera, sport pentru ca vom urca treptele spre statuie, ne vom plimba prin oras.
• imbracaminte la care sa tineti cont sa aveti umerii acoperiti si sa nu aveti pantalon sau rochie foarte scurte. Intram in templu si e nevoie de decenta
• ciorapi; in templu trebuie sa va descaltati si e bine sa va protejati picioarele
• palarie de soare

Ce o sa vedeti:

Baan Chinpracha, casa chino-coloniala din Phuket Old Town:

















Soi Romanee, una dintre strazile pline de culoare a Vechiului Phuket Town. Un loc cu arhitectura chino-colonial portugheza, cu multe magazine, cafenele si gelaterii.













Ferma si Fabrica de perle din Phuket.















Wat Chalong, cel mai cunoscut si frumos templu de pe insula.

















Big Buddha, uriasul din beton acoperit cu praf de marmura. De la inaltimea colinei pe care este amplasat, privelistea panoramica 360 de grade este minunata:





























La coborarea de la Marele Buddha, o sa oprim la o terasa pentru a privi apusul. Ofera o priveliste minunata, are bere buna, totul e perfect pentru un moment principal al zilei.





Ziua 7. 23 februarie 2025 Zi libera

Ziua 8. 24 februarie 2025 Croaziera cu salupa: insulele James Bond, Khai, Panyi, Panak
Pentru a putea calatori in regim "private charter" adica doar persoane din grupul nostru (fara sa calatorim pe ambarcatiune impreuna cu alti turisti) este nevoie sa achitam rezervarea integrala a cataramanului. Tariful este 1600 euro asta inseamna ca daca vor fi 20 de inscrisi, fiecare va achita 80 euro.

Tariful include:
• transfer de la hotel pana la docul Seastar Pier si retur
• navigatie cu salupa de 30 locuri, echipaj
• echipament de snorkeling
• taxa intrare in Parcul National
• ghid in limba engleza
• asigurare de accident
• masa de pranz pe insula Panyi
• snacks-uri (napolitane, biscuiti), apa, sucuri, fructe pe insula Khai
• apa si sucuri pe barca
• fructe servite pe barca

Program:
07:50 Intalnire la receptia hotelului
08.00 Preluare de la hotel si transfer pana la docul Seastar
09:00 Ajungem la doc. Vom completa un forumlar, vom primi bratari pentru a fi identificati ca grup, apoi ne asteapta gratuit cafea, apa, sucuri, snacksuri. Pe drumul de la oficiu pana la docul de imbarcare este o terasa de unde puteti cumpara bere; avem gheata pe barca asa ca o veti putea tine la rece
09:30 Imbarcarea pe salupa
09:00 Incepem navigatia cu opriri in ordinea data de flux si reflux:
• insula Khao Phing Kan, de unde se vede celebra insula "deget" James Bond - care apare in filmul cu acelasi nume; aici sunt mai multe tarabe cu amintiri
• Panak Island
• Canoe - vom fi imbarcati cate 2 persoane/canoe, iar un locanic ne va conduce intr-o lume carstica minunata, un taram magnific
• Panyi - insula cu case lacustre, extrem de pitoreasca; acolo o sa servim masa.
• Snorkeling
• Khai Island - un loc care ne-a placut tare mult in excursia din februarie.
17:00 Ne intoarcem in navigatie la doc
17:45 Ajungem la docuri, debarcare
18:00 Ne imbarcam in microbuze
19:00 Ajungem la hotel

Programul poate sa sufere modificari din cauza vremii sau altor conditii locale.

Aveti nevoie cu voi:
• rucsac sau sac cu protectie pentru apa.
• bani cash - va recomand 2000 - 3000 BHT (pt a avea si de amintiri pe insula de langa James Bond)
• prosop (il luati de la hotel)
• papuci contra aricilor de mare !!!!
• costum de baie
• daca aveti echipament de snorkeling, va recomand sa-l aveti cu voi
• slapi
• lotiune de soare
• ochelari de soare
• slapi
• camera (de preferat subacvatica)
• haine de schimb

Ce o sa vedeti in aceasta zi:

Unul dintre reperele insulare ale Thailandei este insula Deget, sau James Bond cum o cunoaste lumea. Porecla i se trage de la faptul ca a fost cadru de film in unul dintre filmele cu acelasi nume. Am ajuns si noi aici si ne-am bucurat de imaginea foarte pitoreasca ce rasare din apa.











Panyi Island sau satul musulman cu case lacustre.















Adaug o fotografie care nu-mi apartine, in dorinta de a intelege cum e construit acest sat:



Khai Island. Un loc absolut superb!













Canoe. Cate doua persoane in cate o ambarcatiune usoara si localnicii vaslesc purtandu-va in niste locuri atat de frumoase incat ti se taia respiratia.





















Bani
-          Este nevoie sa aveti bani cash la voi, sunt mai multe banci romanesti care nu va asigura preluare de numerar din bancomate. Interesati-va inainte de plecare la banca unde aveti cardul, daca puteti face acest tip de tranzactie in Tailanda
-          Pentru ca aveti sume numerar importante la voi, va sfatuiesc sa nu tineti banii impreuna, astfel incat sa evitati o paguba mare in cazul furtului sau pierderii
-          Nu lasati banii in camera de hotel decat in seif; nici un hotel din lume, nu va garanteaza siguranta banilor lasati in camera in alt loc decat in seif
-          Luati cu voi un portmoneu cu snur, astfel incat sa-l pastrati prins la gat
-          Nu luati cu voi pasaportul la plaja, la cumparaturi etc. Aveti nevoie de el doar la check in si la schimbul valutar. In nici un caz nu-l tineti langa bani si expus! Lasati pasaportul in camera! 
-          Nu luati prosoape in bagaje. Primiti de la hotel.

Ziua 9. 25 februarie 2025 Seara la Simon Cabaret Dimineata si dupa amiaza sunt free time, iar seara la 18:30 ne intalnim cu cei care au rezervat seara de cabaret, la receptie.
Tariful pentru spectacol si transferul dus si intors este de 1.000 BHT, adica 27 euro.
Este un spectacol unic in lume, este un show in care toti cei care danseaza au fost sau sunt lady-boy. Daca va inchipuiti ca e doar ceva inedit prin participare va inselati, este un adevarat spectacol artistic, cu un program fantastic, costume, coregrafie. Dansatorii desi puternic efeminizati, desi bine pregatiti, arata totusi mici stangacii si inflexibilitati, specifice...barbatilor. Iertati asta si priviti doar la culoarea fantastica a spectacolului. Show-ul este un must see in Phuket si Thailanda, o ora de relaxare si incantare muzicala si coloristica. In amfiteatru nu se fac fotografii si nici filmulete, doar in fata cabaratelui si in holul de receptie sunt posibile. De acolo va arat ceva si in plus postez un filmulet mai vechi cu fragmente dintr-un spectacol Simon Cabaret:













Ziua 10. 26 februarie 2025 Zi libera
O zi intreaga la dispozitie individuala. Plaja, baie, shopping, plimbare. Veti putea ramane in camera pana la ora de plecare spre aeroport, este achitata o zi de cazare. La ora 20:00 ne intalnim cu totii la receptie si plecam spre aeroport.

Ziua 11. 27 februarie 2025 Plecam spre casa

Vom avea ca zbor:
Zboruri spre casa: 27FEB 00:35 QR841 Phuket Phuket International Airport (HKT) - 7h 25m - Doha Hamad International Airport (DOH) 04:00
27FEB 09:10 QR221  Doha Hamad International Airport (DOH) - 5h 10m - Bucharest Henri Coanda International Airport (OTP) 13:20


Programul excursiei poate suferi modificari datorita unor situatii independente de organizatori si agentie turistica (vreme, probleme in trafic, nefunctionalitati ale furnizorilor de servicii etc). Modificarile sunt decise de insotitorul de grup si comunicate grupului.

Cat costa mancarea:
Street food
Exista o multime de tarabe fixe sau mobile care ofera mancare thai gatita pe loc, in fata voastra, in cele mai multe locuri curat si fara risc. Tariful este cca 100 BHT. Puteti consuma in asociere cu legume, fructe, si paste: fructe de mare, peste, pui, vita, porc. Mnacarea preparata street food este foarte gustoasa, o recomand celei facuta in restaurant, care este semipreparata. Depinde insa cat sunteti de pretentiosi, dar ma gandesc ca daca ati ales o vacanta in Asia aveti un grad de toleranta si intelegere la multe lucruri
Restaurant
Daca vreti sa mancati peste de un anumit fel, homari, scoici, atunci va recomand restaurantul. Este mai sigur pentru acest tip de mancaruri. Doar ca trebuie sa stiti ca aproape totul se calculeaza la 100 g, deci inainte de accepta prepararea unui peste, rugati ospatarul sa-l cantareasca si sa va spuna pretul. Altfel va puteti trezi cu note de plata mari...
Bauturi
Nu consumati apa de la robinet, sub nici o forma! Nici acolo unde scrie ca e potabila! Sa aveti la voi in rucsacelul de calatorie zilnica o sticla de 0.5 l apa. Este in general ieftina, daca este cumparata din magazin si nu de la tarabe sau baruri
Bauturile alcoolice sunt permise la vanzarea aproape in orice loc, tailandezii sunt budisti, nu musulmani, in cea mai mare majoritate. Dar exista un intreval orar: 14.00 - 17.00 in care magazinele nu au voie sa comercializeze bauturi alcoolice.
Gasiti:
bere (costa in magazin cca 60 BHT, iar in local 70 - 250 BHT), atat locala (Chang este excelenta!), cat si marci internationale (Heineken, Miller etc)
vin (este foarte scump - cca 700 BHT o sticla in magazin si cca 150 BHT un pahar de 150 ml in restaurant)
whiskey incepand de la 500 BHT sticla de 0.5 l -"100 Pipers", pana la 1800 BHT sticla de 1 l de Jameson
coctailuri. Sunt excelente pt ca au ananas, cocos proaspat. Costa 100 - 250 BHT
Masaj:
250 - 350 BHT ora de foot massage, thai massage

In fiecare zi de stat in Phuket, cu una de pauza, o sa existe o excursie optionala Fiecare dintre acestea este prezentata la programul excursiei.

Cateva articole pe care le-am scris despre Tailanda:

Tailanda, taramul florilor http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2600.0.html

Bangkok-ul autentic: strada Khao San http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2572.0.html

Koh Panyee si istoria terenului sau plutitor, de fotbal http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2602.0.html

Apusuri si nopti la Phuket http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2603.0.html

Ce inseamna "backpackers"? http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2571.0.html

Hotelul in care veti fi cazati.

Holiday Inn Resort Phuket este situat in inima stațiunii Patong Beach, în mijlocul celei mai animate zone din Patong, cu magazine, restaurante și viață de noapte.
Accesul la plaja larga, cu nisip fin se face foarte rapid si simplu. Marea Anadamann, din Oceanul Indian, este la doar cativa pasi. Deci amplasamentul este ideal, avand in vedere ca in Phuket nu exista hoteluri asezate pe malul marii, cu iesire direct la plaja.

Este cotat ca medie a feed-back-urilor de la turistii care i-au fost oaspeti cu FABULOS (pe booking.com) si cu 4.4 (din 5* posibile pe google.com). Deci recenzii excelente.

Complexul are doua aripi. Noi vom sta in cea principala, in camera standard cu doua paturi duble. Iata facilitatile camerei:
Suprafata = 33 m²/ Balcon/ Vedere la oraș/ Aer condiţionat/ Baie în cameră/ TV cu ecran plat/ WiFi gratuit
Articole de toaletă gratuite/ Seif/ Toaletă/ Canapea/ Cadă sau duş/ Prosoape/ Priză lângă pat/ Pardoseală de gresie/marmură/ Zonă de relaxare/ TV/ Telefon Facilităţi de călcat/ Uscător de păr/ Cană fierbător/ Canale prin cablu/ Seif pentru laptop/ Garderobă sau dulap/ Suport de haine

Amplasamentul excelent al hotelului. Din curte se iese direc pe strada care da in plaja, iar Bangla, inima vie a Patong-ului se afla la doar 200 metri.



Cateva fotografii:



















Va recomand sa parcurgeti imaginile si descrierile ultimelor excursii pe care le-am avut in club, in Thailanda:

2019: http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2630.30.html

2020: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,2907.0.html

2022: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3520.45.html

2023: https://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,3673.0.html

 :oops: Inainte de a va inscrie cititi informatiile de mai jos (cu click pe fiecare). Inscriindu-va in aceasta excursie intelegem ca le-ati parcurs si ati acceptat conditiile si regulile noastre:

•   Reguli pentru membrii clubului
•   De stiut – mai ales daca sunteti prima oara cu noi.
•   Conditii de participare in perioada COVID19
•   Rolul insotitorului de grup
•   Cum va informati ulterior rezervarii
•   Reguli in timpul calatoriei
•   Contract cu agentia de turism Bon Voyage
•   Renuntarea unilaterala la o excursie







Holiday Inn Resort Phuket este situat in inima stațiunii Patong Beach, în mijlocul celei mai animate zone din Patong, cu magazine, restaurante și viață de noapte.
Accesul la plaja larga, cu nisip fin se face foarte rapid si simplu. Marea Anadamann, din Oceanul Indian, este la doar cativa pasi. Deci amplasamentul este ideal, avand in vedere ca in Phuket nu exista hoteluri asezate pe malul marii, cu iesire direct la plaja.

Este cotat ca medie a feed-back-urilor de la turistii care i-au fost oaspeti cu FABULOS (pe booking.com) si cu 4.4 (din 5* posibile pe google.com). Deci recenzii excelente.

Complexul are doua aripi. Noi vom sta in cea principala, in camera standard cu doua paturi duble. Iata facilitatile camerei:
Suprafata = 33 m²/ Balcon/ Vedere la oraș/ Aer condiţionat/ Baie în cameră/ TV cu ecran plat/ WiFi gratuit
Articole de toaletă gratuite/ Seif/ Toaletă/ Canapea/ Cadă sau duş/ Prosoape/ Priză lângă pat/ Pardoseală de gresie/marmură/ Zonă de relaxare/ TV/ Telefon Facilităţi de călcat/ Uscător de păr/ Cană fierbător/ Canale prin cablu/ Seif pentru laptop/ Garderobă sau dulap/ Suport de haine
8
Am deblocat subiectul, a fost timp suficient incat toata lumea sa parcurga ceea ce am scris despre viza si masuri profilactice.

Astazi am facut o simulare de viza B1Tourist. O puteam finaliza, dar nu am avut biletele de avion, era ultimul document solicitat inainte de plata vizei.

Aplicarea pentru viza nu este un lucru chiar simplu, in sensul ca trebuie sa stiti engleza si sa aveti cateva documente pregatite.

Recomandarea mea este sa pregatiti mai intai ceea ce va scriu mai jos, apoi daca nu stiti bine engleza, sa rugati pe cineva apropiat sa va asiste. Nu dureaza mult, in cca 15-20 minute finalizati. Nu sunati in agentie sau pe mine, ne este imposibil sa va ajutam sau sa va indrumam de la distanta. Agentia oricum nu are nici o legatura cu viza, singura indrumare pe care o puteti primi este cea pe care deja am postat-o: sa intrati pe site-ul mae.

Dar am postat anterior si filmuletul de prezentare a felului in care se aplica, asa ca pasii sunt clari.

Este nevoie sa aveti pregatite:

- fotografie de pasaport cu rezolutie minim 400x600 format jpeg

- fotografie pasaport - pagina principala - atentie ca nu se primesc fotografii facute din mana, contorsionate sau cu margini inclinate. Trebuie ca mai intai sa scanati cu telefonul mobil pagina principala si obtineti un pdf (de care de asemenea veti avea nevoie) convertiti apoi documentul portabil (pdf) in format foto (jpeg)

- pdf pasaport (prima pagina - cea principala  scanata)

- bilet de avion (o sa vi-l transmit cat pot de repede) - o sa-l primiti in pdf - deci il puteti folosi direct
9
Am deschis rezervarile la aceasta vacanta-eveniment. Inscrierile se fac aici: https://singlescamp.ro/trip/revelion-croaziera-tenerife-madeira-2025

Doresc sa explic ceva, ce este nevoie sa aveti in vedere daca doriti sa va petreceti revelionul in aceasta minunata vacanta: Tenerife este o destinatie foarte cautate de Revelion, cererea este foarte mare, asa ca tariful de zbor va creste continuu, pe masura ce se fac rezervari de cazare pe insula. Croaziera noastra pleaca si se intoarce tot acolo, deci o sa ne intalnim cu cererea mare de zboruri datorata fenomenul descris.

Din pacate nici o companie nu ofera facilitatea de rezervare de grup pentru acea perioada, fiindca cererea este prea mare. Asa ca trebuie cumparate bilete individuale, rand pe rand, pe masura ce va inscrieti. Cu Wizz Air exclus sa colaboram si sa vi-l recomandam, au un istoric cu prea multe modificari si anulari incat sa ne luam acest risc. Raman companiile de linie, cu conexiune. Cea mai avantajoasa este Tarom + Air Europa. In acest moment tariful este pana in 800 de euro, dara asa cum am explicat, acesta va creste continuu. Cat? Nimeni nu stie. Depinde de cerere. Deci neavand nici un reper ESTE FOARTE IMPORTANT CA BILETELE SA FIE CUMPARATE DIN TIMP, pentru ca tariful sa se pastreze in limite rezonabile.

Departe de mine sa creez o stare de graba pe locuri, am dorit doar sa explic cat de important este sa faceti rezervarea cat mai repede. Oferta este foarte buna, asta v-o spun ca modul cel mai corect, aveti in total 10 nopti de cazare, din care 7 in regim de all inclusiv, iar in tariful de excursie am inclus si taxele portuare si tips-ul de echipaj, in total 265 euro. Altii nu introduc aceste costuri pentru ca oferta sa para mai buna...

Avansul acopera biletul de avion, asa imediat dupa ce va inscrieti, primul lucru va luam biletul.
10
Excursii si evenimente 2025 / Secret Azore si Porto 26 iunie - 7 iulie 2025
« Ultimul mesaj de admin Vineri, 19 Aprilie 2024, 14:52 »
Zboruri:
Bucuresti – Porto
Porto – Lajes Terceira
Pico – Graciosa
Graciosa – Terceira Lajes
Terceira Lajes – Porto
Porto - Bucuresti

Vizitam: insulele Terceira, Pico, Faial, Sao Jorge, Graciosa.

Cazari:

Porto - 1 noapte
Angra do Heroisimo – 2 nopti
Pico – 3 nopti
Graciosa – 2 nopti
Angra do Heroisimo – 1 noapte
Porto - 1 noapte
---
Total: 10 nopti

Angra do Heroisimo – 2 nopti la venire, una la intoarcere
Linia de ferry: https://www.atlanticoline.pt/en/schedule/

Terceira – Pico cca 3 curse saptamanal. Traversarea dureaza cca 5 ore. 15:50 – 21:00.

De pe Pico se poate trece usor in Faial si Sao Jorge – daca stam 4 nopti e ok sa vizitam toate cele 3 insule

Pico – Faial (o ora de traversare) – circula de 2-3 ori pe saptamana (ne putem intoarce in aceiasi zi) cca 35 euro

Pico – Sao Jorge  (Velas) dureaza o ora traversarea – circula de vreo 4 ori pe saptamana – cca 25 euro

Pico – Graciosa – dureaza 4 ore – sunt 2 curse/saptamana – costa 30 euro. Daca nu se potriveste ca program, mergem cu avionul. Costa cca 70 euro si dureaza 1 ora si jumatate.

In Graciosa dormim o noapte si mergem cu avionul la Lajes. Costa cca 55 euro si dureaza 40 minute.

Terceira:
După cum îi spune și numele, aceasta a fost cea de-a treia insulă din arhipelag care a fost descoperită. Initial a fost numită Insula lui Iisus Hristos. A început să fie populată în secolul al XV-lea și s-a dezvoltat constant de atunci, în mare parte datorită poziției sale geografice.

Are 400 kmp, si o populatie de cca 55.000 de locuitori.

Ceea ce face Terceira atât de specială este contrastul magnific dintre frumusețea naturală a acestei insule vulcanice și admirabila muncă a omului în centrul istoric al Angra do Heroísmo, capitala sa, fondată în 1534, primul loc din Azore care a fost transformat în oraș și clasificat de UNESCO ca fiind Patrimoniu Mondial. Într-adevăr, titlul "Cel mai nobil, loial și mereu constant" atribuit orașului subliniază importanța sa de-a lungul istoriei Portugaliei. Golful Angra a căpătat o mare importanță nu numai ca punct de comerț intern pentru produsele regionale produse pe celelalte insule, ci și pentru importanța sa și mai mare ca punct de popas intercontinental pentru navele care navigau între Europa, America și India.

Văzut din Alto da Memória sau de la punctul de belvedere de pe Monte Brasil, centrul istoric al orașului Angra do Heroísmo este o mărturie a trecerii regilor și nobililor care au trecut pe aici si au lasat mostenire o arhitectură superba, biserici, palate, conace, monumente, piețe și grădini, totul pastrat perfect până în prezent.

Trebuie vizitate fortărețele São Sebastião și São João Baptista, exemple unice de arhitectură militară de peste 400 de ani, Catedrala din secolul al XVI-lea, considerată cea mai mare biserică din arhipelag, Palatul Căpitaniei Generale, Primăria, Biserica São Gonçalo, Palatul Bettencourt, Muzeul Angra, situat în fosta mănăstire S. Francisco, și Palatul Ducelui de Te.

Din Angra se poate explora coasta insulei. O sa mergem până la Praia da Vitória, cu fundalul insulelor Cabras, prin Golful Salga și plajele cu nisip negru înconjurate de stânci, precum Porto Novo. În Praia da Vitória, există o plajă de nisip largă și adăpostită, care este una dintre cele mai frumoase plaje din Azore. Bogăția patrimoniului arhitectural al orașului este concentrată în principal în biserică și în Fortul Santa Catarina, unul dintre multele care au fost construite pentru a apăra golful Praia. Trebuie menționată și casa scriitorului Vitorino Nemésio, care a evocat în mod constant arhipelagul în care s-a născut în scrierile sale. De la punctul de vedere panoramic de la Riviera, situat pe vârful Capei, se poate admira o priveliște minunată asupra orașului și a coastei.

Continuând în jurul insulei pe drumul de coastă, o sa vizitam Agualva, cu râul și morile sale de apă, Biscoitos, o zonă care produce faimosul vin Verdelho, unde puteți vizita Muzeul Vinului și piscinele naturale din zona de scăldat, cum ar fi cea de la Ponta do Queimado. Vom trece apoi prin Mata da Serreta, un parc împădurit cu vegetație luxuriantă și o priveliște excelentă asupra mării și Doze Ribeiras, o zonă de scăldat populară din apropierea orașului Angra do Heroísmo.

Pe drumul Doze Ribeiras, o sa avem acces la cel mai înalt punct al insulei, Serra de Santa Bárbara, la 1.021 m deasupra nivelului mării, de unde vom avea o priveliște spectaculoasă nu numai asupra unei mari părți din coasta sudică a insulei, ci și asupra frumoasei Caldeira de Santa Bárbara, clasificată, pentru valoarea sa botanică, științifică și peisagistică, ca rezervație forestieră naturală.























Pico:
Insula Pico, denumită după muntele său impunător, este una dintre cele mai frumoase și mai apreciate insule din Azore. A doua ca mărime după S. Miguel, "Insula Muntelui" se află maiestuos în mijlocul grupului central al Azorelor, la aproximativ 4,5 mile marine de Insula Faial și la 11 mile de Insula S. Jorge. Are o suprafață de aproximativ 445 km², lungimea sa maxima fiind de 46,23 km. Aici locuiesc in jur de 15.000 de locuitori.

Istoria orașului Pico a fost construită în jurul tradițiilor sale bazate pe vânătoarea de balene și vinării. Celebrele vinuri Pico și podgoriile desemnate patrimoniu mondial UESCO, precum și construcția de ambarcațiuni din lemn, sunt elemente contemporane din Pico. Vânătoarea de balene, demult dispărută, a făcut loc unei activitati ample de studiere și observare a balenelor, delfinilor și a altor mamifere marine. Excursii de observare a balenelor și delfinilor se organizeaza de la Madalena sau Lajes.

Erupțiile vulcanice au luat sfârșit acum 300 de ani, dar Pico este considerat un vulcan latent, ceea ce sporește mistica insulei și atrage mulți oameni de știință.

Peisajul insulei Pico este un amestec sublim de rocă de lavă și vegetație exotică, într-un peisaj în continuă schimbare care învăluie această insulă puțin populată. Pico este unul dintre cele mai bune locuri de inot din Azore, din când în când, in peisajul litoral aparand câte o plajă cu nisip.

Pico este, de asemenea, insula ideală pentru a face drumeții, drumeții, jogging, plimbări, observarea păsărilor, observarea balenelor și delfinilor, înot, pescuit, plimbări cu bicicleta și cu motto-quad. Speologia este, de asemenea, o distracție preferată de Pico și de vizitatorii săi.

Pico este o insulă în care calmul și pacea pot fi găsite la fiecare colț, dar există întotdeauna posibilitatea de a evada în sat și de a experimenta cultura plină de viață sau festivalurile ocazionale. Excursiile spre Faial și S. Jorge sunt la o călătorie cu feribotul.













Fotografii: Anabela Valente





Faial:
Faial este situată în grupul central al arhipelagului Azore și face parte din așa-numitul "triunghi insular", împreună cu São Jorge și cu insula vecină Pico, separate de Canalul Faial, un golf îngust de aproximativ 8 km lățime.

Insula se întinde pe o suprafață de aproximativ 172 km2 și are o lungime de 21 km, cu o lățime maximă de 14 km. Aici locuiesc in jur de 15.000 de locuitori.
A fost descoperită în 1427 și colonizată în 1432 de un număr de coloniști flamanzi. I s-a dat numele Faial pentru că aici există mulți fagi (faias), dar nicio altă insulă nu se poate lăuda cu o masă atât de mare de hortensii în diferite nuanțe de albastru, care încadrează casele, separă câmpurile și mărginesc drumurile, justificând porecla de Insula Albastră.

Faial a cunoscut o dezvoltare considerabilă începând cu secolul al XVII-lea, devenind un important punct comercial datorită poziției sale geografice de refugiu sigur între Europa și Americi. Mai recent, a fost centrul de comunicații între cele două continente, iar astăzi este un punct de referință obligatoriu pentru yachtingul internațional.

Cel mai înalt punct este Cabeço Gordo, în centrul insulei, la 1.043 m deasupra nivelului mării. Este un punct de belvedere natural magnific care, pe vreme frumoasă, permite să se vadă toate insulele din triunghi și până la Graciosa.

În apropiere se află un crater imens numit Caldeira, cu un diametru de aproximativ 2 km și o adâncime de 400 m. Acesta este înconjurat de hortensii albastre și de vegetație luxuriantă, printre care se remarcă cedrii, ienuperi, fagi, ferigi și mușchi, iar unele dintre acestea sunt exemple importante ale vegetației originale a insulei. Această zonă, Parcul Natural Faial, a fost prima destinație turistică portugheză căreia i s-a acordat premiul EDEN (Destinație europeană de excelență).

Situația sa geografică oferă orașului Horta priveliști imbatabile asupra insulei Pico și, uneori, asupra insulei S. Jorge. Este flancat de Ponta da Espalamaca și Monte da Guia, ale căror puncte de belvedere, împreună cu cele de pe Monte Carneiro, oferă priveliști panoramice bogate asupra orașului și a imensității mării.

La capătul vestic al insulei, maiestuosul vulcan Capelinhos este martorul ultimei erupții vulcanice din Azore, în anii 1957 și 1958, care a adăugat pământ nou la terenul existent. Intrarea în această zonă este ca și cum ai ateriza pe o suprafață lunară. Aici puteți vizita Centrul de interpretare, dotat cu cele mai moderne tehnici de prezentare și multimedia. O vizită la acest centru se încheie cu o urcare în vârful farului pentru o experiență vizuală și emoțională de neegalat.

Drumul Capelo, în drum spre coasta de sud, oferă una dintre cele mai frumoase panorame din Faial - Varadouro - un golf frumos, dominat de rocile negre zimțate ale dealului Castelo Branco, de podgorii și flori. Această zonă de vacanță prin excelență are o serie de piscine formate de crevase în rocile de bazalt vulcanic și izvoare termale.

Coasta de nord oferă o succesiune de priveliști panoramice. Accesul la această zonă se face din Horta, urmând drumul de coastă prin Praia do Almoxarife și orașul Pedro Miguel. Mai departe, se întâlnesc Ribeirinha, Cedros și Ribeira Funda și se continuă pe același drum pentru a ajunge la Praia do Norte, unde punctul de belvedere Costa Brava, la 320 m deasupra nivelului mării, domină Fajã. În continuare, Fajã da Praia și Norte Pequeno oferă un contrast între câmpurile de lavă neagră și vegetația luxuriantă.

Castelo Branco și Feteira, pe coasta de sud, oferă peisaje care îți taie respirația de pe insula Pico. În apropiere de Horta, Lajinha și Ponta Furada se remarcă prin gropile de sulf și curioasele arcuri de lavă.

În prezent, Insula Faial este o destinație perfectă pentru toți iubitorii de natură, iar portul său de agrement din Horta este una dintre cele mai mari caracteristici ale sale - un loc primitor, prin care au trecut, timp de mulți ani, cele mai diverse naționalități și culturi.

Horta, un orășel pitoresc, are multe de vizitat. Bisericile São Salvador, Nossa Senhora da Carmo și S. Francisco (inclusiv Muzeul de Artă Sacră și Muzeul Horta) sunt doar câteva exemple.











Sao Jorge:
São Jorge este o insulă inconjurata de faleze și fajãs (taluzul de la poalele falezelor de coastra), una dintre cele mai verzi din arhipelagul Azore.

Insula are 54 km lungime și 6,9 km în punctul cel mai lat, face parte din Grupul Central și este unul dintre vârfurile așa-numitului "triunghi insular", alături de Faial și Pico, de care se află la 18,5 km distanță. Aici traiesc cca 7000 de locuitori.

Din punct de vedere peisagistic, se remarcă contrastul lanțului muntos central, care se întinde pe aproape toată lungimea insulei, cu linia de coastă accidentată și zimțată, punctată de fajãs tipice care se întind în mare. Fajãs sunt mici câmpii create inițial de lavă sau de alunecări de teren și există peste 40 pe São Jorge, ceea ce i-a adus porecla de insula fajãs. În unele cazuri, există doar acces pietonal, astfel că traseele sunt una dintre cele mai bune modalități de a o descoperi, folosind poteci potrivite pentru diverse condiții fizice și îndrumare de specialitate.

De la Fajã da Caldeira do Santo Cristo, cea mai renumită datorită scoicilor sale gustoase, la Fajã dos Cubres, cu laguna sa cristalină, și Fajã do Ouvidor, cu piscinele sale naturale, un tur al insulei São Jorge înseamnă să admiri pământul împărțit în parcele pentru agricultura de subzistență, casele de piatră cu ferestre cu trei geamuri, cascadele și curioasele cabluri de oțel pentru transportul lemnului către câmpiile de coastă.

Acest peisaj de coastă uimitor nu ar fi complet fără insulița Rosais și, în largul extremității estice a insulei, insulița Topo, un loc de cuibărit pentru multe păsări marine și care adăpostește exemple frumoase de floră endemică din Azore. Acestea sunt motivele care, combinate cu peisajul, au dus la clasificarea sa ca rezervație naturală.

În platoul central al insulei, la 1053 m deasupra nivelului mării, se află cel mai înalt punct de pe São Jorge, Pico da Esperança, de unde vă puteți bucura de priveliști de neuitat asupra insulei în sine, păzită îndeaproape de Pico, Graciosa, Terceira și Faial. Tocmai în acest punct mai înalt, o zonă care se întinde de la Pico do Areeiro la Pico das Caldeirinhas, trecând prin Pico da Esperança, Pico do Carvão și Morro Pelado, prezența unei vegetații endemice de mare valoare botanică și științifică a dat naștere la trei Rezervații forestiere naturale, care au adoptat numele celor patru vârfuri.

Diferitele puncte de belvedere împrăștiate pe insulă, cum ar fi Ribeira do Almeida, Fajã das Almas, Fajã das Urzes, Fajã dos Cubres și Norte Pequeno, oferă priveliști de o frumusețe incontestabilă.

São Jorge cuprinde 2 municipalități, Calheta și Velas. În Vila das Velas, Portão de Mar (Poarta Mării) îi întâmpină pe călătorii de pe bărcile care andochează în port, trimițându-i în drumul lor spre piața centrală a orașului, unde pot vizita Biserica Parohială São Jorge, cu Muzeul de Artă Sacră adiacent, și Primăria.

Pe măsură ce treceți pe lângă Urzelina, ochii vă vor fi atrași de un turn de biserică, izolat în mijlocul peisajului, aproape complet înconjurat de roci negre. Este singura rămășiță a clădirii originale, care a fost îngropată de erupția vulcanică din 1808. ÎnManadas, merită remarcat unul dintre cele mai interesante exemple de arhitectură barocă din Azore, biserica Santa Bárbara, din secolul al XVIII-lea, cu fațada în alb și negru și interiorul său bogat. Calheta și Topo sunt porturi pitorești, unde casele și bisericile vechi, cum ar fi biserica Santa Catarina, Muzeul São Jorge și biserica Nossa Senhora do Rosário, toate au poveștile lor de spus.

Păturile cu fata dubla, viu colorate sunt încă realizate în războaie de țesut din lemn, iar artizanii pot fi găsiți la lucru în Fajã dos Vimes. Cooperativa de artizanat din Ribeira de Nabo este o vitrină pentru aceste plăpumi, cunoscute și sub numele de "pături São Jorge".


Foto: António Araújo/Lusa













Graciosa
Insula Graciosa, clasificată de UNESCO ca Rezervație Mondială a Biosferei, este cea mai nordică dintre cele cinci insule care alcătuiesc grupul central al arhipelagului Azore. Este cunoscută sub numele de Insula Albă, o denumire inspirată de caracteristicile geomorfologice ale insulei și de toponimele, în special cele date unor locuri precum Pedras Brancas (Pietre albe), Serra Branca (Dealuri albe) și Barro Branco (Argilă albă).

Aici traiesc in jur de 4000 de locuitori, pe cca 60 kmp.

Insula are o singură municipalitate, Santa Cruz da Graciosa, care cuprinde patru parohii: Vila de Santa Cruz, Vila da Praia, Guadalupe și Luz. Santa Cruz se remarcă prin casele sale tipice și străzile sale înguste și pietruite, care se ramifică din piața centrală mare, unde puteți vedea chioșcul de muzică, câteva rezervoare de apă și copaci candelabru. Merită să vizitați biserica parohială din Santa Cruz da Graciosa, biserica Santo Cristo, Cruz da Barra și Muzeul Etnografic, care găzduiește exponate legate de cultura vinului, cu tradiții pe insulă, și de vânătoarea de balene. În Vila da Praia, punctul de atracție este Biserica São Mateus, care are o orgă cu tuburi datând din 1793, una dintre cele mai frumoase din Azore, iar în Guadalupe, biserica cu același nume, care datează din secolul al XVII-lea.

De pe Muntele Nossa Senhora da Ajuda se poate admira o panoramă minunată a Santa Cruz, partea de nord a insulei. În această zonă puteți vizita, de asemenea, trei sanctuare dedicate lui S. João, S. Salvador și Nossa Senhora da Ajuda. Acesta din urmă este unul dintre cele mai bune exemple de "arhitectură religioasă fortificată" din Azore. Atașat la acesta se află "casa pelerinilor", concepută pentru a-i găzdui pe cei care mergeau acolo în pelerinaj.

Patrimoniul arhitectural al insulei este păstrat în diferite tipuri de clădiri, în special biserici, capele, cabane și o curioasă "arhitectură a cursurilor de apă" asociată cu o rețea seculară de rezervoare și sisteme de alimentare cu apă potabilă. O altă trăsătură interesantă a peisajului insulei este reprezentată de morile de vânt cu cupole roșii, de influență flamandă, care atestă producția abundentă de cereale din vremurile trecute.

Caldeira da Graciosa este cel mai emblematic element al peisajului insulei. Clasificat ca Monument Natural Regional, acest crater mare și frumos conține, de asemenea, Furna da Maria Encantada (Peștera Mariei Fermecate) și Furna do Enxofre (Peștera Sulfuroasă), adevărate altare ale Mamei Natură

















Pagini: [1] 2 3 ... 10