Arhiva > Arhiva

Leac pentru stres?

<< < (3/59) > >>

carmentoma:
Daliana, si eu am o pisica foarte frumoasa si cuminte! Chiar acum voi face un topic in care sa ne laudam cu acesti "copii" ai nostri! Va astept sa mai vorbim despre ele acolo! In ceea ce priveste stresul, cred ca e important , pentru a-l elimina, sa ne simtim bine in fiecare moment al zilei, sa ne ducem la serviciu cu placere, sa profitam de orice secunda libera pentru a ne gasi timp pentru noi si sa vedem toate frumusetile marunte care ne inconjoara, dar care au devenit insesizabile pentru noi! Par teorii, dar iti voi da un exemplu, sa intelegi ceea ce vreau sa spun: eu fac naveta Ploiesti-Bucuresti si plec cu trenul de 6.25 din Ploiesti Vest! DE fiecare data ma asez la fereastra, pe partea stanga sa vad rasaritul de soare! Chiar daca e o dimineata innorata, sper intotdeauna ca a doua zi el va rasari in toata splendoarea lui doar pentru mine, pentru ca majoritatea celorlalti calatori prefera sa mai doarma 40 de minute! Incearca si tu! Fericirea nu cred ca e ceva urias, ci o plaja imensa de firisoare de nisip de aur, din care imi iau in fiecare zi o galetusa! Poate azi galetusa e mai goala, dar maine sigur o umplu cu varf!

noiembrie68:
Fericirea din care spui ca-ti pui zilnic in galetusa este de fapt o suma a mai multor mici fericiri ( firele de nisip ) . De fapt sunt o sumedenie de stari de spirit benefice pe care ni le putem creea din orice lucruri marunte care ne inconjoara, numai sa avem ochi si pentru ele. Trebuie doar sa vrem sa gasim momente in care sa ne detasam de problemele cotidiene, si sa dam atentie miracolului prezent in tot ceea ce ne inconjoara ,  parfumul unei flori  ,  modelul "pictat" pe aripa unui fluture , forma unui nor pe care-l gasim asemanator cu cine stie ce obiect , etc.
De exemplu , astazi am petrecut mai mult timp decat de obicei cu Tasha , puiul meu de golden retriever  care-mi aduce mereu zambetul pe buze , oricat de obosita , stresata sau suparata as fi . Socializam obligatoriu in fiecare zi , uneori foarte putin , alteori mai mult, iar astazi , eu "trebaluind" putin pe la floricelele de primavara  din curte si nebagand-o in seama , m-a uimit venind la mine pentru prima data din proprie initiativa cu mingiuca in botic , "invitandu-ma" sa ne jucam (eu ii arunc mingea, iar ea face aport ).
Chiar m-am simtit fericita in acele momente , Tasha fiind cel mai bun antidot al meu impotriva stresului , si chiar daca nu sunt perfecta , privirea ei credincioasa care ma cauta si ma insoteste in orice moment in care suntem impreuna imi spune ca pentru ea sunt cel mai bun om de pe pamant .   

almi_gabi:

--- Citat din: marcutza din Sâmbătă, 20 Martie 2010, 11:23 ---Apropo de stres

--- Terminare citat ---

Am văzut video. Ce m-a uimit cum ceilalţi s-au uitat şi nu a intervenit nimeni să-l liniştească. Oare aşa trebuie? Să-ţi verşi amarul şi apoi te linişteşti?

marcutza:
da, asta am observat si eu, nimeni nu a intervenit.
fara a face referire la acel clip intr-un fel, si eu sunt de parere sa lasi omul sa-si verse amarul si apoi sa stai de vorba cu el, linistit.

marcutza:
Vrei sa traiesti mult si bine?  Relax. Take it easy

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă