Arhiva > Arhiva
Ce te ajuta si de ce ai nevoie intr-o cariera?
Caroline:
--- Citat din: julia din Duminică, 18 Decembrie 2011, 23:59 ---deci in concluzie familia te ajuta in cariera sau e un impediment?
--- Terminare citat ---
Pe mine nu m-a ajutat. Pe altii, da... Cred ca in majoritatea cazurilor acordam prea mult credit altor instante care ar trebui sau nu sa ne ajute, in loc sa ne acordam credit noua insine.
Sara:
--- Citat din: julia din Duminică, 18 Decembrie 2011, 23:59 ---deci in concluzie familia te ajuta in cariera sau e un impediment?
--- Terminare citat ---
Cred ca depinde de situatie si de protagonist.
Pe mine familia m-a ajutat foarte mult in cariera (nu-mi place deloc termenul "cariera"). Datorita tatalui meu am experienta in domeniul in care activez. Datorita ambilor parinti sunt ceea ce sunt. Mi-au oferit suportul de care eu am avut nevoie an de an, fara ca eu sa-mi dau seama de lucrul asta decat foarte tarziu.
Le datorez iubire si respect pentru faptul ca mi-au fost alaturi, mi-au construit prezentul iar eu, nerecunoscatoare mult timp, ma plangeam ca "nu ma ajuta deloc".
Le datorez iubire si respect ca SUNT alaturi de mine.
julia:
Regula celor 10 000 de ore
- ce au in comun Beatles, Bill Gates, Mark Zuckerberg si Mozart ?
- care sunt atuurile ascunse ale atletilor de top ?
- ce iti trebuie ca sa reusesti in viata ?
Pentru a obtine succesul Malcolm Gladwell in best seller Outliers: The Story of Success (2008) (tradus in romana sub numele Exceptionalii povestea succesului) a formulat principiul celor 10 000 de ore. Acest principiu se aplica in orice domeniu, in orice profesie si este foarte simplu pentru a ajunge la un nivel performant ai nevoie de 10 000 de ore de munca, atentie, implicare, antrenament, adica de practica. Practica e singura care genereaza succesul, nu talentul.
Practica nu e chestia pe care o faci odata ce esti bun la ceva. Este chiar chestia care te face bun.
Daca vei sa fii un bun pianist tot ce trebuie sa faci e sa exersezi 10.000 de ore la pian.
Daca vrei sa faci performanta ca dansator de tango, tot ce trebuie sa faci e sa dansezi tango 10.000 de ore.
Daca vrei sa fii un bun vanzator, vinde produse 10000 de ore.
Cat inseamna 10000 de ore de practica?
5 ore pe zi si o zi libera pe saptamana, 10000 de ore se fac in 7 ani.
8 ore pe zi, 365 de zile din 365 zile pe an, 10000 de ore inseamna aproape 4 ani.
Vazand calculele de mai sus intelegi de ce performanta e atinsa de foarte putine persoane.
daliana:
Ai dreptate julia, asta e CHEIA sau chestia. 10 000 de ore de munca. Noi vrem sa fim buni asa dintr-o data, fara prea mult efort, doar cu ce am invatat in facultate, sau... Trebuie mult efort, chiar daca faci greseli, o iei iar de la capat, etc.
Si trebuie sa stii unde vrei sa ajungi. Pt. ca atunci firul este intins intre unde esti si unde vrei sa ajungi . Si toate eforturile tale se indreapta spre punctul final pe care ti l-ai ales.
Sara:
Performanta nu este pt oricine.
Sa nu uitam ca la baza performantei sta un TALENT. Ca sa dedici zeci, sute de ore de antrenament, trebuie sa mai intai sa existe TALENTUL si mai apoi sa existe MOTIVATIA. Si uneori nici talent + motivatie nu e suficient, oricata perseveranta ai adauga.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă