Arhiva > Arhiva
2012 - Sfarsitul lumii?
Sara:
--- Citat din: Caroline din Marți, 27 Decembrie 2011, 22:16 --- M-am intrebat mereu care este substratul fizic al acestor "amintiri"? Genele - zic unii. Atunci, ce anume din noi isi aminteste despre o experienta din copilarie cand celulele noastre nu mai sunt fizic aceleasi nici de anul trecut pana acum?!... ::)
--- Terminare citat ---
Sufletul...care este nemuritor, care inmagazineaza informatii din vieti intregi...
Sufletul nu e vizibil (pentru marea majoritate), nu are forma, nu e palpabil dar totusi retine informatie si genereza energie.
Caroline:
--- Citat din: Sara din Marți, 27 Decembrie 2011, 22:26 ---Invatamentului si a lor programa limitata, pot deschide noi orizonturi elevilor lor. Numai profesori deschisi catre nou sa fie!
--- Terminare citat ---
Asta incerc si eu... la catedra!
Concluzia - in topicul de fata - era insa alta: puterea e in fiecare dintre noi. Sfarsitul lumii nu va veni decat atunci cand ultimul om va inceta sa creada in el insusi... deja am inceput: divinitati, prejudecati, prezicatori, ghicitori in zodii etc. Mie mi se pare totul mult mai simplu: hai sa nu mai murim de vii! :)
daliana:
Din confruntare celor doi mari fizicieni teoreticieni Hawking si Sussking cu privire la gaurile negre a rezultat si ideea ca informatiile nu se pierd nici macar intr-o gaura neagra. Informatia se proiecteaza undeva la marginea universului pe o holograma. Pe urma a aparut teoria M, ca universul s-ar afla intr-o membrana (care confirma teoria mea ;) ca universul nostru ar fi un graunte de polen de pe piciorusul unei albine din alta lume).
Apoi fizicienii au imbratisat teoria universurilor paralele , de mult aparuta in SF-uri
Caroline:
--- Citat din: daliana din Marți, 27 Decembrie 2011, 23:46 ---Pe urma a aparut teoria M, ca universul s-ar afla intr-o membrana (care confirma teoria mea ;) ca universul nostru ar fi un graunte de polen de pe piciorusul unei albine din alta lume).
--- Terminare citat ---
Asta era teoria mea!!! :o Cand ma pun astia de le minister sa predau celula si microscopul la a V-a (varsta la care nu exista notiunea de abstractizare si copii "cred" doar ce "vad"), incep asa: sa ne imaginam ca aceasta clasa este un musuroi de furnici... sau un fagure de miere... ii intreb cum vede albina o picatura de apa... si pe urma merg invers, de la mic la mare, de la fagure la stup, de la celule la tesuturi si de la Pamant la organism... ce ne mai jucam! :D Ba le mai dau si tema de lucru pe urma - compunere cu tema "Picaturica de H2O si calatoria ei pe Pamant", ca sa vad daca au inteles ceva... ;D
steliana:
si vin cu teme in 3D! :D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă