Arhiva > Arhiva
Emotia
almi_gabi:
--- Citat din: Caroline din Sâmbătă, 31 Martie 2012, 01:20 ---Cum sa nu existe grade... distrat - bine-dispus - vesel - entuziast - fericit - extatic - maniac sau nostalgic - melancolic - trist - deprimat - prostatic. :) Nici macar cand esti doar vesel, nu poti fi la fel de vesel in toate situatiile.
--- Terminare citat ---
eu consider ca este o diferenta de exemplu intre nostalgie si tristete - nostalgia este dupa ceva intamplat in trecut care nu trebuie sa fie neaparat trist (multi ne amintim cu nostalgie timpurile copilarie - asta nu nseamna ca sunt neaparat triste) tristetea este un sentimet difert de noslalgie nu un grad al acesteia
apoi deprimararea/depresia - eu o vad ca o prăbuşire a dispoziţiei, cu actualizarea trăirilor neplăcute si descurajante - o stare neuropshihica si nu un grad al vreunui sentiment
Caroline:
De acord cu tine, in vorbirea curenta. Dar si cand ne amintim de ceva placut din copilarie, e tot un fel de parere de rau... ca dupa ceva care ai vrea sa mai fie, dar nu mai e. In psihologie exista delimitari intre nostalgic, melancolic si restul. Inclusiv in depresii exista o gradare a intensitatii si freceventei: aproape oricine a fost deprimat, adica a incercat o usoara depresie tranzitorie normala la un moment dat. Cei care sunt bolnavi, sunt depresivi - atunci depresia este intensa si se repeta la intervale regulate de timp.
Da' la ce bun ne tot contrazicem... n-am zis o data ca avem amandoua dreptate ?! ;D
almi_gabi:
va simtiti mai emotionati in perioadele de sarbatori?
probabil ca este ceva in atmosfera ca parca in aceste perioade totul e mai luminos, parca traim mai intens, parca ne bucuram mai mult pentru ca si cei din jurul nostru sunt mai deschisi sufleteste
in fine, poate doar mi se pare mie :)
Guesswho:
eu am emotii inca de azi....sa vad ce cozonaci imi ies :-\
almi_gabi:
guess daca nu ies se gasesc la supermarket dar am un presentiment ;) ca vor iesi super
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă