Aici se discuta > Subiecte generale
Impresii de vacanta
luciamanta:
Sfintele aşezăminte, icoanele care sălăşluiesc în aceste lacasuri, moaştele ocrotitoare din incinta bisericilor au un har deosebit. In bisericile noastre se simte Harul lui Dumnezeu, se simte lumina, îndrumarea, ocrotirea si pacea minunată a credinţei. Se simte mirosul de mir, de tămâie si flacăra rugăciunii nestinse...
micaela:
ai dreptate Lucia, dar cred ca si in lacasurile lor de cult este harul lui Dumnezeu... nu cred ca doar ortodoxia este "adevarul" religios absolut. trebuie sa mai fie ceva...poate familiaritatea cu tipurile de spatii si imagini in care am invatat a ne ruga, poate o relatie energetica cu locul nasterii...
luciamanta:
:-* Este drept si ce spui tu, micaela. Însă la noi, in bisericile ortodoxe, se simte mai mult nevoinţa, modestia, întristarea si rugăciunea lăuntrică, chiar şi plânsul lăuntric al icoanelor şi al oamenilor care au pătimit multe necazuri.
micaela:
desi ma feresc, in general, de vanitatea lui "al nostru' e mai bun" :), imi place foarte ce si cum ai spus. ;)
luciamanta:
Va prezint, mai jos, doua icoane pictate in Biserica Islaz, sat Islaz, comuna Branesti, judetul Ilfov:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă