....i s-a intamplat azi unei amice ...
Libera si fara medicamente!
Particip la traficul din Bucureşti cu RATB-ul. De data asta, în tramvai. Urc în primul care ajunge în staţie, ştiu ca e greşit dar nu-i nimic, o să cobor la timp să iau altul.
Mâna destinului, zic!
Îmi zboară gândurile cu ochii lipiţi de geamul murdar şi îmi aduc aminte că trebuie să dau un telefon, urgent,urgent! Evit să vorbesc în autobuz sau în tramvai, din res...pect pentru cei din jurul meu dar, daca nu o făceam, uitam a câta oară
Bag mâna în poşeta şi încep să caut telefonul, oare l-am luat de acasă? Îl ating şi mă bucur dar mâna mea ramâne blocată, nu mai vrea să iasă şi pace. Câteva din simţurile mele s-au lipit de cele două femei care urcă în tramvai, una vorbind la telefon, cealaltă urlând cât o ţineau corzile vocale:
,, Fir-aţi ale dracului de femei nebune, să nu care cumva să vii lângă mine şi să vorbeşti la telefon, că te sparg, te sparg! - şi se aşează în spatele meu . Eu ramân înţepenită,nu reuşesc să-mi mai scot mâna din geantă, de telefon nici nu mai poate fi vorba. ,,Nenorocitelor, vă credeţi la birou în staţia de tramvai, rezolvaţi probleme, ce să-ţi zic, sunteţi obosite de dimineaţa!bip, bip. La sapă cu voi, să vedeţi ce este munca! Fir-aţi ale
Să vă..bip bip bip bip ( e chiar o frază, cu detalii).Ce stiţi voi? Nu stiţi nimic, vi se aplatizeaza
stând la birouri şi vorbiţi la telefon dar sunteţi obosite de dimineaţa că nu stiţi ce e munca, la 9 la birou
La 9? Dar la 6, ce are?.Bip, bip, bip
Nu sunt eu sefa, că vă rezolvam eu. Sînteţi obosite de dimineaţa, hai, acasă, la somn, nu aveţi ce căuta, demisia, nenorocitelor! Bip, bip, bip..Eu vorbesc urât, eu? Limba română are multe conotaţii şi, da, nu am un limbaj elevat, bine că sînteţi toate nişte doamne, nu sinteti! Nici nu ştiţi ce înseamnă ,că vă ..bip, bip, bip( aşa de multe bip-uri că poţi face un film XXL) Unde sînt multe femei , este pericol social, vorbesc mult şi prost! Să tacă, sa tacă,să vorbească doar când sint întrebate
Eu, ma ridic, incet...tacută... să nu devin pericol în pericol
era vremea să cobor şi m-am bucurat că nu m-am trezit cu nervii ei în jurul gâtului meu. Telefonul a rămas în geantă şi mâna tot acolo. Am scapat! Mai arunc o privire cu coada ochiului, da, este femeie, liberă şi fără tratament!
Off...râsu', plânsu' !