Autor Subiect: Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic  (Citit de 618578 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline iana

• Full Member
  • Mesaje postate: 177
Re: Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic
« Răspuns #1230 : Miercuri, 03 Octombrie 2012, 01:10 »
personal, draga caro, mi se pare cel mai usor sa intocmesc o lista cu momentele cand am fost fericit, foarte fericit.  ciudat, nici unul din criteriile enumerate de tine nu ar intra pe aceasta lista: nu am fost fericit cand mi-au marit salariul sau cand din simplu scrib am fot promovat... au fost evenimente placute, m-am simtit multumit dar fericirea este mult mai mult, din pdv-ul meu :) sa simti comuniunea dintre tine si persoana iubita, sa strangi in brate primul tau copil, sa-l auzi cand iti spune tata pentru prima data, acestea mi se par momente de fericire deplina.  :)
Matei, vorbesti doar de fericiri depline, pe care viata ti le daruieste uneori. Cred insa ca important este sa traiesti micile fericiri, sa stii sa le observi si sa te bucuri de ele. Nu stiu ce simte un tata, dar atunci cand mi-am tinut primul copil in brate eu am simtit uimire , iubirea a venit dupa aceea...prin urmare nu poti generaliza. Sigur ca existenta copiilor mei m-a facut fericita, dar nu pot sa nu-mi amintesc si alte momente, unele ridicole, care fac insa parte din viata mea.
 De exemplu, pe vremea lui Ceausescu, am reusit cu mare greutate, sa cumpar o bucata de branza, fapt care m-a facut sa traiesc o stare de extaz de-a dreptul, de la magazin pana acasa, unde brusc m-am trezit. Iar in restul zilei nu am facut decat sa rad de obiectul fericirii mele si de mine insami, dar cu indulgenta, ca doar trebuia sa mai si mananc.  Au trecut atatia ani, insa eu inca imi mai amintesc aceea zi, o zi in care m-am simtit bine ca inca  mai puteam sa rad si ca nu ma tampisem de tot.
Cred ca fiecare traieste mici bucurii, chiar  fericiri; o apreciere, un zambet, o reintalnire cu cineva drag... trebuie doar sa le constientizezi, astfel incat, daca te uiti in urma, sa poti spune ca au fost momente cand ai fost fericit.     

Offline iuli

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 24
  • Ofera ceea ce doresti sa primesti.
« Răspuns #1231 : Miercuri, 03 Octombrie 2012, 10:21 »
Ca sa fi fericit este simplu. Te multumesti cu ceea ce esti si ai, te bucuri de viata si apreciezi tot ceea ce te inconjoara. Gandesti pozitiv si esti fericit in pielea ta. Zambesti si oferi.
Viata este frumoasa, noi o complicam inutil.

Lili Zamfirescu

• Vizitator
« Răspuns #1232 : Miercuri, 03 Octombrie 2012, 10:52 »
Ca sa fi fericit este simplu. Te multumesti cu ceea ce esti si ai, te bucuri de viata si apreciezi tot ceea ce te inconjoara. Gandesti pozitiv si esti fericit in pielea ta. Zambesti si oferi.
asta-i cazul ideal raportat la omu' care atunci cand n-are ce-i place, e musai sa-i placa ce are. cati cunosti asa? si asta fara sa se simta nefericiti sau nedreptati de lume, viata, partid, vreme...

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1233 : Miercuri, 03 Octombrie 2012, 11:30 »
@ Matei. Daca e vorba de indigestie, postul de o zi doar cu apa e cel mai bun, ca sa dai timp corpului sa digere. Daca e vorba de arsuri/dureri de stomac, e vorba de exces de aciditate. O lingurita de scortisoara (praf) - care este foarte alcalina/bazica, ia durerea intr-o jumatate de ora si o banana sau un pahar de apa plata cu lamaie taie greata. Astea nu-s de pe net, ci din proprie experienta.  ;)

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1234 : Miercuri, 03 Octombrie 2012, 13:25 »
@ Matei. Daca e vorba de indigestie, postul de o zi doar cu apa e cel mai bun, ca sa dai timp corpului sa digere. Daca e vorba de arsuri/dureri de stomac, e vorba de exces de aciditate. O lingurita de scortisoara (praf) - care este foarte alcalina/bazica, ia durerea intr-o jumatate de ora si o banana sau un pahar de apa plata cu lamaie taie greata. Astea nu-s de pe net, ci din proprie experienta.  ;)

saru'mana, caro... scortisoara aveam dar nu stiam ca e asa de buna, aveam si apa plata si lamaie, dar m-am gandit ca lamaia ar spori aciditatea.  mie mi-era doar greata si parc-aveam si niste frisoane.  ziua de post de ieri, doar cu ceai si paine veche, m-a ajutat, astazi sunt din nou up and running.  ca in road runner (desenele animate de care pomenea micaela).
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1235 : Miercuri, 03 Octombrie 2012, 13:35 »
Matei, vorbesti doar de fericiri depline, pe care viata ti le daruieste uneori. Cred insa ca important este sa traiesti micile fericiri, sa stii sa le observi si sa te bucuri de ele. Nu stiu ce simte un tata, dar atunci cand mi-am tinut primul copil in brate eu am simtit uimire , iubirea a venit dupa aceea...prin urmare nu poti generaliza. Sigur ca existenta copiilor mei m-a facut fericita, dar nu pot sa nu-mi amintesc si alte momente, unele ridicole, care fac insa parte din viata mea.
 De exemplu, pe vremea lui Ceausescu, am reusit cu mare greutate, sa cumpar o bucata de branza, fapt care m-a facut sa traiesc o stare de extaz de-a dreptul, de la magazin pana acasa, unde brusc m-am trezit. Iar in restul zilei nu am facut decat sa rad de obiectul fericirii mele si de mine insami, dar cu indulgenta, ca doar trebuia sa mai si mananc.  Au trecut atatia ani, insa eu inca imi mai amintesc aceea zi, o zi in care m-am simtit bine ca inca  mai puteam sa rad si ca nu ma tampisem de tot.
Cred ca fiecare traieste mici bucurii, chiar  fericiri; o apreciere, un zambet, o reintalnire cu cineva drag... trebuie doar sa le constientizezi, astfel incat, daca te uiti in urma, sa poti spune ca au fost momente cand ai fost fericit.   

iana, ai mare dreptate asa cum pui tu problema.  de fapt fericirile astea marunte ne fac viata mai placuta.  tata sau mama nu poti sa fii tot timpul.  totul sta in cum ne raportam noi la acest concept, de fericire.  sau libertate, sau iubire, sau singurate. mi-a placut povestea cu branza, ai exemplificat foarte frumos ce poate insemna fericirea pentru fiecare dintre noi la un moment dat.  intr-o perioada, cand eram copil, imi placeau foarte mult avioanele si tot ce tinea de ele.  si am inceput sa-mi fac si eu un avion dintr-o bucata de lemn si un briceag.  mi-a iesit! si-am fost foarte fericit. imi pare rau ca n-am pastrat primul meu avion.   :(
"Stay hungry, stay foolish"

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #1236 : Miercuri, 03 Octombrie 2012, 22:43 »
Ca sa fi fericit este simplu.  Zambesti si oferi.

daca se poate zambi in fata nefericirii fara a nimici savoarea si apetitul pentru lucrurile posibile de care depinde fericirea ... se poate zambi dezgustului  :)
nihil sine deo

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #1237 : Joi, 04 Octombrie 2012, 18:49 »
Are dreptate omu`, e simplu sa fii fericit: minim doo blonde, ceva bani acolo (nu mult, decent -asa, ca Brin) si cateva nucleare (sub 10, nu vreau multe. Pentru cado`  :angel:). Simplu, nu?

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1238 : Joi, 04 Octombrie 2012, 19:00 »
Ce sa faci cu nuclearele? Da' cu blondele?  ::)

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1239 : Joi, 04 Octombrie 2012, 19:02 »
Pai nu spusei, bre? Cado! (da` blondele cado lu` mie ::))

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1240 : Joi, 04 Octombrie 2012, 19:22 »
Pai nu spusei, bre? Cado! (da` blondele cado lu` mie ::))

Doamne, ajuta.  ;D

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1241 : Joi, 04 Octombrie 2012, 20:24 »
No no! Nu asa. Doamne fereste! (pan` te-nimereste)  :whistle:

Lili Zamfirescu

• Vizitator
« Răspuns #1242 : Vineri, 05 Octombrie 2012, 09:37 »
No no! Nu asa. Doamne fereste! (pan` te-nimereste)  :whistle:
deci decide-te, c-ai ametit-o pe sora 13. ce tooooot o dai de la umbra la soare si de la soare la umbra??!!! .... :fight:

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1243 : Vineri, 05 Octombrie 2012, 15:22 »
Bre, a lu`Zamfirescu, da`tu de ce te oftici? Ca nu inteleg! Uite, fii cuminte ca-ti dau si tie o blonda! (s-o pui sa-ti faca de mancare! Si pe urma sa vezi cum o sa ma rogi  tu sa-ti dau o nucleara....Da`din alea nu pupi  ;D)

Lili Zamfirescu

• Vizitator
« Răspuns #1244 : Vineri, 05 Octombrie 2012, 15:26 »
Bre, a lu`Zamfirescu, da`tu de ce te oftici? Uite, iti dau si tie o blonda! (s-o pui sa-ti faca de mancare! Si pe urma sa vezi cum o sa ma rogi  tu sa-ti dau o nucleara....Da`din alea nu pupi  ;D)
da' ai tu asa o senzatie ca's anemica ai ambetata, nu? errrronat! si ai ...... :fight:...grija cu nuclearele...cum le manevrezi...ca poate-ti pocneste f'una-n ochi, si-ti facem tort din grau...cules mai spre toamna...asa....