Aici se discuta > Subiecte generale

Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic

<< < (170/533) > >>

bit:
Ei, nu-i chiar asa. IP-ul e una, accesul de la distanta alta. Puteai sa ai un keylogger pe PC-ul tau sau un worm, bla, bla, chestii tehnice. Cu un pic de atentie si un AV bun nu te doare capul.  IP-ul, daca ai net de la RDS, e altul de fiecare data cand te conectezi la net (alocare prin DHCP), deci n-are a face. Tu ai avut un worm sau un troian, pus probabil de el sau ti l-a trimis pe mail deghizat in poza, doc sau alta bazaconie.

micaela:
habar n-am cum facea, da' vedea ce am eu pe ecran si-mi umbla in mailuri. nu-i bai, ca n-aveam cine stie ce secrete.
cu ce AV poti detecta si scoate troienii, wormii etc?

Pe vremea aceea aveam IP fix, de retea.

bit:
Pai in principiu cu orice AV bun. Avira, Avast (astea-s moka), Kaspersky, NOD32, etc. Problema e alta: exista virusi suficient de "inteligenti" care, daca au scapat in calculator, isi fac de cap, indiferent ce antivirus ai. Asta odata; a doua, mai exista si programe de acces de la distanta (remote desktop) -care sunt create tocmai pentru a asista de la distanta userii mai...atehnici- si astea pot fi folosite cu intentii rele.
Tehnic vorbind, cel mai bun ajutor in situatii de genul asta, salvarea datelor si o instalare pe curat la tot. Facuta , of course de cineva care chiar stie ce face, nu de vecinul care stie sa dea click, next, ok si restart. O instalare buna e mai mult decat asta, lucru pe care il vezi apoi (dupa terminare, cand incepi efectiv sa utilizezi PC-ul), adica smooth and flawless, vorba tiganului. And sure, mai ales sure and protected.

micaela:
cred ca el are programe de acces de la distanta.  :) noroc ca nu are intentii rele. nu mi-a distrus niciodata nimic; dimpotriva, mi-a salvat o munca pretioasa, atunci cand mi-a crapat vechiul laptop. doar il imboldeste curiozitatea.  :) sper, cred ca dupa 4 ani i-a trecut.  :)
pe laptopul asta tot el mi-a instalat tot.  ;D precis oi avea iar un troian, ceva, chiar daca IP-ul este acum "random".

bit:
Daca el ti-a instalat, e clar. Ti-a lasat ceva pe RDP. Oricum nu e nici de bun simt si nici etic pentru un calculatorist, asta treaba.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă