Aici se discuta > Subiecte generale
Chat - aici putem discuta orice (aproape orice...) fara sa fim off topic
admin:
Am vazut aseara la tv un reportaj cu Neagu Djuvara. E un tip atat de adanc si detaliat in toate, cred ca la el termenul de superficialitate nu exista! Mi-a placut mult cum a abordat 2 subiecte.
Primul se referea la biserica ortodoxa si la manifestarea unora vis a vis de religie. Vorbea despre credinta si superstitie. Spunea: " credinta trebuie sa fie in fiecare dintre noi si manifestarea ei inseamna bunatatea pe care o impartasim celorlalti". Cei care fac coada la moaste si se roaga "da-mi doamne sanatate, copii, serviciu, fa-ma fericit etc etc" aceia nu sunt credinciosi, cred mai degraba in superstitie, in puterea de se face minuni sau lucruri pe care le dorim si le cerem. La biserica spunea "nu te duci sa ceri, te duci sa devi mai bun". Super batranu' Djuvara!
Al doilea subiect se referea la abdicarea regelui Mihai in 47. Si explica despre acest fapt: "nu a fost o dezertare, asa cum o considera multi, in care il includea si pe Basescu, ci un act de protejare a monarhiei" Pt ca in situatia unei "monarhii a fost si este important sa se pastreze linia, sa nu fie intrerupta". Ori clar ca daca Mihai ramanea in tara, sansele ca el sa supravietuiasca erau minime. Si atunci linia adevarata a Hohenzollern-ilor s-ar fi intrerupt.
Eu nu sunt un reagalist dar admit ca monarhia da un echilibru statului, creand un pol de continuitate foarte important pentru o tara. Cel mai mult admir Habsburgii, evident nu pentru ca au inecat in sange revolutiile pasoptiste din imperiu, ci pentru ce au lasat in urma lor si pt cat de mult au insemnat pt cultura central europeana. Nu-mi place regalitatea britanica de exemplu si nici cea franceza, au avut foarte putine exemple de oameni care meritau sa stea pe tronul tarii. Si-au facut si blazonul de ras, si natiunea pe care o reprezentau, n-au lasat nimic bun in urma lor.
Guesswho:
Povestea unui pat cu apa dintr-o expozitie germana de mobila. :2funny:
Observati ca oriunde in lumea asta, daca pui un afis cu "Sa NU faci ceva", de fapt obtii rezultatul contrar si ai reusit sa motivezi lumea ca sa faca tocmai acel lucru.
http://www.youtube.com/embed/9wm-Ge8LL7o?rel=0
silviu:
Cel mai tare ANUNȚ de anul acesta: Caut om care să stea la ședința cu părinții
Un puști care dorește ca problemele de la școală să nu ajungă la urechile părinților s-a decis să plătească un coleg de forum care să stea o oră, o oră și jumătate la ședința cu părinții.
Om care sa stea la sedinta cu parintii pe clasa ROG SERIOZITATE
Am nevoie pana luni de un om, trebuie sa para de minim 30 ani, maxim 50 si trebuie sa zica ca e unchiul meu. Daca e mai batran poate zice ca e bunicul meu.
Trebuie luni la 18.00 sa fie prezent in Bucuresti la colegiul ....... (n.r. numele liceului este cenzurat) si sa stea 1 ora/1 jumate la sedinta cu parintii. Am 15 lei, mai pot face rost de maxim 10 deci 25 lei pe treaba asta.
Caroline:
;D :thumbup:
dauina:
--- Citat din: admin din Duminică, 11 Noiembrie 2012, 08:28 ---Am vazut aseara la tv un reportaj cu Neagu Djuvara.....
--- Terminare citat ---
nu am vazut reportajul, dar I'm in love cu dumnealui....:)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă