Arhiva > Arhiva

De unde vine nevoia de socializare a fiintei umane ?

<< < (2/6) > >>

luciamanta:
Pacat ca nu sunt multe comentarii la acest topic atat de interesant. Socializarea inseamna progres, cunoastere, comunicare, implicare, cautare, participare... A nu socializa are conotatii negative, de introvertire, insingurare, izolare.... E pacat sa nu demonstram ca suntem superiori necuvantatoarelor, nu-i asa? Mi-ar fi placut sa gasesc o persoana cu care sa pot discuta pe acaesta tema.

steliana:
Din dorinţa de a răspunde întrebărilor puse de către alţii, pe aceeaşi rezonanţă spirituală.

carmentoma:

--- Citat din: Gelu77 din Marți, 16 Martie 2010, 19:36 ---   Tinerii din ziua de astazi sufera cel mai mult din cauza acestor nevoi de socializare , de a-si exprima sentimentele si parerile intre oameni care sa-i inteleaga . De aceea primele notiuni sunt cele de comunicare si trebuie sa vina din partea parintilor si a dascalilor . Oricat de banal ar parea , socializarea incepe din discutii cu parintii , mai apoi cu prietenii lor , cu copii prietenilor lor , acest fapt inducand copilului starea de siguranta , de stapanire pe sine si pe puterile lui .
   Odinioara copiii ieseau inca de la varste fragede pe ulite la joaca , unde , impreuna cu altii ca ei , formau mici grupuri sociale - de joaca - asa cum credeau ei . Din aceste experiente aveau multe de invatat , fiind pusi in anumite situatii in care invatau singuri sa socializeze . Acum TV-ul si calculatorul a pus stapanire pe mintea copiilor , iar situatiile prezentate mai sus sunt cei mai buni pasi pentru o integrare cat mai fireasca a acestuia in societate

--- Terminare citat ---

Eu, din experienta de mama a unui copil care e foarte retras si introvertit, dar nu din timiditate , ci mai degraba din comoditate si egoism, spun ca din doua rele, il aleg pe cel mai mic! Ma gandesc deseori, uitandu-ma in jur, cum ar fi fost sa aiba un anturaj dubios, greu sau imposibil de controlat, cu vicii la tot pasul (incepand cu banalele tigari, apoi cu consumul de alcool si terminand cu drogurile!),  sa ma intepe inima de cate ori iese cu "prietenii" si nu revine pana dimineata, etc! Si discut deseori cu el despre socializare, mai exact despre refuzul lui constant de a "iesi in lume"! Imi da argumente suficient de convingatoare incat sa ma reduca la tacere: nu are aceleasi gusturi cu colegii, vecinii sau cunostintele lui! Ei asculta manele la maxim pe strada sau in clasa, fumeaza, chiulesc de la scoala sa mearga in baruri, fetele sunt extrem de vulgare in tinuta, limbaj si comportament, si alte asemenea! Ma simt obligata sa ii dau dreptate! Cand vine vorba despre o eventuala relatie imi spune ca el e preocupat intai sa isi faca o cariera (sa "faca bani") si apoi sa aiba ce"toca" cu fetele!! Adevarul e probabil undeva la mijloc, dar pana una alta nu prea pot sa il contrazic!

Manfred:
Ia priviti la o mica lectie de socializare oferita de niste "fiinte inferioare".
Mi-au placut teribil! :)
http://5thworld.com/Paradigm/Postings/!Wisdom/OrangutanAndHound.html

sau:

Click aici

maria171:
mi-ar place si mie sa imi placa teribil, dar nu pot sa vad

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă