Arhiva > Arhiva

Arta unei conversatii reusite

<< < (2/3) > >>

admin:
Nu vreau sa par sofisticat in ceea ce scriu acum, dar asa simt eu, ca orasele, casele, strazile sunt operele unor oameni, care au vrut sa ne spuna ceva, sa ne transmita din geometria lor artistica, un pic de frumos. De multe ori ma uit la zidurile Cetatii Sibiului si am mereu aceiasi intrebare: cand au fost proiectate si construite doar ca niste simple bariere in calea migratorilor, ce sens avea perfectiunea si arhitectura subtila si rafinata? Priveste de sus orice oras cetate si o sa ai revelatia unui tablou desavarsit. Parca totul este studiat, totul este facut sa placa. Poate este fortat sa credem asa, dar mie cel putin asa imi place sa inteleg, ca Hans si Peter au vrut sa-mi transmita ceva. De aici poate metafora scrisa de tine.

iudith:
Cand merg itnr-un loc nou incerc sa aflu ce vrea sa-mi spuna, pentru ca simt ca are ceva de spus.

admin:
Locurile poarta istoria anilor care au trecut peste ele. Cate suflete, cate necazuri, cate bucurii, nu s-au petrecut acolo unde nu ni se pare ca vedem decat piatra si argila! In 91 aveam un mic barulet sub Podul Mincinosilor, punct de reper al Sibiului. Cand am fost sa-mi inregistrez spatiul pe care-l inchiriasem, am realizat ca incaperea apartinea unei cladiri construite in 1290. Iar destinatia ei a fost intotdeauna una comerciala. Mai tarziu am aflat ca acolo prima data a fost o spirtarie, iar inaintea mea o plapumarie. Cand dimineata ridicam rulourile metalice vechi de peste 200 ani, ma gandeam la cati oameni facusera inaintea mea acelasi gest, cu care isi incepeau practic munca zilnica. Iar patruns in incapere, ce alta senzatie puteai sa ai cand te gandeai la atatea zeci de generatii care se perindasera pe-acolo. Cum ar putea sa fie mute astfel de locuri?

almi_gabi:
Pentru o conversatie reusita cred ca trebuie ca cei implicati sa se simta confortabil in compania celorlalti.

marcutza:
Cred in arta comuncarii care nu depinde deloc de ambient, parteneri de dialog samd :)
A comunica inseamna a depasi toate bariele care duc al imposibilitatea exprimarii :)

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă