Autor Subiect: Cum sa-ti faci un prieten  (Citit de 138158 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Mari_a

• Vizitator
Re: Cum sa-ti faci un prieten
« Răspuns #240 : Joi, 10 Noiembrie 2011, 20:44 »
Eh, nu era vorba de mine. Ipotetic vorbind...   :)

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #241 : Joi, 10 Noiembrie 2011, 21:36 »
Ba nu doare deloc. Nu se intampla sa ajungi in situatia aia. Daca lucrurile decurg firesc, sigur nu ajungi acolo, fie ca legi sau nu o prietenie. Am constatat asa, de-a lungul anilor, ca o experienta milenara (no shit!), ca in general, oamenii cu acelasi tip de caracter leaga prietenii durabile. Putine dar adevarate. Asa ca nu cred ca ar trebui sa-ti faci probleme daca esti un om onest.

julia

• Vizitator
« Răspuns #242 : Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011, 09:26 »
eu chiar as zice bogdaproste daca cei care nu ma plac ar inceta sa mai existe pt mine. si invers.
dar stii cum zice poporu intelept: fereste-ma de prieteni ...

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #243 : Duminică, 13 Noiembrie 2011, 11:38 »
Ba nu doare deloc. Nu se intampla sa ajungi in situatia aia. Daca lucrurile decurg firesc, sigur nu ajungi acolo, fie ca legi sau nu o prietenie. Am constatat asa, de-a lungul anilor, ca o experienta milenara (no shit!), ca in general, oamenii cu acelasi tip de caracter leaga prietenii durabile. Putine dar adevarate. Asa ca nu cred ca ar trebui sa-ti faci probleme daca esti un om onest.

partea asta cu acelasi tip de caracter mi se pare adevarata - eu ii zic - persoane care rezoneaza  pe aceasi lungime de unda - se intampla sa cunosti pe cineva (el sau ea - ma refer strict la sensul de amicitie) si sa te simti confortabil in prezenta lui - sa te ajuti cu el - sa-ti devina apropiat - sa-i impartasesti din trairile tale si apoi sa vezi ca da inapoi - ca se retrage si nu intelegi de ce - ca da vina pe timp, ca e prea ocupat sau ca si-a facut alt program dar de fapt stii si stie si el/ea ca apare o indepartare - deci nu mai vrea compania ta - asta nu stiu daca sa ii spun durere dar exista o parere de rau, o dezamagire - si daca incerci sa intrebi si sa cauti motivul te "izbesti" de un zid care nici macar nu te asteptai sa existe acolo

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #244 : Duminică, 13 Noiembrie 2011, 16:05 »
Pai din ce zici, individul (el, ea, nu conteaza) respectiv ori a cultivat o amicareala de interes cu tine, a obtinut ce voia si se cara, ori (varianta mai trista) omu`ala are probleme cu capul - teama de apropiere, de intimitate.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #245 : Duminică, 13 Noiembrie 2011, 16:51 »
Adanc, si mai adanc, ioi!
bitek, de unde sa-i vina teama aia? Din ... altfel de probleme?
Nimic nu e insurmontabil. Parerea mea.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #246 : Duminică, 13 Noiembrie 2011, 17:53 »
Teama aia era un aspect clinic al situatiei (de aia am zis de probleme cu capul) Cat despre insurmontabil, dam cu buretele, nu s-a intamplat nimic si o luam de la capat? Sa fim solemni...

julia

• Vizitator
« Răspuns #247 : Miercuri, 16 Noiembrie 2011, 17:55 »
fii tu! eu nu vreau!

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #248 : Joi, 17 Noiembrie 2011, 20:16 »
mda, cred ca pe mine m-a facut mama solemn, fir-ar...

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #249 : Marți, 22 Noiembrie 2011, 18:53 »
solemnitatea are si ea partea ei interesanta -asa ceva ceremonial, festiv - dar tind sa cred ca o relatie de amicitie poate trece peste latura academica

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #250 : Marți, 22 Noiembrie 2011, 19:11 »
Sa fim solemni= in dictionarul personal - sa fim seriosi, sa stam stramb si sa judecam drept. Cat despre solemnitate, nu prea-mi pica bine. Adica nu mi-a placut nicidata sa ma formalizez -ramanand totusi in limitele politetii si ale bunului simt-; cred ca formalul e un mod de a te distanta de ceilalti. Bine, e si asta util uneori.

Offline Sara

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 314
« Răspuns #251 : Duminică, 27 Noiembrie 2011, 15:51 »
Cum sa-ti faci un prieten am stabilit noi. Dar daca nu vrea?

Daca nu vrea, inseamna ca nu ai un prieten ;D.
Ca ti-l faci, e mai usor, dar...cum faci sa-l pastrezi? Sau cum faci astfel incat amandoi sa vreti ramaneti in relatie si sa si puteti ramane intr-o relatie nu oarecare, ci functionala?
E curios cum umarul unei femei poate parea uneori de stanca pentru un barbat.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #252 : Duminică, 27 Noiembrie 2011, 20:37 »
Timpul decide. Timpul e cel mai bun (dur) test pentru o relatie, indiferent de tipul ei.

Offline Sara

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 314
« Răspuns #253 : Duminică, 27 Noiembrie 2011, 21:34 »
Timpul decide numai in cazul in care individul nu are nimic de spus, de schimbat, de analizat, etc.
Mie mi-e greu sa cred ca in viata mea doar TIMPUl decide. Atunci eu unde sunt? Timpul maa coordoneaza pe mine?
Eu cred ca noi insine decidem prin felul nostru de a fi, prin ceea ce spunem, facem, prin modul in care actionam, prin modul in care acceptam sau refuzam anumite situatii si/sau oameni.
Noi decidem. Timpul doar ne ajuta, ne da ragaz sa meditam, sa realizam unde si ce am gresit. El isi vede de trecerea lui, dar decizia e a omului (zic eu  :) ).
E curios cum umarul unei femei poate parea uneori de stanca pentru un barbat.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #254 : Luni, 28 Noiembrie 2011, 21:48 »
Luam decizii, sub impuls de moment sau bine aprofundate si totusi timpul va arata unde am gresit si unde nu. Timpul vindeca rani (de cele mai multe ori). Prin modul in care fortam lucurile sau le lasam sa zaca intr-o uitare blanda, o relatie se transforma. In bine sau in rau. In timp se vede daca va rezista. In timp ne transformam, evoluam sau nu. Nu vreau sa trec in extrema (de genul stam si asteptam ca se rezolva toate in timp) insa Timpul, marele calau, este suveran.