Arhiva > Arhiva
Cum sa-ti faci un prieten
Lila:
Primul pas spre acest lucru poate fi gasit in topicul "Gandeste pozitiv" . O perceptie pozitiva dar in acelasi timp realista a habitatului in care traim genereaza o aura pozitiva care se va reflecta in toate actiunile tale si care va fi perceputa de cei din jur ca atare
marcutza:
Multumesc @Lila, era o intrebare retorica dar am retinut topicul si voi citi.
admin:
Increderea este un sentiment care se castiga foarte greu si nu exista o reteta generala pentru a-l (re)dobandi. Tine de structura noastra a fiecaruia, cat suntem de suspiciosi, cat suntem de dispusi sa credem. Cat suntem de pozitivi. Pentru ca aici este cheia: pozitivismul si optimismul. Daca simti ca cele doua iti lipsesc, fa tot posibilul sa-ti intre in fire.
Sunt mai multe articole pe forum legate de acest subiect, dar vreau sa accentuez ceva: nu te inconjura de oameni negativi, care doar se plang si ti se pun pe umar. Toata energia lor negativa va fi preluata de subconstientul tau, iar daca esti o fire voluntara, atunci si mai rau, ai sa te incarci de problemele lor fara sansa de a le putea rezolva. Nu sunt dur si nu ma gandesc la prieteni cand ma refer la astfel de persoane care-ti pot dauna. Dar sa stiiti si retineti, o fac INTENTIONAT, poate constient sau poate fara sa-si dea deama, oricum tinta lor este aceiasi, de a se elibera de tensiunea problemelor pe care le au. Fara sa inteleaga sau poate ca da, ca aceasta actiune a lor te afecteaza prin reflexie, pe tine. Trebuie sa te inconjuri de oameni care radiaza pozitivism, dicutiile cu ei va fac foarte bine, spatiul in care se desfasoara acestea trebuie sa fie unul larg, nu stramt si incorsetat, sa simti ca-ti cade tavanul in cap. Parcul, locurile in care te poti recrea, iti vor da o stare de incredere in tine si apoi in ceilalti. Poate ca la multi exista deceptia, dupa experiente traumatizante, si pt asta singurul mod de a scapa este de a sterge cu buretele, de a nu mai reveni din nou si iara, pe ce a fost rau. Sunt atat de multi oameni buni pe lumea asta incat sansa sa-i intalnesti este foarte mare, doar sa vrei.
Catherinna:
O, da, ai dreptate, increderea se castiga greu, se pastreaza si mai greu, si se poate pierde intr-o secunda...
Crista:
Cred ,de asemenea,ca daca ai prieteni putini nu e chiar motiv de ingrijorate.Important e ca ii ai,si din ce motive ii consideri prieteni.Eu am oarecare greutate sa numesc pe cineva prieten cand de fapt putem fi amici,bune cunostinte,ne simpatizam si ne este suficient.Doar putini trec pragul.Voi ce ziceti?
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă