Arhiva > Arhiva
Cum sa-ti faci un prieten
Guesswho:
--- Citat din: bitek din Duminică, 19 Februarie 2012, 13:49 ---Si ca sa nu fiu de tot off-topic, uite-asa pierzi prietenii...
--- Terminare citat ---
e o vorba"uita-te ce prieteni ai ca sa-ti spun cine esti".....asa ca, decat prost insotit, mai bine singur ;)
micaela:
pare-se ca suntem vreo trei care pledam pentru sinceritate in cuplu. e bine. e de bine. :)
in ce priveste posibilitatea de a iubi doi oameni deodata, aveam aceeasi opinie categorica, cum ca nu e posibil. am avut ocazia sa vad, de aproape, doua situatii care mi-au zdruncinat pozitia radicala. se intampla uneori, in relatiile foarte lungi, sa intervina o perioada de criza, un amestec de plictiseala si frustrare, pe un fond de deznadejde care apare intr-o "middle age crisis". Si atunci se poate intampla ca unul din cei doi, impins de o intensa nemultumire si de o re-adolescentina nevoie de pasiune, sa se indragosteasca aiuristic de altcineva. Hormoni, iluzie, spaima de batranete si mai stiu eu ce alte ingrediente... cand incearca a-si pune ordine-n cap si-n suflet, constata ca o iubeste si pe "noua", intr-un fel anume, pasional, "tineresc", dar si pe "vechea", pentru care are o afectiune "de adancime", aproape fraterna....
se intampla.
sigur, in general, nu-s deloc de acord cu cei care invoca genetica, dintr-un soi de lasitate... daca vrei, si ai filosofia "fidelitatii" in structura ta, nu o iei pe aratura cum da primavara si fusta scurta-n peisaj... cine vrea si crede in fidelitate si onestitate in cuplu, fara doar si poate, POATE sa se comporte in consecinta...
insa, revin si spun: se poate intampla si un episod neobisnuit, de criza.... si stiu ca e posibil ca oamenii implicati sa fie structural onesti...
da, se poate in anumite momente ale vietii sa iubesti doua persoane, pe fiecare in alt fel. iar cel care o "pateste" poate trai o reala drama, sfasiat fiind intre doua optiuni... psihicul uman e o necunoscuta care-si arata stranietatea cand te astepti mai putin.
Caroline:
Subscriu! ;)
Crista:
N-am mai fost cam de un an pe aici si nici nu stiti ce senzatie de " ce bine e la noi" mi-ati dat citindu-va . Am pierdut , nu ne cunoastem,dar credeti ca pot recupera ? Tot greu mi se pare , desi vad la voi ca e posibil , sa cunosti virtual .
bit:
@ micaela: Pai ce-mi descrii acolo mi se pare mai degraba puseu hormonal decat afectiune. Sa nu le confundam. Si mie imi place sa intorc capul dupa femei frumoase, am facut-o si cand eram casatorit si cu siguranta o voi face pana la sfarsitul existentei mele! Ce e frumos e frumos! Insa mai mult decat sa-mi bucur privirea...
In alta ordine de idei, da, cred ca e posibil sa te indragostesti de altcineva atunci cand nu ar trebui (de exemplu, esti intr-o relatie de durata. Sau "cineva" e al altcuiva apropiat). Ceea ce iti arata caracterul e tocmai modul in care te comporti in aceasta situatie.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă