Arhiva > Arhiva

Cum sa-ti faci un prieten

<< < (35/94) > >>

optimus sum:
Prietenii se pretind sinceri, duşmanii sunt într-adevăr.

citat din Arthur Schopenhauer

julia:

uite vezi, de aia apreciez eu oamenii care dau pe fata direct si fara jocuri de culise ce simt si ce gindesc

almi_gabi:
Cand vine vorba de prieteni ne intrebam cum am putea sa cunoastem astfel de oameni .
Ii putem intalni in copilarie (cei de care ne amintim ca eram foarte apropiati dar pe care nu i-am vazut demult) – sau in vacanta ( sunt oameni din alte locuri , cu alte preocupari de care ne-am apropiat intro vacanta si apoi tinem legatura) – sau cei de la serviciu ( de care ne leaga profesia , stilul de a munci) – sau cei din familie ( i-am cu noscut pentru ca familiile nostre se vizitau reciproc si tineau legatura) – sau virtuali (i-am intalnit pe internet cautand ceva si am aflat ca au preocupari asemanatoare) – prietenii de o viata (oameni pe care nu are mare importanta cum, unde sau cand i-am cunoscut, relatia cu ei este foarte adanca si intima, apropierea foarte mare si desi nu avem neaparat profesii sau preocupari comune, putem vorbi multe lucruri cu ei, avem incredere in ei si in parerea lor, ii ascultam cu placere si le impartasim gandurile si trairile noastre).

Dar, ceea ce mi se pare esential este ca indiferent cum i-am cunoscut  - o relatie de prietenie se construieste si se bazeaza pe ceea ce investim si recunoastem in celalalt.

julia:

se zice ca prietenii trebuie sa-si semene…

bit:
Prieteni ai in functie de ce astepti de la ei. O prietenie adevarata e sincera pana la deranj (chiar daca ma supar acum pe moment ca ma urechezi fiindca am luat-o pe aratura, mai incolo o sa-ti multumesc. Daca n-o faceai tu, cine altcineva?). Cel mai bun factor de selectie pentru o prietenie este timpul: o termina sau o intareste.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă