Autor Subiect: Excursie in Ceahlau 2011  (Citit de 139332 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

hadrian

• Vizitator
Re: Excursie in Ceahlau 2011
« Răspuns #480 : Miercuri, 20 Iulie 2011, 15:23 »
@Alventani -
  La munte, unde vremea de obicei e schimbătoare, cel mai bine e să te îmbraci după principiul "cojilor de ceapă"... Habar n-am unde am auzit termenul, dar asta defineşte cel mai bine îmbrăcămintea de la munte : mai multe "straturi", care pot fi adăugate, sau scoase, în funcţie de vreme. În general, chiar şi cînd e foarte rece, nu e nevoie de mai mult de : un tricou, o bluză subţire, o bluză groasă, şi o haină impermeabilă (dacă e căptuşită, se poate renunţa la bluza groasă).
  Oricum, nu cred să fie prea frig în perioada excursiei în Ceahlău, poate eventual ceva ploi, aşa că o pelerină e chiar mai utilă decît o haină impermeabilă, dar fiecare ştie mai bine cam cît de friguros, sau mai puţin friguros e.  La "inventarul" total al unei excursii la munte ar trebui incluse : un tricou şi o pereche de ciorapi pt fiecare zi de excursie, plus încă cîte o bucată din fiecare, pelerina de care am amintit, bocanci comozi (dacă se fac trasee mai lungi), pălărie/şapcă pt cei ce se ştiu mai predispuşi la insolaţie, pantaloni lungi/scurţi cît mai comozi, rucsăcel pt minime provizii.
  Pt cei ce vor participa la excursia de la Cheile Nerei, voi repeta pe acel topic aceste lucruri, plus cîteva "personalizate" zonei respective. 

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #481 : Miercuri, 20 Iulie 2011, 18:22 »
Adi, esti de un real ajutor aici si ma bucur mult ca o faci :)...Se vede ca ai colindat mult muntii, iar experienta isi spune cuvantul :)...Si eu sunt pentru imbracamintea subtire si "in straturi".

Tricourile cu maneca lunga sunt de preferat, pentru ca datorita altitudinii, radiatiile ultraviolete sunt mult mai intense.

Pentru cine stie ca are probleme cu picioarele, as recomanda mai multi ciorapi de schimb, pentru ca picioarele umede fac bataturi mult mai usor.

Asa cum a spus Adi, cate un tricou/zi plus inca unul sunt suficiente, chiar daca se transpira la urcat datorita efortului, important este ca la fiecare oprire sa se puna ceva pe spate (o jacheta, un hanorac).

Inca nu stim cum va fi vremea, dar o haina care sa protejeze de vant si umezeala este absolut necesara.
Pantalonii trebuie sa fie subtiri (avand in vedere ca e totusi vara) si lungi pentru a ne feri de zgarieturi.
Cei mai importanti sunt bocancii, care trebuie sa fie usori, cat mai impermeabili, cu aderenta buna la sol si suficient de inalti pentru a proteja gleznele. 

Pentru destinatie, va spun din proprie experienta, este ideala o pereche de adidasi sau o incaltaminte comoda.
Daca va fi vreme insorita, nu uitati ochelarii de soare!

Oricum, in preajma excursiei vom mai face o recapitulare a lucrurilor care nu trebuie sa ne lipseasca pe munte.

Adi, astept sprijinul tau in continuare :) :-*

Offline alventani

• Full Member
  • Mesaje postate: 115
« Răspuns #482 : Miercuri, 20 Iulie 2011, 20:03 »
Multumesc frumos tuturor pt consiliere! :))
Imi sunteti intr-adevar de ajutor.

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #483 : Joi, 21 Iulie 2011, 07:14 »
ultima lista...Emil, te-am trecut la numarul 4, in locul Francescai

1.  fortuna777 si Rares
3.  Steliana...masina pe_jumatate
4.  Emil Furniga
5.  micaela si fetita...in masina cu radu (50)
7.  Magdalena si baiatul (100)
9.  Eugenia93 (100) si pt maya
10.  janeta ...in masina cu radu (50)
11. radu
12. pe_jumate si mircea (50)
14. balanta- daca nu intervine altceva
15. ioana din brosteni (50)
16. Alventani(65) ....in masina cu fortuna
17. Daliana (80)
18. hadrian (50)
19. maya
20. mara_sibiu
21. carol...in masina cu pe_jumatate (?)
22. alex...in masina cu pe_jumatate (?)
23. carmenus (50)
24. paulette(70) ...in masina cu fortuna
25. primavera (50)...in masina cu hadrian
26. oana (50)
27...

Offline paulette

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 89
« Răspuns #484 : Joi, 21 Iulie 2011, 15:25 »
Tot citind mesajele voastre si sfaturile, incep sa nu mai am rabdare.... :)

hadrian

• Vizitator
« Răspuns #485 : Vineri, 22 Iulie 2011, 05:52 »
@Fortuna - Deşi mai sînt două săptămîni pînă la Ceahlău, aş dori să te întreb : unde se va face întîlnirea tuturor participanţilor? Direct la pensiunea de la Izvorul Muntelui? Sau la Piatra Neamţ, şi de acolo se pleacă în grup?
  Fenomenul acela, "piramida", este vizibil de pe Vîrful Toaca (sper că am reţinut corect). Cam cum e traseul (timp, dificultate) de la Dochia la Toaca?
  O altă întrebare pt toţi participanţii : va mai veni careva dintre voi, sus la cabana Dochia, cu cortul? Eu nu m-am răzgîndit, numai la asta îmi stă capul, din nou cu cortul, după ani, şi ani, fără...

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #486 : Vineri, 22 Iulie 2011, 11:27 »
fortuna, pe unde e contul ala ca sa trimit si eu banii ?
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #487 : Vineri, 22 Iulie 2011, 11:30 »
scuze, revin...cat trimit?...am pierdut sirul postarilor! ;D
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #488 : Vineri, 22 Iulie 2011, 12:49 »
scuze, revin...cat trimit?...am pierdut sirul postarilor! ;D

fortuna, pe unde e contul ala ca sa trimit si eu banii ?

scumpa mea, nu mai trimiti nimic...doar vii si iti vei plati cazarea de 40-50lei/noapte la cabana. Eu am platit deja avansul pentru cazare si am reusit sa rezerv cateva locuri in plus, pentru cei care se hotarasc pe ultima suta de metri... Te astept cu drag :-*

Raspund aici si lui Adi: intalnirea se va face acolo unde veti dori voi...Nu pot hotara eu pentru voi, pentru ca nu stiu la ce ora poate pleca fiecare din Bucuresti, Tg.Mures, Slatina, Iasi, etc...si nici la ce ora veti ajunge aici...Astept ca fiecare din voi sa-mi spuna la ce ora va pleca de acasa si in functie de asta sa stabilim un loc de intalnire, de unde sa plecam cu totii spre Izvorul Muntelui...sau sa ne intalnim chiar la Izvorul Muntelui, daca fiecare va ajunge la alta ora la destinatie...
Va rog mult, fratilor...astept sugestiile si propunerile voastre... Nu lasati totul in seama mea pentru ca nu voi putea multumi pe toata lumea... Eu imi voi face programul in functie de voi...

Traseul de la Dochia pe Toaca este ca de trei sferturi de ora. Pana la baza varfului Toaca e mers lejer...Apoi, se urca (destul de abrupt!)...cam 400 de trepte, care din cate am inteles au devenit impracticabile...Oricum frumusetea ce ne asteapta sus, va anula tot efortul... :)

hadrian

• Vizitator
« Răspuns #489 : Vineri, 22 Iulie 2011, 13:35 »
@Fortuna - Propunere : eu spun că cel mai la îndemînă e să fixăm un loc de întîlnire în Piatra Neamţ, la ieşirea spre Bicaz, uşor de reperat (de ex: parcarea unui popas, hipermarket, mall sau chiar benzinărie, doar să aibă o terasă, ca cei care ajung mai repede să poată sta la o cafea), şi o oră de plecare din acel punct.
  Eu, personal, nu cunosc Piatra Neamţ, n-am mai trecut pe acolo, deci nu ştiu ce locaţii sînt la ieşirea spre Bicaz, dar tu fiind localnică ne poţi spune. Putem hotărî ceva de genul : plecare, hipermarket Real, ora 14, Piatra Neamţ.
  Cei care nu pot ajunge la locul şi ora stabilite, ar putea veni direct la pensiunea de la Izvorul Muntelui, în urma indicaţiilor telefonice primite de la ceilalţi. Apropo Fortuna, care e numele pensiunii?   

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #490 : Vineri, 22 Iulie 2011, 13:59 »
Asta spuneam si eu...abia dupa ce voi cunoaste cu aproximatie ora la care poate ajunge fiecare in Piatra, vom stabili un loc de intalnire. Pentru ca daca unul ajunge la 12, altul la16 si altul la 20, atunci cred ca e mai indicat sa ne intalnim cu totii la Cabana Izvorul Muntelui (asa se numeste pensiunea!)...la care se ajunge foarte usor...Drum intins Piatra Neamt-Bicaz-Izvorul Muntelui ...cu o singura abatere de la soseaua nationala, dupa Bicaz...un indicator la stanga spre Izvorul Muntelui.

hadrian

• Vizitator
« Răspuns #491 : Sâmbătă, 23 Iulie 2011, 05:24 »
@Fortuna - Cred că ai dreptate, cel mai simplu e întîlnirea direct la cabană, dacă spui că e uşor de reperat.

Offline Emil Furniga

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 7
« Răspuns #492 : Duminică, 24 Iulie 2011, 12:36 »
Fortuna,

M-ai inclus pe lista si ma gandesc sa platesc un avans si chiar sa vedem si niste detalii de organizare.

In materie de organizare: noi din Bucuresti suntem mai multi, ar fi bine sa ne organizam pentru drum, ce ziceti ?
Eu am masina si as putea sa iau inca 3 oameni in afara de mine, dar nu stiu daca e oportun sau ar fi bine sa ma duc la masina altcuiva. Nu tin anume la vreuna din variante, o sa fac asa cum o cere situatia, mi-e egal sa merg eu cu masina sau cu altul.

As zice sa scrieti cei din Bucuresti ca sa stim care suntem si sa ne vorbim inainte de plecare , ce ziceti ?

Emil Furniga
personal ma puteti contacta la :
id mess: emil_furniga
0726-37.99.56

ultima lista...Emil, te-am trecut la numarul 4, in locul Francescai

1.  fortuna777 si Rares
4.  Emil Furniga
11. radu
14. balanta- daca nu intervine altceva
17. Daliana (80)
18. hadrian (50)
19. maya
20. mara_sibiu
21. gigi
22. carol...in masina cu pe_jumatate (?)
23. alex...in masina cu pe_jumatate (?)
24. carmenus (50)
25. paulette(70) ...in masina cu fortuna
26. primavera (50)...in masina cu hadrian
27. oana (50)
28...

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #493 : Duminică, 24 Iulie 2011, 13:44 »
Emil, avansul pentru cazare a fost dat, deci nu mai este nevoie...Vei plati la cabana.
Incepand de maine, voi lua legatura telefonic cu toti cei din lista, pentru a vedea daca fiecare are asigurat transportul.

Iata ultima lista si organizarea pe masini, din informatiile pe care le am la ora asta:

1.  fortuna777 si Rares
4.  Emil Furniga
11. radu
14. balanta-
17. Daliana (80) in masina cu Magdalena
18. hadrian (50)
19. maya
20. mara_sibiu
21. gigi
24. carmenus (50)
27. oana (50)
28...

Deci, sintetizam:
-3 masini din Bucuresti:
         -pe_jumatate cu Mircea, Steliana(?), Carol(?) si Alex(?);
         -Radu cu micaela, fetita si janet;
         -Emil
-1 masina din Slatina care va merge prin Bucuresti:
         -Magdalena cu baiatul si Daliana;
-1 masina din Braila:
         -balanta
-1 masina din Tg Mures
         -hadrian cu primavera;
-3 masini Piatra Neamt:
         -fortuna cu Rares, alventani si Paulette;
         -carmenus
         -Oana cu Ioana.

Inca nu am informatii despre Eugenia93 si maya. Voi incerca sa mai iau legatura cu ele telefonic.
 Emil, tu ai putea fie sa mergi cu Magdalena in masina ei (si-a aratat disponibilitatea de a mai lua 2 persoane din Bucuresti), fie sa o iei si pe Daliana in masina ta, ca sa nu se mai complice Magdalena cu voi...
 Astept completari si eventuale modificari...

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #494 : Duminică, 24 Iulie 2011, 17:10 »

Iata ultima lista si organizarea pe masini, din informatiile pe care le am la ora asta:

1.  fortuna777 si Rares
4.  Emil Furniga
9.  Eugenia93 (100 si pt maya)...in masina cu Maya
11. radu
14. balanta-
17. Daliana (80) in masina cu Magdalena
18. hadrian (50)
19. maya
20. mara_sibiu
21. gigi
24. carmenus (50)
27. oana (50)
28...

Deci, sintetizam:
-4 masini din Bucuresti:
         -pe_jumatate cu Mircea, Steliana(?), Carol(?) si Alex(?);
         -Radu cu micaela, fetita si janet;
         -Emil
         -Maya cu Eugenia93
-1 masina din Slatina care va merge prin Bucuresti:
         -Magdalena cu baiatul si Daliana;
-1 masina din Braila:
         -balanta
-1 masina din Tg Mures
         -hadrian cu primavera;
-3 masini Piatra Neamt:
         -fortuna cu Rares, alventani si Paulette;
         -carmenus
         -Oana cu Ioana.

Emil,...mai nou am vorbit cu Maya si ai putea sa mergi cu ea si cu Eugenia. In felul asta s-ar reduce cheltuiala cu transportul...
 Astept completari si eventuale modificari...