Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Excursie in Ceahlau 2011
hadrian:
@Alventani -
La munte, unde vremea de obicei e schimbătoare, cel mai bine e să te îmbraci după principiul "cojilor de ceapă"... Habar n-am unde am auzit termenul, dar asta defineşte cel mai bine îmbrăcămintea de la munte : mai multe "straturi", care pot fi adăugate, sau scoase, în funcţie de vreme. În general, chiar şi cînd e foarte rece, nu e nevoie de mai mult de : un tricou, o bluză subţire, o bluză groasă, şi o haină impermeabilă (dacă e căptuşită, se poate renunţa la bluza groasă).
Oricum, nu cred să fie prea frig în perioada excursiei în Ceahlău, poate eventual ceva ploi, aşa că o pelerină e chiar mai utilă decît o haină impermeabilă, dar fiecare ştie mai bine cam cît de friguros, sau mai puţin friguros e. La "inventarul" total al unei excursii la munte ar trebui incluse : un tricou şi o pereche de ciorapi pt fiecare zi de excursie, plus încă cîte o bucată din fiecare, pelerina de care am amintit, bocanci comozi (dacă se fac trasee mai lungi), pălărie/şapcă pt cei ce se ştiu mai predispuşi la insolaţie, pantaloni lungi/scurţi cît mai comozi, rucsăcel pt minime provizii.
Pt cei ce vor participa la excursia de la Cheile Nerei, voi repeta pe acel topic aceste lucruri, plus cîteva "personalizate" zonei respective.
fortuna777:
Adi, esti de un real ajutor aici si ma bucur mult ca o faci :)...Se vede ca ai colindat mult muntii, iar experienta isi spune cuvantul :)...Si eu sunt pentru imbracamintea subtire si "in straturi".
Tricourile cu maneca lunga sunt de preferat, pentru ca datorita altitudinii, radiatiile ultraviolete sunt mult mai intense.
Pentru cine stie ca are probleme cu picioarele, as recomanda mai multi ciorapi de schimb, pentru ca picioarele umede fac bataturi mult mai usor.
Asa cum a spus Adi, cate un tricou/zi plus inca unul sunt suficiente, chiar daca se transpira la urcat datorita efortului, important este ca la fiecare oprire sa se puna ceva pe spate (o jacheta, un hanorac).
Inca nu stim cum va fi vremea, dar o haina care sa protejeze de vant si umezeala este absolut necesara.
Pantalonii trebuie sa fie subtiri (avand in vedere ca e totusi vara) si lungi pentru a ne feri de zgarieturi.
Cei mai importanti sunt bocancii, care trebuie sa fie usori, cat mai impermeabili, cu aderenta buna la sol si suficient de inalti pentru a proteja gleznele.
Pentru destinatie, va spun din proprie experienta, este ideala o pereche de adidasi sau o incaltaminte comoda.
Daca va fi vreme insorita, nu uitati ochelarii de soare!
Oricum, in preajma excursiei vom mai face o recapitulare a lucrurilor care nu trebuie sa ne lipseasca pe munte.
Adi, astept sprijinul tau in continuare :) :-*
alventani:
Multumesc frumos tuturor pt consiliere! :))
Imi sunteti intr-adevar de ajutor.
fortuna777:
ultima lista...Emil, te-am trecut la numarul 4, in locul Francescai
1. fortuna777 si Rares
3. Steliana...masina pe_jumatate
4. Emil Furniga
5. micaela si fetita...in masina cu radu (50)
7. Magdalena si baiatul (100)
9. Eugenia93 (100) si pt maya
10. janeta ...in masina cu radu (50)
11. radu
12. pe_jumate si mircea (50)
14. balanta- daca nu intervine altceva
15. ioana din brosteni (50)
16. Alventani(65) ....in masina cu fortuna
17. Daliana (80)
18. hadrian (50)
19. maya
20. mara_sibiu
21. carol...in masina cu pe_jumatate (?)
22. alex...in masina cu pe_jumatate (?)
23. carmenus (50)
24. paulette(70) ...in masina cu fortuna
25. primavera (50)...in masina cu hadrian
26. oana (50)
27...
paulette:
Tot citind mesajele voastre si sfaturile, incep sa nu mai am rabdare.... :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă