Autor Subiect: Razboiul sexelor  (Citit de 381012 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
Re: Razboiul sexelor
« Răspuns #1605 : Vineri, 06 Ianuarie 2012, 12:06 »
Prin definitie, Universul este androgin, adica nici-nici, o oarecare sinonimie pentru neutru se foate face aici. Cat despre umani, chiar daca ar fi vreun (mic, mic, miiiic) procent de feminitate in mine,nu-l voi recunoaste niciodata. De ce? Pentru ca e opusul a ceea ce sunt, ce ma reprezinta. E ceea ce-mi lipseste, e pana la urma ceea ce caut si ce ma atrage(mai mult sau mai putin constient). Si inca ceva: chestia cu afisarea slabiciunilor (la barbati) e o mare porcarie. Nimic nu poate fi mai patetic decat un maimutoi cu par lung care se smiorcaie. Public. Bleah! Asa ca nu multumesc, nu-mi place sa androginez  ;D, raman in tabara  badaranilor pur-sange, a celor care ragaie si carora le miros sosetele.

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #1606 : Vineri, 06 Ianuarie 2012, 13:51 »
Wow! :)

Eu ma gindeam mai mult la frumoasa legenda a androginilor povestita de Aristofan in Banchetul lui Platon.
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

julia

• Vizitator
« Răspuns #1607 : Vineri, 06 Ianuarie 2012, 15:17 »
cei care rigiie nu cred ca trebuie ostracizati, exista culturi in care asta e semn de lauda ca mincarea a fost buna. iar cind vorbesti de sosete ma gindesc la domnul acela de la Banca Mondiala sau alt for monetar international, care s-a dus la japonezi si cind s-a descaltat avea ciorapii rupti. deci se poate si la case mai mari ...

trasaturile alea degeaba le negi, ele exista la fiecare dintre noi. masura in care sunt dezvoltate difera. si gradul in care le constientizam face diferenta.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1608 : Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012, 02:12 »
trasaturile alea degeaba le negi, ele exista la fiecare dintre noi. masura in care sunt dezvoltate difera. si gradul in care le constientizam face diferenta.

Corect! Prin definitie, nu poti nega ceva care nu exista deja in tine. Daca stii ca exista, inseamna ca exista deja in tine, asa ca n-are rost sa mai negi!  ;D
Psihologii spun ca atunci cand uram o alta persoana, uram de fapt acea parte din ea care seamana cu o parte din inconstientul nostru pe care noi ne-o negam noua insine. Similar, atunci cand iubim...  ::)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1609 : Luni, 09 Ianuarie 2012, 14:54 »
STUDIU: Infidelitatea este normală. De ce înşală bărbaţii?
Sociologul Eric Anderson spune că monogamia nu este normală şi că bărbaţii ar trebui lăsaţi să facă "sex recreativ", în afara relaţiei pe care o au cu partenera de viaţă.

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #1610 : Luni, 09 Ianuarie 2012, 16:00 »
...ca si femeile de altfel! :)
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #1611 : Luni, 09 Ianuarie 2012, 16:10 »
Ce-si doresc barbatii ? O intrebare la care ne raspund, desigur, tot femeile... :) :) :) :)

"I know what men want. Men want to be really, really close to someone who will leave them alone."

~ Elayne Boosler
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline Sara

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 314
« Răspuns #1612 : Luni, 09 Ianuarie 2012, 18:02 »
Prin definitie, Universul este androgin, adica nici-nici, o oarecare sinonimie pentru neutru se foate face aici. Cat despre umani, chiar daca ar fi vreun (mic, mic, miiiic) procent de feminitate in mine,nu-l voi recunoaste niciodata. De ce? Pentru ca e opusul a ceea ce sunt, ce ma reprezinta.

Si cand te gandesti ca indiferent ca suntem barbati sau femei, principiul feminim si cel masculin se afla deopotriva in noi!!!
E adevarat ca femeile ar trebui sa manifeste (ceea ce nu se intampla neaparat ba din contra in vremurile noastre) mai mult din principiul feminin, iar barbatii din cel masculin.
Sa iti renegi una din parti, e ca si cand ai spune: imi iubesc mana dreapta (ca ma piptan cu ea, ma spal pe dinti) dar o urasc pe stanga (desi conduc cu ea, desi ma ajut si de ea cand imi incheia bluza).
Sa renegi unul din principiile pe care oricum le contii e ca si cand ai uri o parte din tine, adica tot tie iti faci rau.

Pe de alta parte, am observat de-a lungul timpului la cei din jurul meu (si la mine, printre altii  ;)) ca persoanele care isi reneaga/resping unul din principii sunt persoanele care adesea nu stiu ca ele contin deopotriva principiul feminin si deopotriva principiul masculin in ele. Nu stiu ca acea calitate (de exemplu frumusetea, care nu este numai o calitate, ci si o VIRTUTE - ma refer la frumusetea divina, parte din divinitate, parte din noi) are atat o parte masculina, cat si feminina. Fiecare calitate/virtute are o latura feminina si una masculina. Dar fiecare dintre aceste calitati/virtuti sunt mai mult sau mai putin masculine/feminine.

Cat despre "smiorcaiala" unor barbati...depinde de barbati, depinde de atitudine, depinde de circumstante.
Un barbat insensibil nu se poate lauda totusi cu insensibilitatea lui. Si tocmai acea insensibilitate il indeparteaza de latura frumoasa si delicata din el insusi, latura care il apropie cel mai adesea de o femeie daca stie cand si cum sa si-o puna in evidenta.
La fel cum o femeie nu-si da seama ca prin manifestarea unui principiu masculin preponderent si puternic ea indeparteaza barbatii, sau atrage catre ea barbati slabi, astfel incat principiul puterii sa ajunga sa se compenseze, sa nu fie nici "prea mult", nici "prea putin" intr-o relatie.

Si iarasi despre "smiorcaiala" ca iar imi vine in minte. Coprul uman, indiferent ca este al unei femei sau al unui barbat are capacitatea de a emite lacrimi. Deci, lacrimile sunt ceva firesc, natural atat pentru femei, cat si pentru barbati. Ca "nu au voie" barbatii/baietii sa planga, asta e doar un mit cu care s-au confruntat sau se confrunta unii de parte masculina, datorita celor care i-a crescut, nu pentru ca ei, protagonsitii de parte masculina nu pot plange, sau ca nu le vine sa planga sau ca nu ar simti durerea. Li s-a impus ca "nu trebuie". Li s-a impus ca latura naturala si sensibila sa nu existe (de catre o mama puternic masculinizata, de catre o mama extrem de sensibila si care a suferit de pe urma unui barbat puternic, de o bunica ce a trait vremuri grele cu ani si ani in urma cand emotiile tradau slabiciunea, etc).

Si ar mai fi multe spus...subiectul este atat de frumos dar...nu stiu daca nu cumva plictisesc  ;)!
E curios cum umarul unei femei poate parea uneori de stanca pentru un barbat.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1613 : Luni, 09 Ianuarie 2012, 19:48 »
S-au spus atatea, incat mi vin in minte zeci de teorii si exemple...

Da, din punct de vedere biologic, omul este in esenta o specie poligama matriarhala. Pentru simplul fapt ca masculul produce milioane de sprematozoizi intr-o singura luna, in timp ce femela produce doar cateva zeci de ovule toata viata. Chiar si in Vechiul Testament, barbatii au mai multe neveste... fiindca asa e eficient pentru perpetuarea speciei (exista mai multe modele reproductive in biologie, dar nu e cazul sa le detaliez aici). Asta pana cand a intervenit Biserica...

Mai este si proverbul "Lasa latzul cat de larg si cainele se va intoarce mereu acasa."

Dar sa revenim de la generalitati... ca statistici gasim si pe net.

Cel putin din punctul meu de vedere, excapadele cu o motivatie pur fizica intr-un cuplu nu au nicio importanta. Nimeni nu e stapan pe trupul altcuiva, asa cum nu e stapan pe cariera sau pe visele celuilalt. Acestea sunt doar forme de egoism, mascate in iubire. Animalele tribale nu se "supara" daca partenerul se imperecheaza accidental cu alte exemplare. Dar ajung sa se bata daca celalalt pune astfel in pericol cuplul sau progenitura. Daca il pierd cu adevarat, cu totul... Un suflet pereche nu se pierde decat daca acesta gaseste un alt suflet, in afara cuplului. Adica daca se indragosteste de altcineva. Putin importa daca se si culca sau nu cu acel altcineva. Cand acest lucru se produce e un semn ca cuplul s-a fondat de la inceput pe alte criterii si asteptari, egoiste si egocentriste, nu pe iubire.

Eu am invatat ceva, in timp: Cineva care spune: "Eu sunt un egoist." e cel putin constient, daca nu cumva chiar si sufera din cauza asta, decat unul care spune "Eu? Egoist?!" si care niciodata nu si-a pus aceasta problema... In fond, a face o discriminare in functie de sex nu e decat o forma intelectuala de egoism.

julia

• Vizitator
« Răspuns #1614 : Miercuri, 11 Ianuarie 2012, 16:23 »
Suntem asa de tributari mentalitatilor si stereotipurilor sociale incit nici nu ne mai dam seama ca ele ne dicteaza majoritatea actiunilor.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1615 : Miercuri, 11 Ianuarie 2012, 20:43 »
+1, Julia!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #1616 : Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012, 07:07 »
+10, tuturor!
Dar ... a nu te iubi, insemna a nu "exista"!
A nu te cunoste, cum existi?
nihil sine deo

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1617 : Duminică, 15 Ianuarie 2012, 18:23 »
A nu te cunoaste, inseamna a iubi un alt Eu, care nu exista, de fapt. E ca si cand ti-ai insela partenerul in gand cu... Fat-Frumos. Deci, tot nu existi!  ;D

Offline Sara

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 314
« Răspuns #1618 : Vineri, 20 Ianuarie 2012, 22:24 »
A nu te cunoaste, inseamna a iubi un alt Eu, care nu exista, de fapt. E ca si cand ti-ai insela partenerul in gand cu... Fat-Frumos. Deci, tot nu existi!  ;D

Ba existi dar inca nu stii ca existi  :D!
E curios cum umarul unei femei poate parea uneori de stanca pentru un barbat.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #1619 : Vineri, 20 Ianuarie 2012, 23:27 »
Asa-i si o ciuperca, exista fara sa stie. Doar oamenii (si nici aia toti) pot fi cartezieni.