Autor Subiect: Razboiul sexelor  (Citit de 381091 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Re: Razboiul sexelor
« Răspuns #1485 : Joi, 11 August 2011, 15:22 »
absolut, Jul. individul acela este nu numai grosolan ci si superficial si agresiv. simte si gandeste urat. nu a inteles absolut nimic despre femei, iar asa-zisa lui inteligenta e ca un gablont din targ. exact la paragraful cu copiii m-am lamurit total si eu. 
grosolania nu e in modul in care se exprima, adica in cum, ci chiar in continutul pe care il exprima, adica in ce. sunt perfect de acord ca i s-a acordat deja mult prea multa atentie.  :) continui sa-l prefer pe Liiceanu. :))

pentru dezbatere voi reveni cand gasesc putin timp, ca-s prinsa rau.

julia

• Vizitator
« Răspuns #1486 : Joi, 11 August 2011, 15:40 »
da. CE spui conteaza ca mesaj si pt ce vrei sa transmiti. CUM spui conteaza chiar mai mult pt ca tranmite fara sa vrei ceva despre tine si completeaza mesajul initial.

hihi topicul asta a ajuns la pagina 100. sa fie razboiul de 100 de ani?!?

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1487 : Joi, 11 August 2011, 15:54 »
sincera sa fiu nu am cunoscut homosexuali ( sau cel putin nu au lasat sa se "vada" acest lucru  :) ) si nu ma gandeam sa ii asociez misoginismului - eu personal nu cred nici in misoginism nici in feminism - pentru ca pur si simplu lumea are un echilibru doar cand cele 2 "specii" - femeile si barbatii - stiu sa armonizeze, sa-si gaseasca ratiunea de a fi alaturi unii de ceilalti 
 ziceam si eu ....

absolut, Gabi, extremismul (care este, dupa mine, expresia unei lipse acute de obiectivitate, luciditate si echilibru interior) n-a dus niciodata la ceva bun, in nicio privinta, cu atat mai mult in relatiile intre sexe.

cat despre homosexuali... in general cred ca fiecare e liber sa traiasca in asa fel incat sa fie fericit, cu conditia sa nu-i lezeze pe ceilalti. si atata timp cat homosexualul isi traieste intimitatea fara sa fac prozelitism, de ex., de ce ne-ar deranja pe noi ca asa e construit si fericit el? mirarea mea de individa poate usor, dar foarte usor atinsa de prejudecati :), odinioara, a fost sa cunosc un homosexual de o calitate umana foarte ridicata; un personaj de un bun-simt, o buna-crestere, o inteligenta si o corectitudine cum rar am intalnit. despre celalalte calitati ale lui n-as putea da amanunte, ca n-am intrat in intimitati :)) dar sigur nu era misogin :))

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1488 : Joi, 11 August 2011, 15:58 »
da. CE spui conteaza ca mesaj si pt ce vrei sa transmiti. CUM spui conteaza chiar mai mult pt ca tranmite fara sa vrei ceva despre tine si completeaza mesajul initial.

hihi topicul asta a ajuns la pagina 100. sa fie razboiul de 100 de ani?!?

da. conchidem ca si CE dar si CUM spunem sunt importante. :)

:)) io cred ca e razboi milenar. sa ne auzim la pagina 1000 :)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #1489 : Joi, 11 August 2011, 20:44 »
.....

:)) io cred ca e razboi milenar. sa ne auzim la pagina 1000 :)

si asta e cronica razboiului !?? 

sau a ...carcotasilor !!!!!  ;D ;D   8) 8)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1490 : Joi, 11 August 2011, 21:30 »
eh, razboiul apartine carcotasilor din ambele tabere :). deci e si una si alta. :)
io-s in transee, cu oala de sarmale, goala, asezata pe post de casca si cu polonicu' armat, gata de atac :))
cine mai intra in razbel? pacat ca urologul de serviciu' nu e printre noi. he-he 

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #1491 : Vineri, 12 August 2011, 00:52 »
Bineinteles ca in general conteaza nu doar CE dar si CUM o spunem. Tonul face muzica, zice o vorba. Strict in acest caz al Urologului...mi s-a parut mai important CE spune chiar si pentru simplul motiv ca autorul nu era Liiceanu, deci nu aveam pretentii de stil  :). Pentru ca daca e sa fiu sincer pina la capat si mie imi place CUM si chiar si CE scrie Liiceanu. Scrie foarte frumos. Imi aduc aminte si azi cum am fost impresionat pina la lacrimi de faimosul sau "Apel catre lichele" scris acum vreo 20 de ani, cum i-am citit apoi "Declaratia de iubire", "Despre seductie", despre ura si ce-oi mai fi citit in anii astia multi. Dar viata bate filmul, cum se spune, si asta e.

Urologul nu merita multa atentie si discutie ca persoana in sine, de altfel e un anonim, acest tip de atitudine merita discutat pentru ca exista si ...Uroloage. Cred ca am cunoscut si eu cel putin una. Zic cel putin pentru ca una a fost fair si a recunoscut deschis ca in conceptia ei o femeie adevarata este aceea care "ii face pe barbati". Corespundea destul de fidel portretului creionat de urolog. Ma intreb ce-ar iesi daca ei doi s-ar intilni... :) :(

In Roma antica legea recunostea in principal doua feluri de oameni: oamenii liberi si sclavii. La rindul lor oamenii liberi erau de doua feluri: cei care se nascusera ca oameni liberi, ingenu, si sclavi eliberati numiti liberti. Tratamentul de care se bucurau in fata legii era extrem de diferit. De exemplu numai cei nascuti liberi puteau fi cetateni romani. Era foarte greu ca un libert sa devina cetatean roman (lucru total exclus pt. un sclav!).  Cei care nu erau cetateni romani nu prea aveau multe drepturi. Nu puteau sa faca nici macar commercium deci adio butic in scara blocului! :)
SI acum vine partea proasta, daca un om nascut liber ajungea cumva sclav, chiar si pentru o perioada limitata de timp ( sa zicem ca era rapit de barbari si apoi eliberat contra unei recompense), nu mai redevenea niciodata cel de dinainte, acel om nascut liber. Ingenuitatea pierduta nu mai putea fi redobindita niciodata. Dreptul roman era foarte ferm in aceasta privinta. Si e normal sa fie asa, pentru ca fiecare experienta ne schimba, nu vom mai fi niciodata ce am fost.
Daca vom trage putin cu ochiul in urma, nu prea tare sa nu patim precum Orfeu cind a pierdut-o pe Euridice pe drumul de intoarcere din Hades, vom fi surprinsi de schimbare.

Mai aproape de noi ingenua e descrisa ca fiind frumoasa, dulce, naiva, casta, virginala, pura. (Nu exclud si un echivalent masculin  :)) Poate pierde vreuna din aceste calitati si sa ramina ingenua? Desigur e o intrebare retorica. Valabil si pentru Liiceanu.
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1492 : Vineri, 12 August 2011, 01:02 »
@jul
imi place combativitatea ta si sa stii ca Razboiul de 100 de ani a durat de fapt 116 ani, deci sint convins ca mai facem 16 pagini pe topicul asta! :)

julia

• Vizitator
« Răspuns #1493 : Vineri, 12 August 2011, 07:12 »

doar 116?!? asta daca ma lasati sa ma razboiesc singura!! contribuiti si voi cu mai mult ca sa depasim recordul

lamuriti-ma la partea cu ingenuitatea asta: o avem cu toti obligatoriu si o pierdem cindva...? sau cum?

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1494 : Vineri, 12 August 2011, 10:51 »
Da. Imi amintesc cum “Apel catre lichele” a venit ca un manifest pentru normalitate si bun-simt, o gura de oxigen, intr-o perioada  in care spiritele erau foarte aprinse. Ar mai fi “Usa interzisa” care s-a dorit a fi, la acel moment, un fel de carte bilant, o carte a maturitatii sale, si un efort de regasire a „vibratiei de fiinta“, din cate imi amintesc (si eu imi amintesc greu, caci am o memorie foarte proasta :) ) "Scrisori catre fiul meu” a fost mai putin decat speram.

Recunosc, sensul “socio-juridic” al expresiei cu “ingenuitatea pierduta" nu-mi era cunoscut. :) Cred ca e foarte valabila si intr-un sens psihologic, in general.
Intrebarea este daca iti poti pastra ingenuitatea trecand prin diversele experiente, inevitabil si intristatoare, ale vietii. Eu la asta as raspunde cu “da”. Toti,absolut toti, avem intamplari care ne pun sufletul la pamant, fie si pentru cateva momente. Important e cum abordam viata, cum alchimizam tot ceea ce ni se intampla, fie intr-o intelepciune serena si zambitoare, fie intr-o acreala rautacioasa si agresiva.  Cred ca asta depinde de structura fiecaruia si de “filosofia” existentiala pe care o adopta. De aceea spun ca urologul nostru de serviciu :) simte si gandeste urat, caci indiferent prin ce a trecut (sau, vorba lui Jul, ar fi vrut sa treaca si n-a avut parte :) ), felul in care a iesit din toate depinde numai de el si n-are a arunca vina pe nimeni. Femeile care eventual l-au dezamagit au parcursul lor, Dumnezeul lor, insa ceea ce devine el (in fiecare moment altul, desigur) tine numai si numai de el si interactiuea lui cu “Dumezeul lui”. Am tot postat pe aici, acele cuvinte ale Maicii Tereza care pentru mine, la un moment dat, au fost cruciale, revelatoare (“Oricum” se numeste textul). Totul, dar totul este intre tine si Dumnezeul (tau) N-a fost niciodata intre tine si ei (oamenii si situatiile pe care le genereaza acestia). Asa incat, vin si opinez ca in functie de cum vrei si reusesti sa te raportezi la Dumnezeul tau, iti poti pastra ingenuitatea indiferent de parcursul vietii tale, de oamenii pe care ii intalnesti si (aparent) iti fac rau. Isi au si aceea rolul lor in cresterea interioara, fie si numai fiindca tocmai atunci cand esti foarte nefericit iti amintesti, mai degraba, sa te intorci la fiinta ta autentica.
Pentru mine (iaca, am o definitie proprie :) ) ingenuitatea nu tine de frumusetea, castitatea, puritatea fizica ci de curatenia si lumina interioara, iar pe aceea o putem pastra oricare dintre noi, daca vrem si stim cum.
Si urologul si femeia “adevarata” care “ii face pe barbati” sunt fiinte cu sufletele la altitudine mica, iar “vina” nu o poarta nimeni dintre cei pe care i-au intalnit pe parcursul vietii. DE CE sunt asa, nu vine din viata lor, ci din interiorul, fiinta lor. Sunt asa fiindca asa au alchimizat viata. Da, se merita unul pe altul. Fie ar cobori si mai jos, fie ar reusi sa urce daca ar capata darul divin (si inaltator) al iubirii. Uratenia interioara vine din ne-iubire de sine si de ceilalti.

Auch. M-a apucat filosofia la cafeaua de dimi. :)

Va impiedicati in 16 ani, cand e clar ca e un razboi fara sfarsit? :))

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1495 : Vineri, 12 August 2011, 12:19 »
@ Manfred, eu cand spuneam ca-l prefer pe Liiceanu nu ma refeream numai la "stil" (la frumusetea exprimarii literare) ci mai ales la profunzimea abordarii si intelegerii lucrurilor si chiar la frumusetea gandirii, caci pana si masochismul poate fi o traire (destul de) frumoasa daca apartine unui suflet elevat, si poate fi exprimat intr-o maniera estetica, posibil de apreciat chiar daca nu esti de acord cu continutul. Ori urologul este un groslan nu numai prin stil ci mai ales prin structura interioara, prin uratenia gandirii.
Stiu, o sa-mi spui si tu, ca si altii, ca Liiceanu nu e un om "frumos". habar n-am, nu-l cunosc, insa imi place ceea ce scrie si nu cred ca un om "urat" poate gandi ca el.

Cred ca te poti lovi de oameni urati si "josi" in viata si tu sa ramai "frumos", sa nu te lasi profund marcat de aceia, sa nu "ii iei cu tine" mai departe, prin resentimente, frustrari si ura sau dezgust revarsate asupra celorlalti (in speta, femeile toate). inveti ce e de invatat si apoi "te cureti", intelegand ca a fost un episod de viata, poate necesar. inveti apoi sa privesti cu mai mare atentie in jur, sa selectezi acei oameni de calitate cu care merita sa te insotesti, si sa eviti femeile "adevarate".
Din pacate, cu tristete o spun, sunt din ce in ce mai putini oameni de inalta calitate; si femei si barbati. sau poate e doar o impresie... poate ca si inainte ponderea lor era aceeasi, dar macar media avea niste valori mai corecte. cred.

julia

• Vizitator
« Răspuns #1496 : Vineri, 12 August 2011, 13:51 »
recunosc ca pe mine ingenuitate m-a dus cu gindul la naivitate sau credulitate, iar in cazul meu naivitatea asta numai lucruri bune nu mi-a adus.
si inca nici acu nu scapai de ea fir-ar sa fie ...
felul in care umblam prin viata e o optiune personala dictata de foarte multi factori sau situatii, dar daca structura ta este sa fii bun si generos si tolerant, da si eu zic ca ingenuitatea nu se pierde. experientele pe care le-am avut in viata eu cred ca m-au facut omul care sunt azi si atunci nu am cum sa le reneg.

dar eu gasesc ca mai intii trebuie sa distingem intre citeva situatii (correct me if i`m wrong)
a)   cei care au avut dar datorita experientelor traumatizante sau cel putin semnificative – au pierdut-o
b)   cei care au pastrat-o
c)   cei care nu au avut-o niciodata never ever
d)   exista si cei care au dobindit-o ulterior??

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #1497 : Vineri, 12 August 2011, 14:43 »
Citat
d)   exista si cei care au dobindit-o ulterior??

am citit prin niste carti ca da . cei care au avut norocul asta sunt cei care au avut parte de o moarte clinica si care , in momentul in care au revenit la viata au devenit oameni deosebit de buni si curati sufleteste indiferent cat de "patati" au fost initial . daca o fi asa sau nu , habar nu am dar , din principiu atunci cand primesc o informatie noua pe care n-am cum sa o verific deocamdata ,merg pe premisa fifty-fifty .

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1498 : Vineri, 12 August 2011, 15:24 »
@ Manfred, eu cand spuneam ca-l prefer pe Liiceanu nu ma refeream numai la "stil" (la frumusetea exprimarii literare) ci mai ales la profunzimea abordarii si intelegerii lucrurilor

Am inteles deja asta. Daca privesti citeva rinduri mai sus ai sa vezi ca si eu spus acelasi lucru, "si mie imi place CUM si chiar si CE scrie Liiceanu", ziceam eu. Nu exista niciun dezacord intre noi in aceasta privinta. :) Daca am facut referire la "stil" este pentru ca sint convins ca Liiceanu ar putea sa scrie si o mojicie, o prostie, o stupizenie...cu stil.

Stiu ca e greu de acceptat ca exista oameni care scriu frumos si gindesc urit, pare paradoxal, dar istoria intelectualitatii romane abunda de exemple. Este un motiv pentru care in Romania este o acuta criza de modele. Uite putem face un sondaj pe SC: ce intelectual roman ati avut/aveti ca model in viata dv?
Nici nu vreau sa-l bag pe Liiceanu in categoria uritilor (chiar daca zici stii ca eu am sa fac asta  :) ), ca avem candidati destui. Sa zicem doar ca pentru mine a fost o dezamagire (usoara, ca n-am suferit prea tare!  :) )
In legatura cu "scrisori catre fiul meu zaponez", aceeasi parere cu a ta. Deci, vezi mai mult convergem decit divergem.

Chiar, tu cum reusesti sa te lupti cu raul si uritul?

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1499 : Vineri, 12 August 2011, 15:31 »
recunosc ca pe mine ingenuitate m-a dus cu gindul la naivitate sau credulitate, iar in cazul meu naivitatea asta numai lucruri bune nu mi-a adus.
si inca nici acu nu scapai de ea fir-ar sa fie ...

Pai ai apreciat corect, de asta ziceam la un  moment dat ca mai aproape de timpurile noastre ingenua e definita ca fiind frumoasa, dulce, naiva, casta, virginala, pura. Dar startul a plecat din antichitate si in sclavagism avea semnificatii mai largi.
Bucura-te ca esti asa! :)