Autor Subiect: Razboiul sexelor  (Citit de 382258 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Re: Razboiul sexelor
« Răspuns #570 : Luni, 13 Iunie 2011, 21:09 »
difrentele nu pot fi eliminate. doar afectiunea reala si deschiderea catre celalalt si nevoile lui (nu numai ale noastre) pot aduce armonia in diferenta. daca fiecare isi vede numai dorintele, supararile, frustrarile lui si are urechea surda la ale celuilalt, nu merge... si cred ca aceasta "deschidere" e aproape implicita cand exista sentimente adevarate. sau poate nu?   ??? pentru mine indiferenta fata de supararea celuilalt e semn de neiubire...

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #571 : Luni, 13 Iunie 2011, 21:34 »
difrentele nu pot fi eliminate. doar afectiunea reala si deschiderea catre celalalt si nevoile lui (nu numai ale noastre) pot aduce armonia in diferenta. daca fiecare isi vede numai dorintele, supararile, frustrarile lui si are urechea surda la ale celuilalt, nu merge... si cred ca aceasta "deschidere" e aproape implicita cand exista sentimente adevarate. sau poate nu?   ??? pentru mine indiferenta fata de supararea celuilalt e semn de neiubire...

asa este,... diferentele exista si mi se pare inutil a incerca sa le elimini...oricat ai incerca sa-l schimbi pe celalalt, nu poate fi vorba de o schimbare reala...este doar la suprafata, doar de dragul celuilalt si asta atrage dupa sine un soi de suferinta muta care in timp se va acutiza si pana la urma relatia se va rupe...si in cazul asta nu poate fi vorba de o relatie fericita :( :(...

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #572 : Luni, 13 Iunie 2011, 21:49 »
cred ca e o chestiune de "numitor comun" care daca nu exista in chestiunile importante, structurale (in care "schimbarea" e foarte dificila si cu costuri mari fata de sine) greu se va obtine armonie si multumire in cuplu. schimbarile, adaptarile sunt posibile in chestiunile mai putin esetiale, "de detaliu" si acelea se fac cu atat mai usor cu cat setimetele fata de celalalt sunt mai profunde...ajungi sa le faci de dragul lui/ei petru ca stii ca-i face placere. daca incerci sa-l schimbi pe celalalt "radical", ori nu reusesti si te frustezi tu, ori reusesti si se frustreaza el.  :D si-apoi inseamna ca nu-l iubesti pe el ci pe persoana care ti-ai dori sa devina...tare-i complicat.

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #573 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:00 »
iacata ce raspunsuri intelepte ati dat singure . ..

sunt perfect de acord cu voi :nimeni nu poate schimba pe nimeni si , din fericre barbatul si femeia nu seamana ci se completeaza . as mai aduga ca nici nu trebuie sa ne impunem propriile reguli partenerului .de ce ? in primul rand pentru simplul fapt ca nu sunt neaparat cele mai potrivite doar pentru ca ne apartin si in al doilea rand asta ar semana cu un soi de autoritate exercitata asupra lui si asta u poate conveni nimanui , chiar daca accepta temporar ( cand ma refer la partener fac vorbire atat la barbat cat si la femeie ) . sigur , ne putem enunta principiile dupa care ne ghidam existenta , dar daca principiile noastre nu coincid atunci mai bine ne salutam din mers si ramanem buni amici decai doi parteneri frustrati si tentati sa-si extinda deprecierea asupra intregilor reprezentanti ai sexului opus .
daca iubim un om pentru calitati deosebite gasite la el , apai musai sa-l luam "la pachet" si cu ce ne displace , daca in urma punerii in balanta sunt mai grele cele ce ne plac si mai usurele cele pentru care consideram ca putem face compromisuri .
nu exista reteta  barbatului  ideal sau a femeii perfecte . daca suntem orbi si nu vedem ca partenerul nostru vine cu niste tare peste care noi nu putem trece , e vina noastra nu a lui .

si mai e un aspect absolut deloc de neglijat . ne-am obisnuit ( barbat si femeie deopotriva ) sa cerem : cum sa fie celalalt , cum sa se comporte , cum sa gandeasca , cum sa se imbrace , cum sa iubeasca...
apai iar trebuie folosita balanta : noi ce punem in tas ? noi ce suntem in stare sa oferim ? si cat ? si cum ? si cand ?

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #574 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:07 »
 :( eu simt ca nu mai am nimic de oferit...o fi temporar numa', sau o fi definitiv?  :(

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #575 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:08 »
janet, vreau sa-ti spun doar atat...te iubeeeeeeeeesc :-* :-* :-*...iti multumesc ca mi-ai confirmat ca nu sunt nebuna si cer prea mult :-* :-*

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #576 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:10 »
ai mult de oferit mica :)...dar n-are rost sa faci risipa pana nu gasesti persoana potrivita :) ;)

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #577 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:12 »
Citat
eu simt ca nu mai am nimic de oferit...o fi temporar numa', sau o fi definitiv?  Sad

in cazul asta cu parere de rau te anunt ca nici de primit n-o sa prea ai decat temporar , in cel mai fericit caz  :-[

Citat
janet, vreau sa-ti spun doar atat...te iubeeeeeeeeesc Kiss Kiss Kiss...iti multumesc ca mi-ai confirmat ca nu sunt nebuna si cer prea mult Kiss Kiss

saru`mana pentru declaratie  :D cum sa fi nebuna ? ba mai mult  cred ca , in principiu , cam toti gandim la fel doar ca din cine stie ce motive o spunem mai rar  :D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #578 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:13 »
pai unde .....(Doamne iarta-ma) s-o ascunde potrivitu' cela?
nu fac risipa....ma avant foarte greu si foarte rar.  ;)

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #579 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:14 »
foarte posibil, Jane. sunt cu resursa epuizata.  :D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #580 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:16 »
si-ai citit gresit. nu spusesem ca am de oferit doar temporar. ziceam ca nu mai am nimic de oferit (in acest moment) dar mi-as dori sa fie numai o stare temporara.  :P sarisi ca soacra. :P

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #581 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:17 »
Citat
pai unde .....(Doamne iarta-ma) s-o ascunde potrivitu' cela?
nu fac risipa....ma avant foarte greu si foarte rar.  Wink

mai bine fa risipa , mica, cat mai e cu putinta .macar te alegi cu experiente noi decat cu privitul in gol . si din propriile-ti experiente chiar ai  de invatat

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #582 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:19 »
zici?   ??? pai faci risipa cand simti s-o faci, nu cand iti propui.  :P

Offline janeta

• Hero Member
  • carpe diem
« Răspuns #583 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:22 »
Citat
sarisi ca soacra. Tongue

promit sa fiu mai atenta  :D

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #584 : Luni, 13 Iunie 2011, 22:22 »
da, janet...si dezamagirile de dupa experiente...ce faci cu ele?...ca iti amarasc sufletul atat de tare, ca nici toata mierea din lume nu-l mai indulceste :'(