Arhiva > Arhiva

Razboiul sexelor

<< < (297/389) > >>

micaela:
Gabi, din f. f. mica mea experienta, cred ca homosexualii nu sunt neaparat misogini. Am cunoscut 2 si am fost mirata de nivelul lor de educatie si civilizatie. cu unul chiar am fost oarecum "amice":)) fiindca era agreabil, manierat si avea un dialog inteligent. cred ca homosexualitatea lor e o chestiune total "paralela" cu misoginismul si e pur si simplu o inclinatie psiho-fizio/biologica, sa zicem devianta.
mai degraba sunt  misogini cei heterosexuali care au complexe, frustrari, frici in relatiile cu femeile.

almi_gabi:
sincera sa fiu nu am cunoscut homosexuali ( sau cel putin nu au lasat sa se "vada" acest lucru  :) ) si nu ma gandeam sa ii asociez misoginismului - eu personal nu cred nici in misoginism nici in feminism - pentru ca pur si simplu lumea are un echilibru doar cand cele 2 "specii" - femeile si barbatii - stiu sa armonizeze, sa-si gaseasca ratiunea de a fi alaturi unii de ceilalti 
 ziceam si eu ....

julia:
miha daca ti-as zice parerea mea despre specimenul ala o sa ma baneze admin definitiv si irevocabil

julia:
dar incerc intr-o traducere aproximativa...

comentariul e foarte bine ales ca exemplu pt Asa NU si ma bucura postarea lui aici pt ca putem sa ne dam cu parerea facind analiza pe text. dar numai atit, in lipsa altor elemente de analizat …
am incercat sa-l citesc ca pe un amuzament sau ironie si sa vad dincolo de stil si aparente (adica lipsa de stil sau de profunzime) dar nu am reusit ca-mi creste tensiunea. a atins cota maxima la aia cu femeia e animal.

sa fii misogin presupune totusi un anume grad de dezvoltare a intelectului. unii se ascund sub eticheta de misogin cind de fapt mai bine li s-ar potrivi alte etichete: mitocan, nesimtit, grobian, primitiv, frustrat, complexat s.a. intrebarea mea pt ei ar fi: ai avut vreodata vreo femeie care sa te iubeasca? retorica fireste…

stiu ca misogin = cel care uraste femeile, dar pt mine misoginismul ca atitudine inseamna ca le uraste intre ghilimele, in sensul ca are tristeti si neimpliniri cronice in urma interactiunilor cu ele si le ventileaza cum si unde apuca. el de fapt se apara si se distanteaza, protejindu-se de alte posibile suferinte/dezamagiri/vulnerbilitati. dar daca ar avea norocul si fericirea sa dea peste FEMEIA care-i trebuie si cu care sa-si imparta viata, lesne s-ar dezbara de astfel de pareri strigate sau afisat la coltul strazii/blogului. probabil cel mai rau lucru pt un misogin e sa se indragosteasca. sa fie!!

in schimb cel care uraste dar cu alt sens, ca in descrierea de aici, mie una mi se pare ca frizeza patologicul si daca-i dai suficient timp si spatiu sa se dezvaluie o sa vezi vehementa cu care uraste si altele: homosexualii sau evreii sau suportetrii echipei adverse whatever…
pt ca de fapt ura e esentiala, obiectul sau directia de manifestare nu mai conteaza. e vorba de o forma bruta de agresivitate nefiltrata reminiscenta ancestrala care iese predominant la iveala in legatura cu fenomenele pe care nu le intelege sau care nu-i sunt accesibile. multe din parerile chipurile transante nici nu se bazeaza pe a lui traire, nu poti sa desfiintezi ceva ce nici macar nu ai experientiat. ceva ce trece prin negura vremurilor netransformat ca mentalitate sau atitudine sau conduita hmmm… pt mine e inadaptare, deci limitari si lipsuri, deci handicap.

reprosurile cu artificiile de machiaj sau moda nu denota decat superficialitatea lui, daca la asta se opreste si incapacitatea de a vedea si a alege dincolo de ele. si nu va lasati inselati de “nu bateti femeile” ca nu e punct la final, motivul si continuarea sunt esentiale.
paragraful final e cireasa de pe tort cind vorbeste de copiii femeii (geeee, sunt doar ai ei, ca un apendice nedorit al relatiei pt care trebuie culpabilizata si sanctionata) si dezvaluie ce simte si considera (sau desconsidera) despre implicarea lui.

asta categoric nu e un om care a fost singur in doi pt ca nu a apucat sa fie in doi!!! parerea mea e ca e singur si in unu. mi se pare ca e orgolizat excesiv cu privire la statutul barbtului ca specie superioara per se. nu stiu de ce dar mi-a adus in minte imaginea sefului autoritar care taie si spinzura dar acasa e sub papucul bocancul nevestei.

se incadreza foarte bine in temă si parabola postata in continuare. tratarea femeii ca simplu obiect sexual sau minimizarea nevoilor strict la cele sexuale … mai e nevoie de comentarii?!? daca da, eu nu ma obosesc sa le fac.

julia:

dar putem generaliza plecind de aici (de aia ziceam ca postarea e binevenita) si elabora niste ipoteze ca sa dezbatem in continuare despre razboaie si sexe. nu-mi luati placerea de a dezbate va rog !! dar nu ma tiriti inapoi la specimenul ala ca imi repugna

sunt perfect de acord ca sunt si femei care gindesc asa, ca doar de aia e razboiul sexelor, altfel ar fi razboiul sexului. hi hi hi

fireste nu se nasc misogini, dar atitudinea poate fi preluata si interiroizata din mediu, din contactul cu parerile celor din jur la care a fost expus de timpuriu. deci indirect si la mina a doua. si asta e cu atit mai grav, cu cit convingerile ni se formeaza nu din experienta personala ci asimilate fara discernamint de la ceilalti. einstein parca spunea ca e mai dificila dezintegrarea unei mentalitati decat a unui atom.

de ce au unii pareri asa categorice si impenetrabile la argumentatie logica?!? pai sa tot fie un manual de sute de pagini cu tulburarile de personalitate. dar sarind peste astia, eu cred ca nu multele experiente nefericite cu celalalt sex ii fac pe unii sa vada lucrurile asa, ci putinatatea lor. astia sunt genul care extrapoleaza o experienta (uneori nici macar persoanla) la toate celelalte trecute prezente sau viitoare. ei stiu ce-o sa se intimple inainte sa se intimple. si fireste ca in ciclicitatea ei istoria chiar asa se intimpla!! daca eu vin intr-o relatie cu convingerea ca barbatii e porci si infideli si misogini si ...  e previzibil deznodamintil nu?

cautarea iubirii depline nu e conditie obligatorie pt toti si pt fiecare. sunt unii care cauta inconstient involuntar suferinta spre exemplu. si ingenuitatea pierduta presupune initial ca o ai.
altii au aceste pareri afisate doar de fatada pe principiul vulpii cu strugurii acri. au atit de putina incredere in ei incit eventualitatea unui esec e greu de suportat si le-ar spulbera si pe aia. si atunci desfiinteaza inainte de a incerca, arogindu-si pozitia de cunoscator blazat care da sfaturi altora.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă