opinie, pe scurt,ca n-am prea mult timp.
1. partenerul de viata are, cu siguranta, prioritate in sufletul ei, insa politicos este ca aceasta sa nu se manifeste fata de invitati. dimpotriva, politicos e ca oaspetele sa aiba prioritate in orice: sa fie servit primul, sa fie intrebat primul etc.. ca sa se simta bine primit. cum ar fi sa ii arati unui musafir, permanent, ca sotul, copiii etc. sunt mai importanti ca el (lucru subanteles, evident)? e urat; il faci sa se simta prost..
2. nu exista prioritate in conversatie. e absolut nepliticos sa intrerupi pe cineva, repetat si abrupt, in virtutea faptului ca esti sotul sau copilul unuia dintre interlocutori. civilizat e sa astepti sa-si incheie macar propozitia si doar daca-i caz de urgenta sa intrerupi discutia, dar cerandu-ti scuze pentru asta. (copiii mei aveau si ei chestia asta cu intratul brusc in discutie, peste altcineva. i-am dezvatat

)
ideea de
prioritate in raport cu un musafir, fiindca esti sot (dar si gazda, in acelasi timp) e absolut gresita.
sigur, si ea ar fi trebuit sa fie mai diplomata si sa-si tina sub control iritarea...apostrofarea sotului fata de altii nu este nici ea in regula.