Autor Subiect: Razboiul sexelor  (Citit de 381479 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Re: Razboiul sexelor
« Răspuns #1110 : Vineri, 24 Iunie 2011, 14:59 »
   Deci, nu erau indragostiti cu adevarat. Era o rutină intre ei. Sotul putea să o intrebe daca o poate întrerupe o clipă... dar, în acelaşi timp nu ar fi fost nevoie ca soţul să îi ceară permisiunea de a întrerupe discuţia, deoarece soţia vorbăreaţă observase prea bine îngheţata care abia aştepta să fie servită rece!
   Cred că sotul putea zâmbi frumos, putea vorbi din ochi... Bine, ar fi trebuit ca soţia să fi avut si ea ochi pentru el...

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #1111 : Vineri, 24 Iunie 2011, 15:08 »
   Optimus, sotul nu a gresit cu nimic, dimpotrivă...  Soţul i-a oferit posibilitatea soţiei de a se simţi răsfăţată... Mai ales dacă vorbea de multă vreme, precis i se uscase gura... Avea nevoie de refresment, de o pauză plăcută, dulce si răcoroasă...

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
« Răspuns #1112 : Vineri, 24 Iunie 2011, 15:54 »
eu cred ca nu cunoastem toate elementele ca sa ne putem pronunta...nu stim daca sotul era la prima intrerupere si daca nu cumva o facuse de mai multe ori, iar femeia exasperata de atatea intreruperi, aflandu-se in toiul unei conversatii importante, a fost nevoita sa-l atentioneze pe sotul prea bagacios ca tocmai vorbeste cu cineva si chiar nu doreste inghetata....Apoi nu stim daca sotia chiar era atat de vorbareata, incat sotul se plictisise s-o astepte sa termine de vorbit...Si apoi, Lucia...nu cred ca trebuie sa mancam ceva doar pentru a face cuiva placere...Mi se pare absolut normal sa poti refuza politicos cand nu-ti doresti ceva, fara sa te simti vinovat ca jignesti pe cineva...A spune da ignorand propriile nevoi nu mi se pare ca iti iubesti sau respecti partenerul mai mult...mi se pare ca esti fals cu propria persoana..Cat despre posibilitatea pe care barbatul i-a oferit-o femeii de a se simti rasfatata...iarasi cred ca a fost mai mult o placere a lui...nu si a ei...Poate pentru ea nu era o surpriza placuta sa manance inghetata  dupa jumate de kil de cirese si jumatate de capsuni :o ...Eu cred ca opti aici a fost cam zgarcit in detalii si nu stiu daca se poate da un raspuns standard la situatia prezentata :P...

Oricum mie nu mi se pare normal a inrerupe pe cineva cand se afla in toiul unei conversatii, indiferent ca e vorba de sot, sotie s.a.m.d...Codul bunelor maniere e valabil pentru toata lumea :) ;)

Offline adda

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1326
« Răspuns #1113 : Vineri, 24 Iunie 2011, 16:09 »
Ea incepe sa-l certe ca o intrerupe din conversatie cu matusa, si ca este nepoliticos, chiar de fata cu mesenii...
El considera ca cel mai important este partenerul si te poate intrerupe dintr-o conversatie, Ea considera ca partenerul trebuie sa stea sa astepte pana termina Ea discutia si apoi sa spuna ce doreste...

eu cred ca amandoi au o parte de vina...
el poate ca nu trebuia sa o intrerupa...iar ea nu cred ca trebuia sa-l certe de fata cu toata lumea

orice divergenta exista in cuplu nu mi se pare corect sa fie discutata in public, trebuie discutata intre patru ochi

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #1114 : Vineri, 24 Iunie 2011, 16:45 »
opinie, pe scurt,ca n-am prea mult timp.
1. partenerul de viata are, cu siguranta, prioritate in sufletul ei, insa politicos este ca aceasta sa nu se manifeste fata de invitati. dimpotriva, politicos e ca oaspetele sa aiba prioritate in orice: sa fie servit primul, sa fie intrebat primul etc.. ca sa se simta bine primit. cum ar fi sa ii arati unui musafir, permanent, ca sotul, copiii etc. sunt mai importanti ca el (lucru subanteles, evident)? e urat; il faci sa se simta prost..
2. nu exista prioritate in conversatie. e absolut nepliticos sa intrerupi pe cineva, repetat si abrupt, in virtutea faptului ca esti sotul sau copilul unuia dintre interlocutori. civilizat e sa astepti sa-si incheie macar propozitia si doar daca-i caz de urgenta sa intrerupi discutia, dar cerandu-ti scuze pentru asta. (copiii mei aveau si ei chestia asta cu intratul brusc in discutie, peste altcineva. i-am dezvatat :D)

ideea de prioritate in raport cu un musafir, fiindca esti sot (dar si gazda, in acelasi timp) e absolut gresita.

sigur, si ea ar fi trebuit sa fie mai diplomata si sa-si tina sub control iritarea...apostrofarea sotului fata de altii nu este nici ea in regula.

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1115 : Vineri, 24 Iunie 2011, 16:56 »
au dreptate micaela si fortuna 777: sotul e de vina! >:( sotul este intotdeauna de vina :(

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1116 : Vineri, 24 Iunie 2011, 17:00 »
amandoi au gresit, insa in cazul de fata s-a intrebat mai ales daca sotul avea prioritate. NU avea. putea sa fie si invers; sotia sa fi intrerupt si raspunsul era acelasi.
ce va mai place sa va victimizati, voua barbatilor...
Codul bunelor maniere se gaseste inca...pacat ca nu se citeste.  ;D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1117 : Vineri, 24 Iunie 2011, 17:04 »
unele domnisoare te contrazic si cand le dai dreptate :(

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1118 : Vineri, 24 Iunie 2011, 17:05 »
sotul este intotdeauna de vina

enuntul asta e o ironie (din seria ta binescuta), domnisoru' silviu ;D

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #1119 : Vineri, 24 Iunie 2011, 17:11 »
cred ca partenerul de viata are prioritate in fata oricui daca se adreseaza sotului/sotiei...  FALS

El considera ca cel mai important este partenerul si te poate intrerupe dintr-o conversatie. FALS

da, partenerul este cel mai important, dar asta nu inseamna ca ii da dreptul sa fie nepoliticos in raport cu ceilalti. poate intrerupe o conversatie daca i se topeste inghetata, dar trebuie sa o faca elegant, nu cocosindu-se ca e sotz cu drepturi preferentiale.  ;D capisci gentlemen?

silviu

• Vizitator
« Răspuns #1120 : Vineri, 24 Iunie 2011, 17:23 »
cred ca aia doi, din povestea lui optimus, se iubeau cum ma iubesc io acum cu madona si se intelegeau numai prin semne, asa cum se intelegeau tomazian si nevasta-sa.
"eu si nevasta-mea ne intelegem numai prin semne. uite, si-acum am un semn in moalele capului."

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #1121 : Vineri, 24 Iunie 2011, 17:35 »
silviu, ceva asemanator voiam sa spun si eu...un cuplu obisnuit in care nu mai conteaza prea mult celalalt ca de, sunt obisnuiti unul cu altul, si apoi si asa, doar nu au sa se desparta pt o inghetata?...ceva de genul ca pot sa fac orice, ca doar e sotul/sotia meu/mea si stie ca nu ma mai pot schimba!
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

marcutza

• Vizitator
« Răspuns #1122 : Vineri, 24 Iunie 2011, 17:42 »
daca cei doi se iubesc, se respecta, se completaza si intre ei exista o legatura puternica, acest incident nici nu poate fi considerat incident ci o interventie de dragul ei cu acordul lui si invers.
prea multe fitze si protocol intre doi oameni care se considera un tot, lucrurile puteau fi privite, aprobate si acceptate.

DAR, daca o gandim la rece si protocolar, lucrurile vor sta diferit.

Offline lori

• Full Member
  • Mesaje postate: 106
« Răspuns #1123 : Vineri, 24 Iunie 2011, 17:49 »
Eu cred ca se exagereaza putin. In primul rand cei doi daca sunt cu adevart indragostiti se inteleg din priviri si nu se apostrofeza in public. In fond, "rufele murdare se spala in familie" nu? Iar situatia prezentata este putin exagerata. Intr-adevar, in aceasta perioada pe care o traim acuma se poate intampla si asa ceva. Dar in realitate, intre doi oameni "normali" ca intelect, sentimente si educatie, o astfel de scena nu poate avea loc! Eu asa cred. Sau se poate rezolva elegant : el face un mic semn, ea-i raspunde la fel, face  o pauza din discutia cu matusa si vorbeste cu sotul. Si totul este OK.
"Eu merg incet, dar niciodata inapoi" (A. Lincoln)

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #1124 : Vineri, 24 Iunie 2011, 17:55 »
nu poti da un astfel de exemplu scos din contextul social...daca ea e genul cate tipa de la balcon dupa copii, deja ii cerem prea mult...si apoi cand vorbim de iubire si dragoste intr-un cuplu, ca tot e la moda cumva acum, in anii din urma nu stiu in procente cati, cate isi puneau problema de dragoste...deci, chestia asta cu iubirea se refera unei anumite categorii de oameni...si deja de aici in sus vorbim de exemple...
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler