Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Circuit ADRIATICA 16 - 26 august 2011 (Croatia - Slovenia - Venetia)

<< < (4/13) > >>

almi_gabi:
bine ai revenit Gigi!
comprimarea bagajelor este o intradevar o "problema"  ;D, sper sa le dovedesc cumva pana marti. initial cand m-am uitat peste program si mie mi s-a parut incarcat dar apoi am facut o comparatie cu programul din Praga si mi-am dat seama ca nu este chiar asa de "aglomerat", mai sunt si zilele de relas in care vom sta la plaja asa ca avem si timp de odihna
m-am gandit si am vorbit deja cu Roxana ca noi cele 3 din Bucuresti sa sosim in Sibiu seara , undeva aproape de ora de plecare ( 22:00) ramanad sa tranferam bagajele din autocarul care ne va aduce in Sibiu in microbuz si sa putem pleca direct. bine ca ai zis de acte ca sa iau si pasaportul si  sa le mai spun si lor sa il ia

adda:
Drum bun spre Adriatica! sa aveti parte de o vacanta frumoasa, cu mult soare si sa va intoarceti cu bine.

almi_gabi:
multumim adda!
bagaje sunt aproape gata, doar sa mai fac o "inspectie" a lor sa vad daca am luat tot - ca am un talent de a uita cate ceva de fiecare data  ;D - aparatul foto e la incarcat, costumul de baie la indemana  8) si nerabdatoare sa plec  ;D

almi_gabi:
Am revenit de cateva ore acasa. ;D  Oboseala drumului isi spune cuvantul dar este aceea oboseala placuta, plina de amintiri ale perindarilor (si peripetiilor ;D ) noastre. Timpul a trecut prea repede in aceasta vacanta si daca ar fi sa aleg ce mi-a placut cel mai mult mi-ar fi dificil pentru ca au fost multe locuri care mi-au ramas in suflet.
 2 saptamani de vis, bun gust, plimbari prin parcul Plitvice, prin Venetia, Opatija, Liubliana, Bled si balaceala  in apa de un albastru incredibil a marii Adriatice.
Incerc in cat mai scurt timp sa “revin” cu totul ( nu numai fizicul !! 8)) din vacanta si sa va arat cateva poze.

admin:
Bine v-am regasit! Stiu ca o parte sunteti inca pe drumul de intoarcere de pe Cheile Nerei, altii inca in vacanta, altii incep sa se pregateasca pt Delta si Sighisoara....Reintoarcerea are pe deoparte nostalgia si amintirea locurilor si oamenilor cu care ai fost, pe de alta bucuria regasirii locsorul de acasa si a reintalnirii celorlalti. Un sentiment amestecat deci. Sunt in aceasta stare. M-am obisnuit atat de tare sa ne trezim, sa luam micul dejun impreuna si apoi sa mergem pe plaja sau in excursie. Microbuzul e lipsit acum de veselie si glume, aseara rand pe rand, incepand din Arad, cei cu care am fost in aceasta aventura adriatica, s-au risipit spre casele lor. Sunt atat de multe de povestit incat, am sa o fac asa pe etape, altfel ar trebui sa stau cateva zile in fata calculatorului...
Incep cu drumul. Am plecat noaptea pt a putea calatori pe racoare si a castiga o dupa amaiza de vacanta. Am mai oprit, am mai ras, am mai povestit, s-a mai dormit si pe la 12.00 eram deja in Croatia. Parca cei 1000 km pana la Plitvice, au trecut atat de repede incat aveam impresia ca doar ce plecasem. Zona in care am stat noi, este una atat de verde si de primitoare, incat aveai impresia ca esti intr-o zona nelocuita. Stradute inguste, case frmos aranjate, cu flori si pomi, curti ingrijite. Indicatoare si semne turistice, incat imposibil sa nu gasesti ce cauti. Pensiunile sunt numeroase acolo si cu toate astea fac greu fata valurilor de turisti care sosesc nu doar pt Plitvice si si pentru biking, hiking, drumetii, pescuit. Noi am stat la Grabovec, foarte aproape de parc, in 10 minute eram cu masina la oricare din cel doua intrari in parc. Ca sa vizitezi in amanunt parcul ai nevoie de o zi si jumatate, noi am avut la dispozitie doar prima dupaamiaza din vacanta si  dimineata celei de a doua zile. Dar a fost arhisuficient. Cum este indicat si recomandat sa procedezi acolo: in prima zi sa faci lacurile de jos (parcul are in total 16 lacuri, cu o diferenta de nivel intre ele de 144 m) si pesterile, iar a doua zi sa faci lacurile de sus. Ambele trasee sunt foarte usoare si accesibile oricui. Sunt amenajate in continuarea potecilor tot felul de pasarele si punti peste zonele cu apa, sunt marcaje la tot pasul, iar pentru ajutor exista 2 trasee de trenulet, unul pt lacurile de jos, unul pt cele de sus si ambarcatiuni care transfera turistii, de pe un mal al celuilalt al lacului Kozjac. Accesul in parc se face pe doua intrari: pe intarea 1, se viziteaza lacurile de jos si o cascada, pe intrarea 2 se face turul lacurilor de sus. Parcarea nu este chiar ieftina, 7 kuna/ora, la fel si biletul pt doua zile este 24 EUR. Cu toate astea parcul este invadat efectiv de turisti din toata lumea. Toti sositi sa vada minunatiile stranse pe kativa kilometrii patrati. Lacuri de o culoare aproape ireala, pesti, pasari, plante endemice. Locurile sunt superbe, singurul disconfort este dat acolo de afluxul mare de oameni. Asta obliga la asteptarea la ambarcatiune (desi sunt cate doua pe sens si circula incontinuu), la trenulet si chiar la intrarea peste lacuri, pe punti. Toata lumea vrea sa fotografieze, toti stau in extaz privind la apa si in jur, asa ca adeseori se produc noduri. Nu stiu cand este cel mai bine sa-l vizitezi pt ca gazda la care stateam imi spunea ca si iarna este multa lume acolo.
Pentru oricine este in trecere acest parc trebuie sa devina un obiectiv de vizitat. Farmecul acestui paradis este greu de descris iar nuantele de turcoaz si verde trensparent pe care le au apele lacurilor, unice. Din cele 1500 de poze pe care le-am facut doar eu in aceasta excursie, am sa incerc sa va arat cat mai multe. Gabi are si ea foarte multe, toti si-au epuizat cardurile de memorie. Deci o sa vedeti si voi o parte din bucuria noastra, cea a locurilor prin care am trecut. Acum, pensiunea in care am stat, micobuzul, lacuri si cascade din Plitvice.

[attachment deleted by admin]

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă