Autor Subiect: ZEN  (Citit de 76315 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864
Răspuns: ZEN
« Răspuns #315 : Marți, 05 Iulie 2011, 23:27 »
...scara de valori este pervertita sistematic de catre cei care au puterea sa faca asta ... :)

scara de valori apartine fiecaruia si nu poate fi  impusa de nimeni...

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #316 : Miercuri, 06 Iulie 2011, 00:01 »
scara de valori este modificata in fiecare minut...suntem impinsi sa acceptam parvenirea , castigul facil , fara munca in locul vointei de a crea plusvaloare , in locul dorintei de ne autodepasi ... prin masmedia prin lideri de opinie dati sistematic pe sticla cum sunt Gutza si monicutza , ni se pervertesc copii la a deveni o societate bolnava ..
se urmaresc interese sau e decat prostia unor guvernanti incapabili, nu stiu ...cert este ca suntem sabotati in ceea ce inseamna mai mult pentru noi, copiii nostrii, viitorul nostru...

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #317 : Miercuri, 06 Iulie 2011, 05:02 »
ZEN nu vrea sa desparta fiintele omenesti de social ci dimpotriva. tinde o epurarea a comportamentului, o dezvoltarea a capacitatilor pozitive, o sublimare a tendintelor negative ale fiintei...

ASEZAT CU FATA SPRE TINE INSUTI

Universul se descopera in corp.  Cosmosul si intreaga lui realitate isi capata intelesul.

tot ZEN ... discrimineaza si transcende discriminarea ...
nihil sine deo

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #318 : Vineri, 08 Iulie 2011, 17:24 »
Una dintre nevoile cele mai arzatoare ale oamenilor este sa fie placuti, iubiti si apreciati (daca se poate, de toata lumea). Uneori, in numele acestei nevoi incercam, constient sau inconstient, sa-i controlam sau sa-i manipulam pe ceilalti pentru ca ei sa ne trateze asa cum credem noi ca ar trebui sa fim tratati.

Ce nu realizam este ca persoana de la care vrem sa obtinem ceva ajunge sa aiba un avantaj asupra noastra, sa ne stapaneasca, psihologic vorbind. Nu ne mai apartinem noua insine si nu ne mai comportam asa cum ne dicteaza inima, ci cum ne imaginam ca ar vrea acea persoana sa ne comportam.

Din pacate, realitatea ne demonstreaza mereu ca aceasta strategie se intoarce pana la urma impotriva noastra. Cersim dragoste sau apreciere? Cerem sus si tare respect? Ne incalcam principiile si valorile pentru un scop “nobil” sau util? Socializam cu oameni pe care nu-i suportam pentru ca avem nevoie de ei? Obtinem efectul advers: primim mila, dispret, respingere. Ne chinuim sa parem puternici si siguri pe noi? Vom aparea slabi si penbili.

Este momentul cand cedam de buna-voie puterea noastra celeilalte persoane iar noi ramanem doar cu o inima grea. Si asta nu este intotdeauna doar o figura de stil, ci se poate reflecta si in planul fizic – pe scurt, ne imbolnavim.

Data viitoare cand esti pe cale sa te comporti astfel, imagineaza-ti ca ai o telecomanda in mana si ca poti sa dai freeze scenei in care tocmai vrei sa joci. Si intreaba-te: “Vreau cu adevarat sa fac asta? Ma simt cu inima impacata sa ma justific in fata acestui om sau sa ma prefac ca ma intereseaza parerea lui?”. Raspunsul (sincer!) la aceasta intrebare de test iti va arata daca faci ceea ce faci din proprie vointa sau daca nu cumva esti pe cale sa cazi intr-un nou act inconstient de auto-sabotare.

In concluzie, inima ta este usoara in masura in care iti ramai fidel tie insuti si nu mergi in alta directie decat cea indicata de busola ta interna. Nu zic ca uneori nu este nevoie sa faci mici compromisuri “sociale”, dar nu le lasa sa devina o obisnuinta in relatiile tale cu ceilalti.

Sinelui tau profund, autentic, nu ar trebui sa-i pese ce parere au ceilalti despre tine, asa cum Soarelui nu-i pasa daca oamenii cred ca arde prea tare.

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #319 : Vineri, 08 Iulie 2011, 17:43 »
Este momentul cand cedam de buna-voie puterea noastra celeilalte persoane iar noi ramanem doar cu o inima grea. Si asta nu este intotdeauna doar o figura de stil, ci se poate reflecta si in planul fizic – pe scurt, ne imbolnavim.

In concluzie, inima ta este usoara in masura in care iti ramai fidel tie insuti si nu mergi in alta directie decat cea indicata de busola ta interna. Nu zic ca uneori nu este nevoie sa faci mici compromisuri “sociale”, dar nu le lasa sa devina o obisnuinta in relatiile tale cu ceilalti.

Este ca si cum ai lupta tu impotriva ta...iar lucrul asta duce la multe contradictii si conflicte interioare care te vlaguiesc de puteri...nu mai rezonezi cu tine insuti si desigur ajungi sa te imbolnavesti...Mie mi se pare ca asta este o atitudine tipica celor care iubesc...

Gheorghe

• Vizitator
« Răspuns #320 : Sâmbătă, 09 Iulie 2011, 10:05 »
Bucura-te de fiecare clipa asa cum este ea pentru ca nu vine intamplator, ci ca sa inveti din ea. Ai curajul sa te arunci in provocarile vietii pentru ca asa evoluezi si te maturizezi. Asuma-ti responsabilitatea pentru alegerile tale. Fii un om bun si ajuta-i pe ceilalti, ofera-le ori de cate ori poti un moment de bucurie. Munceste pentru visele tale, nu te da batut niciodata. Mergi cateodata in singuratate si bucura-te din plin ca existi, stai printre copaci, printre flori si zambeste-i cerului! Pune caramida cu caramida, cu mare atentie si grija, iar casa ta se va inalta frumos.

Apoi invita-i cu drag pe altii la tine in casa pentru a va “juca” impreuna. Canta, danseaza, razi, gandeste, simte, asculta, traieste, actioneaza. Aaaa, era sa uit… Pretuieste fiecare moment in parte la maxim pentru ca daca va veni cutremurul si-ti va darama casa pe care ai construit-o sa nu regreti nimic, sa zambesti pur si sa fii constient ca ai una care nu poate fi daramata niciodata. Si care e acolo in interiorul tau!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #321 : Sâmbătă, 09 Iulie 2011, 10:26 »
Citat din: gheorghe
Apoi invita-i cu drag pe altii la tine in casa pentru a va “juca” impreuna.
de acord, dar in loc de "altii" sa fie "altele" :)

Gheorghe

• Vizitator
« Răspuns #322 : Sâmbătă, 09 Iulie 2011, 10:29 »
de gustibus...
discriminare sexuala ? fiecare cu cine-i place si exista 4 variante, nu ?

Gheorghe

• Vizitator
« Răspuns #323 : Sâmbătă, 09 Iulie 2011, 11:00 »
O tanara se indragosteste si, dupa cum se intampla in general, urmeaza sa se casatoreasca. Dar, fiind foarte bogata si educata la cele mai bune scoli, fata pune o conditie.
“Ma voi casatori cu tine, insa trebuie sa-mi promiti un lucru…”

Tanarul ii spune :”Orice imi vei cere eu ma voi supune – pentru ca nu pot trai fara tine…”

Fata continua: “Mai intai asculta-mi conditia si apoi mai gandeste-te. Nu este ceva obisnuit. Nu ma voi marita cu tine decat daca-mi promiti ca nu vom locui impreuna. Stii foarte bine ca detin un domeniu foarte mare, un lac foarte frumos inconjurat de copaci si gradini minunate. Dupa ce ne vom casatori iti voi construi o casa pe malul celalalt al lacului si as dori ca tu sa locuiesti acolo.”

“Dar atunci care mai e rostul casatoriei ?” intreaba tanarul nedumerit.

Ea ii raspunde :”Mariajul nu inseamna distrugere reciproca. Asa cum eu am propriul meu spatiu, la fel vreau sa ai si tu. Uneori, cand ne vom plimba prin gradina, ne vom intalni. Sau, cine stie, poate ca ne vom intalni in timp ce facem o plimbare cu barca, pe lac, si atunci te voi invita la un ceai, sau poate ca ma vei invita tu.”

“Dar este o idee absurda” se revolta tanarul.

Atunci fata ii spune :”In cazul asta, uita complet de casatorie. Aceasta este singura idee corecta – altminteri, iubirea noastra nu va putea creste, nu se va putea inalta. Numai asa vom putea ramane permanent proaspeti si noi. Doar daca nu vom locui impreuna vom fi capabili sa nu ne privim ca pe niste bunuri care ni se cuvin. Eu vreau sa-mi pastrez libertatea de a-ti refuza oricand invitatiile, asa cum si tu trebuie sa ai aceeasi libertate, pentru ca numai intre doua libertati totale se deschide minunata floare a iubirii.”

Bineinteles, tanarul nu a inteles mesajul fetei si, in cele din urma, a renuntat la ideea de a se mai casatori cu ea.

Osho povestind nuvela Akhari Kavita  -“Ultimul Poem” de Rabindranath Tagore.

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #324 : Sâmbătă, 09 Iulie 2011, 11:46 »
gheorghe...imi place um gandesti....iar exemplul dat de tine il impartasesc....contopirea si simbioza dintre o femeie si un barbat distruge relatia de iubire si o duce in registrul frate-sora, mama-baiat. am trait pe pialea mea asa ceva...iar eu sunt o persoana care a luat bataie pt libertate si la 5 ani!
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline fortuna777

• Hero Member
« Răspuns #325 : Sâmbătă, 09 Iulie 2011, 19:44 »

eu nu impartasesc exemplul dat de tine, gheorghe :(...aici nu e vorba nici pe departe de dragoste...Cum adica "sa-mi pastrez libertatea de a-ti refuza oricand invitatiile"...?...De exemplu, deseara gatesc varza cu ciolan afumat, te invit si pe tine la masa pentru ca esti sotul meu...iar tu imi spui "draga mea,... ma doare stomacul de la varza...si oricum trebuie sa ies la o bere cu baietii"...iar ea ii spune: "bine, iubitule...poate ne intalnim maine seara la o partida de sex"...la care el ganditor "stii, ...maine e luna plina si s-a deschis sezonul la pescuit"...Despre astfel de libertati e vorba?

impartasesc si eu multe din filozofiile lui Osho, dar aici cu siguranta nu s-a scris ceea ce a spus el...Nu cred ca trebuie sa luam adliteram toate sfaturile lui...

sunt foarte de acord cu libertatile pe care trebuie sa le aiba fiecare intr-un cuplu, nu sunt de acord cu dependenta si atasamentul exagerat fata de celalalt, cu sufocarea partenerului, cu incalcarea spatiului privat al celuilalt...dar de aici si pana la a trai separat de partenerul tau si a nu imparti nimic cu el...e cale lunga...

silviu

• Vizitator
« Răspuns #326 : Sâmbătă, 09 Iulie 2011, 20:19 »
Citat din: fortuna777
De exemplu, deseara gatesc varza cu ciolan afumat, te invit si pe tine la masa pentru ca esti sotul meu
wow! ciolan cu varza! invita-ma pe mine, chiar de nu sunt sotul tau ;D

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #327 : Sâmbătă, 09 Iulie 2011, 20:29 »
cred ca exemplul trebuie inteles ca un simbol...fortuna, eu sunt femeie si sa stii ca oricat de mult imi place sa am familie, tipul romanesc de casnicie ma sufoca. Imi place sa ies cu fetele, sa plec singura pe coclauri, sa merg la sala, sa plec cu aparatul foto prin tara sa fac poze, sa fac cumaparaturi singura, sa stau in camera mea fara sa ma bazaie cineva la cap si nu imi place sa gatesc, sa fac curat, sa calc, sa merg la rude in familie si sa nu primesc musafiri. Daca ii place pescuitul e ok, daca ii place sa mearga singur cu bicicleta e ok, daca vrea sa plece singur in concediu e ok pt ca si eu am preocuparile mele fara sa depind de el.Pot sa plec singura dimineata la mare si sa ma balacesc singura si sa ma simt bine Dar, exista un dar, la mine copilul e mare , are 24 de ani si pana nu a plecat de acasa gandeam putin altfel. Sincer, acum libertatea mi se pare mult mai pretioasa decat un partener care nu ar avea convingeri ca mine.  Pt ca imi place sa fac ce vreau, cand vreau fara sa supar pe cineva.
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline balanta

• Hero Member
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #328 : Sâmbătă, 09 Iulie 2011, 20:30 »
Silviu, are colesterol!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #329 : Sâmbătă, 09 Iulie 2011, 20:34 »
fac miscare si scap de colesterolul najpa ;D