Autor Subiect: ZEN  (Citit de 76411 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

optimus sum

• Vizitator
Răspuns: ZEN
« Răspuns #285 : Marți, 14 Iunie 2011, 11:44 »
pai tocmai asta ma satisface ...traiesc din supararile lor...ma hranesc cu mindria lor umilita si respir furia si frustrarea misandrelor calcate pe bataturile din dotare... ;D ;D ;D ;D ;D

pe_jumate

• Vizitator
« Răspuns #286 : Marți, 14 Iunie 2011, 22:11 »
dragilor cuvantatori abitiri de prin zona nirvanelor si mentalului ocult, poate sa-mi zica si mie cineva ce masoara indicatorul de karma din dreptul profilului fiecaruia pe care eu, in bezna si nimicnicia mea (mele), il vad abia acum? cine il determina si ce sfantul e el de fapt?? ha??

PS mai domnule, lipseste omul un pic si yo-te: jul s-a evanuisat, lumea se ingramadeste in draci la a face vorbire despre iubirea in specia ei ipotetica iar la rubrica ”eu merg la” nu mai scrie nimeni.. sfarsitul lumii, nu altceva :-*

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #287 : Marți, 14 Iunie 2011, 23:06 »
noroc cu tine , carmen , de vazui si eu ca eram insemnata la karma cu +1 . o fi de bine sau o fi de rau ?

si chiar nu ne spune nimeni ce e cu karma asta ? trebe sa facem scris ? si daca da , catre cine ?

off , numai intrebari in seara asta si niciun raspuns... :'(

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #288 : Miercuri, 22 Iunie 2011, 09:16 »
contactul cu lumea care ne inconjoara... evolutia ca om ... pe masura ce evoluam intelectual lasam in urma nivelul de unde ne-am ridicat si parcurgem etapa cu etapa, trepte pe o scara care ne duce incet incet intr-o alta sfera, intr-un alt univers, la un alt nivel de gandire. procesul presupune munca multa , efort si vointa, cat si o disponibilitate pentru a invata...
pana aici totul este frumos. desi este dificila aceasta evolutie , este necesara, este de dorit, si aduce cu ea avantajul de a gandi, de a deveni un om mai bun si mai complex, dar exista un dar... ametiti de nouile roluri pe care le interpretam , de autoscoperirea ca oameni , castigam ceva si pierdem ceva...ce castigam stim..dar ce pierdem ?
pierdem contactul si perceptia lumi de unde am plecat. poate veti spune ca acea lume de unde am plecat fiecare nu mai este necesar a o cunoaste, ca nu mai este de dorit sa o recunoastem ca facand parte din noi, pentru ca este istorie si o consideram un atavism... ei bine, parerea mea este ca si manelele au rostul lor, si telenovelele la fel... nu putem asculta numai Bach si Beethoven pentru ca nu am mai recunoaste valoare neavand cu ce face diferenta. pe o scara de valori trebuie sa existe si valorile minimale si cele negative eventual ca sa putem aprecia valorile pozitive si cele maximale...
ascultandu-l pe Guta ne putem minuna de armonia lui Vivaldi, trecand la pas prin noroiul unei mahalale putem aprecia mai bine comfortul uscat al masinii personale... dar cati dintre noi au puterea de a se intoarce pe scara evolutiei la baza ei? cati dintre noi au puterea de a retrai simplitatea si prostul gust, mizeria si grobianismul?
sunt oameni care o fac pentru a-si redescoperi propria evolutie, in mod voit si voluntar(de admirat), si sunt oameni pe care viata i-a luat de acolo de unde au ajuns si a dat cu ei de pamant, aducandu-i acolo unde nu credeau ca se vor mai intoarce vreodata...
cateodata un "restart" te face mai mult , OM...

julia

• Vizitator
« Răspuns #289 : Luni, 27 Iunie 2011, 20:25 »

Optica, nu mai esti zen?

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #290 : Miercuri, 29 Iunie 2011, 10:07 »
estem si ZEN, estem si golan, estem si baiat bun si cuminte, estem de toate...
si totusi nimic...

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #291 : Miercuri, 29 Iunie 2011, 15:06 »
asta estem ...ABSOLUT
nihil sine deo

Offline Geta

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 27
« Răspuns #292 : Miercuri, 29 Iunie 2011, 16:10 »
Da, adevarul este ca ne putem transforma in ce vrem noi.Facem parte din univers , asa ca trebuie numai sa facem un pic de meditatie si atunci vom fi mult mai fericiti cu ceea ce suntem.

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #293 : Miercuri, 29 Iunie 2011, 16:17 »
scopul este nu sa ne transformam ci sa ne evaporam daca se poate ...sa devenim un abur care sa dispara incet...

Offline Ayouni

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1918
« Răspuns #294 : Miercuri, 29 Iunie 2011, 16:25 »

asta-mi aminteste de publicitate Nike! :) ;)
"Stay hungry, stay foolish!" (Steve Jobs)

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #295 : Joi, 30 Iunie 2011, 12:06 »
ne putem transforma... iata un articcl pe care tocmai l-am primit pe mail. suntem un sistem energetic... putem, intr-o mare masura, sa ne "orientam" energia.

Esti ceea ce privesti
de MARIA TIMUC jurnalul National, 30 iunie 2011
http://www.jurnalul.ro/opinii/editorial/esti-ceea-ce-privesti-583206.html

Unul dintre cele mai tainice principii initiatice spune ca "energia urmeaza atentia". In consecinta, acolo unde iti este atentia, iti este si... energia. Daca privim fiinta umana din acest unghi, din unghiul fascinant al "atentiei", o putem vedea ca pe un investitor. Constient sau inconstient, fiinta umana investeste energia sa in orice lucru caruia ii da atentie. Se intampla de la sine, este un dat, este un har sau o nefericire, este ceva ce se intampla, fie ca vrei sau nu, fie ca stii sau nu, fie ca esti constient sau inconstient. Natura ne-a conceput investitori, dar – pentru ca nu intelegem prea bine harul nostru – se intampla sa-l folosim distructiv.

O femeie ii da mare atentie frumusetii sale exterioare. Are in minte trusa de machiaj, manichiurista, coaforul, rochiile, parfumurile, bijuteriile si, peste toate, banii. Ea investeste energie in actiunea de infrumusetare exterioara pe masura ce investeste atentie si invers. Ce se intampla in acest timp, in Eul femeii? Ce se intampla in mintea sa, in sentimentele sale, in trairi, in preocupari, in comportamente, in viata de zi cu zi? Energia investita prinde viata, pana acolo unde toate resorturile psihologice imprumuta vibratia preocuparii pentru frumusetea exterioara. Preocuparea predominanta a femeii devine ea insasi, devine Eul sau. Daca intr-o zi femeia ar incepe sa fie atenta la filozofie, de exemplu si filozofia ar intra in centrul atentiei sale, atunci si activitatile de zi cu zi si gandurile si sentimentele si toata fiinta sa ar suferi o schimbare radicala. Mai mult, s-ar modifica anturajul in viata de zi cu zi, preocuparile sociale si, inainte de toate, structura Eului acestei persoane. Ceea ce vreau sa spun este faptul ca noi devenim ceea ce ne intereseaza in mod esential. Eul nostru se transforma de la sine, sub puterea atentiei, a dorintei, a convingerii, a preferintei pentru ceva anume.

Daca energia urmeaza atentia noastra, ce si cine devenim noi atunci cand privim intens si cu patima raul din lume? Cine si ce devine omul care priveste doar starea conturilor, doar ineficienta orandui­rilor sociale, doar vremea rea si doar nefericita experienta omeneasca? Pe de alta parte, daca ne transformam pro­fund si inconstient in ceea ce pri­vim, ce am simti daca intr-o buna zi ne-ar preocupa stelele si frumusetea universului? Ce Eu s-ar crea in noi  daca am face din propriile minti niste faruri capabile sa vada departe, in adancurile fiintei, si nu doar la un centimetru de scara blocului sau de poarta casei? Daca "ce sunt eu" depinde de "ce privesc profund, ce ma intereseaza in mod special, ce vad in existenta", atunci cand ma simt rau, cand sunt deprimat, cand pare ca alunec si imi pierd echilibrul, cand actionez impotriva existentei si, poate, chiar impotriva firii sau a vietii mele n-as putea sa ma vindec incepand sa privesc in alta directie? Sa-mi dau seama ca privesc un tsunami si, prin aceasta, investesc energie in existenta lui? N-as putea sa aduc schimbari in Eul meu, in ceea ce am crezut ca sunt Eu, cautand o preocupare de suflet, dar atat de puternica, atat de atractiva si de fenomenala, incat sa ma poata extrage, pur si simplu, din vechile metehne, sa pot evada din vechiul Eu, din vechiul fel de a fi si, mai ales, din suferinta care l-a acompaniat?

S-ar putea raspunde "da" acestor intrebari! O sincopa existentiala se poate anunta printr-o deprimare persistenta, printr-un blocaj sau perceptia unui blocaj. Se poate ca nimic sa nu te mai multumeasca. Se poate sa devii din cale afara de suspicios si conflictual in tine insuti. Se poate ca ceea ce vezi in lume sa te deranjeze continuu. Ar fi doar semnul distinct al faptului ca ai fost atent in mod constant, mult timp, poate si ani, intr-o directie care te-a transformat in nemultumitul, depresivul, suspiciosul sau derutatul ce esti. Ai investit energie in aceste stari, iar acum – in loc sa lupti cu ele, in loc sa doresti uciderea lor, ar trebui doar sa-ti indrepti atentia catre altceva. Daca te atrag stelele, daca iubesti muzica, daca o lectura anume te poate acapara, daca ceva iti rasuceste bucuria inlauntru ca pe-un bisturiu vindecator, atunci fii atent acolo. Cauta tot mai mult si mai mult sa fii prins, sa fii captivat, sa te inchizi in aceasta noua lume a predominantei tale preocupari, caci pe masura ce preocuparea te absoarbe, tu devii lucrul de care esti preocupat. Eul tau capata substanta, robustetea si lumina oricarui subiect care-ti atrage atentia. Gandurile, sentimentele, emotiile se infrumuseteaza pe masura ce privesti lucruri, situatii, subiecte si fiinte care-ti plac. De aceea se poate spune ca "Esti ceea ce privesti (aici «a privi» nu inseamna doar a vedea cu ochii fizici, cat mai degraba a percepe)"!

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #296 : Joi, 30 Iunie 2011, 12:58 »
mai sa fie ... ne metamorfozam precum omizile in fluturi ? da ?  prea simplu ar fi sa transformam uratul in frumos asa de usor...

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #297 : Joi, 30 Iunie 2011, 15:16 »
nu-i simplu. e subtil si de durata, dar schimbarea se simte daca inveti a comuta, cat mai des, de pe trairile negative pe trairi frumoase. pe cele din urma ti le poti provoca "cu forta" in perioadele de blocaj in tristeti obsesive, prin "aruncarea" in activitati care-ti plac: daca-ti place sa pictezi, picteaza. daca-ti place sa scrii, scrie.  daca-ti place muzica, ascult-o si canta, sau da iama prin cluburi  :D. daca-ti place sa socializezi, vino in Singles Camp.  :D etc...
e important cum iti gestionezi energia, la ce nivel de vibratie si in ce sens.

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #298 : Joi, 30 Iunie 2011, 16:17 »
daca-ti mai ramane timp de la job ... ???

julia

• Vizitator
« Răspuns #299 : Sâmbătă, 02 Iulie 2011, 20:47 »

sau daca esti zen la job...