Arhiva > Arhiva

ZEN

<< < (11/78) > >>

micaela:
nu ma pricep cine stie ce la zen si nici nu stiu a spune coerent cum gandesc in zona spiritualitatii (nu acum, ca-s obo  ;)) dar am sa va dau linkuri la opiniile lui Constantin Dulcan, autorul cunoscutei "inteligenta materiei" si a mai recentei "in cautarea sensului pierdut". Omul acesta, medic chirurg cu experienta vasta de practica si cercetare, doctor in medicina si un f. serios cercetator al problemei, intr-o abordare holistica (stie bine biologie, chimie, matematica, fizica, medicina creierului) a ajuns la niste concluzii cu care eu rezonez mult...ce-mi place la el e ca, desi a studiat zeci de ani, cu multa seriozitate, inclusiv religiile, nu se pretinde un detinator al adevarului. isi expune opiniile exact asa cum sunt: niste opini. Are insa si perspectiva "paranormala" alucrurilor caci a trecut (si) el prin numeroase experiente de acest tip...va pun linkuri, sa nu mai bat io campii...

fortuna777:
in zen, dupa umila mea parere si saracele mele cunostinte in domeniu, nu trebuie sa existe dualitate, contrarii...in momentul in care percepi lucrurile sub forma contrariilor...bine-rau, frumos-urat, dragoste-ura...apare dorinta si implicit atasamentul, iar atasamentul duce la suferinta...Zenul nu poate fi explicat...exista cele patru adevaruri spuse de Budha, iar toata filozofia zen se invarte in jurul acestora

micaela:
nu gasesc exact ce caut, acum, dar va dau link pe youtube la prima parte a unei emisiuni in care a fost invitat si a vorbit despre....sunt si celalalte parti...

micaela:

--- Citat din: pe_jumate din Marți, 24 Mai 2011, 22:32 ---cred ca ai dreptate, @fortuna..
eu am fost acum ceva timp foarte bolnava, dupa ce, cativa ani buni, de fapt zeci de ani, am considerat ca trebuie sa lupti cu toti ca sa invingi si sa ajungi si ca oamenii lipsiti de ambitie in cariera sunt niste neadaptati..

acum, dupa boala si suferinta, consider cariera ambitioasa si sacrificiile asociate ei un simplu joc inutil pentru oameni trufasi care nu inteleg ce e important in viata.. :)

--- Terminare citat ---

carmen, ma bucur foarte ca ai auns la concluzia asta si ca esti pe calea evolutiei spirituale, spre esenta... :-*

carmentoma:
"Urmăreşte să fii întotdeauna modest, şi fii mândru de asta!"

"Nu rata niciodată şansa de a tăcea."

"am mai postat undeva parerea mea despre asta ..."

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă