Arhiva > Arhiva
ZEN
carmentoma:
Oricat de zen ar fi copacul, parca nici asa, "de lemn" nu pot sa fiu! As avea ceva reactii, daca as putea sa intervin in proximitatea mea sa schimb o situatie nefasta!
iulia17:
ha ha carmen spiritul justitiei!!
zen cred ca e o atitudine pe care noi o intelegem mult mai greu decat ei. noi astia ne-asiatici.
optimus sum:
nu iulia, nu are treaba cultura traditionala sau obiceiurile cu Za Zen... se pot asimila invataturile zen si se pot pune in practica ... nu uita de confucianism... nu ?
iulia17:
da asa e, dar la noi e altceva, noi le preluam, ei se nasc cu asta in aer, in preajma, in viata de zi cu zi. ei asa sunt educati.
aaa, am vazut acu citeva zile un film si in el un calugar care traia izolat de lume crestea un copil. intr-o zi copilul se juca legind o pietricica de ce prindea prin preajma, un pestisor, o broscuta etc. nu i-a zis nimic nu l-a certat dar in timpul somnului i-a legat si el o piatra de mijloc si cind s-a trezit copilul l-a trimis sa vada ce se intimplase cu animalutele, care bineinteles murisera. asta educatie. mi s-a parut asa o lectie de viata...
optimus sum:
nu e chiar asa iulia...este adevarat ca o traditie exista , dar intr-un fel orice cultura are partea ei de zen..ai vorbit vreodata cu un calugar ortodox adevarat , nu o facatura de popa care nu face doi bani ? multe din precetele si morala ortodoxa se potrivesc ca o manusa cu invataturile zen . este o parte din "inteligenta" universal valabila a religiilor...
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă