Scrise de noi > Articolele noastre

Nevoia de culoare

<< < (6/45) > >>

iulia17:

Eu sunt foarte atenta la culori, imi dicteaza starea mea si dispozitia ce culori sa aleg.
Intr-o perioada aveam doar griuri prin sifonier. Cind am depasit faza respectiva, au aparut si culorile mai vii in viata mea.

optimus sum:
culoarea nu este numai o culoare...nu este numai o incantare pentru ochi... culoare vine din interiorul nostru, ne reprezinta emotia si starea de spirit. de multe ori ati trecut pe langa o floare si cred ca a-ti perceput nuanta ei diferit de fiecare data chiar daca are aceeasi culoare . mie mi sa intamplat, nu o data sa percep culorile rochiei unei partenere de viata diferit , in functie de evenimentul si de situatia in care purta acea rochie...tot rosie era sa ziceam , dar de un rosu singeriu si aprins cand mergeam la o nunta , si totusi de un rosu tipator si trist cand am fost la o receptie busines, la care nu aveam nici un chef sa merg... de aceea zic, ca sentimentele sunt culori si culorile sunt sentimente...parerea mea...

Carla:
Goethe spunea despre culori ca “actioneaza asupra sufletului, putand trezi sentimente diferite, idei, emotii, care ne aduc liniste sau, dimpotriva, ne agita si provoaca tristete”.

micaela:
nu pot sa pec la salata de boeuf fara sa va spun, stiintific, cum e cu perceptia realitatii, in functie de niste "filtre" personale: varsta, sex, cultura, experienta, temperament, stare, etc.... Deci, starea influenteaza perceptia a orice, inclusiv a culorilor.  ;)
mereu imi spun ca stiinta asta, bat-o vina, omoara poezia din mine.  :D :D

pe_jumate:
probabil ca nu va inchipuiti cat de mult spun despre fiecare preferintele coloristice..

http://www.mihneafiran.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=135&Itemid=110

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă