Da, am citit si eu conceptul asta cu sentimentele care sunt superioare ratiunii. Se gaseste si la Osho. Am ajuns la concluzia ca nu face altceva decit sa-l predispuna pe individ la schisma interioara sau sa-l impinga spre una din extreme. E un concept, probabil perceput ca benefic initial, dar este unul periculos. Practic imi spune ca individul uman e o fiinta de tip schizoid. Insa, atit sentimentele, cit si ratiunea sunt ambele parte componenta a individului uman. E ca si cum ai spune Eu imi sunt superior Mie 
Osho, ca orice autor (poate) are si partile lui bune (cu siguranta), insa teoriile lui nu mi potivesc. Deci...nu stiu ce sa spun...Personal, pe marginea a ceea ce citesc, experimentez si apoi pot spune daca asta mi se potriveste sau nu. La nivel de teorie multe suna interesant dar cand e sa le aplici, cocnstati ca nu pot fi aplicate.
Sa nu intre ratiunea peste sentimente si viceversa. Asta e cheia!
Eu as spune ca mai degraba eficient ar fi ca ratiunea si sentimentele sa mearga la unison. Adica sa nu existe discrepante, separari intre ceea ce vrea mintea si ceea ce vea inima. Mintea spune: mai bine stau in banca mea, iar pic de fraier. Inima spune: dar vreau sa ma implic. Indiferent cine decide - mintea sau inima - calea catre suferinta e sigura, pentru ca ce aduce placere mintii, pune inima in suferinta, si ce aduce placere inimii pune mintea in suferinta. Deci mintea si inima (ratiunea si sufletul) ar fi IDEAL sa fie impreuna precum un tot unitar, sa decida impreuna. Ce ii place inimii sa decida mintea. Ce ii place mintii sufletul sa aprobe. Iar ca sa existe acest echilibru in mod natural este nevoie ca cele doua sa se armonizeze.
Lupta cu ratiunea ori cu sentimentele este una fara rost care iti consuma energia inutil.
Este fara rost cand o scriem, sau cand o gandim detasati de noi insine. Ea in esenta este intr-adevar fara rost, dar noi insine, oricare diintre noi, ne luptam de cele mai multe ori noi cu noi insine, nu noi cu altii. NOI CU NOI, adica mintea noastra si inima noastra. Conflictul sau lupta nu este cu cei din exterior, ci este in interior.