Arhiva > Arhiva

Tehnici de cucerire

<< < (18/244) > >>

Saturnianul:
Faptul de a spune ceea ce gandesc/simt (iar atunci cand nu sunt sigur de ceea ce gandesc/simt prefer sa nu spun nimic) tine atat de structura mea, cat si de confortul interior. Pentru ca daca spun o minciuna, inainte de a-l minti pe celalalt, ma mint pe mine. Si cum, inevitabil, sunt prima persoana pe care o iubesc (nu in sensul egoist, ci in sensul unei relatii sanatoase cu propira persoana), nu gasesc nici o placere in a ma faulta de unul singur :) Nu as simti absolut nici o placere in a spune unei persoane ca o iubesc, cand eu nu simt asta. Mai mult, chiar daca simt, trebuie sa fi sigur ca e vorba de iubire. Dorinta sexuala poate fi confundata cu iubirea si de multe ori se intampla asa. Caz in care ii spui persoanei ca o doresti, nu ca o iubesti.

Sunt foarte zgarcit in a folosi cuvinte ce tin de latura sentimentala, care ating sufletul celuilalt, sentimentele sale, cuvinte ce tin de legatura profunda pe care o exprimi rostind acele cuvinte. Si nu sunt zgarcit fiindca nu imi place sa le rostesc, ci fiindca, atunci cand le rostesc, trebuie sa fiu sigur ca ele exprima exact ceea ce simt. Si ca nu este doar o simtire superficiala.

micaela:

--- Citat din: Saturnianul din Marți, 17 Mai 2011, 03:24 ---Faptul de a spune ceea ce gandesc/simt (iar atunci cand nu sunt sigur de ceea ce gandesc/simt prefer sa nu spun nimic) tine atat de structura mea, cat si de confortul interior. Pentru ca daca spun o minciuna, inainte de a-l minti pe celalalt, ma mint pe mine. Si cum, inevitabil, sunt prima persoana pe care o iubesc (nu in sensul egoist, ci in sensul unei relatii sanatoase cu propira persoana), nu gasesc nici o placere in a ma faulta de unul singur :) Nu as simti absolut nici o placere in a spune unei persoane ca o iubesc, cand eu nu simt asta. Mai mult, chiar daca simt, trebuie sa fi sigur ca e vorba de iubire. Dorinta sexuala poate fi confundata cu iubirea si de multe ori se intampla asa. Caz in care ii spui persoanei ca o doresti, nu ca o iubesti.

Sunt foarte zgarcit in a folosi cuvinte ce tin de latura sentimentala, care ating sufletul celuilalt, sentimentele sale, cuvinte ce tin de legatura profunda pe care o exprimi rostind acele cuvinte. Si nu sunt zgarcit fiindca nu imi place sa le rostesc, ci fiindca, atunci cand le rostesc, trebuie sa fiu sigur ca ele exprima exact ceea ce simt. Si ca nu este doar o simtire superficiala.

--- Terminare citat ---

absolut. idem  ;)

micaela:

--- Citat din: janeta din Luni, 16 Mai 2011, 22:48 ---am tot rasfoit topicul asta si in mintea mea se nascu o intrebare :

presupunand ca intalniti o persoana agreabila , bine mobilata la scufita , cu simtul umorului , bine crescuta , cu un fizic taman pe placul vostru , avand in general cam tot ce va doriti voi de la un partener(a) de viata , ei bine presupunand toate astea , cum procedati voi pentru a-i atrage atentia si ce faceti ca persoana respectiva sa-si doreasca a mai fi in compania voastra ?

--- Terminare citat ---

eu am spus. nu folosesc strategii. sunt eu insami. daca e sa ma placa cineva, ma va placea fix pentru ceea ce sunt, daca nu, inseamna ca nu e cazul... pe de alta parte, am convingerea ca atunci cand imi place (placea) cu adevarat cineva (rar, extrem de rar... :)) se intampla un fel de transmisiune energetica fiindca, fara sa fac ceva special, persoana aceea isi indreapta si ea atentia spre mine, de asemenea. cu alte cuvinte, de cate ori mi-a placut cineva realmente si acea persoana m-a placut pe mine. nush' de mi-o mai merge si la varsta asta, dar in tinerete functiona perfect.  :) carevasazica, probabil ca eu "lucrez" cu energia gandului.  :D

optimus sum:
Eeeeee, uite ca tot noi avem raspunsuri mai de bunsimt decat "goagal"...
Deci, daca am inteles bine, cea mai buna tehnica de cucerire este sa fii tu insuti, sa nu faci nimic  si sa lasi afinitatile comune, feelingul si empatia sa lucreze pentru tine...
De acord cu asta si in cazul meu se potriveste perfect.

micaela:
da, asta e opinia mea. daca "vrajesti' pe cineva jucand un rl, s-ar putea ca atunci cand iesi din el (din rol), celalalt sa fie (foarte) dezamagit. cred ca atunci cad cineva te place asa cum esti (cu defecte cu tot), relatia, cu fundatie onesta, are mult mai multe sanse sa creasca frumos, sa dureze.

ma bucur ca gndesti la fel, dar parca tu propuneai subiectul "strategii de agatat".

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă