Arhiva > Arhiva
Tehnici de cucerire
steliana:
circuitat? :D
julia:
Tipologie a stilurilor de dragoste, propusă de S. Hendrick în 1993:
EROS (dragostea pasională) - Implică o atracție fizică intensă față de partener și trăirea unor emoții puternice în compania acestuia.
STORGE (dragostea prietenească) – Relația se dezvoltă progresiv, întemeiată pe afecțiune, dar lipsesc emoțiile copleșitoare.
LUDUS (dragostea ca joacă) – Lipsește angajamentul emoțional, existând predispoziția de a întreține simultan relații cu mai mulți parteneri.
MANIA (dragostea posesivă) – Se întemeiază pe teama continuă și obsesivă de a-și pierde partenerul, suferind de gelozie.
PRAGMA (dragostea practică) – Este dragostea “logică”, în care persoana caută acel partener care reunește criteriile pragmatice de deziderabilitate socială.
AGAPE (dragostea altruistă) – Implică generozitate, dorința de a oferi mereu mai mult decât primești.
janeta:
din punctul meu de vedere valabile sunt prima si ultima . restul sunt doar abureli ( destul de jalnice ) puse in practica din lipsa disponibilitatii celor doua pe care tocmai le specificai :D
julia:
da exact
2 si 3 imi par chiar periculoase sau patologice
4 era conditia intemeierii casatoriei in trecut. nu dragostea romantica era criteriul ci criterii sociale
janeta:
jul , da` alte tehnici de cucerire nu cunosti ? nu ca as avea nevoie , dar cred ca sunt destul de multi doritori care ar vrea sa stie si ma gandeam ca ar fi bine daca ar primi un sfat de ajutor :D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă