Arhiva > Arhiva
Tehnici de cucerire
iulia17:
Cele 3 stadii ale dragostei
Helen Fisher Universitate Rutgers din SUA a propus 3 etape ale dragostei: dorinta (sexuala), atractia si atasamentul. Fiecare din aceste stadii apare sub impactul a diferiti hormoni si substante chimice.
I Dorinta: Pofta trupeasca este provocata atat in cazul femeilor cat si al barbatilor de hormonii sexuali testosteron si estrogen.
II Atractia: In aceasta etapa esti intru totul lovit in cap de "bata" dragostei si cu greu te poti gandi la altceva. Oamenii de stiinta cred ca "atractia" este determinata in principal de 3 neurotransmitatori: adrenalina, dopamina si serotonina.
- Adrenalina. Stadiul initial al indragostirii iti activeaza raspunsul la stres, intensificandu-ti nivelurile sanguine de adrenalina si cortisol. Aceste substante iti trezesc senzatia de farmec aparuta atunci cand, pe neasteptate te "amorezezi" si te fac sa transpiri iti maresc pulsul si iti usuca gura.
- Dopamina . Aceasta substanta chimica stimuleaza mecanismul "dorintei si nevoii de rasplata" prin provocarea unui intens val de placere. Fisher a sugerat ca "adeseori cuplurile dau semne ale intensificarii dopaminei: o energie crescuta , mai putina nevoie de somn si mancare , o atentie focalizata si o desfatare extrema prin cele mai mici detalii ale relatiei nou incepute".
- Serotonina. Una dintre cele mai importante substante chimice care explica de ce te indragostesti si din ce cauza noul partener iti stapaneste incontinuu gandurile.
III Atasamentul: Atasamentul mentine cuplurile unite indeajuns de mult timp pentru a avea si a creste copii. Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta faza finala este provocata de doi hormoni: oxitocina si vasopresina.
- Oxitocina este secretata atat de femei cat si de barbati in timpul orgasmului adancind probabil sentimentul de atasament si facand ca partenerii din cuplu sa se simta mai apropiati unul de celalalt atunci cand fac sex.
iulia17:
si atunci daca dragostea e doar o chestie de cocktail hormonal, mai bine ne ducem la endocrinolog cind ne indragostim sa ne prescrie ceva medicamente si sa ne revenim rapid.
Daria2011:
Asa e Iulia,
uite aici link ul pe you tube :
http://www.ted.com/talks/lang/rum/helen_fisher_tells_us_why_we_love_cheat.html
foarte interesant de citit
janeta:
da` de ce sa ne revenim ? mie mi se pare superb sa traiesti iubirea . am mai spus-o o data : sa iubesti pana iti pocnesc urechile...
nimic nu se compara ( pentru mine ) cu asta .
micaela:
ei, uite na, mie nu-mi pocnesc nici urechile si nici nu simt fluturi prin stomac. :P
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă