Zaboveam zilele trecute cu gandul la cat de putin ai nevoie sa te simti bine, sa te bucuri, sa fi fericit. Am avut cateva zile de nostalgie si aduceri aminte. Si mi-am reamintit de zile fericite din viata.
Acum vreo 35 de ani eram intr-o excursie cu clasa si eram cazati undeva la marginea Timisoarei, parca Padurea Verde se numea locul, iar motelul ceva asemanator. Nu stiu daca mai exista, nu stiu daca locurile mai arata azi la fel. Era acolo si un strand, de fapt mai mult un bazin plin de matasea broastei si plante de apa. Eram intr-o stare de frenezie extraordinara, era seara, iar pe terasa motelului se canta Santana. Cred ca bausem o bere, mai si iubeam, simteam ca toata lumea e a mea. Am realizat atunci si am putut foarte clar defini starea de fericire. Si am stiut ca acea zi o sa mi-o aduc aminte toata viata.
Fericirea este creata intr-un context de factori, nu este suficient un singur element sa zici "gata, am castigat la loto sunt fericit!" este nevoie cate putin din fiecare. In seara aceea calda de vara iubeam, eram inconjurat de prieteni, muzica ma emotiona, eram tanar, lipsit de griji..... Deci un cadru. Nici unul dintre elemente nu era determinant sau foarte puternic. Era din toate cate putin.
Si acum sunt la fel, imi trebuie foarte putin sa fiu fericit, insa de arareori regasesc toate elementele care-mi genereaza starea aceasta minunata. Am avut cateva momente fericite in Singles Camp si care cu siguranta am sa le tin in suflet si minte multi ani de-acum incolo. Am fost fericit cand Capsuna a scris prima, pe forum: "cioc - cioc, este cineva aici", cand m-am intalnit cu cei mai vechi dintre voi in acele extraordinare prime tabere SC, in croaziera de anul trecut din Budapesta, am fost fericit pe pontonul de plecare din Delta anul trecut, am fost fericit anul acesta la Florenta, am fost fericit iar cum doua saptamani inotand in apele minunate ale unui golf din Adriatica. Sunt oameni aici impreuna cu care am trait aceste clipe fericite, le sunt recunoscator pt acele momente minunate si le port pretuirea mea in alaiul si galerie de prieteni apropiati.
Poate am fost foarte nostalgic si sensibil zilele acestea, am vrut insa sa-mi astern aici gandurile asa cum le-am avut. Peste cateva zile cu siguranta nu ar mai fi la fel.